פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• נוטרילון ar ועצירות קשה
    לירן
    08/08/2023

הי ד"ר אמיר
    ראיתי את התגובות שלך לגבי נוטרילון ar והקו הקו הכללי בו אתה נוקט.
    תאומות בנות שלושה חודשים, אכלו נוטרילון שלב 1, כמעט מתחילת התהליך בכו במהלך האכלות, ופלטו פה ושם, אחת יותר ואחת פחות, לאחר חודש וחצי-חודשיים הפליטות והבכי והחוסר רצון לאכול ולסיים מנה עשו את שלהם, היו ימים בהן הן לא אכלו יותר מ 200 מ"ל לאורך 24 ש'.
    העליה במשקל היתה איטית, כ 13 גרם לים.
    ובהמלצת הרופאה עברנו ל AR.
    האכלות עוברות משמעותית הרבה יותר טוב, ללא התנגדות וללא בכי, אך כפי שכתבת, הגיעה גם העצירות, לעיתים עצירות ממש קשה המלווה בבכי חזק ולעיתים גם דימום בפי הטבעת אחרי שישנם 'גושים תקועים'.
    הרופאה המליצה על הכנת מיץ שזיפים ומתן 15 מיל לפי הצורך.
    אני לא יודע מה המשמעותיות הקליניות וההתפתחותיות של לתת את מיצוי הסוכר בגיל כזה.
    אשמח לעצה בנושא.
    האם להמשיך עם ה ar? האם להתחיל טיפול תרופתי בעצירות? איזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוטרילון ar ועצירות קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות על כלכלה המבוססת על פורמולת AR

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי לירן
    ייתכן ולבנותייך היתה מחלת ריפלוקס. פורמולת AR אינה לרוב פתרון טוב לכך, אך אם במקרה שלכם זה הסתדר- אז מה טוב.
    פורמולות AR, באופן שגרתי ממצקות את היציאות ולעיתים גורמות לעצירות.

שתי אופציות בפנייך-
    אופציה א' - להתמיד בפורמולת AR ולטפל בעצירות. במקרה זה הייתי ממליץ על שימוש במרכך צואה מוכר (נורמולקס, פגלקס) במינון נמוך שניתן למדוד ולא על תרופות סבתא (שעובדות!).

אופציה ב'- לחזור לפורמולה רגילה שאינה AR ולחכות להטבה ספונטנית ביציאות. ייתכן והריפלוקס כבר חלף ולא תחוו שוב את התסמינים שהיו בעבר, וייתכן והתסמינים יחזרו ויהיה צורך בטיפול תרופתי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17 מודאג מאוד בבקשה תעזור לי ד"ר
    דניאל מזרחי
    07/08/2023

בן 17 זה התחיל משריפה וצריבה וכאבים בפי הטבעת במתן יציאה אובחתי על ידי כירורג פרוקטולוג עם פיסורה שעברה תוך חמישה ימים בשימוש משחות עכשיו סובל מזה כשבועיים מכאבי בטן תחתונה כארבע אצבעות ימינה וארבע אצבעות שמאלה מהפופיק בשני הצדדים תחושת נפיחות גזים ולחץ מזה כשבוע יש קושי ביציאות יש יציאה וכאילו היא נחסמת קשה מאוד להוציא אותה והצואה יוצאת צרה יותר מהרגיל לאור כך הייתי אצל גסטרואונתרולוג ילדים כשכאבי הבטן התחילו אבל זה היה לפני שהתחילה העצירות הוא שלח אותי לבדיקת גסטרוסקופיה ובדיקות דם לצליאק שחזרו תקינות בנוסף כל בדיקות הדם תקינות
    המוגלובין 14.2
    ברזל 89
    פריטין 69
    בנוסף אולטרסאונד בטן תקין
    השאלה שלי היא מה צריך לעשות הלאה האם צריך בדיקות צואה כלשהם ?
    האם צריך לעשות את הגסטרוסקופיה ?
    האם צריך במקום הגסטרוסקופיה קולונוסקופיה ?
    האם תמונת המצב מתאימה לקוליטיס כיבית ואז זה אומר שהכאבים בפי הטבעת הם לא פיסורה ?
    האם המצב מסוכן ?
    אשמח בבקשה אם תוכל לעזור לי כיצד להמשיך הלאה אני מאוד פוחד שזה משהו רציני ושזה מסוכן ? אני סובל מחרדת בריאות שלא עוזרת
    סליחה על השאלה הארוכה

הוספת תגובה

• שלל תסמינים בנער חרד

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

היי דניאל
    מצד אחד אתה מתאר שלל תסמינים גסטרו-אינטסטינאליים שמכוונים לאזורים שונים במערכת העיכול, ומצד שני מעיד על עצמך שאתה סובלת מחרדות שעלולות להעצים את התסמינים והחשש מפניהם.

אם התחלת בירור מסודר דרך גסטרואנטרולוג, אני מציע שתישמע לו ותמשיך בתוכנית הבירור ו/או הטיפול שהוא הציע/ה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות וכאבי בטן לילדה בת 7 שחוזרות כל חודש
    אנה
    06/08/2023

שלום רב,הילדה שלי בת 7 היו לה כאבי בטן והקאות לפני חודש וחצי,אחרי שבועיים שוב אותו סיפור ועכשיו כעבור חודש שוב. ממה זה יכול הליות? איזה בדיקות מומלץ לעשות לה? היא לא כזה אוכלת בשר ויש מצב שיש לה מחסור בברזל..יכול להיות שיש גם משהו שקשור לחרדה? פעם נסענן איתה לחינה וכשחזרנו הקיאה וזה קרה שוב כשהלכנו איתה לחתונה כעבור שבועיים..היא לא רמצה לאכול והיתה מפחדת כזה אולי בגלל הרבה אנשים ורעש ומוזיקה..יש מצב שיש לזה גם קשר? הכי חשוב אשמח לדעת איזה בדיקות חשוב לעשות לה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מס' ארועים של כאבי בטן והקאות

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי אנה
    את מתארת סדרה של 3 ארועים של כאבי בטן והקאות.
    האם בכלל מדבור במחלה או מצב כרוני? או שסתם ברצף של מס' מחלות זיהומיות (וירוסי בטן למשל)?
    אפשרויות אחרות שצריך לשקול- דלקת במערכת העיכול, נטייה לבחילות בנסיעות, וייתכן גם התקפי חרדה המתבטאים כך.

במידה והתסמינים נמשכים- מומלץ להשלים בירור דרך בדיקות דם, צואה, ולשקול צורך בבדיקה אנדוסקופית.

אך ראשית חוכמה, יש לגשת לרופא הילדים ולספר את כל הסיפור. אם רופא הילדים יתרשם שיש דברים בגו- הוא ימליץ על ייעוץ גסטרו מסודר.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לגלוטן בקיבה בת 15
    גלי
    06/08/2023

שלום,
    בת 15, אחרי מספר חודשים שסובלת מכאבי בטן, מדי כמה שבועות כאבים חדים. (בריאה, ספורטיבית, חיונית, מרוכזת, גובה תקין).
    אחרי מעקב מזון בבית...
    התלונה הברורה: *כ 10 דקות אחרי אכילת מזון עם גלוטן (פרט לכוסמין), יש כאבים בקיבה וצורך להתפנות. *
    בדיקת צליאק תקינה (הכאב הוא כאמור באיזור הקיבה ומיד אחרי האכילה, אז נראה שאין קשר למעי).
    אחרי האבחון העצמי, כבר מספר שבועות התזונה ללא גלוטן, ואין כאבי בטן. עם כוסמין אין בעיה.
    יכולה פשוט להמשיך עם הדיאטה ללא גלוטן, פשוט מעוניינת לדעת האם יש איזו בדיקה שיכולה להוכיח את הטענה (למשל עבור הצבא)?
    האם יש תרופה\אנזים\תוסף שאמורים לעזור?
    תודה מראש, גלי

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לגלוטן בקיבה בת 15

הוספת תגובה

• "רגישות" לגלוטן

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי גלי
    ראשית, אני שמח שמצאתם פתרון לבעיה של בתך, ואם אתם חיים בשלום עם הפתרון- מה טוב.

יפה שהדגשת כי בדיקות לצליאק היו שליליות. צליאק הינה מחלה אוטו-אימונית, ולא סוג של אלרגיה. ככה"נ לבתך אין צליאק (אם כי ישנם מקרים נדירים בהם בביופסיית מעי בגסטרוסקופיה, יש עדות לצליאק למרות בדיקות דם תקינות).

ישנים מקרים של אלרגיה לחלבון הגלוטן, או חלבונים אחרים המצויים בדגנים- אך אלו מקרים מאוד נדירים.
    אציין, שכוסמין היא חיטת-בר, ולמעשה מאוד דומה מבחינה ביולוגית לחיטה רגילה, וכמובן כוללת גלוטן.
    לפיכך, לאור התאור שמסרת- אני לא בטוח שנצליח להגדיר במדויק את מצבה של בתך.

לעיתים נוקבים בשם- NON-CELIAC GLUTEN HYPER-SENSITIVITY, רגישות לגלוטן שלא על רקע צליאק.
    אך תאור זה אינו תואם במדויק את מה שתארת.
    בכל אופן, זוהי אינה מחלה "רשמית".

אם אתם רוצים לנסות להוכיח- ניתן לבצע בדיקת אלרגית לגלוטן (מרפאת אלרגיה), אך הסיכויים לכך קלושים.
    אין בדיקות נוספות / אחרות שאני ממליץ לבצע, ולהערכתי בתך אינה צפויה לקבל הכרה מהצבא או כל רשות אחרת.
    אני מציע שתדבוק בדיאטה שמתאימה לה, ותנסה מדי פעם להיחשף לגלוטן ולראות אם משהו השתנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאוקייט אוכל תינוק אלרגי
    תינוק
    06/08/2023

בני בן חודש אוכל נאוקייט בעקבות חשש לאלרגיה לחלב הומלץ על ידי רופא גסטרו
    התחיל את האוכל ביום חמישי ומאז מתקשה לעשות קקי כבר 3 ימים דעשה רק פעם אחת
    האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    נאוקייט אוכל תינוק אלרגי

הוספת תגובה

• עצירות??? לאחר 3 ימים ללא יציאות

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

היי
    מס' נקודות למחשבה-
    ראשית, אלרגיה לחלבון חלב פרה, יכולה במקרים נדירים, להתבטא כעצירות.
    שנית, דפוס היציאות ה"תקין" בקרב תינוקות הוא מאוד רחב.
    נהוג לומר שבין 7 יציאות ביום לבין יציאה אחת ל- 7 ימים- זה תקין.
    השאלה היותר רלוונטית במקרה של בנך- היא האם הוא סובל, אך רק לכם ההורים זה נראה חריג.
    בטוחני שזה הסתדר זה מכבר. לא נשמע משהו מדאיג.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא עלה במשקל
    יניר
    19/07/2023

שלום
    בני בן 4 חודשים, ברקע אטופיק דרמטיטיס, מטופל בסטרואידים אך ההפוגות מאוד קצרות, ברגע שמפסיקים את המשחות הסטרואידליות יש התפרצות של האטופיק. הוא מאוד סובל ואוכל מעט מאוד. לאחר אשפוז של 4 ימים עקב אי שקט. הוחלט שככל הנראה הכול נובע המאטופיק.
    בנוסף לכך, לא עלה במשקל במשך חודש (מגיל חודשיים עד 3 בערך) ואפילו ירד כמה עשרות גרמים. נולד אחוזון 17, 2900 גרם וירד לאחוזון 0.6 באותו חודש שלא עלה במשקל.
    יונק (הנקה מלאה). האם נמנעת ממוצרי חלב, סויה, ביצים ואגוזים.
    כרגע בשיפור, במשך 3 שבועות עולה במשקל 100-120 גרם בשבוע. ושומר על האחוזון שלו, 0.8.
    השאלה שלי האם לשמור על האחוזון שלו במצבו זה תקין או שהוא צריך לעלות באחוזונים?
    אציין שאנחנו נמצאים במעקב של רופא גסטרו ילדים . שואל כאן לחוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא עלה במשקל

הוספת תגובה

• תינוק שלא עולה במשקל

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי יניר
    נשמע שאתם מתמודדים עם סיטואציה לא פשוטה עם תמונה רפואית מורכבת.

אתייחס לשתי נקודות שנראות לי רלוונטיות:
    1. אי-שקט.
    אם הצוות המטפל בכם משוכנע שאי-השקט נובע מהדלקת בעור- אז צריך, כמובן, לטפל בדלקת בעור בצורה מיטבית. יש תכשירים גם מעבר לסטרואידים אם הם לא מספקים מענה.
    אי-שקט, לכאורה ממקור לא ברור, יכול להיות בירור של מחלת ריפלוקס. אני מקווה שהצוות שקל אפשרות זו.

2. חוסר שגשוג.
    בגיל של בנך- צפויה עליית משקל מתמשכת, ושמירה על אחוזונים.
    זה נשמע שההתחלה לא הייתה מוצלחת מבחינה זו אך כעת העניינים התייצבו.
    צריך להמשיך לעקוב ולוודא כי במינימום- הוא שומר על האחוזון שלו. בהנחה שהתינוק אוכל באופן סביר, ושההורים בגודל ממוצע- אני מצפה שבהדרגה הוא "יתקן" כלפי מעלה.
    הדברים דורשים מעקב סבלני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולט מים-ריפלוקס סמוי?
    עדן מלכה
    18/07/2023

הבן שלי בן חודשיים, ניזון ממטרנה AR מגיל שבועיים.
    בשבועיים האחרונים התחיל לפלוט מים לפני הארוחה (כעבור 3 שעות מהארוחה הקודמת), האם עדיף להחליף לתמ"ל AR אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    פולט מים-ריפלוקס סמוי?

הוספת תגובה

• פליטת נוזלי קיבה

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי עדן,
    לאור הזמן שחלף, לא בטוח שעדיין רלוונטי.
    תינוקות פולטים, וברוב הפעמים לא מדובר בבעיה רפואית הדורשת התייחסות.
    כן, גם פורמולת AR לא מונעת פליטות הנראות לעין ב- 100%.

זה נשמע שבנך פולט מיצי קיבה. אם הוא אינו כאוב, ועולה היטב במשקל- איני רואה צורך בהתערבות.
    בכל מקרה- אם טוב לשניכם עם הפורמולה הנוכחית- אין צורך בהחלפה; זה לא נשמע לי קשור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הקיבה בבקשה חשוב
    מאיה
    11/07/2023

היי ד"ר יש לי שאלה האם אפשר בצילום של ושט קיבה ותריסריון בעזרת בריום לגלות רמז כלשהו לסרטן הקיבה? זה הרי מצלם את פנים הקיבה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הקיבה בבקשה חשוב

הוספת תגובה

• סרטן קיבה ובליעת בריום

ד"ר אחיה אמיר
    12/07/2023

הי מאיה
    בדיקת בליעת בריום מדגימה את המבנה האנטומי של הושט, הקיבה והמעבר לתריסריון (החלק הראשון של המעי הדק).
    תיאורטית, ניתן לראות רמזים לקיומו של סרטן בקיבה- אזור שלא מתמלא ע"י חומר הניגוד ונותן תמונה של גוש, רירית לא סדירה באופן בולט וכד'.
    אך בבירור לא זוהי בדיקת הבחירה אם וכאשר עולה החשד.
    עדיפות לגסטרוסקופיה שמאפשרת לקיחת ביופסיות או בדיקות הדמיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גריפסים תקועים ובעיות עיכול
    דפנה
    07/07/2023

בני בן עשר מתלונן הרבה על בחילות שזה לפי ההסבר שלו תחושה לא נעימה בבטן וכמו מערבולת כזאת. בנוסף כשזה קורה תמיד מתלונן על משהו מציק בגרון, נוזלים בגרון כמו נזלת וגרעפסים תקועים. לפעמים מתלונן גם על טעם מוזר ולא נעים בפה. אחרי שמצליח לעשות כריפס הוא מרגיש הקלה.. עשינו גסטרוסקופיה ועל פניו נראה תקין אבל שלחו לביופסיה. מה זה יכול להיות? יש לציין שבני מאוד חרדתי.

הוספת תגובה

• ריבוי גיהוקים ותחושת אי-נוחות במערכת העיכול העליונה

ד"ר אחיה אמיר
    12/07/2023

הי דפנה
    תסמינים כפי שאת מתארת יכולים להיגרם ע"י דלקת בושט או בקיבה. אם זה המצב- בטוחני שתימצא עדות לכך בבדיקות דם או בבדיקת הגסטרוסקופיה שביצעתם (כולל הביופסיות כמובן).
    במידה וכל הבירור תקין- ככה"נ מדובר בסוג של "טיק".
    אין פתרון קסם, אך בהחלט יש דרכים להקל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי סובלת מבעיה דומה

אלי
    19/07/2023

בתי, גם כן בת עשר, מתלוננת בדיוק על אותו הדבר. במיוחד לפני השינה. אודה לך מאד אם תוכלי לשתף יותר האם נמצאה הסיבה ובאיזה תרופות נעזרת. החיים של בתי ושלנו, הפכו לסיוט. בכי כל ערב חרדה וחוזר אונים. תודה, אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב בן 9 חודשים
    מורן
    06/07/2023

תינוק בן 9 חודשים. מגיל חצי שנה אוכל נוטרילון פפטי ג'וניור עקב צואה רירית. ע"פ הנחיית הרופאה - בגיל 9 חודשים מתחילה לתת שוב טעימות גבינה/מעדן חלב. לאחר טעימות מוצאת בצואה כמו גרגירים וחוטים לבנים. האם קשיי עיכול? האם להפסיק את טעימות מוצרי החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• שינוי ביציאות עם חשיפה למוצרי חלב

ד"ר אחיה אמיר
    12/07/2023

הי מורן
    אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.....

לא ברור לי מהם אותם גרגרים או חוטים לבנים.
    אם זה שאריות מזון שלא עוכל, אין בכך כלום.
    אם מדובר בעדות לדלקת - אז ייתכן וצריך להוריד שוב את מוצרי החלב מהדיאטה.

מציע שתראי לרופא הילדים שלכם- דוגמא חיה או צלום של היציאות הנ"ל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה לאחר בדיקות
    גליה
    05/07/2023

אשמח להבין את האפשרויות תינוקת בת 3וחצי חודשים התחלנו בהנקה כאשר לא הייתה עלייה במשקל וראינו דם בקקי. הרופא ביקש להפסיק חלב וסויה, הייתה ירידה אך עדיין נמצאו שרידים אז עצרנו גם בשר בקר. הפסקתי את ההנקה ועברתי לתחליף מפורק עם מרשם. הדימום הפסיק אך בבדיקת דם סמוי יצא חיובי. מזה יכול להיות האם אני צריכה לחשוש? מה עושים? בדקו כבר חיידק או זיהום

הוספת תגובה

• דם ביציאות בתינוק

ד"ר אחיה אמיר
    12/07/2023

הי גליה
    נשמע שלבנך יש אלרגיה לחלבון חלב פרה, שלא נפתרה תחת דיאטת אלימינציה מצדך, אך כן נפתרה עם המעבר לפורמולה מפורקת.
    (מוזמנת לקרוא קצת על כך, בין השאר באתר שלי, חפשי לפי שמי).

בדיקת דם סמוי לא הייתה צריכה להתבצע כלל, ואינה מעידה על כלום. פשוט להתעלם מכך.
    אם את לא רואה דם ביציאות- אז הכל טוב.

תמשיכו למנוע ממנו תמ"ל חלבי או כל מוצר חלבי אחר.
    תשלימו ייעוץ מרפאת אלרגיה סביב גיל 10 חודשים, כהכנה למבחן תגר לחזרה לתזונה מלאה כולל מוצרי חלב.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עולה מספיק במשקל?
    אמא
    04/07/2023

בני בן חודשיים בדיוק, שוקל היום 4.850- אחוזון 12 בגיל חודש שקל 3.940- אחוזון 12, נולד במשקל 3.385- אחוזון 50. אוכל נוטרילון ar מגיל 3 ימים בעקבות רפלוקס גלוי שאובחן כבר בבית החולים. לאחר שהשתחררנו מבית החולים ירד ירידה דרסטית במשקל ובגיל 6 ימים שקל 3.120 כניראה מאחר ולא האכלתי אותו מספיק, היה ישן המון (עדיין אוהב לישון) ולא הערתי אותו להאכלות כל 3 שעות. כמובן שלאחר הירידה הזו הייתי יותר עם יד על הדופק והערתי אותו על מנת להאכיל אותו. כיום אוכל בין 120 ל150 בכל האכלה כ5-6 בקבוקים ביום. האם העליה במשקל תקינה? הוא כרגע שומר על האחוזון שלו אך האחוזון שבו נולד היה הרבה יותר גבוה. אציין כי יכול לישון שנת לילה רצופה של כ8 שעות אך אני מעירה אותו לבקבוק, משתדלת לא יותר מ6 שעות רצופות ללא אוכל. האם ההתנהלות תקינה? האם גם בלילה כדאי לשמור על מרווחים קטנים יותר של האכלות?
    כמו כן מדובר בתינוק נינוח, רגוע, חייכן, מרים ראש יפה ומלמל כנדרש. בטיפת חלב האחות חושבת שהמצב תקין מאחר ושומר על האחוזון שלו

לקביעת תור
    סגירה
    האם עולה מספיק במשקל?

הוספת תגובה

• עליית משקל סבירה בתינוקות

ד"ר אחיה אמיר
    12/07/2023

היי אמא מודאגת
    ראשית, המשקל בלידה משקף בעיקר את התנאים ברחם, ולא בהכרח את הגנטיקה של בנך או שלל גורמים סביבתיים שמשפיעים על המשקל.
    לפיכך, אם לך היתה סכרת במהלך ההריון, או להבדיל- היה לו חמים ונעים ברחם, משקל הלידה משקף תנאים אלו.
    לא צריך להיבהל מהתיקון כלפי מטה שקרה.

העובדה שבנך שומר על אחוזון גדילה אחיד, מעודדת, ובד"כ מעידה על תהליך גדילה תקין.
    כמובן שכדאי לראות גם באופן פרטני- מה הגודל שלך ושל אבי התינוק, האם במשפחתכם יש דפוסי גדילה ייחודיים וכו'.

לגבי האכלות- אין צורך להקפיד באופן מיוחד. רעב הוא ריפלקס בסיסי וטבעי והוא לא צריך עידוד מצדך. תמשיכי לנהוג כפי שנהגת עד כה.
    בקצרה- נשמע לי שבנך בריא. תמשיכו מעקב טיפת חלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורזיס ילד בן 9
    יערית אוחנה
    04/07/2023

הבן שלי בן 9 סובל כבר שנים מאנורזיס עברנו בדיקת רופאת גסטרו טוענת שזה רגשי ושאין מה לעשות.
    הילד כבר גדול וסובל מאוד תהליכים נפשיים לוקחים זמן.
    הצואה שלו רחבה באופן מפחיד ומתפנה אחת לכמה ימים .
    השאלה אם בעתיד יפגע לו המעי? איזה נזק פנימי זה יכול לגרום?
    הוא מסרב לקחת משלשלים מכיוון שזה גורם ליציאות במקומות שלא רגיל להתפנות ומתלכלך עד כדי כך שצריך לשים משהו בגלל הדליפה.
    פשוט אובדי עצות ...
    ניסינו פסיכולוג מעקבים שליחה לשרותים הכל...

לקביעת תור
    סגירה
    אנורזיס ילד בן 9

הוספת תגובה

• בריחת שתן ודפוס יציאות מוזר

ד"ר אחיה אמיר
    04/07/2023

הי יערית
    אלה תמיד נושאים מאוד מסובכים משום שהם כוללים אלמנטים פיזיולוגיים ונפשיים.
    עצירות יכולה להחמיר אנורזיס, אך אנורזיס יכול לנבוע ממספר סיבות (בעיות רגשיות בד"כ אינן סיבה).
    אין פתרונות קסם.
    צריך להתייעץ עם (עוד) גסטרואנטרולוג ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם אשמח לחוות דעת
    אמא
    03/07/2023

בן 14 נער ספורטאי
    בדיקות דם אחרונות מצביעות על ביברלין לא תקין

Bilirubin total 2.06 mg/dl
    כאשר הנורמה עד 1.20

Bilirubin direct 0.39mg/dl
    כאשר הנורמה עד 0.30

ב- G6PD תקין
    אנזימי כבד תקינים
    אני מודאגת מה עלינו לעשות לאיזי התמחות קשור
    מה זה מצביע ??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

• בילירובין מעט מוגבר בנוכחות אנזימי כבד תקינים

ד"ר אחיה אמיר
    03/07/2023

הי אמא,
    זה בהחלט שייך לתחום הגסטרו.
    אבל לא נראה לי שיש בעיה חמורה- התמונה המעבדתית מתאימה לתסמונת ג'ילברט. תופעה די נפוצה, שבה בזמן חולי/צום/סטרס יש עלייה קלה בבילירובין ללא עדות לבעיית כבד.
    אין לכך משמעות קלינית, וחיים עד 120.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס סמוי או רגישות לחלב
    סטלה
    28/06/2023

שלום ד״ר אמיר,
    הבייבי תכף בן 4 חודשים.
    בגיל חודשים היה חשד לריפלוקס סמוי.
    שמתי לב שתינוק לא רגוע אחרי האוכל היה קופץ ומקשיט את הגב ומאוד לא נינוח.
    פניתי לרופא ילדים ונתן לי מרשם לאמפרזול 2 מילגרם כל בוקר כרבע שעה לפני האוכל. אכן היתה הטבה למשך שבועיים. אחרי שוביניזם הסימפטומים חזרו שוב והרופא משפחה אמר להגדיל את המנה ל4 מלגרם פעם ביום ונתן הפניה לגסטרו.
    בפגישה אצל הגסטרו ביקשה לתת מנה של 4 מלגרם 2 בבוקר ו2 בערב ולהוסיף קורנפלור לתמל.
    במשך שלושה ימיים היתה הטבה ושוב הסימפטומים חזרו ואף התחילו פליטות מרובות 5-6 פליטות בכל ארוחה בכמות גדולה ( התינוק לא ניה פולט בכלל) פנינו שוב לגסטרו וביקשה להפסיק עם הקורנפלור ולהעלות את המינון ל6 מלגרם 3 בבוקר ו 3 בערב אך עדיין לא היתה הטבה.
    בסוף קבענו לרופא גסטרו באופן פרטי וביקש להפסיק את התרופה והמינון מאוד גבוהה ואין צורך לתת כי גם ככה אין הטבה וטען שאין טיפול בריפלוקס ולהמתין בסבלנות זאת תקופה שחולפת ואמר לנסות שוב קורנפלור ואם אין הטבה להחליף את הפורמלה לפפטי גוניור למרות שהוא לא חושה שזה לא אלרגיה לחלב.
    באחת מהקבוצות של האמהות מישהי שלחה תמונה שלבן שלה יש ריריות ביציאות ואז שמתי לב שלבייבי שלי יש גם ריריות בצואה שאני חשבתי שעד עכשיו זה תקין.
    פניתי לרופאת ילדים אכן אמרה שיש ריריות בצואה ואמרה שזה לא תקין וביקשה לתת תרבית לצואה.שלחתי תרבית והבדיקה יצאה תקינה.
    אציין שבשבוע האחרון הבייבי יחסית רגועה אך היציאות רכות ועם רירית לסירוגין
    האם אכן יש לו רגישות לחלב?
    האם להחליף פורמולה לפפטי גוינר?
    מצרפת תמונות ומתנצלת על המראות

הוספת תגובה

• סיפור ארוך לתינוק צעיר

ד"ר אחיה אמיר
    03/07/2023

שלום סטלה
    הצואה בחיתול נראית מעט משחתית, לעניות דעתי- ללא ריר וללא דם. בגדר התקין לתינוק שניזון מפורמולה.
    הסיפור ארוך ולא אכנס אליו, מה גם שאתם מוקפים ברופאי גסטרו.
    בקצרה- אם יש חשד לאלרגיה לחלבון חלב כדאי לעבור לאחת הפורמולות המפורקות- נוטרילון פפטי-ג'וניור, סימילאק אלימנטום או נוטרמיגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה