מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בעיות באוכל לתינוקת בת 3 חודשיםרוני29/12/2024
הי
תינוקת בת 3 חודשיים שוקלת 5 קילו בערך שיורדת באחוזונים מהלידה כרגע 25 , מסרבת לאכול ואם כבר אוכלת אז אוכלת ממש מעט נניח 60 , 50 כל 4 5 שעות, יכולה לפתוח פער של 7 8 שעות.
בזמן האכלה היא יכולה לאכול 20 ולהפסיק ואז אחרי 10 דק ממשיכה לה בקבוק, והאכלה חייבת להיות שאני עומדת או בתנועה (לא בלילה) .
בזין האכלה יש לה קולות מהבטן כמו של עיכול /קלקול קיבה.
שנולדה אכלה נוטרילון רגיל, התחילו לה כאבי בטן ממש מהשבוע הראשון לחייה אז עברנו לקומפורט ואז אחרי כמה זמן התחילה לאכול ממש מעט ביום 300-400 מ"ל
אחרי המוח רופאים הגענו לאופאה שנתנה לנו פפטי כי יש לילה ריר בקקי , ובגלל שלא רגועה בכלל בזמן אוכל ואחריה.
מאז יש לה עצירות יוצא לה קקי ממש כמו של עז קטן וזהו בצבע ירוק , עדיין יש לה רעשים בבטן
בזמן האוכל והיא לא נינוחה.
חשוב לציין שמאז שהתחלנו את הפפטי יש הרבה פליטות אולי כי הוא פחות סמיך מהקומפורט.
אשמח לעזרה דחופה כבר עובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי האכלה וגדילה בתינוקת בת 3 חודשים
ד"ר אחיה אמיר06/01/2025הי רוני
את מספרת סיפור מאוד מורכב עם המון פרטים, שאפשר להתעכב על כל אחד מהם עוד....
לצערי, אין פתרונות קסם בדברים האלה.
נשמע לי שאתם צריכים לווי צמוד של רופא ילדים או גסטרו-ילדים שיתווה תוכנית פעולה וילווה אתכם בתהליך.
בטוחני, שלאחר מפגש פיזי הדברים יראו הרבה יותר טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן לאחר הליקובקטור? האמנם?שני כהן22/12/2024
דר שלום. בת 38 ללא מחלות רקע קשות. לפני ארבעה חודשים בערך החלו כאבי בטן ונפיחות איומה לאחר אוכל . לאחר בדיקה נמצא כי יש הליקובקטור. החיידק טופל במשך חודש וקצת עם אנטיביוטיקה ועבר. לאחריו נותרה נפיחות איומה! ואי נוחות בבטן. הגעתי לגסטרו ולהפתעתי בבדיקת קלפרוטקטין נמצא ערך של 265 והיה מעט מאוד דם כמה פעמים בצואה אך לפי פרוקטולוג אין פציעה או טחורים. רופאת גסטרו הפנתה לקולונסקופיה ואני ממתינה ולהתחיל טיפול בכדור פעמיים ביום. האם ערכי הבדיקה יכולים להיות גבוהים לאחר הטיפול הארוך באנטיביוטיקה? (עברו חודשיים מאז). חייבת לציין שאני מטופלת כל יום בכף וחצי של אבילק-האם יכול להיות קשור?? האם בהכרח יש לי קרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת קלפרוטקטין וחשד לקרוהן
ד"ר אחיה אמיר22/12/2024הי שני
אומנם בדם תוצאות בדיקת הקלפרוטקטין מצויין שטווח התקין הוא עד 50, אך בפועל ערכים כד 250-300 אינם נחשבים ממש פתולוגיים.
בנוסף- במידה ויש דם ביציאות, עצם הימצאות הדם עלולה לגרום לעלית קלפרוטקטין.
הסיפור יותר מתאים באמת לזיהום בהליקובקטר פילורי ופחות למחלת קרוהן. הטיפול האנטיביוטי הרבה פעמים משבש את אוכלוסיית החיידקים במעי (מיקרוביום) ועלול לגרום למיני תופעות כולל נפיחות בטנית.
לאור זה שאת מטופלת באבילק, אני מניח שאת סובלת מעצירות כרונית.
החלק המדאיג יותר בסיפור זה התוכן הדמי ביציאות. אם לא זוהו טחורים או פיסורה- מדוע יש לך דם ביציאות?
