מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- פירותאמא14/10/2007
שלום,
בני בן שנה וחודש נהנה מכל המאכלים (מגיל 6 חודשים) ובמיוחד מפירות הקיץ( אוכל רגיל לא מרוסק)
בזמן האחרון הבחנו שביצאות שלו יש חתיכות שלמות לדוגמא הוא אוכל ענבים (אני חותכת לחצי) אחרי כמה שעות ניתן לראות אותם בשלמותם ביצאה כאילו הם בכלל לא נאכלו ולא התעכלו יתכן הוא בולע אותם ולא לועס (למרות שיש לו 8 שינים)
שאלתי היא האם יש להפסיק לתת לו פירות חתוכים או להתעלם מהתופעה ?
יש לציין שבני לא סובל מעצירויות או כאבי בטן.
בתודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות
ד''ר בתיה וייס16/10/2007ישנם מאכלים שאינם מתעכלים בגיל זה, כגון תירס ועוד, ומופיעים בצואה. אין בכך נזק וניתן לתת תוך ידיעה זו. יש להזהר מהשתנקות ולחתוך לחתיכות קטנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tubular adenomaגל13/10/2007
לבתי בת חצי שנה הוציאו פוליפ מפי הטבעת בניתוח פשוט. תוצאות בדיקה: tubular adenoma השאלה איך להמשיך כי לפי הבנתי מקריאה בלבד זה גידול שיכול להיות טרום סרטני והיא רק בת חצי שנה. האם יש לעקוב? אם כן מתי? לא כתוב שום דבר מלבש אבחנה זו בשתי מילים. הכירורג אמר שזה לא מאד נפוץ בגיל זה ואשמח לדעת האם יש רופא שיכול לעזור בהבנת המקרה ואיך לטפל אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנומה
ד''ר בתיה וייס16/10/2007הפוליפ הנ"ל אינו נפוץ בגיל זה. בגיל הילדות הפוליפ האופייני הוא juvenile polyp . בשלב ראשון צריך לבצע קולונוסקופיה מלאה ולשלול פוליפים נוספים. חשוב לדעת האם יש סיפור משפחתי של פוליפים או גדולים אחרים. יתכן שישי צורך להסתכל על הסליידים הפתולוגיים ולאשר את האבחנה בהסתכלות חוזרת.
ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים להמשך ברור ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים בגיל 4?דפי10/10/2007
לבת שלנו יש נפיחות ליד פי הטבעת והיא מתלוננת על גירודים וכאב קל, יכול להיות שיש לה טחורים בגיל כזה מוקדם? אם לא, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפי הטבעת
ד''ר בתיה וייס11/10/2007טחורים נדירם בגיל זה. יתכן ומדובר באבצס ליד פי הטבעת, פיסורה עם קפל עור. כדאי לגשת לבדיקה ולהגדיר במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ממושכת אצל בת שנתייםיעל08/10/2007
שלום !
לבתי בת שנתיים ו3 חודשים יש מזה חצי שנה בעיות של עצירות שחוזרות ונישנות .
ביקרנו אצל ד"ר בוינובר לפני כחצי שנה והוא המליץ על טיפול ממושך בשמן פראפין .אנחנו עדיין נותנים לה את השמן אך בכמות של 4 כפות ליום לערך כי קשה לתת יותר מזה .כמו כן היא גם שותה כוס מיץ שזיפים מיובשים כל יום.
הילדה מאוד עקשנית וכמה שמדברים ומדרבנים אותה זה לא ממש עוזר . לפעמים הבעיה נפתרת לשבוע שבועיים ואז חוזר המצב לקדמותו .
אנו מתלבטים איך לנהוג הלאה ולמי לפנות לעזרה , האם יש טיפול נוסף שכדאי לנסות ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס09/10/2007הבעייה שכיחה בגיל זה, לרב נובעת מהתאפקות ואכן לא תמיד נפתרת בקלות. ניתן לנסות טיפול בפגלקס 1-2 כפות ליום, ואף ניתן לשלב עם שמן פרפין. לאחר עצירות לתקופה ארוכה כדאי לתת לפני טיפול לפחות 1-2 חוקני פליט כדי לשחרר חלק מהצואה הקשה. בצורה זו התרופות דרך הפה יועילו יותר. בגיל זה הטיפול העקרי הוא ריכוך הצואה במטרה למנוע את ההתאפקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן רציפים לבת 10יעל07/10/2007
מזה חודשיים וחצי סובלת בתנו מכאבי בטן. מתלוננת על כאב החל מרגע התעוררותה ועד לשינה.
