פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אלרגיה גם לנוטרמיגן?
    ענת
    25/10/2008

בני בן חודש הפתפל מכאבים עם מטרנה חלבי וכעבור שבועיים הופיע דם בצואה, עברתי לצמחי למספר ימים, הדם נעלם אך סבל מגזים קשות והועבר לנוטרמיגן, כעבור שבוע שוב דם בצואה, המון יציאות ביום עם ריר, פצעונים קטנים על הפנים והוא פולט המון, האוכל עולה לו וכנראה יש לו רפלוקס, הוא חסר שקט וישן מעט מאוד. מה כדאי לעשות? לעבור לנאוקייט? האם ניתן לבצע בדיקות אלרגיה בגיל זה? איך ניתן לדעת שזו רגישות למזון ולא משהו אחר כגון דלקת במעיים. תרבית צואה יצאה שלילית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה גם לנוטרמיגן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת

פרופ` יורם בוינובר
    26/10/2008

הייתי נותן שנס ארוך יותר לנוטרמיגן. הסבירות שאלרגי לנוטרמיגן נמוכה. לא הייתי מבצע בדיקות אלרגיה בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים וכאבים אצל תינוקת בת שנה
    מיטל
    23/10/2008

הבת שלי בת שנה וחודשיים. מגיל 8 חודשים לסרוגין היא סובלת מעצירות קשה. כאשר העצירות חולפת,עדיין היציאות שלה קשות מאוד,ומלוות ברוב הפעמים בבכי וכאבים חזקים. לרוב היא עושה 1-2 יציאות ביום,אך כאמור הן קשות מאוד ולעתים בצבע כהה(היא לא מקבלת תוספת ברזל מגיל 8 חודשים). רופאת הילדים גילתה שיש לה טחורים אך אמרה שאין מה לעשות עם זה ונתנה רק משחה לאילחוש המקום. אציין כי בתי שותה הרבה מים ואוכלת את כל סוגי המזון. האם נדרשת בדיקת גסטרו פולשנית? האם נדרשת תרבית צואה?מה עושים עם הטחורים? אודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה.

הוספת תגובה

• למיטל

פרופ` יורם בוינובר
    23/10/2008

בגיל זהאין טחורים. זה בליטה של הרירית. להקל על היציאה ניתן לתת פגלקס או אוילק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירה חזקה של עקומות משקל - בן 11 ח
    הורים מודאגים
    23/10/2008

בנינו כמעט בן שנה ועקב חוסר עליה במשקל במשך 5 חודשים(שבירת עקומה מ-70 ל-7, גובה 70, היקף ראש 90) ביצענו בדיקות דם לצליאק שיצאו תקינות להלן התוצאות:. TRANSGLUTAMINASE - 0.1 כשערכי הנורמה 0-19.9. 0.19 igg 619 , igm 93 , iga 60.3 , c-reactive protein כמו כן עשינו בדיקות נוספות כמו, B12, חומצה פולית, צואה לפרזיטים, גיארדיה, קרוטן, אימונוגל, TTG, CRP, ספירת דם, ביוכימיה, אלובמין וכולן תקינות, כולל המוגלובין 12.1. ברזל יצא נמוך (30) ופריטין מעט נמוך אך תקין. התייעצנו עם גסטרו ששלח אותנו לבדיקות נוספות: אולטרסאונד בטן, צילום כף יד+רככת ויעוץ תזונאית. מחכים לתורים... בסיכום כתב: שקעים בבית חזה תחתון (הריסון גרובס), בטן תפוחה והיפוטונית, אין הגדלת איברים, התפתחות תקינה. אציין שלילד יש הרבה יציאות ביום, תקינות ותיאבונו בינוני, אך אוכל. שאלותיי: 1. האם הבדיקה הנ"ל מעידה ב-100% שאין לילד צליאק? או שעדיין זה לא ירד מהפרק. האם כדאי לחזור שוב על הבדיקה או לעשות בדיקות פולשניות יותר? 2. במצב נתונים כאלה, איזה מחלות צריך לשלול ומה הערכתך הכללית? *סליחה על האורך. אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן!

הוספת תגובה

• שבירת עקומות.

ד''ר בתיה וייס
    23/10/2008

מתחת לגיל שנתיים הבדיקות הסרולוגיות לצליאק פחות אבחנתיות ומדוייקות. שבירת אחוזונים כזו מחייבת בירור- הילד כבר מטופל אצל גסטרואנטרולוג. חלק מהבירור כולל לפעמים ביופסיות מהמעי הדק גם ללא עדות בבדיקות הדם, אך כל זאת לשיקול הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אפשר גם את חוות דעת הפרופ'?

הורים מודאגים
    24/10/2008

מה המלצתך לאור הנתונים שציינתי לעיל? הילד מתחיל אף לרדת במשקל וטרם מצאנו סיבה לכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וגזים אצל בן 8 חודשים
    מיכל
    22/10/2008

מזה כחודש סובל בני מכאבים שבאים לידי ביטוי בעויתות כאב, בכי רב, עצבנות, חוסר שינה ואכילה מועטה. נשללה אפשרות של השתפלות מעיים ע"י בדיקת חוקן בריום. צילום בטן תקין. במשך שבועיים היה עם חום גבוה וכעת יש לו חום עד 38.5 לפרקים. כאשר יש לו גזים הם מלווים בכאב ואף בריח רע. האי נוחות מתבטאת לאורך כל היום ובשיאה בשעות הלילה. הילד אינו מצליח לישון יותר משעה וחצי ברציפות. בדיקות הדם תקינות. כיצד ניתן להקל על סיבלו? ומה יכול לגרום לו לגזים ולעצירות? (נותן צואה פעם עד פעמיים ביום, גם קשה וגם רכה ביחד). אנחנו ממוטטים, מי וכיצד ניתן לעזור לו / לאבחנו?

הוספת תגובה

• אי שקט

ד''ר בתיה וייס
    23/10/2008

אי שקט יכול להגרם מסיבות שונות ולא רק ממערכת העיכול. יש לבדוק את הילד ולהעריכו ולא ניתן לתת אבחנה כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי עם ריר כמו נזלת בתינוק בן חודש
    ענבל
    21/10/2008

צהריים טובים בני בן חודש וחצי הוא סובל מגזים הוא ניזון ממטרנה. בתקופה האחרונה יש לו בקקי ריר כמו נזלת וריח רע מאוד. הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע? האם ישנה בעיה? ואיך פותרים אותה. תודה מראש ענבל

הוספת תגובה

• לענבל

פרופ` יורם בוינובר
    21/10/2008

במידה והתינוק עולה במשקל ומתנהג רגיל לא הייתי מחפש פתרונות. ניתן להראות היציאה לרופא המטפל שישפוט האם היציאה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבל
    22/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן / קוליק
    כרמית
    20/10/2008

שלום רב, אנו הורים לתינוקת בת 5 שבועות. אני מניקה אותה הנקה מלאה. לפני כשבועיים היא התחילה לסבול ממה שנראה כקוליק. בתחילה נתנו סימיקול ולא הסתמנה הקלה מורגשת ולאחר מספר ימים של בכי רציני ובהמלצת רופא התחלנו לתת בייבי זים, בימים האחרונים אנחנו מנסים גרייפווטר (לא במקביל). הבעיה היא, ואולי זה משהו רגיל אבל מכיוון שאנחנו הורים חדשים וטריים ואין לנו יותר מידי ניסיון, שהיום מתנהל כך שכשהיא לא ישנה היא בוכה הרבה מאד. הבכי לא מופיע רק בשעות אחה"צ - ערב אלא אם ניקח את היום כדוגמא, הבכי התחיל בסביבות 10 בבוקר ובעצם נמשך לסירוגין כל היום, כשאנו מנסים למצוא את התנוחה שתרגיע אותה על הידיים - כמעט ללא הצלחה. הבכי אינו בכי של רעב אלא בכי של צווחות המלווה בהרבה התפתלויות שמשאיר אותנו חסרי אונים. הדבר היחיד שמרגיע אותה - לינוק. היא "נרגעת על הציצי" אבל לאחר אתנחתא של רגיעה הבכי בדר"כ חוזר. חשוב לציין שהיא עולה במשקל יפה, השתחררה מבי"ח 3.140 (נולדה 3.365) ובגיל חודש בדיוק שקלה 4.430 ובאופן כללי הכל תקין. כמעט כל מתן צואה מלווה בבכי והתפתלויות למרות שהצואה נראית תקינה - נוזלית (עם גרגירים מידי פעם) ובצבע חרדל, מידי פעם הצואה יוצאת ב"סילון" (כנראה כי יש גזים מאחוריה). מכיוון שהתחלנו לחשוב שאולי זה בעצם לא רק עווית בטן אני אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא. המון תודה וחג שמח ! כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן / קוליק

הוספת תגובה

• לכרמית

פרופ` יורם בוינובר
    20/10/2008

אני מסכים עם האבחנה שלך של קוליק. זהמושג מופשט שיש לו מספר גורמים שאנו מכירים וכנראה אחרים שאיננו מכירים. כל התכשירים שציינת בדכ חסרי תועלת. מאחר וחלק מהמקרים הם כנראה תוצאה של רפלוקס- החזר קיבה ושט לעתים מתן זנטק עוזר. קשה לכוון כמות האוכל בהנקה. רצוי לא להאכיל בעודף. התופעה חולפת עם הגיל. היציאה לפי התאור תקינה ליניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה, איך מאבחנים

כרמית
    20/10/2008

רפלוקס? כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

בוינובר
    21/10/2008

לעתים פליטות והקאות מצביעים על כך ברוב המקרים כמו שלך הניסיון הטיפולי יכול להצביע על אפשרות זו. בדכ ברור נוסף לא שווה המאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    איילת
    19/10/2008

בני בן שנה וארבעה חודשים,מלידה סובל מריפלוקס-לפי השערת הרופאים-ללא בדיקות כלשהן.כל הרופאים אמרו שהבעיה תיפתר עם הזמן וככל שיגדל ,יזחל,ישב,ילך וכו'-אבל זה ממש לא קרה,כעת הוא גם מאד מנוזל כבר כחודש מה שגורם לליחה הרבה לגרום לעוד הקאות.(3-5 פעמים ביום) יש לו חשד לבקע מפשעתי -נמצא במעקב אצל כירורג ילדים. שאלתי-האם יש להתעקש לבדיקות פולשניות/לתרופות הקלה (קיבל זנטק חודש כשהיה בן חודשיים) האם הצרבות לא מסוכנות לושט? רופא הילדים אמר שעד גיל 3 ההקאות תקינות עד 2-3 פעמים ביום-האם זה נכון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי לעזור לתינוק שלי? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• לאיילת

פרופ` יורם בוינובר
    20/10/2008

ניתן לתת זנטק בכל גיל . הקאה בזמן מחלה במיוחד ש לדרכי נשימה עליונות בגיל זה שכיחה. לא הייתי עושה בדיקות פולשניות. התועלת מועטה. יש להקפיד שלא להאביס בהאכלה. אכילה מסודרת בניחותא עשויה גם היא לעזור. כן התופעה חולפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות
    ע.ס
    19/10/2008

שלום רב, לבתי בת ה 15 צרבות מטרידות מאוד מזה כשבועיים. האם זו תופעה שכיחה לגילה והאם מומלץ לבצע בירור?. ברקע המשפחתי דלקות במערכת העיכול העליונה ונוכחות הליקובקטרי. בברכה, אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    צרבות

הוספת תגובה

• צרבות

ד''ר בתיה וייס
    19/10/2008

ניתן לתת טיפול נוגד חומצה ולבדוק נוכחות החיידק. צרבות אינן שכיחות אך גם לא נדירות בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת בת חודש וחצי
    אוה
    16/10/2008

לביתי יש עצירות מזה 10 ימים. כל ה"פתרונות כגון מים,גירוי מד חום וכו' לא עובדים. שימוש בנר עבד פעם אחת. כיום היא זורקת החוצה את הנר ויוצא מעט. מזה יומיים למרות נר שלא זרק החוצה וגירוי מד חום עיסוי בטן כיפוף רגליים שום דבר לא עזר. מה עושים ואיך יודעים שזו אינה חסימה במעיים. יש לציין שהיא נמצאת במעקב רופא וטיפת חלב. הם לא מתרגשים אבל הבכי המתמיד והאי שקט של הילדה מדאיג אותי. מה עושים? אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר בתיה וייס
    19/10/2008

על הנקה צצכן יציאה אחת ל7-10 ימים. לחסימת מעי סימנים נוספים המתפתחים. מעבר לכך- צריך לבדוק את הילדה כולל בדיקה רקטלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שכמעט לא עולה במשקל
    אמא מודאגת
    13/10/2008

שלום! נתחיל מזה שאני קצת מיואשת. הנסיכה שלי בת 6 וחצי חודשים ועד לפני חודש וחצי לא היו בעיות אוכל. התינוקת ניזונה מחלב שאוב בלבד והיא אינה יונקת בכלל מגיל 3 חודשים. התינוקת אלרגית לחלב ולסויה (מקיאה+משלשלת תמ"ל חלבי אפילו אם ניתן בכמות קטנה ביותר). הצלחתי להרגיל אותה לנוטרמיגן-אוכלת כל יום 60 מ"ל(על מנת שלא תשכח את הטעם שלו) אבל כל השאר- חלב שאוב שלי. בזמן האחרון היא לא אוכלת הרבה-אוכלת מקסימום 850 מ"ל ביום. היא מסרבת למוצקים: לא מוכנה לאכול אפילו פירות מתוקים כמו אגס ובננה. ניסיתי גזר והוא גרם לה לשלשול(גם אותו לא רצתה לאכול)-היינו אצל האלרגולוג המטפל , הוא אפילו לא התעמק בסיפור, פשוט זרק לי "אז לא נורא, פשוט אל תתני לה גזר" ( ממש תשובה "מקצועית") ואחרי דקה כבר היינו בחוץ ( כנראה מיהר הבייתה...) לגבי מוצקים- לא אוכלת אפילו 2 כפיות-פשוט לא רוצה. אם כשהיא מחייכת שמים לה אוכל בתוך הפה–אם זה פרי מתוק היא בולעת ועושה פרצוף ואם זה ירק היא מתחילה לבכות בכי היסטרי(ואני לא בעד להכריח- רק עשיתי ניסיון-אני לא מתכוונת להכריח אותה לאכול) בחודש וחצי האחרונים היא עלתה רק 300 גרם וזאת למרות שהיא אוכלת את ה850 מ"ל. מה לעשות? נדמה לי שהחלב שלי התחיל להיות דליל- במיוחד החלב של הבוקר-אני שואבת במכה 400 מ"ל בבוקר והוא ממש דליל. אולי לא לתת לה לשתות אותו? במקום זה לתת לה את הנוטרמיגן( בהנחה שהיא תאכל יותר מ60מ"ל) אולי לתת לה רק את החלב השאוב של הערב?אני מייצרת חלב קצת יותר ממה שהיא צריכה לכן אני מקפיאה(עדיין לא יצא לי להשתמש בחלב הקפוא) מה עלי לשעות? אולי לעבור רק לנוטרמיגן? מה לעשות עם המוצקים? התינוקת נראית בריאה-אין לה חום או כאבים כלשהם...(גם הייתי בביקורת אצל הרופא המטפל לפני שבועיים) מה אני יכולה לעשות?אני מיואשת ונראה לי שמשהו שאני עושה לא בסדר. בטיפת חלב, האחות בכלל לא התייחסה אלי, ממש מיהרה שקלה וזהו... היא לא בתת משקל, אבל היא הפסיקה לעלות. ונראה לי שמשהו לא בסדר- או שהחלב שלי לא מזין(אולי אני לא אוכלת טוב- וכן זה קורה לי הרבה) והיא גם לא רוצה מוצקים, לא יודעת, אני ממש מודאגת- העלייה ממש איטית ונדלקת לי נורה אדומה.

הוספת תגובה

• חסר עליית משקל

ד''ר בתיה וייס
    15/10/2008

רצוי עשות יעוץ ובירור מסודר על ידי גסטרואנטרולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי ריר אצל תינוקת בת חודשיים
    לנה
    13/10/2008

שלום רב, כבר מעל שלושה שבועות יוצא לתינוקת שלי קקי ררי. לפני כשבועיים הבחנתי גם במעט דם - מן פסים או נקודות אדומות. כל יציאה של התינקת שלי רירית, אך דם מופיע רק אחת למספר ימים. הבת שלי ניזונה מהנקה ופעם-פעמיים ביום ממטרנה. רופאת הילדים שלנו אמרה שמדובר באי סבילות לחלב פרה והציעה לעבור לנוטרמיגן. התינוקת מסרבת לאכול את זה. - מה המשמעות וסיבות לקקי רירי? האם זה מסוכן? - האם אפשר לנסות להאכיל את בתי במטרנה צימחית? רופאת ילדים אומרת שבמקרים יש להאכיל רק בנוטרמיגן. - היו שלושה ימים שכבר הפסקתי לאכול מוצרי חלב והנקתי את בתי הנקה מלאה ללא תוספת של מטרנה, אך עדיין היה לה קקי ריר. למה זה קורה? - האם קיים תחליף כלשהו חוץ מנוטרמיגן? - האם במצב של אי סבילות לחלב חלב פרה אני יכולה לאכול גבינות עזים, או שגם מזה אני צריכה להימנע? תודה וחג שמח, לנה.

הוספת תגובה

• יציאה רירית

ד''ר בתיה וייס
    15/10/2008

אכן יש סבירות לאי סבילות לחלבון חלב פרה. ניתן להוסיף לנוטרמיגן מעט סוכר ענבים לשיפור הטעם. אין מניעה חד משמעית לנסות מטרנה צמחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מרובות ורכות לתינוק בן שנה

הדס
    21/09/2014

בני בן שנה וחודש,, בחודש וחצי האחרונים החלו יציאות מרובות כ- 5 פעמים ביום
    היציאות רכות, לעיתים אף מימיות
    הצבע צהוב בהיר ולעיתים יש בפנים חתיכות מזון כמו גזר, תפוח אדמה שנראה שלא התעכל...
    היינו אצל רופא ועשינו בדיקות לצליאק וכו הכל יצא תקין. האם יש קשר להפסקת הברזל בגיל שנה ?
    הילד שותה מטרנה צמחית וניזון ממזון מוצק.
    אני מאוד לחוצה מזה, הרופא אמר רק להמתין ושאין מה לעשות .
    הילד ירד בעקומת המשקל מאחוזון 50 ל 25
    מה יכול להיות שיש לילד? האם יש בדיקות נוספות שניצן לבצע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מרובות ורכות לתינוק בן שנה - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2014

הרופא המטפל יכול לבצע בדיקות סקירה כלליות לאבחן חסרים תזונתיים באם הם קימים. שתיה מרובה מעודדת יציאה צרכה. הצמיחה לגובה היא גם מדד טוב לכך שהמשקל לא מונע הצמיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת
    גלית
    13/10/2008

שלום. בני בן 15 חולה במחלת קרוהן ומטופל באופן סדיר בפורינטול 75 מ"ג וכדור ברזל slowfe אחד ביום. לפני כחודשיים קיבל גם 3 עירויי רימקייד עקב התלקחות המחלה וכעת נמצא ברמיסיה ומרגיש טוב. האם בגלל הטיפול ברמיקייד רצוי להתחסן נגד שפעת לפני החורף? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת

הוספת תגובה

• שפעת

ד''ר בתיה וייס
    15/10/2008

אכן לחולים עם תרופות מדכאות חיסון מומלץ להתחסן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עזים- ילד בן 2.5 (חוזר)
    Tom
    12/10/2008

היי, אני אב לילד בן 2.5. כל 3-2 חודשים תוקפים את בני כאבי הבטן עזים הכוללים צרחות והיתפטליות. הכאבים חולפים כעבור שעה לערך ולאחריהם בני חש חולשה. בהתקף האחרון הוא (לדברי אשתי) הפסיק לנשום מרוב כאבים, שפתיו הכחלו והוא לא הגיב למספר שניות. הילד פונה לחדר מיון שם לא נמצאו מימצאים מיוחדים. הוא אושפז למעקב ושוחרר עם הפניה לבדיקות נוספות (כולל US) מה זה יכול להיות? תודה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר בתיה וייס
    15/10/2008

יש לבדוק את הילד בזמן התקף ורצוי לבצע US ובדיקות דם בזמן התקף. האבחנה אינה חד משמעית מסיפורך, אך נדרש המשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים שלא עולה במשקל
    יובל
    12/10/2008

שלום שמי יובל אב לתינוק בן 9 חודשים. בני ינק עד גיל חודשיים וחצי ומאז הוא מקבל מטרנה חלבית. מגיל 4 חודשים הוספנו לו קורנפלור. ומגיל חצי שנה הוא חשוף לדיסות אחרות. הוא גם אכל פירות ומרק. משקל בלידה היה 2860 גרם, אחוזון 10 לאט לאט האחוזון ירד לשלישי ,התחלנו לתת לו פוליקוז מלפני חודש בהמלצת דיטנית. היום הוא יצא מכל האחוזונים. ב- 21/9/08 הילד התחיל להקיא כל ארוחה שניה שלישית. ב- 24/9/08 התינוק התאשפז מחשש להתיבשות. אחרי החלפת הכלכלה למטרנה צמחית הילד נכנס לעצירות אך ההקאות לא פסקו. החליפו לו כלכלה לנוטרומגן אך ההקאות המשיכו מפעמיים ביום וירדו לפעם ביומיים. הילד הוחזר למטרנה חלבית + 2% פוליקוז הוא הפסיק להקיא. לילד מצב רוח טוב הוא פעלתן וסקרן הוא אוכל 160 cc כל 3 שעות 7 ארוחות ביום של מטרנה חלבית + 2% פוליקוז אך ממשיך לרדת במשקל כרגע הוא שוקל 6310 גרם הוא השתחרר מבית החולים 4/10/08 במשקל של 6300 גרם. הצואה שלו קשה בצבע צהוב אך פעם ביום יש לו יציאה רכה. מאז שהוא השתחרר מבית החולים הוא עולה ויורד במשקל. מה עושים שיעלה במשקל. נראה לי שאין לו ספגיה מספקת של האוכל. אודה לכם על תשובתכם.

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר בתיה וייס
    12/10/2008

נראה לי כי עניתי כבר לנטלי - אותו תינוק?
    הבעיה שאתה מתאר אינה חד משמעית ודורשת בדיקת הילד ובירור מעבדתי. עליך לפנות לגסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת צואה
    בלינה
    11/10/2008

בתי בת השמונה עושה קקי במכנסיים - 'בורח לה' כמעט כל פעם. היא לא עושה הכל בתחתונים, רק מעט. השאר מגיע לאסלה, מתישהו.... היא נגמלה בסדר, ורק אחרי כמה שנים מהגמילה התחילה הבעיה, לפני כשנה וחצי. לרוב היא מזהה ש'ברח לה' רק אחרי שזה קרה. כלומר לא מרגשיה צורך ללכת לשירותים ומנסה הלגיע בזמן, אלא בכלל לא שמה לב. לפעמים היא כן מגיעה לשירותים בזמן. התחלנו טיפול בשיטת פאולה אבל קשה להתמיד בתרגילים. בינתיים לא ניכר שיפור כלשהו. לא בדקנו בעיה נוירולוגית או משהו אחר. עד גיל 6 היא הרטיבה במיטה בלילה ורק בעזרת פעמון של ד"ר קושניר נפסקה התופעה. האם טיפלנו בסימפטום במקום בבעיה והעברנו אותה למקום אחר?! אשמח לעצות כיצד לטפל בבעיה. בברכה, בלינה

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת צואה

הוספת תגובה

• בריחת צואה

ד''ר בתיה וייס
    12/10/2008

בעייה זו התנהגותית ודורשת טיפול מסודר על ידי גסטרואנטרולוג, לעתים גם יעוץ פסיכולוגי בגיל זה. עלייך לפנות ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה