מידע רפואי
פורומים
- נכויות, אחוזי נכות
- לימודי רפואה
- קרדיולוגיה ילדים
- הנקה, הנקה נכונה
- פסיכולוגיה הוליסטית
- הפלות חוזרות
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
- קרינה סלולרית, סרטן
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הסרת משקפיים בלייזר
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- כושר קרבי
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
- צואה לבנה בן 7 חוסר תאבון בחילות הקאהתמר16/09/2023
שלום הבן שלי בן 7 סובל כחודש מחוסר תיאבון , בחילות ואף התחיל להקיא . שמתי לה שהצואה לבנה ואף פניתי עתה לרופא ויש לנו בדיקות לעשות.
מהן האפשרויות ? חיידק? טפיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון, בחילות הקאות וצואה לבנה בבן 7 שנים
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי תמר,
כל התשובות נכונות.
הדבר החשוב לוודא- שהכבד מתפקד היטב על כל הבטיו.
תשלימו את בדיקות הדם כפי שהרופא המליץ ותחליטו איתו אם יש צורך בייעוץ נוסף.
במקביל, אני מאוד ממליץ לצלם את היציאות הבהירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק - שאלה לגבי תינוק בן 11 חודשים.שיר15/09/2023
שלום
הילד שלי בן 11 חודשים ועקב טיפול ממושך בסטרואידים לקח לוסק (תרופה נלווית) במשך חמישה חודשים. קראתי שרשמת שעדיף לעצור את הלוסק בהדרגה, אך לנו אמרו שאפשר להפסיק בבת אחת כשהפסקנו עם הסטרואידים. כרגע אנחנו חודש בלי לוסק וסטרואידים(חשוב לציין שהיו עוד שתי תרופות שהיה לוקח באופן קבוע). אני שמה לב שבאמת כמעט חודש הוא לא רוצה לאכול ומרגישה שהרבה פעמים הוא נחנק ועולה לו האוכל. כרגע אני מניקה הנקה מלאה וגם זה קצת קשה לו. בגיל שבעה שמונה חודשים הוא היה אוכל 2 ארוחות ביום יפה ועכשיו לא נוגע בכלום ובקושי בהנקה. במהלך היום הוא לא ככ מתלונן, אך בלילה מתלונן המון וכמעט לא ישן. רציתי לשאול האם אתה ממליץ להתחיל שוב לקחת לוסק(כך המליצה הרופאת ילדים)? אני לא ככ רוצה להתחיל שוב את התרופה הזאת וגם אם אתחיל שוב, מתי שהוא אצטרך להפסיק.. אך אולי אם אפסיק בהדרגה יהיה לו טוב יותר? האם לדעתך יש קשר ללוסק שהפסקנו?
תודה רבה לך, שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפקיד של לוסק
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי שיר
צריך להבין מה הלוסק יודע ומה אינו יודע לעשות- הלוסק מוריד את רמת החומציות בקיבה. במידה ויש דלקת במערכת העיכול העליונה- בקיבה או בושט, הוא מאפשר לגוף להחלים.
סטרואידים בהחלט יכולים לגרום לדלקת בקיבה- גסטריטיס ולכן במידה ומדובר בטיפול ממושך או במינון גבוה של סטרואידים מקובל לתת לוסק במקביל.
אם בשורה התחתונה את מתרשמת שבנך כאוב (בדגש על אלמנט הכאב) אז בהחלט ניתן לשקול לחדש את הטיפול.
ללוסק, לעומת זאת, אין השפעה כלל על ארועי פליטה, או רגורגיטציות של תוכן קיבה (כשתוכן קיבה "עולה").
נתון נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שסטרואידים מעוררים תאבון. זוהי תצפית נפוצה- שהתאבון יורד לאחר הפסקת הסטרואידים.
זהו, ככה על קצה המזלג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ריר במעי - מה עושיםאביעד13/09/2023
עודף ריר במעי בצבע צהוב בהיר. בדיקות דם רגילות ולזיהומים תקינות. קולונוסקופיה תקינה. בדיקת צואה תקינה. האם יש תרופה או תוסף תזונה שיכולה לפתור את הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ריר? במעי?
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי אביעד,
לא כ"כ הבנתי מה הבעיה.
אם אני מבין נכון, אתה לא מרוצה מאיך שהיציאות שלך נראות?!
ככה"נ הדבר לא משקף מחלה ולפיכך כל הבדיקות תקינות.
אין לי המלצה ברורה. לנסות לשנות את הדיאטה או לקחת פרוביוטיקה אלו בהחלט אפשרויות סבירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות חוזרות לבת 2.5אור13/09/2023
בת שנתיים וחצי, לפני חודשיים התחילו בחילות לילדה, זה יכול לקרות בכל שעות היום, מעין ריפלקס כזה של צורך להקיא.. שותה מים ואז זה עובר לה.
בזמן האחרון זה כבר בתדירות יום יומית. לגבי הקאות- יצא שהקיאה פעמיים מזה במשך החודשיים האלה.
אני ממש מודאגת. הרופא נתן בדיקות דם וגם בדיקת צואה ויצאו תקינות. כעת הוא אמר לפנות לגסטרו ונוירולוג ולשקול לבצע mri ראש.
יכולה להיות שזה ריפלוקס? אני באמת לא מבינה מזה, מרגישה מתוסכלת מזה.. גם אין תורים זמינים לגסטרו ולנוירולוג ילדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בבת שנתיים וחצי
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי אור
התלונות שתיארת אכן חריגות.
אני מסכים עם הרופא שלך- יש צורך בהמשך התייעצות,
בעיקר גסטרואנטרולוג. במקביל כדאי באמת לוודא שאין לחץ תוך גולגלתי מוגבר שעלול להוביל להקאות- ניתן לבצע בדיקת עיניים בשלב ראשוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ct בטן עזרהמיה13/09/2023
היי
אשמח בבקשה לדעת מכוון שאני מתה מפחד לעשות בדיקת גסטרוסקופיה הרופא שלח אותי לבדיקת רנטגן עם בליעת בריום וCT בטן גם האם דרך זה גם אפשר לגלות רמזים לסרטן קיבה? מאוד דואגת תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לסרטן קיבה
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי מיה
לכל בדיקה מאלו שציינת יש יתרונות וחסרונות, והינן בגדר בדיקות משלימות.
הנקודה היא שלהערכתי לא תימלטי מבדיקת גסטרוסקופיה- שכן אם יגלו משהו ירצו לדגום, ואם לא יתגלה כלום עדיין תעמוד השאלה אם יש ממצא שטוח שאינו מתגלה בבדיקות ההדמיה.
עם זאת, בדיקת גסטרוסקופיה הינה בדיקה פשוטה ביותר שאינה כואבת.
אם את מאוד חרדה- תתיעצי עם הגסטרואנטרולוג המטפל שלך- ניתן לתת לך טיפול נגד חרדה טרם הבדיקה, ובבדיקה עצמה תקבלי טשטוש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על פיענוח US בטן לילד בן 10רועי12/09/2023
שלום ד"ר.תוכל להסביר בבקשה לגבי פענוח בדיקת US בטן שעשה הבן שלי בן 10 לפי המצ"ב?
האם לפי הפיענוח הכל תקין בבדיקה?
הבדיקה נעשתה בגלל תלונות חוזרות על כאבי בטן כאשר בדיקות הדם המלאות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח US בטן
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי רועי, הבדיקה תקינה לחלוטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה ריפלוקסתהילה05/09/2023
היי אנחנו מטופלים אצל רופא גסטרו שקצת לא מתייחס אליי
בן חצי שנה אובחן עם ריפלוקס בגיל חודש מאז אוכל ar נוטרילון לא מפסיק לפלוט אמר לי עד גיל 7 חודשים זה יסתדר אבל יש רק החמרה הוא גם אובחן עם היפוטוניה בשרירי הגב מטופל בפזיוטרפיה
מה לעשות הלאה? גם אומפרזול לא עוזר לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס בבן חצי שנה
ד"ר אחיה אמיר18/09/2023הי תהילה
ראשית, אני ממליץ לך לקרוא קצת על ההבדלים בין "סתם" ריפלוקס לבין מחלת ריפלוקס. גם בתשובות קודמות כאן בפורום, או באתר שלי (חפשי בגוגל) או באין-ספור מקורות מידע אחרים און-ליין.
אם לבנך יש "סתם" ריפלוקס- כלומר שיש לו פליטות, אבל הוא אינו כאוב וממשיך לעלות במשקל היטב ולשגשג- זה באמת עניין של זמן (יותר מ- 7 חודשים) עד שזה פוחת ולבסוף חולף.
במקרה שכזה אין גם צורך בלטפל- לא בפורמולת AR ובטח שלא באמצעות תרופה.
אם לבנך יש מחלת ריפלוקס- כלומר או שאינו עולה במשקל או שסובל מכאבים או שפיתח הפרעת אכילה- נדרש טיפול מתאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה - יונקת בת 3.5 חודשיםאור03/09/2023
הי,
הבוקר עשתה קקי שנראה דמי.
עם הבכורה גם היה לי משהו דומה והפסקתי לאכול מוצרי חלב אבל אצלה היו נקודות כהות ולא כמו כאן שנראה דם טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם ביציאות של תינוקת בת 3.5 ח'.
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי אור,
ראי תגובתי לשאלה דומה מספר שאלות מטה...
מירב הסיכויים כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה, ובסבירות נמוכה יותר- זיהום במעיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס והקאות מרובותליליה02/09/2023
בן שלי בן חצי שנה סובל מריפלוקס ברמה של שיעול לעיתים קרובות והקאה של תוכן הקיבה לאחר מכן. כמה פעמים ביום. לעיתים מתעורר בלילה עם שיעול ומקיא. אין בעיה בעלייה במשקל. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות לאחר שיעול
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי ליליה
שיעול אגרסיבי בהחלט יכול להוביל להקאות אצל ילדים מסויימים.
לא נעים, אבל לרוב לא נורא.
השאלה החשובה יותר- אם מעבר ללכלוך נגרמת מכך בעיה רפואית?
לדוג' - חוסר עליה במשקל (ציינת שלא), אספירציות, כאבים בבליעה, סירוב לאכול וכו'.
בד"כ אין צורך לעשות מאומה. לחכות שהשיעול יחלוף.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות פתאומית בנערשני כהן01/09/2023
דר שלום
נער בן 15, רזה, אכלן לא בררני. לא ידועה רגישות למזונות מסויימים.
מזה כחודש וחצי (קצת אחרי שהחל החופש) החל בעצירויות שמעולם לא חווה. היה די סדיר מידי יום ועכשיו משום מה מצליח להתרוקן רק עם לקסעדין-אני מעודדת אותו לשתיה מרובה ותנועה ועדיין נראה כי זה לא עוזר.
ההתקף החל בצואה קשה שלקח לה כמה ימים לעבור לפני חודש וחצי ומאז נראה כי הוא איננו מצליח להתרוקן עד הסוף גם אם נוטל לדוגמה אבילק.
רופא המשפחה נתן אולטרסאונד לבצע ובדיקות דם. האם מסוכן? האם יכול להעיד על דבר מה חמור? כיצד להתנהל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות חדשה בנער
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי שני
נשמע לי שהרופא שלכם עושה מה שצריך.
ראשית- כדאי לתשאל ולוודא כי לא מדובר בנטייה שהייתה קיימת על אש קטנהגם בעבר, וכעת זה רק מחמיר.
בכל אופן, עצירות חדשה בהחלט מצריכה בירור קטן- לרוב מתחילים בבדיקות דם ו- US בטן, ואם יש צורך אז משלימים בדיקות נוספות.
ברוב המקרים הבירור עקר, והעצירות היא משנית לזיהום ויראלי, לפיסורה בפי הטבעת.
הטיפול מורכב מריקון, ריכוך היציאות ולמעשה "חינוך מחדש" של רצפת האגן/מעי ליציאות סדירות ותקינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאק לא תקינה בצבאגלי30/08/2023
גילינו צליאק בגיל 7 ,אחרי כשנתיים ועד לפני כשנה בדיקות צליאק תקינות. הבן התגייס החודש ובבדיקה בצבא ttg 17 . צה יכולה להיות הסיבה לנוגדנים ? חשיפה בימים האחרונים (אולי בטעות בצבא)? חוששים שיורידו פרופיל. אמור לעשות בדיקה בצבא בעוד 3 חודשים. האם ניתן לעשות מעקב באופן פרטי ? דרך קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק במהלך השרות הצבאי
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי גלי
הסרולוגיה החיובית מעידה על חשיפה לגלוטן- אם מודעת ואם בשגגה. ברור שקשה יותר להקפיד על דיאטה ללא גלוטן מחוץ לבית, קל וחומר במערכת כמו הצבא.
למיטב ידיעתי, על צליאק לא מורידים פרופיל אלא מדובר ב"סעיף" בלבד.
כמובן שיש צורך להקפיד על הדיאטה ובמעקב שגרתי, כפי שבנך טופל עד הגיוס.
לצבא, גסטרואנטרולוגים משלו (מילואימניקים)- אך הזמינות עלולה להיות נמוכה.
קופ"ח- היא לא אופציה במהלך השירות הצבאי.
באופן פרטי- וודאי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים -חשד לרפלוקסדניאל30/08/2023
היי. יש לי תינוק בן חודשיים. ניזון מתמ״ל מטרנה בלבד.
לפעמים , לא כל האכלה זה קורה שפשוט הילד מסרב לבקבוק, בוכה צורח
תוך כדי האןכל. הוא אוכל נגיד 10/20 מ״ל מוציא את הבדבוק ובוכה
אני מחזירה לו את הבקבוק שימשיך לאכול, הוא אוכל עוד פעם ואז שוב פעם משתולל ובוכה. נראה כאילו הוא כן מעוניין לאכול אך לא מצליח .. זה חלק מהתסמינים של הרפלוקס?
מציינת שהילד עולה יפה מאוד במשקל, לא פולט כלל, ודי נינוח במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וסרוב לאכול בבן חודשיים
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי דניאל, בהחלט ייתכן שלבנך יש דלקת בושט (אסופגיטיס) על רקע ריפלוקס "סמוי".
אני מציע לפנות לרופא הילדים ולדון איתו באפשרות להתחיל טיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה של תינוק יונק בן חודשגל28/08/2023
היי
הבן שלי בן 4 שבועות
ניזון מהנקה בלבד
לפני ארבעה ימים הבחנתי בדם בצואה שלו וגם הצואה התחילה להיות מיימית יותר מהרגיל .
הבת הבכורה שלי סבלה מאותה תופעה רק שאצלה זה הופיע בגיל 4 חןדשים שהתחלתי לשלב פורמולה בהנקה ולבסוף אחרי בדיקות מרובות הומלץ לעבור לפורמולה ששמה neocate.
כרגע בהמלצת הרופא הפסקתי מוצרי חלב אבל אני בשלב שצריכה לשלב גם פורמולה בגלל ירידת החלב שלי
רופא אחד המליץ אלימנטיום של סימילאק אבל הבכורה שלי גם אליו לא הגיבה טוב מניסיוני
מה היית ממליץ לי לעשות ??
תןדה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה בתינוק בן חודש
ד"ר אחיה אמיר03/09/2023הי גל
ככה"נ לבנך יש אלרגיה לחלבון חלב פרה.
אפשרות אחרת שבאה בחשבון (בסבירות נמוכה יותר)- זיהום מעיים. הדרך לשלול זאת היא ע"י בדיקת צואה לחייקים ופרזיטים.
בהנחה שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה, מומלץ לעבור לפורמולה מפורקת.
בשוק קיימות 3 אופציות- סימילאק אלימנטום, נוטרמיגן ונוטרילון פפטי-ג'וניור.
אין הבדלים אמיתיים בין 3 האופציות הנ"ל- תבחרו לפי מה שבא לכם.
בילדים שלמרות המעבר לפורמולה המפורקת הדמם ממשיך (ובהנחה שלא מדובר בזיהום) ניתן לעבור לנאוקייט או לפוראמינו, שהן שתי פורמולות המפורקות עוד יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים חוזרות אצל ילדרועי27/08/2023
שלום ,
הבן שלי בן 7 סובל כל הזמן מתולעים .. ותמיד זה נגמר בזה שנותנים ורמוקס מנה ראשונה ומנה שניה(עד היום לא סגור אם המנה השניה אחרי עשרה ימים או שבועיים)
בכל מקרה גם הפעם לבן שלי יש תולעים (זיהוי ודעי ) התחלתי מעקב וראיתי שהפעם האחרונה שנתתי לו ורמוקס היא לפני קצת 0חות מחודשיים.
השאלה שלי היא
1. לאחרונה הרופא ילדים שלי אמר שיצא מחקר חדש שאומר שייתכן שנוא פוגע בכבד (למרות שהייתה ידיעה גורפת שהוא לא נספג)
2. כמה ורמוקס מותר לתת לילד בשנה?
3. אני כבר לא יודע מה לעשות הילד לא נפתר מהם עברנו טיפול משפחתי כיבסנו בגדים וכו
האם יש לך עוד המלצות בעניין? תודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חוזר בתולעי מעיים
ד"ר אחיה אמיר28/08/2023היי רועי
צרת רבים, חצי נחמה....
כתבתי על הנושא אין ספור פעמים בעבר, ואתה מוזמן לגלול מטה ולחפש תשובות רלוונטיות.
בקצרה:
- התכשיר אינו נספג ולכן המינון לילדים זהה לזה של מבוגרים.
- הטיפול מטפל אך אינו מחסן.
- זהו זיהום נפוץ ביותר ולכן לפעמים כדאי לגייס את המשפחה/גן/קהילה לטיפול משותף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס סמוי איך לטפלשירין21/08/2023
היי ד״ר
הילד שלי בן חודשיים
בגיל חודש היה באי שקט מקשיט את הגב לא מסכים לישון על הגב מוציא את הבקבוק ובוכה בהאכלות
מבחינת אוכל היה אוכל תקין ועולה במישקל אבל היה באי שקט המון זמן
היינו במיון ששם הם איבחנו ריפלוקס סמוי ללא בדיקה כל שהי אלה על סמך התיאורים שלי .
הילד מקבל אומפרזול 2 מל
וסימילאק ar , חרי חודש התחיל עצירות קשה הוא עושה קקי כל יום אבל אבנים והוא צורח ממש מגזים וכאבי בטן של עצירות
הרופאת משפחה אמרה להחליף לנוטרילון ar האם זה יעזור ? חייבת לציין שהילד לא פולט בכלל וכבר לא באי שקט מול האכלות וישן על הגב כבר בלי בכי רק בשלושה ימים האחרונים מתקשה לאכול בגלל גזים ועצירות הטוסיק שלו ממש אדום . מה היית ממליץ לעשות? לא יודעת כבר מה עדיףעצירות או ריפלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ריפלוקס וכלכלת AR
ד"ר אחיה אמיר28/08/2023הי שירין
ראשית, את מוזמנת לקרוא קצת יותר על ריפלוקס- לדוג' באתר שלי (חפשי בגוגל לפי שמי).
נשמע שהרופאים במיון איבחנו נכון מחלת ריפלוקס שגרמה ככה"נ לדלקת בושט ולפיכך לכאבים ונתנו את המענה המתאים- אומפרזול.
לפורמולת AR אין מקום ואין תפקיד. ממליץ לחזור לכלכה רגילה.
ממילא אינה משפיעה על רגורגיטציות נמוכות- כלומר כאלו שנשארות בגובה הושט.
לאחר המעבר לפורמולה רגילה, הצואה אמורה להשתפר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?