מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- אינפמילא10/06/2010
סליחה על טרטור השכל אבל יש לי שאלה נוספת - התאומות מקבלות אינפמיל, האם זה מכיל את כל המרכיבים? איך נדע מתי להעביר אותן לסימילק בחזרה? ציינתי שהאחת מהן סובלת מקיבה רגישה ולשנייה לא נראה שיש בעיה כלשהי אבל עשיתי מה שהרופאה אמרה לפני כשבועיים
לציין כי החל משעות הערב לשתיהן יש אי נוחות והן מתפתלות וזזות ומשמיעות רעשים של לחיצות וחריקות הלילות די נוראיים כששתיהן פשוט עושות תזמורת של לחיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010אנפמיל הוא מזון מלא לתינוקות כמו כל פורמולה אחרתץ ניתן להפסיקו בכל עת. משער שנתנו אותו בגלל חשד לרפלוקס. עם עלית הגיל ניתן להיפרד ממנו. לעתים אנפמיל עושה עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימיקול וזנטקא10/06/2010
אחת מהתאומות שלי בנות חודש סובלת מריפלוקס נותנים לה זנטק האם זה בסדר שאני גם נותנת לה לפני כל ארוחה סימיקול? והאם הסימיקול מרדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010לסימיקול לדעתי אין כל חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהסטלה09/06/2010
שלום,
בתי בת 10 חודשים, לפני כשלושה שבועות הייתה חולה, עם חומים גבוהים עד 40, בהמשך חום ירד והייתה פריחה. ההשערה הייתה כי מדובר באדמדמת. אך היות ובתחילת המחלה הייתה יציאה מאד רירית נלקחו תרביות שהצמיחו סלמונלה. כאשר התרבית חזרה הילדה כבר הייתה ללא חומים. והוחלט בינתיים לא לטפל אנטיביוטית. כעת, אחרי 3 שבועות לקחנו תרבית ובה שוב חיידק סלמונלה. יש לציין כי לילדה אין חומים ומתנהגת כרגיל. והיום שוב פתאום הייתה יציאה רירית. מה עושים? והאם כדאי לטפל אנטיביוטית או להמתין עוד? והאם הטיפול האנטיביוטי לא יוביל לנשאות?
אגב מבחינה קלינית, גם בעת המחלה לא שילשלה,היו מספר יציאות ריריות שפסקו, וכעת שוב יציאה לא יפה.אני גם לא מבינה מאיפה היא יכלה להדבק בסלמונלה, אנחנו מאד מקפידים על הגיינה, ורוב תזונתה היא הנקה. ביצים היא טרם טעמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטלה
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010לסלמונלה יש הרבה זנים חלק פתוגנים חלק לא. היא נדבקה מאדם שלא רחץ ידיו בצורה נאותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אנטיביוטי
סטלה14/06/2010נכון להיום, כחודש לאחר שהתגלתה סלמונלה, היא עדיין קיימת בתרבית צואה. ומדי פעם לילדה יש יציאות ריריות. אגב יש לה גם חום סב פברילי (37.7-8). מה דעתך, האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי (רגיש לצפלוספורינים) או להמתין עוד? ואם להמתין, אז כמה זמן.
תודה מראש, סטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטלה
פרופ` יורם בוינובר15/06/2010במידה והסלמונלה לא פתוגנית הטחפול לא נדרש. הרופא המטפל הוא שיחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סטלה15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות נפיחותחגית09/06/2010
שלום רב, ביתי בת 9 ילדה עדינה מבנה גוף רזה, יש לה בעייה של נפיחות (פליצות) והיא לא מצליחה להתגבר על התופעה הזו למרות שיחות חוזרות ונישנות עימה. הדבר מטריד מאוד ומדאיג שכן זה לא נעים להיות בסביבת מישהו ש"מפליץ" האם יש איזה פתרון לעניין אולי משהו שהיא אוכלת? אולי בעיה בקיבה? אנא תשובתכם. תודה מראש.חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010להפחתת גזים מומלץ להפחית בפחמימות ומוצרי מזון אחרים כמו קטניות ועוד. רצוי להתיעץ בדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול במשך חודשייםיעל09/06/2010
שלום רב.
בני בן שנה וחודשיים ומשלשל במשך חודשיים. למרות זאת עלה מעט במשקל ובגובה. בדיקת תרבית צואה ורגישות לחלב ולגלוטן יצאו שליליות. גם ספירת הדם יצאה תקינה. יש לנו תור לגסטרואנטרולוג ילדים רק בעוד שבועיים. האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לערוך לפני הביקור אצל הגסטרואנטרולוג ?
תודה, אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010הוא עולה במשקל ולכן איני רואה סיבה לדאגה. הפחתת שתיה ואכילה מסודרת יכולים להפסיק השלשול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לא מעוכל בצואהיהב08/06/2010
שלום התינוק שלי בן 14 חודשים מסרב לאכול מזון טחון והתחיל לאכול מזון במרקם מעוך (כמו פירה או אפילו חתיכות קטנות של עוף וירק. האם זה תקין שבצואה שלו אפשר להבחין בחתיכות מזון לא מעוכלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהב
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010כן זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תענו בבקשהאיגור08/06/2010
יש מצב שביגלל המקדונלדס וקולה שאכשיו כואבת לי הכיבה זה יכול להגיעה לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיגור
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010בשאלות אלו פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוףאיגור08/06/2010
תגיד הבדיקות הם כואבות או משהוא כזה כדאי ליבדוק מה יש לי ביגלל כל השתיה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיגור
פרופ` יורם בוינובר14/06/2010הרופא שיבדוק יסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושילשולים לאחר קולונוסקופיחסוי07/06/2010
שלום רב..
בן 27,אתמול בערב עברתי בדיקת קולונוסקופיה והיא עברה בשלום עם לקיחת ביופסיה מאיזור התוספתן כי הוא נקרט לי לפני חצי שנה הוא רצה לבדוק אולי יש שם דלקת..
לאחר שעתיים שלוש התחילו לי כאבי בטן חזקים בחלק התחתון של הבטן ועם שילשולים דמיים,לא יצא הרבה דם אבל הצואה הייתה עם דם ומעט טיפות..הייתי בבית החולים עשו לי ספירת דם ואמרו שזה בסדר..נתנו לי אופטלגין והלכתי הביתה..
היום קמתי עם כאבי בטן אומנם קצת פחות כואבים והיציאותטיפה יותר מוצקות ועם ממש קצת דם..
האם זה נורמאלי?ומתי זה עובר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` יורם בוינובר07/06/2010אתה צריך להתקשר עם הרופא המבצע ולברר עימו מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וקרוהןרותם07/06/2010
שלום
יש לי תינוק בן 3 שבועות ואני חולת קרוהן
לאחרונה הוא חסר שקט לאחר כל הנקה, אחרי בקבוק של סימילק הוא דווקא רגוע
האם יכול להיות שעצם העובדה שיש לי התקף כרגע גורמת לו לאי שקט? יש קשר בין הדברים?
האם עליי להפסיק להניק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
פרופ` יורם בוינובר07/06/2010אני לא רואה בסיס לקשר בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות לקקי באמצע הלילה..עדי06/06/2010
שלום.
בני בן הארבע מתעורר בלילה מידי פעם לקקי ?לעיתים מתלונן על כאבי בטן..
מה הסיבה לתופעה זו?
תודה
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` יורם בוינובר07/06/2010קרוב לודאי יש מרכיב של עצירות בתלונה. הוא אינו מתרוקן ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16.6 כאבי בטןאיגור06/06/2010
לפני כשנה קרתי קרע בתחול אכשיו עשיתי אולתרה סאונד הכל בסדר כבר אבל למשהוא יש לי בחודש האחרון כאבי בטן לא ממש חזקים פשות מציק מה זה יכול להיות?זה יכול להיות בגלל שאני שותה הרבה קולה וכל הדברים עם גזים
פרופ` יורם בוינובר06/06/2010תפסיק לשתות משקאות מוגזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקיהב06/06/2010
לתינוק שלי יש רמות נמוכות של IgA (פחות מ20) ושל IgG . האם יש בכלל משמעות לבדיקת צליאק :
- TISSUE.TRANSGLUTAMINASEשלילי
Deam.GLiadin.Pept 26.00 חיובי חלש U/ml
26.00 חיובי חלש הערות והסבר
ENDOMYSIAL Ab שלילי שלילי
מה עלינו לעשות? בעקרון לתינוק אין קליניקה של צליאק מלבד עליה איטית במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` יורם בוינובר06/06/2010בשלב זה אין הבדיקות מוכיחות צליאק. רצוי מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות המשך
יהב07/06/2010האם אין משמעות לכך שרמת הנוגדנים מסוג Iga ו igg נמוכה בבדיקת צליאק?
מה משמעות "חיובי חלש"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
פרופ` יורם בוינובר07/06/2010חיובי חלש משמעותו שיש תגובה אימונית חלשה שאינה מאפשרת אבחנת צליאק בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר כמו נזלת בצואה;רונן06/06/2010
שלום רב,
בני בן שנה ובשבוע וחצי האחרונים היציאות שלו הם או שילשול או קיבה ממש רכה.
יש לו גם חום גבוה מאוד כבר 4 ימים, אבל נאמר לנו שיכול להיות שזה מחיסון MMR שהוא עשה לפני כשבוע.
היום ראיתי שהופיע לו בצואה גושים נזלתיים כאלו.. מה זה יכול להיות..
רק לידיעה עשינו היום בדיקות דם וגם בדיקת צואה.
1. מה זה יכול להיות?
2. אם חלילה ישנו זיהום כלשהו במערכת העיכול האם יהיה אפשר לראות זאת בבדיקות הדם והצואה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
פרופ` יורם בוינובר06/06/2010קרוב לודאי שבדיקת הצואה לחיידקים תהיהשלילית וכנראה מדובר במחלה וירלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באכילהשרית05/06/2010
יש לי תינוק בן 9 שבועות, מתקשה מאוד לאכול, מתחיל וממש אחרי 3 שלוקים מתחיל לצרוח את נשמתו, מנסה שוב, ושוב צורח וככה אנחנו חוגגים יום ולילה כשכל פעם הוא אוכל מעט מאוד.
אחרי ביקור במיון,] קיבלנו לוסק, 5 מ"ג, עזר לו מאוד ביום שבו הוא קיבל אותו ויום למחרת שוב אותו סיפור אחה"צ,כאשר נתנו את התרופה בבוקר.
מה עושים? איזה יאוש.
הוא אמור לקבל את התרופה לפחות בחודש הקרוב, כמה זמן לוקח עד שהיא מתחילה לעבוד? מתי עדיף לתת? ואולי הוא בכלל רגיש לחלב? אין כל סימינים חוץ מצרחות מבזמן האכלה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
ד''ר בתיה וייס06/06/2010ניתן לחק את התרופה לפעמיים ביום (דהיינו 2.5 מג' פעמיים ביום). אי שקט אינו ספציפי, ואם אין תגובה ללוסק תוך מס' ימים כדאי לחזור ולהוועץ ברופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)