מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בריחת צרכיםאולה30/11/2008
בני בן 8, מגיל 6 (תחילת בי"ס), יש לו בריחה של צואה, מידי כמה ימים. הוא לא שולט בזה. היינו אצל רופא והוא אמר שזה בגלל עצירות. הוא יעץ לנו, לתת לו שמן זית בבוקר, ולשתות שוקו (משהו חלבי), ולעשות חוקן כל כמה ימים. אנחנו עושים באופן מתמיד, אך עדיין זה קורה. בתקופת החופש הגדול זה היה ברגיעה מסוימת, אך חזר לסורו. אין לנו מושג מה עוד אפשר לעשות, למי לפנות אך לטפל. אולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולה
פרופ` יורם בוינובר30/11/2008הוא צריךלראותגסטרואנטרולוג ופסיכלוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדורית29/11/2008
לבני בטן "רגישה" כל וירוס מתבטא אצלו גם בכאב בטן. לפני כשנה תקפו אותו כאבי בטן קשים שנמשכו כמעט שבוע ואחרכך עברו. בשבוע האחרון התופעה חזרה: כאבי בטן קשים כולל בלילות שמעירים אותו מתוך שינה, חיוורון ותשישות. בימים אלה הוא מתאושש. עשינו בבית החולים בדיקות שונות: אולטרסאונד, צילומי רנטגן, בדיקת c.t בטן, בדיקות דם, וכלום לא נמצא. האם זה רק ווירוס - מדוע הכאב כל כך אקוטי? האם זה יכול להיות אולקוס? מה עוד כדאי לבדוק? הכאב חשוב לומר הוא במרכז הבטן ולמעלה - האיזור התבור ומעליו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
פרופ` יורם בוינובר30/11/2008כדאי לזמנו לגסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכותר28/11/2008
תינוקת בת 7 חודשים, אין עדיין שיניים, אוכלת סימילאק טופ 2 + מוצקים (ירקות + פירות), ביומיים האחרונים היציאות שלה הפכו להיות רכות עם ריח (3 פעמית ביום), כאשר לפני כן היציאות היו די קשות, ראו גושים. האם יש סיבה לדאגה?האם זה שלשול? האם המצב יחזור לקדמותו? האם להחילף את התחילב חלב? נא תשובתכם המהירה כי אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לר
פרופ` יורם בוינובר30/11/2008לא הייתי עוה כל שינויים בכלכלה בסיפור כה קצר.הייתי מתעזר בסבלנות. לדעתי אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהמיטל28/11/2008
שלום יש לי שאלה אני סובלת כבר שנה וחצי מהקיבה הייתי עם הקאות ובחילות תקופה ארוכה והסתבר שיש לי חיידק הליקובבטר פילורי טופלתי באנטיביוטיקה והכל עבר לי ככה חשבתי אבל לאחר שבוע שוב חזרו ההקאות הטעם המוזר בפה פעם חמוץ פעם מר ויש לי מי הרגשה כזאת של גרד בגרון והרגשה שהאוכל עומד לי בגרון אגב כשאני ממקיאה אני מקיאה אוכל לא מעוקל עשיתי בדיקת גסטרו ומסתבר שאני סובלתת מאודם בקיבה עודף חומצה ויש לי משוב את החיידק ככה אמרו שתיתי שוב כדורים את כל הסדרה של האנטיביוטיקה ושוב פעם התסמינים נשארים אני מקיאה הרבה ויש לי המון בחילות והרגשות מוזרות בגרון אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מאוד מיואשת יש לציין שטופלתי באומפרדקס אך זה לא עוזר בבקשה תתייעץ לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` יורם בוינובר28/11/2008רצוי לחזור לגסטרואנטרולוג שעשה הברור הוא מכיר אותך בצורה הטובה ביותר ויכול להחליטעל טיפול או המשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לבת שנתיים וחצישמרית רודמן27/11/2008
שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי, לאחרונה סבלה מעצירות (3 ימים ללא יציאה) לאחר שלושה ימים היציאה הייתה קשה( דומה לגלללי עיזים- (עיגולים קשים וקטנים) , היציאה לוותה בבכי של הילדה עד שהצליחה להוציא את הכול. תופעה זו חזרה פעמיים . מה אני צריכה לעשות?, יש לציין שהילדה אינה אכלנית גדולה(בלשון המעטה), בגן כמעט ואינה אוכלת דבר, למעט קצת פסטה, אורז. ירקות ופירות כמעט ולא. כאשר חוזרת הבייתה אני מכינה לה מיץ סחוט מפירות קשים (עגבניה, תפוח, אגס, פלפל) שאותו היא מוכנה לשתות עם קש, יש לציין שלא תמיד, אני מאוד משתדלת לתת לה בכול ערב.לפני השינה שותה בקבוק סימילאק, וגם לפני המנוחה בגן. מה עליי לעשות?, האם כדאי לבדוק את הילדה אצל גסרו? מחכה לתשובה בתודה מראש, שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס28/11/2008הבעיה שכיחה בגיל זה, בעקר סביב גמילה מחיתול. אם התופעה חוזרת על עצמה כדאי לתת שמן פרפין או פגלקס לימים עד שבועות, כדי לא להביא ל"התאפקות" בעקבות כאב והחמרת הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- omeprazolרונן27/11/2008
לבני ששוקל 9.5 קילו אובנה דלקת קיבה , הוא מקבל Omeprazol בסירופ 1.5 מ"ל (3 מ"ג) פעמיים ביום לפני האוכל. השאלה שלי האם זה מינון מספיק במשקל שלו? והאם המינון בסירופ הוא שונה מהכדור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
פרופ` יורם בוינובר27/11/2008לדעתי המינון נמוך.הייתי נותןלפחות5 מג פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות: על לבולק ועל עגבניותטרנו27/11/2008
שלום רב, בן שלוש וחצי הסובל מעצירויות מקבל בהמלצת רופא כף של לבולק ליום. מאז שהתחלנו עם הסירופ לפני כחצי שנה, המצב השתפר מאוד. רופא הילדים אמר לנו שניתן להמשיך עם מתן לבולק לאורך זמן בלתי מוגבל. חשבנו לנסות לעשות הפסקה ולראות אם המצב לא יחזור לקדמותו ללא מתן לבולק, אך אנו לא יודעים אם זה נכון. שאלה נוספת: האם גם לדעתך אפשר להמשיך עם מתן לבולק לאורך זמן? וללא קשר ללבולק. הילד אוהב עגבניות שרי. חברים שראו אותו אוכל עגבניות בערב אמרו לנו שקראו פעם שזה מאוד לא בריא לאכול עגבניות כמה שעות לפני השינה מכוון שהחומצה שבהן גורמת לבעיות בקבה. האם ידוע לכם משהו על כך? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטרנו
פרופ` יורם בוינובר27/11/2008אפשר להפסיק הלוולקמתי שרוצים. הסיפור על העגבניות לא מוכר לי. נשמע כמצוץ מהאצבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות לבן 75
מיכל04/08/20091. באילו שעות של היום רצוי לשתות לבולק?
2. האם אפשר ליטול פעמיים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת בגיל 15ghsh,27/11/2008
שלום יש לי ילד בן 15 שמזה חודש מתלונן על צרבות מה כדי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר בתיה וייס27/11/2008ניתן לתת קורס טיפולי בתרופה נוגדת חומצה כגון אומרדקס או פמוטידין למשך 6-8 שבועות ולעקוב. אם הסמפטומים אינם חולפים- לשקול ביצוע גסטרוסקופיה ו/או בדיקה לנוכחות הליקובקטר פילורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילד בן 5 - פיהוקים, גזים וגיהוקיםגלי25/11/2008
שלום רב, בני כבר מספר ימים מגהק (גרעפסים), מפהק ויש לו גזים. זה נמשך כל אחר הצהריים, עד שהולך לישון. בעבר נדבק הדבקות חוזרות בתולעים אבל נראה שעבר לו כבר לפני כחצי שנה. האם קשור לתולעים? לאוכל? לוירוס? לחיידק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008זה יחלוף. יתכן שינויים בתנועתיות המעי אחרי זיהום וירלי או חיידקי. איו קשר לתולעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בעצירותשרית25/11/2008
שלום רב, בני בן ה-7 התלונן על כאבי בטן חזקים בזמן ניסיון להוציא צואה, אך ללא הצלחה.ביום השלישי כבר עלה לו חום הגוף והוא היה דיי חלש. ניסיתי לסייע לו בהוצאת הצואה על ידי האצבע שלי מרוחה בוזלין. הרגשתי את הקקי. לאחר זמן מה הצליח להוציא קצת. ושוב חזרנו על הכנסת האצבע. הילד הצליח להוציא חלק משמעותי מהצואה אם כי לא את כולה. שאלתי היא האם הכנסת אצבע לפי הטבעת מרוחה בוזלין מספר פעמים עלולה לגרום לנזק למעי / לחלחולת. אנא כתוב לי תשובתך. כמו כן מה אפשר לעשות במצב כזה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008הכנסת האצבע יכולהלעשות נזק. אני נגד. תני פרפין או פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבטן תפוחהליז אזולאי25/11/2008
שלום רב, ביתי היא בת שנה וחודש והיום לאחר בדיקה שיגרתית אצל רופא ילדים, הוא טוען שלביתי יש בטן תפוחה. כבר שבוע יש לה קיבה רקה/שלשולים וכן הטוסיק שלה אדום והקיבה מאוד חריפה. ביצעתי לה בדיקות דם רגילות לגיל שנה וחסה לה ברזל. מה עלי לעשות? ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי אזולאי
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008היא עברה מחלה זיהומית. זה יחלוף. בזמן זיהום אין לטפל בברזל. מידת האנמיה קועת הצורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מתמשכתמאמא 200025/11/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים. מגיל חצי שנה, מעת הוספת המוצקים (בתוספת להנקה), היא החלה לסבול מעצירות. במשך השנה האחרונה היא נוטלת כפית פגלקס בכל יום ויציאותיה רכות וסדירות. ניסיונות ההפחתה בכמות הפגלקס הובילו לעצירות. האם ניתן להמשיך לתת לה פגלקס? האם יש סוגי מזון או תוספים אחרים שיוכלו לעזור? (בדיקת צליאק הייתה תקינה) תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאמא 2000
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008ניתן לתתפגלקס לחודשים. ניתן להפסיק מתי שרוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גסטרוסקופיהשני25/11/2008
שלום , אני בחורה מבת 17 שסובלת מכאבי בטו כ 3 שנים לערך אתמול עברתי גסטרוסקופיה בפעם השנייה אחרי 3 שנים והיום בבוקר אני כמה עם תחושת כאב שלא הייתה לי ברום הבטן ואפילו בחילה ואי נוחות .. לקחו לי ביופסיות מהקיבה,ושט ותרסריון אתמול לא היו הכאבים , רק עכשיו שקמתי בבוקר , רציתי לדעת אם זה תופעה נורמלית שאמורה לחלוף ? או שצריך לחזור לרופא ? תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008יש לפנות לרופא שביצע הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמי24/11/2008
שלום רב, מאיזה גיל עושים בדיקת אנדוסקופיה לילדים? האם מרדימים אותם לפני? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
פרופ` יורם בוינובר25/11/2008אנדוסקופיה עושים בכל גיל.כן מרדימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחצי מקיא במשך 10 ימיasafshe21/11/2008
שלום, בני בן חודש וחצי מקיא זה 10 ימים האם יתכן שזה כתוצאה מחילופים תכופים בסוג האוכל: בתחילה התחלנו עם מטרנה+הנקה למשך כשלושה שבועות לאחר שנגמרה ההנקה וראינו שיש עצירות החלפנו לסימילק למשך שבועיים, אז הילד החל להקיא ולשלשל ובמקביל היו פירסומים של הקאות כתוצאה מאכילת סימילק החלטנו לחזור חזרה למטרנה כאשר ההקאות והשילשולים המשיכו במשך חמישה ימים, בעצת הרופא עברנו למטרנה צמחית ששיפרה את מצב הצואה אולם ההקאות המשיכו. ההקאות הם בד"כ עד כשעה לאחר האוכל. בבדיקות שערכנו הכל תקין וגם אין חום , אך ההקאות ממשיכות האם יתכן שכתוצאה מחילופים תכופים בסוג האוכל נפגעה הכיבה בצורה כלשהי? אם לא מה יכולה להיות הבעיה? ואיך מטפלים בזה? לאחר קריאה באינטרנט וחשד מצידנו שאולי מדובר בריפלוקס קיבלנו הפניה לגסטרו ילדים. אנחנו נמצאים בלחץ ועוברים מרופא לרופא ולא מקבלים תשובות לתושבתך נודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסף
פרופ` יורם בוינובר21/11/2008כמו שאת כותבת את עוברת רופאים וזה מבלבל. הישארי עם הרופא המטפל. אל תחליפי כל יום כלכלה. נזק לא נגרם בהחלפות שעשית. את מוזמנת לגסטרו ולכן מיותר יעוץ נוסף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)