מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשוליםליאת19/04/2008
שלום ד"ר
הילדה של בת שנה וחודש עם שלשולים מרובים במשך שלושה חודשים עם הפסקות בינהם, כל הבדיקות הצואה והספירת דם שנשלחתי ייצאו תקינות , עכשיו השלשולים חזרו שוב אודה לך תשובתך המהירה תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ליאת19/04/2008המשך להודעה הראשונה
עליי לציין שבתי לא יורדת במשקל אך גם לא עולה במשך כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008הרופא המטפל צריך לראות הילדה ולהתרשם ממצב הילדה, מטיב הכלכלה והשלשול. אוכל יותר מוצק ופחות שתיה לעתים קרובות פותרים הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקאודליה17/04/2008
מסיבות של שבירת אחוזונים נשלח בני בן ה 11 חודשים (כיום 13 חודשים) לבדיקת צליאק (נראה גם כי בטנו נפוחה ויש ריבוי ביציאות). תוצאות הבדיקות, פעמיים ברציפות בהפרש של כחודשיים היו:
Immunoglobulin A Autoimmunity 33 mg/dL - בטווח התקין ואילו Anti-tTG IgA חיובי - 36. הרופא שלח אותנו לביופסיה מכיוו שלדעתו אין מנוס.
חשוב לי לציין כי לדעתנו שבירת האחוזונים היתה בשל כניסה לגן, וחודשיים של מחלות רבות. הוצאנו אותו מהגן ומאז הוא שומר על העקומה החדשה של האחוזון ה 25 (לא חזר חזרה לאחוזון הראשוני - 90%). המחשבה על בדיקה חודרנית בשלב זה קשה לי, בעיקר בגלל הגבוליות של הבדיקות.
האם יש לכם הצעה אחרת? חשבתי להתחיל איתו דיאטה ללא גלוטן עד גיל שנתיים ואז לחזור על הבדיקה ובמידת הצורך, ללכת לביופסיה. האם נשמע הגיוני או תלוש?
תודה מראש.
אודליה.
ד"א, עשינו אתמול בדיקה שלישית בתקווה לנס... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008אני מסכים עם הרופא המטפל. עם בדיקות אלו יש לבצע ביופסיה לפני התחלת דיאטה ללא גלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות הבדיקות האלה?שושי יבין17/04/2008
שלום,
בתי בת 12, נמוכת-קומה. אבל בריאה ולא סובלת מכאבי בטן או אנמיה. אבל, יש לה בטן נפוחה ועצירות כרונית.
ערכתי לה את הבדיקה המצורפת..
מה ניתן להבין ממנה?
אודה לכם אם תוכלו לפרש את התוצאות החריגות.
שושי
WBC 4.40 K/UL ( 4.00- 10.50) (*........)
NEUTROPHILS 2.20 K/UL ( 1.40- 7.10) (*........)
NEUTROPHILS % 49.40 % ( 34.00- 59.00) (.....*...)
LYMPHOCYTES 1.44 K/UL ( 1.40- 4.20) (*........)
LYMPHOCYTES % 32.80 % ( 28.00- 52.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.37 K/UL ( 0.16- 1.00) (.*.......)
MONOCYTES % 8.50 % ( 4.00- 10.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.38 K/UL ( 0.00- 0.63) (....*....)
EOSINOPHILS % 8.61 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
BASOPHILS 0.03 K/UL ( 0.00- 0.16) (.*.......)
BASOPHILS % 0.66 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
RBC 4.50 M/UL ( 3.90- 5.50) (..*......)
HEMOGLOBIN 13.80 G/DL ( 12.00- 15.00) (....*....)
HEMATOCRIT 39.40 % ( 33.00- 43.00) (.....*...)
MCV 87.50 FL ( 74.00- 95.00) (.....*...)
MCH 30.70 PG ( 24.00- 32.00) (.......*.)
MCHC 35.10 G/DL ( 32.00- 35.50) (.......*.)
PLATELETS 277.00 K/UL ( 190.00- 400.00) (...*.....)
MPV 9.00 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 12.80 % ( 11.00- 16.00) (..*......)
ANTI TTG 1.45 AU/ML Negative
(ANTI TTG (IGA) < 20 UNITS = NEGATIVE)
(ANTI TTG (IGA) 20 - 30 UNITS = BORDERLINE)
(ANTI TTG (IGA > 30 UNITS = POSITIVE)
ANTI DGP 8.20 IU/ML Neg.
ANTI DGP(IGG+IGM) < 20 UNITS = NEGATIVE )
ANTI DGP(IGG+IGM)20 - 30 UNITS = BORDERLINE )
ANTI DGP(IGG+IGM) > 30 UNITS = POSITIVE )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008זו אינה רפואה טובה שהרופא שולח בדיקות ורופא אחר מפרש אותן. אין ממש עדות לצליאק אך יש לעקוב ולחזור על הבדיקות לאחר כ 6 חד. פני לרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס בתינוקשאלה16/04/2008
בני בן 3 חודשים, איך שמתחיל לאכול מטרנה הוא צועק, כאבי בטן, אחרי האוכל פולט קצת, דווקא עולה יפה במשקל, אחרי שגומר לאכול הוא מתפתל , בוכה מאד, ולוקח לו הרבה זמן עד שמוציא גרפס. רופאת הילדים איבחנה רפלוקס ונתנה לי אתמול כדורים הומהופטים שממסיסים אותם במים ומזליפים עם מזרק לתוך הפה של התינוק. מה דעתך על כדור אומהופט? ואיזה תרופות שבד"כ עוזר מאד לרפלוקס וכאבי בטן לתינוקות בני 3 חודשים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008איני מבין ברפואה הומיאופטית. הטיפול שאנו נותנים הוא זנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין נאוקייט לבין נאוקייט אדוונס?פרופ` יורם בוינובר14/04/2008
שלום רב
רציתי לשאול מה ההבדל בן נאוקייט לבין נאוקייט אדוונס. וכמה בערך הילד בן שנה אמור לעלות
עם מזון זה.
בני בן שנה וחודשיים ושוקל 7.2 ק"ג בשלושה חודשים אחרונים שקל 7 ק"ג בלבד. כנראה אלרגיה לחלב לא חד משמעי. כבר כחודשיים עם הנאוקייט. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוקייט
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008לגילו רצוי האדונס. הרופא המטפל צריך להשיב על השאלה מדוע בכלל הוחלט על כלכלה מפורקת זו
ולא תכשירים אחרים אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ללא אבחנהנערה14/04/2008
שלום ד"ר נכבד\ה,
אני כשנתיים סובלת מהרבה בעיות במערכת העיכול,
והתברר כי אין להם אבחנה ,
עברתי מלא בדיקות עבור כל התסמינים שאני מרגישה ,ועדיין אין תשובה ודאית ,
והרופא אומר שלא מתיחס לאבחנה ,ושאפילו בדיקת קפסולה למעי דק לא אומרת בודאיות אם יש לי קרוהן או משהו אחר...
אני כבר פניתי להמון רופאים ,אבל הבעיה היא שהרופאים האחרים לא יכולים לעזור לי אם אין בידם אבחנות מדויקות לגבי מצי, זה מתסכל אותי מאוד ומיאש אותי,
כי אני לא יודעת מה יהיה אתי.
עברת קולונוסקופיה שלמה ,שהמראה שלה היה תקין ,אבל בביופסיות נמצאה קוליטיס לא ספציפית כרונית עם מילד.
גם עברתי גסטרוסקופיה ,שהדגימה דלקת ברירית הקיבה [גסטריטיס כרונית דיפוזית וקיבה היפרפלזיה פובאולרית קלה] וגם סיטי בטן שיצא תקין ובדיקות סרולגיות לצליאק וכאלה שגם תקינות
ואחר כך אובחנה אצלי גם תסמונת המעי הרגיז ,לאחר כל הכדורים שלקחתי בחיים : לוסק, קולוטאל ,פנטסה ,פרמין, פפברין,אלטרולט, בודזון ,לנטון ושו פנטסה
לא הייתה הקלה מירבית גם נירבקסל ופרוביוטיקה וצמחי מרפא למינהם רפואה אלטרנטיבית,
ועכשיו הוא רוצה לעשות לי זונדה ,ואני מפחדת מזה נורא ,כי זה בטח כואב כי אמא שלי עברה את זה וגם אחותי ושתיהן אמרו שכואב להן,
אני לא יודעת מהו הדבר הנכון שעליי לעשות ,אין לי כיוון והכאבי בטן וראש וצרבות ובחילות ושלשולים לא עוזבים אותי ,אני מרגישה שאין מי שיעזור לי בכלל.
אודה מראש על עיצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעירה ללא אבחנה
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008לא ניתן לעשות אבחנה אחרי כל הבדיקות שעברת באינטרנט. את צריכה לחזור ולפנות לגסטרואנטרולוג שבדק אותך. הוא מכיר הנתונים היטב ויכול בשיחה עימך לסכם מה ניתן לעשות ומה לא. לתסמונת המעי הרגיז לא תמיד יש לנו תשובה נאותה. לעתים דיאטנית טובה או רפואה משלימה יכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקה עם חלקיקים שחוריםמיטל13/04/2008
היום נתקלתי בתופעה מוזרה, בתי בת ה- 5 וחצי חודשים שניזונה מהנקה בלבד ומקבלת תוסף ברזל, עשתה צואה ירוקה עם חלקיקים דקים קטנים ושחורים, יש לציין כי בשבוע האחרון התחלתי להאכיל אותה גם בננה בכפית. רציתי לדעת מה מקור חלקיקים אלו והאם יש להיוועץ ברופא בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008אלו חלקיקי מזון ואו חלקים הנצבעים עי הברזל. לא רואה צורך להתיעצות עם רופאים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף!!!!!תמירה12/04/2008
בני בן החמש סובל כבר מהבוקר מכאבי בטן חריפים , שילשולים. כעת שילשל באופן מאוד מוזר.
יצאה לו הפרשה ממש מוגלתית עם דם, וממש כמו חתיכות בשר. משהו לא ברור ואפילו מפחיד.
לא יודעים כרגע מה לעשות? האם יש צורך ללכת למיון? יש לציין שאלה לא היו שישולים מימיים, אלא הפרשות קטנות כל פעם ומוגלתיות. על מה זה יכול להעיד?
אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008הפורום אינו מיועד לפתור בעיות של מחלות חריפות. לא ניתן דרך האינטרנט לטפל בחולים ילדים או מבוגרים. במקרים הללו ניתן לפנות בתחילה לרופא המטפל וזה יחליט על הפניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ילדה בת 4אייל11/04/2008
שלום
בתי בת 3. לפני 7 ימים היא הקיאה בערך 3 פעמים ביום הדבר נמשך יומיים. בבוקר היום השלישי השתפר מצבה , בערב החלו כאבי בטן חזקים ללא הקאות, הזמנו רופא בלילה שאבחן זאת כוירוס.
מאז נמשכו הכאבים באופן רציף (ללא חום והקאות) כשהם מתחזקים בערב. הילדה ממש מתפתלת מכאבים ולא יכולה להירדם.
הלכנו מאז לשני רופאי ילדים שגם הם אבחנו זאת כוירוס וטענו שהכאבים יכולים להימשך מספר שבועות, אולם לא נתנו דבר להקלה.
שאלותי הן:
האם הגיוני שוירוס נמשך כל כך הרבה זמן (7 ימים בינתיים ?)
האם יש בדיקות נוספות שעלי לדרוש כדי לוודא שזה וירוס ולא משהו אחר ?
האם ניתן להקל עליה בדרך כלשהיא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008כן לאחר מחלה וירלית של מע העיכול יכולים להיות שינויים בתנועת המעי המביא לכאבים ימים ולפעמים גם שבועות. הרופא המטפל בבדיקתו את ביתך יכול להחליט האם מצבה מצריך ברור נוסף או טיפול סיפטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מכוונתגליה10/04/2008
בני בן 3.5 והוא מתעקש לא להתפנות במיוחד צואה ובזמן האחרון הוא גם עוצר את הפיפי.
הדבר משפיע עליו - הוא לא מוכן לשחק עם חברים מכיוון שהוא מאוד עייף ואין לו כח.
אציין שהוא משתמש בנובולקס אבל הוא למד להתאפק ולהתגבר על התרופה.
מה עושים? הוא נורא חיוור, קשה לו לאכול מכיוון שהוא סתום לגמרי - יש פעמים שבמשך 10 ימים הוא לא מתפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאפק- עצירות
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008אני בדכ נוטה להשתמש בפגלקס או פרפין. הם בעלי השפעה טובה יותר מנוולק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן- קוליקס/ גזים/ ריפלוקסשרון09/04/2008
בתי בת 3 חודשים כמעט. בהתחלה בכתה כמעט ללא הפוגה. פנינו לעזרה קונבנציונאלית ולא קונבנציונאלית. ניסינו הכל, סימיכל, גליכול, אסידופוליס, תה שומר, גרפווטר, פרחי באך, זנטק.
את הזנטק נתנו חודש בערך והפסקנו. באופן כללי בוכה עכשיו פחות ומצליחה לישון יותר ועדיין לאחר האוכל לא טוב לה וחייבים לחכות לפחות שעה וחצי שעתיים לפני שמשכיבים אותה לישון, מה שמקשה גם עליי כי זה אומר שתיכף היא תהיה רעבה שוב. בשינה נראה שלא נוח לה, כל רגע הופכת את הראש לכיוון השני ומשמיעה קולות של בליעה. לא פולטת הרבה במיוחד אבל לעתים זמן רב לאחר האוכל. אפשר גם לשמוע את האוכל עולה והיא בולעת אותו בדרך כלל.
שאלתי האם מדובר בריפלוקס? לגבי הזנטק: האם לוקח לזנטק שבועות כדי להשפיע? האם שווה לתת אותו שוב? התינוקת בקושי בולעת את החומר הזה וכמובן בולעת עוד המון אויר ביחד איתו, מה שוודאי לא עוזר לבעיית הגזים.
בתודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליק
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008לפי ההתנהגות מדובר כנראה בתופעה של קוליק. חלק מהתלונות מתאים לרפלוקס. הטיפול הוא בזנטק. רצוי לדבר עם הרופא המטפל על המינון. רצוי שלא להעמיס בכמות יתר של פורמולה. עד כה השתמשתם בכל התרופות האפשריות. מאחר ויש הטבה מסוימת הייתי ממתין בסבלנות. תרופות נוספות איני מציע. התופעה לא תמיד ניתנת לטיפול טוטלי. הזמן גם הוא חלק מהריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה ירוקה אצל תינוקמיכל09/04/2008
שלום,
בני בן שלושה וחצי חודשים וניזון מהנקה בלבד. כבר מספר שבועות הצואה שלו ירוקה עם מעט מאוד "גרגירים". האם הדבר מעיד על בעיה כלשהי? קראתי כי צואה ירוקה מצביעה על מעבר מהיר במעי. האם יש לכך איזושהי משמעות מבחינת תפקוד מערכת העיכול, או כל משמעות אחרת?
תודה ויום טוב,
מיכל (אמא מודאגת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה ירוקה
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008הצבע אינו מצביע על מחלה כלשהי. במידה והתינוק חיוני ועולה במשקל הייתי מתעלם מהצבע. צבע ירוק מקורו בצבעי המרה- נגזרת של בילירובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מכאיבות אצל פעוטליאת08/04/2008
שלום רב,
בני בן שנה ושבעה חודשים. מאז היותו בן מספר חודשים בלבד יש לו מפעם לפעם יציאות הגורמות לו לכאב רב ואף לדימום באזור פי הטבעת (הצואה קשה מאוד ,הוא מתאמץ ומתאמץ והתהליך ממושך ומכאיב). שכיחות היציאות המכאיבות נכון לעכשיו היא אחת לשבוע או עשרה ימים בערך, אבל מלבדן יש לו גם יציאות נורמליות. בדרך כלל יש לו יציאה לפחות פעם ביומיים.
באשר לתזונה, הוא אוכל הרבה אבוקדו ומקבל מיץ תפוזים, לפעמים גם שזיפים מיובשים. יש מאכלים שהוא מסרב בתוקף לאכול, למשל עגבניות. הוא שותה ברצון מטרנה - מים רק כשהוא צמא ממש.
האם יש אפשרות להקל עליו?
בתודה מראש,
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008ממליץ להוסיף מים לכלכלה. ירק פרי ומים יקלו על היציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזיולי08/04/2008
שלום, אני לא כל כך ילדה אבל יש לי כמה שאלות ולא ממש היה לי למי לפנות.
אני בת 24. כשהייתי בצבא סבלתי המון מכאבי בטן ושלשולים בלתי פוסקים. היו לי בחילות נוראיות אך ללא הקאות. עשיתי קולונוסקפיה ותודה לאל הכל היה בסדר והרופאים טענו שיש לי תסמונת המעי הרגיז IBS . נמנעתי מאכילת דברים מסויימים וכמובן שלאחר המתח והלחצים שהיו בצבא גם הרגשתי יותר טוב. אך למרות כל זאת, אני עדיין סובלת משלשולים אחרי אכילת דברים מסויימים (לציין כי אני כבר לא אוכלת דברים עם שמנת). נוסף על כך, משהו חדש שצץ לאחרונה, בשנה האחרונה, נפיחות מתחת לחזה. דבר שלא היה בימי הצבא.
הנפיחות מקשה עליי במהלך היום והלילה ואף יש מעט כאב באיזור. עשיתי בדיקות ושום דבר לא התגלה.
גיליתי שהנפיחות מגיעה אחרי אכילת פירות וספגטי (ללא שמנת). ולפעמים גם סתם ככה ללא אוכל ספציפי.
בבקשה תייעצו לי מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008תלונותיך מתאימות לתסמונת זו. הגסטרואנטרולוג המטפל בך יסביר לך מהות הבעיה והטיפול. הטיפול מתבסס על כלכלה מופחתת פחמימות וכן ניתן להוסיף תרופות ולהתאימן לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות בהפרש של מס' ימים לתינוקמאיה07/04/2008
בני בן 4 וחצי חודשים יונק ואוכל סימילאק. במשך שלושה שבועות אינו מוציא צואה באופן סדיר כשהמרווחים הם בין חמישה ל-שבעה ימים. הצואה אינה קשה ונראית משחתית. הוא נבדק ע"י רופא ילדים ששלל פיסורה ושלל עצירות.
האם התופעה תקינה? מכיוון שהילד בוכה מאוד בעת היציאה מה אפשר לעשות כדי להקל עליו? ניסיתי חליטת שזיפים, עגבניה ללא הואיל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות של תינוק
פרופ` יורם בוינובר13/04/2008תינוק על חלב אם לעתים יציאותיו מעטות. תוספת פרי ירק ומים ישפרו היציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)