מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- מהילה של פרפין או פגלקסיעל15/01/2009
האם ניתן למהול פרפין במים או במשקה אחר כמו פטל? כמו כן האם ניתן להמיס את הפגלקס במשקה אחר כמו שוקו או פטל, או שזה פחות אפקטיבי? ומה הכמות המומלצת בתרופות אלו לילד בן שנתיים וחצי הסובל מעצירויות קשות מכך שמתאפק והאם ניתן לתת את שתיהם במקביל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפין,פגלקס
פרופ` יורם בוינובר15/01/2009ניתןלתת הפרפין עם מיץ לימון,תפוז,אשכולית. להתחיל בכף עד 2 כפות ליום ולהתאים המנה כך שיצא כל יום. לפגלקס יש טעמים. רצוי לתת 2 כפיות.יש להוסיף לאחר מכן ספל מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסקארין14/01/2009
שלום בני בן 5 חודשים ניזון מנוטרמיגן מגיל חודש בעקבות חוסר שקט. הוא עולה יפה במשקל, הבעיה שהוא פולט הרבה , אבל הפליטות הן לא מזון אלא נוזל שקוף, בין ארוחה לארוחה (כל 4 שעות, אוכל 150cc) הוא פולט 5 פעמים והנוזל נכנס לו בחזרה והוא נחנק, גם בנשימה אני שומעת חירחורים, היינו אצל גסטרו והוא נתן בהתחלה זנטק אבל זה לא עזר, החליף ללוסק, הילד קיבל חודש ולא היה שיפור, אנחנו מיואשים כבר במיוחד בגלל שקשה להשכיב אותו על הבטן הוא ישר פולט ובוכה וזה פוגע בהתפתחות שלו, מה לדעתך עוד ניתן לעשות? האם טיפול הומאופתי בא בחשבון ויכול לעזור? תודה קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר בתיה וייס15/01/2009איני מתמצאת ביעילות הטיפול ההומאופטי. כדאי לבצע צילום ושט-קיבה ולהבדק אצל יועץ ריאות עקב החרחורים בנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחציאתי14/01/2009
בתי בת שנתיים וחצי מלפני שנה בעיות בקקי,עוצרת שלא ייצא נכנסת לעצבים של די,לא רוצה ופשוט לא נותנת לקקי לצאת,לא הבנתי את התופעה הלכתי פעמיים לגסטרו,נתנו מיקרולט,ופרפין אבל לא רוצה שתתמכר לזה זה נראה לי התנהגותי,ניסיתי שיטת פרסים,דיבורים כלום לא הולך,יש כבר פצע בפי הטבעת אני בטוחה שהיא עושה נזק לעצמה אני מאוד מודאגת ולא יודעת למי לפנות,האם יש טעם לפנות שוב לגסטרו?ורופאת הילדים אמרה לתת נר גליצרין אבל בלי זה היא לא עושה וגם בכוח שלא ייצא ממש נלחמת בקקי אנחנו מיואשם,ודואגים בבקשה עזרה כיוון משהו. אם תוכל להמליץ לאן לפנות. הומאופטיה פסיכולוג?לא יודעת כבר מה לחשוב. תודה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
בוינובר14/01/2009מאחר והיית כבר אצל גסטרואנטרולוג שבודאי שלל סדק או פצע בפי הטבעת-המלצתיהיא לתת פרפין בכמות כזו שהיא לא תוכל להתאפק. הטיפול צריך להימשך ימים עדשבועות. נזק לא צפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרונית אצל בן שנתיים וחצייעל14/01/2009
בני , בן שנתיים וחצי סובל כמעט כבר שנתיים מעצירויות. אך לאחרונה הוא אפי' לא מתאמץ ולא יצא כבר 8 ימים ! ולא עוזרים החוקנים (מיקרולט) ! ברגע זה הוא בוכה כל כמה דקות שהוא צריך לעשות אבל לא מגלה סימני התאמצות. מה עלי לעשות כדי לרוקן אותו? ואיך אפשר לפתור את הבעיה לתווך הארוך? הבנתי שיש טיפול התנהגותי לכך. אודה לכם על תשובתכם בהקדם... זה מדיר שינה מעיניי! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי הסמוכה
יעל14/01/2009אני לא בטוח שהתנסחתי נכון. אז הבעיה כעת היא שנכון לרגע זה הוא כבר 8 ימים ללא יציאה! לפני שלושה ימים עשיתי לו חוקן מיקרולט אך לאחר מס' דקות של התפתלויות ובכיות (וכמעט ללא לחיצות מהילד) יצא מעט נוזל חום אך לא מעבר לכך. חזרתי על פעולה זו גם אתמול והתוצאה הייתה דומה ומתסכלת. מנסיוני עם החוקנים (לצערי) אני יודע מה אמור לצאת ממנו אחרי חוקן אבל בשבוע האחרון זה כאילו לא עובד ואני אובד עצות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
בוינובר14/01/2009הבעיה התנהגותית אך לצערי עדייין לא מצאתי פסיכולוג עליו אוכללהמליץ. שמעתי שיש כזו בגהה אך איני יודע שמה. אני ממליץ על פרפין או פגלקס בכמות כזו שתאלץ הילד לצאת ולהתרוקן.יתכן וכדאי חד פעמי לעשותלו חוקן של מים פיזיולוגים במוקדשל הקופה ולרוקנו לפני מתן הפרפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרתקארן רוסו13/01/2009
ערב טוב, פניתי אליכם בבוקר בנוגע לבני הסובל מגרפסים מרובים ולא קיבלתי תשובה. הפניות האחרות התקבלו ושלי הודחקה הצידה... אודה לכם אם תתייחסו, אפילו אם אין לכם תשובה חד משמעית. שוב תודה, קארן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארן
פרופ` יורם בוינובר13/01/2009אין טיפולספציפי פרט להאכלה איטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפולקסאורית13/01/2009
שלום. בתי בת 5 חודשים. משקל לידה 3.430, משקל נוכחי כ 7 קילו. מגיל 3 חודשים לערך התחילה לפלוט , אך חשבתי שזה בגדר הנורמל. עם הזמן הפליטות ממש התגברו ושאלי על כך בטיפת חלב ואמרו לי שהיות והיא עולה במשקל הכל תקין. היום אחרי שפלטה כמעט את כל האוכל, הלכתי לרופא ילדים. הוא בדק את הבטן, גב, גרון. לא שאל על עוד סימנים אם יש לה.. ופסק שהשריר רופף והאוכל חוזר חזרה. האם מדובר בריפלוקס. הוא אמר שהיות שהיא בת 5 חודשים ועולה יפה במשקל לא היה רוצה לתת לה תרופות ושכדאי לתת לה כבר מוצקים , להתחיל בדייסת קורנפלור וכך גם הפליטות יתמתנו. האם זה המאכל המוצק הראשון שעדיף לקחת בשל סיבה זו? אציין שהילדה יושנת היטב, אוכלת טוב, אפילו בוכה כשהאוכל בבקבוק נגמר.. אבל אני לא מוסיפה עוד בגלל כמות הפליטות (האם להמשיך כך?).. לאחר שבוכה אני מרימה אותה אלי והיא נרגעת. מעבר לכך היא מקשיתה את הגב די הרבה, מה מומלץ לעשות? נראה לי שהדבר מפריע לה לשכב על הבטן, האם יש מה לעשות בנידון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` יורם בוינובר13/01/2009כן עדיף להתחיל בדייסה בהמשך מרק ופרי. הפליטות יתמתנו עם הזמן ויעלמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא מומלץ לעשות דבר לטפל בכאב?