האם זה על רקע העצירות בלבד? האם יש סיבות נוספות?
ייתכן ויש מקום להשלים קולונוסקופיה ולו על-מנת לברר את מקור הדמם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני כהן05/01/2025דר המון תודה על המענה האנושי והמהיר!. יש לי תור לקולונסקופיה וירטואלית בעוד שבוע וחצי (בעבר היה לי ניתוח מתלה בגלל סיבוך של היצרות ולכן הקולונסקופיה וירטואלית וגם האבילק). יש מעט גם וחיחה בצואה כבר שנתיים -אחרי בשימוש באביחק. מדובר במעט דם ועורק ליחה שעוטף את הצואה והוא אדום. שלושה פרוקטולוגים שללו טחורים או םיסורה. עד ההליקובקטור לא היה לי שום בעיה הקשורה לכאב בקיבה ונפיחות בבטן-הכל בא אחרי. הפרוקטולוגים טוענים ש"לפעמים הרירית שלך מדממת וזה לא ביג דיל" והגסטרולוגית חזרה אלי טלפונית בטענה באמת שהערכים של הקלופרוטקטין גבוליים וכרגע צריך להמתין לקולונסקופיה ואין חשש למשהו סרטני (אני עולה במשקל ). אני בחרדות עצומות-יש לי שני ילדים אוטיסטיים ויש להם רק אותי ואני מאוד מפחדת ליפול בין הכיסאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור דם ביציאות
ד``ר אחיה אמיר06/01/2025הי שני
נשמע שאת מטפלת בעצמך ונמצאית בלווי. זה טוב.
מקווה שהקולונוסקופיה הוירטואלית תהיה מספיק איכותית. באופן אישי, נראה לי שעדיף לעשות כבר קולונוסקופיה רגילה.
בכל אופן- בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיליון תודות ד"ר. תבורך
שני כהן12/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזנפילים ברמה גבוההאבי13/12/2024
שלום,
אני בן 66 צינתורנ.
בשנה וחצי האחרונות האאוזנפילים היו בעליות וירידות.
לפני כשנה בערך המוחלט היו 0.89
ביוני הגיעו ל2.07 באוגוסט ירדו ל0.65 ובבדיקה האחרונה לפני שבועיים הם הגיעו ל3.06 כשהטווח הוא בין 0-0.6
אלרגולוד אמר שלדעתו זו לא אלרגיה.
אני אכלתי פטריות שיטאקי ערב לפני הבדיקה.
ב4 ימים לפני הבדיקה אכלתי כ200 גרם פטריות שיטאקי.
האם הסיבה לעליה זו יכולה להיות מהפטריות?
האם יש מקום לדאגה ? יש סיכוי שזו אלרגיה?
במידה וארצה לבצע שוב בדיקות דם , כמה זמן מומלץ לחכות עד שהגוף מתנקה מהפטריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזנפילים גבוהים
אבי13/12/2024צינתור לב לםני שנה שנה וחצי.
יתר הבדיקות תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן כבר חודשייםשלומי4012/12/2024
היי
בערך חודשיים אולי קצת פחות, אני סובל מכאבי בטן לסירוגין. בהתחלה חשבתי שזה מהטחורים שיש לי, אבל כנראה שלא.
ברגע שאני לוקח ורמוקס, יש לי הקלה של כמה ימים וחוזר חלילה.
מה לדעתכם יכול להיות הבעיה? אני מפחד מסרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן
ד"ר אחיה אמיר15/12/2024הי שלומי
כאב בטן הוא תסמין מאוד לא ספציפי.
האבחנה המבדלת רחבה ביותר- החל מדברים טריוויאלים כגון עצירות, ועד מחלות מעיים כרוניות.
נדרש בירור רפואי מסודר.
על פניו, נשמע שהחשש מסרטן אינו מבוסס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עבה בילד עם אנקופרזיסיערית אוחנה11/12/2024
הבן שלי סבל שנים רבות ואנקופרזיס כיום לא מצטאה כלל (בן עשר) אך יש לו עובי צואה גדול מאוד.
בעבר היה מתאפק הרבה.
האם זה יסתדר? או שזה לא משמעותי...
זה פשוט נראה קצת מלחיץ בשירותים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנקופרזיס
ד"ר אחיה אמיר15/12/2024הי יערית
את מתארת תסמינים קלאסיים של עצירות כרונית. אנקופרזיס היא לרוב תוצאה של עצירות ממושכת.
יש להשלים בירור ראשוני לשלילת סיבות אורגניות לעצירות, ולשקול צורך בבדיקות מתקדמות יותר.
עם זאת, יש לזכור כי ברוב המקרים מדובר בעצירות פונקציונלית, כלומר כזו שלא נובעת ממחלה, אלא מהרגלים לא טובים.
הפגיעה היא לרוב באיכות החיים בלבד. עם זאת, בגיל הילדות, ארועי בריחת צואה עלולים לגרום לבעיות חברתיות קשות עם סטיגמות מהן קשה להיפטר, לעיתים, לאורך שנים.
לאור התיאור שמסרת, אני חושב שאתם צריכים להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים ולהימצא במעקב קבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לחוות דעתקארין דוד09/12/2024
הי שלום תינוק בן חודש, קיבל עד לפני שבועיים מטרנה אקסרא קר והומלץ מהרופא ילדים להחליף לנוטרליון אייר בגלל פליטות מרובות נתתי לו שבוע וחצי אייר והוא משלשל כל היום מים .
היום ביקרתי שוב אצל רופאת ילדים שאמרה לי להתחיל נוטרליון פפטי
האם זה בסדר ?
הוא לא ככ התחבר לזה בנוסף זה ממש מימיי
אדמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחירת פורמולה לתינוק בן חודש
ד"ר אחיה אמיר15/12/2024הי קארין.
קודם כל מזל טוב להולדת הבן!
כשבאים לבחור פורמולה, צריך להבין מה ההבדלים בין הפורמולות השונות, ואיזה אפקט אנחנו רוצים להשיג.
ריבוי פליטות היא ממצא שכיח בתינוקות, אך לרוב לא מהווה בעיה רפואית. החלפת פורמולה הכרחית רק כאשר ארועי הריפלוקס גורמים לבעיה רפואית כגון כאבים או חוסר עליה במשקל.
להבדיל- שלשולים בתינוקות הם נדירים. ראשית צריך להבין אם אכן מדובר בשלשול, או ביציאה שהיא בפועל תקינה בגיל הינקות. באופן טיפוסי, יציאות של יילודים הם במרקם דמוי קוטג'.
אם אכן מדובר בשלשול- צריך לוודא שלא מדובר במחלה זיהומית הגורמת לשלשול, ולשקול את האפשרות שמדובר בביטוי של אלרגיה לחלבון חלב פרה.
כפי שאתם מבינים, מדובר בתרשים זרימה שעשוי להסתעף מעט.
אני ממליץ להיצמד לרופא הילדים, רצוי לאותו רופא ילדים, שיוכל להוביל אתכם בסבך השיקולים השונים. במידה וזה לא מסתדר- מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו9 מסרב לעשות קקימרים08/12/2024
היי אודה לעזרתכם
הבן שלי בן שנה ו9 כבר כמה חודשים מפחד לעשות קקי
הוא לא גמול מחיתול
כל קקי הוא צורח מבכי הקקי רך ולא קשה
נראה שהוא בטראומה מעצירות שהיה לו בעבר
טיפלנו בנורמלקס שעזר לפעמים
אבל נראה שהמצב החמיר
כל קקי זה בכי וצעקות וקיפול הרגלים
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות בבן שנה ו- 9 חודשים
ד"ר אחיה אמיר09/12/2024הי מרים
לצערי, לסוגיות הללו אין פתרון קסם פשוט.
מדובר בשיחה די ארוכה.
בתמצית, למרות שיש יציאות רכות למראה- אני עדיין חושב ששורש העניין הוא עצירות. הטיפול הנכון הוא ע"י תזונה נכונה (שתיה מרובה, סיבים תזונתייים), נורמולקס לתקופה ארוכה ועידוד לדפוס יציאות תקין.
מטרת הטיפול היא לא רק לרכך את היציאות אלא גם ל"חנך מחדש" את רצפת האגן שלו.
מציע ייעוץ גסטרו מסודר, ואולי בהמשך עבודה עם פיזיוטרפיסט של רצפת אגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 8 חוסר שיגשוגהללי17/11/2024
שלום בן 1.8 בקושי עולה במשקל החודש ירד 600 גרם
הוא מאוד קטן נראה כמו בן 8 חודשים בערך כפות ידיים ורגליים קטנות מאוד כל הזמן שואלים אותי למה הוא כזה קטן.
רקע
מהתחלה בקושי היה עולה במשקל היה ריפלוקס אכל ar מאז אוגל יפה אבל לא עולה במשקל עוד ברקע שלשולים לסרוגין כל כמה ימים תרבית תקינה תמיד צואה צהובה לפעמים חתיכות אוכל בצואה.
לפני מעל חצי שנה בדיקת דם לצליאק יצאה תקינה היינו פעמיים אצל גסטרו אמר שלא רואה משנו חמור ושלח הביתה.
לאחרונה ירד 600 גרם עשו לו אולטרסאונד בטן עליונה במיון תקין אולטרסאונד כליות תקין תרבית צואה תקינה בדיקות דם יחסית תקינות קצת תיפקודי כבד גבוהים אבל אמרו שזה לא כזה מוזר לגילו .
שלחו אותנו הביתה בטענה או שיש לו צליאק להמשיך בדיקות בקהילה אמרו לנו שלא תמיד צליאק יוצא בבדיקות דם בגיל הזה,זה נכון?
ועוד טענה שיש ילדים שיש להם בעיה כזו עד גיל 3 וזה מסתדר מעצמו (על מה מדובר? )
המליצו גם טיפול ב פלאגיל סתם כי אולי יש לו תולעים?
(סקר יילושים שלו היה תקין)
אפשר קצת הסבר ממך בבקשה אני נורא דואדת הוא רזה מאוד וקטן למרות שאוכל טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן כמעט שנתיים עם חוסר עליה במשקל
ד"ר אחיה אמיר21/11/2024הי הללי
כמו שאתה בעצמך רואה- מדובר בהרבה פרטים קטנים.
אני לא חושב שאוכל לעזור לכם דרך הפורום.
נדרש מפגש מרפאתי.
אני חייב לציין, שאם שני רופאי גסטרו ראו אותו ולא התרשמו לרעה במיוחד- כנראה שהמצב סביר.
אבל אם אתם עדיין חוששים, אז אולי כדאי לקבל חוות-דעת שלישית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילד בן 10 שניםמירי13/11/2024
היי הבן שלי בן 10 ילד בריא כבר חודשים שמתי לב שהילד עושה צואה רגילה ואז אחרי שלושה ימים צואה רכה פעם ביום
בדיקת ציאליק תקינה בדיקת צואהDientamoeba fragyPCR
חיובי האים הילד צריך לקבל אנביוקיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-סדירות ביציאות של ילד בן 10
ד"ר אחיה אמיר21/11/2024הי מירי
לגבי תשובת ה- PCR- תתעלמי. לא מדובר בטפיל שרלוונטי לאנשים בריאים עם מערכת חיסון מתפקדת.
לגבי אי הסדירות ביציאות- כל עוד זה לא משהו חריג במיוחד, לא הייתי ממליץ להשקיע בזה מחשבה רבה.
אם זה מפריע לו לתפקוד או בכל אופן אחר- אז צריך לתת את הדעת על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרימיגן תינוקת בת חודשייםרות10/11/2024
שלום, הבת שלי בת חודשיים סובלת מפליטות הקאות ושלשול פעם ביום. לאחר ניסיונות של מזון כגון: נוטריליון
רגיל, מטרנה קומפורט, מטרנה a.r הרופא החליט לתת לה נוטרימיגן. היא לא רוצה לאכול את זה. איך ניתן לשפר את הטעם? הבנתי שאפשר להוסיף אבקה וניל של מטרנה?או סוכר ענבים?
האם אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חילופי פורמולות מרובים בבת חודשיים
ד"ר אחיה אמיר21/11/2024הי רות,
על פניו נשמע לי שהחלפתם יותר מדי סוגי פורמולות.....
הילדה משלשלת? יציאות רכות/משחתיות הינן נורמליות בגיל זה. לפי מה הגדרת שהיא משלשלת?
האם יש רק ריפלוקס (פליטות בלבד)?
או שיש עדות למחלת ריפלוקס (כאבים, אי-שקט, חוסר עליה במשקל)?
מוזמנת לקרוא קצת יותר על נושאים אלו, גם באתר שלי (חפשי לפי השם).
קשה לי לתת לך תשובה פשוטה. איני מבין לגמרי מה הבעיה של בתך ומה היה הרציונל בכל ההחלפות הנ"ל.
לגבי הנוטרמיגן- מדובר בפורמולה מפורקת הניתנת כאשר הנחת העבודה היא כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.
הטעם והריח באמת - לא מעוררים תאבון...
לא מכיר שיטות טובות לשפר זאת.
הפורמולה נוטרילון פפטי-ג'וניור היא גם פורמולה מפורקת עם טעם לכאורה מעט טוב יותר.
השאלה המהותית היא האם יש באמת הצדקה לשימוש בפורמולה מפורקת?
יכול להיות שכדאי לעשות סדר בבלאגן בעזרת גסטרו-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה משילוב כל סוגי התמ״ל - בן שלושה וחצי חודשיםשני עדני05/11/2024
שלום רב
ילד בן שלושה וחצי חודשים
הנקה מלאה
התחלתי לשלב בקבוקים של תמ״ל
מקיא עד למיצי קיבה
הבאתי לו נוטרילון פיטטי לא ככ אוכל
ולבנתיים נגמר לי החלב לאט אט
מיואשת אשמח לעזרנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליטות/הקאות בחשיפה לפורמולות חלביות בבן 3.5 ח'
ד"ר אחיה אמיר21/11/2024הי שני
ראשית צריך להבין אם מדובר בהקאות אמיתיות או פליטות.
אם להתרשמותך מדובר בהקאות, והן מופיעות אך ורק לאחר החשיפה לפורמולות החלביות- מאוד ייתכן שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה.
במקרה שכזה, בהנחה שהחלב שלך מועט (או שסתם נמאס לך להניק) צריך לעבור לפורמולה שאינה חלבית.
אפשר לנסות פורמולה צמחית, אך יש לדעת שקיים סיכוי גבוה יחסית (30%~ שגם על פורמולה זו יופיעו הקאות.
במידה ונסיון זה נכשל- יש לעבור לפורמולה מפורקת. בשוק קיימים מס' סוגים עיקריים של פורמולות מפורקות- נוטרילון פפטי-ג'וניור, סימילאק אלימנטום ונוטרמיגן. כל הפורמולות הנ"ל בעלות ריח וטעם גרועים יחסית. אין כ"כ מה לעשות- צריך להתעקש, זה לוקח יום-יומיים והתינוקות מתרגלים. בעיקר מפריע להם השינוי, פחות הטעם.
רופא הילדים שלך אמור להדריך אותך בסבך הפורמולות. במידה ואינך מקבלת מענה, כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאק חוזרת לילדסיון03/11/2024
שלום,
בחודש יולי נערכה בדיקת צליאת לילד בן חמש.
תוצאות הבדיקה היו
transglutaminase_iga 37.7
Endomysial iga Negative
הומלץ לתגבר גלוטן ולחזור על הבדיקה שוב אחרי 3 חודשים.
היום התקבלו התוצאות הבאות
transglutaminase_iga 45.5
Endomysial iga negative
Iga 90
אשמח להבין מה זה אומר? האם יש צורך בהמשך בירור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות סרולוגיות חיוביות לצליאק
ד"ר אחיה אמיר21/11/2024הי סיוון
הבדיקות מחשידות שלבנך יש צליאק.
מומלץ להשלים בירור ע"י גסטרוסקופיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 8 חוסר שגשוגתומר29/10/2024
שלום בן שנה ו 8 חודשים משקל וגובה נמוך מאוד אחוזון 3.
כן הזמן כשעושה קקי אני רואה חתיכות של אוכל בצואה באוגל לא מעוכל וגם אם נגיד אכל עכשיו כמה כפות של אורז מוציא את זה בקק עוד באותי היום אני לא רו9אה אבל לדעתי זה עיכול מהיר ואוכל שלא מתעכל יוצא ישר בחתיכות.
האם יש קשר לזה שלא עולה במשקל? איזה בדיקות לעשות למי לפנות היינו אצל איזה גסטרו שלחץ על הבטן שלו פעמיים ואמר לי שהכל בסדר
חוסר שגשוג ו"עכול מהיר" בבן שנה וחצי
ד"ר אחיה אמיר30/10/2024הי תומר
למעשה אתה מעלה שתי סוגיות-
- גדילה תת-אופטימלית
- התצפיות שתיארת לגבי זמן המעבר במעיים
לגבי הגדילה-צריך לראות לא רק את נקודת הזמן הנוכחית, אלא את דפוס הגדילה מהלידה, האם הוא תואם את הדפוס המשפחתי, והאם יש בעיות נוספות. לעיתים הסיבות הן טריוויאליות, אך עלולות להיות גם סיבות יותר רציניות.
זו סוגייה מורכבת שאין לי תשובה פשוטה עבורה. צריך להעריך את המצב באופן פרטני ולשקול אם יש צורך בבירור ואם כן- איזה בירור.
לגבי התצפיות שתיארת. זמן המעבר במעיים משתנה בין תינוק לתינוק, וזה לא מאוד חריג לראות תוכן מזון שאינו מעוכל בצואה. במזונות מסויימים זה אף אופייני למדי- תירס, קליפה של עגבניה וכו'.
במידה ואכן יש בעיה עם הגדילה, אז כדאי להרחיב את הבירור ולהעריך אם יש אכן קושי בעיכול- להעריך את תפקוד הלבלב, לשקול אם יש בעיה בספיגת השומנים.
אלו לרוב סוגיות ובדיקות מעט מורכבות מהרגיל, שרוב רופאי הילדים לא ישושו להתעסק איתן.
אם הבעיות נמשכות, ייתכן ותזדקקו לייעוץ גסטרו-ילדים חוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילקובקטור פילורי אצל ילדנועה16/10/2024
שלום. הילד שלי בן ה 8 סובל בחצי שנה האחרונה מכאבי בטן, שלשולים באים והולכים ומידיי פעם הקאות. אי לכך גם לא עלה במשקל. רופא משפחה הפנה לבדיקות, בין היתר לבדיקת צואה לאיתור הליקובקטור פילורי שיצאה חיובית. הוא נתן לנו טיפול אגרסיבי מאוד עם 4 תרופות שונות, בניהן פלאג'יל, מוקסיפן, קלאסיד ואומפרזול. בשוטטות באינטרנט קראתי שלא בטוח מומלץ לתת טיפול כזה לילד. מה גם שלא תמיד זה עוזר. אשמח לדעת את דעתך בעניין ומה היית אומר לנו לעשות אם היינו מטופלים שלך. תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן, שלשולים, הקאות וחוסר עלייה במשקל בבן 8
ד"ר אחיה אמיר23/10/2024הי נועה
בילדים לרוב, לא מומלץ בכלל לבדוק לנוכחות הליקובקטר פילורי (HP), שכן לא זו השאלה.
מדובר בחיידק שהנשאות אליו באוכלוסיה גבוהה מאוד- עד 40% באוכלוסיות מסויימות.
השאלה היותר חשובה היא מדוע יש לבנך את כל התסמינים שתיארת. נדרש בירור הדרגתי שינסה לענות על שאלה זו- האם סובל מזיהום כרוני, דלקת שאינה זיהומית (מחלת מעי דלקתית? צליאק?) וכו'. נדרשות בדיקות דם, צואה ולעיתים גם בירור אנדוסקופי.
תמצו את התהליך אצל רופא הילדים, ואם לא יהיו ממצאים ברורים אז יש להמשיך את הבירור באמצעות גסטרואנטרולוג-ילדים.
לא נראה לי סביר שזיהום ב- HP יסביר את כל התלונות שתיארת, ולפיכך זה גם לא מפתיע שהטיפול לא פתר את בעיותיכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בני בן 10 שניםמירי16/10/2024
היי בני בן 10 שנים ילד בריא
בתקופה האחרונה שמתי לב שיומים עושה צואה רגילה
ביום השלישי שלשול
אתמול והיום יש לו שלשול
ממה זה יכול להיות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-סדירות ביציאות
ד"ר אחיה אמיר23/10/2024הי מירי
כשאת אומרת שלשול, למה את מתכוונת?
האם ביום השלישי יש לו שלשולים- 10~ יציאות ביום?
קרוב לוודאי שלא. קרוב לוודאי- שביום השלישי מרקם היציאה רך מהרגיל, אך מדובר ביציאה בודדת ביום.
זה בד"כ אינו דפוס שמתאים לשלשול של ממש.
צריך כמובן לשמוע את כל הסיפור, וייתכן וגם צריך להרחיב קצת בדיקות דם/צואה.
לעיתים, אי-סדירות שכזו ביציאות, מקורה דווקא בנטייה לעצירות- כאשר יש צואה "תקועה", לעיתים התוכן היחיד שמצליח לעבור הוא תוכן רך יחסית.
אך כאמור- נדרשת שיחה יותר ארוכה,ולעיתים גם הליך בירורי קצר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)