מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בדיקת סיווג רקמות לצליאקמלי21/11/2008
תוצאות בדיקות סיווג הרקמות של שני ילדי הן: נמצא האנטיגן HLA-DQA1*05 לא נמצא האנטיגן HLA-DQB1*02 =DQ2 לא נמצא האנטיגן HLA-DQB1*0302 =DQ8 אבי ואחי חולים בצליאק. מה משמעות התוצאות? הילדה (בת 4.5) עברה בדיקות לצליאק עם תוצאה שלילית בגיל 3. הילד (בן שנתיים) עדיין לא עבר בדיקות אך רמת IGA נמוכה. מתי וכל כמה זמן מומלץ לבדוק נוגדנים בדם? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
פרופ` יורם בוינובר21/11/2008באוכלוסיה שלנו חוסר באנטיגנים המצוינים משמעותו שהילדים אינם צפויים לחלות בצליאק( לפי הידע של היום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סיווג רקמות לצליאק - המשך
מלי21/11/2008אם כך, מדוע בבדיקה ספציפית לצליאק נרשם בתשובה כי נמצא האנטיגן HLA-DQA1*05? מה משמעות הימצאו של אנטיגן זה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמלי
בוינובר22/11/2008הממצא שציינת הינו חלק מהטרודימר של DQ2 ,במידה והחלק השני אינו זה המרכיב את המולקולה הזאת ה DQ2 שלילי והנטיה הגנטית לצליאק שלילית. את התשובה היית אמורה לקבל משולח הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון הלוסקליטל ניב20/11/2008
ראשית כל, תודה על התשובה המהירה! בהמשך לשאלתי, מה המינון ותדירות לקיחה המקובלים של Losec בתינוקת בת שנה ב Erosive gastritis ? פשוט תור לרופא שלי רק בעוד 10 ימים, ואני אבקש בינתיים מרשם מרופא בתל השומר שאני עובדת בו כאחות. Zantac בינתיים לא עוזר לה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק
בוינובר20/11/2008ממליץ 3 מג פעמיים ביום לפני אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות וחוסר תיאבוןאיריס20/11/2008
בני בן שנה וחודש, לפני 3 שבועות חוסן חיסון של גיל שנה- מחומשת+mmr/ במשך 3 השבועות האחרונים, עבר מס' מחלות ויראליות לאבחנת הרופא שכללו חום (כשבוע ימים), שלשולים כ-4 ימים ובהמשך לאחר הטבה מס' הקאות וכו'. במהלך השבועות נלקחו ספירות דם (תקינות) ובדיקת צואה (שלילית), אך היציאות לא הסתדרו והן עדיין רכות (לא שלשול) כפעם-פעמיים ביום. כמו-כן, התיאבון ירד בצורה דרסטית ויש ירידה במשקל (כחצי ק"ג) במהלך 3 השבועות ושותה מים בכמות הרבה יותר קטנה. היום לפי בקשת הרופא נמסרה שוב בדיקת צואה. לטענת הרופא לוקח כחודש שיקום למעי אחר כל הוירוסים שעבר. אנני נותנת לו כשבוע מוצרי חלב ומוסיפה פרוביוטיקה לתמ"ל (ללא לקטוז). אני מודאגת מאוד ומבקשת לדעת האם לדעתך, אכן זהו רק ענין של זמן שיקום המעי או יש משהו אחר שניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
בוינובר20/11/2008לא הייתי מוסיף כלתכשיר.מחכה בסבלנות,נותן כלכלה רגילה מינוס מיצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודליטל ניב19/11/2008
שלום! בתי בת שנה סבלה מגיל חודשיים מריפלוקס שלא היה מטופל תרופתי אלא שמרני, לקראת גיל 9 חודשים הוא חלף אך לאחר כחודש וחצי חזר שוב ובגדול. ילדה התחילה להשתעל ולהשתנק, הופיעו פליטות מרובות חומציות מאוד והיא נהייתה רגיזה ובכיינית. לאחר ביקור אצל רופאת גסרטו ילדים הותחל בטיפול ע"י Zantac 1cc/3 per day + Algical , ללא שיפור כלל לאחר כמה שבועות ואתמול נעשתה גסטרוסקופיה בתל השומר. הממצאים: ארוזיות קטנות מרובות, HP שלילי, נלקחו כ-10 ביופסיות , אריתמה פרה-פילורית. אני מאוד מודאגת מאוחר ושימוש בZantac + Algical לא עזר, שאלתי האם ארוזיות האלה מסוכנות? ומה זה אריתמה? האם יש טיפול יעל והאם ניתן לגמרי לרפא את הארוזיות? איזה השלכות יש לעתיד אם יש? ואיך אני אדע שזה חלף? סליחה על שאלות מרובות , אבל מאוד חשוב לי לקבל את האינפורמציה מקצועית, תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
פרופ` יורם בוינובר19/11/2008הייתי מפסיק האלגיקלועובר למתןלוסק במקום הזנטק.לדעתי אין מקום לדאגה. רצוי להתיעץ ברופא השולח לאחר קבלת תשובות הביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לאכולמאיה19/11/2008
בני בן שנה. שבוע לאחר הפסקת זנטק, הוא הפסיק לאכול. אוכל בערך 40% ממה שאכל עד עכשיו (וגם עד עכשיו לא אכל כ"כ טוב) וארוחת ערב מסרב בתוקף לאכול. כל הארוחות מלוות בבכי ועצבים. זה לא היה קודם האם לחזור לזנטק? האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
פרופ` יורם בוינובר19/11/2008הייתי ממתין בסבלנות. מירב הסיכויים שזה יסתדר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גרפסנטלי19/11/2008
שלום רב אני פונה אלייך מאוד מודאגת ומתוסכלת לבני בן 7 חוד יש כבר זמן רב בעיה בלהוציא גרפס כל הסיפור החמיר מאז שעברתי לתמל בגיל 1/2 שנה עד אז הנקה בלבד מה שקורה הוא שכאשר הוא מסיים לאכול הוא מוציא מספר גרפסים ואז כשעה וחצי - שעתיים לאחר הארוחה לעיתים אף 3 שעות הוא מתחיל להכנס לאי שקט ומתקשה להוציא את הגרפסים המאוחרים או את הפליטות המאוחרות יש לציין שאלו גרפסים עם פליטה שמכילה רוק ושאריות חלב או לעיתים מדובר רק בגרפס רגיל רציתי לשאול אותך האם שמעת פעם על דבר כזה? האם זהו משהו חריג , מסוכן , האם זה יעבור אי פעם? אני ובני ממש מתוסכלים מהעניין כי הוא נכנס לאי שקט וזה מונע ממנו להירדם פעמים רבות הוא מתעורר מהשינה בגלל גרפס ועד שאני לא מרימה אותו לגרפס הוא לא נרגע וגם לי קשה כואב לי הגב והידיים מלהחזיק אותו כל הזמן אנא עיזרי לי בתודה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם אותם סימפטומים
דנה03/05/2015הי נטלי,
לתינוק שלי אותם סימפטומים. רופאת הגסטרו שללה ריפלוקס. עם זאת, המצב בלילות מחמיר עם הזמן. בן ארבעה חודשים ולא ישן יותר משעה וחצי ברצף בגלל הגרפסים המציקים. אשמח לשמוע איך הדבר נפתר אצלכם?
תודה מראש!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
אילה12/12/2015היי,
לתינוק שלי יש בעיה דומה, חיכינן שזה יעבור עם הזמן אבל הוא כבר בן 10 חודשים ואין שיפור. אשמח לשמוע אם יש משהו שעזר לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת גרפס - תגובה
פרופ` יורם בוינובר08/05/2015הוא בולע אויר עם האכילה ובמידה וזה כמות מוגברת ההוצאה מתעכבת. זה חולף עם הזמן. חשוב לא להאכיל בכמות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת גרפס - תגובה
פרופ` יורם בוינובר11/01/2016זה לא חריג. לעתים יש בליעת אויר אקססיבית ואז קשה לו להיפטר מהאויר. זה מסתדר עם הזמן. צריך לדאוג שלקיחת המזון לא תהיה מהירה מדי. כמות מתונה של תמל. פתח המוצץלא קטן ולא גדול מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
פרופ` יורם בוינובר19/11/2008ראשית כדאי לנסות ולהאכיל בצורה איטת. רצוי לא להאכיל במנת יתר. לתינוק סימפטומים שלרפלוקס.ממליץ מתן זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת גרפס
נטלי19/12/2008שלום רב אני ממש נואשת כתבתי לך על הבעייה של בני בן 7 חוד להוציא גרפס,מאז התחלנו במתן מוצקים - ירקות ופירות ואני שמה לב שהתופעה לא נעלמת כלומר עדיין מתקשה להוציא גרפס גם לאחר אוכל מוצק וגם לאחר שתיית נוזלים,עדיין פולט לעיתים כמות חלב לא מעוכלת לאחר שעה או יותר מהאוכל, בכמות קטנה ביותר מעורבב עם רוק,עדיין מתעורר בלילה בבכי כדי להוציא גרפס לאחרונה החלו גם להופיע כל מיני פריחות בעור שהולכות ונעלמות,הוא סובל מהרבה שיהוקים(היפו) שלאו דווקא מופיעים עם האוכל,הוא נחנק לא מעט פעמים בזמן שתייה, יש לו עדיין כאבי בטן כשעתיים לאחר האוכל ולעיתים יש לו עצירות ואני נותנת שמן קנולה או מגרה את פי הטבעת עם מדחום פניתי לייעוץ גסטרו והוא חושב שאין לשלול שמדובר באלרגיה לחלב פרה -ניזון ממטרנה או ברפלוקס הוא חושב שאין צורך בטיפול כלל,אני פונה אלייך כי אני מכבדת אותך וסומכת עלייך במספר שאלות , סלח לי על העומס: 1. איך ניתן לדעת שמדובר באלרגיה רק אם אנסה לעבור לצמחית? אם אכן מדובר באלרגיה האם העובדה שאני ממשיכה לתת לו מטרנה יכולה לגרום לו נזק מצטבר?האם זה יכול חלילה להגיע לשוק אנפיקטי? 2. האם יכול להיות שמדובר בהרניה סרעפתית? 3. האם יכו להיות שמדובר ברפלוקס?ואם כן לפי אילו סימנים? 4.האם יש צורך לבצע בדיקה אבחנתית כגון בליעת בריום או דבר אחר? האם ניתן לראות בבדיקה בעייה כלשהי ואם כן האם בריום + קרינת רנטגן לא מסוכנים לתינוק בן 7 חוד? 5.האם אי פעם המצב ישתפר אני יודעת שזו שאלה היפוטטית אך אני ממש בחרדה ובדיכאון שהילד שלי סובל ומתענה כך בגיל הזה 6.שקלתי אותו וראיתי שהוא עלה רק 15 גר' בחודש , האם זה תקין? מה עליית משקל תקינה בטווח הגילאים שלו?(נולד 2.850 וכיום שוקל7.330 פרופסור יקר סלח לי על כמות השאלות אך נסה להבין אותי אודה לך מקרב לב אם תוכל להתייחס לשאלותי ולהרגיע אותי ולו במעט שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה במשקל - בן שנתיים וחציימית19/11/2008
בוקר נפלא!!! בני בן שנתיים וחצי. כבר חצי שנה שאינו עולה במשקל!!!! הוא שוקל 10.5 ק"ג. במעון אומרים שהוא אוכל מצויין ולפעמים מקבל מנה שנייה. בבית לאחר המעון כמעט ואינו אוכל דבר. הוא מנוזל כרוני, הוצא לא שקד שלישי. בעבר למרות הנזלת הכרונית, אכל כמו שצריך ואף עלה במשקל יפה. האם יש סיבה לדאגה?! אשמח לתגובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת משקל
ד''ר בתיה וייס19/11/2008משקל הילד נמוך לגילו ויש לבדוק האם קיימת סטיה בעקומות המשקל והגובה. יש לעשות בירור הכולל בדיקות דם שגרתיות, ובדיקות לצליאק בשלב ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציאת צוואהשימרית חיון18/11/2008
שלום רב! יש תינוק בן חודשיים שסובל מאוד מחוסר יציאות של צואה הוא מתאמץ המון אך לצערי הוא לא מצליח להוציא את הצואה הוא יכול להיות כך ארבעה ימים ורק ביום הרביעי עם עזרה של אצבע או מדחום הוא מוציא מה אני צריכה לעשות על מנת לעזור לו? יש לציין כי הילד יונק ומקבל תחליף לסרוגין - אופטימיל אשמח מאוד לקבל תושבה בהקדם היות שהילד אינו ישן ורק צורח מבכי!!!!!!!! המון תודה שימרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשימרית
פרופ` יורם בוינובר18/11/2008בהנקה לפעמים היציאה מתעכבת גם 10 ימים. בגיל זה על חלב אם ההמלצה הבלעדית היא תוספת מדודה של מי שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יציאת צוואה
שימרית חיון20/11/2008קודם כל המון תודה על התשובה יש לציין כי בשלושה ימים הארונים התינוק אוכל יותר את התחליף ויונק רק בשעות הלילה אני נותנת לו כמות קטנה של מים רתוחים אך עדין אין לו יציאות האם יש צורך לפנות לרופא מומחה? ושוב המון תודה על העזרה שימרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 סובלת מכאבי בטן ובחילותאירמה18/11/2008
הבת שלי כבר כחודשיים סובלת מכאבי בטן ובחילות . לאחר בדיקות וטיפול בכדורים נגד הכאבים והבחילות שלא עזרו נתגלו באולטראסאונד בכליה 1 - אבן כ0.5 ס"מ. בכליה 2 - ציסטה "קטנה" וכדי לדעת מה בעצם גורם לתופעות הנ"ל נשלחה ליעוץ לגסטרואנטרולוג (התור בעוד חודש) עד אז מה עושים כדי לטפל בתופעות האלו ?? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירמה
פרופ` יורם בוינובר18/11/2008מאחר ואת מוזמנת לגסטרואנטרולוג הוא יברר ויחליט האם מקור הכאב הוא מע העיכול. עם הממצא בכליות רצוי לפנות לאורולוג או נפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גלוקוז 55 מג בצוםרוחמה15/11/2008
תינוקת בת 10 חודשים , נולדה במשקל 3.565 אחוזון (75), כעת היא במשקל 7.5 קג (אחוזון 10) סבלה משלשולים והקאות ועקב כך הגיעה להתיבשות ואושפזה בבית חולים לטיפול תמיכה במתן עירוי נוזלים ושוחררה לאחר 24 שעות. בבדיקות דם שעשינו לה , כ 12 שעות לאחר השיחרור , נמצאו רמות גלוקוז של 55 מג בצום. 1. האם הדבר עשוי להעיד על בעיה במטבוליזם של סוכר, גליקוגן, או גלוקונאוגנזה 2. במידה וכן מי אמור לטפל בכך, אנדוקרינולוג ילדים או גסטרולוג ילדים? לגבי עקומת המשקל הנמוכה של התינוקת: 1. במצבים של תת תזונה, מה אמור להיפגע תחילה- העליה במשקל, או העליה בגובה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוחמה
פרופ` יורם בוינובר18/11/2008בגיל זה בצום רמת הסוכר שציינת אינה כה נמוכה המצריכה ברור.יש להשגיח עי רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק זנטק?מאיה14/11/2008
בני בן שנה וחודש ולפני שבועיים הפסקנו לתת לו זנטק. הוא חזר לפלוט. האם יש לחזור לזנטק? אילו תסמינים מצדיקים חזרה לזנטק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנטק
פרופ` יורם בוינובר18/11/2008ניתן להשגיח בלי להחזיר הזנטק. פליטות בלבד לא מצדיקות המשך הזנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה אצל ילדותדלית12/11/2008
שלום לך, אצל בנותי (אחת בת 9 ואחת בת 5) ישנה בטן נפוחה. תופעה זו קיימת מאז שנולדו. עלי לציין כי הן במשקל תקין (לא שמנות), יש להן יציאות סדירות, אינן מתלוננות על כאבי בטן. אין בד"כ שלשולים. לפני מס' חודשים נערכה להן בדיקת אולטראסאונד שהראתה שהכל תקין פרט למעט גזים שנמצאים . כמו כן בצעתי להם בהמלצת רופא משפחה בדיקה אצל אורטופד לשלול בעיה אורטופדית. גם הבדיקה הזו היתה תקינה. לאיזה רופא עלי לפנות לפתרון הבעיה, האם ישנה תרופה כלשהיא לגבי הגזים שיש לילדות (יש לציין שפעמים רבות הן מפליצות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תפוחה
ד''ר בתיה וייס13/11/2008גזים במערכת העיכול שכיחים ויאנם דורשים טיפול מיוחד. בדיקה טובה יותר היא צילום בטן סקירה.
בטן תפוחה קשורה לעתים למחלת צליאק- ניתן לבצע בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקיבהאורי12/11/2008
אני בן 28 ולאחרונה גליו לי דלקת בקיבה ובתוספתן עם קצת דימום רציתי לשאול חוות דעת שלך איזה טיפול הכי מומלץ לבעיה הזאת וכמה זמן זה עובר ואם הלוסק רק מספיק לקחת פעם ביום או גם צריך משהו אחר להוסיף אבקש תשובה רצינית ומקצועית תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקיבה
בוינובר12/11/2008הרופא שאיבחן הדלקת הוא זה שאחראי לטיפול ולא רופא שמקבל הפרטים באיטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםקארין12/11/2008
בני בן 3 חודשים ניזון מנוטרמיגן לאחר שבהתייעצות עם רופא ילדים ניסינו את כל סוגי האוכל, מכל סוג אוכל הייתה תגובה קיצונית אחרת (עצירות, צרחות, ושלשולים), הנוטרמיגן באמת הרגיע את הילד, ניזון כבר חודש וחצי מנוטרמיגן, בשבועיים האחרונים הילד התחיל לפלוט המון, לפעמים נדמה שמקיא את כל האוכל שאכל,אוכל 150 cc ועושים לו הרבה הפסקות תוך כדי האוכל הוא מתמתח כמו סרגל וכשמרימים לגרעפס מתחיל לבכות שלקחנו לו את האוכל, חשוב לציין שלפעמים גם אחרי 3 שעות אחרי האוכל הוא עדיין פולט, זה לא נראה כמו אוכל אלה כמו נוזל שקוף וקצת לבן, רופא הילדים נתן זנטק מה שלא עזר במשך שבועיים. היינו אצל גסרטו החליף לו את האוכל לאינפמיל ואחרי ארוחה אחת הילד לא הפסיק להתפתל ולצרוח אז הרופא ילדים אמר לחזור לנוטרמיגן ולהסמיך עם דייסת קורנפלור, מכוון שלא היה לו זמן לדבר הוא לא אמר כמה קורנפלור לשים בבקבוק ולא אמר איזה סוג, האם יש סוג מסויים לתינוקות או שקורנפלור רגיל, אני גם מפחדת שהקורנפלור יעשה לו עצירות. אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות, נשמח לשמוע דעה נוספת. תודה קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
בוינובר12/11/2008מקובל לקבל דיעה שלהרופא המטפל ולא מרופאים אחרים. הטיפול בכלכלה עם דייסה בא למנוע רפלוקס. 5 גרם של דייסה ל100 מל פורמולה יכול להוות הניסיון הראשוני. עצירות אינה בהכרח תוצאה של תוספת דייסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות צליאקשרית12/11/2008
עשינו בדיקת צליאק לביתי (בת 17). אין לה שום תופעות. עשינו את הבדיקה כי למישהו במשפחה יש צליאק ורצינו רק לוודא שהכל בסדר איתה. התוצאות: IgA 183 mg/dl T.TRANSGLUTAMINASE 3.4 EU/ml זה מופיע בתחום הנורמה של בדיקות הכללית. האם זה מעיד על חשד לצליאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
בוינובר12/11/2008הבדיקה תקינה. אין בתוצאה חשד לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)