מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן חזקיםעינת26/01/2009
ביתי בת ה-13סובלת מזה חמישה חודשים מכאבי בטן חזקיםבבטן עליונה, בנקודה שבים הצלעות.מבדיקות מקיפות שערכנו לה גם בקופ"ח וגם בבתי חולים בהם אושפזה, לא נמצאו ממצאים ברורים. לפני כחודש הופננו לעשות בדיקת נשיפה שתוצאתה הייתה חיובית, וכמו שהסבירו לנו יש לה חיידק בשם אליקובקטר. הילדה טופלה במס' סוגי כדורים, אנטיביוטיים, ואיחלנו לשיפור במצבה אך לא כך הדבר. לפני כשבועים סיימה את הטיפול. ניגשנו שוב לרופה גסטרו שהמליץ על תרופה נגד חומציות בשם אומפרדקס . עדיין הכאבים לא חלפו ואף בימים האחרונים היא מתעוררת בלילה מכאבים. היום היא הייתה אצל רופא ילדים שנתן לה תרופה בשם פפברין כיוון שהתלוננה שהכאב עבר גם לצד השמאלי של הבטן. בשבוע הבא נעשה לה את בדיקת הגסטרו מהפה. אני מאוד מודאגת ממצבה בעיקר לאור העובדה שהיא מקבלת הרבה תרופות.הילדה מאוד חלשה, קשה לה לעמוד לאורך זמן וזה משפיע על לימודיה שאינם סדירים וגם על מצבה החברתי כיוון שעברה לחטיבת ביניים חדשה רק בשנה זו. האם כדאי לתת לה תרופות לחיזוק או חיידקים טובים? הייתי שמחה לשמוע חוות דעתך על מצבה ועל המלצותייך. אציין שערכנו לה בדיקת אולטראסאונד גניקולוגית ללא ממצאים חריגים, נראו זקיקים. גם בדיקה כירורגית ערכנו ולא נמצאו ממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שיעזור
מיה26/01/2009מכירה מטפלת בשם דינה טבעון שעשתה פלאים עם סיפור דומה לאחר ששום דבר לא עזר אם את מעוניינת- שלחי לי מייל ואחזור אלייך עם הטלפון שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
פרופ` יורם בוינובר29/01/2009מאחר והילדה לפני ברור של גסטרואנטרולוג- נשאיר לו לברר ולתת הטיפול במידה ומתרשם שיש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רירית כההגילי25/01/2009
שלום רב, בני בן כמעט 7 חודשים ולפני שבועיים הפסקתי את ההנקה בגלל חשד לרגישות שלו למוצרי חלב ודברים נוספים כלומר,גם לאחר שהפסקתי לאכול מוצרי חלב וסויה הצואה היתה רירית. הגסטרולוג המטפל ביקש שאפסיק את ההנקה ואעבור ל נוטרהמיגן בלבד, כמה ימים הצואה היתה רגילה אולם בימים האחרונים ניתן היה לראות מעט ריר בצואה ולפני כשעה הצואה היתה מעורבת,רגילה ועם הרבה ריר שחור אני מאד מאד מודאגת. הוא כבר שבועיים מקבל רק נוטרהמיגן,התיאבון שלו תקין והוא עירני.(אגב,הוא מקבל בכל יום מגיל חצי שנה,6 טיפות ברזל) מה זה יכל להיות? לתשובתך אודה,גילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` יורם בוינובר29/01/2009במידה והתינוק אוכל היטב ועולה במשקל וחיוני- לדעתי אין מקור לדאגה. תראי היציאה חד פעמי לרופאך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהדורית23/01/2009
לפני כחודש הופיעה צואה כהה עד שחורה אצל בני בן ה-10. כמו כן היתה הקאה אחת עם ריר ומעין פסים שחורים. בבדיקת דם סמוי עלתה תוצאה חיובית אחת (מתוך 3 דגימות). עכשיו הופיע שוב צואה שחורה פעם אחת. הגסטרואנטרולוג המליץ על גסטרוסקופיה. מדובר בילד עם אוטיזם וההליך יתבצע בהרדמה מלאה. שאלותי: האם יתכן סרטן המעי הגס בגיל 10? האם ניתן שלא לבצע את הבדיקה ולבדוק בדרך אחרת את הגורם? מה יכולים להיות הגורמים לתופעה מלבד גידולים? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה שחורה
ד''ר בתיה וייס28/01/2009בחשד הוא לדימום ממערכת העיכול העליונה ולא מהמעי הגס. גידולי מערכת העיכול נדירים ביותר בגיל זה, והסבירות הגבוהה יותר היא לכיב או כלי דם בולטים. אין דרכים אמינות אחרות לבדוק את הבעייה. לעתים ניתן לתת קפסולה אנדוסקופית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
דורית28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה כהה וקשה - בת שנתייםטלי22/01/2009
שלום, ביתי בת השנתיים סובלת זה מס' שבועות מיציאות קשות מאוד, כהות מאוד היוצאות כגללים קטנים (פעם- פעמיים ביום), בימים האחרונים היא נראית ממש סובלת בזמן היציאה, כאילו היא סובלת גם מעצירות. התזונה שלה מגוונת - ירקות פירות, סיבים. ניסיתי לתת לה לשתות מיץ שזיפים ולא היה שינוי.... קבעתי תור לרופט ילדים - האם כדאי כבר לקבוע תור לגסטרו? האם מדובר בדימום במעי? אני חולת קרוהן וכבר חוששת שייתכן וזה סימפטום של המחלה אצלה :( תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
פרופ` יורם בוינובר22/01/2009תני להשמן פרפין או פגלקס לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן זנטקילנה22/01/2009
ד"ר שלום! בתי בת 5 חודשים וכבר חודשיים מקבלת זנטק (עקב רפלוקס שאובחן על ידי רופא-גסטרו בשניידר). היא מקבלת 0.2 ל ק"ג. עכשיו היא שוקלת 6 ק"ג והיא מקבלת 1.2 מ"ג ליום (פעמיים ביום, כל פעם 0.6). בהתחלה זה עזר, אבל בשבוע אחרון שמנו לב שהיא שוב לא שקטה ובוכה לפני שהיא פולטת והיא פולטת המון!! האם ניתן להגדיל את כמות הזנטק??? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילנה
פרופ` יורם בוינובר22/01/2009כמות הזנטק צריכה להיות 0.8 מל 3 פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ילנה פ.22/01/2009תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה על אאוזינופיליהנטלי22/01/2009
סלח לי אך לא הבנתי מה התרשמותך מהנתונים שהצגתי בפנייך. האם אתה חושב שמדובר במחלה זו או בדבר אחר ? מה אתה היית עושה או פועל עם תוצאות כאלו של אאוזינופיליה מרשימה כזו מאוד חשובה לי דעתך בנושא אם תוכל בבקשה לחלוק עימי את מחשבותייך ונסיונך העשיר בתחום זה אודה לך מאוד בברכה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אאוזינופיליה
נטלי22/01/2009סליחה שוב פעם על ריבוי השאלות אך אתה בטח מבין את הלחץ והדאגה שבה אני שרויה אם אכן מדובר באבחנות אלו האם היית עושה בדיקה כה חודרנית לגילוי , והאם יש לכך טיפול? האם זה עובר? האם יש לך רעיונות אחרים לאאוזינופיליה כזו? איך אתה היית פועל במצב כזה? אודה לך מעמקי ליבי אם תוכל לענות לי ולתת לי את התרשמותך והצעות ורעיונות מה לעשות בנידון ואיך להמשיך הלאה כרגע אני נותנת לו זנטק ולא נראה שיפור , חזרתי למטרנה רגילה +פירות+ירקות שאכל לפני שגילינו הכל, האם זה בסדר או שמא עליי להפסיק משהו מכל זה כי הוא ממש ירד במשקל אנא ממך עזור לי בכבוד וסליחה על ההטרדה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אאוזינופיליה
נטלי22/01/2009קיבלתי עכשיו תשובה של total ige 153 - האם זה יכול לתמוך באלרגיה ואם כן מה עליי לעשות כעת עד שאבצע את ה- rast ? אני פשוט מנסה להבין מה לעשות ואיך לנהוג נכון תודה וסליחה על השאלות המרובות נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
פרופ` יורם בוינובר22/01/2009כדי לקבל מידע האם האיאוזינופיליה פוגעת במערכת העיכול יש לבצע גסטרוסקופיה ולקחת ביופסיות מרירית הושט,קיבה, מעי דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופיליהנטלי21/01/2009
שלום רב פרופ' בוינובר כתבתי לך לפני זמן מה על הבעייה של בני להוציא גרפס בכל מקרה התייעצתי עם גסטרו והוא חשב על רפלוקס או על אלרגיה עשה ס"ד ובה התגלתה אאוזינופיליה מרשימה של 21%אאוזינופילים מתוך 19.30 wbc , עשינו כימיה מלאה היום ושוב אותה תוצאה , עבר טסט עורי לגילוי רגישות אך הכל יצא שלילי ממתינים כעת לביצוע rast ניסינו מספר ימים נוטרמיגן ולא היה שינוי התחלנו לפני יומיים זנטק כרגע לא נראה שינוי שאלותיי אלייך: האם כדאי לבצע גסטרוסקופיה? האם כדאי לבצע בליעת בריום? האם בדיקת rast אכן אמינה? הגסטרו שאליו אנו הולכים חשב על אאוזינופיליק אזופגיטיס , האם נראה לך הגיוני- אני צריכה לציין שישנה כעת ירידה במשקל - בן 9 חוד שוקל רק 7.5 קג ירד כ- 150 גר בשלושה-שבועיים., עדיין אינו יושב או מתיישב - יש עיכוב קל בגדילה , אין אנמיה 12.7 , האם מדובר בצליאק? האם ניתן לבדוק בrast רגישות ספציפית לאוכל שאליו בני נחשף או שזוהי בדיקה עם פאנלים קבועים? מה אתה חושב שעליי לעשות עם כל הממצאים? סליחה על עומס השאלות אך אני מאוד חוששת ואני זקוקה לדעה נוספת ממך אם תוכל ברשותך לענות לי אני אודה לך מאוד אני סומכת על מילותייך בבקשה ממך עזור לי ולבני כי אני אובדת עצות ומבוהלת מאוד בכבוד רב נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ` יורם בוינובר21/01/2009קודם כל אין מקום לבהלה. המחשבה של איאוזינופיליק אזופגיטיס או אנטריטיס הגיונית. ההוכחה לכך באנדוסקופיה וביופסיות . לפעמים הRAST מוסיף אינפורמציה לפעמים לא. בשינוי הכלכלה לכלכלה היפואלרגנית לא תמיד התגובה מידית מאחר והתהליך הדלקתי במידה וישנו לא נעלם מיד.
סיפור משפחתי של אלרגיה תומך באבחנה זו במידה וישנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לפרופ' בוינוברשירלי21/01/2009
לפרופ' יורם בוינובר תודה רבה על תשובתך. (אימונוגלובולין גבוה - 1750) בהמשך לתשובה בה השבת לי שהילדה עברה אירוע של זיהום/דלקת, נשאלת השאלה - אם כאבי הבטן נמשכים עדיין (כחודש וחצי) אמנם בעוצמה פחותה, אך עדיין יש כאבים, האם יש סיכוי שעדיין יש דלקת עפ"י התוצאה בבדיקת הדם ?? כמו כן כשבוע לאחר מכן הילדה עברה בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה (כולל כליות), כל האיברים נמצאו תקינים, פרט לממצא בכבד - אקוגניות מוגברת של הכבד, כבד יותר לבן מהרגיל. מה זה אומר ? מודה לך מאוד על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר21/01/2009במידה ואין תופעות מטבוליות -גלוקוז נמוך וכדומה- או עליה באנזימי הכבד קרוב לודאי שלממצא בכבד אין משמעות מרובה. הרדיולוגיכול לתת אינטרפרציה יותר פרטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בוינובר תודה רבה על תשובתך
שירלי22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהענבר20/01/2009
שלום רב בני בן השנתיים כמעט, הוא ילד חיוני, בריא בדרך כלל, שמח, מדבר כבר מזה כשנה ופעיל מאוד הוא נמצא מתחת לעקומות המשקל בערך מגיל שנה, אולי קצת לפני (הוא נולד ושמר עד גיל חצי שנה על אחוזון 25-50), ינק הנקה מלאה תקופה ארוכה, עבר בהדרגה למוצקים. גם בגובה הייתה מעט ירידה בעקומות, הוא עומד כעת על אחוזון 5. מבחינת היקף ראש- הכל נשאר כרגיל באחוזון 50 תודה לאל. בעבר וגם כיום סובל מאנמיה (עוד לא ברור על איזה רקע מאחר ולי יש אלפא טלסמיה מינור ללא רקע של אנמיה בדרך כלל, אך עוד לא ברור האם גם לבני יש) בכל אופן, הוא מתפקד כרגיל ויש לו תאבון בריא מאוד עם זאת, עלייתו במשקל היא מאוד קטנה בכל פעם ואני חוששת שמשהו פוגע בגדילה שלו. בבדיקות דם לצליאק נמצא שלילי (גם אנטי TTG וגם אנטי DGP) כמו כן לא ברור לי מדוע הוא עדיין אנמי אם הוא אוכל כל כך מגוון ועם כל כך הרבה תיאבון הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעתכם או כיוון כללי מה עוד לבדוק ולאיזה בדיקות לפנות אנחנו אמנם במעקב גסטרו, אבל לא פעם יש לי את החשש שלא לפספס תקופות גדילה קריטיות ושיש משמעות לאבחון מוקדם (אלרגיה, רגישות, בעיה במעיים או אחר). לפעמים אני מרגישה שאני מכוונת את הרופא יותר ממה שהוא אותי... ומרגישה קצת אבודה במערכת שוב תודה רבה מראש על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
ד''ר בתיה וייס21/01/2009ירידה בעקומות משקל ואורך אחרי גיל חצי שנה קיימת גם כוריאנט תקין אם ישנה התייצבות על אחוזון חדש ולא המשך סטייה מהאחוזונים. בדיקות הסרולולגיה לצליאק מתחת לגיל שנתיים פחות אמינות- כדאי לחזור עליהן. ניתן גם לבצע תבחיני ספיגה אם אכן נמשכת סטייה באחוזוני המשקל וכן תבחין זיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול לתינוקתעידית18/01/2009
שלום, ביתי בת 8 חודשים. כאשר היתה בת חודשיים, אושפזה בבי"ח עם וירוס של שילשולים והקאות (לא רוטה), במהלך האישפוז נדבקה בוירוס דומה נוסף והיתה 3 וחצי שבועות באישפוז. עם הרס של רירת המעיים. באישפוז הועברה לנאוקייט, בשחרור חזרה להנקה מלאה. כיום מתפתחת ועולה יפה במשקל עם ההנקה. ניסינו לפני חודשיים מעט סימילאק חלבי - היא הקיאה במשך מספר שעות. בגיל חצי שנה עברנו לנסות מוצקים (גזר, בטטה, קישוא), לאחר כל אחד מהם היו לנו תופעות שנעו בין - שילשולים, צואה שומנית מאוד, צואה קצפית, דם בצואה. בד"כ המזון יצא כמו שנכנס. לאחר תפוח אדמה הייתה צואה קשה יותר (גוש קטן), האם זה מעיד שהעיכול היה טוב או רע? האם אנו מזיקים לה בנסיונות המוצקים? תודה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידית
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009בגיל זה נהוג לתת מרק ופרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מרובותענבל18/01/2009
שלום, בני החודש בן שנה וחצי, הוא מקיא בממוצע 3 פעמים ביום, אינו אכלן גדול וגם לא אוכל אוכל מוצק. האוכל שהוא אוכל הוא טחון וכאשר יש חתיכה שלא נטחנה כראוי היא יוצרת לו גירוי והוא מקיא. לאחרונה הוא מקיא גם בשעות הלילה אפילו את המטרנה שהוא שותה מבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009זו תופעה מוכרת. נסי לטחון לדייסה רכה. זה יחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענבל20/01/2009האם יש טעם לבצע בדיקה יותר מעמיקה, מאחר וההקאות הן מיום היוולדו? מה גם שהוא אוכל רק טחון מאוד ולמרות זאת מקיא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונוגלובולין גבוהשירלי18/01/2009
שלום לרופאים הנכבדים, בתי בת 6.5 סובלת זה כחודש וחצי מכאבי בטן. במהלך בדיקות דם שעברה קיבלנו את התוצאה החריגה הנ"ל: Immunoglobulin G - 1750 כשטווח הנורמה הוא : 540 - 1430 על מה הממצא הזה יכול להעיד ? תודה על התייחסותכם. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009זה מעיד על כך שעברה מאורע של זיהום- דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' בוינובר (זיהום-דלקת)
שירלי20/01/2009לפרופ' יורם בוינובר תודה רבה על תשובתך. בהמשך לתשובתך בה השבת לי שהילדה עברה אירוע של זיהום/דלקת, נשאלת השאלה - אם כאבי הבטן נמשכים עדיין (כחודש וחצי) אמנם בעוצמה פחותה, אך עדיין יש כאבים, האם יש סיכוי שעדיין יש דלקת עפ"י התוצאה בבדיקת הדם ?? מודה לך מאוד על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ' בוינובר
שירלי20/01/2009לפרופ' יורם בוינובר תודה רבה על תשובתך. בהמשך לתשובתך בה השבת לי שהילדה עברה אירוע של זיהום/דלקת, נשאלת השאלה - אם כאבי הבטן נמשכים עדיין (כחודש וחצי) אמנם בעוצמה פחותה, אך עדיין יש כאבים, האם יש סיכוי שעדיין יש דלקת עפ"י התוצאה בבדיקת הדם ?? כמו כן כשבוע לאחר מכן הילדה עברה בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה (כולל כליות), כל האיברים נמצאו תקינים, פרט לממצא בכבד - אקוגניות מוגברת של הכבד. מה זה אומר ? מודה לך מאוד על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס?רחלי18/01/2009
בני בן שלושה שבועות. ניזון מהנקה.הוא לא כל כך מסתדר עם הזרימה של החלב., משתעל תוך כדי ובוכה.אם זה מהיר מידי אחרי הארוחה הוא מתפתל עלי ובוכה.אם אני מניחה אותו אחרי 10-15 דקות לשכיבה הוא פולט ואם אני מחזיקה אותו 20-25 דקות ואז מניחה הוא לא פולט.בכל מקרה הוא יונק כל גג שעתיים.מכיוון שהנקה+החזקה לוקחת כ-45-50 דקות והוא גם קם בלילה כל שעתיים חשבתי לתת לו סימיאק פעם אחת בלילה כדי שייתן לי 3-4 שעות שינה רצוף במקום גג שעה. קניתי בקבוק ביפרי קטן עם פיטמה מספר אחד וכשהוא אכל מזה הוא שוב נחנק כאילו הזרימה מאוד מהירה. הוא השתעל ובכה. האם זה ריפלוקס? הוא מתפתל רוב היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
רחלי18/01/2009כאשר אוכל כל שעתיים הוא מגיע לארוה כבבכי רב כי כבר מאוד רעב. יועצת ההנקה הציעה לי להאכיל אותוכל שעה וכך הוא ינוק פחות חזק וברעבתנות ופחות ישתעל. האם זה מומלץ?היום האכלתי אותו לפני הבכי והרעב אחרי שעתיים וחצי. באמת ינק פחות ברעבתנות אבל עדין השתעל, והתפתל אחרי הארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחלי
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009האכלה כל שעה מוגזמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וגזיםמלי18/01/2009
בני בן שנתיים, וסובל מכאבי בטן קשים וגזים. מידי פעם גם יש לו צואה רירית. משקלו נמוך לגילו (9.400 קילו). עשינו לו בדיקת דם לצליאק והבדיקה יצאה תקינה. הרופא שאליו פנינו טען כי בגיל זה בדיקת הדם לצליאק איננה מהימנה וכי יתכן ויצטרך לבצע בדיקה חודרנית. האם הבדיקה איננה ודאית? האם אין דרך אחרת לבדוק צליאק לפני שפונים לבדיקה חודרנית? האם כדאי לבדוק דברים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009לדעתי בגלל תלונותיו לא מגיע לו פעולה חודרנית.תפחיתי בפחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להוסיף ליוגורט שמן פרפיןשירה16/01/2009
וזה עדיין יהייה יעיל ? אני מוסיפה לבני בו השנתיים 2 כפיות ביום בדכ ליוגורט חמוץ ולפעמים גם לפירות שאני מרסקת לו ,לשתות ניסיתי לתת את השמן מעורבב אם מיץ והוא אינו מוכן לשתות מוכן לשתות אך ורק מיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתנה לי תשובה
שירה20/01/2009אבקש תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)