מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תינוק מסכןקיסרית04/07/2008
שלום לכם אני מרגישה חסרת אונים שאינני יכולה לעזור לבני. בני בן ארבעה חודשים ויונק באופן בלעדי. בחודש האחרון בני לא חדל לבכות בזמן ההנקה ומקשית את גבו ואת ראשו מטה אחורה ואז לאחר שהוא נרגע ומתעייף הוא מוכן לאכול. כלומר רואים שהוא מאוד מאוד רוצה לאכול אבל משהו מפריע לו. כמו כן יותר קל לו לאכול מצד שמאל שלי שזה ימין שלו מאשר משד ימני שלי שזה צד שמאל שלו. אגב הוא מתקשה מאוד מאוד בעת הוצאת הצואה וכאשר היא יוצאת היא מימית מאוד וירוקה. הרבה פעמים הוא נרגע רק כאשר הוא על הבטן שלי ואני שוכבת. הכאב קורה לו בזמן אכילה בלבד דהיינו רק אני מטה אותו כלפי השד הוא לוגם כמה טיפות ואז צורח. ממה זה יכול להיות? האם זו פטריה? האם היא תעבור לבד? נא עזרתכם כי אני באמת חסרת אונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרית
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008התינוק מבטא תופעת קוליק. אחת הסיבות יכולה להיות רפלוקס. ניתן לנסות טיפול בזנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק ואיחור בהתפתחות מוטוריקה גסהתמר03/07/2008
בני בן 10 חודשים ולאביו יש צליאק. אוכל לערוך לו בדיקת דם לזיהוי צליאק רק בגיל שנה ועד אז אנחנו נמנעים מגלוטן. לבני יש איחור בהתפתחות המוטוריקה: הוא עדיין איננו יושב, התחיל עמידת שש רק אתמול, זוחל רק גחון, אך התחיל בזחילה זו לפני כשבוע. דיברתי היום עם אב שיש לו צליאק וגם לבנו התינוק יש איחור בהתפתחות במוטוריקה, ורציתי לבדוק האם יש קשר בין צליאק למוטוריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
פרופ` יורם בוינובר09/07/2008במידה והיה לתינוק צליאק ניתן היה לתלות בעית המוטוריקה במחלה מאחר והוא לא אין עדות לקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבלירון01/07/2008
שלום, יש לי ילד בן 6 שבועות.הוא ניזון מהנקה עם תגבור של בקבוק אחד ביום של תחליף חלב. מאז שהוא נולד הוא סובל מכאבי בטן חזקים,גזים מרובים ומידי פעם היציאות שלו ריריות. האם יכול להיות שיש לו רגישות לחלב? אם כן, האם מספיק לעבור לתחליף צמחי ? האם יש בעיה עם הנקה במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
פרופ` יורם בוינובר01/07/2008התופעות שהזכרת שכיחות בגיל זה. צריך סבלנות. לא הייתי משנההתזונה בשלב זה. רצוי שהרופא המטפל יעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתרון30/06/2008
אני מקבל צרבת מספר פעמים ביום. אני גם מקבל אולקוסים בחלל הפה מדי פעם, מה שמתלווה בנפיחות של בלוטות הלימפה. האם כדאי לעשות בירור? וזה יכול להיות קשור למחלה כלשהי בדרכי העיכול או בכבד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
פרופ` יורם בוינובר01/07/2008כן אתה זקוק לברור.יש לשלול מחלה סיסטמית המערבת את מערכת העיכול. פנה לרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי במשקל 7800צופית28/06/2008
בני בן שנה וחצי נולד במשקל 2664 בשבוע 42 כל ההרייון נאמר לי שיש לי עובר בריא ושלם אך קטן. היו לי עוד שני הריונות באותו מצב גם לגבי משקלם של הילדים נולדו 2700 עליתם במשך השנים היתה סבירה בעקומה משלהם. יש לציין שהילדים כיום גדולים ונראים בסדר גמור. הילד השלישי מדאיג אותי מכיוון שהוא אוכל יפה יחסית לקיבתו תוך הקפדה על כל אבות המזון ועדין שובר קצת עקומות כלומר ב4 חודשים עלה רק 500 גרם. יש לציין כי הילד מפותח לגילו מדבר ומבין הכל רק המשקל וההגובה נמוכים. רופאת ילדים מש לא מודאגת ביצענו את כל הדיקות כולל צליאק אונדוקרנולוגיה וספיגת מזון הכל נמצא תקין. מה אוכל לעשות לבני כדי לשפר לא את עלית המשקל? כיום הוא בגובה 71 ושוקל 7800 תודה צופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צופית
