מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- מעבר למוצקים - גרפס?שואל20/08/2008
שלום בני קרוב לחצי שנה. עד עכשיו היה בהנקה מלאה ולא נתתי לו גם מים. התחלתי בימים אלו לתת לו מעט גזר/קישוא ומעט אבטיח מרוסקים. עד היום הוא לא עשה תמיד "גרפס" לאחר האוכל. האם עכשיו עליי לדאוג שיעשה גרפס בטרם יישן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים
פרופ` יורם בוינובר24/08/2008רצוי שיעשה זאת כדי שלא יפלוט. לא ניתן להכריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפלימור19/08/2008
בני בן 5.5 צריך לעבור סיגמוסקופיה אצלך בגלל פוליפ ביקשתם בדיקת הומוגלובין לפני ארבעה חודשים בוצעה הבדיקה התוצאה 13.4 מאז דימם בגלל הפוליפ 4 פעמים אבל לא הרבה האם יש צורך לחזור על הבדיקה בגלל הסיגמוסקפיה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` יורם בוינובר19/08/2008רצויה סד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמקיא מרקבעל19/08/2008
התינוק מתקרב ל-8 חודשים. אוכל מטרנה מבקבוק, פירות, וכשאני נותנת לו מרק (אוכל בין 8 ל-10 כפות), לאחר מספר כפות הוא מקיא. המרק מכיל ירקות ובשר הודו. בין פירות לירקות יש הפסקה של 3 שעות, מה הסיבה שמקיא???? תדוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק
פרופ` יורם בוינובר19/08/2008יתכן והמירקם או חתיכות מגרות אותו. לא הייתי מתרגש. זה מסתדר. נסי מירשם אחר למרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה פעם ביוםאמא מודאגת18/08/2008
שלום בני בן ה- 8 מזה תקופה (שבועיים בערך) מקיא בכל יום בעיקר בערב פעם אחת זה קורה לאחר ארוחה או/ו שתיית מים. היש צורך לקחת אתו לבדיקה אצל גסטרולוג או מספיק רופא ילדים, יש לציין שהילד מרגיש מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
פרופ` יורם בוינובר19/08/2008מספיק רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים ודםשרון18/08/2008
בתי בת 11 , לפני כשבועיים התחילו שלשולים עם דם טרי, לפעמים אפילו רק דם טרי בתחתון, עשינו בדיקות צואה, הכל יצא שלילי, הרופא אמר שיש לה דלקת במעיים ושאין צורך בטיפול וזה עובר לבד. אחרי כשבוע השלשול כמעט הפסיק וגם הדם בקושי היה , מאתמול היא שוב משלשלת מלווה בכאב בטן לפני ובכל שלשול יש דם , לפעמים גם דם בניגוב. מה עושים (כמובן שנחזור מיידית לרופא להמשך בדיקות) אבל ממש מלחיץ. בתודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008במידה והתלונות והדם מתמידיםשרופאך יפנה אותה אחרי תרבית צואה ובדיקה לקלוסטרידיןם לגסטרואנטרולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסמאיה17/08/2008
בתי כיום בת 4. סבלה מריפלוקס עד גיל שנתיים. לא איבחנו עד שהיתה בת שנה ואז קיבלה לוסק למשך חודשיים. איך ניתן לדעת האם היא עדיין סובלת מריפלוקס? היא במשקל וגובה תקינים לחלוטין (אחוזון 40 - כך היתה מיום לידתה). הדבר היחיד שמטריד הוא שכל פעם יש צבע אחר לקקי שלה: ירוק, אפור, נוזלי, מוצק. האם יש קשר לריפלוקס? בנוסף, כל פעם שהיא מנוזלת ומשתעלת, היא מקיאה את הליחה החוצה (בתדירות של הקאה אחת עד שתיים לכל מחלה). האם זה מעיד על כך שהיא סובלת מריפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008למי שאינו סימפטומטי כמו ביתך לא הייתי עושה בדיקות. צבע היצאה תלוי במיגוון האוכל ואינו חשוב במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לאורך זמןמיקה16/08/2008
שלום, בתי בת ה - שנתיים ו - 4 חודשים סובלת מזה חצי שנה מעצירות. טרם העצירות היו לה יציאות סדירות לחלוטין. בחצי שנה האחרונה ביקרנו מס' פעמים אצל רופא המשפחה שהמליץ על שמן פראפין ושזיפים. במקביל אנחנו מטופלים אצל המואופט. כאשר נתנו לילדה כמויות גדולות, כל יום, של שמן פראפין (2 כפות היציאות היו יחסית בסדר אבל גם לא סדירות: לפעמים הרבה מאוד יציאות ברצף ביום אחד ולפעמים ימים שלמים ללא יציאות), אבל כשהורדנו בהדרגה את הכמויות, כל פעם, בשלבים שונים, חזרו העצירויות. בשבוע האחרון הגענו למצב שלבתי לא היתה יציאה 6 ימים. אני חושבת שהיא הגיעה לשלב שבו היא מפחדת מהכאב ולכן היא עוצרת את הצואה. אתמול נתנו לה נר (ביום ה - 6 לעצירות) ורק אחרי הרבה שעות היתה לה יציאה וגם היא היתה מלווה בהרבה מאוד כאב ובכי.יש לציין שלפעמים הרמדי ההומאופטי עוזר בשחרור העצירות אבל לצערי הוא לא פותר את הבעיה. מבחינת תזונה, היא לא אוכלת בכלל ירקות, ומעט מאוד פירות (אנחנו משתדלים להקפיד על פרי אחד כל יום) מה ניתן לעשות, בתי ממש סובלת. איזה בדיקות מומלץ לבצע כיצד עוד ניתן לעזור לה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008הייתי מתמיד בפרפין או פגלקס בכמות שתהיהלה כל או כל יומיים יציאה. רצוי שהרופא המטפל יבדוק פי הטבעת לשלילת סדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת אוטואימוניתעדית16/08/2008
לרופאים ולכולם שלום לפני 7 חודשים לאחר בדיקת דם שגרתית התגלה שבני בן ה-7סובל מצהבת אוטואימונית אנחנו במעקב וטיפול מסור בבית חולים שנידר במחלקת גסטרו ובצמוד לרופאת הילדים במרפאה. הטיפול כולל סטאודים - פרדיזון במינון יורד התחלנו ב40 וירדנו עד 10 ב5 מ"ג הבן שלי הראה סימנים לא טובים בבדיקת הדם ולכן הרופא העלה את המינון של האימורן מ25 ל50 מ"ג כתוצאה שלאימורן יש תקופה עד שהיא משפיעה העלו לו את הפרדיזון עד 15 מ"ג ובנוסף הוא נוטל לוסק כנגד צרבות. יש לי כל כך הרבה שאלות שלחלקן קבלתי תשובה אך הם עדין מציקות 1. איך פתאום בני חלה במחלה אין מחלה אוטואימונית במשפחות שלנו ככל הידוע? 2. מה שונה פרדיזון מאימורן? 3. למה יש משחק המינון? 4. האם הגוף יחלים מהמחלה? 5. מה הנזקים בחשיפה לשמש? 6. ממה עוד להזהר בניטלת תרופות אלו? 7. תמיד הילד סבל מחוסר ברזל האם זה קשור למחלה? עוד רבות השאלות אשמח מאד לקבל תשובות לשאלות אלו. בתודה מראש עדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדית
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008שאלותיך אינן מתאימות ליעוץ באינטרנט והרופא שמטפל בילדך יכול להשיב עליהן טוב ממני מאחר ומכיר הילד ותוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים- אובדת עצותלימור14/08/2008
סליחה על האורך , אשמח לעזרתכם. רקע- ביתי בת שנה וארבעה חודשים, בדרך כלל היציאות שלה רכות מקסימום פעמיים ביום. בחודשיים וחצי האחרונים עברנו לתחליף צמחי משלשולים שהיו לה לימים ספורים באותה תקופה אבל המשכנו כבר עם זה....ניזונה מהתחליף הזה פעמיים ביום. לבעייתנו- לפני כשלושה שבועות החלה עם יציאות רכות יותר...בדרך כלל מדובר בשלושה יציאות, לעיתים הגיעה ל4. יציאות צהובות - לא ניראה רגיל ולא ניראה טוב. בתחילה ניסנו עם כלכלה עוצרת יבשה וחסרת טעם. היה עוזר באותו הזמן אבל איך שחזרנו לאוכל רגיל הקיבה נהפכה שוב לרכה, אני ממש לא יודעת מה לעשות עדין מגבילים מבחינת תזונה, פירות הפסקנו לתת- מקסימום תפוח. ארוחת צהריים מבושלת, בערב חלמון ביצה ופירה..... זו ילדה התזונה שלה היתה מגוונת ולאור המצב היא מוגבלת ואני לא רואה לזה סיום, עשינו בדיקות צואה לשלול פרזיטים וחיידקים שונים, לא נמצא כלום. בימים האחרונים היציאה הראשונה על הבוקר היתה טובה וקשה, בהמשך היום היו רכות אבל היה ניראה שהמצב מסתדר, החיתולים לא היום מפוצצים וזה היה ניראה שאנחנו במגמת שיפור. והבוקר שוב יציאה ראשונה היתה ניראת ממש לא טוב. ייתכן והסויה לא עושה לה טוב? מה לעשות? עיזרו לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008חשוב להסתכל על הילדה ולא על היציאות. במידה והיא חיונית ערנית לא מתלוננת ושומרת משקל צורת הצואה לא חשובה במיוחד. לדעתי הדיאטה שאת נוקטת אינה זן שאני מליץ עליה. ממליץ להחזיר לכלכלה רגילה ולהפחית בשתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקחת פגלקס בהכנה לקולונוסענת12/08/2008
האם ניתן לקחת פגלקס כחלק מהדיאטה להכנה לקולונוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי לא
נערה15/08/2008כי פגלקס לא גורם לשלשולים הוא גורם ליציאות חלקות זא לא מיימיות וזו לא הכנה טובה לקולונוסקופיה , מנסיון אישי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגלקס
פרופ` יורם בוינובר18/08/2008כן בילדים ניתן לתת פגלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאוש אמיתיטל11/08/2008
בתי בת כמעט שבועיים. מטרנה גרמה יציאות קשות וכך גם סימילאק. היציאה היא בערך אחת ל- 24 שעות. בהתחלה יוצא פקק קשה מאוד והקטנה צורחת ובוכה. זה קורע לב. בהמשך היציאה רכה. יש כבר פיסורה שנגרמה בשל היציאות הקשות. אין לי אנרגיות לעבור את זה, עברנו ימים כ"כ קשים עם הבכורה בעניין הזה (כולל פגישות רבות עם גסטרו ילדים). אני ממש שבורה כשאני רואה שעלי לעבור זאת שוב עם הקטנה. עם הבכורה הבעיה נפתרה בהתחלה בזכות נוטרמיגן (בהמלצת הרוםא, למרות שלא היתה בעיה של אי סבילות ללקטוז). בהמשך יבאנו לארץ בהמלצת חברים מארה"ב שעברו אותו סיפור את הפורמולה הרגילה של אנפמיל (לא AR אלא הרגילה) והיציאות נעשו רכות. מה עושים? אולי הפורמולה החדשה של אופטימיל יכולה להועיל? אני מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` יורם בוינובר11/08/2008את יכולה לנסות האופטימיל. דרך נוספת היא לדלל הפורמולה עי תוספת מים. להוסיף כ 10-15% מים. זה בדכ עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי המתוקהאסתר11/08/2008
שלום רב!!!! ביתי הייתה יונקת מלידה עד גיל 3 חודשים באופן מלא. לקראת סוף התקופה הבחנתי שהיא ירדה במשקל (יש לציין שאני חליתי בשפעת קשה) מכאן שההנקה לא נתנה תזונה טובה ואולי כמותה גם פחתה גם נטלתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן הילדה התעוררה המון בלילה ובדיעבד גילינו שכנראה החלב אם לא השביע אותה ולא הספיק בטיפת חלב ראו את הילדה וטענו שהציצי לא מספיק וביקשו מיידית להתחיל בקבוקים מפני שהייתה גם ירידה או למעשה חוסר עלייה במשקל במשך כמעט חודש . כיום הילדה בת שמונה חודשים וחצי ואינה זוחלת במיוחד אבל מוכנה להיות "על הבטן" מה שגם קודם לא אהבה במיוחד אולם נושא זה השתפר(יש לציין שבילדותה לא הנחתי אותה מספיק על ביטנה) שאלתי:יתכן כי המוטוריקה נפגעה בעקבות אי עלייה במשקל בעקבות ההנקה? האם חוסר זה במקרה הספציפי הזה גרם לליקוי במוטוריקה ואם לא האם יכול להיות שנגרם איזה נזק מסוג אחר,אני אמא לשלושה אבל זו פעם ראשונה שהנקתי ויש לציין שבכיתי הרבה מתוצאה זו והתחושה שהילדה רזתה והיתה רעבה ואילו אני חשבתי שזה גזים יש לציין שהיא נולדה במשקל 4.300
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסרי
פרופ` יורם בוינובר11/08/2008לדעתי אין כל קשר למוטוריקה הנוכחית וזה שלא עלתה במשקל. רצוי שהרופא המטפל יבדוק ויתרשם האם קימת בעיה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ומתן עגבניהnhfk11/08/2008
לבני בן הארבעה שבועות הייתה אי יציאה 3 ימים כדי להקל עליו נתתי לו כרבע כפית עגבניה מרוסקת . לצערי נתתי לו עם הגרעינים. אני קצת מודאגת כי אחר כך הבנתי שלא נהוג עם הגרעינים הקטנטנים. האם יכול להגרם מכך נזק? האם הכמות שנתתי מזיקה? מה לעשות בשביל לשפר את היציאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
פרופ` יורם בוינובר11/08/2008קרוב לודאי שלא גרמת שום נזק. במידה והוא יונק גם יציאה פעם ב 10 ימים נחשבת נורמלית. לא מוכרחה להיות יציאה כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפלי10/08/2008
פרופ שלוםבני בן 5.5 לאחר בידקת כירוג נמצא פוליפ ברקטום נקבע סיגמוסקופיה או קולונסקופיה אצלך בתל השומר שאלות... לפני כשבוע לבני היה כאב ראש שהתעורר מימנו בלילה ולאחר הקאה נרגע ונרדם קם כמו חדש אכל לפני שישן הרבה היו תלונות בעבר ובזמנו עשינו בדיקת עיניים בדיקת דם ובדיקת נוירולוג הכל תקין האם יש איזשהו סיכון בהרדמה או בבדיקה בגלל כאבי הראש האם יש לעשות איזשהו בירור לפני כן?? דבר נוסף הכירוג אמר שהפוליפ די גדול כי הצליח למשש אותו בבדיקה ידנית האם יש סיכוי שבבדיקה לא תהייה האפשרות להוציא אותו?? אודה לך על תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
פרופ` יורם בוינובר10/08/2008ההרדמה שמתבצעת אצלינו היא הרדמה לפעולות קצרות ונעשית עי מרדים. את הפוליפים ברקטום אנחנו בדכ מוציאים ללא קושי מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאשרת09/08/2008
שלום בני בן השנה ותישע סובל מידי פעם מעצירות, בעבר העצירות הייתה חמורה יותר בעבר עד שנתנו לו פגלס זה עזר ולאט לאט הפסקנו עם זה ואילו כיום הוא יכול שבוע להיות בסדר ואז כמה ימים של עצירות ואז שוב אני נותנת לו פגלקס וזה משחרר אותו אציין שהוא בעבר לקח תקופה של 4 חודשים אנטיביוטיקה עקב דלקות אזניים ומשם התחילה גם העצירות האם אני צריכה לעשות לו בדיקות כלשהם? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשרת
פרופ` יורם בוינובר10/08/2008איני רואה בתאור בעיה משמעותית. תקפידי לתת ירקות פירות ושתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)