אורית14/01/2009תודה על המענה. הילדה מאוד רגועה ולאחרונה כל פעם שהאוכל קצת עולה היא ממש בוכה ולא נרגעת. הבכי היסטרי ואני די אובדת עצות וחוששת שפיספסתי משהו. קבעתי תור לרופא גסטרו לילדים, יש תור רק בעוד שבועיים, האם זה בסדר לחכות או שאי טיפול במצבים מסוימים עלול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
בוינובר14/01/2009הטיפול בזנטק או לוסק הוא הטיפול בכאב ברפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי לתת דייסת קורנפלור והיא הקיא
אורית15/01/2009הקיאה את הכל, לא נותר זכר. היה נדמה לי שהיא אוהבת אבל א כשסיימה הקיאה את נשמתה. אולי בלל המעבר לפטמה X לדייסות? עבר מהר מדי? או שלא מתאים לתת לה דייסה. אני לא יודעת כבר מה לעשות עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
בוינובר15/01/2009הנחיות להאכלה תקבלי מאחיות מטיפת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריפלוקסנוגה13/01/2009
ביתי נולדה 2750 שבוע 37+0 כרגע בת 7 שבועות שוקלת 3400 עד לפני שבועיים ניזונה רק מהנקה פלטה המון וסבלה מאוד סביב זמן האוכל גם אחרי הפליטות. נוצר מצב בו היא רק ישנה או בכתה ללא זמן עירות רגוע. כשבועיים היא מקבלת אינפמיל AR העלינו לפני יומיים ל-3 בקבוקים של 100 והשאר הנקה יש שיפור בזמן הסבל וכמות בפליטות-בדכ אחרי בקבוק כמעט אין פליטות ואחרי ציצי יש. גם כמות הקקי שהיא עושה ירד מכל חיתול לחיתול-שניים ביום. שאלותי הן: 1. האם להעלות את הכמות פר ארוחה?היא מסיימת את הבקבוק במהירות. האם ניתן להשלים את הארוחה עם הנקה? או לא כדאי? 2. יש לפעמים הנקות ארוכות-מעל 40 דקות- בהם נראה לי שהיא לא שבעה האם להשלים אותם בחלב שאוב או בפורמולה? 3. הרופאה ביקשה שננסה לחכות 3 שעות בין האכלות יש שעות ביום שנראה כי היא זקוקה ליותר. הם משנה הזמן או סהכ מספר הארוחות ביום? כי הסהכ הוא סביב 8. האם לספור מזמן התחלת האכלה או סיומה? 4. האם הטיפול מספק? התור שנקבע לנו לייעוץ הוא רק בעוד כשבועיים... תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוהר
פרופ` יורם בוינובר13/01/2009אני מסכים עם עצת הרופאה. רצוי לא להאביס לא במספר ארוחות ולא בנפח מוגזמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לילד בן 6.5 מזה כשנהגלית13/01/2009
שלום רב בני מתלונן על כאבי בטן מרובים, בעיקר לאחר השתוללות אחרי האוכל. עשינו לו בדיקות דם מקיפות אנו ממתינים לתשובת בדיקה צליאק וממתינים לעשות בדיקה לרגישות ללקטוז והליקובקטור. האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות, האם יתכן שזה מתולעים אשמח לקבל תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר בתיה וייס13/01/2009הבדיקות שנעשו מספיקות, בנוסף כמובן לבדיקה גופנית של הילד. תולעים אינן גורמות לתופעות אלה. המתיני לתוצאות הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופל בזנטקסיון12/01/2009
שלום רב, בני בן 3.5 חודשים, ומקבל זנטק מגיל 1.5 חודשים (לא אובחן אצל גסטרו, ניתן ע"י רופא הילדים לאור בקשתי מכיוון שהבכי וההקשתה בזמן האוכל היו פשוט קשים מנשוא). לאחר כשבועיים של מתן זנטק חל שיפור משמעותי. כשהילד הגיע למשקל 5 ק"ג חזרו הסממנים, העלנו את המינון, לקח עוד כשבוע עד חלוף הסממנים. כיום הילד חייכן ורגוע (טפו, טפו, חמסה חמסה :-)). יש לציין כי הילד ניזון מהנקה מלאה, נולד במשקל 3.300 ק"ג, ושוקל כיום 6.800 ק"ג. מקבל כיום 1 מ"ל * 2 ביום. (אנחנו מעלים את המינון בהתאם למשקל הילד לפי הנוסחה שהרופא נתן לנו). שאלתי היא עד מתי כדאי להמשיך עם הזנטק (אנחנו מפחדים להפסיק), האם יכול להגרם נזק כתוצאה משימוש ממושך בתרופה, האם מפסיקים בבת אחת או בהדרגה, ותוך כמה זמן מרגע ההפסקה יש לצפות להחמרה (אם תהיה) האם באופן מיידי או עניין של מס' ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -
יוליה12/01/2009אשמח לדעת את הנוסחה לנימון נכון של זנטק על פי משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוליה
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009ניתן לתת לפי 5 מג לקג משקל וגם להגדיל המנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת סוכר ענבים לנוטרימגן
לאה19/01/2009בני בן 5 חודשים ניזון מנוטרימגן ומהנקה , בבקר ובלילה. (עדיין מתעורר מספר פעמים).עברתי לנוטרימגן עקב בעיות עיכול מפורמולות אחרות . אני ממתיקה לו את הארוחה בסוכר ענבים אם לא, הוא מסרב לאכול. האם תוספת סוכר ענבים מזיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללאה
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009תוספת הסוכר מרגילה אותו למתוק. בגיל זה ניתןבמקום להוסיף דייסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר למהול את הזנטק בסוכר ענבים
רחלי19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
פרופ` יורם בוינובר19/01/2009ניתן לתת התרופה מספר חדשים. ניתן להפסיקבהדרגה לאחר עוד 1-2 חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים סרעפת ושט ובנשימה עמוקהחוה11/01/2009
שלום ילדתי בת ה 9.5 מתלוננת עלכאבים חזקים באזור הושט ובקו אופקי מתחת לחזה( נראה כי זוהי הסרעפת). היא מתלוננת על תחושה של "כמו קוצים " באיזור הגרון התחתון( כלומר קרוב יותר לאיזור עצם החזה ולא לכיוון הפה) וביומיים האחרונים התלוננה אף על קושי בנשימה כלומר כואב לה גם בפעולת הנשיפה והשאיפה. לפני כשבוע היינו אצל פרופסור מומחה לגאסטרו ילדים והוא הפנה אותנו חד משמעית לבדיקת גולוסקופיה בהרדמה מלאה. זאת כיוון שהתלונות חזרו ונישנו מזה זמן רב אך שכילותן היתה פחותה משמעותית בשבועיים האחרונים אינה יכולה להתגבר על הכאבים, נעדרת בית הספר וממש סובלת. השאלה : האם אי אפשר , או לא עדיף למעשה, לשלול את חיידק ההילוקובקטור ( אני מקווה שזה השם הנכון) בבדיקה פשוטה יחסית והיה ואכן ימצא החיידק ניתן להקל עליה בטיפול אנטיביוטי, איך אפשר ןלהקל עליה ? שהרי הבדיקה הכי קרןבה שנקבעה הינה לעוד שלושה שבועות ? (אציין שלפני כחודש סבלה כנראה ממחלת הנשיקה עברה בדיקות דם רבות וסבלה מכאבים איומים בגרון ומחולשה ועייפות) תודה מראש אמא שקצת החלה להתייאש.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוה
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009התלונות מצביעות יור על בעיהבדרכי הנשימה ממערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת צליאקרוני אהרון10/01/2009
שלום רב, לפני כשנה אובחן צליאק לביתי בת ה-7 באמצעות ביופסיה ובדיקת דם (ערכי trans glutaminase גדול מ-100). תכננו להתחיל בדיאטה ללא גלוטן אבל התעכבנו במתן הדיאטה כיוון שחיכינו לחוות דעת נוספת. 3 חודשים לאחר האבחון ביצענו בדיקת דם נוספת (עדין ללא דיאטה) וערכי ה- trans glutaminase ירדו ל- 89. נתבקשנו להמשיך לעכוב אחר ערכי ה-ערכי trans glutaminase בבדיקת דם נוספת בעוד מספר חודשים. וכך במעקב נוסף של בדיקת דם שעשינו 3 חודשים לאחר מכן ערכי ה- ערכי trans glutaminase ירדו ל-41 (ללא דיאטה). בבדיקת דם אחרונה שעשינו ירדו ערכי ה- trans glutaminase ל-38. ברור לנו שערך מספרי של 38 הוא עדין גבוה והוא מצביע על קיום הצליאק, יחד עם זאת לפני שאנחנו מתחילים בדיאטה לכל החיים חשוב לנו לדעת שאכן הדיאטה נחוצה. האם יתכן מצב , האם נתקלתם במצב שערכי ה-ערכי trans glutaminase יורדים בצורה משמעותית ללא דיאטה??? האם להתחיל מיידית בדיאטה או להמשיך לעכוב באמצעות בדיקת דם נוספת בעוד מספר חודשים? מה עלינו לעשות? מצד אחד איננו רוצים לגלות חוסר אחריות ולפגוע בילדה מצד שני איננו רוצים להתחיל בדיאטה לכל החיים עם כל המורכבות שבכך אם אינה נחוצה. נשמח לחוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009לפי הנתונים שמסרת היא צריכה הדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת שרה
רוני אהרון11/01/2009תודה רבה על תשובתך. אבל עדין לא ברור לי איך הערכים יורדים ללא דיאטה? האם נתקלתם במצב כזה ? האם ערכים יכולים לרדת ללא דיאטה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק נוגדנים
בוינובר12/01/2009את צודקת שבדכ אנו רואים הירידה מהתחלת הדיאטה,עם זאת אנחו בדכ לא בודקים הנוגדנים שוב לאחר הביופסיה בלבד אלא לאחר התחלת הדיאטה. אני משער שלפעמים הרמה ההתחלתית יכולה להיות גבוהה יותר בהתחשב בכמות הגלוטן שאוכלים או כתוצאה מתגובה לא ספציפיתשל חולה צליאק שבאותו זמן שנלקחת הבדיקה הראשונה הוא עובר תהליך דלקתי כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים לצליאק בהמשך לתשובתך
רוני אהרון12/01/2009תודה על תשובתך. לפי הבנתי את תשובתך הערכים של בדיקת הדם הראשונה הגבוהים נבעו משילוב של צליאק + משהו ספציפי כגון דלקת. אך איך ניתן להסביר כי באופן מגמתי במשך 4 בדיקות אחת ל-3 חודשים הערכים יורדים מבדיקה לבדיקה בצורה מגמתית מגדול מ-100 עד 38? (שכל בדיקה טובה מקודמתה). מאוד חשובה לי דעתך. תודה רבה. בס"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- מיואשתלירן דניאל10/01/2009
בני בן חודשיים ושבוע. ככל הנראה סובל מרפלוקס (אובחן כך על פי התסמינים שאני תיארתי בלבד לרופא ילדים וגם פה בפורום (כמה הודעות למטה בע"מ זה). עד לפני יומיים ניזון מסימילאק לאחר שבעבר ניזון ממטרנה רגילה ובהמשך ללא לקטוז (כל הניסיונות לא עזרו מן הסתם לרפלוקס). לפני יומיים התחלתי לתת לו אינפמיל AR אלא שהמצב עדיין גרוע. אמנם פולט פחות אבל כל כך סובל מכאבי בטן, התפתלויות וגזים וגן יש לו פחות יציאון. גם כאשר כבר עושה קקי (עזרתי לו עם מדחום) הצואה מאוד קשה ולא נוזלית כמו שהיתה עם הסימילאק. היום הוא כל היום צרח והתפתל ולא הצליח לישון במהלך היום כמעט בכלל עד שבערב התייאשתי וארוחה אחרונה להיום חזרתי לתת לו סימילאק. מה אני עושה הלאה אם האינפמיל לא טוב לו? מיואשת ואובדת עצות כי מחר מן הסתם הוא שוב יתחיל לפלוט ולהתפתל מהפליטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009סימילק ומטרנה הם כמעט זהים. נסי מתן זנטק ואופטימיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ופיסורהשי10/01/2009
שלום. בני בן שנה וארבעה חודשים, סובל מזה מס' חודשים מעצירויות למרות שאוכל אוכל מוצק מעורב ורופא הילדים גילה אצלו פיסורה. בבדיקת רופא גסטרו בבי'ח הוחל לתת לו 10-12 CC UFI וכן כפית פגלקס, בנוסף לירקות, עגבניןת ושמן זית. כמו כן הרופא שלל בעיות אחרות אך עדיין יש לו עצירויות קשות מאוד, האם כדאי להתערב כירורגית או בצורה אחרת, מהי עצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009ממליץ מתן שמן פרפין,משחת רקטוזורין לפי הטבעת והפסקת ההזנה המשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאשרת08/01/2009
היי יש לי ילד בן שנתיים אשר סובל המון מהתקררות כל הזמן אף סתום ועם נזלת שמתי לב שכאשר הוא מנוזל יש לו עצירות (אגב הוא גם לוקח הרבה אנטיביוטיקה סובל מדלקות אוזניים) האם יש קשר בין הנזלת והאף הסתום לבין עצירות והאם האנטיביוטיקה גם יכולה לגרום עצירות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשרת
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009לדעתי אין קשר להתקררות והעצירות. מתן אנטיביטיקה יכול לשנות היציאות. ניתן לתת פרוביוטיקה ותוספת נוזלים- מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בלילהמירב08/01/2009
שלום, בני בן 8 חודשים מאז שהוא נולד כמעט כל יום הוא עושה צואה בשעה 3-4 לפנות בוקר, כמובן שהוא מתעורר לאור כך ואח"כ קשה לו להירדם. במהלך היום הוא עושה 2-3 פעמים נוספות צואה . הצואה תקינה לחלוטין. האם נורמלי? מה זה אומר? האם אפשר לדחות את השעה. (בבוקר כשהוא קם הוא גם עושה). בברכה, מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יורם בוינובר11/01/2009המצב נורמלי. לא ניתן לכוון זמן היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)