פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• פיסורה לילדה בת חודש
    ליאורה
    07/04/2008

ביתי בת חודש, יונקת מבקבוק סימילאק 70 סמק, במהלך היום שותה 30 סמק תה שומר , יש לה הרבה גזים ובמשך שבועיים עושה יציאה ליום , שמתי לב אתמול שיש פיסורה שממש חסום לה פי הטבעת, לקחתי לרופא , ביקש לשטוף במים וסבון בלי מגבונים , וסינטומיצין כל החלפת טיטול במשך 5 ימים , האם כל זה ירפא את הפיסורה.
    הילדה בוכה הרבה , אשמח אם אקבל תשובה בהקדם
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה לילדה בת חודש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה

פרופ` יורם בוינובר
    13/04/2008

הטיפול בפיסורה הוא במשחה מקומית המיועדת בדכ לטחורים. כמו כן אמבטיות עם שמן אמבט. במידה וכמו שאת מתארת יש פי טבעת מוצר יש להראות זאת לכירורג ילדים שיראה ישפוט ויחליט אם יש צורך בטיפול נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה רירית עם דם
    מיטל
    07/04/2008

שלום רב,

בני בן השמונה חודשים סובל מזה כשבוע מיציאות מרובות (7-10 ביום)
    מלוות בהפרשות ריריות ( כמו נזלת) בצבע ורוד עכור ולעיתים גם עם פסי דם.

תופעה זו החלה מיד לאחר שסיים טיפול באנטיביוטיקה וקיבל חיסון ראשון של פרבנאר

אציין כי הוא חיוני, ללא חום ותופעות נוספות

האם יש קשר לטיפול האנטיביוטי ולחיסון?
    מה מסמלת "הנזלת הורודה" בתוך הצואה?
    מה עלי לעשות כעת?

תודה מראש

מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    צואה רירית עם דם

הוספת תגובה

• צואה רירית

פרופ` יורם בוינובר
    13/04/2008

קרוב לודאי שטיב הצואה מקורו במצב לאחר טיפול באנטיביטיקה. פרוביוטיקה עשויה לעזור. התופעה גם עשויה לחלוף ספונטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס
    נערה
    05/04/2008

שלום ד"ר יקר\ה,
    אובחנה אצלי קוליטיס מיקרוסקופית ,ועד עכשיו אני סובלת ממנה
    כאילו לא עוזבת אותי .
    טופלתי בפנטסה פעמיים ובבודזון ,ולא עזר לי .
    השאלה היא: ממה נובעת הדלקת הזו? איך להימנע ממנה ?
    האם זה תוצאה של וירוס? חיידק? או מזון?
    אבל שמעתי בטלוויזיה ,שממזון נגרמת הרעלת מזון ולא מחלה זיהומית....

אודה לך על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס

הוספת תגובה

• קוליטיס

פרופ` יורם בוינובר
    13/04/2008

את המידע שאת מבקשת לא ניתן להעביר באינטרנט ,זו הרצאה שלימה. דברי עם הרופא שאיבחן אותך והוא יסביר התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעןץ לגבי מעבר לפורמולה צמחית
    נטע
    03/04/2008

שלום רב,

בני בן 4 וחצי חודשים, בגיל 10 ימים אחרי בקבוק של סימילאק יצאו לו יציאות בעלות ריר דמי. לאחר מיון ואבחנה של גסטרו ילדים בדנה היא טוענת שהוא אלרגי לחלב והעבירה אותו לנוטרמיגן . (בדיקות דם תקינות)

לאחרונה הייתי בביקור אצל פרופר' בכיר, שחושב שלילד אין שום אלרגיה ויכול להיות שמה שהיה זה פיסורה הוא אמר לי לנסות סימילאק.
    הרופאה שלחה אותי לבדיקות אצל אלרגולוג ולא נמצא שהילד אלרגי לחלב או סויה.
    למחרת ביקרתי אצל הרופאה שהיא טוענת שיכול להיות שהוא אלרגי לחלב וזה אלרגיה של מערכת העיכול ולכן הבדיקות לא אמינות.

בכל זאת אמרה לי לנסות סימילאק צמחי בהדרגה. אני מאד מבולבלת מאבחנות הרופאים השונים, ולא רוצה לעשות טעיות אך יחד עם זאת יש כאן שתי אבחנות שונות אחת של פרופ' בדנה ואחת של הרופאה .
    מה לעשות? אשמח לייעוץ נוסף כמובן שמפה לתגובה מפורטת.

הוספת תגובה

• כלכלה

פרופ` יורם בוינובר
    03/04/2008

אני לא הייתי משנה הכלכה אחרי יציאה אחת עם מעט דמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    מיה
    03/04/2008

בתי בת 3 שבועות -אני חושבת שהיא סובלת מריפלוקס
    הרופא הציע להוסיף קונפלור לפורמולה, ולתת אלגיקל
    רציתי לדעת האם ממולץ לתת גם קונפלור וגם אלגיקל או לנסות מהי ההשפעה של כל אחד לחוד

בנוסף מה ההבדל בין אלגיקל לזנטאק, ולאורך כמה זמן מותר לתת את האלגיקל

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    03/04/2008

הטיפול ברפלוקס באם קיים??- הסמכת הכלכה,זנטק, אלגיקל, השכבה מורמת ב 30 מעלות. רצוי לנסות אמצעי אחד ולאחר מכן הוספת השני. אלגיקל ניתן לתת מס חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה לצליאק
    עפרי
    01/04/2008

שלום

בני בן השנה החל לרדת באחוזוני המשקל והגובה החל מגיל 4-6 חודשים לערך (מאחוזון 25 לאחוזון 5 בגובה ולמתחת לאחוזון 3 במשקל),כאשר הוא ינק הנקה מלאה באותה העת. דבר זה מלווה באנמיה שמגיבה באופן חלקי לברזל.
    כמובן שמאז אנחנו בבירורים בעניין, אבל כל שלב לוקח זמן. לא מזמן סיימנו את בירור הסברה לאלרגיה לפרוטאין חלב שהסתברה כלא נכונה.
    אני מוטרדת מעניין המשקל, הספיגה והירידה באחוזוני הגובה.
    הוא תינוק חיוני, שמח ומתפתח

הייתי רוצה לשאול- האם ישנו איזה כיוון נוסף שעלינו לבדוק בהתאם לתוצאות הבדיקה האחרונה?
    ערכי הבדיקה היו:

IGG 548.00 MG/DL
    IGA 21.00 MG/DL
    ANTI TTG 2.58 AU/ML Negative
    ANTI DGP 3.92 IU/ML Neg.

האם הבדיקה לרגישות לגלוטן שלילית?

מודה מאוד להתייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה לצליאק

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    01/04/2008

הבדיקות הסרולוגיות לצליאק שליליות. הרופא המטפל או גסטרואנטרולוג הילדים צריך להתרשם האם קימת בעיה או לא. מספר בדיקות דם המצביעות על המצב התזונתי יכולות לסייע בקביעה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בזמן ארוחה
    אורה
    01/04/2008

שלום רב!

בתי בת 5 חודשים חלתה לפני כחודש בדלקת דרכי השתן. טופלה אנטיביוטיקה וכעת אנו מקבלים אנטיביוטיקה 1 מ"ל פעם ביום באופן מניעתי למשך חצי שנה. מאותו זמן חלה גם ירידה בתיאבון.

התופעה שחוזרת על עצמה כל ארוחה היא: מתחילה לאכול בהתלהבות אוכלת כ- 100 מ"ל ולאחר מכן מתחילה להראות סימנים של כאב, מסובבת את כל הגוף, מקשיטה את הגב ואינה מוכנה לאכול יותר. היא מצליחה להשלים ארוחה רק כשהיא מתחילה להירדם.
    מקבלת 5 ארוחות ביום ואף פעם לא מראה סימנים של רעב, אפילו לא בבוקר לאחר שלא אוכלת כ- 10 שעות.

האם המצב מצריך בדיקה? מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות כתוצאה מאניביוטיקה שהיא מקבלת?

תודה מראש,
    אורה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בזמן ארוחה

הוספת תגובה

• אכילה

פרופ` יורם בוינובר
    01/04/2008

לא סביר במיוחד שזה מהאנטיביוטיקה. ההתנהגות מתאימה לרפלוקס. התיעצי עם הרופא המטפל על מתן זנטק בסירופ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    תמי
    01/04/2008

שלום רב,

בני מתלונן על כאבים בבטן בייחוד כשהוא צריך לעשות קקי. הלכנו לרופאים והתחילה חשדו בצליאק, אך התברר כי זה לא זה, עכשיו אנחנו לא יודעים אפילו מה הכיוון האפשרי של הבעיה. הרופא טוען כי מדובר בבעיה פסיכולוגית כפי הנראה (הילד בן 4) אך התופעה החלה כבר לפני שנה ואיני רואה כל סיבה לכך, מה עוד אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן.

פרופ` יורם בוינובר
    01/04/2008

כאב בטן לפני יציאה אינו מצביע על תופעה חריגה. צריך רק לשלול שאינו מתאפק ואולי עוצר היציאה בגלל ממצא בפי הטבעת כמו סדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים חוזרות כל חודשיים
    גלי
    30/03/2008

שלום רב,
    בני בן 4.5. זו פעם שלישית שמופיעות אצלו תולעים. כל פעם בהפרש של כחודשיים וחצי.
    מתבטא בגירוד בפי הטבעת בלילה. רק הפעם ראיתי תולעת אחת לבנה. בפעמים הקודמות הרופאה הסתמכה על כך שמגרד לו והסיקה שאלו תולעים למרות שלא ראינו דבר.
    כל פעם קיבל ורמוקס ל 3 ימים ואחרי 10 ימים שוב ורמוקס במשך יומיים.

מדוע חוזר? נדבק מהגן או שזה קיים אצלו כל הזמן ופשוט לא עובר?
    יש לציין שהוא ישן עם תחתונים ומכנסיים ובבית תמיד שוטף ידיים לאחר ביקור בשירותים ולפני שיושב לאכול. וכן שאף אחד אחר מבני המשפחה לא נדבק עד עכשיו (בפעמים הקודמות).

איך נפטרים מזה???

תודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים חוזרות כל חודשיים

הוספת תגובה

• תולעים

פרופ` יורם בוינובר
    01/04/2008

התולעים חוזרים כתוצאה של הדבקה עצמית, הדבקות מבן משפחה או חוסר יעילות של התרופה. יש שני תכשירים לטיפול ורמוקס וקומבנטרין וניתן להשתמש בהם. אני ממליץ על טיפול של יומיים 7 ימים של מריחת משחה נגד טחורים באנוס ושוב חזרה על הטיפול ליומיים. לעתים נכשלים גם בטיפולים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 3 חודשים סובל מעצירות כרונית
    יעל
    27/03/2008

שלום דוקטור!
    בני בן ה 3 חודשים סובל מעצירות כבר מהחודש הראשון לחייו!
    יש לו יציאה כל 10 ימים- שבועיים ובזמן האחרון רק בעזרת נרות גליצרין.
    היציאות רכות אבל במשך השבוע הוא סובל מכאבי גזים וקשה לו כבר לאכול כי הוא סתום וכל בליעה יוצרת גזים נוספים תוך כדי- אני מרגישה בבטנו ושומעת.
    אני בילדותי גם סבלתי מעצירויות וכאבי בטן קשים, אבל מאז שהפסקתי לאכול מוצרי חלב ודברים נוספים הקיבה שלי יחסית בסדר. האם זה קשור גנטית?
    בני יונק רוב הזמן, רק לעיתים רחוקות (פעם פעמיים בשבוע )הוא מקבל סימילאק ללא לקטוז.
    איך ניתן לטפל בעצירות כזאת?
    והאם יש סיבה לדאגה?

תודה מראש,
    יעל

הוספת תגובה

• עצירות

פרופ` יורם בוינובר
    01/04/2008

תינוקות המוזנים בחלב אם יוצאים לפעמים אחרי כל האכלה אך גם במקרים קיצוניים כל 10 ימים ויותר. בגיל זה ההמלצה יכולה להיות תוספת שתיה או החלפת כלכלה. קימת גםהאפשרות שלא לעשות מאומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוק
    מיכל בלומנפלד
    26/03/2008

הבן שלי בן חודשיים וחצי סובל מעצירות. מהיום שהוא נולד היציאות שלו היו פעם ביומיים, בשלב מסויים היציאות נעשו קשות והוא התחיל לעשות קקי רק מתי שמורידים לו חיתול ומכווצים לו רגליים ורק פעם ביומיים בערך. לפני שלושה שבועות הלכנו לרופאת גסטרו שעשתה לו בדיקה, שללה פיסורה ואמרה שלפעמים הבדיקה עצמה עוזרת לשיחרור של הקקי. היא אמרה שבמידה ולא אז לנסות להחליף לו את הפורמולה (אכל סימילאק) ובמידה וגם זה לא עוזר היא נתנה מרשם לנובולקס.

חיכינו מס' ימים וכשראינו שהבדיקה עצמה לא עזרה התחלנו לתת סימילאק אדוונס, הוא קיבל את הסימילאק אדוונס במשך שבוע ולא היה שינוי ביציאות והוא גם התחיל לאכול פחות טוב, המנות שהוא אכל קטנו אז חזרנו לסימילאק הרגיל. ניסיתי להימנע מהמטרנה כי שמעתי המון אכזבות מהפורמולה החדשה שלהם ולכן לא נתתי לו. כשהיינו בטיפת חלב היא יעצה לתת לו קצת מים עם נענע בין הארוחות. ניסינו את זה במשך שבוע ובאמת היה טיפת שיפור, הוא עשה קקי כל יום והיציאות היו רכות יותר אבל אח"כ היתה החמרה. ביום חמישי שעבר הוא עשה קקי בערב ומאז עד יום שני בבוקר לא היתה לו יציאה. ביום שני כשהוא עשה קקי היציאה הייתה קשה מאוד ועם טיפת דם. אחרי היציאה הזאת התחלנו לתת לו מטרנה ועד היום לא הייתה יציאה. אתמול בערב היינו שוב אצל רופאת הגסטרו. היא בדקה ואמרה שיש התחלה של פיסורה ואם ימשיכו היציאות הקשות אז זה יחמיר, אמרה לתת לו את התרופה (נובולקס) ושרק יציאות רכות יעזרו להחלמת הפצע ואמרה לבוא אליה בעוד חודש.

אתמול בערב נתנו לו את הנובולקס ועדיין לא הייתה יציאה.

יש לי מס' שאלות
    1. האם להמשיך לתת מטרנה או לחזור לסימילאק? כרגע אני נותנת לו את התרופה אז גם אם הוא יקבל מטרנה עם התרופה והיציאות יתחילו להיות טובות אני לא יוכל לדעת אם ההשפעה היא מהתרופה או מהמטרנה ואני לא יכולה לתת לו רק מטרנה ולחכות לראות אם זה יעזור כי במקרה שזה לא יעזור אז הפיסורה שלו תחמיר ואני לא רוצה להגיע למצב כזה. בנוסף אני לא רוצה לשגע אותו עם המעברים מסימילאק למטרנה והפוך. בארוחה האחרונה שלו נתתי לו סימילאק.

2. האם יש חשש עם התרופה הזאת שהילד יפתח תלות בתרופה? הרופאה אמרה לחזור אליה בעוד חודש לביקורת כלומר לתת לו את התרופה לפחות במשך חודש ויש לי חשש שהוא יתרגל לעשות קקי רק עם התרופה.

3. האם כדאי ללכת להומאופט ואולי לנסות לטפל בדרכים טיבעיות יותר? הייתי מעדיפה לא לתת תרופות ולנסות אולי לשפר את המצב עם דברים טיבעיים יותר כדי לא לפתח לילד תלות בתרופה אבל המצב כרגע הוא כזה שלא ניתן לעשות ניסיונות ולחפש מה יעזור אלה צריך משהו שיודעים שיעזור מיידית כמו התרופה.

מצטערת מראש על האורך והבלבול אשמח לקבל עצות

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוק

הוספת תגובה

• עצירות

פרופ` יורם בוינובר
    26/03/2008

עצירות בגיל זה אינה נדירה. אני לא מתלהב מהחלפת כלכלה. ממליץ לדלל ב1-15 אחוז של מים נוספים את הפורמולה. יציאה פעם ביומיים תקינה. נובולק הינו סוכר שלא נספג ולכן אינו ממש תרופה. במידה ויש פיסורה משחה מקומית של טחורים מועילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק אצל תינוק- תוצאות בדיקת דם
    עפרי
    25/03/2008

שלום
    רציתי לשאול מה משמעות IGA ו- IGG נמוכים מהנורמה בבדיקת דם לגילוי או שלילת צליאק שנערכה אצל תינוק בן שנה? תוצאת אנטי TTG טרם התקבלה.
    הערכים היו: IGG-548
    IGA-21
    מה משמעות הימצאות נמוכה של antibodies אלה? האם הם נמצאים באופן נורמלי בדם?

התינוק שלי הראה ירידה בעקומות המשקל ובהמשך גם הגובה החל מגיל 4 חודשים בערך וכן דם סמוי בצואה. ההתפתחות- תקינה תודה לאל.
    תחילה חשדו הרופאים והגסטרו ברגישות לפרוטאין חלב פרה- דרך ההנקה! אחרי חודשים ארוכים של דיאטת של המנעות מחלב ובדיקות חוזרות ונישנות- נמצא שאיננו רגישים לפרוטאין חלב פרה.
    את בדיקת הדם לבירור צליאק ערכנו לפני יומיים, האם הגיוני שמדובר במחלה זו אצל התינוק שלי לאור הרקע?

אודה לך מאוד על התשובה
    אמא

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    26/03/2008

מפתחים צליאק רק לאחר חשיפה לדגנים-גלוטן. בגל 4 חד זה אפשרי רק אם האכלת אותו בדייסת דגנים בחדשים הראשונים לחיים. רמת האימונוגלובולינים תלויה בגיל. צריך לחזור על הבדיקות של האימונוגלובולינים בגיל מתקדם יותר. מאיר ותוצאות הסרולוגיה לצליאק לא התקבלו לא ניתן לדון במחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן נשיפה
    מורן
    25/03/2008

שלום רציתי לשאול לגבי בדיקת C13 UREA BREATH TEST 37.45 האם זה תקין לילד יש לובעיה עם פריטין נמוך4.0

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן נשיפה

הוספת תגובה

• מבחן נשיפה

פרופ` יורם בוינובר
    26/03/2008

התוצאה של המבחן מעידה על זיהום בהליקובקטר. בזהום בחיידק זה לעתים אנמיה והפריטן הנמוך יכול להעיד עליה. ניתן לנסות לטפל בחיידק ולצפות שהפריטין ישתפר. רצוי גם מתן ברזל אחרי סילוק החיידק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסורה חזרה
    יעל
    24/03/2008

שלום רב. בתי בת שנתיים וחצי, מלידה סבלה מיציאות קשות ביותר שגרמו לפיסורה. הבעיה נפתרה ע"י מעבר לפורמולה רגילה תוצרת חוץ (בהמלצת מומחה). עם המעבר למוצקים חזרו היציאות הקשות - ובעצם מגיל חצי שנה עד שנתיים הילדה קיבלה פגלקס באופן קבוע פעמיים ביום, תוך הקפדה מלאה על תזונה עשירה בסיבים ומנוטרלת מקמח לבן וכד'. מגיל שנה וחצי ירדנו לפגלקס פעם ביום.
    בגיל שנתיים הילדה התחילה גן, ומאז המצב ממש הפך קשה. יש שם אורז, פסטה, פתיתים ומגוון נוסף של מזונות שפשוט גרמו לפיסורה לחזור. הגן מעולה אבל אין לי אפשרות לשלוח לה כל יום תחליפים בריאים - זה לא עובד נכון עם הגן.
    הפגלקס פסק לחלוטין מלהשפיע, ובשבועיים האחרונים כל יציאה חזרה להיות סיוט אדיר, עד שלפני שבוע התחלתי לתת לילדה שמן פרפין. היום, אחרי שבוע, היציאות כבר בחזרה די רכות... השאלה היא איך מתקדמים מפה. הרי אי אפשר לתת שמן פרפין על בסיס יומיומי.
    אודה מאוד אם אוכל לקבל עצה מחכימה ומועילה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפיסורה חזרה

הוספת תגובה

• פיסורה

פרופ` יורם בוינובר
    24/03/2008

ניתן לתת שמן פרפין במשך שבועות. רצוי גם משחה מקומית באם קימת פיסורה. רצוי להגביר השתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בעכול שלא נגמרות להן.
    נערה
    24/03/2008

שלום ד"ר \פרופסור יקר!
    אני בת 18 עוד מעט ,סובלת מכמה דברים ,אך עדיין לא ברור בודאות מה הם.
    אני עברתי ברור של מערכת העיכול ,שכללו בדיקות דם ,ביוכימיה אינדוקרינולוגיה תססים ושונות וכו שיצאו כולן תקינות בדיקת צואה שיצאה תקינה ללא הליקובקטר פילורי .
    לאחר מכן עברתי גסטרוסקופיה שהדגימה גסטריטיס כרונית חריפה דיפוזית ובביופסיות גם כן יש דלקת בקיבה והיפרפלזיה פובאולרית קלה. ביופסית תרסריון תקינה. הגסטרו אנרטרולוג נתן לי לוסק ולא עזר בכלל לאחר מכן לנטון שגם לא עזר לי.
    גם עברתי בדיקת סי טי בפרוטוקול קרוהן ,שהוא יצא תקין.
    ואחר כך עברתי קולונוסקופיה ,סגמו וגם למעי דק ,המראה היה תקין ,אך בביופסיות אבחנו קוליטיס כרונית מיקרוסקופית בלתי ספציפית ,נתן לי פנטסה 500 מ"ג ,עזר לי בשבועיים ראשונים ולאחר מכן כבר לא. השלשולים והבחילות המשיכו לאחר מכן אבחנו שיש לי מעי רגיז ,ונתנו קולוטאל שרק החריף את המצב .{גרם לשלושה שלשולים ביום} אז הפסקתי. לאחר מכן נתנו בודזון שעזר בשלושה שבועות ראשונים ,ואחר כך כבר לא. ולאחר מכן נתנו שוב פנטסה 1 גרם גרנולות ,שלא עושה שנוי בכלל
    והמליץ על בדיקת קפסולה למעי דק כחשד למחלת מעי דלקתית {כנראה התכוון לקרוהן}
    וגם נטלתי אלטרולט למעי רגיז ולא עשה לי טוב . שוב גרם לי שלשולים.
    אני סובלת מכל אלה כבר כמעט שנתיים ,ואושפזתי מספר רב של םפעמים בעקבות כך ,נסיתי פרוביוטיקה לא עזרה לי וגם אנשור פלוס וג'וניור שגרם לי שלשולים. אני סובלת מכאבים ברום הבטן וגם בבטן תחתונה לאחר אוכל ולפני אוכל . ודקירות בקיבה וגרוי בקיבה והרגשות של רפלוקס כמו רוק צהוב כתום חום כזה לאחר שינה או מנוחה. ושלשולים יומיומיים פעם עד פעמיים או ארבע פעמים ביום. האם אפשר להקל על כל הסבל הזה דרך איזו תרופה שלא נסיתי? אולי משהו חזק יותר ?
    האם זה ייגמר מתישהו? אני כבר לא יכולה יותר לסבול זה כואב מאוד .

תודה מראש על תגובתך.
    וכל טוב.

הוספת תגובה

• בעיות עיכול

פרופ` יורם בוינובר
    24/03/2008

עם סיפור מסובך שכזה רק הגסטרואנטרולוג המטפל המכיר את כל הפרטים והבדיקות יכול להתמודד. נושא הקפסולה חשוב להמשך הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תעזור כאן קפסולה?

נערה
    25/03/2008

כי אני בכלל לא יודעת מה בדיוק יש לי
    דלקת מעיים ,מעי רגיז ? אולי קרוהן?
    מה תפקיד הקפסולה כאן במקרה שלי?

תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה