מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשולים והקאות בלתי פוסקים בת 6 ח'ברק01/05/2008
בתי הקטנה בת 6 חודשים נתקפה בשלשולים והקאות בלתי פוסקים כבר 7 ימים
היא נבדקה באשפוז יום במכבי ושהתה שם 4 ימים עם עירוי. הם שללו כל חידק ואלרגיה לחלב
ההקאות שלה באות בד"כ לאחר שעתיים של אכילת מנה קטנה (40-60).
עד לפני שבוע אכלה מעולה
האם יתכן שזה וירוס פשוט
האם מומלץ ללכת למומחה נוסף, מי רופא ידוע שיכול לעזור?
האם במיון בבית חולים יהיו עוד בדיקות אפשריות?
האם ייתכן שיש איזה מום מולד או נזק במערכת העיכול?
האם יכול להיות שהמערכת החיסונית שלה לא יכולה להתמודד עם הוירוס?
אשמח לתשובה מהירה אפילו חלקית או\ו באימייל
תודה
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול והקאה
פרופ` יורם בוינובר04/05/2008המקרה נראה כמצב לאחר זיהום. זיהום וירלי אפשרי בהחלט. הטיפול הוא סבלנות ומתן מזון בכמויות קטנות מספר פעמים רב מהרגיל. מיון לא יעשה יותר ממוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהפזית30/04/2008
בהמשך לתשובה בנוגע לעצירות עקב התאפקות ממושכת.
האם להמשיך לתת במקביל שמן פרפין ןסיבים תזונתיים? נכון להיום הוא מקבל שמן פרפים 10cc וסיבים תזונתיים 2 כפות ביום (אחת בבוקר ואחת בערב). במידה ושוב אין קיבה 4 ימים האם לתת נר גליצרין? האם יש בעיה בלתת נר גליצרין?
בתודה מראש,
פזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ` יורם בוינובר04/05/2008לא ממליץ על חוקנים ונרות. במוקדם או מאוחר תגרמו לפצע בפי הטבעת ואז תהיה סיבה לעצירות. ניתן לתת שמן וסיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות עקב התאפקות ממושכתפזית30/04/2008
שלום,
לפני כחצי שנה סבל הבן שלי כיום בן 3.4 שנים מעצירות עקב התאפקות. כנראה כי פעם או פעמיים הייתה לו יציאה מאד קשה ולאחר מכן במשך כשבוע התאפק כאשר לאחר 3 ימים הלכנו לרופא. בתחילה אמר לי כי זה יעבור ולתת שמן פראפין, נתנו וזה לא עזר, הגענו שוב אחרי יומיים ונאמר לנו לתת בנוסף לשמן נר גליצרין, נתנו נר בבוקר ועדיין לא עזר, חזרנו שוב לרופא וניסינו לבתע חוקן אך זה לא הצליח מכיוון שכבר נוצר פקק ולכן הרופא נאלץ לבצע שחרור "ידני", מיותר לציין כי ביומיים האחרונים הילד סבל מכאבים ובכה מאד,ואנחנו ניסינו הכל ולא עזר. מאז אנחנו נותנים לו 2 כפות של BENEFIBER (אחת בבוקר ואחת בערב) שאלו סיבים תזונתיים על מנת לרכך מעט את הקיבה ויהיה לו יותר קל לצאת.
כמו כן הלכנו לכירורג ילדים על מנת לבדוק כי אין בעיה פיסית באזור פי הטבעת אשר יכולה לגרום לבעיה כלשהי ולא נמצאה בעיה כזו. ושאלנו את הרופא מה נעשה כשנתחיל גמילה המליץ להשתמש בשמן פראפין.
לפני כשבוע התחלנו גמילה ואכן חזרה הבעיה. ביומיים הראשונים הייתה קיבה ולאחר מכן במשך 4 ימים לא הייתה יציאה כאשר התחלנו לתת שמן פראפין מהיום השני וזה לא עזר לכן נאלצנו להשתמש בנר גליצרין שאכן עשה את העבודה. שוב יומיים יש קיבה ולאחר מכן 3 ימים נוספים אין. נתנו שוב נר גליצרין וזה עשה את העבודה - וזה לקח זמן הילד ניסה לעצור בכל כוחו, הוא עקשן מאד וממש מצליח להתאפק (לאחר שמן פראפין ונר גליצרין).
ברצוני לציין כי לאחר הפעם האחרונה אני ובעלי נכנסו ממש ללחץ ואיננו מוכנים להגיע שוב למצב של עצירות קשה כמו שהייתה ולכן אנחנו משתמשים בנרות על מנת שלא יווצר פקק שוב ואנחנו מבינים כי זה אינו הפתרון.
המליצו לנו על דופלק. אנחנו כרגע מודאגים מאד ומעוניינים לדעת מה לעשות?
נשמח לעזרה!
בברכה,
פזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ` יורם בוינובר30/04/2008ממליץ כלכלה עשירת תאית- ירקות ופירות. שתיה מספקת. שמן פרפין או פגלקס בכמות עולה עד שיצא כל יום. רצוי לתת באופן קבוע מס שבועות. כמות מספקת של פרפין והתמדה תפתור הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים מודאגיםחגית30/04/2008
אני כותבת בפורום כי אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת לאיזה כיוון לפנות. יש לי תאומים זהים בני 11 חודשים שנולדו בשבוע 31.בשלושת החודשים הראשונים הם ניזונו מחלב שלי ומטרנה סנסטיב לפגים.בזמן הזה התחילו פליטות מרובות ואי שקט.הילדים סירבו לאכול וצרחו ללא הפסקה,בהמלצת רופא הילדים התחלנו לתת זנטק ועברנו לאנפמיל.הפליטות המשיכו.מאז כבר התחילו לנו בעיות עם האוכל הילדים בקושי אוכלים וממשיכים לפלוט.כאשר עברנו למוצקים אכלו טוב יותר. לפני 3 חודשים הם היו חולים הרופאים לא ידעו מה זה היה להם חום גבוה שבא והלך. אנחנו כל הזמן הרגשנו בלאגן בבטן והם עשו גרפסים בלי הפסקה ,אפילו כשקמו בבוקר עוד לפני שאכלו.מאז המחלה הם לא חזרו לאכול נורמלי.מטרנה הם לא מוכנים וגם אוכל רגיל.נראה כי מציק להם משהו ואנחנו לא עולים עליו.יש לציין כי היו להם תקופות של שילשולים.לאחרונה עשיתי בדיקת צואה ויש לשניהם דם סמוי והתרבית תקינה.מה זה יכול להיות? איזה בדיקות כדאי לעשות?רגישות לחלב? צליאק? לא ציינתי כי הם מאז גיל 5 חודשים בקושי עולים במשקל משהו כמו 200 גרם בחודש ,בחודשיים האחרונים הם גם כבר לא בעקומות שלהם . האוכלכל הזמן עולה להם גם המוצקים.הרופאת ילדים המליצה לחזור לזנטק אבל אני לא מסתפקת בזה אני מרגישה שיש משהו...הם כבר עוד מעט בני שנה והמצב אמור להשתפר.
מצטרת על האורך אשמח לתגובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להורים המודאגים
פרופ` יורם בוינובר30/04/2008לפי תיאור המקרה הילדים כנראה לקו בזיהום במע העיכול. ממליץ כמו הרופאה להמשיך בזנטק במינון מתאים. יותר מרק ופחות פירות. עם מעט סבלנות זה יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקופרזיסאפרת29/04/2008
בני בן 3.5, רק לאחרונה נגמל מחיתולים. עדיין מרטיב בלילה, ומתלכלך במתן צואה. בימים הראשונים לגמילה סבל מעצירות, שהוקלה ע"י פגלקס.
ההרטבה בלילה אינה מטרידה אותי כלל בשלב זה, אבל מאוד מטריד אותי שבני אינו עושה קקי בשירותים. לעיתים רחוקות הוא מוכן לשבת על האסלה לנסות לעשות, או סתם לקרוא ספר, לפרקי זמן של מס' דקות, ללא הצלחה.
בספטמבר אמור בני ללכת לגן עיריה, ולמיטב ידיעתי לא יגלו שם הבנה רבה למצבו (אם יימשך עד אז).
יש לי מספר שאלות, ואודה לכם מאוד אם תענו על כולן.
1) האם יש טעם להמשיך במתן פגלקס? נתתי רק במשך שבוע, עד שהעצירות נעלמה פחות או יותר. היציאות אינן סדירות כפי שהיו בעבר, ונדמה שקטנות יותר בכמות, אך בהחלט רכות.
2) כמה זמן כדאי לתת לעניין הצואה לנסות להסתדר מעצמו? אם לא מסתדר תוך פרק זמן זה, למי מומלץ לפנות?
3) האם מוכרת לכם שיטת הטיפול של ד"ר ברוך קושניר? אם הבנתי נכון, מדובר בהקפדה על חוקן יומי ומייד אחריו הושבה על האסלה במשך מספר ימים (אפילו בכח, אם נדרש). לטענת ד"ר קושניר ומטופליו זה לחלוטין פותר את הבעיה, תוך שבוע עד שלושה שבועות, באחוזי הצלחה גבוהים ביותר. האם מומלץ לטפל באופן זה, לא בהכרח ע"י ד"ר קושניר, כמובן בפיקוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
פרופ` יורם בוינובר29/04/2008התופעה שכיחה למדי. לא אוהב את שיטת החוקנים מעדיף פגלקס לתקופה יותר ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מותנייםדן29/04/2008
שלום,
ילדתי בת 3. בימים האחרונים היא מתלוננת על כאב מותניים, בעיקר בלילה לפני השינה ובבוקר. ביצענו בדיקת שתן, כדי לדעת אם יש דלקת בשתן; התשובה היתה שלילית.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותניים
פרופ` יורם בוינובר29/04/2008רצוי בדיקה עי הרופא המטפל שיקבע האם קימת בכלל בעיה והאם היא אורטופדית או אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי קשה לאחר האכלהנ29/04/2008
התינוק שלי בן 4 חודשים. החל לאכול אינפמיל מאחר ובתקופה האחרונה החל לפלוט ולבכות בזמן האוכל. כרגע עם האינפמיל פולט קצת פחות, אך עדיין פולט ומאוד בוכה לאחר האוכל. (מהרגע שהתחלתי עם האינפמיל בוכה הרבה יותר וממש נמצא באי שקט) נרגע רק לאחר גרפס ופליטה. תופעה נוספת שקרתה גם בזמן מתן סימילאק רגיל היא הזזת הראש הצידה בזמן האכלה, אבל כן רצה להמשיך ולאכול. כמה זמן לנסות את האיפמיל?כרגע נראה לי שהפליטות השתפרו אך אי הנחת שלו והבכי רק התגברו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהאכלה
פרופ` יורם בוינובר29/04/2008סביר להניח שלתינוק מידה מסוימת של רפלוקס. הטיפול הוא בזנטק והסמכת הכלכלה. רצוי לא להגזים במנת האוכל שמקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות פסיכולוגיתסמדר29/04/2008
בני בן השלוש פיתח עצירות פסיכולוגית בעקבות גמילה מחיתולים. בעקבות המלצת רוקחת אני נותנת לו פגלקס ומצבו אכן משתפר, והוא כבר מוכן לשבת בשירותים ופחות חושש. כמה זמן כדאי וניתן להשתמש בתכשיר ללא פיתוח תלות? אני פוחדת שכשנפסיק, הוא שוב יפתח עצירות והבעייה תחזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ` יורם בוינובר29/04/2008לא מדובר בתלות בתכשיר כמו פגלקס או פרפין. רצוי להרגילו למס שבועות ולהפסיק. במידה וזה חוזר ניתן לחזור על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותאהההההההההההה28/04/2008
ערב טוב ,
עשיתי היום בדיקת דם בגלל כאבי בטן , כאבי ראש , סחרחורת, אי שיווי משקל , 5-6 הקאות דמית , ...
והתשובה באינטרנט " הלא בטווח" היא כך :
אשמח לקבל הספר קל לחריגות אלה , בבקשה ... , וגם כן האם ייתכן שאני מדממת מפנים "מהקיבה" ?
הערה קטנה : בהתחלה אני בת 25 , בצעתי לפני שבוע בדיקת גסטרוסקופיה שהדגימה מס' כיבים בקיבה ובתריסריון והיה כתוב גם כן שהקיבה מדממת באופן סבונטאלי . האם יש קשר לזה ? מה עושים במצב כזה ? בדיקות דם לפני חודש היו תקינות לגמרי , הכל היה בטווח , ובמיוחד ה-HB=14.2 שזה משמדאיג אותי .
את האמת חשבתי ללכת למיון בבוקר אבל הם הפחידו אותי "בזונדה" שאני לא מסוגלת לפחות לחשוב על זה , ולכן עשיתי את הבדיקות האלה , יש לי תור לרופא גסטרו לעוד שבוע , האם כדאי לחכות לתור או ללכת למין , ואם הולכת למיון האם כן מכניסים לי זונדה ?!!!
(70-100 ) GLUCOSE=63
CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
(80-100 ) PO2 = 119.0
(96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
(15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
(34-47) HCT-OXIMETRY = 25
(3.5-5) POTASSIUM=3.3
( 98-107) CHORIDE=115
(1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
RBC=3.82 (4.2-5.4)
Hb=8.6 (12-16)
Hct=30.0 (37-47)
Plt=414 (130-400)
Wbc=4.720 (4.8-10.8)
Mcv=75.8 (80-94)
Mch=22.2 (23-31)
Mchc=28.8 (33-37)
Rdw=16.2 (11.5-14.5)
Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
Aniso-f = +
Var-f = +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר בתיה וייס29/04/2008הפורום מיועד לגסטרואנטרולוגיה ילדים. גשי מיידית לרופאך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותנני28/04/2008
בני בן 3 וחצי חודשים ושוקל 6.5 ק"ג החל לפלוט לאחרונה כמעט לאחר כל ארוחה (חוץ מבלילה, אז לא פולט בכלל). בנוסף בחלק מהארוחות בוכה באמצע האוכל. הרופאה המליצה לעבור לאנפמיל. אשמח לשמוע דעה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
ד''ר בתיה וייס28/04/2008אין צורך להחליף פורמולה בגלל פליטות בלבד עם עליית משקל תקינה. כדאי לשמור על תנוחה מוגבהת לאחר אוכל ולבדוק שאין האכלת יתר. כמו כן ניתן להסמיך את הפורמולה הקיימת עם קורנפלור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
נ29/04/2008בהוראת הרופאה התחלתי לתת אינפמיל. הילד שלי באמת פולט פחות, אך עדיין בארוחה שהוא אוכל מעל 120 הוא כן פולט. שמתי לב שהוא בוכה עד שיוצא הגרפס והפליטה. האם לוקח זמן להתרגל לאינפמיל ולמשך כמה זמן צריך לקחת בשביל באמת להחליט אם האינפמיל עוזר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן, מס, רב של יציאות בצבע חרדלאמיה דה-לוי26/04/2008
שלום,
בת שתיים וחודשיים עם יציאות מרובות וריריות (3-4 פעמים,כמות גדולה כל פעם) בצבע חרדל, אדמדם. מתלוננת על כאב בטן בעיקר לפני היציאה, זה נמשך כבר שבועיים. ללא חום, אוכלת רגיל. בגן שלה חמישה ילדים היו חולים בוירוס שהתחיל עם שילשולים ונגמר בדלקת ריאות. האם יכול להיות אותו וירוס? האם מצריך התייחסות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ויציאות.
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008סיפור המחלה מתאים למצב שלאחר מחלה זיהומית. לעתים הזמן פותר הבעיה ולעתים תובספת של קל בטן ופלגיל עושים העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס לילדיםגלי דוד25/04/2008
רופאת גסטרו המליצה לנו להחליף את השימוש בנובלאק לילדי בן השנתיים וחצי בפגלקס.
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש גם בפגלקס הרגיל הטבעי (שאולי מיועד למבוגרים ... אינני יודעת ..)עבורו או רק בפגלקס KIDS בטעם בננה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008רצוי קודם כל לנסות הפגלקס לילדים. זו לא תהיה טעות חמורה להשתמש בזה של המבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים עם ריח רע (ביצה רקובה)יניב24/04/2008
אני בן 32 סובל לעיתים קרובות מהתופעה של גרפסים מה צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים.
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008אכילה איטית ומדודה פותרת בדכ הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל אצל נער חולה במחלת קרוןרונית22/04/2008
שלום.
בני נער בן 17 חולה במחלת קרון. הבן מטופל בפורינטול 75 מ"ג ובכדור סלו-פה ובד"כ מצבו טוב והוא ברמיסיה. לאחרונה הבן החל לרדת במשקל ועד כה הוא ירד 4 ק"ג. גובהו 175 ס"מ ומשקלו 53 ק"ג. בדיקות הדם האחרונות שבוצעו לפני חודש התקבלו התוצאות הבאות.
CRP-19 (טווח 0-5)
HB-12
ALT-10
WBC-9,800
Ferritin-88
בסה"כ הבן מרגיש טוב אם כי הוא חלש ועייף יותר מהרגיל.
ממה לדעתך נובעת הירידה במשקל? האם כדאי לעדכן את רופא הגסטרו במצב?
תודה וחג-שמח, רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה קרוהן
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008הסיבה העיקרית לירידה במשקל היא אכילה מופחתת או פעילות הדלקת. את צריכה לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסמיכל20/04/2008
שלום, בתי בת 5 שבועות אוכלת בערך 120mlמבקבוק. רציתי לדעת האם צריך לעשות לה הפסקה באמצע לגרפס או רק בסוף לאחר סיום הבקבוק מספיק לעשות לה גרפס. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפס
פרופ` יורם בוינובר28/04/2008ראשית מנה של 120 מל נחשבת כגדולה. ניתן לעשות הפסקה באמצע או בסוף. הכל תלוי בהתנהגות התינוק בזמן ההאכלה ואחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)