פרופ` יורם בוינובר01/07/2008עלית המשקל בשנה השניה לחיים היא בין 1 ל2 קג לשנה. לא ניתן להעלות במשקל עי פיטום ילד שאוכל היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בזמן הנקהאירה פוזין27/06/2008
מיואשת וזקוקה מאוד לעצתכם. בתי בוכה בכל ארוחה מזה כבר חודשיים. היינו אצל כמה רופאים , ניסינו טיפול בזנטק ואח"כ אומפראדקס. שום דבר לא השתנה ואף החמיר. אני כבר חודש שוקלת כל פעם לפני ואחרי ארוחה? עד הבכי בתי אוכלת 50-60 מ"ל. ירדה מאחוזון 50 ל-28. עשינו בליעת בריום? לא נתגלתה בעיה מבנית אך קיים רפלוקס עד שליש עליון של הוושט. אז מדוע התרופות לא עוזרות?! מה ניתן עוד לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אירה פוזין27/06/2008בבליעת בריום גם שללו בקע סרפתי. רוצים לעשות גסטרוסקופיה לבדיקת הליקובקטר. הפעולה כרוכה בהרדמה מה שמפחיד כי מדובר בילדה בת 5 חודשים. האם הדבר נחוץ והאם יש עוד משהו שנוכל לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון לילדה בת 9מורן26/06/2008
שלום ד"ר, בתי בת 9 סובלת מזה כחודש מכאב גרון, תחושה של יובש בגרון. עשינו בירור אצל רופא אא"ג (כולל צילום רנטגן) שמצא אודם בגרון, שקדים נפוחים מעט, ושקד שלישי מוגדל. יחד עם זאת הוא שלל את האפשרות שכאב הגרון נובע מהשקדים. ואמר שניתן לעשות ניתוח להסרת שקד שלישי רק אם הוא מפריע לה בשינה. הרופא המליץ על בירור גסטרולוגי. אציין שמזה כמה שנים (מגיל 3 בערך), יש לה יציאה פעם אחת בשלושה ימים. שאלתי: מה עלול לגרום לכאב הגרון מתחום הגסטרו? ריפלוקס? אודה לך מאוד עבור ההסבר. תודה, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
עדי28/06/2008ישנו פתרון טוב מרפואה סינית 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של חנק וגוש בגרון כבר שנתייםסיגל25/06/2008
שלום ,
היתי רוצה לקבל את עזרתך.
אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.
עשיתי בדיקות הבאות :
גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
CT גרון - תקין
אולטרסאונד גרון - תקין
רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
צילום חזה/ ריאות - תקין
אקג - תקין
א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
בדיקות דם תקינות .
אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...
רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...
מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן
בתודה מראש ,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008הגסטרואנטרולוג הוא שה שעשה הבדיקות וצריך לתת התשובה. התרשמותי שמדובר בתופעה שנקראת גלובוס- דברי עם רופאך על מהות התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בצד שמאלקיסרית25/06/2008
היי
נתקלתי בבעיה ואולי יש לך רעיון
בני כבר בן שלושה חודשים וחצי ובתקופה האחרונה כל פעם שאני מנסה לתת לו לינוק מהשד הימיני שלו הוא בוכה מאוד אפילו צורח. המעניין הוא שאפילו בטרם הוא נוגע בשד הוא כבר צורח. כלומר כבר בזמן שאני משכיבה אותו על הצד השמאלי שלו הוא כבר בוכה.
לעיתים למרות הבכי אני מנסה לתת לו לינוק מהשד ואז הוא יונק ושוב בוכה ומתפתל מכאבים כאילו מדובר בגזים,ואז אני הופכת אותו לצד הימיני שלו (כלומר צד שמאלי שלי) ושם הוא יותר רגוע.
האם יתכן שמדובר בבעיה פיזית? אולי כאב בצד השמאלי שלו? או שמא הגזים כואבים יותר כאשר הוא שוכב על צד שמאל שלו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד שמאל
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008רופאך צריך קודם כל לבדקו. במידה ואין כל ממצא שאינו תקין הייתי ממתין בסבלנות והתופעה קרוב לודאי תחלוף מאליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה מהבוקרנעמה24/06/2008
שלום,
הרופא רוצה שבני יעשה בדיקת צואה לפרציטים. ואמר שצריך דגם צואה טרייה מהבוקר. הבעיה היא שאני לא יכולה לוודא שיצטרך לעשות את צרכיו בדיוק בבוקר.
האם זה אפשרי להביא דגמת צואה מהלילה הקודם? או שזה חייב להיות מאותו בוקר של הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008את לא מציינת מה סיבת הבדיקה. במידה ויש סיבה הגיונית יש לבצע הבדיקה על בדיקה טריה ולא מיום קודם.יתכן והבדיקה מיותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שזה שלשול?שירן23/06/2008
שלום, בני כמעט בן חודשיים. מוזן ממטרנה. בדר"כ יש לו יציאה אחת ביום. סובל מגזים. אתמול לא היו לו יציאות בכלל, דבר שגרם לו לכאבי בטן מרובים. היום כבר היו לו 3 יציאות, לא חריגות לא נוזליות או בצבע שונה. האם יש צורך ללכת לרופא? האם זה נורמאלי? (אני סבלתי ביומיים האחרונים משלשולים-האם זה משפיע? (אני לא מניקה בכלל) הוא עירני ומגיב טוב פשוט כואבת לו הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה-שירן
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008לשירן , לפי התאור שלך אין כאן כל בעיה המצריכה בשלב זה בדיקה. הצואה יכולה להשתנות מיום ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה אצל תינוקת בת חודש וחצישרית23/06/2008
בתי בת חודש וחצי וסובלת מעצירות לאחר מתן מספר מנות של סימילאק במקום הנקה. מאז הפסקתי עם הסימלאק והיא יונקת בלבד. הילדה לא שקטה ובבדיקה נתגלתה אצלה פיסורה. ניסיתי רסק עגבניות, נרות גליצרין עד שהומלץ לנו על אבילאק. התחלנו בטיפול עם אבילאק במנה של 2 ccולא היו יציאותהרופא אמר לנו להגדיל את המינון ל3 CC. היה שיפור ושקט למשך יומיים וביומיים האחרונים הילדה מתפתלת מכאבי בטן ולא מפסיקה לבכות למרות שיש לה 2-3 יציאות ביום. האם ייתכן שהאבילאק גורם לכאבי הבטן? האם יש תרופה אחרת שניתן להשתמש בה? איך אפשר להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008את עושה הרבה על מעט. יציאות יכולות להשתנות בתכיפותן ולא צריך לעשות כל טיפול. בתינוק יונק יציאה גם פעם ב 10 ימים תקינה. אני לא ממליץ לא על אוילק ולא על פרפין בגיל זה. תוספת של מי שתיה או דילול הפורמולה מספיקים בגיל זה. הטיפול בפיסורה במידה וקימת עי טיפול מקומי במשחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לילדה בת 3ארז22/06/2008
ילדה בת כמעט 3 היתה מס' ימים עם שלשולים. עשינו לה בדיקת צואה לשתי בדיקות.
תוצאה 1-
לא הודגמו טפילים Paras gen st cult
תוצאה 2 -
תרבית חיובית Stool culture
הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק
. Shigella sonnei
R Ampicillin Shigella sonnei
I Amoxicillin/Clavul A Shigella sonnei
S Ciprofloxacin Shigella sonnei
S Ceftriaxone Shigella sonnei
R Sulfamethoxazole Shigella sonnei
הילדה מרגישה טוב יותר והיציאות כמעט כרגיל.
האם יש טעם לטפל?
האם טיפול אנטיביוטי נחוץ?
תודה,
ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז
פרופ` יורם בוינובר25/06/2008אין סיבה לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות קיבה והשמנהגולן21/06/2008
ד"ר שלום,
האם יש כאלה וירוסים, חיידקים, שמרים וכו' או כל מחלה אחרת בקיבה שיכולים לגרום להשמנת יתר שלא נגרמת מאכילת יתר? ואיזה מין בדיקות עושים לדבר כזה?
תודה!
בברכה גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
פרופ` יורם בוינובר21/06/2008השמנה לא נגרמת עי מזהמים בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק לצינוק?אמא20/06/2008
שלום,
בני בן שנה עוד מעט, מעט אנמי (10.2) מקיא הרבה מהיום שנולד, לא עליה איטית מאד במשקל, חושדים בצליאק.
האם לפי תוצאות הבדיקות האלו ניתן לאבחן אם יש לו צליאק?
Gliadin IgG/IgA (DGP) - 36.4
TransGlutaminase (IgA) Ab- קטן מ 3 U/ml
Immunoglobulin M - 107
Immunoglobulin G - 604
Immunoglobulin A- 69.2
IgE-Immunoglobulin E - 19
אשמח לשמוע את דעתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר בתיה וייס20/06/2008תשובת ה-DGP גבוהה מהנורמה. יכול לבטא צליאק בשלבים ראשונים. יש להתחשב גם בפרמטרים הקליניים בהחלטה על ביופסית מעי ורצוי לחזור על הבדיקות בהפרש זמן לפני החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)