מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- פר זיטים מסוג גיארדיהרבקה24/03/2008
בבדיקות דם וצואה שעשינו לבתנו בת ה-5 עקב שלשולים מידי פעם נמצאו פרזיטים מסוג גיארדיה וכן בבדיקת רגישות לגלוטן ערכי ה- IGA היו 40.8 וה- EAB יצא חיובי 1/160. נשלחנו לבדיקת ביופסיה וחזרו אלינו בתשובה ראשונית שיצאה תקינה ולאחר מספר ימים עשו ריווזיה והתשובה היתה שאכן יש רגישות לגלוטן.
לילדה אין שום סימפטומים נוספים, מלבד שלשולים לעיתים, שמעידים על צליאק (וזאת אישר גם הרופא) וכן לא נמצאה רגישות אצל אף אחד מבני המשפחה. שאלותי הן:
1. האם יתכן שלפרזיטים יש השפעה על תוצאות הביופסיה ועל אבחנת הצליאק?
2. האם עקב גילוי הפרזיטים יש לבדוק/לטפל בכל בני המשפחה?
בברכה,
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
פרופ` יורם בוינובר24/03/2008נזק לרירית עכב גיארדיה יכול להיות דומה לזה של צליאק. ניתן לראות גיארדיה בביופסיה. יש ממצאים היסטולוגים המאפינים יותר את הצליאק ופחות הגיארדיה. הבדיקה שציינת EAB אינה בדיקה לצליאק. הבדיקות הן EMA ו TTGA . הטיפול לגיארדיה צריך להינתן לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה אדומה ??תמי23/03/2008
שלום
בתי בת 11 והיום בעת מתן צואה בשירותים היא קראה לי ובאסלה ראיתי את הצואה וכל
המים היו בצבע אדום כהה. כשניגבה את הטוסיק הצואה היתה בצבע חום-אדום-בורדו
וכשנגבה את הפות הנייר יצא לבן (כך שזה לא מחזור...) מה זה ???? ומה לעשות ??
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה אדומה
בוינובר23/03/2008במידה והרופא המטפל מתרשם שמדובר בדמם מפי הטבעת יש לחפש גלע או סדק בפי הטבעת. במידה וזה מתמיד יש לבצע סיגמואידוסקופיה במכון לגסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות נוזליותנעמה23/03/2008
הבת שלי בת שנה ואחד עשר חודשים, ותמיד היציאות שלה רכות עד נוזליות, ומספר פעמים ביום. לא תמיד הן באותו צבע/ריח אבל אני מניחה שזה קשור למזון שהיא אכלה באותו הזמן. חשוב לי גם לציין שבתוך הצואה יש תמיד חלקי מזון שפשוט לא נראה שהתעכלו (לאו דווקא תירס וכאלה אלא גם מזון שהייתי מצפה שכן יתעכל).
תרביות צואה שעשינו במהלך החודשים האחרונים יוצאות שליליות להכל, כך שאני מניחה שאין גורם מזהם. ביקשתי מהרופאת ילדים בדיקות כימיה, ובדיקת נוגדנים לצליאק בנוסף לספירת הדם הרגילה והיא הסכימה והוסיפה גם בדיקות לבלוטת התריס.
האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? האם עדיף לעשות את הבירור אצל גסטרו ילדים או שרופאת הילדים מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
בוינובר23/03/2008במידה ובדיקות תקינות ויש עלית משקל תקינה רצוי לברר טיב התזונה והרגלי שתיה. יציאת מזון לא מעוכל בדכ חסרת משמעות. שתיה מרובה לא רצויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסים ללא הפסקהליאת20/03/2008
בתי בת 8 חודשים. בגיל חודשיים וחצי לערך אובחנה כסובלת מריפלוקס שקט ללא פליטות עקב קושי במהלך האכלות, חוסר שקט, אכילה בכמויות קטנות וגרעפסים ללא הפסקה. מאז מטופלת בתי בזנטאק כאשר השיפור הינו במעט וזה בנוגע להאכלות. כיום בתי שוקלת 8 ק"ג ומקבלת כמות של 4 סיסי זנטאק ביום. יש לציין כי בתי אוכלת מעט מאוד יחסית לגילה, סימילאק בין 80 סמ"ק ל-120 סמ"ק ביום טוב כאשר מוצקים אוכלת בכמות גדולה יותר.
בתי סובלת בכל שעות היממה מגרעפסים שאינם פוסקים, דבר שמקשה הן על האכלות והן על שינה טובה ורצופה. לאחר האכלה של 60 סמ"ק מסרבת להמשיך לאכול עד אשר מצליחה לשחרר את הגרעפס שלעיתים לקוח אף חצי שעה!!!!! כך שהאכלות הן ארוכות מאוד, מתישות ומלוות בגרעפסים. כל שכן, גם שעות לאחר הארוחה סובלת בתי מגרעפסים שתקועים לה ושאינה מצליחה לשחררם ולכן מצויה בחוסר שקט ואף בוכה עד שמשחררת אחד ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד ואין לזה סוף!
בתי מבלה את רוב היום על הידיים בניסיון לשחרר גרעפסים תקועים.
אציין, כי בתי טרם יושבת וטרם עומדת.
אני ממש מיואשת ויותר מכל חסרת אונים, כי אין לי דרך לעזור לבתי שחיה כל היום הלילה סביב גרעפסים והאכלות שאינן נגמרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים
בוינובר23/03/2008גיהוקים לעתים מקורם בבליעת אויר ולעתים ברפלוקס. האכלה מאוזנת. לא מהירה. מתן מזון יותר סמיך עשוי לעזור. במקום הזנטק ניתן לטפל בלוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים מתמשכיםענבר ירון19/03/2008
לרופאים שלום. בני בן השלוש סובל מזה שנתיים משלשולים. עשה את בדיקות הדם והצואה שדרשה הרופאה, ואלה יצאו שוב ושוב תקינות, נשללו טפילים וצליאק. הופנה לטיפול במחלקת גסטרו ילדים בביח"ל מאייר, בוצעה אנדוסקופיה למעי הדק והקיבה ויצאה תקינה. אובחן חידק הליקובקטר וקיבלתי את המידע לגביו. חוות דעת נוספת שקיבלתי היא שאין החיידק גורם לשלשולים אלא לכאבים ברום הבטן. מה לעשות? למי כדאי לפנות? אודה מאד לתשובה \ המלצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
בוינובר23/03/2008מאחר והתחלת הברור במאייר פני למכון זה שוב. מהכירי את הצוות הם יבררו זאת היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה ופתרוןנטע18/03/2008
שלום רב
כבר השארתי כאן הודעה. ולא קיבלתי תשובה מפורטת. הנושא הוא כזה. בני בן 3 וחצי חודשים.
היה ניזון מנוטרמיגן עד לפני שבועיים. לפני שבועיים החלו יצואת ריריות מסריחות מאד בעלות מרקם קוטג'י.
כל תוצאות המעבדה. צואה פרזיטים ,ובדיקות דם שהרופאה לקחה לו יצאו תקינות. הרופאה העבירה אותו לנאוקייט. מאז אין שום שיפור והוא עדיין מוציא קקי רירי מאד מסריח.
מה לעשוןת מה זה יכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
בוינובר23/03/2008טיב הצואה תלוי מאוד בטיב המזון. במידה ועלית המשקל תקינה הייתי ממתין ולא מוסיף בדיקות. במידה ואינו עולה במשקל יש לעשות ברור יותר מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השנה ושלושה סובל נוראאלכסנדרה17/03/2008
בני התינוק צורח מילדה מכאבי בטן עזים וזה לא גזים לאחר בדיקת גסטרו התגלה ריפלוקס קייבתי ושטי חומצי פתלוגי בעיקר אחרי ארוחות כחודש וחצי מקבל losec הצרחות כמעט נעלמו אך הילד התחיל לשתות ליטר וחצי בחורף כיום הרופא גסטרו טוען שהילד בריא ולהפסיק טיפול והילד שוב צורח ביום ובלילה הילד צריך כל הזמן לנשנש על מנת שירגע לו הבטן . ויש נפיחות בבטן תמידית . מה עליי לעשות מפניי שאני ממש נואשת וחסרת אונים בלעזור לבני וממש רוצה לעזור לו מה עליי לעשות ? חוץ מאשר הגבלת אוכל ושתיה לפי הוראת רופא וזה עוזר אבל יחד עם התרופה כמובן. האיבחון כולל בדיקות . elastase 430 בדיקות אלרגיה תקין ו תבחין זיעה תקין ( ציפצופים בריאות ) בבקשה עזור לי לעזור לבני האם עליי ללכת לרופא מומחה אחר שאתה יכול להמליץ או האם עליי לעשות משהו אחר אבל אני חייבת לעזור לבני הקטן בבקשה דוקטור עזור בדחיפות הילד סובל מאוד . בתודה מראש אלכסנדרה . נ.ב. האם זה יכול להיות אי איזון של בקטריות במעיין אשר גורם להחמרת המצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר בתיה וייס21/03/2008אכן קשה לתת הנחיות מבלי לראות את הילד ולהתרשם מהבדיקה. נראה שיש צורך בבדיקת סרולוגיה לצליאק, בגסטרוסקופיה ו/או צילומי בטן בהתאם להתרשמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ושילשולרונית15/03/2008
בני בן החמישה חודשים, יונק בלבד, כבר שלושה שבועות משלשל, לפני שבוע החלו להופיע דימומים בצואה. פנינו פעמיים לבית חולים בוצע אולטרסאונד ללא ממצאים. בבדיקת גסטרו טענו שיש לו פיסורה וכנראה תגובה אלרגית למשהו. עברו שלושה ימים מאזהבדיקה ומאז הדימום האחרון והיום שוב הופיע דימום והוא נראה סובל מהעניין. איני יודעת האם לקחת אותו לבדיקות נוספות או לחכות ואיך בנתיים אפשר להקל על כאביו.
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר בתיה וייס16/03/2008יש קלחת תרביות צואה ופרזיטים. במידה ויש פיסורה-טיפול מקומי. באם נמשך יש לעתים צורך בביצוע בדיקה אנדוסקופית לבירור מקור הדמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ויציאות רכותאמא15/03/2008
ביתי בת ה-8 מתלוננת על כאבי בטן.
היציאות שלה רכות והיא מראה שהכאב הוא מסביב לתבור.
בנוסף הבחנתי כי היא מבקשת לאכול (ילדה שאיננה אכלנית בד"כ) מספר רב של פעמים במשך היום.
עלי לציין שבמהלך החודף היא סבלה משלשולים והקאות לעיתים קרובות.
אשמח לעצותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר בתיה וייס16/03/2008בתך צריכה להבדקת על ידי רופא הילדים. מומלץ לקחת צואה לפרזיטים ובדיקות מעבדה על פי התרשמות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאבי בטן ושלשולים והקאות
אמא16/03/2008הינו עם הילדה אצל הרופא, אמר שכנראה ויראלי, (יותר מידי פעמים לוראלי לא?)
נתן לעשות בדיקות לפרזיטים ואמר שאם התופעה תחזור על עצמה יעשה בירור מעמיק יותר
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות רכות
דר' בתיה וייס16/03/2008בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי חמוץורד14/03/2008
שלום,
בני בן 10 חודשים, מזה כשבוע יש ליציאות שלו ריח מאד מוזר/חמוץ, ממש ריח של חומץ. שמתי לב שזה מתחיל רק בצהריים, אחרי הפירות או הירקות שהוא אוכל.
חוץ מהריח אין שום בעיה, האם זה יכול להצביע על בעיה?
האם כדאי לעשות בדיקת צואה?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
פרופ` יורם בוינובר15/03/2008המקןר הוא כנראה תסיסה של עודף סוכרים מפרי המגיעים למעי הגס.איני רואה בזה בעיה משמעותית. במידה וזה מטריד אותך נין להפחית כמות הירק והפרי הנלקחים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוה במחלת קרוןציפי14/03/2008
שלום.
בני בן 17 חולה במחלת קרון מזה כ-5 שנים, כאשר ברב הזמן הוא ברמיסיה.
לפני כשבועיים הבן היה מעט מצונן וללא חום. אתמול הוא עשה בדיקות דם שגרתיות ובתוצאות מדד בדיקת ה-CRP היה מאוד גבוה 18.94.
האם ניתן לשייך את התוצאה החריגה להצטננות ממנה סבל ,או שיש תחילת התלקחות של הקרון.
אודה לתשובתכם, אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP
ד''ר בתיה וייס14/03/2008יתכן קשר להצטננות אך נראה ערך גבוה מדי לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לנוטרמיגן??נטע14/03/2008
שלום רב,
בני בן 3 חודשים ואובחן בגיל 10 ימים שהוא אלרגי לחלב,עקב ריר אדום בצואה. הוא הועבר לנוטרמיגן עד לפני שבוע. מיום שבת שעברה הוא לא מפסיק לתת צואה כמעט באופן סמוך למועד ההאכלה. הצואה רירית ומסריחה מאד ובעלת מרקם הדומה לקוטג'. לאחר בדיקות תרבית ובדיקות דם שלקחה הרופאה שלו לא נמצאו ממצאים מדאיגים. הרופאה טוענת שמדובר גם באלרגיה לנוטרמיגן ולכן העבירה אותו לנאוקייט.
יש לציין שהוא עדיין ממשיך לעשות את אותו קקי.
וצבע הצואה ירוקה מאד כמעט שחור.
שאלתי האם הדיאגנוזה של הרופאה שלו נכונה ? האם הגיוני שהוא אלרגי עד כדי כך אחרי שהוא אוכל 3 חודשים נוטרמיגן ?
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן
פרופ` יורם בוינובר15/03/2008לא איני חושב שיש כאן אלרגיה לנוטרמיגן. שינוי הכלכלה משנה מירקם הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשני13/03/2008
בהמשל לשאלתי היינו פעמיים אצל חירוג אשר בדר את הילד בן השנה ואמר שהכל בסדר(העצירות) וזה יעבור האם עלי בכל זאת ללכת לרופא גסטרו או פשוט לתת לו פגלקס שהומלץ ע"י רופא כי אני רואה שזה מתחיל להשפיע...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס16/03/2008בהחלט ניתן להשתמש בפגלקס ולבצע בירור נוסף אם אין תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפסולה למעי דקפלונית13/03/2008
שלום רב, ד"ר \ פרופסור יקר\ה!
אני נערה בת 18 עוד מעט, בעזרת השם
אני אמורה לעבור בדיקת קפסולה על מנת להגיע לכל חלקיו של המעי הדק,היות ובבדיקת קולונוסקופיה פולשנית לא הצליחו להגיע לכל המעי הדק ,וגם לא בגסטרוסקופיה ,כי הגיעו רק לתרסריון.
גילו אצלי קוליטיס מיקרוסקופית ,וגסטריטיס גם במראה הבדיקה וגם בביופסיות ,הוא כתב :
"הדבר מחשיד למחלת מעי דלקתית" ,ורוצה להשלים ברור של קפסולה,
הבעיה היא ששוב לפי מה שקראתי ,אצטרך לשתות משלשלים,
ואני מאוד רזה כלומר, בתת משקל .אני לא רוצה לרדת עוד ,זה אסון.
האןם תוכל\י להסביר לי על הבדיקה וקצת אולי להרגיע אותי מהמחשות האלו?
כי אמרו שהיא בדיקה חדשנית שיצאה בשנה וחצי האחרונות ואינה בדיקה פולשנית ,גם קראתי שצריך לצום לפני 12 שעות
האם אוכל לקבל הסבר יותר טוב ממה שאני יודעת?
תודה מראש ל התגובה
כול טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפסולה
ד''ר בתיה וייס13/03/2008ההסבר ניתן לפני הדביקה. שלשול לטווח שלפני הבדיקה לא יגרם לירידת משקל. עקבי אחר ההוראות שנתנו לך. הבדיקה אכן יעילה מאוד לגילוי ממצאים במיע דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפסולה
נערה14/03/2008שלום רב ,ד"ר יקרה!
את תוכלי להסביר לי מה פשר הבדיקה הזו?
והאם בכל המכונים נותנים חומרים משלשלים לפני הבדיקה?
אשמח לתגובה.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקסשני12/03/2008
שלום בני בן השנה סובל מעצירות לכן קניתי לו פגלקס (הצואה שלו מאוד קשה)
השאלה שלי היא: האם הפגלקס יכול להביא למצב שהילד יתרגל לפגלקס ולא יוכל לעשות לבדו כלומר האם זה חומר משלשל שהגוף היה תלוי בו?
וכמה זמן אני צריכה לתת לו את הפגלקס עד שיסתדר לו היציאות?
תודה רבה מראש אשרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס
פלונית13/03/2008בוקר טוב,
התכשיר פגלקס אכן יעיל במצבי עצירות מתמשכים,
תפקידו לרכך את הצואה ולגרום להקלה במתן יציאה
התרופה הזו מאוד יעילה ומומלצת בדרך כלל ע"י גסטרו ילדים למינהם
התרופה לא יוצרת תלות בה, תרופה מאוד טבעית מאוד עדינה ,
וכלל וכלל אינה חומר משלשל ,זו טעות!
עד אשר יתחלוף תקופת העצירויות ,עדיף להפסיק בהדרגה עם מתן התכשיר הנ"ל.
אבל לטעמי, עדיף לערוך ברור מדוע בנך הצעיר סובל מעצירות ,מהי הסיבה לכך?
עדיף להתייעץ עם רופא גסטרו לפני השימוש!
להתראות ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)