פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• יציאות בגיל שבוע
    טל
    07/08/2008

בתי בת שבוע. במשך חמישה ימים היתה בבית החולים וקיבלה את המטרנה המוכנה מראש שמגיעה בבקבוקים מוכנים לאכילה בתינוקיה. היציאות שלה היו רכות והיא עשתה אותן בנינוחות. על הבקבוק המוכן של המטרנה כתוב שהוא מוכן ממים נטולי מינרלים. לפני יומיים עברנו למטרנה שמכינים בבית על בסיס מים שאני מרתיחה בבית. היציאות שלה הפכו מאוד קשות והיא צורחת מכאבים (יש יציאה פעם ב- 24 שעות). האם יתכן קשר בין סוג המים ליציאות? איך להקל עליה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות בגיל שבוע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לטל

פרופ` יורם בוינובר
    09/08/2008

מים רתוחים הם המים לשימוש. השינוי ביציאות לדעתי לא קשור בסוג המים. יש שינויים ביציאות שמקורם לא ידוע. ניתן לדלל במעט הפורמולה בהכנה להקלת היציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    שואלת
    06/08/2008

שלום יש לי תינוק בן חמישה חודשים - בהנקה מלאה הרופא רשם לי אנציפלמד (בגלל שיש לי צואה קשה) וגם שמן פראפין וגם נרות גלצירין כי יש לי פיסורה וטחורים כואבים ביותר. האם זה מתאים לאישה שמניקה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• לקיסרית

פרופ` יורם בוינובר
    06/08/2008

אלו תרופות שלא מזיקות בהנקה. לאנציפלמד אין ערך רב. זו תערובת של אנזימים שיש לנו בכמות פי כמה מזו שבתכשיר בהפרשות הלבלב. תשתי יותר וזה יהיה בעל אפקט דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס
    יאיר
    05/08/2008

שלום מדובר על ילד בן שנתיים שסובל מגיל חצי שנה מ"קוליטיס" מטופל בשניידר באישפוזים ,קיבל בעבר גם מנת דם . בביופסיה לא התקבלה תשובה חד ששמעית שזה "קוליטיס" !!!! טופל ב "פנטזה" "אימורן" "יומירה" ללא הטבה. הדבר היחיד שעוזר זה סטרואידים. יש דילמה לגבי "ציקלוספירון" .(אם רשמתי נכון) העצה של הרופאים היא להוריד את המעי הגס ואחרי 3 חודשים לחבר למעי הדק .רוצים להביא מומחה מארה"ב עם ניסיון רב יותר בניתוחים אלו. אני שואל את השאלות במקום חבר שלי שאינו משתמש באינטרנט , האם יכול להיות שזה לא "קוליטיס" ויש בדיקה או רופא עם הרבה ניסיון שיתן אולי טיפ שלא קיבלו עד היום ?? אם זה לא "קוליטיס" מה זה כן יכול להיות ? אם זה כן ,אז רק ניתוח יכול להציל את הילד ?? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר בתיה וייס
    05/08/2008

המקרה אינו חד משמעי ומורכב. כדאי לבצע התייעצות נוספת לגבי האבחנה- ניתן לשלוח ביופסיות לחו"ל ולהתייעץ לפני ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יאיר
    05/08/2008

שלום יש רופא או מרפאה שאת יכולה להמליץ ? ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי חום
    שואלת
    03/08/2008

קקי חוםו לחוצה100 ו 18:41 | 03/08/08 שלום בני בן חמישה חודשים - הנקה מלאה מאז גיל חודש יש לו צואה מימית ביותר בצבע צהוב - מספר פעמים ביום אך בשבוע האחרון יש לו יציאה כל יומיים אתמול לאחר שיומיים לא היתה לו יציאה - הופיעה צואה מימית בצבע חום-חמרה . ממה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות ממיץ השזיפים המרוכז שאני שותה בגלל עצירות שהחלה לי לאחר לידה? או שמא מוירוס? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קקי חום

הוספת תגובה

• לקיסרית

פרופ` יורם בוינובר
    03/08/2008

צבע הצואה לא צריך להטריד אותך אם התינוק ערני,אוכל ועולה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדי עצות
    איתנה גולן
    03/08/2008

נכדתי בת הארבעה חודשים סובלת מזה 10ימים משלשולים בלתי פוסקים .במשך השבוע האחרון היא מאושפזת במחלקת ילדים בהדסה עין כרם נעשו בדיקות צואה שתן ולא היו ממצאים בבדיקת דם יש ירידה של האלבומין ל1.2 קיבלה 2 מנות אלבומין הערך עלה ל2.6 ולאחר יומיים ירד ל1.6 בצואה הרבה שומנים מקבלת מזון יונקת + תוספת מטרנה בזונדה היו בצקות קשות במשך האשפוז הבצקות טופלו בתרופה שאיני זוכרת את שמה הבצקות ירדו בחלקן בדיקות הכבד והטחול תקינים אולטרה סאונד לבדיקת הלבלב יבוצע היום יש בעיה בקרישת הדם קיבלה ויטמין K היום התחילו במתן אנטיביוטיקה כוללנית הילדה בדרך כלל חייכנית ופעילה והיום היא לא שקטה כואבת ולא מחייכת או יוצרת מגע עם הסובבים בברכה איתנה גולן סבתא מודאגת נ.ב עד לרגע זה אין כל שיפור במצבה של התינוקת השלשולים ממשיכים

לקביעת תור
    סגירה
    אובדי עצות

הוספת תגובה

• לאיתנה גולן

פרופ` יורם בוינובר
    03/08/2008

בהדסה עין כרם רופאים טובים שיודעים לברר מקרים שכאלו הם לא זקוקים לעצותי לפני שנעשה ברור . היא זקוקה לבדיקות שונות ואני בטוח שיעשו את שנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קרון +תשובה פתולוגית
    אמא
    02/08/2008

לבני בן 13 כאבי בטן שלשולים לסרוגין זמן ממושך,פריטין יחסית נמוך 12 , ברזל גבול נמוך של נורמה (המוגלובין תקין)TTG תקין ,בדיקה גנטית חיובית לצליאק ושבירת אחוזונים מ50 ל15 ,( בנוסף לי יש צליאק) . ביצעו לו גסטרוסקופיה עם 3 פרורי ביופסיה שיצאו תקינים. הרופא אומר שנשלל צליאק ושצריך לשלול קרון (מדדי דלקת שלו תקינים, בס"ד יש לימפוציטוזיס יחסי ) ןזאת קודם ע"י סיטי ואח"כ אולי קולונוסקופיה לאיליום סופי. ואם זה לא עוזר אז אנטרוסקופיה. אלו בדיקות פולשניות ועם קרינה. לכן שאלתי: 1. האם אלה בדיקות הבחירה לקרון בילדים? אולי קפסולה? (למרות שאי אפשר לקחת ביופסיה) או אחר? 2.לאיזה פתולוג (שם שלו ) שמתמחה בצליאק אפשר לשלוח את הפתולוגיה לחוו"ד נוספת.? תודה מראש

הוספת תגובה

• קרון חשד

ד''ר בתיה וייס
    03/08/2008

אבחנת קרון מתבססת על בדיקות אנדוסקופיות והדמייה של מעי דק. ניתן לבצע הדמיה גם על ידי בדיקה ללא קרינה הנקראת MRE (למעשה MRI עם הדגמה של המעי בנוסף). הבדיקה מתבצעת בשיבא. קולונוסקופיה הכרחית. קפסולה נעשית במידה ואין תשובות מהנ"ל. ניתן גם להתחיל מקולונוסקופיה ולהמשיך בקפסולה במידת הצורך.
    פתולוג לצליאק- רב הפתוךוגים מתמצאים במחלה שכיחה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mre

אמא
    03/08/2008

תודה על התשובה האם לMRE יש רגישות כמו לסי טי והאם זו בדיקה שקופ"ח כללית מאשרת? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת תמ"ל
    nhfk
    01/08/2008

אתמול גיליתי שמאז לידתו של בני אשר ניזון ממטרנה אני שמה את 2 כפות האבקה הדרושות לא בתוך 120 מ"ל אלא ב110 מ"ל וזאת בגלל שאני מכינה את בקבוקי המים מראש (רק המים) ויש התאיידות קלה. מה המשמעות של כך? קצת נלחצתי מזה . האם זה יכול לגרום נזק

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת תמ"ל

הוספת תגובה

• לדנה

פרופ` יורם בוינובר
    01/08/2008

אין לזה משמעות. רצוי תמיד לקרוא ההוראות להכנת מזון קודם להכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בניגוב לאחר צואה
    דורית
    31/07/2008

בתי בת 6 . מזה מס' חודשים אחת לכמה זמן יש מעט דם על הנייר לאחר צואה. היינו כ-3 פעמים אצל גסטרואנטרולוג ילדים, אשר איבחן פיסורה קטנה, נתן הוראות לשינוי תזונה ותכשיר : בהתחלה פגלקס אשר הילדה לא היתה מוכנה לשתות, ולאחרונה אבילק. בכל פעם שהדימום מפסיק אנו קצת "מזלזלים" בהוראות התזונה והתכשיר, ואז התופעה חוזרת, ואני נכנסת ללחץ נורא. ביומיים האחרונים זה חזר. יש לציין שהילדה מרגישה מצויין, לא כואב לה כלום. עשינו גם בדיקות דם שיצאו תקינות. אני מוטרדת, אולי יש משהו יותר חמור שלא עלינו עליו? האם יכול להיות שפיסורה לא עוברת כמה חודשים? למה מדי פעם זה חולף לכחודש ואז חוזר? האם עלינו לעשות עוד דברים / בדיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בניגוב לאחר צואה

הוספת תגובה

• לדורית

פרופ` יורם בוינובר
    01/08/2008

לפיסורה אני ממליץ מתן שמן פרפין ולא פגלקס. מקומית- רקטוזורין. אמבטיה עם שמן אמבט- אמול. במידה וזה לא חולף הגסטרואנטרולוג יבצע סיגמואידוסקופיה לשלילת פוליפ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול ותופעות אחרות שאינן פוסקות..
    א.ש.ח
    31/07/2008

שלום לכם, אני מריגשה די חסרת אונים לנוכח מצבו של בני.הסיפור ארוך, אנסה למסור את מירב הפרטים - לפני כשלושה חודשים החל בני לשלשל. בבדיקת צואה נמצא כי הוא סובל מטפיל בשם ג'ררדיה. קיבל טיפול של פלג'יל למשך 5 ימים. מאז השלשול לא פסק לעיתים הפך ליציאה רכה ולעיתים מחמיר לשלשול נוזלי. לאורך כל התקופה נשמרה דיאטה קפדנית (אורז, תפוח אדמה/עץ, עוף) וחלב נוטרה מגאן ותוסף של פרוביוטיקה באבקה, אך ללא הועיל. בבדיקת צואה שנערכה לאחר מס' שבועות לא נמצא הטפיל וכבר חשבתי שאולי צואה רכה זה בסדר. ופתאום שוב חזר השלשול הנוזלי. בבדיקת צואה נוספת שנערכה לפני כחמישה ימים נמצא שוב הטפיל (לא ברור אם היה לאורך כל התקופה או חזר שוב) הרופאה המטפלת שוב נתנה לו פלג'יל רק הפעם במינון יותר גבוה (4 CC שלוש פעמים ביום) מה שקורה כרגע זה שבני בבת אחת הפסיק לאכול (בקושי שותה חלב) יצאה לו דלקת עיניים ושיעול טורדני שגם הוא בא והולך לאורך כל 3 החודשים שקדמו. והוא הוא משלשל ביתר שאת. מה עושים ? לא אכפת לי להגיע לבדיקות מקיפות, חשוב לי לעלות על מקור הבעיה. מדובר על ילד בריא שאוכל הכול, בלי כל בעיית התפתחות. תודה

הוספת תגובה

• שלשול

פרופ` יורם בוינובר
    01/08/2008

הטיפול לגיארדיה הוא 7 ימים. לפי הנתונים האחרונים- דלקת עיניים וכו- מדובר כרגע כנראה במחלה וירלית. הטיפול הוא התאמת הכלכלה . תני יותר מרק ופחות פורמולה. כלכלה סמיכה ופחות נוזלית. להמעיט בשתיה מחוץ לאוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    אור
    29/07/2008

בתי בת שנה ותשעה חודשים (תאומה יש לציין) ומזה ארבעה - חמישה חודשים היא משלשלת, בודדים הימים שבהם היא עושה יציאה נורמלית. בד"כ זו צואה רכה מאוד מאוד או שממש שילשול, בכל הצבעים וזה ממש מסריח, לפעמים זה בורח לה מהחיתול. עשינו לה כל בדיקות הדם האפשריות, כולל: צליאק שיצאה שלילית. האם בידקת הדם שוללת צליאק חד-משמעית? תרביות צואה שיצאו תקינות. אנחנו פונים כרגע לבדיקת גסטרו, אלו בדיקות עלי לעשות? אלו גורמים עשויים להביא לשישולים כרונים אצל ילדה בגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר בתיה וייס
    30/07/2008

בגיל זה רגישות הבדיקות לצליאק אמנם פחותה מאשר מעל גיל שנתיים, אך אם הבדיקה שלילית אין צורך לבצע בדיקות נוספות אלא לעקוב במידה ונמשכים סמפטומים. באם עליית המשקל של בתך תקינה והבדיקות תקינות- עדיין יתכן זיהום פרזיטרי (בעקר אם נמצאת בגן) , מכיון שדרושות מספר תרביות- לפחות 3 ורצוי יותר. כמו כן לעתים השלשול אינו בעל משמעות וחולף עם הגיל או שינויים מסויימים בתפריט. ישנן אפשרויות נוספות לבירור מצבים נדירים יותר במידה והדבר נמשך וזאת במסגרת יעוץ גסטרו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן
    בחורה
    27/07/2008

שלום רב.אני בת 28 בריאה בדרך כלל ולא נוטלת כדורים.מזה כחצי שנה אני סובלת מאי נוחות ברום הבטן המתבטאת בבחילות וגזים באותו אזור.גם כן ישנה רגישות מקומית למגע באותו האזור.רוצה לציין שאיני סובלת מבעיה של עצירות או שישלולים.אני מנסה לטפ בעצמי ע"י ביסמוט ורוד לסירוגין.עברתי בדיקות דם למרקרים של לבלבל(אבי סובל מסרטן לבלבל מתקדם בלתי נתיח),בדיקות דם אלה ונוספות תקינות.כמו כן ביופסיה שביצעתי כשעברתי גסטרוסקופיה.מנהל מכון גסטרו הפנה אותי לבדיקת סי טי ורשם לי טיפול בנירבקסל שעדיין לא התחלתי.מה דעתכם יכולה להיות הבעיה?אודה על תשובתכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברום הבטן

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן

ד''ר בתיה וייס
    28/07/2008

נראה שאת מטופלת היטב ונמצאת במעקב מסודר. יתכן ומדובר ב"מעי רגיז". המשיכי בירור לפי הנחיות הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת צליאק לתינוק
    עמוס
    27/07/2008

שלום, כיום בני בן שנה וחודשיים. עד גיל חצי שנה היו לו מספר הופעות של הקאות שבינתיים נפסקו לחלוטין. בעקבות ההקאות בזמנו ביצענו בדיקות דם שתוצאותיהן: Gliadin IgG/IgA DGP חיובי (74), Endomysial Ab שלילי, TransGlutaminase (IgA) Ab שלילי. בעקבות כך נשלחנו לביופסיה שתוצאותיה לא היו חד משמעיות (אין תמונה קלאסית של צליאק, אך התמונה לא נראתה תקינה לחלוטין). הביופסיה הייתה בגיל 8 חודשים כאשר כמות התזונה המוצקה שלו הייתה קטנה יחסית. בבדיקה מעמיקה של HLA LQB2,8 נתגלו ערכים חיוביים. אציין כי תזונתו ממשיכה להיות רגילה לחלוטין, הוא מתפתח יפה מאוד, אין תסמינים חיצוניים והוא אוהב מאוד לאכול הכל. הרופא ממליץ על דיאטה זמנית בעקבות תוצאות הבדיקות של ה- HLA. מה דעתכם ? האם אין כאן יותר סימנים של לא מחלה מאשר כן ? האם שלילתם של ה- Endomysial Ab וה- TransGlutaminase אינן מעידים לחלוטין על שלילת המחלה ? יש טעם לעשות דיאטה עם הממצאים האלו ? תודה רבה, האב המודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת צליאק לתינוק

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    27/07/2008

ל30 אחוז ויותר מאוכלוסיה הבריאה יש HLA כמו זה שציינת. בדיקה זו טובה בעיקר לשלילת צליאק. בדיקת ה DGP לא ספציפית. ערכה בעיקר באלו שלהם IGA נמוך. מאחר והתינוק על כלכה רגילה ומתפתח היטב ממליץ לחזור בעוד 6 חד על בדיקת הנוגדנים האחרים מתוך מחשבה שאולי ה DGP מקדים נוגדנים אלו. רצוי המשך מעקב אצל גסטרואנטרולוגילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורת אכילה
    אלונה
    27/07/2008

בני החמוד בן שבועיים. נולד במועד שבוע 39. כמעט מראשית לידתו הבחנתי בתבנית ההאכלה הבאה : הוא מבצע מציצה של פטמת הבקבוק מספר פעמים ואז עוצר מבצע כמה נשימות דרך האף מהירות וחוזר ומוצץ וכך חוזר חלילה לציין שהוא אוכל סה"כ יפה כ-550 מ"ל ליום והוא שוקל בערך 3.5 ק"ג.והוא לא מתנשם אחרי האוכל. יש לו גרפסים רבים ונראה שהרבה אוויר תקוע לו למעלה תוך כדי האוכל. כמו כן הוא לא מנסה להוציא את הפטמה מהפה . נהפוך הוא. הוא תופס אותה די חזק. בהתחלה כאשר הייתי מנסה להוציא את הפטמה תוך כדי מציצה הוא היה עושה איזה שיעול והיה מתבלבל. כשהבחנתי בכך ולמדתי לתזמן את הוצאת הפטמה להפסקות "גרעפס" זה סך הכל פסק 1. האם תבנית ההאכלה שציינתי למעלה תקינה? האם היא מראה על בעיה כלשהי האם זה נובע מנסיון לתמרן בין מציצה לבליעה ונשימה? האם יש משהו שעליי לעשות או שהכל בסדר? אודה לכם מאוד על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    צורת אכילה

הוספת תגובה

• אכילה

פרופ` יורם בוינובר
    27/07/2008

אכילה זו פעולה מסובכת לילוד והוא לומד אותה. לא הייתי משנה דבר בהאכלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול לתינוק
    לימור
    27/07/2008

שלום, בני בן חודש וחצי ולפני כשבועיים הופיע אצלו שלשול חריף של כ-12 יציאות מימיות ביממה. רופא הילדים העביר אותנו מתמ"ל חלבי לתחליף נוטרמיגן (לאחר שגם ניסיון בתחליף צמחי לא הקל על השלשול). מאז הילד כבר שבועיים ניזון מנוטרמיגן (+ הנקה חלקית) וכמות היציאות ליממה עומדת על כ-6 פעמים, יציאה לאחר כל ארוחה. היציאות רכות אך לא מימיות. האם זה תקין או עדיין מוגדר כשלשול ? האם תחליף מפורק גורם ליציאות מרובות ורכות? חשב לציין שלפני השלשול היו לו רק 1-2 יציאות ליום. כמו כן, ביצענו תרבית צואה והיא היתה תקינה. אודה על חוות דעתכם האם תקין או לא והאם יש צורך בבדיקות נוספות ו/או טיפול אחר. אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול לתינוק

הוספת תגובה

• אורלי

פרופ` יורם בוינובר
    27/07/2008

אני מניח שהרופא המטפל חשב על 2 אפשרויות- האחת שמדובר בזהום והשניה באלרגיה למזון. בכל אחת מהאפשרויות הללו היציאות לא מסתדרות מיד. חשוב לבחון עלית המשקל . במידה ועלית המשקל תקינה מספר היציאות לא צריך להטריד. לא רצוי להחליף כל יום פורמולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידק הCLOSTR.DHFFIC. TOXIN
    שולי
    26/07/2008

בני כבן שנה סובל מדלקות אוזניים וקיבל אנטיביטיקה מזה כחודשים משלשל לעתים צואה רכה לעיתים פחות תמיד אחרי אוכל הוא מאד עצבני ורק כשאני נותנת לו חלב הוא נרגע ומצליח ליצור יציאות לאחרונה אובחן בחידק הנל התחלתי לתת לו פורמולה ללא לקטוז וכן הוא מקבל פליגיל כשבוע ימים הצואה הפכה קשה יותר אך עדיין יציאו מרובות , מה פירוש החידק הנל התוצאה היא גבולית, והאם יתכן שזה כתוצאה מהאנטיביוטיקה או ממשהו אחר, אני סובלת ממעי רגיז ומאי סבילות ללקטוז ועד לפני כשבוע הנקתי אותו האם יתכן קשר לאחרונה הפסתקתי הנקה משום שאני סובלת מהתקף של מעי רגיז. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    חידק הCLOSTR.DHFFIC. TOXIN

הוספת תגובה

• לשולי

פרופ` יורם בוינובר
    27/07/2008

זה שלך מעי רגיז לא צריך לשנות ההאכלה של התינוק. הטיפול בחיידק הוא עי פלגיל בלבד ללא שינוי כלכלה. צריך סבלנות ואז היציאות יסתדרו. החיידק הנל מופיע לאחר טיפול באנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה