פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פוליפ אינפלמטורי
    אמי
    01/02/2024

ב 2021
    דלקת מרפלוקס דרגת A כיב מאורך כחצי ס"מ.רירית תקינה

ב 2024
    מעבר וושט קיבה פוליפ אינפלמטורי, אינו מדמם, שאר הרירית תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך משאלה קודמת

ד"ר אחיה אמיר
    08/02/2024

התמונה שאת מתארת כעת מתאימה לריפלוקס- במידת חומרה פחותה מאשר שהיה ב- 2021.
    נדרשת ביקורת מסודרת אצל גסטרואנטרולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פוליפ אינפלמטורי
    אמי
    01/02/2024

שלום דר
    ביתי בת 15. לפני שלוש שנים התלוננה על כאבי בטן. בגסטרוסקופיה נראה כיב. דלקת מרפלוקס דרגת A - מצב דוח.
    טופלה בתזונה וכחודשיים בנקסיום. הרגישה יחסית טוב
    אציין שלא היה הליקובקטור. עוד לפני כן הרגישה טעם קיא בפה.
    עכשיו התלוננה שוב, לאחר שלוש שנים,
    עשינו שוב גסטרו. ויש פוליפ אינפלמטורי. ושוב קבלה נקסיום.
    אשמח אם תסתכל בסיכום שצרפתי
    האם אין כיב ובמקומו פוליפ? לא הבנתי
    האם יש עדיין דלקת?
    ומה עושים עם הפוליפ? האם הוא מסוכן? ולמה לא נכרת בפעולת הגסטרו?
    ולמה יש לה כאבים עדיין?
    התחילה לקחת נקסיום וזה עושה לה כאבי בטן נוראיים עם נפיחות וכאב ראש ובחילות.
    יש לנו תור עוד חודש. לקבלת תשובות ביופסיה ובינתיים לא יודעת איך לטפל
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ממצאים בגסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    08/02/2024

היי אמי
    הדו"ח שהעברת לא עבר.
    על פניו נשמע שהבדיקה הפעם תקינה למדי.
    פוליפ אינפלמטורי (רק הפתולוגיה יכולה לאשר שאכן בכך מדובר) הוא שגשוג רירית בריאה כתוצאה מגירוי דלקתי.
    נקסיום- לרוב לא גורר תופעות לוואי כפי שתארת.
    אני מציע להמשיך עם הגסטרואנטרולוג שמטפל בכם ולדון איתו בתוצאות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלבון פרה והאכלה
    נטלי
    29/01/2024

שלום, תינוקת בת חודשיים , בגיל שבוע הופיעה דם בצואה ואובחנה עם רגישות לחלבון פרה .בהתחלה ניסינו פפטי ג׳וניור אבל היא לא הצליחה לאכול ממנו בכלל ועברנו לפפטי. הכמויות אוכל מאוד קטנות 60-80 כל ארוחה, למרות זאת היא עולה תקין במשקל .בימים האחרונים מאוד קשה להאכיל אותה , אוכלת כ-20 כל ארוחה ומשלשלת (נראה רירי אך ללא דם).
    הרופאה אמרה שאולי זה ריפלוקס ( למרות שלא פולטת כלל ולא נראים סימנים נוספים) והציעה לעבור לנוטרימגן . ניסינו אבל עדיין היא לא אוכלת.
    הרופאה אומרת שכל עוד היא עולה במשקל זה תקין אבל מרגיש לי שהאבחנה לא סופית , הכמויות אוכל מאוד קטנות, היא לא רגועה ונראה שסובלת מכאבי בטן. האם זה נכון להמשיך בנוטרימגן ? האם אוכל אחר ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלבון פרה והאכלה

הוספת תגובה

• קשיי האכלה בתינוקת עם אלרגיה לחלבון חלב פרה

ד"ר אחיה אמיר
    08/02/2024

הי נטלי,
    המשימה העיקרית בשלב זה היא באמת שבתך תעלה במשקל.
    נשמע שאתן עומדות במשימה זאת.

עם זאת, באם היציאות אינן תקינות ו/או שדפוסי האכלה אינם אופטימליים- ייתכן ויש צורך בהתערבות.
    אני מציע באופן כללי- להפחית את ההחלפות התכופות בסוג הפורמולה- נדיר שזה הפתרון.
    אני חושב שאם את ורופא/ת הילדים לא מוצאים פתרון- עדיף להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקטום גבולי עם תוכן צואתי.
    מלי
    26/01/2024

שלום
    בתי ב ב 16 מתלוננות מזה שנים על כאבי בטן יציעות רכות
    לחץ למתן צואה .
    הובחנה עם מעי רגיז.
    בחודש האחרון מתלוננת על אותם סימפטומים ידועים עם החמרה ועם לחץ באזור הרקטום לתת צואה .
    ביצענו סיטי שהכל תקין פרו למשפט הזה:
    הרקטום ברוחב גבולי עם תוכן צואתי רב ללא סימני קוליטיס ברורים.
    מה זה אומר שיש חשש לקוליטיס?
    יש לנו תור לגסטרו רק לעוד חודשיים וקצת מודאגת.
    אודה מאד לתשובה

הוספת תגובה

• פענוח CT בנערה עם עצירות.

ד"ר אחיה אמיר
    28/01/2024

הי מלי
    להבנתי- הרקטום מורחב (תואם את העצירות הכרונית ממנה בתך סובלת). הבודק מציין כי אין סימני קוליטיס.
    בקיצור- תמונה המתאימה לעצירות כרונית.
    כדאי לטפל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת פרוביוטיקה לאחר אנטיביוטיקה
    מיטל
    25/01/2024

שלום רב
    בתי חיילת בצבא סובלת ממחלה מעי דלקתית
    נדבקה בסטרפטוקוק וקיבלה אנטביוטיקה.
    עכשיו חזרו לה השילשולים ואי הנוחות במעיים חוסר תאבון .
    יש לך המלצה על פרו ביוטיקה שיכולים להתאים למעי דלקתי
    שלא גורם לגירוי בכיבה או שילשולים?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה בכלל ובחולי IBD בפרט

ד"ר אחיה אמיר
    28/01/2024

הי מיטל
    כמה נקודות למחשבה.
    1. כל אנטיביוטיקה יכולה לשנות את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום) ולהוציא מאיזון. לרוב הבעיה תיפתר מעצמה תוך זמן קצר.

2. באופן ספציפי, לאחר טיפול אנטיביוטי, עלול לשגשג חיידק בעל פוטנציאל לשלשול אגרסיבי בשם- CLOSTRIDIUM DIFFICILE. במידה והשלשולים נמשכים- יש לתת דגימת צואה ולחפש את החיידק הנ"ל.

3. פרו-ביוטיקה זה ערב רב של תכשירים שונים.
    כמו שהם יכולים לעזור הם גם יכולים להוציא חולה IBD מאיזון- שכן דרך פעולתם היא לשנות את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום).
    בחולי IBD יש מעט מחקרים המראים יעילות מסוימת לפרו-ביוטיקה בשם VSL3. בארץ זמין תכשיר בעל שם זה, וכן תכשיר מאוד דומה בשם וויוומיקס (VIVOMIX).
    אפשר לנסות ולעקוב בזהירות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן במחלת מעי דלקתי
    חגית
    22/01/2024

שלום
    בת 18 אני סובלת ממעי דלקתי.
    קיבלתי זיהום בשתן אי קולי ונתנו לי לקחת אנטיביוטיקה.
    אני יודעת שאנטי ביוטיוב עושה לי ממש רע וגורמת לי לשלשולים וכאבי בטן שקשה לי לצאת מזה אחכ. השאלה אם יש אנטיביוטיקה שמתאימה לחולי מעי דלקתי והיא ללא תופעות לוואי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן במחלת מעי דלקתי

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה בחולת IBD

ד"ר אחיה אמיר
    22/01/2024

הי חגית
    כן, את צודקת, אנטיביוטיקה יכולה לשנות את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום). באופן עקרוני, ברור שעדיף להמעיט בשימוש באנטיביוטיקה.
    עם זאת, כאשר יש דלקת בדרכי השתן- לא תמיד יש ברירה אם רוצים לטפל.

בדלקת קלה ניתן לקחת כדור חד פעמי של מונורול (MONUROL) זו סוג של אנטיביטיקה שמתרכזת בשלפוחית השתן וכמעט לא משפיעה על שאר הגוף.
    אם מדובר בדלקת יותר קשה- ניתן לקחת מקרודנטין או ציפרו. שתיהן אנטיביוטיקות בהחלט סבירות, גם בנוכחות מחלת מעי דלקתית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה בחולת IBD

חגית
    22/01/2024

תודה רבה על תשובתך.
    קראתי בהתוויה של מונורול שזה גורם לשלשולים כאבי בטן וסחרחורות .
    מאחר שזה תרופה חד פעמית כתוב שתופעות הלוואי יכולות להימשך שבועות .
    2 הכדורים האחרים לא עמידים חיידק שנמצא.
    השאלה אם אין אנטיביוטיקה חלשה יותר שגורמת לפחות תופעות לוואי.
    אני מצטערת שאני לוחצת אבל בילדותי קיבלתי גננות של אנטיביוטיקה
    שבסוף פיתחתי תופעות לוואי כולל כמראה במעי הדלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנט' בחולת IBD

ד"ר אחיה אמיר
    23/01/2024

הי חגית,
    אם בתרבית צמח חיידק שעמיד לחלק מהאנטיביוטיקות, אין מנוס אלא להתייעץ עם הרופא המטפל שלך תוך התייחסות פרטנית לתרבית שעשית.
    בהצלחה

נ.ב. אין מה להתעמק בחוברות המגיעות עם התרופות- ע"פ חוק הם חייבים לפרט את כל תופעות הלוואי וזה תמיד מאוד מפחיד.
    בסוף צריך לעשות מאזן- רווח מול הפסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה עם IBD

חגית
    24/01/2024

תודה דר
    רשמו לי מונרול כמו שהמלצת זה רגיש לחידק.
    כמה זמן אחרי נטילת התרופה מרגשים תופעות לוואי
    אני שעה אחרי עדין ללא תופעות בטניות .
    כן סחרחורת.
    האם ניתן יהיה לקחת אימודיום אם יהיו שלשולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - בטן
    אוריה
    21/01/2024

הילד שלי בן 4 שנים, בחודש האחרון התחיל להתלונן על כאבי בטן באיזור הטבור, לעיתים אפילו מתקפל ומתקשה ללכת מרוב כאב. לפעמים אני שומעת גזים בזמן שמתלונן. ילד מאוד בררן באוכל , אוכל המון לחם בעיקר\ מטוגן... מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלו? בדיקות דם תקינות תפקודי כבד וכליות תקינים

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 - בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד"ר אחיה אמיר
    22/01/2024

הי אוריה
    מן הסתם אין לי תשובת פלא.
    צריך לשמוע את כל הסיפור, לבדוק את בנך, לראות איזה בדיקות בדיוק הוא ביצע ולהחליט האם נדרשות בדיקות נוספות.

סטטיסטית הסיבה השכיחה ביותר לכאבי בטן היא- עצירות.
    אופציה נוספת שצריך לשקול- MESENTERIC LYMPHADENITIS, מוזמנת לקרוא על זה קצת בגוגל או באתר שלי (חפשי בגוגל לפי שמי). זהו מצב שפיר וחולף.
    כמובן צריך לוודא שלא מדובר במצב כרוני כגון צליאק, או מחלת מעי דקתית וכו'.

פרקטית, אני מציע להתחיל אצל רופא הילדים, ואם תקבלו את התחושה שהוא קצת "נתקע"- אז להתייעץ עם רופא גסטרו-ילדים.

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אומרזול תינוקת בת 4 חודשים
    שרית
    17/01/2024

שלום.
    ביתי בת 4 חודשים שוקלת 7.250 קג , סובלת מריפלוקס קשה. עד לפני שבוע היתה מטופלת בלוסק 2.5 מ"ל (5מג) פעם ביום ונוטירלון ar, והכל היה מאוזן, אוכלת ישנה מתפתחת, הכל לפי הספר.
    יום חמישי האחרון עברה חיסונים, והתחלתי לתת לה ברזל עדין של אקוספ, יומיים אחרכך הילדהה באי שקט נוראי שמתבטא בפליטות, גרעפסים, שיעול, השתנקויות כאבים צרחות בדיוק אותם תופעות לפני שהבחנו את הריפלוקס. הגענו למצב של מיון ששם כמובן העלו
    את מינון הלוסק ל7 מ"ג שהם 3.5 cc. נתתי לה מנה אחת כבר נראתה הטבה משמעותית.
    מרוב התסכול שלי ושלה לא הבנתי כל כך את ההנחיות של נתינת התרופה..
    אני אמורה לתת לה 7 מ"ג שהם 3.5 מ"ל שהם בעצם 3.5 cc?
    זאת אומרת 3.5 cc בבוקר ו3.5 cc בערב?
    אשמח להכוונה.
    כי לפי הבנתי אני נותנת רק מנה אחת בבוקר של 3.5 cc.

הוספת תגובה

• מינון לוסק (אומפרזול)

ד"ר אחיה אמיר
    22/01/2024

הי שרית
    ראשית- מינונים של תרופות מצויינים במשקל- מ"ג- מיליגרם לדוגמא. כאשר מדובר בסירופ, פעמים רבות על מנת להקל על ההורים- נותנים הוראות בנפח- כך וכך מ"ל של סירופ.

את התרופה לוסק (אומפרזול) ניתן לתת במספר מינונים.
    רוב רופאי הילדים לרוב ייתנו במינון של 1 מ"ג/ק"ג/יום.
    אך ניתן, בעת הצורך, להעלות את המינון עד ל- 2 מ"ג/ק"ג/יום.

מבחינת הסירופ- הריכוז הנפוץ הוא 2 מ"ג בכל 1 מ"ל.
    (להבהרה 1 מ"ל = 1 CC, זה היינו הך)

איזה מינון בדיוק אתם קיבלתם אני לא יודע- צריך להסתכל על ההוראות בשחרור מהמיון.

מינון של 3.5 מ"ל (7 מ"ג) פעם ביום הוא מינון סביר אך גם מינון של 3.5 מ"ל (7 מ"ג) פעמיים ביום הוא מינון סביר.
    מציע שתתחילי במינון שהומלץ במיון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שקיבלנו

שרית
    25/01/2024

קיבלנו הנחייה ל3.5 מל בבוקר ו3.5 מל בערב. יומיים שלמים הכל היה בסדר ביומיים האחרונים שוב אי שקט קרעפסים, השתנקויות כל מיני בחיעות שנשמעות. אנחנו ממש מיואשים וגם היחדה קשה לה להירדם קשה לה לישון רצוף. עד לאן עוד ניתן לעלות את המינון של האומפרזול? האם כדאי להוסיף גביקסון או זנטק??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באומפרזול בתינוקת

ד"ר אחיה אמיר
    28/01/2024

המינון שציינת הוא מינון טוב. לא ממליץ לעלות מעבר לו.
    בעיקר צריך לחכות כמה ימים כדי לראות את ההטבה- זה לא מיידי.
    בנוסף- צריך לשקול שאולי האבחנה אינה מדויקת. יש סיבות נוספות לקושי בהרדמות- רעב, תולעים, רעש ובמידה והיא עדיין ישנה איתכם בחדר- זה הזמן להעבירה לחדר נפרד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2.3, משלשל מעל שבוע ימים
    רוני
    16/01/2024

שלום ד״ר,
    בני בן השנתיים ושלושה חודשים משלשל כבר שבוע ויום.
    מדובר ביציאות נוזליות של בין 2-4 פעמים ביום (ללא דם או ריר).
    הוא אוכל ומתנהג די רגיל בסה״כ, מעט חלש.
    היה יומיים עם חום של 38.5 מעלות.
    תרבית צואה שלילית.
    אני מאוד מאוד מודאגת.
    מה אפשר לעשות כדי להיפטר מהשלשול?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2.3, משלשל מעל שבוע ימים

הוספת תגובה

• מחלת שלשולים בבן שנתיים

ד"ר אחיה אמיר
    22/01/2024

הי רוני
    אני מעריך שבעת קבלת התשובה- בנך כבר מתאושש.
    תיארת תמונה קלאסית של מחלת שלשולים בפעוטות.
    לפי התאור- של פעוט עם שלשול מימי, ללא תוכן דמי, עם חום נמוך (או ללא חום כלל), שמעבר לשלשול סה"כ נאשר חיוני- התמונה מתאימה בראש ובראשונה לזיהום ויראלי במעיים.
    שלל וירוסים כולל רוטה-וירוס, אדנו-וירוס ואחרים עלולים לגרום למחלת שלשולים שכזו.
    המשימה העיקרית היא לעזור לו לצלוח את התקופה בשלום מבלי להתייבש. כל עוד הוא שותה קצת, נותן שתן- אין סיבה לדאגה.
    לצערי אין טיפול מיידי שניתן לתת. קיימים בשוק מס' תכשירים (טסקטן, הפי-טאמי- שיעילותם מוטלת בספק אך ניתן לנסות).
    במידה והשלשול נמשך זמן רב (10 ימים) ניתן להוריד את מוצרי החלב ובכלל שתייה מתוקה מהדיאטה על מנת לנסות לקצר את משך המהלך- לפעמים זה עוזר.
    בעיקר- אין סיבה לדאגה.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ממושכת וכרונית אצל תינוק בן 3.5 חודשים
    דורית
    11/01/2024

אני מבקשת להתייעץ. הנכד שלי בן 3 חודשים ושבוע. ניזון מהנקה בלבד. מגיל חודש בערך הוא נמצא במצב של עצירות כרונית. יציאות שהתחילו בערך כל 8 ימים, ואז יציאה אחת בלבד ושוב עצירות. מס הימים עלה גם לעשרה ימים, כמה פעמים. הפעם, חלפו שלושה שבועות. הרופא ילדים שלהם פעם אחת עשה בדיקה עם קצה האצבע בפי הטבעת. לטענתו, הכל תקין. פרט לפיסורה מאד קטנה ושטחית. היום, הוא הציע להם לקבוע לכירורג ילדים. מה אתה מציע? ונכון לעכשיו הוא עדיין לא עשה יציאה. הוא לא נראה סובל במהלך היום. בלילה, מתקשה להירדם. אודה לך מאד אם תתן לנו כוון.

הוספת תגובה

• עצירות ביילוד

ד"ר אחיה אמיר
    15/01/2024

הי דורית
    בהחלט נשמע שיש מקום להרחבת הבירור.
    יש צורך בייעוץ מסודר גסטרו-ילדים וייתכן וגם כירורגי ילדים.
    מבחינה מעשית, צריך להשלים בירור ראשוני, ואז להחליט כיצד להתקדם. יש יותר מאופציה אחת שצריך לשקול:
    -לנסות לרכך את היציאות ולעקוב
    -להתקדם לבירור פולשני (ביופסיית מעי)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא לגבי בתי בת 11 שנים
    מלי
    30/12/2023

היי בתי בת 11 אוהבת לאכול אבל אוהבת לערבב
    לפני שבוע אכלה חביתה ואז הזמינה סטיק שהיה מלא שמן והילדה ממש הכביד אליה וכאבים בקיבה
    היום אכלה קוטז וסלט ואחרי זה אכלה קבב שוב פעם הכביד אליה וכאבים בקיבה מה עושים האים לא מתאים לה בשר בערב
    מה לתת לה שזה קורה ?

הוספת תגובה

• כאב בטן לאחר אכילה

ד"ר אחיה אמיר
    03/01/2024

הי מלי
    בעצם הערבוב אין כל בעיה.
    זה נשמע לי, שאולי המזונות המאוד שומניים בעייתיים מבחינת בתך, והם אלה שגורמים לה לאי-נוחות.

אני מציע בשלב ראשון לעשות שינויים קלים בדיאטה- לדוג' לנסות להימנע ממזון מאוד שומני, אוכל מטוגן וכו'.
    אם אין הטבה עם שינויים אלה- כדאי להיוועץ ברופא/גסטרואנטרולוג ילדים.
    צריך יהיה לשקול הרחבת בירור או התחלת טיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ל AR האם בהדרגה או בבת אחת?
    עופר
    22/12/2023

שלום רב,
    תינוקת כבת 7 שבועות, יש ריפלוקס סמוי (כאבים אי נוחות בזמן האוכל) בנוסף פליטות .. אפילו כשעתיים שלוש לאחר הארוחה. מאוד מקשה עלינו לפתח אותה.. פחות זמן בטן.. פחות אוניברסיטה בעיקר על הידיים כל הזמן... התחלנו טיפול באומפרזול לפני מספר ימים עדיין ללא שיפור , מחפשים פתרון גם לפליטות ושוקלים לנסות תמ"ל AR (ניסינו נוטרילון AR ולא התאים גרם לריבוי יציאות ושלשלולים) השאלה שלי היא האם יש לעבור בבת אחת נניח לסימילק AR או לעשות זאת בהדרגה של שילוב פעם ביום.. לאחר מכן פעמיים.. לאחר מכן 3 וכן הלאה... תודה רבה!

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

עופר
    22/12/2023

שכחתי לציין שכיום ניזונה מתמ"ל נוטרילון. ומוסיף לשאלה אולי שווה לפני AR לנסות נניח סימילק גולד שקראנו שגם יכול לעזור. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי פורמולה במחלת ריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    24/12/2023

הי עופר
    מוזמן לקרוא גם כאן בפורום וגם קצת באתר שלי (חפש בגוגל) לגבי ההבדלים בין ריפלוקס פשוט לבין מחלת ריפלוקס.
    את הפליטות עצמן, החלפת פורמולה בהחלט יכולה להפחית, אך זו לא ערובה לשיפור בשאר התסמינים (אי-השקט, הכאב).
    אם החלטתם לעבור- עדיף לעבור בבת אחת. בסופו של דבר- אלו ניואנסים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה זה שילוב, האם זו יכולה להיות רגישות לחלב

עופר
    27/12/2023

תודה על תשובתך, יש גם פליטות וגם כאבים ואי שקט ואנחנו מטופלים שבוע באומפרזול בינתיים ללא שיפור. האם להערכתך יכול להיות שמדובר ברגישות לחלבון פרה דווקא תמל כמו נוטרילון פפטי יכול לעזור? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק באי שקט וריפלוקס
    עדי
    20/12/2023

היי תינוק כמעט בן 4 חד יונק רוב שעות היום עם שילוב בקבוק 2 , פולט הרבה לאחר כל ארוחה- בעבר ניסינו נוטרילון ar שלושה שבועות עם תגובה רעה. בזמן האחרון הפליטות רק התגברו, יש במיוחד בזמן הלילה אי שקט שמתבטא בהוזזת ראש מצד לצד, קולות בליעה, תזוזות מהירות ידיים ורגלים ובעיקר נראה שלא נינוח מה שמפריע בשינה ותסכול לנו. הרופאים מסרבים לתת לוסק בגלל שעולה במשקל .האם הסמכת התמל )מקבל פפטי כניסיון יכול לעזור לאי שקט או להתעקש לנסות את הלוסק ?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק באי שקט וריפלוקס

הוספת תגובה

• טיפול במחלת ריפלוקס בתינוק בן 4 ח'

ד"ר אחיה אמיר
    24/12/2023

הי עדי, התסכול מובן.
    צריך להגדיר אם לבנכם יש "סתם" ריפלוקס או "מחלת" ריפלוקס.

ב"מחלת" ריפלוקס - יש פגיעה בבריאות.
    זו יכולה להיות הפרעה בעליה במשקל, אך גם רושם לכאבים ולפגיעה באיכות החיים מצדיקה הגדרה של מחלה.

כמובן צריך לשמוע את כל הסיפור, אך הנטייה הבסיסית שלי היא לטפל תרופתית.
    לא חושב שהסמכת כלכלה בצורה כזו או אחרת תתן מענה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לוסק

עדי
    03/01/2024

היי תודה על המענה, אכן נראה שמפריע לו סהכ גם אי נוחות ובעיקר בשעות ערב לילה בזמן שינה או ניסיון הרדמה. כיום נתנו לו מינון של 2.5mg לוסק פעם ביום האם זה מינון מתאים למשקל כ7 קג והאם רואים שיפור מידי לאחר מתן התרופה או שצריך לחכות מספר מסוים של ימים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לוסק

ד"ר אחיה אמיר
    03/01/2024

זהו מינון נמוך למדי.
    ניתן לעלות במינון עד 3.5 מ"ל (שהם 7 מ"ג) פעמיים ביום.
    אפשר להתחיל במינון נמוך יותר- נאמר 2.5 מ"ל פעמיים ביום ולראות מה קורה ולהחליט הלאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים מסרב לאכול
    אוריאן פרנקו
    08/12/2023

היי
    בני פג נולד בשבוע 33 היה ניזון מטרנה פגים, לקראת גיל חודש התחילו לו פליטות מרובות אחרי כל אכילה ובהמלצה עברנו למטרה ar הוא היה פולט אותה ועברנו לנוטרילון ar היו יציאות מרובות כ18 פעמים היום, לכן הומלץ לעבור לסימילאק ar , במשך כחודשיים היה אוכל מנות יפות כ120 והיה מראה סימני רעב, לפני כשבועייפ התקרר ועם זאת התיאבון ירד היה מסרב לאכול והבטן הייתה עושה רעש איך שהיה בולע את המזון, ביקרנו אצל עשרות רופאים ובשניידר נאמר לנו שזה בגלל הצינון וזה יעבור, כיום שלושה שבועות הוא כבר כשבוע לא מצונן, מסרב לאכול תריך ממש לשכנע אותו , אוכל חצי מנה ולא מראה סימני רעב במיוחד, הוא סובל מעצירות, עושה קקי אחת לארבעה ימים בממוצע וצואה קשה מאוד, נתנו לו נר גליצרין אך לא היה שיפור באכילה. חסרי אונים ומיואשים האם אתה יכול להצביע על הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים מסרב לאכול

הוספת תגובה

• המשך

אוריאן פרנקו
    08/12/2023

בנוסף סובל המון המון מגזים תוך כדי אכילה ולאחר מכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפוסי אכילה בעיתיים לאחר מחלת חום

ד"ר אחיה אמיר
    11/12/2023

הי אוריאן
    אתחיל בזה שאין לי פתרון קסם!

ללא ספק משהו השתנה בדפוסי האכילה של בנך מאז היה חולה.
    האם החלים לגמרי? או עדיין "סוחב" שיירי מחלה? האם כחלק ממחלתו היו פצעים בפה?
    האם סבל עוד לפני המחלה ממחלת ריפלוקס? האם ייתכן שסביב המחלה מצבו החמיר והוא פיתח מעין הפרעת אכילה וכן הוא מסרב לאכול?

כפי שאת מבינה אלו נושאים לשיחה ארוכה ולהתרשמות בלתי-אמצעית.

אם הבעיה נמשכת, לא יהיה מנוס מייעוץ גסטרו חוזר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו וקולונסקופיה לילד
    ליאת
    03/12/2023

מחר ב 18 אמורים לעבור בדיקת קולונסקופיה וגסטרו בילד בן 11 עם קוליטיס. בטעות, הילד אכל פירות טריים הערב (בננה עם תותים). האם הבדיקה תוכל להתקיים למרות חוסר ההקפדה?

הוספת תגובה

• אכילה לפני פעולה אנדוסוקפית

ד"ר אחיה אמיר
    07/12/2023

הי ליאת,
    קצת מאוחר, אבל אני מניח שבנך עבר את הפעולה, והכל היה בסדר.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה