פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרית
    08/09/2008

שלום רב, שלום רב, לפני כחודש ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה אשר תוצאותיה היו תקינות. מאז מזה כחודש כל מה שאני אוכלת לאחר שעה יש לי כאבי בטן ואני משלשלת. האם ידועה לכם תופעה כזו לאחר בדיקת קולונוסקופיה. כמו כן מה ניתן לעשות או לאכול על מנת לאזן את הקיבה בכדי לחזור לתפקוד רגיל. אנא תשובתכם בהקדם. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשרית

פרופ` יורם בוינובר
    09/09/2008

אתצריכה לפנותלמבצע הפעולה. הוא המהימן ביותר לענות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי כבד למחלות כבד לילדים
    שוקי
    05/09/2008

ניקוי כבד לילדים הכבד הוא אחד האיברים החכמים ביותר שיש בגופינו. למרות שהוא שוקל רק קילו ו 400 גרם, הכבד יודע לבצע פעולות מורכבות של פינוי הפסולת מגופינו ולייצר רכיבים חשובים ביותר. אולם גם הכבד שהוא איבר חכם מסוגל להשתבש אם אנו ממשיכים להעמיס עליו עומס רב של פיח וזוהמה שאנחנו נושמים באוויר מזון לא בריא שמכיל חומרים משמרים וצבעי מאכל, פירות וירקות עם שאריות של חומרי הדברה, שתיית אלכוהול, ואז הכבד מתקשה לתפקד ואז מתחיל להיות תופעות לוואי של: למה אלוחול מסייע? הרבה אנשים סובלים מבעיות של • דיכאון ומצבי רוח משתנים • חולשה ועייפות כרונית • כולסטרול גבוה • מיגרנות וכאבי ראש • פסוריאזיס ממה הסיבה: עודף רעלים, חומר משמר, צבעי מאכל, פיח שאנחנו נושמים שמצטברים בכבד. הפיתרון אלוחול מכיל צמחי מרפא שמסייעים לניקוי הכבד וכיס המרה מכל הרעלים שמצטברים וגורמים לבעיות שהקראנו לך.. אלוחול ללא מרשם רופא על בסיס צמחי מרפא בלבד נושפה מגיע בטיפות, של צמחי מרפא, ולא מכיל שום חומרים כימים. צמחי המרפא שמכילים. • שינן רפואי : Taraxacum officin תכולת ויטמין A גבוהה ב 25% יותר מגזר. הצמח עשיר באשלגן ובנתרן. • גדילן מצוי Silybum marianum: אחד החומרים הפעילים שנמצאים בצמחי המרפא Silymarin מחקרים מראים פועלים על קרומי התא של הכבד, ומונע כניסה של רעלנים Virus Toxins • Equisitum arvense: מסייע לזיהומים בדרכי השתן, בעיות בבלוטת הערמונית. • לענה, Artemisia: החומר הפעיל הוא Sesquiterpene Lactones שמסייע לטיפול בתולעי מעיים, חוסר תיאבון, בחילות, רוזמרין, Rosmarinus מסייע לשמור על עירנות ומצב רוח חיובי. • ארטישוקCynara scolymus צמח נוגד חמצון, מסייע להורדת כולסטרול הרע LDL וטריגליצרידים. • ציפורני חתול Calendula Officinalis :מעודד הפרשת מיצי מרה, מזרז ריפוי תחלואי עור, אנטי דלקתי. מסייע לכיבים בורידי הרגליים, דלקות בעור Acute dermatitis • סירפד Urtica dioica: מיחושים ריאומטים, דלקות בבוהן, תסמונות BPH השתנה בלילה, איפה זה מיוצר? אלוחול מיוצר בטיפות, במפעלים בישראל המאושרים עי משרד הבריאות בישראל שעובדים לפי התקנים של GMP וISO 9001. שני התקנים מאושרים ע"י FDA מינהל התרופות האמריקאי וע"י רשות הבריאות האירופאית ה- EMEA. איך משתמשים באלוחול? יש לקחת את הטיפות של אלוחול 3 פעמים ביום בתוך רבע כוס מים או מיץ כמה דקות לפני הארוחה. מבוגרים כפית 60 טיפות בכל שימוש. ילדים חצי כפית בכל שימוש. לאחר חודש טיפול ניתן לרדת ל 30 טיפות פעמיים ביום בבוקר ובערב. האם אלוחול כשר? למוצר יש כשרות של בד"צ מהדרין של חוג חתם סופר המוצר כשר פרווה.

הוספת תגובה

• לשוקי

פרופ` יורם בוינובר
    09/09/2008

זה אינו מדור פרסומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקוציטים בצואה
    אמא
    04/09/2008

שלום רב, בתי בת החצי שנה עולה יפה במשקל ( כיום יותר משבע קילו), מתפתחת יפה, לא סובלת מכאבי בטן , ניזונה מחלב אם בלבד. אני שומרת על תזונה שלא כוללת: מוצרי חלב, סויה, גלוטן ומאכלים אלרגיים אחרים כפרות טרופים וכד'. לפני כחודשיים לערך גיליתי נקודות דם בצואה, הלכנו לרופא ילדים והוא הראה לנו פיסורה בפי הטבעת. לשקט הנפשי שלי ביקשתי לערוך בדיקות צואה שבועיות הכוללות: דם סמוי, תרביות. ואכן אחת לשבוע לערך מאז ועד היום אנו עורכים בדיקות צואה. בתוצאות המעבדה לא צמח כלום בתרביות. אולם תמיד יש לקוציטים ( שני פלוסים) ואפילו פעם אחת היה דם סמוי (כמובן שלאחר שהפיסורה עברה) מבחינת יציאות יש לפעמים פעם ביום ולפעמים יותר. הצואה בצבע צהוב ולפעמים צהוב וחתיכות בריח "טוב" של קקי ולפעמים הצואה ירוקה בגוונים שונים. מה עושים??? ממתינה לתשובתך בברכה, אמא

לקביעת תור
    סגירה
    לקוציטים בצואה

הוספת תגובה

• צואה

פרופ` יורם בוינובר
    09/09/2008

אין כל ערך לבדיקה החוזרת של הצואה. כמו כן לבדיקת הצבע וכו. עולה במשקל וחיוניזה החשוב. טיפול בפיסורה לפי הוראות הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקוציטים בצואה

אמא
    10/09/2008

שוב שלום רב, תודה רבה על תשובתך אולם יש משהו לא מובן לי. פיסורה כבר אין כמספר חודשים, אולם לקוציטים בצואה יש ויש כל בדיקת צואה שאני עורכת לה כפעם בעשרה ימים, האם אני מבינה ממך שאין סיבה לדאגה.? יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס ופרפולסיד
    אודי
    03/09/2008

שלום רב, בננו בן 5 חודשים, מזה כחודשיים מראה אי נוחות בכל מה שקשור לאוכל וחוסר שקט כללי, שבא בגלים, לעתים פולט הרבה, כמו כן בתקופה זו עלה מעט מאד במשקל (בחודש האחרון עלה כ 100 גר), על הנקה רוב הזמן עם נסיון שלנו לעבור לפורמולה, חוץ מזה פעיל ומתפקד כשורה, הרופא האחרון שהיינו אצלו אמר שמדובר בריפלוקס, ורשם לנו קל צרבת ואמר שאם זה לא משפיע אז להוסיף פרפולסיד, הקל צרבת לא עזר, מה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס ופרפולסיד

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    09/09/2008

אני ממליץ על זנטק בסירופ ושמירה על נפחי מזון לא מוגזמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה באכילה
    עתיד ורוד
    02/09/2008

שלום רב, אני פונה אליכם שבורה לגמרי, בתקווה לקבל מענה מועיל לפנייתי, רגע לפני שבירה... ילדתי תאומים בנים לפני שלושה וחצי חודשים (אחרי שלושה חודשי אשפוז במחלקה להריון בסיכון גבוה), בשבוע 33+2. הלידה עברה בסדר, הכל היה תקין, והילדים אכלו (תמ"ל - מטרנה פגים- סנסטיב) וגדלו. לקטן היו פליטות רבות, והקאות, אשר הלכו ופחתו עם הזמן, עד לתדירות של הקאה בודדת פעם ביומיים בממוצע. לפני כחודש, החל הבכור להיאבק ולגלות אי שקט בכל ארוחה, לקשת את גבו, ולבכות כאשר הפיטמה של הבקבוק היתה מתקרבת לפיו.לקראת סוף הבקבוק, אנחנו חייבים לטייל איתו בבית בזמן ההאכלה, כתנאי לכך שיאכל. פנייה לרופא הילדים קבע שמדובר בריפלוקס חבוי, נתנו לו זנטק שלוש פעמים ביום, מינון של 0.5 כל פעם, חצי שעה לפני האוכל, אבל זה לא עזר. כשהגעתי שוב לרופא (אחר) בדמעות, הוא המליץ לי לעבור למזון אינפומיל AR של סימילאק, שאמור להיות סמיך יותר בקיבה. זה הקל יומיים בערך, והמצב חזר לקדמותו. בינתיים, הבן הצעיר פיתח סימפטומים של תאומים, והפסיק לאכול גם הוא. מתינוק שהיינו נלחמים להוציא לו את הבקבוק מהפה בסוף הארוחה (ארוחה של 120), עכשיו הוא מפסיק אחרי חצי בקבוק (כ 60) ולא עוזרות כל המלחמות בעניין. בגלל המצב הרופא ייעץ להעביר גם אותו לפורמולה המיוחדת של סימילאק, זה עזר ליומיים, והמצב חזר לקדמותו. התרחיש המדאיג התאמת, ובבדיקה בטיפת חלב עלה שהם לא ממש עלו במשקל בשבועיים האחרונים. נמאס לי לריב איתם ולהכריח אותם לאכול, אני גם חוששת שזה ייצור להם הפרעות אכילה בהמשך, וזה הופך את הטיפול בהם למתסכל עד מאוד - כל היום הופך למילחמה סביב ההאכלות, ומצד שני יש דאגה אמיתית שהם לא ייגדלו, בייחוד לאור עברם כפגים. בנוסף לכל, הם צפויים להתחיל פעוטון בשבוע הבא, ואני בטוחה שלא יילחמו איתם כמוני על האוכל. אני כבר שבורה, פיזית ונפשית. מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה באכילה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה

פרופ` יורם בוינובר
    02/09/2008

ממליץ- החלפת הזנטק בלוסק. במקום אנפמיל מתן פורמולה רגילה עם 5% דייסה. זה יוסיף קלוריות,יפחית הנפח הדרוש להאכלה ויסמיך הפורמולה. לבעיה אין פיתרון קסמים וצריך הרבה סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אשרת
    01/09/2008

בני בן השנה ועשרה חודשים לא אוהב לשתות מים כל כך במהלך היום הוא לא שותה הרבה אבל תה לעומת זאת הוא מאוד אוהב יש לציין כי הוא סובל מידי פעם מצעירות של כמה ימים וכאשר הוא שותה פגלקס זה משתחחר האם זה בסדר לתת לו תה כמה בקבוקים ביום? או שחייב רק מים כי הבנתי שחוסר שתייה זה גורם לעצירות לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאשרת

פרופ` יורם בוינובר
    01/09/2008

לא ממליץ על תה. תה רגיל מונע ספיגת ברזל. תני לו תה צמחים. עצירות לא תמיד נובעת מחוסר שתיה. שתיה עם זאת חשובה אך לא על חשבון אוכל. ירקות ופירות מאיצים היציאה. לעתיפ חוסר היציאה הוא הרגלי. יש גם לשלול צממצא בפי הטבעת כמו סדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בקרוטן
    רותם
    30/08/2008

שלום רב, ביתי בת שבעה חודשים וובדיקת דם אחרונה התגלה מחסור בקרוטון. רופאת הילדים ערכה לה בדיקות וזאת עקב אי עליה במשקל. נולדה 3.400 גר' וכיום שוקלת 5750 גר'. אורכה 62 סמ'. נמצאת באחוזון 5. אינה סובלת מפליטות. אוכלת מוצקים לא בהתלהבות יתרה 5 כפיות מקסימום (ירקות של מרק עם עוף טחון ופירות) ומקבלת תוספת של סימיאלק ויונקת. יש לצין שהכמויות שהיא אוכלת אינם רבים. מקסימום 60 מל' של תוספת. וגם כאשר יונקת היא יונקת כמויות קטנות ולפרקי זמן קצרים. שאלותי, איזה בדיקות נוספות יש לעשות? האם יתכן וסובלת מאי ספיגת שומנים האם בעיה זו נקראת חוסר שגשוג? ואיזה טיפול היית ממליץ? בברכה ותודה רותם.

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בקרוטן

הוספת תגובה

• קרוטן

ד''ר בתיה וייס
    31/08/2008

המשקל נמוך מהמצופה לגילה בהתאם למשקל לידה. הבירור לתת שגשוג כולל בדיקות דם, לעתים בדיקות ספיגה ובדיקות נוספות לפי הצורך. יש לעשות בירור מסודר הכולל גם יעוץ תזונתי על פי הנחיית הרופא המטפל או הגסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אפנה לגסטרואנטרולוג.

רותם
    31/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס/זנטק
    שרון
    29/08/2008

לפרופ' בוינובר שלום רב!!! בתי בת 10 חודשים ניזונה ממטרנה חלבית, מגיל חודשיים ופולטת בלי סוף. אבל יש לציין שעולה יפה במשקל, בכל זאת זה מפריע אומנם לא בבכי וצרחות כפי שאני שומעת וקוראת אצל אחרים, זה מתבטא בזה שהיא פולטת מארוחה לארוחה, החלפתי לה את המטרנה באינפמיל AR גם לא עזר, התחלתי להסמיך לה את האוכל בדייסות, גם זה לא ממש עזר, נתנו לי זנטק 3 פעמים ביום כמות של 3 נראה שהיא פולטת אף יותר. יש לי מספר שאלות ואודה לך על תשובתך מראש 1 האם רואים בתוצאות מידי/ כמה זמן לוקח? 2 האם צריך/חייבים להקפיד על זמנים במהלך התקופה כל יום? 3 מה קורה שנותנים את התרופה רבע שעה לפני ולא חצי שעה? 4 במידה וזנטק לא עוזר מה עושים? אני מאמינה שיש עוד דרכים לטפל אשמח אף אפילו אם דרוש טיפול בקליניקה. הילדה כבר גדולה כפי שציינתי 10 חודשים זה לא פשוט לדייק בשעות כל יום היא אוכלת בזמנים שונים, איך אפשר לדייק? אני יודעת ששאלתי היא ארוכה, אבל אשמח באם תעזור לי בכל השאלות זה יעזור לא מעט בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס/זנטק

הוספת תגובה

• לשרון

פרופ` יורם בוינובר
    29/08/2008

כלל ראשון על תעמיסי על התינוקת- הקפידי על מנה של אוכל שאינה מוגזמת. ממליץ מתן דייסה ולא AR בגיל זה. יתר הארוחות מרק ופירות. הזנטק רצוי שינתן 3 פעמים ביום וההקפדה של 15 דקות או 30 דקות אינה כה חשובה. התופעה תחלוף עם הזמן והסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס בבטן
    אנני
    26/08/2008

שלום. בני בן שנה וחצי זה עשרה ימים סובל משילשולים ולא מוכן לאכול כלום. רופאת המשפחה טוענת שזה וירוס, התוצאות תרבית הצואה אין ממצאים מיוחדים. נתנו לו פינק בסמול( או בשם "קל בטן"), השילשול מעט פחות ( מבחינת תדירות לא מבחינת נוזליות הצואה). הבעיה שהוא רק שותה ומתקיים קרוב לעשרה ימים ממים וקולה. כיוון שנתנו לו חלב צמחי כי אסור לו מוצרי חלב לא מוכן גם לאכול בקבוק. הוא מאוד ירד במשקל אך אם זאת חיוני ומתנהג די כרגיל. מה לעשות כמה זמן זה יכול להמשך? אם ממשיך לא לאכול ורק לשתות מה עושים? הצילוווווו

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס בבטן

הוספת תגובה

• לאנני

פרופ` יורם בוינובר
    27/08/2008

ילד ששותה כל הזמן מים וקולה ימשיך לשלשל. רצוי להחזירו לכלכלה הרגילה שלו כולל פורמולה ומרק. רצוי שהרופא המטפל יבדוק אותו וישלול צחיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות תכופות מאוד לילד בן 12
    רותי
    25/08/2008

שלום לכם שמתי לב לכך שהבן שלי רץ הרבה מאוד פעמים לשירותים. כשנסענו ברכבת, הוא היה צריך ללכת פעמיים לפני היציאה מהבית לשירותים, ברכבת לפחות פעמיים, כשירדנו שוב, וכשהחלפנו רכבת שוב. וכך זה גם בבית. יש לציין שהוא בסדר מבחינת משקל, אך מדאיגה אותי הריצה שלו לשירותים, בתחילה חשבתי שזה משתיה ממותקת, אך גם בלי קשר לכך, הוא רץ הרבה מאוד לשירותים..יש לו לפחות 4 עד 5 יציאות ביום, זה לא נורמלי.... אני סובלת מהמעי הרגיז ומבקע וריפלוקס, האם יכול להיות שגם לו יש בעיות דומות?? אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לאיזה שהוא גורם, כיצד לעזור לו?? תודה רותי

הוספת תגובה

• לרותי

פרופ` יורם בוינובר
    25/08/2008

את הבדיקות העיקריות יכול לבצע הרופא המטפל. ריבוי יציאות יכוללהיות גם בנער עם מעי רגיז כמוך
    ולפעמים זה דוקא מבטא עצירות כאשר ההתרוקנות היא לא מליאה והימ=ציאות החלקיות תכופות.
    כאמור ברור ראשוני אצל הרופא המטפל ואולי גם יעוץ של דיאטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עבור התשובה המהירה

רותי
    25/08/2008

שלום לך עשינו לו בדיקות צואה, והכל יצא תקין, חוץ מליקוציטים שהיו, אך לא היו כל פרזיטים, שכחתי לציין שאחיו כשהיה בן 11 סבל מאוד מכאבי בטן ממושכים, , ערכנו לו בירור מקיף, והתברר כי סבל מאולקוס כתוצאה מהחיידק הליקובקטור פילורי, והוא גבולי מאוד בסבילות ללקטוז, ואני האמא סובלת מאוד ולא אוכלת שום דברי חלב, אמנם הדברים שונים, אך אולי חשוב לציין זאת. אתה לא ממליץ לפנות בשלב זה לרופא גסטרואנטרולוג, אלא לנסות קודם דיאטנית? תודה רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך, האם תוכל לענות לי על השאלה

רותי
    27/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מזהים ריפלוקס בתינוק?
    קיפי
    24/08/2008

בני בן 4 חודשים, יונק מלא. בחודש האחרון התחיל לבכות. מדובר על בכי היסטרי, צרחות נוראיות שאי אפשר להרגיע. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום ולפעמים מגיע ל 20-30 דקות רצופות של בכי. קצת אחרי כן התחלנו לשים לב שהוא פולט בכמויות גדולות מאוד, ממש שלוליות, גם שעתיים ויותר אחרי האוכל. הלכנו לרופאת הילדים שלו ופעם גם הגענו לרפואה דחופה בגלל שצרח תוך-כדי הארוחה ולא הסכים לאכול. בשני המקרים לא הציעו שמדובר בריפלוקס. היום רופא ילדים אחר הציע (רק שמע את הסיפור, אפילו לא טרח לבצע בדיקה גופנית!) שאולי מדובר בריפלוקס. הוא הציע לתת אלגיקל (משהו מאצות) להסמכה של תוכן הקיבה. האם יכול להיות שיש לו ריפלוקס, האם יכול להיות שיש לו משהו אחר? תודה רבה!!

הוספת תגובה

• קיפי

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2008

התסמינים הם של "קוליק". האפשרות של רפלוקס בהחלט אפשרית לאור הפליטות. לא חובה לעשות בדיקות לאבחן רפלוקס. במידה והיית מאכילה בפורמולה מומלץ להסמיכה או להשתמש באנפמיל AR. במידה ואת ממשיכה להניק ניתן לטפל בתינוק בזנטק. האלגיקל שרואך המליץ גם הוא לעתים עוזר ולעתים לא. במושג קוליק טמונים כנראה מספר ליקויים שבמהותם איננו יודעים טיבם. אחד מהם כנראה הרפלוקס. תופעות אלו לרוב חולפות עם הזמן עם ההטבה בבשלות מע העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין ריפלקס לשרירים טבעתיים
    מאיה
    23/08/2008

האם יש קשר בין ריפלקס לחולשה של שרירים טבעתיים בגוף? האם ריפלקס יכול לגרום לקושי בשליטה על עשיית צרכים (בריחה של שתן) בילדה בת 3 ?

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2008

לא מכיר קשר שכזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאת תמ"ל חלבי
    אמא
    21/08/2008

שלום דוקטור! ביתי בת 4 וחצי חודשים ואוכלת חלב אם( רק). בגיל חודשיים גיליתי שהיא רגישה לחלב- הקיאה כל תמ"ל חלבי( אם אכלה הרבה- אחרי חצי שעה-שעה- אם אכלה קצת יכלה להקיא אחרי 6 שעות ואפילו פעם הקיאה אחרי 14 שעות). בזמנו עשיתי הרבה ניסיונות ותמיד אחרי תמ"ל חלבי היא הקיאה. ניסיתי תמ"ל צמחי והכל היה בסדר. בהמלצת רופא הילדים הפסקתי לנסות לתת לה תמ"ל חלבי והמשכתי לשאוב לה ( התינוקת לא רוצה לינוק). לפני חודש ניסיתי לתת פעם אחת תמ"ל צמחי והיא הקיאה גם אותו. אתמול היינו במרפאה אצל אלרגולוג, ועשינו טסטים עוריים לחלב פרה, סויה ועיזים- הטסטים יצאו שליליים ושללו אלרגיה. הרופא אמר שקיימת רגישות אחרת לחלב שהיא אינה מסכנת חיים שאי אפשר לראות אותה לפי התבחינים העוריים והמליץ לי לנסות שוב לתת לה תמ"ל חלבי. נתתי לה היום רק 20 CC ואחרי 5 שעות היא שלשלה +הקיאה. לא יודעת מה לעשות-אני רוצה לצאת לעבודה ואני לא רוצה לשאוב יותר זה נהפך לסיוט-אין לי חיים. התינוקת מסרבת בכל תוקף לאכול נוטרומיגן. היא מתעצבנת ויורקת אותו ובוכה.(ובצדק, הטעם שלו נוראי) אני לא יודעת מה לעשות... ניסיתי לתת גם תמ"ל ללא לקטוז בעצת אחד הרופאים( למרות שזה לא ממש הגיוני כי בחלב אם יש פי 8 יותר לקטוז מבחלב פרה). מה אני יכולה לעשות? אני כבר כ"כ מיואשת.... זה לא ניתן לריפוי? יש משהו שניתן לעשות? להרגיל אותה? באמת אין סכנה לחייה אם במקרה בשלב כלשהו יצא לה לאכול משהו חלבי? מה אני יכולה לעשות שהיא תאכל את הנוטרומיגן? כבר בא לי לבכות מכל הסיפור הזה )-: תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הקאת תמ"ל חלבי

הוספת תגובה

• הקאות תמל

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2008

את יכולה לנסות שוב תחליף הסויה. במידה וזה לא מצליח ניתן לשאוב חלב אם ולשמור.ניתן להתחיל מתן מרק ובהמשך פרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קשה
    שואל
    21/08/2008

שלום רב בני קרוב לחצי שנה והוא בהנקה מלאה. לאחר הלידה החלה להיות לי צואה קשה שגרמה לפיסורה. האם יש קשר בין ההנקה לבין הצואה הקשה. האם יתכן שאני לא שותה מספיק מים (אני שותה שני ליטר ביום) גם פגלקס לא גורם לריכוך מספיק של הצואה. אודה על עזרתך .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קשה

הוספת תגובה

• לעצורה

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2008

השתיה שלך לא משנה העצירות. פגלקס לא גרם לריכוך כי לא ניתן בכמות מספקת. ניתן לעבור לפורמולה מעט מדוללת להחיש היציאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולידיס או קרוהן
    אילני
    20/08/2008

שלום לך דוקטור, אצל בתי בת ה-15 אובחן לפני כחודש קרוהן או קולידיס (עוד אין אבחנה סופית), מטופלת כעת בסטרואידים 25 מ"ג (התחילה ב- 60 מ"ג) ופנטסה גרנולה 2 ג'. כמו כן עקב האנמיה מקבלת ברזל, חומצה פולית, B12, הייתי רוצה לדעת אם להוסיף לה סידן ציטרט ואיך לקחת אותו? למעשה מצב המעיים די השתפר אך כעת לא הייתה לה יציאה כבר 3 ימים, מה ניתן לעשות? לעומת זאת יש לה כאבי פרקים ברגל ומתקשה בהליכה. אלו כאבים שבחודש האחרון היו באים והולכים מעת לעת אבל כעת כבר 4 ימים רצופים. מה זה בעצם אומר? הגסטרו שלה בחו"ל כעת ואין לי את מי לשאול. אודה מאוד לתשובתך הדחופה ל-3 השאלות היות ואני די בדיכאון בשל כך.

לקביעת תור
    סגירה
    קולידיס או קרוהן

הוספת תגובה

• לאילני

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2008

התשובות צריכות להינתן עי הרופא המטפל ולא מישהו שלא מכיר המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה