מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשול עם מעט דםרנה12/05/2010
בתי, בת שנה+ 8 ח' משלשלת כבר שבוע (נראה שנדבקה מוירוס מאחיה הגדול)-ואין שום שיפור עד כה, לפני כחודש וחצי הייתה גם כן משלשלת לסירוגין במשך חודש (כמה ימים ואז הפסקה וחוזר חלילה)- טופלה בפלג'יל וזה לא עזר. לא נמצאו טפילים בבדיקות צואה.
היום נראה לי שאני מזהה גם מעט דם- גם רירי וגם נוזלי בהיר בצואה. מה מומלץ לעשות?
תודה, רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרננה
פרופ` יורם בוינובר12/05/2010רצויה תרבית צואה. ממליץ כלכלה עוצרת- הפחתת שתיה, מניעת מיצים וחלב ניגר. אוכל מבושל ולא מטוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצי ע צילאקרות12/05/2010
לפני כחודשיים גילו שיש לתינוקי צילאק.
עברנו לתזונה נטולת גלוטן לפני כדושיים ועדיין יש יציאות רכו אומנם פחתו אך עדיין אין קיבה מוצקה. האם כך צריך להיות? שאלה שניה הוא גבה במשך 4 חודשים 1 סמ. האם אם נשמור על תונה נכונה הגובה לא יפגע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
פרופ` יורם בוינובר12/05/2010האבחנה טריה וכך גם הטיפול. צריך סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בצואת תינוקותענבל11/05/2010
שלום.
תינוקת בת 4 חודשים, יונקת מלא, פרט לבקבוק אופטימיל ביום. בימים האחרונים יש שינויים בצבע ובתדירות היציאות- הצואה נעשתה כהה יותר ובתדירות נמוכה מהרגיל. כמו כן, איננה רגועה, בעיקר בשעות הערב. תחושה שהבטן מתקשה.
האם ייתכן שעכשיו מתחילים הגזים? האם תתיתכן רגישות לחלב שמתפתחת עכשיו?
האם השינויים נורמליים או דורשים בדיקת רופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
פרופ` יורם בוינובר12/05/2010לפי התאור איני רואה סיבה לפנות כרגע לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה לתינוקתאיילת11/05/2010
שלום
ביתי בת 7 חודשים ומגיל 4 חודשים מטופלת במרפאה להפרעות אכילה.
היא ניזונה מתמ"ל מרוכז על פי הנחיות דיאטנית מכיוון שאינה עולה במשקל באופן תקין.
בנוסף טופלה בזנטק במשך חודש מגיל 3 חודשים ועד ארבעה- אך הפסקתי לתת לה בעקבות וירוס שחטפה, ולאחר מכן היתה תקופה של שלושה שבועות שעלתה במשקל באופן תקין.
לאחרונה חלה התדרדרות בהרגלי האכילה שלה מבקבוק.
בביקור חוזר אצל גסטרואנטרולוג קיבלה הפניה לגסטרוסקופיה.
אני חוששת לבצע לה את הבדיקה הפולשנית מכיוון שיש לה בעיות התנהגותיות סביב כל דבר שמנסים להכניס לה לפה.
האם יש בדיקות שאפשר לבצע לפני גסטרוסקופיה?
מהם הסיכונים שבבדיקה הפולשנית?
יש לציין שהילדה חיונית בעלת מצב רוח טוב (כל עוד לא מנסים להאכיל אותה).
נולדה במשקל נמוך 2.5 ק"ג בשבוע 38 ומאז יורדת לאט בעקומות.
היום שוקלת 5.7 ק"ג
תודה
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ` יורם בוינובר11/05/2010את השאלות יש להפנות לגסטרואנטרולוג שהיפנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול בגיל חודשיפעת11/05/2010
שלום רב,
בני בן חמישה שבועות
יונק
מזה יומיים היציאות שלו נעשו בתדירות גבוהה יותר במקום 4-5 פעמים ביום 7-8 פעמים. הצבע השתנה לגוון ירוק והתוכן יותר מימי ורירי.
כמו כן כל נגיעה שלי לי פי הטבעת (מריחת משחה) מעוררת התרוקנת נוספת של המעי. ..ואני רואה שהצואה יוצאת מאוד מיימית ומוקצפת (סליחה על התיאורים) ככ שכל החלפת חיתול 2-4 חיתולים מתמלאים בצואה.
בנוסף כנראה שהצואה הזאת יותר חומצית כי הופיע אודם באיזור פי הטבעת.
אני שוטפת את בישבן במים בלבד, ומשתמשת באינוטיול
בנוסף אני עם דלקת גרון והתחלתי לקחת רפאפן לפני שלושה ימים (אמורה לקחת עוד שבוע).
הוא ערני, אין לא חום, ולא נראה שכואב לו.
גם הקיבה הרגילה אצל יונקים היא מאוד רכה, אבל זה כבר נראה לי ממש שלשול.
האם להיות מודאגת מהשלשול? האם להפסיק את האנטיביוטיקה לדלקת הגרון? יש טעם ללכת לרופא?
תודה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ךיפעת
ד''ר בתיה וייס11/05/2010כדאי לפנות לרופא ולהראות לו היציאה. יתכן קשר לטיפול האנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מתמשכת בבת שנתייםאילן11/05/2010
רופאים יקרים שלום,
אומנם יש פה הרבה דיונים בנושא אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.
בתנו בת השנתיים + סובלת מזה זמן רב מעצירויות או יציאות מאוד קשות.
מבחינה תנזונתית היא אוכלת טוב, כמעט ולא אוכלת גאנק פוד, הרבה ירקות ופרות ושותה הרבה מים (אין אצלנו שתיה מסוכרת). בתחילה נתנו חומרים טבעיים שממש לא עזרו, לאחר מכן עברנו לשמן פארפין בהמלצת הרופאת משפחה.
התחלנו עם 10CC שכמעט ולא השפיע והעלנו (בהמלצת הרופאה) את המינונים ל 20-30CC.
לאחר מינונים גבוהים אכן ישנם יציאות במשך כל שעות היום, אך גם אלו אינם יציאות מסודרות.
הרופאה שלחה אותה לבצע בדיקות דם, ואולטרה סאונד בשני המקרים לא התגלו דברים יוצאי דופן למעט חסרון בברזל, אשר עקב בעיות העצירות נמנעו מלטפל בו עד כה.
אנו (זוגתי ואני) נוטים להאמין שהבעיה היא אכן פסיכולוגית ולא פיזיולוגית, אך כיצד ניתן לעזור?
תודה
אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
ד''ר בתיה וייס11/05/2010אכן הבעייה לרב התנהגותית. לאור האנמיה מומלץ לבצע גם בדיקות לצליאק. במידה ותקינות- יש להמשיך טיפול בשמן פרפין או בתרופות כגון פגלקס באופן קבוע לתקופה של שבועות ולעתים חדשים, ולהגיע ליציאה לא קשה פעם ביום-יומיים. הפסקת הטיפול צריכה להיות הדרגתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודית10/05/2010
שלום הבן שלי בן 4וחצי אתמול הוא עשה צואה ונראה כמו קליפות אדומות ממה זה יכול להיות האים זה ממזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
פרופ` יורם בוינובר11/05/2010קרוב לודאי מזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס שלשולים?עידן09/05/2010
יכול להיות שיש וירוס של שלשולים?
אני כמעט כל שבוע-שבוע וחצי משלשל
זה די מציק מה אפשר לעשות?
אני בן 15 ניתן לציין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק קמפילובקטרטובה09/05/2010
אני מעוניינת לדעת מהו חיידק הקמפילובקטר שצמח בתרבית צואה של בני בן 3 ו-9 חודשים.
האם יש לקחת טיפול? האם ישנם השלכות אחרות עתידיות על בריאותו? קראתי שקיים סיכון אחר כך לחלות במחלת גליין ברה.
האם זה מדבק גם לשאר בני הבית ותוך כמה זמן ממחלתו אנו גם כן בסיכון?
התסמינים שהמהם הוא סבל: כאבי בטן עוויתיים, הקאה אחת בלבד, חום חד פעמי,וכמובן שילשולים שהפכו לאחר מס' ימים ליציאות רכות ותכיפות היציאות פחתה.
אשמח לתשובה מפורטת בהקדם,
תודה רבה יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010הקמפילובקטר הוא חיידק פתוגני במעי. במידה והתסמינים קלים לעתים החיידק יעלם ספונטנית ולא יש לטפל במקרוליד(רופא מטפל מכיר התרופות). בדכ אין השלכות על הבריאות. זה חיידק נפוץ למדי ומוכר. התחלואה בתסמונת גיליאן ברה נדירה. במידה ושומרים על היגיינה- ניקוי ידיים הסיכויים לחלות נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רירית בלי אנטרופטוגניםסמדר09/05/2010
שלום לכם
בני בן 4 חודשים הוא ילד בריא יונק אבל יש לו צואה רירית כמעט מעת שנולד בבדיקות צואה שעשיתי לו לאחרונה
בדיקת צואה אין ברזיטים הופיעו מספר קטן של לויקוציטים.
בבדיקת תרבית צואה - שלילי לאנטרופטוגנים
מה משמעות הדבר הזה ואיזה בדיקות צריך לעשות כי לברר למה הריר בצואה ?
האם צריך לפנות לרופא גאסטרולוג מה הטיפול ?
אשמח אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010במידה ועולה במשקל ,חיוני וערני לא זקוק לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !!!!מיכאלה09/05/2010
שלום רב,
בני בן 8.5 שנים . לאחרונה ( חודשיים) אחת לשבוע הוא מקיא ומשלשל כמה פעמים ביום ולאחר מספר שעות ( כ5 שעות ) מפסיק כלא היה. עשיתי לו בדיקות דם, יצא כבד מוגדל מעט 53 והשני 46בבדיקות צואה לא יצא טרמיטים ( חידקים/נגיפים).
קבעתי לו תור לגסטרולוג ילדים ואולטרסאונד בטן .
ובנתיים מחכים....
מה עלי לעשות עד אז....?
האם קיימות עוד בדיקות שצריך לעשות ?
האם המצב מסוכן? ( הרופא אמר לי כשייש מצב לא טוב אז תפקודי כבד הם בערכים של אלפים )
האם זה נכון ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאלה
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010התאור מתאים לתחלואה בוירוס. את הבדיקות הדרושות יבצע הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מיכאלה10/05/2010הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר בצואהשרה08/05/2010
במשך כמה חודשים אני סובלת מיציאות מרובות ולעיתים היציאה מתאפיינת בכך
שהיא צהובה והאזור של פי הטבעת שורף ומגרד. לא בכל היציאות. עשיתי בדיקות צואה ודם הכל תקין. בעבר בדיקת דם ראתה כבד שומני אבל בדיקה אחרונה הראתה הכל בסדר.
היום במהך אמבטיה ששטפתי את הישבן היה לי ריר כמו נזלת בצבע צהוב מה הסימנים הללו מצביעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר בתיה וייס09/05/2010לא ציינת את גילך, זהו פורום לגסטרו' ילדים. יציאות ריריות יכולות להיות חלק ממעי רגיז, אך יש לשלול דלקת- על ידי בדיקות דם, צואה ולעתים קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אצל ילדה בת 8אפרוח07/05/2010
מזה 3 שנים שהילדה מתלוננת לעיתים על כאבי בטן. נעשו בדיקות דם רגילות והכל היה תקין.
בשנה האחרונה כאבי הבטן החריפו והפכו להיות הרבה יותר תכופים. לעיתים מגיע גם להקאות.
יש לציין שהילדה גבוהה ורזה שוקלת 25 קילו.
רציתי לדעת איזה בדיקות מומלץ לעשות לה? מה יכולים להיות הסיבות לכאבים הללו?
איך בודקים אם אין לה חיידק בקיבה? האם יכול להיות חיידק בקיבה בילדה בגיל הזה?
אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה חשובה
אפרוח07/05/2010בשנה שעברה עשינו לה גם אולטראסאונד בטן והכל היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללינוי
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010לאולטראסאונד בכאב בטן בילדים ערך מועט ביותר. זה אולי חשוב להדגמת הכליות. רצוי לבדוק השתן לשלילת זיהום בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינוי
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010ניתן לבצע בדיקה לצליאק. באנדוסקופיה ניתן לזהות פתולוגיה במע עיכול עליונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לבירור וירוסים בצואהסמדר07/05/2010
שלום פרופ' יורם
בתשובתך לי על תוצאת בדיקת הצואה שהייתה שלילית לאנטרופטוגנים ציינתשהבדיקה לא שוללת וירוסים כמו רוטה וירוס שאלתי האם אני צריכה לעשות איזשהי בדיקה לברור וירוסים בצואה והאם המצב הזה של בני מסוכן כי הצואה שלו היתה רירית ורכה כמעט מיום שנולד וראוי לציין שהיה לו כאבי בטן וגזים והיה בוכה שאלתי הרופא אמר לי גזים היום הוא בן 4 חודשים ועדדין מתעורר ובוכה כאילו עדיין הבטן כואבת האם זה קשור לצואה או לגזים
חשוב להגיד שהוא תינוק יונק ועל טוב במשקל עד היום הזה
אודה לך אם תסביר לי אם זה מסוכן מה עלי לעשות כי אני מאוד מודאגת מה הטיפול ומתי זה חולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
פרופ` יורם בוינובר09/05/2010הבדיקה לוירוסים ערכה לא רב מאחר ואין טיפול לזיהומי וירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בבקשה...תודהנורה07/05/2010
בתי בת ה 7 לעיתים קרובות בעיות ביציאות ,עצירויות, שחור מסביב לעייניים בחודשים האחרונים...חוסר שקט...
אילו בדיקות לעשות לבדיקות מקיפות לכבד ומעיים?
אילו צילומים רצוי לעשות בכדי לקבל תמונה כוללת ומקיפה?
האם מומלץ על לקיחת אנזימים העוזרים לפירוק המזון ועוד דברים חשובים, על אילו אנזימים אתם ממליצים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורה
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010לעצירות ממליץ כלכלה עשירת תאית,שתיה ולתקופה מסוימת שמן פרפין. אין בדיקות לשחורמתחת לעיניים. לעתים זה מסמל אלרגיה. הרופא המטפל יודע מהן הבדיקות החיוניות- במידה הוהוא חושב שיש לקחתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...עוד שאלה קטנה
נורה07/05/2010תודה על התגובה המהירה...האם משקה אלו ורה גם טוב לתת לעצירות? באיזו תדירות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...עוד שאלה קטנה
נורה07/05/2010תודה על התגובה המהירה...האם משקה אלו ורה גם טוב לתת לעצירות? באיזו תדירות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורה
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010אין כל ניסיון בשתית אלוורה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)