מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- צואה רירית ולויקוציטים 5-10חיה27/01/2008
שלום רב
בתי בת 3 חודשים מקבלת סימליאק אדוונס לאחר חודשיים וחצי הנקה + תמ"ל
מאז שנולדה צואה רכה כמעט נוזלית כאבי בטן לסירוגין ופליטות עם כי לא הקאה
עולה במשקל והתפתחות תקינה
תרבית שנלקחה השבוע לימדה על צואה רירית ולויקוציטים בין 5-10
האם צריך לבחון אפשרות לאלרגיה לחלבון חלב פרה
האם צריך ברור אצלו גסטרו
מה משמעות תוצאות התרבית
אודה לתשובתכם המהירה
בברכה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה
בוינובר28/01/2008הממצא בצואה לא מרשים במיוחד. לאור עלית המשקל והתפתחות תקינה לא הייתי משנה הכלכלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתינוק בן 10.5 חודשים-הבהרהשירי27/01/2008
שלום רב,
תודה רבה על התשובה המהירה.
האם ההמלצה היא לא לתת לו פירות, מוצרי חלב, חלמון, קטניות ועוף (אלא רק ירקות טריים או מבושלים)? אם כן, ממה הוא יקבל ברזל, סידן וחלבונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
בוינובר28/01/2008תזונה מעורבת כמו שהזכרת הכוללת פורמולה,דייסה, פרי וירק במרק גם תמנע העצירות ואמורה לספק כל צרכיו. בנושא הברזל אנו בדכ ממליצים על תוספת בתכשיר בגיל זה. האשמת הברזל כגורם לעצירות לעתים חסרת בסיס. בנושא זה ניתן גם להחליף תכשירים ולאות השפעתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון
פרופ` יורם בוינובר30/01/2008בגיל 10 חד תינוק צריך לאכול פורמולה עם דייסה,פרי ומרק(במרק-עוף,ירק מבושל כמו גזר ואורז או תפוא).זה יספק לו הצרכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שלשולית, רירית ודמיתשרית26/01/2008
אצל בני בן שנתיים ו-9 ח' הופיעה לאחרונה צואה שלשולית, רירית ולעיתים גם דמית.
לקחנו תרבית צואה + פרזיטים והתוצאות היו תקינות.
בנוסף, הרופאה הורתה להימנע מחלב ומוצריו. אנו ללא חלב כבר שבוע וחצי ואין שינוי.
כמו כן נבדקה אפשרות לפיסורה. לא ניתן לראות דבר באופן חיצוני אך לדעת הרופאה ייתכן שזה פנימי ומכאן הדימום. היא נתנה לנו פרוקטו-גליבנול להחדרה דרך פי הטבעת.
האם הכיוון נכון? מה עוד ניתן לבדוק?
אציין כי לא חל שום שינוי בתזונת הילד.
תודה מראש על הייעוץ
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה רירית
פרופ` יורם בוינובר26/01/2008אני מעריך שמדובר במצב לאחר מחלה זיהומית. כשהגורם הוא וירלי בדכ בדיקת הצואה תהיה שלילית לחיידקים ופרזיטים. אני לא הייתי מפסיק החלב. איני בטוח גם בנחיצות במשחה. הפחתת שתיה יכולה לעזור וגם תוספת קל-בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית28/01/2008
תודה על תשובתך.
הילד לא היה חולה לאחרונה. עניין הצואה נמשך כבר מס' שבועות.
הוא לא שותה הרבה. לא מתלונן על כאבי בטן או אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה אצל תינוקתמור25/01/2008
ד"ר שלום
מזה שלושה שבועות יש לבתי בת ה 4 חודשים בצואה מדי פעם צואה המלווה בדם, אלה מעין סיבי דם הנמצאים במקומות שונים בצואה. בנוסף לעיתים קיימת צואה רירית ולפעמים זה בא ביחד, צואה רירית מלווה בדם. אנחנו די מודאגים. נשלחו בדיקות צואה לתרבית ואין ממצאים ובנוסף שלחנו לדם סמוי. מה מנסים לחפש בדם סמוי?במה יכול להיות מדובר. אציין שהיא אוכלת הנקה בלבד.
