מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שאלהטלי25/07/2008
לבתי בת ה-17 יש לאחר שהיא אוכלת רעשים מהבטן. לקחתי אותה לרופאת משפחה והיא רשמה לה מרשם לפנקראופלט רציתי לדעת אם זה מומלץ למניעת רעשים ויגרום להפסקת הרעשים ומה המינון המומלץ בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` יורם בוינובר26/07/2008אין תרופה לרעשים פרט לאכילה איטית בכמות מתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי26/07/2008אז לא מומלץ שבתי תקח את הכדורים הללו או שהם יעזרו..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה?
טלי29/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
פרופ` יורם בוינובר30/07/2008לא רואה ערך רב בתרפה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טלי04/08/2008הכדור לא עזר עזר לה בכלל וגם למרות שהיא אוכלת בצורה איטת יש לה רעשים מה הפתרון הנוסף שיכול להיות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
טלי07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וצואה קשהמיכל22/07/2008
פרופ' / ד"ר שלום רב בתי בת 3 ,ילדה בריאה בד"כ (מלבד וירוסים קלים בחורף). עד לפני כחודש (מרגע לידתה) היו לה יציאות תקינות (כל יום). בחודש האחרון שמתי לב כי הצואה נהפכה לקשה מאוד והיא מאוד מתאמצת בהוצאת הצואה. בשבועיים האחרונים הצואה יוצאת בתדירות של יומיים (גם כן צואה קשה בהתחלה וסופה קצת יותר רכה). ב 3 ימים האחרונים לא יצא כלום. אני רואה שהיא מנסה ומתאמצת מידי פעם -אך לא יוצא כלום (אציין כי הילדה עוד לא גמולה מחיתולים -תגמל בחודש הבא בבית לאחר סיום הפעילות בגן הילדים-עושה קקי בחיתול,ואנו בבית בטקס מיוחד זורקים הקקי לשרותים ונפרדים ממנו לשלום :-) ) אין מבחינתנו שום שינוי בתזונה ולכן לא ברור לי מדוע המצב התהפך (מיציאות סדירות של כל יום ליציאות קשות כל יומיים ,ונכון לרגע זה אין יציאה כבר 3.5 ימים). עוד אציין כי לדעתי הילדה שותה מספיק מים, אינה שותה מיצים וממותקים למינהן, עדיין מקבלת בקבוק מטרנה בוקר וערב. מה עושים? תודה לכם מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יורם בוינובר22/07/2008עצירות מדי פעם אינה תופעה נדירה. במידה וזה מתמיד ניתן לנסות טיפול באוילק או פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה אחת לשבועיים - תינוקת יונקתקרן22/07/2008
שלום, בתי בת חמישה חודשים (הנקה מלאה). החל מגיל חודש היא יוצאת קיבה אחת לשבועיים וכשזו יוצאת ציבעה הוא ירוק כהה ומירקמה נוזלי. ברצוני לציין כי: 1- בתי אינה סובלת, לא במהלך השבועיים ולא בזמן היציאה. 2- היא מתפתחת יפה מכל הבחינות ועולה יפה במשקל. 3- לגזים שלה (כבר מרגע הלידה) יש ריח חזק וחריף באופן יוצא דופן. 4- היא עדיין אינה מקבלת תוספת ברזל. 5- במהלך השבוע השני, היא פולטת יותר (לא מקיאה). 6- ניסיתי עגבניות, מעט מים, גירוי עדין של פי הטבעת, אך ללא הואיל. היא נבדקת כל חודש אצל רופא הילדים שאינו מודאג מהמצב, בניגוד אליי. האם זה סימן לבעיה מסוימת?מה עלי לעשות? האם לפנות לגסטרו? תודה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` יורם בוינובר22/07/2008ביניקה היציאות נעות בין יציאה לאחר כל ארוחה ועד ליציאה פעם ב10 ימים ויותר. מאחר ולא רחוק היום שתתחילי בתוספות של מרק ופרי קרוב לודאי שתראי שינוי ביציאות ותידרותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניה דיאפרגמת - בעיות בכבדמורן ק21/07/2008
שלום, אני אמא של שניי ילדים אחד בן 5 והשנייה בת שנה וחצי לפני כ7 חודשים אבחנה אצל בתי הרניה דיאפרגמתי עם עליה של כל הקיבה לחלל החזה. בתי נותחה לפני חצי שנה בבי"ח שניידר (ניתוח של 7 שע') הניתוח בוצע בלפרוסקופיה לאחר מכן היינו כשבועיים באשפוז אשר מתוכו 4 ימים בטיפול נמרץ ולאחר מכן במחלקה הכירוגית במהלך האשפוז הקטנה שלי העלתה חומים גבוהים אשר קשרו את הבעיה לתסניני ריאות כמו כן תפקודי הכבד היו גבוהים לאחר מס' פעמים שחזרנו על הבדיקות ותפקודי הכבד המשחכו להיות גבוהים הגענו לגסטרו בבדיקות שנערכו שם נראה כי יש איזשהו נוגדן שתורם לגוץ לתקוף את הכבד כרגע אנו ממתינים לתור לביופסיה (חשד למחלה אוטואימיונית) כמו כן יש לבתי רפלוקס לשני שליש דיסטלים של הושת אך עם אנטומיה תקינה של הקיבה באמצע תנועת נדנדה יש בבירור חזרה של האוכל עד לוושט.(כרגע ממתינים לראות בעוד כמה חודשים לקראת גיל שנתיים מה עושים. האם כל הנ"ל הגיוני לילדה בת שנה וחצי ? לטענת הגסטרו אין קשר לניתוח ש בתי נכנסה עם תפקודי כבד לא תקינים.מה עושים ? 052-3808888 תודה מראש מורן אנא עזרו לי... ASMA חיובי היום קיבלנו תשובה שלילית לגביי MCV והדרך היחידה לבדוק מה מצב הכבד באמת היא אך ורק ביופסית כבד . חשוב לציין כי הילדה הינה ילדה חיונית והתפתחותה כמו ילדים בגילה ואף יותר.. כרגע מטופלת בלוסק בשל רפלוקס לאחר ניתוח שבברור קיים אותו בקע סרעתי אך הקיבה ממוקמת במקומה (למזלנו) . מה עושים??? אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן ק
פרופ` יורם בוינובר22/07/2008את מטופלת במרכז רפואי כלשהו וכנראה עי רופאים שמכירים את הילדה ובעיותיה היטב. שאלות אלו יש להפנות אליהם ולא להתיעץ במקרה שכזה באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצורת עיגוליםמיטל20/07/2008
שלום,ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים,סובלת מאז היותה תינוקת מעצירויות באות והולכות,היום ביתי כבר אוכלת הכול וללא טיטול,כל היציאות שלה כמעט יוצאות כעיגולים קטנים וקשים.הם זה עצירות?והאם כדאי לעשות בדיקה במעי הגס(ככה קראתי באתר של סמיאלק)? על תשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` יורם בוינובר22/07/2008לא הייתי עושה בדיקות אלא מוסיף נוזלים לכלכלה- שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי כהה על גבול השחורשולי18/07/2008
לבתי בת השמונה חודשיים, אוכלת מוצקים כבר מגיל חצי שנה, בחודש האחרון כמות המוצקים עלתה, והיא מזונה העיקרי .יש לה גושים של קקי שחור מעורבים עם קקי ירוק. זה לא מופיע כל הזמן אבל מדי פעם וזה בד"כ מופיע כאשר הקקי גם מעט קשה במרקם שלו. האם זה מעיד על איזשהי בעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי
פרופ` יורם בוינובר22/07/2008צבע הצואה כצבע הפיגמנטים באוכל בתוספת צבעי המרה. במידה והילדה חיונית ובריאה לעתי אין עדות לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טריאני15/07/2008
שלום לכם,ביתי אובחנה כחולת קרוהן לפני 4 חוד',מקבלת פנטסה ובתקופה שקטה. פעם בחודש קורה שיש לה דם טרי בצואה ביציאה של הבוקר וביציאה בערב הכל תקין. יש לציין שמרגישה טוב והצואה יוצאת גושית ככלל האדם . האם יש צודך לדאוג?הבנתי שזה דבר רגיל שיכול לקרות במחלה הזו. אשמח לשמוע את תשובתכם.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` יורם בוינובר16/07/2008ביתכם אובחנה עי גסטרואנטרולוג ואליו יש להפנות שאלותיכם. הוא מכיר הילדה ומחלתה ויוכל להשיב בצורה הטובה ביותר. יציאה עם דם אינה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר דיאטה ללא גלוטןמיכל14/07/2008
תוך כמה זמן נתן ליראות שיפור בתוצאות בדיקות הדם לחולי צליאק? התחלנו לבתי בת השנתיים ושמונה חודשים דיאטה ללא גלוטן לפני חודש ושלושה שבועות בערך. תון כמה זמן נתן לראות שיפור בהומוגלובין? ובסרולוגיה לצליאק? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` יורם בוינובר14/07/2008ממליץ לבדוק הסרולוגיה לאחר כ 3 חד ויותר לאחר התחלת הדיאטה. זה יכול לקחת גם שנה .
ספירת הדם תשתפר גם לאחר מס חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה sgaקארן14/07/2008
קראתי בספרות כי ילדים שנולדו קטנים לגיל ההיריון סובלים באופן שכיח מבעיות כגון reflux והתרוקנות איטית של הקיבה. בתי מתעוררת לפעמים בצעקות ורצה לשירותים ,אומרת שכואב לה הבתן ותוך כדי זה שיש לה יציאות היא מקיעה. מכיוון שזה לא קורה כל יום , אלא מדי פעם , אולי פעם בשבוע , לפעמים יותר ו לפעמים פחות, הרופאים לא מתרגשים. אך לי זה נראה מוזר. יש לה גם רגישות לשוקולד , אם היא אוכלת את זה אז הצואה שלה שחורה והיא גם מתעוררת עם כאבים ולרוב מקיאה. בננות גורמות לה לעצירות , פעם עשו לה חוקן במיון בגלל זה. היום הבאתי לה קורנפלייקס עם חלב ולאחר כשעה שייק פירות בבלנדר והיא הקיאה זה.אולי בגלל התפוזים. לא יודעת, יש לי הרגשה שהיא יותר רגישה מילדים אחרים ונוטה להקיא בקלות ובד"כ כאשר היא באמצע יציאות. האם צריך לעשות בדיקות לתנועתיות מעיים או התרוקנות הקיבה? האם יש גסטרו מומחה לילדים קטנים לגיל היריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארן
פרופ` יורם בוינובר14/07/2008לא אין מומחה מיוחד לSGA בין הגסטרואנטרולוגים. לפי הסיפור המלצתי לגביה שתואכל בצורה מסודרת ולא בכמויות גדולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר אכילהשמואל13/07/2008
שלום, בתי מתלוננת על כאבי בטן אחרי שהיא אוכלת, היא סובלת משלשולים ועצירויות ורופא המשפחה אומר שעלינו לחכות שמערכת העיכול שםלה תתחזק, כי היא רק בת 3, האם זהו מצב נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
פרופ` יורם בוינובר13/07/2008בדכ לכאב אחר אוכל אין משמעות מרובה. המצב המתואר נשמע כמצב לאחר מחלה זיהומית. ממליץ לדאוג בעיקר לנושא העצירות עי מתן שתיה ירקות ותוספת פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקרון10/07/2008
שלום, בני בן 3 סובל מכאבים לאחר האוכל ואינו מצליח לעשות צרכים כמו שצריך בגלל שמתלונן על כאבי בטן כל הזמן הלכנו לבדיקות והיה חשד לצליאק, אך לבסוף נשלל וכעת לא יודעים מה הבעיה, האם יש בעיה דומה לצליאק שיתכן והוא סובל ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
פרופ` יורם בוינובר11/07/2008עצירות היא סיה שכיחה לכאב בטן. ניתן לתת לילד פרפין או פגלקס לתקופה מסוימת ולראות התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשים עם משקל נמוךשנון07/07/2008
שלום ד"ר, אני פונה אליך בעקבות בעייה שנוצרה עם התינוק שלי שהיום הוא בן 8 חודשים. הוא בן 8 חודשים ושוקל רק 7.250 ואורכו 71 ס"מ היקף ראש 43.7 ס"מ. קצת רקע: הוא ינק עד גיל 4 וחצי חודשים ובגלל שהוא לא עלה במשקל וגם בגלל שהייתי צריכה לחזור לעבודה עברתי לתמ"ל סימילאק. גם עם הסימילאק קצב העלייה במשקל היה איטי ממוצע של 150 גר' בשבועיים וחצי. בגיל חצי שנה הכנסתי לו לתפריט גם מוצקים, רסק פירות וירקות והוא אוכל אבל עדיין לא עולה במשקל בקצב נכון. נכון להיום, אני מודאגת. ערכנו לו בדיקות דם כי היו לו יציאות מרובות של 4 פעמים ביום . בתוצאות הבדיקות ההומגלובין הראה 10.7 ומעבר לכך לא היה דבר המורה על בעייה. רופא הילדים המליץ שנפנה לתזונאית של קופ"ח ואכן ביקנו אצלה. היא עיינה בבדיקות הדם וטענה שייתכן והוא אלרגי ללקטוז ולכן מומלץ לעבור לתמ"ל מופחת לקטוז, לתת לו לשתות יותר מים , להוסיף כף שמן קנולה למנת ירקות, ביסקויטים לפירות עם כפית שקדייה וגם כפית תמ"ל. אפשרי גם לתת לו מעדן סויה או אינסטנט פודינג עם התמ"ל. אנחנו כבר שבועיים עם החלב ללא הלקטוז והשוני היחיד הוא שכמות הצואה ביום אכן ירדה מ 4 ל פעמים ביום. על פניו חיצונית הוא לא נראה ילד מלא אלא כמו ילד בן חצי שנה ולא ילד בן 8 חודשים אבל הוא עירני, מחייך, ישן טוב ולא בוכה סתם. להלן התפריט: 7:15 בבוקר 90-120 תמ"ל ולא מוכן יותר 10:00 רסק פירות 150 מ"ל המורכב מחצי תפוז, חצי בננה, חצי תפוח, חצי אגס, 2 ביסקויטים של מטרנה, כפית שקדייה וכפית תמ"ל. 14:00 רסק מחית ירקות 150 מ"ל המורכב מאפונה,בטטה, גזר,בצל,עדשים כתומים,אורז,עלי פטרוזילה,דלעת,קישואי ובשר הודו אדום. שתייה של מים 80-100מ"ל במהלך היום ובין הארוחות. 19:15 90 מ"ל תמ"ל ולא מוכן יותר 24:00 120 תמ"ל ולא רוצה יותר. השאלה היא מה ניתן לעשות ואם עליי לפנות לגסטרו ילדים ? אני מאוד מודאגת מאיך שהוא נראה ומהמשקל הנמוך שלו. האם התפריט שלו בסדר? חסר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנון
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008איני מקבל הקביעה של הדיאטנית. חוסר סבילות לסוכר החלב בגיל זה לא שכיח. הסיבה לדעתי במקום ראשון כמות האוכל שלוקח. אי אפשר להכריח התינוק לאכול. ניתן להציע ולגוון בלבד. הרופא המטפל יכול לבצע כל בדיקות הסקירה הדרושות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוב לאכול מבקבוקשרית06/07/2008
בני בן 5 חודשים יונק. התחלתי להרגיל אותו מבקבוק כשבועים, והוא מסרב בכל תוקף. הוא צועק, בוכה, דוחף עם הלשון את פטמת הבקבוק. מה עלי לעשותכי הוא מסרב לאכול מבקבוק מאחר ואני חייבת לחזור לעבודה וגם בכלל טוב שיתרגל במידה ואני משאירה אותו עם בייביסיטר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008צריך סבלנות. זה יסתדר עם הזמן. לעתים ניתן להעזר במומחית בתקשורת לללמידה של האכלה נכונה בבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותשרית06/07/2008
תינוק בן חצי שנה כשבועיים לאחר שהתחיל לאכול ירקות, התחיל לעשות קיבה לאחר כל ארוחה גם אחרי מטרנה. (אין לו שלשול),ז"א: 7-8 יציאות של צואה במשך היום. האם זה נורמלי שאחרי כל ארוחה יעשה קיבה???, עד שאכל מרק ירקות עשה רק פעם עד פעמיים ביום קיבה.אגב, האם אפשר להתחיל לתת לו גם פירות ??. הכמות של מרק ירקות שהוא מסכים לאכול מהתחלה הוא: 7 כפות גדושות מרק. ומטרנה הוא שותה 180 גרם. משקלו: קרוב ל-9 ק'. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008מאחר והתינוק עולה פנטסטית במשקל איני רואה בעיה במספר היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר בוינובראסנת06/07/2008
ד"ר בוינובר שלום! אני בת 34 חולת צליאק מלידה( 3 חודשים ועדיין שומרת על תזונה נטולת גלוטן). הייתי מטופלת שלך שנים רבות והתרגשתי לראות את שמך ותמונתך באתר זה, הטיפולים היו ארוכים ועברתי 8 ביופסיות אבל אני זוכרת את הטיפול המסור שלך בי ובהורים המודאגים שלי וזו הזדמנות להגיד תודה! יש לי היום שני ילדים מקסימים, בת שנתיים ושלושה חודשים ובן 7 חודשים. בנוגע לילדה- חשיפה לגלוטן בערך מגיל שנה וחודשיים, מגיבה טוב אוכלת הכול, ( למרות שהרבה מאכלים בבית נטולי גלוטן מראש, היום בניגוד ללפני 30 שנה האוכל זמין וטעים...) השאלה שלי האם כדאי לבצע בדיקה לצליאק, ואיזה בדיקה עושים היום? אני כבר לא בעיניינים.. בנוגע לתינוק שלי- יש לו אטופיק דרמטיטיס ואחרי טיפול הגוף שלו נקי לגמרי אבל הפנים, בעיקר בצידי הפה במצב לא טוב. הרופאה המליצה לי להתחיל איזומיל ולבצע בדיקת אלרגיה לחלב. ואמנם אחרי מספר ימים כבר חל שיפור בפנים. הבעיה היא שהוא ממש לא אוהב את הפורמולה הצמחית ומסרב לאכול אותה.. הוא אוכל מרק ופרות אבל זה לא מספיק .. מה עושים? האם בגלל שהוא רגיש כדאי לבדוק גם צליאק? מקווה שלא ארוך מדי תודה מראש אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008יכולות להיות תופעות עוריות ומחלות אטופיות בחולי צליאק. יש לבצע בעתיד בדיקה סרולוגית לתינוק. רצוי גם לבצע בדיקה של אימונוגלובולינים. באשר לפורמולה . התחליפים ההיפואלרגנים פחות טעימים מחלב אך אין ברירה יש להתאים המזון למצבו. ממליץ יעוץ של אלרגולוג.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)