מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- Dientamoeba ו-Blastocystis לילד בן 3חנה בן חמו27/03/2024
שלום בני בן ה-3 לפני כחודשיים היה חולה הקיא ושלשל הרבה לאחר בדיקת צואה מצאו לו Dientamoeba הרופא אמר להתחיל לו דיאטה בלי מאכליים חלביים ובלי פרות שמרנו על דיאטה כחודש והיה שיפור קל ואז שוב הדרדר עם הקאות ושלשלולים חריפים יותר ומצאנו שהוא חיובי לDientamoeba fragyPCR וBlastocystis spp PCR
חשוב לציין שאני שומרת מאד על הגיינה והוא מנקה ידיים לחות 6 פעמים ביום אבל שום דבר לא עוזר יש לו שלשולים חריפים וירידה במשקל מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות ושלשולים בבן 3 חודשים
ד"ר אחיה אמיר04/04/2024הי חנה
נתחיל מהחלק הפשוט- הפרזיטים שציינת, למרות שהם מופיעים בבדיקה כחיוביים- הם חסרי משמעות.
פשוט להתעלם. אין צורך לטפל בהם, הם חלק טבעי מהפלורה הטבעיות בגוף.
לגבי מחלת ההקאות/שלשולים של בנך.
הכי סביר שתפס וירוס בטן, אולי יותר מאחד.
במידה והתלונות נמשכות צריך לשקול אפשרויות נוספות כגון אלרגיה לחלבון חלב פרה.
נראה לי שרופא הילדים שלכם אמור לתת לכם פתרון טוב. במידה ולא- תמיד ניתן להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים מגיל לידה לתינוקמירב22/03/2024
הבן שלי בן 1.10 משלשל מגיל לידה הקקי שלו תמיד צהוב חיוור ותמיד במרקם שלשולי יש לו ריר בצואה ,בנוסף כל תקופה מסויימת מסרב לאכול באופן פתאומי ,לאחר שאוכל יפה מוצקים מפסיק לאכול ועובר לאכוך רק דייסות מסרב לכל מזון אחר בזמן הזה יכול להמשך כשבוע ויותר...הכמות שלשולים שלו עולה מכ3 ביום ל6 אפילו 7 פעמים של#שלשול, כל פעם שזה קורה אני שולחת תרביות צואה וחוזרות שליליות ,עשיתי לו בדיקה לצילאק לרגישות לחלב וכו בדיקות דם ולא מצאנו כלום ..מה אפשר לעשות? יש#תור לגסטרו רק בעוד חצי שנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים כרוניים בבן שנתיים
ד"ר אחיה אמיר04/04/2024הי מירב
אכן, סיפור מעט מוזר.
את מתארת שתי בעיות שאיני בטוח שהן קשורות זו לזו:
1. ארועים בהם נהיה פתאום בררן באכילה. זה סביר אם זה קורה סביב מחלות חום. אך תמיד ייתכן שמדובר בתופעה התנהגותית- ואז כמובן ההתייחסות צריכה להיות אחרת.
2. העניין השני הוא דפוס היציאות החריג. באופן עקרוני, בילד שניזון ממוצקים הציפיה היא שהצואה תהיה במרקם משחתי לפחות ואף מוצק.
לעיתים לילדים יש דפוסי יציאות רכם מהרגיל ובבירור לא מוצאים כלום. במידה והילד ממשיך לשגשג היטב- אוכל היטב, עולה במשקל היטב, ואין ממצאים אובייקטיביים מדאיגים כגון תוכן דמי או רירי בצואה- לרוב אין סיבה לדאגה. קוראים לזה- TODDLERS' DIARRHEA- ובעברית- שלשול של פעוטות.
אין בדיקה לאבחנה זו, והאבחנה לרוב על דרך השלילה- לאחר שנשללו אבחנות אחרות.
נשמע שהרופא שלכם עשה עבודה די טובה.
ניתן לשלוח גם בדיקת קלפרוטקטין בצואה לוודא שאין דלקת במעיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה לילד משלשל ואופן הביצוענטלי45522/03/2024
עשו לבן שלי בדיקת צואה בשם ALPHA-1 ANTITR STOOL לקחתי פשוט דגימה מהצואה פעם 1 וזהו ..אני לא יודעת אם ביצעתי תבדיקה כראוי ,כי ראיתי שרשום באיזה אתר שלבדיקה הזאת צריך לאסוף צואה במשך 24 שעות? האם אני צריכה לעשות לו בדיקת צואה מחודשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת צואה ל- A1AT
ד"ר אחיה אמיר04/04/2024הי נטלי
לא מדובר בבדיקה סטנדרטית.
מבצעים אותה כאשר רמת החלבון בדם נמוכה, וחושדים שהאובדן הוא דרך המעיים.
הבדיקה מבוצעת לרוב ע"י דגימה רגילה- חד-פעמית, כך שנשמע לי שעשית נכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעבור למזון נאוקייטשלי21/03/2024
היי
בן שלי בן חודשיים, אינו משגשג -לא עולה במשקל. סובל מעצירות מאז הלידה וכן יש לו רפלוקס. בנוסף יש לו פיסורה כתוצאה מהעצירות וכן יש לו דם בקאקי (שלא יודעים אם מהפיסורה או מהמעיים).
הינו אצל הרבה רופאים ושינינו לו כך הרבה מזונות. היום עם נוטרילון AR שאותו הוא מסכים לאכול אך בגלל העצירות הקשה מקבל תרופה אבילק להקלה וזה לא עזר.
רופא הילדים המליץ ניסיון אחרון לפני אשפוז לתת לו נאוקייט בשילוב עם דייסה קורנפלור היות ולהערכתו הבעיות נובעות מאלרגיה לחלב.
העניין שאני מפחדת להחליף לו שוב מזון כי הוא יכול לא להסכים לאכול אותו.. בנוסף איך אני אדע שזה בכלל יעזור ויש לו אכן אלרגיה לחלב. ניסינו בעבר את המזון המפורק נוטרילוג'ין וזה לא עזר לו בכלל ופיתח סרבנות אכילה.
אשמח מאוד לשמוע דעה של מומחים בנושא.. אמא חרדה מאוד שחוששת שהילד שלה יצטרך להתאשפז :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלל בעיות ביילוד בן חודשיים
ד"ר אחיה אמיר04/04/2024הי שלי,
תיארת שלל בעיות- ייתכן שהן קשורות זו לזו ייתכן שלא.
אין לי פתרון קסם.
מעבר לנאוקייט או לכל פורמולה מפורקת אחרת זה בהחלט צעד הגיוני ומתבקש.
מעבר לזאת- הסיפור מסובך- ואם עדיין הבעיות נמשכות- יש להתייעץ באופן פרטני עם רופא הילדים או עם גסטרואנטרולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות חוזרות לילדה בת כ7אמא דואגת16/03/2024
בתי בת ה7 מקיאה מאז הוא מתמיד עם אכילה בשעות מאוחרות
לאחרונה היא מתעוררת בלילה מקיאה בכל מני פינות בבית ולא זוכרת שמקיאה קמה ולא מגיבה שכבר מקיאה מאסטואציה של הדיבורים והנקיונות של הקיא טוענת שהיא לא שולטת בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקאות חוזרות בבת 7 שנים
ד"ר אחיה אמיר20/03/2024שלום לאמא הדואגת.
הקאות תמיד מעוררות דאגה.
אני חושב שכדאי להתייעץ עם רופא הילדים וגסטרואנטרולוג במידת הצורך. ייתכן והכל בסדר מבחינה גופנית וזה רק התנהגותי (גם זו בעיה), אך צריך לוודא שאין בעיה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שחייב להיות בתנועה לטובת היציאותויקי05/03/2024
שלום רב,
בני בן שנה ו11 חודש, מאז שהוא נולד יש לנו מורכבות עם יציאות של צואה, הוא בינקות היה יכול מספר ימים להיות ללא יציאות סבל נורא מכאבי בטן עד שחשבנו שזו רגישות לחלב הנקתי אותו בשילוב עם תמ"ל צמחי (אני לא אכלתי דברי חלב בכלל) , אך זה לא עזר והיינו צריכים כדי לעודד יציאות ממש לדגדג, לעשות עיסויים ולעיתים גם נרות (אציין כי מעולם לא עשה קקי בשינה חייב להיות בערות מלאה מאז הינקות) כאשר החל לזחול כדי לעשות קקי היה מזיז את עצמו (מנדנד את הגוף קדימה אחורה) כעת הוא חייב להיות בתנועה לשחק או ללכת כדי לעשות, ממש ברמה שאם יש לו קקי שהוא לא עשה לפני השינה הוא מתעורר באמצע הלילה בכאבים של צרחות יוצא לסלון ולא נרגע עד שמצליח לעשות .
אציין שהיציאות רכות ותקינות . פניתי לרופא גסטרו ילדים שאמר לי כל עוד יש יציאות הכל תקין גם לרופא משפחה אף אחד לא יודע לומר לי מזה אבל אני יודעת שזה לא תקין הילד סובל זה כל היום סביב הקקי שלו שגורם להמון אי נוחות ושינויים בלוז כי אם יש קקי לפני שינה אז זה יכול לקחת גם עד שעתיים עד שיעשה ואז אפשר לשים אותו לישון .
אני מיואשת ועובדת עצות .
הרופאה לא מביאה לי הפניה לצילום בטן ...
אשמח לדעת אם מכיר שמעת או נתקלת בזה
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיים ביציאות בבן שנתיים
ד"ר אחיה אמיר20/03/2024הי ויקי
אני מסכים איתך שהדפוס אינו שגרתי ואינו תקין לגמרי.
כדאי לעשות הערכה מסודרת- בדיקות דם, צלום בטן ולפי הצורך בדיקות נוספות.
גם אם הכל תקין, בנך יהנה מטיפול סימפטומטי לריכוך היציאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מים במהלך ההריון ורפלוקס נוראירזאן מסארוה25/02/2024
שלום
הבן שלי בן 4 חודשים
מהלך הריון בסיכון גבוהה בגלל ריבוי מי שפיר אבל סמוך ללידה היתה תקינה
אחרי הלידה התגלה שיש הרחבה באגני כליה דו צדדי וזה בכלל לא קשור לריבוי מים
בכל זות מקבל כעת טיפול אנטיביוטי למשך חצי שנה כל יום
אבל הרפלוקס שלו והגרפסים הפך להיות ממש עד הארוחה הבאה אפילו בכמויות ממש כמו ברז חלב יוצא מהפה
עד עכשיו הנקה קצת כמה שאפשר ו סמילאק גולד
נסעתי לאחרונה את סמילאק ar לא עזר לו
היום נסיתי את הנוטריליון ar ויש יחסית שיפור מהארוחה ראשונה לא יודעת מה יקרה בהמשך
מה אני צריכה לעשות ?? לא יודעת אחרי מה שכתבה לגבי ה AR למה אז בכלל מיצרים אותם
הסתבכתי !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליטות מרובות בגיל 4 חודשים
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי רזאן
ראשית, את מערבבת מספר דברים שעל-פניו לא נשמעים לי קשורים זה לזה.
1. לריבוי מי-שפיר במהלך ההריון סיבות רבות- אך ככה"נ אצלך העניינים הסתדרו לקראת הלידה- אז אני לא בטוח שניתן לייחס לכך חשיבות יתרה.
2. הרחבת אגני כליה, הוא סוג של מום אנטומי (קל ודי נפוץ) המהווה גורם סיכון לדלקת בדרכי השתן. לכן הומלץ לכם על טיפול אנטיביוטי מניעתי.
3. מבחינת הבטן- התלונות אותן את מתארת מתאימות לריפלוקס, לתינוק פלטן. גם אם בנך פולט הרבה, לא בטוח שמדובר בבעיה רפואית ושצריך להתערב.
האם בנך עולה במשקל היטב?
האם בנך נינוח באופן כללי?
אם התשובה על אחת השאלות הללו שלילית- ייתכן ומדובר במחלת ריפלוקס ואז יש מקום להתערבות.
מציע להתייעץ עם רופא הילדים, ואם אין מענה מספק- ייעוץ גסטרואינטסטינלי-ילדים פורמלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות צואה מרובה לתינוקתאורנה25/02/2024
שלום,
בתי בת השנה ושלושה חודשים עושה הרבה פעמים צואה.
לא ייחסתי לזה חשיבות עד עכשיו כי חשבתי שזה נורמלי, אבל עכשיו התחילה גם לשלש לפעמים אבל לדעתי זה בגלל שהתחילו לצאת שיניים סוף סוף.
השאלה שלי האם זה הגיוני שיש לה יציאות מרובות כל כך? יכולה לעשות 3-4 פעמים בגן אחרי שהתעוררה בבוקר והיה לה. וגם אחהצ.
חוץ מזה הכל תקין אצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יציאות מרובות מדי יום
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי אורנה.
דפוס היציאות משתנה מאדם לאדם ומילד לילד.
טווח התקין- הוא רחב למדי.
דפוס היציאות יכול להשתנות עקב זיהום בטני- ויראלי או חיידקי, שינוי בהרכב חיידקי המעיים משנית לטיפול אנטיביוטי, שינוי בהרכב התזונה. לעיתים אנחנו לא לגמרי מבינים את מהות השינוי.
אם בתך ממשיכה לשגשג היטב, לאכול היטב, לעלות במשקל, להתפתח היטב ואינה כאובה ולא מציגה שום תסמין נוסף- אני לא בטוח ששווה להתעסק ביציאות שלה.
אם היציאות בבירור אינן תקינות- שלשוליות, מכילות דם או ריר, שווה להרחיב את הבירור:
- בדיקות צואה לחיידקים/וירוסים
- בדיקת דם לצליאק
- בדיקות דם שגרתיות.
מציע להתייעץ עם רופא הילדים, ובמידת הצורך עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסים מרובים בכמות לא תקינהאירה22/02/2024
תינוקת בת שנה וחודשיים סטבלת מבעיה קשה מאד מאד של גרעפסים. בעיקר בלילה אבל לא רק. ממש התקפים שגורמים לה מצוקה וכאב. לפעמים זה רק כמה רגעים ולפעמים יכול להימשך גם 20 דק שעה ואפילו 3 שעות. ולפגום בכל השינה. להביא להתעוררות ארוכה ובכי רב. לפעמים קורה כמה פעמים בלילה. גם אחרי שנרדמת תתעורר פעמים רבות בגלל זה. תמיד היו לה גרעפסים, גם בגיל כמה חןדשים, אבל בחודשים האחרונים החמיר וההתקפים נמשכים זמן רב למצב שמדיר ממנה שינה וגם מאיתנו כמובן.
הלכנו לרופאת גסטרו ילדים ששלחה אותנו לצילום בטן ריקה. אשר יצא תקין. מה עוד ניתן לעשות? אנחנו אבודים ועייפים והילדה סובלת מאד מכל העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריבוי גיהוקים בתינוקת בת 13 ח'
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי אירה
באופן כללי, גיהוק (גרעפס ביידיש) הוא תהליך הוצאת אוויר שנכלא בחלל הושט, או בחלל הקיבה.
זהו ארוע שקורה פה ושם לכולנו.
אם להתרשמותך לבתך זה קורה בתדירות או עוצמות לא סבירות, צריך לשקול מס' אפשרויות.
אפשרות א'- שתהליך האכילה/שתייה שלא אינם אופטימליים והיא בולעת המון אוויר. לעיתים ניתן לשחק עם הפטמה, או עם זווית ההאכלה על מנת לפתור את זה.
אפשרות ב'- היא ניזונה ממזונות הגורמים לייצור גזים מרובים בחלל הקיבה/מעיים. בעיקר סוכרים פשוטים- שתייה מתוקה, ממתקים, פירות מתוקים בכמות רבה.
אפשרות ג'- התרוקנות הקיבה מאיזו סיבה איטית מהרגיל.
אפשרות ד'- רגישות יתר שלכם- ההורים. האם בתך ישנה אתכם באותו חדר?! כדאי להעביר אותה לחדר משלה.
אפשרות ה'- הכי פחות סבירה בעיני- שגשוג יתר של חיידקים בקיבה או מעי דק שגורם לייצור גזים מוגזם. לעיתים נדרש טיפול אנטיביוטי.
מציע להיצמד לגסטרואנטרולוגית שבדקה אתכם ולהישמע לה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אומפרוזול בן חודשיים וחציילנה17/02/2024
בן שלי בן חודשיים וחצי שוקל 6360 קילוגרם . קיבלנו מינון של אומפרוזול 4сс ליום מחולק לפעמיים ביום . התרופה עזרה אך מעט מאוד . מה הוא המינון המקסימלי שניתן לתת לו?האם יכול לקבל 6 сс מחולק לשניים ביום? הוא אוכל נאוקייט ואני מסמיכה לו עם כף של נאוקייט בקורנפלור, האם לשים יותר הסמכה וזה יעזור? כל הזמן עולה לו האוכל. חייב להיות במצב מאונך כל היום . על הגב יכול להיות רק 5 דקות , אחר כך עושה פרצוף חמוץ ומתחיל לצרוח , כנראה בגלל הצרבת .
מינון אומפרזול בתינוק
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי ילנה
באופן כללי- תינוקות מקבלים מינון יחסי גבוה מבמבוגרים.
לבנך- ניתן לעלות עד 6 מ"ג (3 CC) פעמיים ביום.
הסמכה- עשויה לעיתים למנוע פליטות, אך לא תורמת במאום לכאבים או לאי-שקט.
מוזמנת לקרוא מעט יותר באתר שלי (חפשי בגוגל) יש שם קצת אינפורמציה לגבי ההבדלים בין ריפלוקס למחלת ריפלוקס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס בן 3 חודשיםירדן15/02/2024
בן 3 חודשים, אובחן ריפלוקס סמוי ועם הזמן החמיר הרופאה נתנה לנו אמרפריזול שמוריד חומציות נסינו שבוע היתה הטבה והמשכנו עוד שבוע והפסקנו כי ןא היה צורך
מעדיפה לא לתת גם סתם אם לא צריך כי לפי חברה שדודה שלה עובדת בגסטרו היא אמרה שזה לא בריא.
ביומיים האחרונים הילד לא רגוע וצורח כשמסיים לאכל וכשמרימה לגרפס נרגע אך מסרב ללכת גם לישון לוקח לו הרבה זמן, בעלי אמר שאולי נחזור לתרופה אך אני חוששת מצד שני אי אפשר כל לילה שיהיה לי לילה לבן, מה אתה ממליץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת ריפלוקס
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי ירדן
התסמינים שאת מתארת יכולים להתאים למחלת ריפלוקס, וכמובן העבודה שהייתה הטבה תחת הטיפול התרופתי.
ברור שעדיף ללא טיפול תרופתי כלל- אבל לפעמים אין ברירה.
מציע לדיין את הנושא עם רופא/ה הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לתינוק אשמח לעזרה דחופהבר14/02/2024
שלום דוקטור
התינוק שלי בן 4 חודש,היה על הנקה מלאה 3 חודשים רצוף.החודש האחרון אוכל תמל תרכובת מזון לתינוק,כבר שבוע שיש לו רק גזים בלי יציאה ואני מודאגת,אני רואה שהוא בוכה מתאמץ וממש לא יוצא לו.מציינת שבהנקה היה עושה אחרי כל ארוחה והמון ביום.אשמח לשמוע את דעתך ומה ניתן לעשות להקל ולעזור לו כבר שבוע שותה בקבוק ואין יציאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה שלי
בר17/02/2024דוקטור מציינת שהוא עשה יציאה אחרי שבוע,ואז יום אחרי יום,
דבר נוסף היום ראיתי בצואה שלו מרקם משחתי,בנוסף היו כמו גושים לא קשים ביציאה במרקם נמתח ודביק כזה,נגעתי ממש בגושים האלו והם ממש דביקיים נמתחים ממש חתיכות כאלו רכות ,מציינת שהוא על נוטרילון חודש וחצי ימים,לפני היתה הנקה 3 חןדשים מלא.אני מרגישה שהוא ממש מתאמץ ויש לו התקפי בכי פתאומיים כאלו אשמח להכוונה בבקשה,הרופאת ילדים אומרת לי לעשות לי עיסוי,אבל מרגיש לי שזה לא רק גזים והוא כמעט עבר את השלב ההתקפי של הגזים,זה משהו שמציק לו בבטן והוא מתפתל ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נטייה לעצירות בתינוק בן 4 חודשים
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי בר.
התמונה אותה את מציגה- היעדר יציאות במשך שבוע המלווה באי-נוחות בטנית ואי-שקט בהחלט מתאימה לעצירות.
עצירות יכולה לנבוע משלל סיבות.
השאלה העיקרית היא- האם מדובר במשהו חד-פעמי או בדפוס שמתחיל להתקבע.
אם מדובר בארוע חד פעמי- אני לא חושב שיש מה להתחיל בבירורים או טיפולים מיוחדים.
אם מדובר בדפוס שמתחיל להתקבע אז בהחלט יש מקום לשלול שאין ברקע איזו בעיה אחרת- אלרגיה לחלבון חלב פרה, זיהום מעיים שהאט את תנועתיות המעיים, התייבשות, חוסר בתפקוד בלוטת התריס ועוד.
כטיפול דחוף SOS לגירוי ליציאה- אני מסכים עם הרופאה שניתן לעשות אמבטיה חמה, לעסות עיסויים לבטן, וכן להיעזר בתרגילי פיזיוטרפיה- כיפוף הברכיים לבטן.
בנוסף- ניתן להיעזר בנר גליצרין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ELASTASE-1 STOOL האם תקיןברי11/02/2024
יצא לי >800
האם זה ערך תקין או גבוה ממה שצריך להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח תוצאת אלסטאז בצואה
ד"ר אחיה אמיר29/02/2024הי ברי
התוצאה תקינה. כל ערך מעל 200 משקף תפקוד תקין של הלבלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סולפיריד modal לחולת צליאקאורית07/02/2024
שלום,
האם בתי הצליאקית יכולה לקחת תרופה בשם סולפיריד (modal)?
האם ללא גלוטן?
כנ"ל לגבי אלטרולט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות בחולי צליאק
ד"ר אחיה אמיר08/02/2024הי אורית
לרוב, תרופות אינן מכילות גלוטן.
איני יודע להגיד ספציפית לגבי התרופות עליהן שאלת.
צריך להסתכל על האריזה.
בכל אופן, גם אם לצורך העניין יש מעט גלוטן בעטיפה של התרופה- מדובר קרוב לוודאי בכמויות מזעריות.
לא חושב שיש מה להיות מוטרדים מכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון פרה וריפלוקס לתינוקת בת 7 שבועותמזי03/02/2024
היי דק אחיה אמיר,
בהמשך לביקור אצלך בגסטרו באיכילוב לפני 3 ימים (31.1.24) ובהתאם לאבחון שלך לאחר שתיארנו תינוקת שסובלת מגזים, התפתלויות כאבים ופליטות 24 שעות ביממה ולאחרונה יציאות דמיות. עברנו מתמ"ל חלבי לנוטרילון פפטי גוניור והתחלנו טיפול בלוסק 2 סיסי פעמיים ביום. היציאות הדמיות פסקו והגזים וההתפתלויות פחתו משמעותית. אך בגלל הדלילות של הפפטי גוניור הפליטות גדלו בניפחן והתרבו משמעותית והתווספה תופעה של בכי באמצע האוכל והתעוררות משינה בהתפתלויות כאבים ופליטות ענקיות. ביומיים האחרונים היא כמעט לא ישנה במהלך היום (אולי שעה כל יום) בגלל ההתעורריות ומגיעה ללילה מותשת כל כך שנרדמת ל כ 5 שעות ברציפות ולאחר ההאכלה הכל מתחיל שוב...
השאלות שלי הן:
1. האם ניתן להסמיך את הפפטי גוניור בכפית דייסת קונפלור של מטרנה בגיל כזה?
2. האם ניתן/כדאי לעבור לנוטרימגן (שגם עליו המלצת במידה והפפטי לא יעבוד) או שיש צורך להמתין מספר מסויים של ימים כדי לקבל את ההשפעה האמיתית.
3. המינון של הלוסק שרשמת לנו הוא 2.5 מ"ל (4 מ"ג) פעמיים ביום (ראה סיכום ביקור שלך מצורף כקובץ PDF. הרופאה שלנו הנפיקה מרשם לפי 2 סיסי פעמיים ביום (התייחסה ל 4 מ"ג ולא ל 2.5 מ"ל ). האם הכוונה שלך היתה 2.5 סיסי פעמיים ביום ? והאם ניתן לתת לה 2.5 סיסי פעמיים ביום או שצריך להמתין מספר ימים מסויים כדי לקבל את ההשפעה האמיתי של הלוסק.
אציין שבשלב הזה אני ממש מותשת ואודה מאוד לעזרתך ועצתך.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת עם אלרגיה לחלבון חלב פרה ומחלת ריפלוקס
ד"ר אחיה אמיר08/02/2024הי מזי
ראשית, אני שמח שאתם כבר חווים הקלה גם אם לא כל התלונות חלפו כליל.
אני משוכנע שכעבור עוד מס' ימים המצב יהיה אף טוב יותר.
אין מה להתרגש מהפליטות עצמן. כל עוד היא עולה במשקל- הכל בסדר.
אין טעם להחליף בין הפורמולות. זה לא שיש אחת יותר טובה מהאחרות. תיצמדו למה שקניתם ו....קצת סבלנות.
להת'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)