מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תוצאות תרבית צואהסמדר06/05/2010
שלום ד"ר
רציתי לעדכן אותך בתוצאות בדיקת תרבית הצואה שהתשובה הייתה שלילי לאנטרופטוגנים מה זה אומר ולמה הצואה שלו רכה מאוד ורירית
אודה לך אם תעני לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010התוצאה מצביעה על כך שבזמן הבדיקה לא היו חיידקים פתוגנים בצואה. יתכן ועברה ארוע של זיהום חיידקי או וירלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק TTG , DGPליאור05/05/2010
שלום,
בתי בת ה 10 אובחנה כחולת צליאק לפני כשנתיים . האבחון היה על בסיס של בדיקות דם (TTG ו DGP ) וביופסיה . הסמפטומים הראשוניים היו חריגות רבות בבדיקות הדם (ברזל ומינרלים אחרים), התפתחות איטית (גובה/משקל).
חלפו שנתיים ובדיקות הדם תקינות למעט הפרמטר של TTG שלא יורד. הDGP תקין. ההתפתחות תקינה. לאחרונה הילדה מתלוננת על כאבי בטן .
יש לציין שאנחנו מאד מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן (כולל הקפדה על זיהום משני).
כאמור ה DGP תקין וה TTG לא . שאלתי היא מה ההבדל בין בדיקות ה DGP ל TTG ?
האם קיים גורם נוסף מלבד גלוטן המשפיע על TTG ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010הTTG יותר ספציפי כמובן ברמה מסוימת שעוברת המינימום של המעבדה אליה נשלח הסרום. במידה והרמה גבוהה משמעותית רצוי לרשום יומן תזונה ולהראות זאת לדיאטנית כדי שתראה אם אין חריגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי קצר ופרוביוטיקהאבא05/05/2010
האם בטוח לתת פרוביוטיקה לילד עם "מעי קצר"
כרגע הזנה תוך ורידית + נאוקייט + עוף, אורז, ירקות מבושלים
האם צריך לחשוש מ- D-lactic Acidosis ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבא
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010כן מעי קצר מזמין מצב של היוצרות די- לקטיק אצידוזיס. זה קורה בעיקר בעת זיהום במעי או העמסת פחמימות. ניסיון של טיפול בפרוביוטיקה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות בגיל 4 חוד'קרן05/05/2010
בני בן ה-4 חוד' עדין פולט יחסית הרבה- לעיתים אם הוא אוכל 180 הוא יכול לפלוט בערך עד 20.
ניסתי להוריד לו בכמות אבל נראה שהוא צריך את הכמות הזו ומה גם שזה לא גרם לו להפסיק לפלוט .בדר"כ הוא פולט יותר בארוחת הבוקר ובארוחת שלפני האחרונה- כמו כן הוא אוכל כול 4 שעות ואת ארוחת הבוקר הוא אוכל אחרי שלא אכל 7 שעות ועדין פולט הרבה.
אני מקפידה לעשות לו גראפס והפסקה בארוחה ולהחזיק אותו מעט בעמידה שהאוכל ירד , לפחות חצי שעה אחרי האוכל הראש שלו מורם מעט בעגלה והוא עדין פולט.
יש סיבה לדאגה?
כמו כן חשוב לציין שהוא עולה יפה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010פליטות שכיחות בגיל זה. ניתן להפחית כמות האוכל עם תוספת דייסה שתפצה על כמות הקלוריות הניתנות. התופעה חולפת עם הזמן. הכנסת מזונות סמיכים מפורמולה כמו מרק או פרי עשויים להפחית הפליטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוורד05/05/2010
שחטן,
ביתי בת 4 שנים . מגיל ינקות סובלת מעצירות קשה (לעיתים אנו נאלצים להגיע לרופא להוציא אבני צואה עם וזלין). כשהיתה תינוקת סבלה מרפלוקס ושטי שטופל על ידי לוסק ונאוקט. העצירות לעולם לא עברה לה היא מטופלת כדרך קבע בפגלקס או בנורמלקס לחילופין מאז ועד עצם היום הזה. הבעיתיות היא שגילו לנועה רפלוקס בשתן בגיל שנה וחצי ומאז אנחנו לא נפתרים מדלקות חוזרות ונישנות בשתן. לרופאים המטפלים בה נראה באופן בולט שהעצירות הכרונית ממנה היא סובלת המלווה בנפיחות מטורפת בבטן , בגזים קולניים ובכאבים היא זו שגורמת לכל הדלקות החוזרות בשתן ועקב כך גם לגדילה של אחת מכליותיה.
השאלה שלי האם זה לא חמור שהיא מקבלת כבר 4 שנים ברציפות מרככי צואה על בסיס קבוע ? (יום שמפסיקים - יש עצירות)ו והאם העצירות הכרונית המטורפת הזו היא מנת חלקנו כל חיינו? אין שום סיבה אנטומית הנראית לעין - לפחות לא בעיני הגסטרואנטרולוגים המטפלים בה.
אנחנו אובדי עצות מצב השתן שלה הולך ומסתבך - הפסיקו להטיפול מונה באנטיביוטיקה כי החיידקים פיתחו עמידות לתרופה.
סליחה על הסירבול
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010לאור התמדת העצירות רצוי לשולו מחלת הירשפרונג עי הדמיה,מנומטריה של האנוס ו/או ביופסיה של הרקטום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגבי בדיקת דםשרון05/05/2010
שלום רב ,
בני בן 6.5 - רזה, קטן (בעל גפיים רזות).
רופא הילדים העלה חשד לצליאק אך אני מבחינה בסתירה בתוצאות הבדיקה. האם אכן סתירה ?
פריטין- 14
T.TRANSGLUTAMINASE - שלילי
Deam.GLiadin.Pept - שלילי
IGA - 60
אשמח לתשובה בעניין.
רב תודות ,שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010אין סתירה בבדיקות. הבדיקות אינן מאשרות צליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוקת בת 7 חודשיםקרן05/05/2010
בתי בת 7 חודשים ובחודש האחרון עברנו למוצקים באוכל. היא נחשפה בהדרגתיות לירקות ופירות עד שהצלחנו להרכיב מנה שמחליפה חלב. עכשיו היא מחליפה 2 מנות וסדר האוכל הולך ככה:
06:00 הנקה
09:30 פירות
12:30 מרק
16:00 הנקה
18:00 2 עגניות
20:00 בקבוק סימילאק 180 מ"ל
בתי סובלת מעצירות שבמהלכה לא עשתה צואה 4 ימים, כשעשתה -הצואה יצאה בצורת עיגולים קשים וממש בכמות קטנה, ככה יומיים היא עשתה 3 פעמים קקי שמלווה בצרחות וחוסר נוחות בגלל גזים (במשך יומיים היא קמה כל לילה כמעט 4 פעמים בצרחות בגלל גזים). שיניתי את התפריט (בלי תפו"א, יותר עגבניה , אבוקדו ושמן זית), והרבה לחיצות על הבטן. פעם אחת לחצתי על הבטן עם הרגליים וממש עזרתי לה להוציא את הקקי, פעם אחרת היו צרחות בגלל עיגול של קקי שנתקע לה בפי הטבעת שבסוף משכתי החוצה.. ככה כבר שבועיים שיש לה יציאות קשות אם בכלל.
האם כף שמן זית ביום לתינוקת בגילה זה הרבה?
האם יש צורך ללכת לרופא ילדים בגלל האדום שיש מסביב לפי הטבעת בגלל הלחץ שהיא מפעילה? כי לא הבחנתי שזה שיש פצע, אך אולי יש פצע פנימי שאני לא רואה?
במידה ואני חולטת שזיפים אורגניים מיובשים, כמה כפיות לתת לה?
ואני אמורה להעלות לה את מינון הברזל מ- 3 טיפות ל- 6 טיפות ואני מפחדת שזה גם ישפיע על היציאות שלה. האם ברזל אורגני עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010ניתן לתת פגלקהס או נורמולקס שהם מרככי צואה. רצוי שתיה בכמות טובה. ברזל בכל צורה לעתים ? קשור בעצירות. הפסקת המתן אינה קריטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אכילהקרן05/05/2010
שלום, בתי בת 4 חודשים. עד כה אכלה מצויין, שוקלת כ- 7 קילו. אולם בשבועים -שלושה אחרונים חלה ירידה הדרגתית בכמות בכל ארוחה מ- 150 ל-60 CC סימילאק ביומיים האחרונים. היא מתחילה ארוחה בתאבון ורצון לאכול אך לפתע מפסיקה תוך עצבנות ורוגז, לפעמים גם בוכה. לאחר הפסקה של מס דקות מנסים להאכיל אותה שוב אך היא לא מעוניינת ודוחה את הבקבוק. תסכול גדול לראות כי היא רוצה לאכול אך משהו מונע ממנה. מאז לידתה סבלה מפליטות. הייתכן כי סובלת מחמיצות/ צרבות או פצע בושט לכן כואב לה בזמן האוכל? היא גם מוציאה הרבה רוק ויש סימנים להוצאת שיניים. אנו אובדי עצות וחוששים כי המצב ימשיך להתדרדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010אלו תופעות שכיחות. לרוב חולפות עם הזמן. רצוי לא להאכיל בכוח או לעתים קרובות מדי. במידה והרופא המטפל מתרשם שיש קומפוננט של רפלוקס הוא יכול לנסות מתן זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תרבית צואהסמדר05/05/2010
שלום ד"ר בתיה
רציתי לעדכן אותך בתוצאת בדיקת תרבית התצואה שנעשתה לברר אם יש חיידק או וירוס וכו והתוצאה הייתה שלילי לאנטרופטוגנים מה הדבר אומר
ותודה אם תעני לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010התוצאה מצביעה על כך שאין כרגע גורם מזהם חיידקי בצואה. הבדיקה בדכ אינה כוללת מזהמים וירלים. לעתים נתין לבדוק הצואה לרוטא וירוס ,עם זאת התוצאה ולו גם חיובית אינה מובילה לטיפול ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה היא דיי דחופהדניאל04/05/2010
אחי הקטן הוא בן 8 וכבר כמעט שבועיים כואבת לו הבטן כ-ס"מ מעל הטבור הלכנו לכל הרופאים באזור ולא מוצאים אצלו כלום כל הבדיקות יוצאות תקינות
הייתי שמח לשמוע את דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי להוסיף
דניאל04/05/2010הכאבים באים בגלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010מהתיאור לא ניתן להסיר כל מסקנה. רצוי להיעזר ברופא המטפל בתלונה שכזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותאילנה04/05/2010
שלום שמי רותי.
בני בן ה5 הופנה לאף אוזן גרון בקשר לשקדים מוגדלים ושאופיע לו חיידק לא מסוג A החיידק סטרפטוקוקוס רופאת ילדים ואף אוזן גרון טוענים שזה לא מסוכן ויש את זה לכל אחד בגוף והרופא אף אוזן גרון בדק את הילד וטען שהילד סובל מצרבות ולכן השקדים אדומים ובלי שום קשר לזה הם היו מוגדלים מלפני מספר חודשים שבדק אותו הרופא ולא הופיע סימני צרבת ובבדיקה השניה השבוע לאחר מספר חודשים הרופא עלה שהילד סובל מצרבת ולכן השקדים שלו מוגדלים.
יש לציין שהילד צריך דיאטנית בקשר לעודף משקל.
א. זה לא מסוכן שהילד סובל מצרבות בגיל כזה?
ב. האם יש קשר לשקדים ולצרבת?
ג.הרופא נתן לו לוסק בכדורים והילד אין לו שום ניסיון לבליעת כדורים איך אנ ייתן לו את הכדור?והאם יש את זה בסירופ?
בנוסף,
הלכתי לאף אוזן גרון והוא נתן לילד את התרופה "זנטק"(שזה סירופ) כי הילד לא בולע קפסולות.. והוא אמר לשתות בערב 5 סיסי.
שאלות:
1.אחרי כמה זמן ההשפעה?
2.האם התרופה טובה ותעזור?
תודה רותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010היום זה באופנה אצל רופאי אאג שכל כחכוך וכאב גרון זה רפלוקס. יש הגזמה פראית בנושא מצד רופאי אאג ולכן איני בטוח שהלוסק או הזנטק במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחול מוגדל לילדה בת 10רותי04/05/2010
בתי אובחנה לצליאק לפני 9 חודשים ומיד התחילה דיאטה מוקפדת. סרולוגית הצליאק שמראש היתה לא מאוד גבוהה (25) ירדה לרמה תקינה. לעומת זאת בבדיקות המעקב נתגלו אנזימי כבד alt -300 ast-211
ברזל נמוך (25) ובבדיקת esr- 22. בבדיקת us בתן עליונה נמצא תחול מוגדל ושאר איברים ללא ממצאים חריגים. חזרה על בדיקות האנזימים חזרו על חריגה ואף התגברו.
למי עלינו לפנות ומה לדעתך הכוון של החקירה הרפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
פרופ` יורם בוינובר07/05/2010לעתים צליאק מלווה בעליה של אנזימי כבד עם זאת רצוי שהרופא המטפל יברר כל האפשרויות הנוספות בעיקר גורמים מזהמים-וירוסים כסיבה לעלית רמת האנזימים והגדלת הטחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס למעי רגיזken04/05/2010
שלום
אני בן 26 , בריא בדרך כלל, עושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע,
ריצה+ אופניים.
אוכל בריא (משתדל)
לא מעשן,ושותה בסופי שבוע.
יש לי בעיה של מעי רגיז כבר כמה שנים,ניסיתי להפסיק עם חלב כי חשבתי שהוא הגורם העיקרי לתופעות של שילשול+ עצירויות לסירוגין.
אך גם אחרי הפסקה של שבועיים+ לא נראה שינוי משמעותי בכלל.
החלטתי ללכת לגסטרו לייעוץ, הוא נתן לי מרשם לציפרלקס (אסציטאלופראם).
היות והבעיה שלי נובעת מהמוח,משמע כשאני לפני ראיון עבודה, או שאני בלחצים או כשאני בחרדות מעט, הקיבה שלי מתהפכת,
והציפרלקס בטיפול ממושך אמור למתן את התופעות האלה, ולמנוע בעיות בקיבה.
אבל התופעות לוואי מרובות, ומטריד אותי מאוד העניין של הפגיעה בזיקפה,ובאיברים בריאים נקרא לכך.
מה אפשר לעשות?? איזה חלופות קיימות?
ראוי לציין,שגם אם אני לא מגיע למצב שאני נמצא בחרדה,או במעט לחצים, גם אז הקיבה שלי לא מתפקדת כראוי.
אולי יש משהו טבעי שניתן לקח על בסיס קבוע?
אשמח לייעוץ.
תודה והמשך יום טוב
KEN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לKEN
ד''ר בתיה וייס04/05/2010הפורום מיועד לגסטרו' ילדים, פנה לפורום המיועד למבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-הדגמת כיס מרה אצל עוברזמנית04/05/2010
שלום,
אני בהריון, ואצל העובר שלי לא נצפה כיס מרה (בדקנו כבר 3-4 פעמים, ואני בשבוע 32).
עשינו בדיקות גנטיות ל-CF וגם שלחנו מי שפיר לבדיקה (אנזימי מרה) בצרפת ובבילינסון, והכל יצא תקין. אין אנזימי מרה במי השפיר שלי.
הרופאים אמרו שאם כך, אין ממה לחשוש, וככל הנראה התינוק יחיה טוב ללא כיס מרה.
עכשיו, עם התקרב הלידה, השאלה שלי היא אם אכן אין ממה לחשוש, ואם יש צורך בבדיקות מיידיות של התינוק מיד לאחר הלידה, או שכמו שאמרו לנו הרופאים עד כה - אין מה למהר ואפשר בחודש הראשון לדאוג ללכת לרופא/גסטרו ילדים למעקב. חשוב לי לבדוק את הנושא הזה, מכיוון שאני לא מתכננת ללדת בבית חולים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזמנית
ד''ר בתיה וייס04/05/2010יש צורך לעקוב אם מתפחת צהבת בימים שלאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייעץ איתך
זמנית06/05/2010אני פשוט לא מוצאת כרגע רופא ילדים שיבדוק את הילד לאחר הלידה, כי כולם טוענים שלא שמעו על התופעה הזאת מעולם. האם ניתן להגיע אלייך לייעוץ במהלך ההריון?
האם כדאי להגיע לבדיקות מיד אחרי הלידה? (לידה ביתית, לכן אני שואלת)
האם ניתן לקבל פרטי התקשרות עימך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםשירי03/05/2010
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ותשע סובלת מהתקפים של כאבי בטן שבאים בגלים. זה התחיל לפני כחודשיים בערך כשביתי התעוררה באמצע הלילה כשהיא סובלת מכאבים חזקים שבאים בגלים מנסה להרדם אך הכאב מעיר אותה שוב ושוב זה נמשך מס' ימים כאשר במהלך היום היא כמעט ולא מתלוננת רוב ההתקפים חלים בלילה ואז היא מקיאה וזה נגמר עד ההתקף הבא שבא אחרי שבוע ולפעמים אחרי שבועיים. לקחנו אותה לרופא ילדים שנתן לנו לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד וגם לצליאק היות ואחות של בעלי נושאת במחלה, הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין אך התקפי הכאבים עדיין לא פוסקים יש לציין שהיא לא סובלת מעצירות בזמן ההתקף יש לה צואה רגילה מלבד הפעם האחרונה שהיא גם שלשלה. אני עומדת חסרת אונים מול הכאב שלה ללא יכולת להקל או לעזור וזו הרגשה נוראית.
מה לדעתכם עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד''ר בתיה וייס03/05/2010מומלץ על בדיקה בזמן התקף כאבים (גם אם זה במיון) וכן בדיקות מעבדה וצילום בטן בזמן הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)