מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן, הקאותיוליה07/01/2009
שלום, בן שלי , בן 5 סובל כבר שבועיים מכאבי בטן והקאות. הכל התחיל מיום ראשון 28.12, הוא היה בבית 3 ימים עם כאבי בטן שהתרחשו ביקר בערב והקאות , אחרי זה הכל נגמר , הוא הרגיש יותר טוב וחזר לגן.ביום ראשון 4.01בערב הוא התלונן שוב על כאבי בטן והקיא הרבה וזה נמשך עד היום כך שבבוקר ובצהריים הוא מרגיש יותר טוב , אוכל ושותה (לא הרבה) שוכב במיטה אבל בערב הכל חוזר:כאבים והקאות . היינו אצל רופאת ילדים.היא אומרת שזה וירוס , שלחה לבדיקת צואה שבנתיים התוצאות הם רק בבדיקות הבאות :ROTA VIRUS NEGATIVE STOOL-DIRECT NEG.MICROSCOPY אני מבקשת לשאול מה עליי לעשות , ילד סובל נורא והאם יתכן שוירוס יהיה שבועיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
בוינובר07/01/2009כן לאחר זיהום בדרכי העיכול של וירוס או חיידק יכולה להיות תקופה של הקאות בשל הפרעה בתנועתיות הקיבה. על הרופא המטפל לשלול שלא מדובר בזיהום חוץ בטני כמו דלקת בדרכי השתן מערכת העצבים וכו. במידה ואלן נשללו רצוי בתקופת הקאות לתת מזון בכמויות קטנות ומזון לא שומני. רצוי להקפיד על מתן מים ומלחים. כלכה לא חמוצה , מתוקה או מלוחה יתר על המידה. ניתן גם לתת טיפול סימפטומטי בהקאות עי תרופה נגד הקאות ואקמול לכאב הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס לתינוק בן כחודשייםלירן דניאל07/01/2009
בני בן חודשיים ושבעה ימים. נולד בלידה רגילה במשקל 3.480. סובל מפליטות מרובות מגיל שבועיים בערך. הפליטות מתחילות תוך כדי הארוחה (עם ההפסקה הראשונה לגרפס) ונמשכות כל הזמן לפרקים עד לארוחה הבאה. הפליטות מלוות בבכי, התפתלויות ואי שקט (לפעמים יותר ולפעמים פחות).עם זאת עלי להדגיש כי עולה יפה במשקל, חיוני וחייכן (ברגעים שהוא מוצא מנוחה. בלילה (טפו, טפו, טפו) ישן בין 8-10 שעות) ועם זאת במהלך היום לרוב מתקשה לישון לפרקים ארוכים כי מתעורר מכאבים שבדר"כ מלווים בפליטה. (אין לו פליטות קשתיות. סובל גם מגזים- אבל זו כבר בעיה אחרת שאני יודעת שפשוט תחלוף מאליה). עלי לציין כי הוא ניזון מתמ"ל מאז לידתו, כאשר החלפתי לו את הפורמולה מספר פעמים והיום הוא ניזון מסימילאק חלבי (לא ניסיתי תחליפים צמחיים רק מטרנה ללא לקטוז שלא עזרה מן הסתם- כי זו כנראה לא הבעיה). בהמלצת הרופא אינני נותנת לו ארוחות גדולות מדי, הגם שהוא גרגרן ויכול היה לאכול יותר כי הוא מרוקן את הבקבוק בקלות (אוכל כ-6 ארוחות של בין -130- 140 מ"ל כל שלוש שעות עד הערב שהולך לישון. וכפי שאמרתי יכול היה לאכול כמות גדולה יותר אבל אני פשוט לא נותנת לו) שמתי לב שגם אחרי האוכל אם אני משכיבה אותו בסלקל זה יחסית מקל מעט על כאביו, אבל עדיין יש לו כל פעם התקפים של כאב המלווים כאמור בפליטות. שאלתי היא האם פשוט להמשיך כך ולחכות שהתופעה תחלוף מאליה או שכדאי לנסות את האינפמיל AR? ניסיתי לתת לו מספר פעמים בודדות ALGICAL אבל זה החריף את התופעה והוא היה משתעל ונחנק תוך כדי פליטה. אם אמשיך כך האם יש סיכון להסתבכויות? (קרי- דלקת בושט, קשיי נשימה וכו'- קצת מצונן ומשתעל גם עכשיו, אבל אינני יודעת אם פשוט כי חורף או כסימפטום לרפלוקס) או שאין סכנה מסיבוכים? האם רצוי שאפנה לבדיקה שמאבחנת רפלוקס (שמעתי שיש מכון שעוסק בזה ב"דנה") לפני שאחליט לגבי המשך פעולה, או שאין צורך? בעלי משום מה מאוד מתנגד שאנסה את האינפמיל (הפחד מפרשת רמדיה וכו, נראה לו כצעד קיצוני ולא נחוץ). כמו שמישהי גם ציינה בגלל שפולט הרבה אני מתקשה לשים אותו על הבטן ועל הגב בשמיכת פעילות כי פולט הרבה ולכן חוששת שיהיה גם עיכוב התפתחותי בהמשך. לתשובתכם המהירה אודה וסליחה על האינפורמציה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי...
לירן דניאל07/01/2009שכחתי לציין כי כיום בני שוקל 6.110 ק"ג ולכן נראה לי כי כמות האוכל שאוכל אינה גדולה מדי. כמו כן כמובן שאי השקט וההתפתלויות המלוות בפליטות הוא משתנה לעיתים אינו שקט לפרקים ממושכים ולעיתים מצליחים להרגיעו תוך מספר דקות בסמוך לפליטה. שוב אודה על תשובתכם המהירה הם כדאי לנסות אינפמיל או כל טיפול אחר או בינתיים להמשיך כך (ובהמשך לנסות דייסה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירן
בוינובר07/01/2009עלית המשקל ל 6 קג בגיל 2 חד היא גבוהה. מנות האוכל גדולות מהרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם עוד לא עניתם אז שאלה קטנה נוספת
לירן דניאל07/01/2009מדוע אי אפשר להוסיף דייסה כבר בשלב זה? האם זה כל כך קריטי להמתין עד גיל 4 חודשים עד למתן דייסה או שאפשר לנסות כבר עכשיו במקום מתן אינפמיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטות חוסר שקט
בוינובר07/01/2009התאור מתאים לרפלוקס. הטיפול יכול להעשות עי אנפמיל AR וכן מתן זנטק או לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכחלה ורפלוקסיוליה05/01/2009
שלום רב, בני בן 4.5 חודשים, נולד בלידה רגילה במשקל 3760 גרם בשבוע 38 (נעשה זיריז לידה עקב משקל הילוד, במהלך ההריון הייתה לי סכרת הריונית). נכון להיום משקלו 9 ק"ג, אוכל הנקה מלאה בלבד. יש לציין בני פולט כמויות רבות של אוכל לאחר ההנקה, לפעמים האוכל מעוכל ולפעמים נראה כחלב שזה עתה ינק. בנוסף יש לומר שהפליטות יכולות להמשך עד שעתיים לאחר הארוחה. הפליטות לפעמים נראות כמו הקאה קשתית. כמו כן,במהלך הלילה הילד לאחר הנקה לפעמים מתעורר מכיון שהאוכל או מיצי קיבה עולים לו למעלה, ואז נראה שלילד לא טעים. ישנם מצבים שהילד בוכה חזק והופך להיות כחול, ממש כחול. התיעצתי עם רופא בנושא ,לדבריה זו תופעה שעוברת עד גיל שנה. אך אנני מרוצה מהתשובה ולא יודעת מה לעשות בכדי להקל על הילד. הפליטות המרובות שלו ממש מפריעות, למרות משקלו הרב זה נראה כיאילו הוא פולט חצי ממה שינק קודם לכן. אני הייתי רוצה לדעת האם תופעה זו נורמלית, והאם הרפלוקס אמור לעבור לבד? האם כדאי לתת לו זנטק? האם המשקל הרב שלו קשור לחלב שלי או מכיוון שהייתה לי סכרת הריון? הילד יונק כל 3-4 שעות. סליחה על ריבוי השאלות, אני פשוט עובדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
ד''ר בתיה וייס06/01/2009פליטות מרובות בפני עצמן עם עליית משקל תקינה אינן עילה לטיפול. אם מופיעה אי נוחות בלילה ואי שקט ניתן להוסיף זנטק. התהליך משתפר ונעלם לרב עד גיל שנה.
הכחלה בזמן בכי אינה קשורה לרפלוקס ונובעת מעתירת נשימה. התהליך אכן נוטה לחלןף מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לפעוטהיעל04/01/2009
שלום רב, בתי בת שנה ותשעה חודשים.ביום מתפקדת מצויין, שמחה ופעילה.בלילות סובלת עדיין מגזים אשר מפריעים למנוחתה.היא מתעוררת בחוסר נוחות ומנסה להרדים את עצמה, מסתובבת מצד לצד באי נוחות עד שאני מרימה אותה ומנסה להרדימה בעזרת נידנודים וטילטולים.בזמן הזה אני מרגישה שיש לה מן עווית בבטן והיא מתפתלת (לא מכאב אך בחוסר נוחות).זה עשוי להפריע לה במשך הלילה מספר פעמים.האם ייתכן כי היא עדיין סובלת מגזים?האם ייתכן שהיא אינה מצליחה לשחררם או שמה עוצרת? מבחינת היציאות, כאשר היא עושה קקי לפני השינה יש הקלה מסויימת אך התופעה לא נעלמת גם כאשר יש לה 3 יציאות ביום.הצואה תקינה (ללא שילשול או עצירות).ניסינו להוריד גבינות לספר ימים/ביצים/פרות הדר על מנת לבדוק רגישות.לא ניתן לומר שהיה שיפור משמעותי. מה ניתן לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
ד''ר בתיה וייס06/01/2009כדאי לבצע צילום בטן רגיל לראות אם אכן יש ריבוי גזים ו.או ריבוי צואה . לעתים הסיבה היא רפלוקס ולא גזים או סיבות אחרות לאי שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי לפנות?
יעל07/01/2009תודה על תגובתך. מה עלינו לעשות?מה יש לבדוק ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה- גזים, ריפלוקס ושאר ירקותחוה03/01/2009
התינוק שלי בן 4 חודשים נולד 970 גר בשבוע 29, שוחרר לפני 4 שבועות הבית התנהלות "רגילה" בפגיה, שוחרר על אימפמיל אי-אר ושמן, וולוסק פעם ביום , (בעצם רק בפגיה קיבל שמן אבל פחדו שישאוף לריאות לכן הפסיקו, קיבל שמן בגלל שהאמפמיל עשה עצירויות). כי עשה כמה הכחלות וחושבים שאולי יש לו ריפלוקס למרות שלא פולט בכלל .מטופלים ע"י ד"ר ויינרוב אילנה, הרופאה הכי בעולם, בגלל תלונות שלנו על חוסר שקט עברנו לסימלק נאו שור, וארוחה כן ארוחה לא הסמכה בכפית קורנפלור. כואב לי לכתוב את זה אבל הילד משוגע ממש משוגע מרוב כאבים ימים שלמים על הידיים לא רגוע לא משנה מה התנוחה, תמיד אמרו לי שילד גדל בשינה , אין סיכוי הוא מכווץ כולו או זורק את עצמו למעלה ולמטה מניף ידיים מאדים בעיקר התמתחויות והיזרקויות. יש ימים שיום שלם ככה גם אחרי אמבטיה, סובל ואנחנו איתו מנשא לא עוזר ניסינו גליכל וסימיכל לא עוזר. פעמיים היינו במיון כי בנוסף לכל יש לו בקע בטבטר ומרוב כאבים חשבנו שאולי עשה כליאה. מה לעשות?? אי אפשר כל יום להגיע לרופאה. או כל יףום לשנות אוכל. אני עייפה מאוד מאוד, ומותשת מותשת מכך שלא נרגע גם עלי, ואז מה להציע לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוה
פרופ` יורם בוינובר03/01/2009יש לךרופאה מצוינת-דר ויינטראוב- היא תנסה למצוא פיתרון מאחר ומכירה התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומר
מירב05/01/2009המלצה כאמא בלבד. גם הבן שלי סובל מגזים, תנסי לקנות זרעי שומר בחנות תבלינים ולהכין תה עם כפית או שניים של זרעי שומר. את התה הנוצר תחלקי לבקבוקי החלב כ 1/3 מהבקבוק התה והשאר מיים ולזה תוסיפי את תחליף החלב. מחולל פלאים. מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליקתמר02/01/2009
שלום, בני בן 7 שבועות, ניזון מתמ"ל (מטרנה חלבי) וסובל מזה 4 שבועות מכאבי בטן עוויתיים במשך כל שעות היום, כמעט כל יום. קשה להתבלבל בסוג הכאב, הוא ממש מתפתל ומאדים ושומעים את מעבר הגזים. יציאות יש לו פעם ביומיים-שלושה בממוצע (ואחרי כל יציאה יש לו שעתיים שלוש רגועות יותר). בלילה הוא ישן 5-6 שעות רצוף ואח"כ עוד שעתיים ושוב קם עם כאבי בטן, הבעיה היא שאם הוא לא נמצא במנשא הוא לא ישן בכלל במהלך היום וכמעט לא משחק, רק בוכה ורוצה להיות על הידיים, אז לרוב נרגע עד להתקף הבא. אציין כי הוא עולה יפה במשקל ופולט הרבה אך נראה לי שבגדר הסביר. רציתי לדעת האם במצב כזה מומלץ לי לנסות לשנות לו את התמ"ל - אולי לסוג אחר או לתמ"ל מפורק או שעלי לחכות עד שיגיע לגיל 3 חודשים ועד אז נגזר עליו לסבול כך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
פרופ` יורם בוינובר02/01/2009הקוליק הוא תופעה שאין לה הסבר ברור. יש המפרשים זאת כאי סבילותללקטוז,רפלוקס,עצירות.לאור העובדה שמקור הבעיה לא ידוע גם הטיפול אינו מצטיין. לעתים תוספת של מים לפורמולה מקל היציאה,לעתים מתן זנטק או החלפת פורמולה לנטולת לקטוז. מרבית פעולות עוזרות חלקית. הזמן הוא כנראה הרופא הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומר
מירב05/01/2009אני מזדהה. תקראי את מה שכתבתי 2 הודעות למעלה. אפשר רק לנסות. חוץ מזה לנו עזר גרפווטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לתינוק בן 4 חודשייםעלמא02/01/2009
שלום בני בן 4 חודשיים עד שלושה חודשיים לא סבלנו מכאבי בטן כי הייתי תחת פיקוח ודיאטה . מגיל שלושה חודשיים בכל פעם שהוא נרדם בוקר, הצהרים או ערב הוא מתעורר מספר פעמים בצרחות ובכי שקשה להרגיעו. אנו חשים כי מדובר בכאבי בטן מכיוון שזה בדרך כלל מלווה בגזים. מה עלינו לעשות? הוא ממש מתקשה לישון הוא מתעורר מספר פעמים עם בכי של כאב. כמו כן הוא מאובחן כבעל כליה מורחבת האם זה קשור? המון תודה עלמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלמא
פרופ` יורם בוינובר02/01/2009לדעתיאין קשר עם הכליה אלא אם כן זה בזמן אפיזודה של מחלה זיהומית בדרכי שתן. לקוליק שאת מתארת אין ממש טיפול אופטימלי. קשה לי לקשור האכילה שלך עם התלונות שלו. מדברים על נושא זה הרבה אך הבסיס המדעי קלוש. ניסיונות כמו מעבר לכלכה ללא לקטוז, טיפול ברפלוקסלעתים עוזרים ולעתים לא . הזמן הוא הרופא הטוב ביותר במקרים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בתינוקתהילה31/12/2008
שלום, בתי בת 5 שבועות נולדה במשקל 3600 וכיום שוקלת 4425 (שקילה אחרונה לפני שבוע) אני מניקה מלא, כמו כן כמות יציאות ביום הן של שתן והן של צואה תקינות. היא התחילה לסבול מכאבי בטן וגזים כבר בגיל שבועיים אך בכמה ימים האחרונים אחרי כול ארוחה היא מתאמצת (לפעמים זה עדיין תוך כדי הנקה). היא מתאמצת גם אחרי הארוחה לפני השינה ולפי דעתי השינה שלה לא רגועה (ממה שאני רואה). ניסיתי לתת גרפווטר וכדומה אך אין השפעה. מה עושים? האם המצב הזה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר בתיה וייס31/12/2008במידה והיציאות תקינות ואין עצירות או הקאות אין צורך בהתערבות. הגזים יחפו בגיל 3-4 חד'. רצוי שתמנעי ממאכלים כגון קטניות, היוצרים יותר גזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי עצירות קשהלינה30/12/2008
שלום , אני בת 20 בעלת הפרעות אכילה עד לפני כחודש היתי ניזונה מתפריט בעל 100 קל' לכל היותר וחודש ימים כבר בתפריט עלייה מפוקח עם דיאטנית תפריט שהתחיל מ600 קלוריות והיום עומד בסביבות ה1500 עכשיו אני סובלת מעצירות , יכולה להיות לי יציאה אולי פעם בשבוע ומאוד כבד לי להמשיך לאכול באופן הזה. אני רוצה להתמיד בתפריט אבל העצירות מאוד מכבידה עליי, שבוע שעבר לא יכולתי כבר ולקחתי נר גליצרין . הייתה יציאה גדולה מאוד והיתה הקלה והרגשתי מאוד מותשת וחולשה לאחר מכן . אף על פי כך שהרגשתי שעדיין נישאר כמות נכבדת של צואה בבטן לאחר שאמרתי זאת לדיאטנית, מאוד כעסה וביקשה לא לעשות זאת בעתיד מכיוון שיש סכנה לאיבוד מלחים וניתן גם להתעלף במצב של לקיחת נר . שוב חזרה העצירות כמובן ומאוד כבד לי , הדיאטנית אמרה לשתות הרבה מיים , הבעיה שמאוד קשה לי גם לאכול כמות קלוריות כזו גדולה (כי אני לא רגילה ) וגם לשתות מיים כאשר אין לי מקום בבטן מה ניתן לעשות במצב כזה? מבקשת עזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה
ד''ר בתיה וייס31/12/2008עצירות שכיחה מאוד בהפרעות אכילה. כדאי לקחת טיפול קבוע בפגלקס 2 כפות ליום או שמן פרפין 2-3 כפות ליום למשך מס' שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אצל פעוטהאוריה30/12/2008
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים. מזה חמישה ימים מתלוננת על כאבי בטן חזקים ומצביעה על צד ימין. כאבי הבטן מגיעים ב"גלים" במיוחד משעות הצהריים והכי חמורים בלילה. במהלך הבוקר היא משחקת ומלאת מצב רוח טוב אך בשעת הכאבים בוכה ומתקשה להפנות קשב לגירויים אחרים. כבר ראינו ארבעה רופאים כולל במיון ילדים, שם טענו כי ביטנה "רכה" מלאה בגזים ואין מה לחשוש, כניראה שהיא תשלשל בקרוב. בנתיים היא לא משלשלת, נהפוך הוא אתמול לא הייתה יציאה בכלל, ושלשום יציאה קשה.לעיתים כשכואב לה מעט מבקשת לאכול. הסבירו שמהלך של אפנדיציט לא מתנהל כך וכי אין הפוגות בכאב. שלשום בלילה קיבלה 5 cc נורופן וישנה רצוף חמש שעות, אתמול בלילה קיבלה נורופן שהשפיע לשעה אחת בלבד עד שהתעוררה בוכה מכאבים.בדיקת שתן הייתה תקינה. לא נערכו בדיקות נוספות מלבד הקליניות. אנחנו דואגים מאוד, ולא יודעים מה עלינו לעשות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוריה
פרופ` יורם בוינובר31/12/2008הברור צריך להיעשות עי רופאך ולא באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול מוזרותשרית נימי29/12/2008
שלום רב, ביתי בת שבעה חודשים , ועד גיל חמישה חודשים היא נזונה מהנקה בלבד ללא בעיות. כחודשיים היא אוכלת סימילאק בלבד אך בתקופה האחרונה (כשבועיים) היא מקיאה , פולטת ומשלשלת. יש לציין שאין שום סימפטומים קבועים - היא אמנם מקיאה אך זה קורה פעם ביומיים ויכול להיות קשור לליחה מצטברת (למרות שהקיא נוזלי וחסר ריר) , היא פולטת אולי פעם,פעמיים ביום - פליטה לבנה כסיד ובעלת ריח רע, ומשלשלת כפעם ביום ומעבר לזה אין לה יציאות (שלשול מימי לחלוטין בצבע ירקרק) . שנתה אינה רגועה והיא מתעוררת פעמים רבות וגם תאבונה פחת. כמובן שישנו החשד שזהו וירוס אך מניסיוני (זו ילדתי השלישית) לא נתקלתי בוירוס כ"כ "עדין" שבו משלשלים רק פעם ביום או החלמה מוירוס שבו האיזון של החיידקים הפרוביוטים עדיין לא סודר. אני נותנת לה כרגע סימילאק חלבי מדולל , במי אורז (מים שבושלו בהם אורז) ומעט חיידקים פרוביוטים. יש לציין שבעלי סובל מדלקות נשנות במעי (דיברטיקוליטיס ) ואנוכי אלרגית ללקטוז . שאלותיי : האם אכן היא סובלת גם מאי סבילות ללקטוז? האם זו יכולה להיות אלרגיה אחרת ? היא אוכלת כבר מוצקים - אך מעט מאוד (מרק \פירות) מגיל חמישה חודשים. האם יכולות להיות תופעות בתדירות מועטה כזו ועדיין להיות חלק ממחלה ? יש לציין שהרופא אינו רואה דבר (אין לה ולא היה כלל חום) אנא האר את עיני - כי זהו אכן מצב ביש. תודה ויום טוב , שרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` יורם בוינובר29/12/2008איני רואהכל קשר בין הבעיות שלך ושל בעלך לתינוקת. באשר לכלכלת התינוקת ממליץ להוסיף מרק ובהמשך פרי. רצוי לא להגזים במנות האוכל ולא להאכיל לעתים קרובות מדי. רצויה בדיקת רופאך למניעת החמצת גורם זיהומי כמו דלקת אוזן או דרכי שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת לילדה בת 3??...גאיה29/12/2008
שלום רב, ביתי בת ה-3 סובלת מזה שבוע מכאבים ברום הקיבה. בזמן שהיא אוכלת היא מתלוננת על כאבים ומפסיקה לאכול. פניתי לרופא הילדים שאמר שמדובר בצרבת, רשם לה זנטק 5CC פעמיים ביום למשך שבוע. שאלתי: האם נהוג לטפל בסימפטום ולא לנסות לאבחן את הבעיה? האם הטיפול בזנטק מקובל אצל ילדים? תודה מראש, זיוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיוה
פרופ` יורם בוינובר29/12/2008כן לא מקובל להתחיל בבדיקות פולשניות להוכחת רפלוקס. זנטק בהחלט תרופה שניתן לתת לילדים. לעתים קרובות ללא טיפול התופעות חולפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרונית בתינוקת בת שנהיעל27/12/2008
שלום, בתי סובלת מקיבה קשה מאז היותה בת חצי שנה. לאחר שהתייעצנו עם רופאים רבים ועם תזונאים היא מטופלת מזה 3 חודשים באבילק בצירוף עם תזונה מגוונת של פירות וירקות. לצערי היא עדיין מקבלת 10 סמ"ק אבילק ליום והקיבה עודה קשה ללא כל סימני שיפור. ברצוני לשאול: 1. האם ישנה הגבלה במשך נתינת האבילק? (יוצר תלות, מתפתחת סבילות)? 2. מה ניתן עוד לעשות כשהטיפול התזונאי ובאבילק אינו מועיל? חשוב לציין כי עברה בדיקות ולא נמצאה בעיה פיזיולוגית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יורם בוינובר29/12/2008בגיל זה בדכ אני מיעץ להוסיף מים לכלכלה- לדלל המזון. זה האמצעי הפשוט ביותר. אוילק ניתן לתת או לחילופין פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב למיםמניקה26/12/2008
שלום בני קרוב לעשרה חודשים. עד גיל חצי שנה היה בהנקה מלאה. ומאז משלבת גם מוצקים. יש לציין שבני לא רוצה מים ועד עכשיו במקום מים הוא יונק. האם הדבר יכול לגרום לו נזק למערכת העיכול או לכליות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למניקה
פרופ` יורם בוינובר29/12/2008במזון בדכ בגיל מספיק מים- בחלב כ 80 אחוז מים. במרק ופירות גם כן כמות לא מבוטלת. לא ניגרם כל נזק מאי השתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה אצל תינוקתגלית24/12/2008
שלום, יש לי תאומיםבני 3 חודשים (נולדו בשבוע 30). בשבועיים האחרונים בכל פעם שהבת מראה סימני רעב ורוצה לאכול היא מתחילה לאכול כמה שניות בהתלהבות ודי מהר מתחילה לצרוח, לנופף בידיים וכאילו להיאבק. דבר זה התחיל בערב לפני מספר שבועות אולם בשבוע האחרון מתפשט כמעט לכל הארוחות ביום. תופעה זו קורית רק בארוחות בהן היא רעבה ולא בארוחות שבהן היא ישנונית.בעקבות כך יש גם ירידה בכמויות שאוכלת (קודם 90 מ"ל*7-8 ארוחות ליום וכעת משאירה 20-40 בכל ארוחה כזו). קיבלנו טיפול תרופתי לצרבת (זנטק) אך ללא שיפור. בבדיקה שלה נאמר שאין לה פטריה.גם ניסיון לשנות תחליפי חלב, פיטמה וכו, לא עוזר. רופא הילדים אמר שלדעתו הבעיה היא התנהגותית. אני מרגישה שבכל זאת הילדה סובלת ממשהו, אשמח לייעוץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` יורם בוינובר24/12/2008קרוב לודאי שהרופא שלךצודק והזמן יפתור הבעיה. לרפלוקס לעתיםלוסק יעיל יותר מזנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)