מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- טיפול ממושך בזנטקהילה18/12/2008
שלום רב, בני בן 10 חודשים כיום. החל מגיל 4 חודשים מטופל בזנטק פעמיים ביום וזאת היות ועקב הרקיפלוקס נוצרו לו בעיות נשימה וכנראה גם רגישות יתר והדבקות קלה במחלות. לפני כ- 3 שבועות הפסקתי את הטיפול וזאת לצורך בדיקה האם מצבו השתפר אך כפי הנראה עדיין לא חל שיפור של ממש. אני חוששת מאוד מהטיפול הממושך בתרופה ולכן רציתי לדעת האם יכולה להיווצר תלות בתרופה? ומה הן ההשלכות של שימוש ממושך כל כך? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` יורם בוינובר18/12/2008הטיפול בזנטק יכול להמשך גם שנה ואין תלות. ספק אם התינוק זקוק לטיפול זה. השגיחי עליו בסבלנות וללא תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים - כנראה מתאפק. לתת לו נר?אמאלה18/12/2008
בני בן שנתיים וחודש. לפני 3 חודשים נולדה לו אחות. כחודשיים קודם לכן הוא התחיל להודיע לפני שהוא עושה קקי - אז קניתי סיר וישבנון ושמתי בבית. סיפרתי לו מדי פעם את הסיפור של נפתלי ושאלתי אם הוא רוצה לעשות קקי בסיר. הוא לא רצה. לא לחצתי מעבר לכך. בחודשים האחרונים הוא מתאפק נורא עם הקקי עד כדי כך שיצא לו קקי קשה מאוד וכואב. לכן בעצת רופא מזה מספר שבועות אנו נותנים לו אל-צירות ופרפין. עכשיו אין לו פיסורה והיציאות רכות ולא כואבות לו אבל הוא עדיין מתאמץ להתאפק. יש ימים שהוא בוכה בלילה כי הקקי מנסה לצאת והוא לא נותן לו. מה אפשר לעשות? אגב כשהוא אומר "יש לי קקי" אנו אומרים לו "יופי" או "יופי אז תעשה" והוא אומר "לא..." ומתאפק. פרט לכך הוא שמח מאוד רוב היום וגם מסתדר יפה עם אחותו הקטנה. גם בגן הכל בסדר אבל גם שם מתאפק. מה עושים?? לפעמים אנו נאלצים לתת לו נר גליצרין כדי שישן טוב בלילה. כדאי לעשות זאת באופן יזום אולי - פעם ביומיים למשך שבוע עד שיתרגל לצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמאלה
פרופ` יורם בוינובר18/12/2008אומנם אנו קרובים לחנוכה אך לדעתי שימוש בנרות רצוי שיעשה רק במקרים של עצירות שלמספר ימים. תני פרפין בכמות כזו שלא יוכל להתאפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשיםמירב18/12/2008
שלום, הבן שלי בן 7 חודשים. מאז שהוא נולד הוא סובל מגזים. זה בדוודאות גזים כי הוא מתפתל וגם מוציא גזים לעיתים קרובות. הוא ינק עד גיל 4 חודשים ומאז הוא אוכל מטרנה ומגיל 6 חודשים גם מוצקים - פירות וירקות.(תפוח בננה, אגס, בטטה, דלעת, קישוא, סלק, גזר) שהיה תינוק נתתי לו גריפווטר שעזר ומאוד ומאז שהוא בן 4 חודשים והפסיק לינוק, הוספתי לו תמצית צמחי שומר למים של תחליף החלב. עדין מערכת העיכול שלו לא תקינה לדעתי. יש לו יציאות תקינות מלאות 2-3 פעמים ביום. אחת היציאות היא בלילה, בין השעות 1-3 לפנות בוקר. זה גורם לו מאז שהוא הולך לישון להיות לא רגוע בשינה, להתעורר בבכי כל חצי שעה - שעה, עד שהוא עושה קיבה. אז הוא נרגע והופך להיות ילד אחר רגוע ומקסים. השאלה: האם יכולה להיות בעיה במערכת העיכול? מה ניתן לעשות כדי להימנע מהגזים ולשחרר את מערכת העיכול? מה ניתן לעשות כדי שהקיבה לא תיצא בלילה אלא לפני שהוא הולך לישון. אחרי היציאה בלילה הוא מתעורר לגמרי וקשה להרדים אותו. האם כדאי לגשת לגסטרו ילדים - יש בדיקה שיוכלו לעשות לו כדי לעלות על הבעיה? תודה מראש מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר18/12/2008במידה ועולה במשקל קרוב לודאי אין בעיה במע העיכול. לגזים אין לנו תרופה יעילה. השתדלי לא להעמיס בכלכלה במיוחד לא בסוכרים. הוסיפי שתית מים ללא תוספת. התופעה תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמתן16/12/2008
שמי מתן ואני יומיים סובל מכאבי בטן נוראיים , הייתי אתמול במיון בביה''ח שנידר בפ''ת ושם נתנו לי אינפוזיה וכעבור 4 שעות שוחררתי הרופא במחלקה אמר שזה וירוס בבטן ושזה יעבור תוך יום יומיים. היום כשקמתי בבוקר אז היה לי כאב בטן והצואה יצאה כמו קיבה רכה אבל הצואה היתה בצבע חום בהיר ואחרי שהוצאתי את הצואה אז ממש שרף לי פי הטבעת.הרופא במחלקה במיון נתן לי תרופה בשם אינוטיול להרגעת הכאב באיזור פי הטבעת ואני רציתילדעת אם אפשר לעשות משהו נגד הכאבים הללו . תודה רבה מראש מתן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתן
פרופ` יורם בוינובר17/12/2008אתה חייבלפנות לרופא מטפל. לא ניתן לתת יעוץ באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק?לימור16/12/2008
שלום רב, האם לפי התשובה הנ"ל לביתי בת ה-3 יש צליאק? 1337- 546 mg/dl 1030 IgG 178- 47 mg/dl 137 IgM 188.00- 30.00 mg/dl 124.00 IgA 1 20.00- 0.00 EU/ml 1.80 T.TRANSGLUTAMINASE - בעבודה. ENDOMYSIAL Ab פירוט הערות מציין הערה 1 IgA isotype of tTG בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` יורם בוינובר17/12/2008התשובה הנוכחית שלילית. מדוע אינך פונה לשולח הבדיקה לקבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מתמשךליאת15/12/2008
בני בן השנתיים ושלושה חודשים החל לשלשל לפני 3 חודשים למשך חודש , ועבר לו \ ולפני שבוע החל שוב לשלשל , שלשולים מימיים (3-4 פעמים ביום) יש לציין שהילד מתנהג כרגיל . עשיתי לו בדיקות דם ( צליאק, ספיגת מעי, אמנלוגיה) צואה , כולל הרוטה וירוס והכל תקין. אני חסרת הונים חשבתי ללכת שוב לרופא שיתנו לו פלג'יל או שיבדקו לו את החיידק הליקובטר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` יורם בוינובר17/12/2008הליקובקטר לא גורם לשלשול. ניתן לטפל בקל בטן בשילוב עם פלגיל או רק בניסיון כלכלכה שמרנית- בלי מיצים , חלב ניגר והפחתת שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאןת מתמשכות אצל בת שנתייםרמונה15/12/2008
שלום רב בתקווה לעזרה מהירה כיון שאני אובדת עיצות... בתי בת השנתיים החלה להקיא לפני קצת יותר משבועיים. בחמשת הימים הראשונים כל מה שהכניסה לפה יצא באותה הדרך כשההקאות מלוות בתלונה חוזרת ונשנית של כאב בטן. יש לציין שההקאות בשלב זה לא לוו בשלשול. לאחר חמישה ימים פסקו ההקאות היתה התאוששות של כמה ימים ולפני ארבעה ימים החלה לשלשל כ-3-4 פעמים ביום וכמובן עם הקאה של לפחות פעם ביום ולרוב באמצע הלילה. תכולת הקיא הינה רירית ואף מכילה אוכל שלא התעכל משעות הצהריים. רופאי הילדים אותם ביקרתי לאחרונה טוענים שזה Rota Virus . ביממה האחרונה פסקו השלשולים אך ההקאות נמשכות. אשמח לקבל חוות דעת נוספת. בתודה מראש, רמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמונה
פרופ` יורם בוינובר17/12/2008קרוב לודאי שמדובר בזיהום וירלי. ההקאות יחלפו עם הזמן. היי שמרנית בנושא המזון שאת נותנת. כמות לא גדולה.לא שומנית. התופעה חולפת עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לתחליפי חלבעינת14/12/2008
שלום, בתי בת תשעה חודשים. ניזונה בעיקר מהנקה ומוצקים. החל מגיל חצי שנה התחלנו בנסיונות לשלב תחליף חלב בתזונתה. כאשר קיבלה סימילאק או מטרנה חלביים היא הקיאה ולכן עברנו לסימילאק סויה. הבעיה היא שהיא לא כל כך מסכימה לשתות את הסויה. אני מעוניינת להפסיק להניק בקרוב ולכן תוהה לגבי הדרך הטובה ביותר. לאחרונה שוב ניסינו לתת תחליף על בסיס חלב. כאשר קיבלה כמויות קטנות (60 סיסי) לא היו שום בעיות, אבל כאשר הכפלנו את הכמות היא שוב הקיאה. עם זאת, את התחליפים האלו היא זוללת בתאבון רב ולכן שאלתי: ברצוננו להתחיל לתת לה תחליף על בסיס חלב בצורה הדרגתית. נתחיל ב-60 ומדי כמה ימים נעלה קצת את הכמות. באופן זה נוכל לדעתי להמנע מהקאות. מצד שני, אני חוששת שאולי למרות שלא תקיא התחליף החלבי יכול לעשות לה בעיות בבטן. 1. האם יכול להיות שבגלל הרגישות יכולות להיות בעיות עיכול אף אם היא לא תקיא? 2. האם היית ממליץ על הצגת התחליף החלבי באופן הדרגתי? כמובן שאיני מעוניינת להזיק לבתי ואתן לה את התחליף החלבי רק במידה ולא יגרם נזק... תודה רבה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008החשש הוא מאלרגיה לחלב.העובדה שמקבלת טוב 60 מל היא במעט נגד אפשרות זאת אך לא שוללת האפשרות. במידה ואין תסמינים אלרגים נוספים מצד מערכת העיכול,עור או מע הנשימה הייתי ממשיך בצורה שנהגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 עושה קקי מתוך שינהליאת14/12/2008
שלום רב, בני בן 3.5 גמול יפה מפיפי ביום כבר חצי שנה. יחד עם זאת, עושה קקי אך ורק מתוך שינה (בטיטול). הוא התרגל מגיל קטן לעשות קקי רק בשינה. כשהיה קטן זה לא הפריע, אך כעת זו כבר ממש בעיה, שכן לא ניתן לגמול אותו. הוא אינו מוכן לשבת בשירותים, וחרד מאוד מעשיית קקי. בפעמים הבודדות שכן עשה בשעת עירות, הוא נכנס ממש להיסטריה סביב העניין, ועצר את עצמו כמה שעות עד שכבר לא היה יכול, ועשה בטיטול. כמובן ששיבחנו אותו מאוד, זרקנו יחד את הקקי לשירותים וכו', אך מאז שוב חזר לעשות אך ורק מתוך שינה. האם התופעה מוכרת? כיצד ניתן לפתור את העניין? בתודה, ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008התרשמותי שמדובר בהתאפקות ועצירת צאיה התנהגותית. ניתןלתתלו פגלקס ואז לאלצו לצאיה בשעות היום. רצוי טיפול שכזה למס שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בוינובר
ליאת15/12/2008תודה על התשובה. זו היתה בערך גם עצת רופא הילדים, אלא שהוא הציע לתת מידי יום נר גליצרין או חוקן או שמן פרפין. האם פלגלקס הוא שונה, ומה עדיף? יש לציין, כי לילד אין עצירות, שכן עושה מתוך שינה. כלומר, האם זה בסדר לתת לו חומרים מאין אלו גם כשאין עצירות, אלא רק בכדי לאלצו לעשות ביום ? שוב, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי תינוקשיר14/12/2008
יש לי תינוק בן 5 שבועות, שוקל כיום 4.2 ק"ג. אוכל מטרנה. הוא אוהב לאכול ומבקש לאכול (אפילו כשעוצרת לעשיית גרפס, מתחיל לבכות ומשתתק כשמכניסה לו את הבקבוק לפה). אני מאכילה אותו עד 105 מ"ל לארוחה, למרות שרואים שהיה מסיים את כל ה- 120 מ"ל שבבקבוק אם הייתי מאפשרת לו להמשיך לאכול. במעקב טיפת חלב, עולה במשקל באופן משביע רצון. אני פונה אליכם כי אני חושדת שהאוכל עולה לתינוק למעלה (זאת בעקבות צלילים מכיוון הוושט שאני שומעת לפעמים) ולפעמים יוצא לו קצת אוכל דרך האף. התינוק אינו סובל כאבים כשאוכל, וכמו שאמרתי, אוהב ורוצה לאכול. רופא הילדים סבור שהתינוק בריא וגם אם יש לו "ריפלוקס" (הרופא לא עשה אבחנה אם סובל מריפלוקס או לא), אז זה לא מצב שמצריך שינוי בהאכלה ולא מצריך טיפול, גם אם בוכה כתוצאה מזה שהאוכל עולה לו לוושט. כמעט אחרי כל ארוחה, לא מיידית אבל יכול להיות אחרי חצי שעה או שעה אחרי שסיים לאכול, התינוק בוכה ונראה סובל ונרגע רק אחרי שמחזיקים אותו כשהבטן צמודה לבטן שלי ומטיילים איתו על הידיים. בשעות אחה"צ והערב התינוק, כמעט כל ערב, בוכה הרבה ועושה תנועות ברגליים כך שרואים שסובל מכאבים. השאלות שלי: * איך אני יכולה לדעת אם הכאבים בשעות הערב הם בגלל הצרבת או בעיות עיכול אחרות או שהם בגלל גזים? * אם לתינוק בעיות בעיכול המטרנה - האם זה יבוא לביטוי בצואה, בצורה או צבע או מרקם מיוחדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008לא ניתןלדעת המקור לחוסר שקט ,כל האפשרויות פתוחות.הייתי נוהג כמו שהרופא המטפל המליץ. רצוי להקטין כמות האוכל הניתנת שאת מציינת. הכמות גדולה מהמומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושלשוליםטוני13/12/2008
בתי בת שנה מקיאה מאתמול ומשלשלת, מסרבת לאכול ושותה הרבה פחות מהרגיל. מאתמול בערב היו לה כ10 שלשולים שנעשים יותר ויותר מימיים, קשה לראות כמה היא נותנת שתן מפני שטיטול עם תוכן צואתי נוזלי. הקיאה כ5 פעמים. האם כדאי לפנות למוקד או למיון לבדיקות דם וקבלת נוזלים או להמתין? רופאת הילדים שלי בחופש פשוט ולא יודעת עם מי להתייעץ. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוני
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008את זקוקה ליעוץ רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולטיס לילדה בת שנתיים וחצירותי13/12/2008
לנכדתי בת השנתיים וחצי גילו בקולוס וגסטרו קוליטיס. היא מטופלת בפנטסה שזו תרופה למבוגרים. האם יש טיפול אחר אפילו לא קונבציולני למזער את הנזק בגדילה בהתפתחות שלה. היא כל כך צעירה . האם יש טיפולים אחרים כדי לרפא אותה. האם בגלל שהיא צעירה ישנה אפשרות לרפא את המעי בזכות גדילתה והתפתחותה. אני לא ידועת איזה שאלות לשאול כי זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר. ידוע שקוליטיס פוגע במערכת החיסונית בכבד בצמיחה האם ברפואה של ימנו יש פתרונות כדי לרפא אותה כליל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008אלו שאלות שעליךלהפנות לרופא המאבחן ומטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בזמן האכלהשושי11/12/2008
שלום רב בני בן 3 חודשים בזמן האכלה הוא מגיב בצורה מוזרה הוא קופץ מתמתח ומפסיק את הארוחה לשניה ומבקש שוב את הבקבוק וכך מספר פעמים גם לאחר הפסקה ושחרור אוויר מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
פרופ` יורם בוינובר14/12/2008לא הייתי מתרגש מהסיפור. יתכן והוא אוכל מהר ושואב אויר בזמן האכילה. תופעה זו תחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בפי הטבעת אצל בת 5אורי09/12/2008
בתי בת ה-5 מתלוננת לסירוגין על כאבים חזקים בפי הטבעת, ללא קשר לעצירות. מדובר במעין התקפי כאב חדים, בהם פי הטבעת כואב מאד ובעת מגע - כואב עוד יותר! הכאבים באים מדי זמן (יום פעם ב7-10 ימים) כאשר ביום כזה, הכאבים באים והולכים - בעיקר בערב ובלילה. לאחר אמבטיה חמה יש הקלה אך היא רגעית בלבד. לאחר יומ-יומיים - הכאבים חולפים, אך בהתקף הבא הם חזקים עוד יותר. ממה יכול הדבר לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` יורם בוינובר09/12/2008הרופא המטפל צריך לבדוק האזור ולאות האם קייםסדק או פתולוגיה אחרת. לעתים עצירות תתבטא בצורה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה -אוכל מעט מאאאאדאודי חמודי09/12/2008
בס"ד שלום פרופ'/ ד"ר: בני התחיל לקבל נאוקייט לאחר שהנוטרמיגן היה בעייתי ( מזה כשבוע) ,אך הכמות שהוא אוכל ביום היא כ"כ מצומצמת- בממוצע 250 מ"ל ליום. מסרב לאכול בכל צורה,הוספנו סוכר ענבים גם ולא עזר. אנו נותנים לו מנות קטנות של כ-60 מ"ל כל שעתיים שלוש. מה ניתן לעשות? תודה אודי חמודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרומיגן
לנה09/12/2008הי, למה נוטרומיגן היה בעייתי? האם הילד סירב לאכול אותו או שהיו בעיות כלשהן? הילדה שלי , הסכימה לאכול נוטרומיגן עם תוספת של כפית קורנפלור + חצי כפית סוכר ענבים ל - 150 מ"ל תמ"ל. יש אפשרות נוספת, להוסיפ כפית של דייסת וניל של מטרנה לנוטרומיגן. לנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנה
אודי חמודי10/12/2008כנראה שלגוף היה עדיין קשה לפרק את הנוטרמיגן והמעיים השקיעו יותר מידי מאמץ , בנאוקייט המעיים מאמצות הרבה הרבה פחות לפרוק האוכל (זה רק ח.אמינו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודי
פרופ` יורם בוינובר09/12/2008רצוי התיעצות עם דיאטנית. הטעמים של הפורמולות המפורקות לא תמיד אהודים עי התינוקות. האם אינו יכול לאכול פורמולה רגילה?. בגיל זה ניתןלהוסיף דייסה וכן פרי ומרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)