מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עצירות? ילד בן 3דלית24/12/2008
שלום פרופ' בוינובר, ד"ר וייס, בני בן כמעט 3 (עוד כמה ימים), עם יציאות פחות או יותר סדירות פעם ביום-יומיים. (לא יודעת אם חשוב, אבל כשהיה בן 4 חודשים הפסיק לצאת מספר פעמים ביום, אלא רק פעם ביום והתקופה הארוכה ביותר שלא עשה היתה כ-8 ימים. נשלל הירשפרונג ע"י מומחית ב"דנה"). מגיל 2 יושב על האסלה כל ערב לפני המקלחת, לעיתים עושה ולעיתים לא, בד"כ בשלווה ובנחת. לאחרונה, מזה שבועיים, הוא טוען שלא יודע לעשות קקי. לשבת על האסלה/סיר גורר ריב ובכי ונגמר בלא כלום. אחרי יומיים שלושה של עצירות הוא מתחיל להתלונן שכואב/קר לו בטוסיק ובבטן וברגליים, ורץ בבית בוכה כנשוך נחש. אציין שהוא שותה הרבה מים ואוכל ירקות ופירות מצויין, מהכל, כולל סלק אדום ועגבניות, כל הדברים הטובים. לתחושתי היא שמדובר באיזה מחסום פסיכולוגי (שלב אנאלי כלשהו), אנחנו נמצאים בארה"ב עד הקיץ, ואם אלך לרופא וודאי יעשה צילום רנטגן (כך נוהגים כאן) ואולי זה בכלל מיותר. כבר שלוש פעמים, אחרי כ-5 ימים של עצירות, ויומיים אחרונים של כאב וקיטורים אנחנו נותנים לו: PEDIA-LAX, לא יודעת אם יש את זה בארץ, זה גליצרין באמפולה רכה מפלסטיק במתן רקטלי (אני נותנת לו אולי עשירית מהכמות, ותוך פחות מדקה הוא מתחיל לעשות ולא קקי קשה, ובסוף שמח ורגוע, כמו ילד חדש). מה לעשות? האם להמשיך עם הגליצרין? זה בטוח לשימוש ממושך? האם יש הצדקה למשוך אותו 5 ימים בתקווה שיעשה בעצמו או לתת כבר קודם? עצה אחרת? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה-כה-כה. חנוכה שמח, דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
פרופ` יורם בוינובר24/12/2008זו נראית עצירות על רקע התנהגותי . ממליץ לתת פגלקס או שמן פרפין בכמות כזו שתסדיר יציא כל יום א יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי חיובי תינוקת בת שנהרויטל22/12/2008
שלום ... לבתי בת שנה וחודש יש צואה רכה עד שלשול מזה שלושה חודשים. היא שוקלת כיום 7.600 קג והיא עולה כ 100 גרם בחודש. בבדיקת דם סמוי התוצאה חיובית 2 מתוך 3 ובדיקת צליאק היתה שלילית. חשוב לציין שההמוגלובין שלה 12.1 והלימפוציטים מאוד נמוך יש לי כמה שאלות מה יכולה להיות הסיבה לדם סמוי בגיל כה צעיר? הפסקתי לתת לה מוצרי חלב לשבוע בערך אך ללא שינוי בצואה נקבע לי תור לרופא גסטרואינטרולוג לעוד שלושה שבועות האם יש סיבה להילחץ ואו להזדרז ולקבוע תור פרטי? חשוב לי לציין שהילדה חיונית ומתפתחת יפה ובעלת תאבון נורמלי תודה מראש על תשומת הלב ועל העבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
פרופ` יורם בוינובר24/12/2008לא הייתי נלחץ מסיפור שכזה. רופאך יכול לבצע מספר בדיקות דםשישללו מצב דלקתיאוצליאק ודומיהם. רצוי גם יעוץ דיאטטיל הרופא או דיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל25/12/2008תודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס הדורש טיפול?מירב22/12/2008
שלום! אני חוזרת על הודעה שכתבתי, כיוון שלא הייתי בטוחה אם קיבלתי על זה תשובה... ביתי בת 11 שבועות, נולדה במשקל 2132, יונקת בלבד והיום שוקלת 4 קילו. יש לי בעיה לשים אותה על מזרון פעילות כיוון שכשהיא במצב מאוזן היא פולטת. אומנם היא פולטת ממש מעט כל פעם אבל זה ממש מפריע לה, וכל פעם שאני מניחה אותה לשחק היא מתחילה לבכות אחרי כמה דקות בגלל הפליטה.זה קורה כל הזמן גם שעה ושעתיים אחרי האוכל. במצב כזה הרבה מהיום היא מעבירה בבכי, וקשה לנסות להפעיל אותה. מעבר לכך שזה לא נעים לי ולביתי, אני חוששת שכיוון שאני לא מצליחה לשים אותה על הבטן או על הגב והרבה מהזמן היא על היידים זה פוגע לה בהתפתחות (כמו ללמוד להתהפך, לגעת בחפצים,להרים את הראש וכל אותם דברים שלא ניתן לעשות על היידים....) אשמח לשמוע אם כדי להתחיל באיזשהו טיפול תרופתי לפליטות, ואם כן איזה תודה רבה, מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר24/12/2008תינוקת בת11 שב עדיין לא צריכה להתהפך. החשש שלא תתפתח כראוי בגלל חוסר השקט אין לו בסיס. לפליטות ניתן לטפל בהסמכת המזון או מתן אנפמיל AR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה אצל נער חולה במחלת קרוןזמיר22/12/2008
שלום. בני בן 17 חולה במחלת קרון. הוא מטופל בפורינטול 75 מ"ג, כדור SLOWFE ולאחרונה קיבל עירוי רמיקייד. עקב בעיית אקנה קשה הומלץ לו לקבל אנטיביוטיקה בשם מינוציקילין 2 כדורים ביום. שאלתי היא: האם אין מניעה לחולה קרון לקבל טיפול זה? האם הטיפול אינו בעייתי בשילוב עם שאר התרופות אותם בני מקבל. בתודה, זמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזמיר
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008יחד עם המינוציקלין ויתר התרופות כדאי לעקוב אחר ספירת הדם תפקודי הכבד והלבלב. כל זה בהשגחת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם וריר בצואה לתינוקתme22/12/2008
ילדתי, בת 5 חודשים יונקת בלבד, סובלת מזה כחודשיים מצואה רירית וירקרקה ללא הפוגות. לפני כשבועיים החלו להופיע מעט סיבי דם מעורבים בצואה. פרט לצואה, גדילתה תקינה, התפתחותה טובה לגילה ומצב רוחה מצוין. בדיקות הצואה תקינות (תרבית וכללית) מלבד המצאות "לויקוציטים רבים" בצואה. הבנתי שאחת הסיבות השכיחות להופעת דם בצואה היא אלרגיה- אז הורדתי לפני מספר ימים מזונות המכילים חלב מהתפריט שלי וכן הפסקתי לתת לה טיפות ויטמינים (D). שאלותי: 1. לתופעת הדם מצאתי הסברים שונים, אך מה עשוי לגרום לצואה רירית באופן כ"כ ממושך (היא לא מצוננת)? 2. תוך כמה זמן יש לצפות לשיפור במידה ומדובר באלרגיה? 3. מתי מומלץ לנסות שוב לחזור לתפריט חלבי? 4. על מה עשויים הלויקוציטים לרמוז? 5. האם יש קשר בין הריר, הדם והלויקוציטים, או שמדובר במספר תופעות נפרדות? 6. קבענו תור לגסטרו וקיבלנו מועד בעוד כחודש, בהתחשב במתואר, האם יש צורך לנסות להקדים את התור? בתודה, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר me
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008לעתים קרובות התופעה שתיארת כמו שמופיעה כך גם נעלמת. לעתים קרובות הריר והדם המועט מקורם בגרוי קרוב לפי הטבעת. התפתחות התינוקת תקינה. אני אישית לא הייתי עושה שינויים בכלכלה ומשגיח בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לאחר ייעוץ
me05/01/2009שוב שלום ותודה על המענה, הילדה ממשיכה לגדול ולהתפתח יפה ובעלת מזג רגוע ונעים (ממשיכה רק בהנקה). אני הפסקתי בכל זאת לאכול חלב ובימים האחרונים חל שיפור מסוים בכמות הדם ביציאות, אם כי לא פסק לחלוטין ועדיין רירי וירקרק. היום היינו בייעוץ גסטרו, שביקש לחזור אליו לאחר שנבצע עוד בדיקות ולא טרח להסביר לי מה הוא מנסה לשלול - אולי אתה תוכל לעזור לי. באבחנה הוא רשם : "diarrhea - chronic (bloody)" , colitis/" "מבקש צואה לקריסטלים של שרקו-ליידן (פרזיטים), ס.דם, ביוכימיה, CRP, ש.דם, ת.קרישה. *חשוב לציין שנראה כי הילדה מפתחת (בדומה לשני אחיה) אטופיק דרמטיטיס, אחיה אובחן עם שלשול כרוני לא ספציפי ("יעבור עד גיל 5"...)שני האחים היו אלרגים זמנית לחלב אך לא בהנקה (כיום אין בעיה) ואני סובלת כבר שנים ממעי רגיז. מספר שאלות: 1. האם הוא אבחן קוליטיס או שזהו שם כולל לדלקת במעי? 2. אילו דברים ניתן לגלות בעזרת הבדיקות שהציע? 3.האם כדאי לפנות במקביל לאלרגולוג או שכדאי לחכות לאחר הייעוץ הנוסף? שוב תודה! בהערכה רבה, אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התפתחות
me11/01/2009ובנוסף- לפני מספר ימים חזרתי לתזונה הכוללת חלב ומוצריו. היום הופיעו לביתי בצואה (הרירית גם כך) מעין "חתיכות גבינה"- חלקים לבנים ומגובשים, כמעין קרומים. על מה הדבר עשוי להעיד? אודה לך גם על התייחסות לתגובה הקודמת. בתודה ובהערכה רבה, ME
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלME
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009לדעתי אין בממצא זה להעיד על משהו ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהme
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009ת חייבת לשאול רופא המפנה. רוב הבדיקות מגמתן להוכיח או לשלול אלרגיה לחלבונים בחלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופסור בוינובר
me12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהme- יש לי שאלה:
אודי חמודי20/01/2009לבני יש בעיה זהה רק שכעת זה כבר תקופה ארוכה בלי דם אך צואה רירית ביותר, גם בני "אובחן" כאלרגי לחלב והוא מקבל פורמולה מיוחדת ללא. אבל גם עם זה הצואה ממשיכה להיות רירית. האם איבחנו אצלכם כבר משהו? קיבלתם טיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיפול
me25/01/2009השבוע נערוך בדיקות דם ובשבוע הבא תור לגסטרו וגם לאלרגולוג. אשמח לשמוע כיצד איבחנו רגישות לחלב אצל בנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לחוסר שקטמירב22/12/2008
רציתי להוסיף, שביתי לא תמיד מצליחה להוציא גרפסים (לרוב כן) יש לה קקי רק פעם בכמה ימים (בין שלושה ימים עד לשישה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008אלו תופעות שכיחות שלא צריכות להדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רנטגן ושט קיבה תרסריון ומעי דק-אירמה22/12/2008
לביתי בת ה-17 יש כבר כמה חודשים כאבי בטן לאחר רוב הבדיקות האפשריות רופאה גסטרואנטרולוגית הפנתה אותנו לרנטגן -ושט קיבה תריסריון ומעי דק - כשהמימצאים באולטראסונד האחרון הראו כך: כיס מרה קטן עם פוליפ כ-0.3 ס"מ בדופן ללא אבנים . בכליה ימנית -אבן קטנה כ-0.5 ס"מ בגביע האמצעי בשחלה ימנית: ציסטה קטנה כ- 2.5 ס"מ, יתכן זקיק דומיננטי . שאר הדברים המצוינים בממצאים ניראים לי "בסדר". הבדיקה ב 23/12/08 . 4 שאלות :1) מה כל זה אומר??? 2) איך מתבצע רנטגן? 3)כמה זמן הבדיקה תארך?? 4) יש שאלה שמופנית למבצע הבדיקה : " IBD ???? " מה זה אומר ????????. אשמח לתשובה במהרה תודה מראש אירמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירמה
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008אלו שאלות שיש להפנות לרופא שמפנה לבדיקות ולא למישהו שלא מכיר המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה 2 או 3שני22/12/2008
שלום, הבת שלי, בת 11 חושדים, סובלת מרפלוקס והיא ניזונה מאנפמיל וזאת תזונתה העקרית מכיוון שהיא לא מוכנה לאכול אוכל אחר מלבד תחליף.. עד חודש היא תצתרך לעבור לתחליף שלב 3, אבל באנפמיל אין שלב 3. אני מנסה להעביר אותה לתחליף רגיל בתוספת דיסה אבל גם אז היא עדיין סובלת מהרפלוקס. האם אפשר להשאר עם אנפמיל שלב 2 גם אחרי שנה למרות שזה המזון העיקרי שלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008בגיל זהערך האנפמיל AR לא רב במיוחד. ממליץ כל פורמולה שתבחרי יחד עם דייסה כ 2 ארוחות והיתר מרק ופרי. תציעי התוספות הללו ועם הזמן היא תענה. כלכלה סמיכה בגיל זה עושה בדכ העבודה. לעתיםמתןלוסר\ק - במקרים קשים- מסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים שסובלת מעציריותאמא מיוחדת22/12/2008
שלום לכן, אני אמא לילדה בת שנתיים ו-4 חודשים. אוכלת הכל מהכל אבל בטיפות קטנות, מנסה הכל ובנוסף אוכלת המון שטויות. היא בגן אוכלת קוקטיל פירות המורכב - מבננות, תפוח , תותים (בעונה( וכו...) וארוחת צהרים הבנוייה- מספגטי עם טונה או שניצל ופירה או אורז וכו'... המשקל שלה הינו- 12 ק"ג. לאחרונה מתלוננת הרבה על כאבי רגלים, והמון כאבי בטן, לקחתי אותה לבדיקות דם+ שתן+ צואה- התוצאות אמרו ללא דלקת בשתן והצואה יצאה תקינה הדבר היחיד שנאמר לי מהרופא שלה שיש לה דלקת ולא יודעים איפה. בשבועיים האחרונים הינה סבלה פעם בשבוע מעצירות היה לה קשה לעשות צואה, היא נורא בכתה, הילדה הזאת עושה כל יום צואה אך לפתע היא מתקשה לבצע צואה ובוכה עד עמקי נשמתה. שמתי לה נרות גליצרין לידים אך היא הוציאה ולא עזר. אני לא יודעת מה לעשות? יש לציין כי גם אני סובלת מעצירויות, וגם אמא שלי. אני מבקשת לדעת מה אני אמורה עוד לעשות? מה אני אמורה לתת לה לאכול על מנת שלא יגיע למצב כזה? אני מחפשת תשובות הילדה סובלת!!!! תודה בברכת חג שמח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008מדוע אינךפונה לרופא המטפל. הטיפול בעצירות בגיל זה היא עי פגלקס או פרפין. נר או חוקן רצוי שלא להשתמש אלא לעתים רחוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים בריח ביציםאירית21/12/2008
בת 29+ בהריון מתקדם מזה מס"שבתות אני מרגישה בשעות הבוקר גרפסים בריח ביצים שבמשך היום ממשיכים בכאבי בטן ושלשולים הגרפסים נחלשים בריחם לאחר הפסקת כלכלה והתחלת שתיית סודה ובמשך אותו הערב והלילה ממשיכים בשלשולים עם גזים בכמויות גדולות ובבוקר שוב מתחילים הגרפסים ובשאר השבוע הכל בסדר . מה לעשות אני נואשת ואין לי כח יותר זה פשוט מגעיל, מבקשת את עזרתכם המהירה . נ.ב. אני סובלת מצירים מוקדמים ואיני שותה מספיק עקב כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים
פרופ` יורם בוינובר22/12/2008מאחר והתופעה מופיעה בשבתות יש למזון בסוף השבוע קשר לתלונות. הקפידי על כלכלה פחות עשירה בשבתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה - נוטרמיגןרויטל20/12/2008
יהונתן כמעט בן חודשיים אינו ישן בכלל ביום (לא ברור למה) אתמול התייעצנו עם רופא ילדים שהמליץ לתת לו נוטרמיגן. יהונתן לא בדיוק אוהב את הנוטרמיגן - מה אפשר לעשות? והאם הנוטרמיגן באמת יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן
בוינובר20/12/2008נוטרמיגן היא פורמולה היפואלרגנית ולא מיועדת להטבת השינה. .איני יודע על איזה בסיסהנוטרמיגן הומלץ ולכן לא יכול לשלול או לחייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וכאבי בטןדפי19/12/2008
שלום רב, בני בן 5 חודשים, לפני כחודש החל לפלוט בכמויות גדולות ובעיצת הרופאה עברנו לאינפמיל וזנטק. כשהתחלנו עם האינפמיל הוא החל לאכול בכמויות הרבה יותר גדולות (180 במקום 120) וצרח אם הפסקנו באמצע - דבר שלא היה קודם. לאט לאט הוא מתחיל לחזור לפלוט המון, אפילו יותר מקודם וצורח כשמעלים אותו לגרפס. לפתע היום קם בצרחות וכיווץ ומתח את רגליו כאילו סובל מכאבי בטן חזקים, עשה הרבה גזים ומאוד לא רגוע. האם לדעתך כדאי להפסיק עם האינפמיל ולשוב לסימילאק או לחכות להגיע לרופאה? והאם זה סביר שתינוק יצרח כל כך כשעושים לו גרפס? והאם כל זה אכן מריפלוקס או שיכולה להיות בעיה אחרת שאנחנו לא מודעים אליה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפי
פרופ` יורם בוינובר20/12/2008פליטות זה דבר שכיח בגיל זה. אתם מאכילים אותו בכמויות אקססיביות. 180 מל זה יותר מדי ולכן יש סיבה שיפלוט בנוסף לסיבה העיקרית וזה הגיל-חוסר בשלות בגללה רוב התינוקות פולטים במידה זו או אחרת. אניאישית מעדיף על האנפמילבגיל זה לתת פורמולה רגילהעם כפית של דייסת אורז או קורנפלור. היתרון בזה הוא שאתם גם מסמיכים הכלכה וגם מוסיפים קלוריות וכך ניתן להקטין את מנת האוכל. זה גם הגיל בו אנו ממליצים להתחיל בתזונה זו. אתם גם יכולים להתחיל במרק-עוף,גזר,אורז דבר שעשוי גם הוא להפחית התלונות. כשזנטק לא עוזר רצוי לעבור ללוסק. המירשם יעשה עי רופא מטפל. השתמשו גם בהגיונכם הטבעי ,ל תמיד רופא הוא התשובה לכל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא שמנמנן יחסית
דפי20/12/2008וניסינו קורנפלור אך נראה כי הוא משמין יותר, עדיין אתה ממליץ על כך?תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי עם חשד לקרוהן וצליאקרותי19/12/2008
נכדתי בת 2.5 עברה קולנוסקופיה וגסטרו בביופסיה יש חשד לקרוהן וצליאק. ברצוני לקבל חוות דעת שניה אך אינני יודעת איך עושים זאת . המכתב תשובה של הביופסיה הוא מכתב ואולי נפלה טעות. האם ישנה אפשרות לקחת את החומר של הביופסיה למומחה אחר. אנו אובדי עצות מה עלינו לעשות . הרופא המטפל אמר לעקוב אחר המשקל והגובה וכמו כן נתן תרופה בשם פנטסה שמאוד קשה לה לקחת אותה 3 פעמים ביום. אני זקוקה לעזרתכם בקשר לדעה שניה אנא ענו לי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
פרופ` יורם בוינובר19/12/2008ניתן להגיע עם הסיידים של הפתןלגיה למרפאתי בספרא- שיבא . לקביעת תור- 03 5302692
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גרפסנטלי19/12/2008
שלום רב אני ממש נואשת כתבתי לך על הבעייה של בני בן 7 חוד להוציא גרפס,מאז התחלנו במתן מוצקים - ירקות ופירות ואני שמה לב שהתופעה לא נעלמת כלומר עדיין מתקשה להוציא גרפס גם לאחר אוכל מוצק וגם לאחר שתיית נוזלים,עדיין פולט לעיתים כמות חלב לא מעוכלת לאחר שעה או יותר מהאוכל, בכמות קטנה ביותר מעורבב עם רוק,עדיין מתעורר בלילה בבכי כדי להוציא גרפס לאחרונה החלו גם להופיע כל מיני פריחות בעור שהולכות ונעלמות,הוא סובל מהרבה שיהוקים(היפו) שלאו דווקא מופיעים עם האוכל,הוא נחנק לא מעט פעמים בזמן שתייה, יש לו עדיין כאבי בטן כשעתיים לאחר האוכל ולעיתים יש לו עצירות ואני נותנת שמן קנולה או מגרה את פי הטבעת עם מדחום פניתי לייעוץ גסטרו והוא חושב שאין לשלול שמדובר באלרגיה לחלב פרה -ניזון ממטרנה או ברפלוקס הוא חושב שאין צורך בטיפול כלל,אני פונה אלייך כי אני מכבדת אותך וסומכת עלייך במספר שאלות , סלח לי על העומס: 1. איך ניתן לדעת שמדובר באלרגיה רק אם אנסה לעבור לצמחית? אם אכן מדובר באלרגיה האם העובדה שאני ממשיכה לתת לו מטרנה יכולה לגרום לו נזק מצטבר?האם זה יכול חלילה להגיע לשוק אנפיקטי? 2. האם יכול להיות שמדובר בהרניה סרעפתית? 3. האם יכו להיות שמדובר ברפלוקס?ואם כן לפי אילו סימנים? 4.האם יש צורך לבצע בדיקה אבחנתית כגון בליעת בריום או דבר אחר? האם ניתן לראות בבדיקה בעייה כלשהי ואם כן האם בריום + קרינת רנטגן לא מסוכנים לתינוק בן 7 חוד? 5.האם אי פעם המצב ישתפר אני יודעת שזו שאלה היפוטטית אך אני ממש בחרדה ובדיכאון שהילד שלי סובל ומתענה כך בגיל הזה 6.שקלתי אותו וראיתי שהוא עלה רק 15 גר' בחודש , האם זה תקין? מה עליית משקל תקינה בטווח הגילאים שלו?(נולד 2.850 וכיום שוקל7.330 פרופסור יקר סלח לי על כמות השאלות אך נסה להבין אותי אודה לך מקרב לב אם תוכל להתייחס לשאלותי ולהרגיע אותי ולו במעט שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ` יורם בוינובר19/12/2008עלית המשקל תקינה. לא הייתי עושה בדיקות. זה בדכ מיותר. ניסיון מתן סויה ותוספת זנטק אפשרית. רצוי לא להאביס בזמן ההאכלה. צריך סבלנות כדי לגדל ילדים . אין לרופאים פיתרון לכל גיהוק או גזים. צורת ההאכלה בכמות נאותה ובלי האכלות יתר בדכ פותרת הבעיות. שאלותיך היו צריכות להיות מופנות לגסטרואנטרולוג שבדק התינוק. הוא מכיר אותו הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שחורה, בבקשה עזרה דחופהעינב18/12/2008
בני בן 4.5 חודשים סובל מזה זמן רב מכאבי בטן וגזים, הוא בוכה המון ולא מצליח לישון, לפעמים הוא מצליח להרדם בישיבה, אבל גם לא לזמן ממושך, רופא המשפחה העביר אותו לסויה, אך ללא שינוי. שלשום ביקרנו אצל גסטרולוג שהעביר אותו לאוכל שניקרא נאוקייט, לאחר יממה וחצי על מזון זה, אני חשה שאין הטבה, אולי אפילו החמרה...ועכשיו היציאה היתה שחורה, מעורבבת עם קצת צהוב, ומסריחה מאוד.....אני בלחץ לא יודעת אם להמשיך או לא, וכמובן שהרופא לא בהשג..... אנא עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
פרופ` יורם בוינובר18/12/2008איני יודע האם החלפות המזון היו הכרחיות. בגיל זה ההחלפות לעתים קרובות ללא השפעה. על צבע הצואה יכול לדון רק מי שראה היציאה. פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)