מאוד מודאגים
בתודה מראש
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
פרופ` יורם בוינובר26/01/2008כשיש דם גלוי אין טעם בבדיקת דם סמוי. יש להראות החיטול לרופא המטפל. במידה והתינוק אינו באי שקט אוכל וגדל בדרך כלל אין מקום לדאגה. התופעה לא נדירה. לרוב הגורם הוא סדק קטן או גלע של רירית בפי הטבעת. התופעה גם לרוב חולפת מעצמה. ממליץ שיבדוק אותו הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מסריחות וריריותחגית24/01/2008
לבני בן השנה ושלושה חודשים יש יציאות רכות, לא שלשוליות, רירות מאד!! ומסריחות נורא כבר שבועיים.
בנוסף הוא לא חולה, אין לו חום, הכל נראה תקין, ולא שינינו כלום בתזונה שלו.
הכל נורמלי חוץ מהצואה הלא נורמלית....
האם יש מקום לברור ?
תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מסריחות
ד''ר בתיה וייס24/01/2008כדאי לשלוח תרבית צואה ופרזיטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסקמיה23/01/2008
בעבר פניתי אליך בנושא רפלוקס של בתי (8.5 חודשים)ונושא המוצקים. גסטרואנתרולוגית ברמב"ם המליצה לנו לעבור לתרופת לוסק במקום הזנטק מכיוון שבעצם הזנטק לא עזר והיו הקאות, אכילה מועטה והחלה אף ירידה במשקל.כמו כן כל הזמן היא כמו "מקוררת" והבנתי שזה גם קשור לבעיית הרפלוקס (האם זה נכון? ). בקיצור, בתי מקבל עכשיו לוסק 10 mg ליום. כמה זמן זה לוקח עד שזה ישפיע ? איך זה יתבטא ? והאם אחרי זה היא תאכל מנות גדולות יותר? (היא ממש אוכלת מעט ) ועוד שאלה אחת קטנה שאולי גם הורים אחרים שותפים לבעיה יוכלו לענות לי : איני יכולה להגיד שיש לה ממש סדר יום של ארוחת ושינה. האם זה נובע גם מבעיית הרפלוקס מכיוון שהארוחות אינן מסודרות ומעטות בכמותן. אני זוכרת מבתי הגדולה כי בגיל הזה כבר היה לה סדר יום מוגדר.
אודה על תשובתך
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק
פרופ` יורם בוינובר23/01/2008במידה והבעיה היא רפלוקס הלוסק, האכלה מסודרת במידה נאותה והסמכת הלכלה צריכים לעזור.
יתכן עם זאת שבעיות הנשימה אינן קשורות ברפלוקס. הרופא המטפל צריך לברר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתינוק בן 10.5שירי23/01/2008
שלום,
בני בן 10.5 חודשים, סובל מעצירות כ-3 חודשים (מאז שהוא אוכל מוצקים באופן מסודר).
היינו אצל הרופא מס' פעמים (בכל הפעמים, הוא אמר שהבטן שלו רכה והוא לא רואה פצעים בפי הטבעת). בפעם הראשונה, קיבלנו נרות גליצרין שעזרו רק פעם אחת, בשאר הפעמים הנר היה יוצא כמו שהוא לאחר מס' שעות (איך זה יכול להיות שהנר לא התמוסס?)
לאחר מכן, קיבלנו שמן פראפין והפניה לבדיקת דם בכדי לבדוק תת פעילות של בלוטות התריס.
התשובות יצאו תקינות.
לאחר מס' ימים של מתן חצי כפית שמן פראפין פעמיים ביום, בשילוב עם עיסויים בבטן היו לו יציאות כואבות מאוד, אבל לפחות משהו יצא. לאחר שבוע, כבר היו לו יציאות סדירות כל יום ללא עזרה.
וכך היה שבוע. עכשיו, שוב הוא לא עשה קקי כבר שבוע והוא מקבל עדיין שמן פראפין.
הרופא הפנה אותנו לגסטרואנטרולוג בכדי לבדוק חשש למחלת הירשפרונג.
השאלות שלי הם:
1. מאז העצירות, אני מאוד מקפידה על תזונתו, שזה אומר שהוא לא אוכל בננות, אורז וכל מיני דברים שגורמים לעצירות. כמו כן, הורדתי את כל המוצרים מקמח מהתפריט שלו. הוא גם מקבל כל יום חליטות מעלי מרווה (הבנתי שזה אמור לעזור לעצירות) וכן מחית או מיץ שזיפים. ניסיתי לתת לו מיץ עגבניות בעצת הרופא, אך נראה לי שזה רק החמיר את הבעיה.
בנוסף למוצקים, הוא עדיין ניזון מחלב אם.
לפי מה שקראתי על מחלת הירשפרונג, גם עם שמן הפראפין הקקי לא היה יוצא אלא אם כן הוא מאוד רך ואז הוא פשוט גולש החוצה, והקקי שלו לא יוצא רך.
האם יש סיבה להעביר אותו בדיקות למחלה זו?
2. מה עוד יכול לגרום לעצירות? יכול להיות שזה פשוט יעבור עם הגיל כי הקיבה שלו עדיין לא בשלה לעכל את כל המוצקים שהוא אוכל?
3. האם תוספת של מוצרים מחיטה מלאה או אורז מלא יכולים לעזור, או שהם רק יגבירו את העצירות?
4. האם יש משהו שנראה לכם שהרופא פיספס?
אני רוצה רק לציין שבתקופה שבה הוא ינק הוא היה עושה קקי אחת לשבוע ואמרו לי שזה בסדר מכיוון שהוא מעכל את כל הרכיבים בחלב האם.
בתודה מראש על המענה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
פרופ` יורם בוינובר23/01/2008ממליץ על פרפין בכמות כזו שתגרום ליציאה כל יום. באשר לכלכלה אני ממליץ על ירקות- רסק טרי ומבושלים. שתיה מספקת. כל יתר המניפולציות מיותרות. בדכ התופעה חולפת עם הזמן. ללא תגובה יזדקק לעבור בדיקות לשלילת הירשפרונג. בתינוקות צריך סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. האם ההמלצה
שירי24/01/2008היא לא לתת לו פירות, מוצרי חלב, חלמון, קטניות ועוף? אם כן, ממה הוא יקבל ברזל וחלבונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בילדה בת 3.5עינת21/01/2008
בתי בת ה- 3.5 סובלת מעצירות מזה כארבעה חודשים בעקבות יציאה קשה אשר היתה לה בעבר. נהגנו לתת לה שמן פרפין ואל-צירות של הדס אך בשל בשל חומציות אשר נגרמה וגרמה לדלקת יעצה לנו רופאת הילדים לעבור לאבילק.
מזה כשלושה שבועות אנו נותנים לה אבילק, תחילה נתנו כמות של 5cc, והתוצאה היתה יציאות רכות מספר פעמים ביום אך לאחר כשבוע שוב הופיעו יציאות כל 3-4 ימים גם כאשר אנו מגדילים את הכמות ל- 15-20CC לא תמיד יש יציאה.
מה עלי לעשות, האם להעלות את המינון או לנסות משהו אחר התחושה היא שאין שיפור ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס22/01/2008לעתים קרובות יש לבצע חוקן ניקוי לפני מתן תרופות, במידה ויש גוש צואה קשה. אפשר לתת טיפול בפגלקס או בכמות טובה של שמן פרפין. לגבי הוראות יש לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסיםאמא של עדי21/01/2008
שלום
בתי בת ארבעה חודשים סובלת מגרפסים רבים במהלך היום והלילה.
היא לא נרדמת ולא נרגעת עד שיוצא הגרפס (על הידיים) שיכול להיות תקוע גם חצי שעה ויותר.
הגרפסים לעיתים מלווים בפליטות ומגיעים גם כשעתיים שלוש אחרי הארוחה האחרונה.
מציינת שקשה לה עם היציאות (אחת לכמה ימים)
לפני כמה ימים התחלנו נוטרמיגן שמקל על היציאות אך לא על הגרפסים.
מיואשת...
מה הבעיה??
יש פיתרון???
אשמח לקבל כיוון מכיוון שרופאת הילדים והגסטרו לא כ"כ יודעים במה מדובר ואף מזלזלים בבעיה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גהוקים
פרופ` יורם בוינובר21/01/2008כבר ניתנה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקסוזי20/01/2008
שלום, מהם התסמינים של מחלת הצליאק, האם אי עליה במשקל וכאבי בטן הם סימן לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
פרופ` יורם בוינובר21/01/2008כאב בטן יכול ללוות צליאק. השמנה בדכ לא. ניתן לשלול האפשרות עי בדיקה סרולוגית שכל רופא ידים ומבוגרים מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לכאבי בטן ילד בן 9 -טליטלי18/01/2008
טוב אז ד"ר אני מרימה ידיים הילד שוב מתלונן על כאבי בטן,לרוב מרגע שהוא פותח את העיניים בבוקר,אחרי צהרים זה נשמע לעיתים יותר רחוקות,הבוקר זה העיקר .מה אתה מציע אולי לנסות לפנות לצד פסיכולוגי? אולי יש בעיה רפואית שרק מומחה יכול לעלות עלייה?כי הבדיקות דם אולטרסאונד,שתן,צואה, תקינות אז מה כבר נשאר?בבקשה תן לי ייעוץ מיום ליום זה הופך לסיוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ` יורם בוינובר21/01/2008פני לגסטרואנטרולוג ילדים. הצד הפסיכולוגי חשוב ואולי כדאי לבררו אחרי שנשללו הסיבות האורגניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צואה לילד בן 8אמא לשניים15/01/2008
מזה שנה, בני, כיום בן 8, סובל מ"התלכלכות" - בריחת צואה. הקשר היחיד שהעליתי על דעתי הוא ניתוח אפנדציט שעבר לפני שנה, אולם אינני בטוחה בכך. הילד אוכל מצויין, לרבות ירקות ופירות, ואינו סובל מעצירות - יציאת צואה כמעט כל יום. לא קשה בד"כ.
הופנינו לבדיקה גסטרואנטרולוגית, כולל אולטרסאונד - ללא כל ממצאים. המליצה על טיפול בפגלקס (לא ניכר שינוי), וציינה בפני הילד כי נראה שהוא מתאפק כאשר הוא משחק, או רואה טלויזיה.
לא המשכנו בבירור מעבר לכך.
במקביל, החלה בעיית הרטבה לפני 3-4 חודשים. בפנייה לשני מטפלים לבירור טיפול בהרטבה - האחד, ציין, כי יש קשר ברור ויתכן שהבעיה תיפתר עם פתרון בעיית ההרטבה, והאחר - ציין שאין כל קשר, וזה דורש טיפול נפרד.
צריך לציין, כי לילד אין בעיות רגשיות או תקשורתיות ניכרות - תלמיד מצויין, בעל בטחון עצמי וכושר ביטוי מצויין, נפגש הרבה עם חברים, משתתף בחוגים וכד'.
בבית אח קטן בן שנתיים.
אנא עצתכם - הן באשר לנושא ההתלכלכות עצמו - סיבותיו, טיפול רצוי, אם בכלל ואיפה. והן באשר ליחס לנושא ההרטבה - האם יש קשר, האם לטפל באחד לפני השני.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה - בריחת צואה
אמא לשניים22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צואה
ד''ר בתיה וייס22/01/2008בריחת צואה או "התלכלכות" הן לרב בעייה התנהגותית הדורשת טיפול על ידי גסטרואנטרולוג ועתים מעורבות פסיכולוג. יש לבדוק אם אכן יש בריחה כתוצאה מהתאפקות (גם אם יש מס' יציאות ליום) ואם היא מלווה בעצירות. בדיקה גופנית וצילום בטן יתנו תשובה על כך. בנוסף בבדיקה הגופנית נבדק טונוס פי הטבעת.
לאור הפעה של הרטבה במקביל-, ולמרות ששתי הבעיות יכולות להיות על רקע רגשי, חשוב לבדוק את הילד גופנית וכן לבצע US של דרכי השתן.
פני לרופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלכלך
בוינובר24/01/2008זו תופעה התנהגותית. אינני פסיכלוג אך המקור בדכ פסיכולוגי. לצערי טיפול פסיכולוגי לעתים קרובות נכשל. העובדה שגם החל להרטיב תומכת בגורם הפסיכולוגי כגורם לתופעה. אני מטפל בילדים אלו כמו בעצירות. ממליץ כלכלה רבת שארית- תאית. הקנית הרגלי יציאה- הושבה על האסלה כ 2-3 ביום. שתיה . פרפין או פגלקס כל יום למספר שבועות. במידה ואת מוצאת פסיכולוג מוכשר איני שולל התיעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ילד בן 9 -טלי-המשךטלי14/01/2008
קודם כל תודה לך על התשובה-אבל לאור תשובתך האם אתה ממליץ לי להגיע לביקורת רפואית
ישנה הטבה אצל הילד אבל אני דיי לא שקטה ופוחדת שדבר זה לא יחזור.
קבעתי תור במרפאה שלך והייתי שמחה לדעת אם כדאי לי להביא אותו -או להמתין.
מעידפה תמיד שרופא נוסף יבדוק את הילד.אשמח אם תענה לי במהרה.תודה רבה רבה טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
פרופ` יורם בוינובר14/01/2008במידה והתופעה בהטבה אן בדרך להעלם הוא לא זקוק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגהוקים
פרופ` יורם בוינובר21/01/2008התופעה לעתים נגרמת עי בליעת אויר ולעתים חלק מרפלוקס. לרוב חולפת עם הזמן. ניתן לנסות טיפול ברפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לריפלוקס שקטנינה12/01/2008
שלום, בני בן החודש נמצא באי שקט רב שעות היום כבר יותר משבועיים, ישן ממש מעט ונרדם רק לאחר שעות של בכי כשהוא מותש. תחילה הרופאה הסבירה שמדובר בקוליק שיחלוף אך מלבד הגזים שאני שומעת שיש לו, נדמה לי שהוא סובל מריפלוקס שקט. הוא מתקשה להוציא גרעפסים, לפעמים מחכים 40 דקות לאחר הארוחה, אוכל בעצבנות, משהק לעיתים קרובות ורב הזמן אני פשוט רואה אותו מכווץ את פניו ומתפתל כאילו שמשהו תקוע לו בגרון ושורף לו. מקרה מלחיץ שקרה פעמיים: בועת אוויר או אוכל עלה מעלה, נתקע בגרון מה שגרם להפסקת נשימה למספר שניות. הפכנו אותו וטפחנו על הגב וזה השתחרר. מלבד זאת, הוא משמיע קולות של צרידות, חרחורים. בבדיקת רופא ילדים, הכל תקין, עולה במשקל. ניזון מאינפמיל לתינוקות שסובלים מגזים, יציאות תקינות ופליטות מעטות. יש לי תור לגסטרו רק בסוף החודש, עד אז אשמח לחוות דעת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
פרופ` יורם בוינובר13/01/2008כן סביר שיש לו רפלוקס ורצוי ניסיון טיפולי כדי לאמת זאת. הנושא של "קןליק" כולל בתוכו - תנועתיות לא בשלה, רפלוקס,אי סבילות לפורמולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפמילטלי12/01/2008
שלום רב,
בתי בת שנה, ניזונה מאנפמיל עקב ריפלוקס בעבר. ניסיתי מספר פעמים להחזירה למטרנה ו/או סימילאק אך לא מוכנה בשום אופן להתנסות למרות שניסיתי להשאירה רעבה (8 שעות לערך) וגם לא רצתה לישון ורק צרחה..לבסוף נשברתי ונשארתי עם האנפמיל.
שאלתי היא מה אפשר לתת לה או לעשות במקום? האם זה מעכב התפתחות? יש לציין שהיא מאוד רזה (שוקלת 7500), עולה בחודש כ400 גרם.
המיואשת?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפמיל
פרופ` יורם בוינובר13/01/2008האנפמיל הוא מזון טוב. בגיל שנה היא צריכה לאכול גם פרי ומרק. במידה ומקבלת אנפמיל AR ניתן לתת לה אנפמיל רגיל עם דייסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)