מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשול לתינוקת בת שנהמיקי12/11/2008
שלום, בתי בת שנה וחודש, בריאה בד"כ ומתפתחת יפה, ניזונה ממטרנה וממגוון מזונות מוצקים (למרות שעדיין אוכל מוצק הוא יותק משחק בשבילה). לפני שלושה ימים, לפני השינה היא הקיאה בצורה מאסיבית, וכמה דקות לאחר מכן גם שלשלה שלשול צהבהב שכמעט כולו מים, שהרטיב את כל החיתול והבגדים שלה. למחרת היא שלשלה פעמיים, ואתמול כ-5 פעמים שלשול גדול ומימי שמשפריץ על כל החיתול והמכנסיים. יש לציין שהתינוקת לא מראה שום סימנים של כאב בטן, או של מצוקה, היא חיונית, משחקת, ואפילו בזמן השלשול עצמו לא הראתה קושי או לחץ. אני מציעה לה המון מים מאז והיא באמת שותה יותר מים מהרגיל, ויש לה חיתולים של פיפי כרגיל. מקבלת תוסף ברזל של פריפל, 5 טיפות ליום. מה המלצתכם? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
בוינובר12/11/2008הפורום לא מיועד לטיפול במקרים חריפים. יש לפנות לבדיקת ויעוץ רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתלויות בזמן שינה, דחוףיעל11/11/2008
שלום, בתי בת שנה ו-7 חודשים.עדיין יונקת פעמיים ביום, אוכלת תזונה בריאה בעיקר.סבלה מגזים עד גיל מאוחר. רק בגיל שנה וארבעה חודשים החלה לישון לילות רצופים. בחודש האחרון החלה שוב מתעוררת בלילות כאשר נראה כי משהו מציק לה.אני מרימה אותה ומנסה להרדימה בידיי אך היא מתפתלת מצד לצד, עוצמת את עיניה ושוב משהו מטריד והיא מתעוררת. אני מצליחה להרדים אותה שוב רק עם נידנודים לעיתים די חזקים.חשבתי שזה גזים או שיניים, אך מכיוון שזה נראה לי מוזר מה שקורה החלטתי לפנות לפורום.הילדה מתעוררת כל שעתיים שלוש.מאוד רוצה להמשיך לישון אך נראית סובלת ושמשהו מטריד אותה.זה יכול להימשך גם שעתיים ושלוש עד שהיא לבסוף נירדמת מותשת.היא לא בוכה מכאב.במשך היום תיפקודה תקין, בימים האחרונים עייפה מהרגיל בעקבות הלילות הקשים.ניתן לומר כי כל עוד היא בפעילות וערה, לא נראה כי יש דבר המפריע לה.ברגע שהיא נשכבת ונירגעת לקראת שינה היא מתחילה להתפתל.כלומר, הדבר מתעורר רק בשעת שינה, גם בשנת הצהריים. אנחנו מוטרדים מאוד מהנושא ואיננו יודעים מה לעשות.נראה כי ההפרעה נובעת מהבטן.הבטן מתכווצת (כמו בגזים), לעיתים היא מתרוממת ממש ממצב שכיבה למצב ישיבה מתוך שינה בעקבות ההפרעה. מה זה יכול להיות?למי ניתן לפנות בנושא?כיצד ניתן להקל עליה? לתשובתכם המהירה נודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
בוינובר12/11/2008ממליץ לפנות לבדיקת רופא מטפל. סיבות לתלונות שהזכרת יכולים להיות עצירות,רפלוקס, דלקת בדרכי השתן. פני לברור לרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי יציאות של בנישאלות של אם11/11/2008
בני בן שנה ו9 חודשים. מלידתו ועד היום היו לו בין 2-4 יציאות ביום כולם רכות (משחתיות) כשמדי פעם אחת מהם או יותר היתה מעורבת עם קצת יותר נוזלים. יצויין שהוא טרם הוציא את כל שיניו _יש לו סה|כ 9) ולעיתים ביציאות הנוזליות יותר ניתן לראות ממש את מה שהוא אכל עכשיו הוא נמצא בגן אשר כל פעם טוען שהילד משלשל ומבחינתם חיתולמעורב הוא בגדר שילשול. ומפרידים את הילד ושולחים אותו הביתה הבן שלי עבר בדיקת רופא, שגם בדקה את המרקם של חיתולים וגם בוצע לו טרבית שנמצאה תקינ. השאלה שלי היא האם יש מקום שבו אני יכולה לקבל מידע מה ההגדרות של שלשול כדי שהם ישתחררו קצת וירדו מהילד כי הוא כבר סובל מזה... האם יכול להיות מצב שבו יהיו יציאות מעורבות באופו קבוע? האם אני צריכה לדאוג שלבן שלי יש יציאות שכאלה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
פרופ` יורם בוינובר11/11/2008במידה והילד מתפקד היטב ועולה במשקל לא הייתי דואג לגבי היציאות. תשלחי את הגננות לשיחה עם רופא ילדים במידה ואינן מפסיקות להתלונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לחלב פרה אצל תינוקתלנה11/11/2008
שלום, לאחר שבמשך שבוע לבתי היו יציאות רריות עם מעט דם הציעה לי רופאת ילדים להפסיק עם מוצרי חלב וכאשר יש לי מעוט חלב לתת לבתי נוטרמיגן במקום מטרנה חלבית. הרופפא משארת שמדובר באי סבילות לחלב פרה. הבעיה היא שבתי מסרבת לאכול נוטרמיגן. התחלתי לתת לה מטרנהעל בסיס סויה. לאחרונה קראתי מאמרים על הסיכון שבסויה... כיום כבר במשך חודש בתי ניזונה מהחלב שלי ופעמיים ביום מטרנה על בסיס סויה. האם יש אפשרות להתחיל לשלב מטרנה חלבית , לפחות פעם ביום? האם אני יכולה להתחיל לאכול מעט מוצאים חלביים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטינה
פרופ` יורם בוינובר11/11/2008מאחר והתחלת במוצר סויה וזה מצליח אל תחליפי כל יום פורמולה והמשיכי בתזונה זו תקופה מסוימת. בהמשךניתן לנסות שוב פורמולב\ה חלבית ולפי התגובה לתכנן ההזנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת פורינטולגלית11/11/2008
שלום. בננו נער בן 15 חולה במחלת קרוהן. הוא מטופל בפורינטול 75 מ"ג. לאחרונה הוא מרבה לשכוח לקחת את התרופה. כשאני או בעלי מזכירים לו לבלוע את הכדורים, הוא עונה שהוא לא בטוח אם הוא לקת את התרופה או שלא. אנן חוששים שאם אכן הוא לקח את התרופה אולי יגרם לו נזק מלקיחת כמות כפולה של התרופה. ברור לנו שהוא מדלג פעמים רבות על התרופה וכמו תמיד ישנו אצלנו ההורים החשש מהתלקחות חוזרת. שאלותיי הם: האם נגרם נזק מלקיחת כמות כפולה של פורינטול? אם הוא אינו בטוח שלקח את התרופה עדיף לא לקחתה באותו יום? ושאלה נוספת בגלל חוסר אחריותו של בננו הוא נזכר לעיתים כעבור שעות רבות לקחת את התרופה, האם זה בסדר לקחת את התרופה כמה שעות לאחר הזמן? תודה רבה,גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורינטול
ד''ר בתיה וייס11/11/2008רמת התרופה מצטברת ולקיחה כפולה חד פעמים לא תזיק, אך לעתים קרובות הדבר יכול להביא לעלייה גובהה מדי ברמת התרופה. איחור של מס' שעות אינו משנה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
גלית11/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקליה10/11/2008
שלום רב, ברצוני לשאול לגבי בתי בת שנתיים וחצי. לפני כחודש וחצי נעשתה לה בדיקת טרנסגלוטמיניז והתוצאה היתה 109. לאחר שלושה שבועות חזרנו על הבדיקה והתוצאה היתה 165. האם חייבים לעשות לה ביופסיה על מנת לאמת צליאק ? (לפני כשבוע התחלנו בדיאטה נטולת גלוטן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליה
פרופ` יורם בוינובר10/11/2008כן מומלץ לבצע ביופסיה לאישור אבחנה . זו אבחנה חשובה עם השלכה לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותרוית09/11/2008
שלום רב לבני בן שנתיים וחצי אובחן לפני חודש וחצי חיידק הסלמונלה. במהלך המחלה היה חשד לדיזנטריה,הותחל טיפול אנטיביוטי אזניל יום אחד והופסק. הסימנים והשלשולים חלפו בבדיקת תרבית חוזרת לאחר חודש וחצי נמצא שוב חיידק הסלמונלה. מה המשמעות? האם מדאיג? האם מומלץ אנטיביוטיקה לחיסול החיידק? מתי החיידק יחלוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
פרופ` יורם בוינובר10/11/2008העובדה שבנך כרגע לא משלשל יתכן ולא היתה מצריכה טיפול עם זאת הוא מסכן הסביבה ולכן ממליץ טיפול מלא ולא של יום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס בילד בן כמעט שנהשרה09/11/2008
שלום וברכה!! רציתי לברר האם רפלוקס וישטי בילד פחות משנה נחשב כמולד? אם לא- איך זה קורה? תןדה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
פרופ` יורם בוינובר10/11/2008המושג מולד אינו מתאים. הרפלוקס הוא ביטוי של חוסר בשלות בשלב זה של החיים והוא נפוץ בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקקרן שטרן09/11/2008
בתי בת חמש. במשך שנים סבלה מכאבי בטן (לא מאוד חזקים ) ובטן נפוחה. בגיל שנה וחצי עברה בדיקה לצליאק - תקינה. לפני שנה, הורדתי לה לחלוטין גלוטן מהתפריט וכאבי הבטן פסקו כמעט לגמרי והבטן כבר אינה נפוחה. בגלל הקושי לשמור על דיאטה כזו אני רוצה בכל זאת לעשות שוב בדיקת צליאק. כמה זמן עליה לאכול שוב גלוטן כל מנת שהבדיקה תהיה אמינה? נאמר לי שכרגע, בהיותה נקיה מגלוטן במשך שנה, הבדיקה לא תהיה אמינה. תודה רבה רבה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר10/11/2008הורדת הגלוטן לא היתה לגמרי מוצדקת. עם זאת בודאי בדיקה לצליאק מצריכה מתן גלוטן לפחות למספר חודשים. אי סבילות לגלוטן אינה תמיד מחלת הצליאק. במידה והנוגדנים -אימונוגלובולינים אצל הבת ברמה תקינה ממליץ לחזור על הבדיקות אחריחזרה לגלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותבת שוב שכן לא קבלתי תגובה !!ליאת09/11/2008
פיסורה לתינוק בן 4 חודשים: שלום רב, בני בן 4 חודשים. ניזון ממטרנה (מהיוולדו). בשבועות האחרונים הוא סובל מאוד מעצירויות - יציאות קשות מאוד אחת לכמה ימים, המלוות בסבל רב, וממש צרחות כאב בתחילת היציאה. לאחרונה הופיעה יציאה עם דם. רופא הילדים אבחן פיסורה. המלצתו, טיפול יומיומי בשמן פרפין - כפית אחת ביום, וכן מריחת משחה רקטוזורין 3 פעמים ביום. האם טיפול ממושך בשמן פרפין אפשרי בגיל זה ? הוא מקבל כבר שבועיים, ואכן יש ריכוך ביציאות, אך עדיין תחילת כל יציאה קשה וכואבת. כמו כן, מה ההבדל בין משחת פרוקטוזורין ?(הרופא המליץ תחילה על משחה זו, אך מכיוון שאין להשיגה כרגע בבתי המרקחת, שינה לרקטוזורין), וכן מי מבין שתיהן עדיפה לטיפול בתינוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` יורם בוינובר10/11/2008בגיל זה אני ממליץ על דילול הפרמולה בכ 10% כאמצעי להקלת היציאה ופחות על פרפין. רקטוזורין ראוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ושאלה נוספת
ליאת12/11/2008מה יכולה להיות ההשפעה של שימוש יומיומי בשמן פרפין בגיל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן פרפין
בוינובר12/11/2008שימוש יומי למספר שבועות בודדים לא מזיק בדכ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת זנטקמאיה08/11/2008
בני בן שנה ומקבל זנטק מגיל 5 חודשים. רופא הילדים אמר לי להפסיק עם הזנטק ולראות אם התסמינים חוזרים. הוא שוקל 9.5 ק"ג ומקבל 1.3 מ"ל בבוקר ו-1.3 מ"ל בערב. שאלתי היא, האם להפסיק בבת אחת או לרדת במינון (לתת רק פעם אחת ביום) ואז לראות מה קורה. מה ההוראה בד"כ ואחרי כמה זמן עליי לצפות לכך שהתסמינים יחזרו אם הוא עדיין סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנטק
ד''ר בתיה וייס09/11/2008רצוי לרדת בהדרגה תוך מס' ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיסמין08/11/2008
בתי בת ארבעה חודשים וחצי, התחלנו לתת לה פריפל 3 טיפות ביום מזה 10 ימים ומאז במקום שלוש יציאות ביום (ניזונה ארבע פעמים ביום מהנקה ןפעמיים מטרנה) יש לה יציאה אחת פעם ביומיים והרבה גזים, יש לציין כי היציאה רכה עד מיימית. האם ניתן לייחס זאת למתן הברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס09/11/2008יתכנו שינויים ביציאות עם מתן ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןמיכל07/11/2008
הבן שלי בן 13.5 חסר תיאבון ,גובהו נורמלי והוא מתפקד .עיקר עולמו הוא חברים.בבית הספרלא מתפקד,מפריע לא מכין שעורים.מדי פעם התקפת תיאבון ואז לוקח צלחת קורןפלייקס.מה שאני מכינה הוא לא אוכל ,ואם כן,הוא לוקח שני ביסים קם מהשולחן והולך לחדרו.חי משניצלים מוכנים קפואים וקורן פלייקס.מזמן ירדתי מהרעיון של אוכל בריא,אבל הכמויות שהוא אוכל הם קטנות ביחוד שהוא בכיתת ספורט,גם המאמן שלו ציין שהוא לא אוכל מספיק.בדיקות דם לא מזמן היו בסדר.HB נמוך ferritin בסדר.אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר תיאבון
ד''ר בתיה וייס09/11/2008יש לבדוק את הילד ולהעריכו- לא ניתן לתת תשובה על פי הנתונים. גשי ליעוץ גסטרו' .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס לבת חודשמירב06/11/2008
שלום! ביתי בת חודש. נולדה במשקל 2132, והיום שוקלת 3020 קילו. יונקת בעזרת פטמת סיליקון ולפעמים מקבלת חיזוק מבקבוק עם חלב שאוב. למרות שהיא עולה מאוד יפה במשקל, רוב היום היא בוכה, מתעוותת, יש לה ריח מהפה, השינה שלה מאוד חלשה ומועטה, מייללת, משתעלת, נשנקת תוך כדי שינה ומרבה בשיהוקים. מאוד קשה להרגיע אותה, והדרך היחידה היא לתת לה המון פעמים לינוק בארוחה אחת עד שהיא מותשת ונרדמת על השד. כל דרך אחרת להרגיעה איננה עוזרת. בדר"כ היא פולטת במיטה (לא כמויות גדולות) ולפעמים אפשר לראות שהאוכל "עולה לה" אבל לא נפלט. צואה יש לה פעם ביומים עד ארבעה.מאוד קשה לראות אותה סובלת במשך ימים שלמים בוקר וערב. השאלות שלי: -האם זה ריפלוקס או משהו אחר? -הרופאה לא המליצה לעשות בדיקות לריפלוקס כי הן פולשניות, והציעה אגיקל. נראה לנו שזה לא עוזר. האם יש משהו מומלץ יותר והאם כדי להתעקש על בדיקות או שאין צורך? - האם כדי להגביה את המיטה לזוית של 30 מעלות? -האם יש עצות או פתרונות אחרים? אשמח לכל מידע אחר שיוכל לעזור או עצה. תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר בתיה וייס09/11/2008כאשר התמונה הקלינית מתאימה אין צורך בבירור נוסף לרפלוקס. השכבה מוגבהת היא חלק מהטיפול. כשאין שיפור יש צורך לעתים בטיפול תרופתי נוסף כגון זנטק או לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות והקאות לתינוקנתי06/11/2008
ביתי בת חצי שנה לפני שבועיים התחילה לפלוט ולהקיא בצורת סילון לפעמים ישר בסיום הארוחה ולפעמים לא ישר בהתחלה הרופאה חשבה שמדובר בוירוס ועכשיו היא חושבת שזה רפלוקס האם יש איזה בדיקות שכדאי לעבור? האם זה נורמלי שזה קורה פתאום בגיל חצי שנה ומה אפשר לנסות ולתת על מנת להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
ד''ר בתיה וייס09/11/2008רפלוקס מופיע לרב לפני גיל זה, והתחלה פתאומית של הקאות מתמשכות כדאי לברר. הבירור יכול לכלול בירור תזנתי/לרגי, צילומים ועוד. יש לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)