במשך כל התקופה היו גם התקפות חזקות (שנמשכות כשעתיים) ובימים האחרונים כמות ומשך ההתקפות גדלה וכן הכאב לטענתה חזק יותר.
אציין שהילדה עברה סדרת בדיקות מקיפה (דם ,שתן,צואה,אולטרא סאונד ואפילו סי טי וגסטרוסקופיה
וכל התשובות תקינות.
עשינו נסיון לפנות גם לרפואה האלטרנטיבית וגם הם לא מצליחים לתת מענה לבעיה.
אנו אובדי עצות ומתקשים להעביר את הימים (תרופות משכחות כאבים כמעט ואינן עוזרות).
מחפשים נואשות דרך להקלה על הכאבים שלה וכמובן סיבה לכאבים אלו ודרכי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר בתיה וייס07/10/2007לאור העובדה שנעשה כבר ברור מקיף ולא נמצאה סיבה, יש לבדוק האם קיימים גורמים אחרים כגון לחץ נפשי מסיבות כלשהן. רצוי לבצע התעייצות מסודרת בנושא. באם הדבר נשלל- קיימות סיבות נדירות אחרות (כיב בדיברטיקולום במעי דק, סיבות הקשורות לכלי דם, סיבות מטבוליות) - לברור על פי שיקול רפואי של הגסטרואנטרולוג המטפל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס(קצת ארוך- אנא סבלנותכם)ליאור05/10/2007
ערב טוב, בתי בת ארבעה חודשים מאובחנת עם רפלוקס חמור מגיל שבועיים. מטופלת בלוסק בסירופ 1.25 CC פעמיים ביום. סבלה מאד מדרכי הנשימה, ישנה בהגבהה, יציאות אחת ליומיים שלושה, תמיד מימיות ומסריחות מאד. על אף המלצת הגסטרו להעביר אותה לאנפמיל התעקששתי על הנקה מלאה. לפני שבוע וחצי כשהגיעו מים עד נפש מבחינת הפליטות התחלתי לשלב אנפמיל AR עם ההנקה. אוכלת ברצון, פולטת מעט פחות אבל אני רואה שכאשר לא פולטת האוכל "מטייל" , מגיע עד לפה בצורת "קוטג'" ונבלע חזרה, תופעה שמדירה שינה מעיני, מחשש השתנקות. בנוף, אמרה הגסטרו כי עם מתן האנפמיל ניתן יהיה בהדרגה להפסיק עם הלוסק אולם אם האוכל עדיין מטייל במעלה ובמורד הקיבה הרי שעדיין קיימת חומציות אם אינני טועה?אז כיצד ניתן יהיה להפסיק עם הלוסק?
מזה כשבועיים צצים ונעלמים כתמים אדמדמים בהירים באיזור הגב, בטן, מצח ועורף. ללא סימן לגרד או חספוס וללא כאב, כך עושה רושם. האם ייתכן כי הקטנה אלרגית לדבר מה? ניסיתי להתנזר כשבועיים ממוצרי חלב ולראות אם יש שיפור בהנקה. לא ניכר שינוי בפליטות.
אציין כי הילדה כבר לא מקשתת ראשה לאחור בזמן ההנקה וכן בזמן מתן האנפמיל, לאחרונה מעט חסרת מנוחה בהנקה, מתנתקת תכופות מהשד אבל לא מתלוננת. עולה במשקל. לא בצורה היסטרית אבל נרשמת מגמת עלייה.
יציאות מעט יותר סדירות ומעט פחות מימיות- עדיין מסריחות מאד.
אני כבר מבולבלת לגמרי- בפורום שכן נאמר לי כי לוסק בסירופ מאבד לחלוטין מיעילותו. טופלנו בזנטק שלא עזר כלל. אני כבר לא יודעת אם לפנות לרופא עור, גסטרו אחר, לתת אנפמיל צמחי כדי לשלול אלרגיה.. אין לי כבר כוחות. שלא לדבר על איכות החיים של הקטנה.
מתי עובר הרפלוקס? האם במעבר למוצקים חל שיפור?
סליחה על האורך ותודה על תגובתכם
בברכה,
אמא עייפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר בתיה וייס07/10/2007רפלוקס קיבתי-ושטי אכן משתפר עם הזמן ועם מעבר למוצקים ולמצב אנכי (ישיבה, עמידה), כך שלמרות העייפות הנוכחית המצב קרות לודאי ישתפר בהמשך.
הטיפול בלוסק נכון, והסירופ מוכן בצורה שאינה מבטלת את פעילות התרופה. לאור המשכות הסמפטומים לא הייתי מפסיקה טיפול בשלב זה. ישנה אפשרות להוסיף פרמין או פרפולסיד, אך לאור ההטבה הייתי ממתינה.
אפשרות נוספת היא שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה ונניתן לעשות נסיון טיפולי עם פורמולה מפורקת (כגון נוטרמיגן, פרגסטמיל, נאוקייט) בתוספת קורנפלור להסמכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- ועוד שאלה ברשותך,
ליאור07/10/2007האנפמיל אמור למצק את החלב בבטן ולא לעלות כלל. אבל הוא כן עולה. אני רואה את הפה של הקטנה נמלא חלב גושי ולרוב גם נפלט החוצה. מה זה אומר? שהוא לא יעיל? שהיא אלרגית?
בנוסף, בקבוק הלוסק נגמר ועד שדאגתי לבקבוק חדש יצא שיומיים היא לא קיבלה את התרופה במהלכם גברו השיעולים וכן הפליטות. יש קשר בין הלוסק לפליטות או שמא הוא אחראי רק על ההקלה בצרבת? והאם האנפמיל שעולה איננו מלווה אף הוא בחומציות הגורמות לצרבות?
שוב תודה
וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
ד''ר בתיה וייס09/10/2007האנפמיל, כמו הרבה דברים אחרים, לא תמיד עובד או פועל חלקית. התגברות השיעול יכולה להיות קשורה להפסקת הלוסק, כי לעתים החומצה גורמת שיעול ללא נוכחות פיזית של אוכל בלוע. כאשר האנפציל עולה זה אינו חומר חומצי (חלב), החומציות קשה יותר ללא אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני (בן שנה וחצי) היה דם בצואהאמא מניקה05/10/2007
הבוקר, ראיתי בחיתול עם צואה המון גושים אדומים שאני חושבת שהם גושים דמיים. הצואה היתה רכה. גם בצהריים היתה בחיתול מעט מאוד צואה אבל הרבה גושים אדומים. בדקתי ולא ראיתי שריטה או פצע בפי הטבעת. ההתנהגות שלו רגילה ולא נראה שסובל מכאבים או אי נוחות.
אתמול אכלנו במסעדה שיפודים וציפס. לא יודעת אם קשור, אבל בכל זאת מציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר בתיה וייס07/10/2007ראשית יש לראות אם אכן מדובר בדם, ולבדוק את הילד, לקחת תרביות צואה ולהמשיך בהתאם. גשי לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלויות מעיהאב המיואש03/10/2007
בתי בת השש סובלת מכאבי בטן קשים שבאים בהתקפות מזה שבועיים. באולטרה סאונד נצפו התפשלויות חוזרות ונישנות של המעי הגס במספר מקומות (אין חסימה) וכן בלוטות לימפה מסנטריאליות מוגדלות באזור המעי הדק.
הרופאים אינם יודעים את הסיבה להתפשלויות (הן לאור גיל הילדה והן לאור העובדה שהבלוטות המוגדלות אינן במיקום של ההתפשלויות). הילדה סובלת כאבי תופת ומטופלת במשככי כאבים. נעשה ניסיון לפתור את ההתפשלויות בחוקן בריום ונצפה שהמעי חזר למיקום אך כאמור אחרי פחות מ 24 שעות חזרו הכאבים וניצפו התפשלויות נוספות. כעת היא בהמתנה לקולונסקופיה.
אין חום, אין הקאות, בדיקות דם, ושתן תקינות. בטן רכה.
רעיונות מה יכול לגרום לזה, איך ניתן לפתור את הבעיה ומה ניתן לתת כדי להקל על הכאבים הבלתי נסבלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשלויות
ד''ר בתיה וייס07/10/2007התפשלויות מעי חוזרות דורשות ברור מקיף כולל קולונוסוקפיה וברור המעי הדק. הגורמים יכולים להיות פוליפים או תהליכים אחרים בדופן המעי. עקב תכיפות הבעייה והכאבים הייתי ממליצה על ברור מהיר יותר באשפוז. במסגרת זו ניתן לתת טיפול אפקטיבי יותר נגד כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכלעינב02/10/2007
שלום!!!
אני רציתי לדעת כמה תינוקת בת חודשיים צריכה לאכול???
כמה כמות חלב אני שועבת לארוחה????
אני צריכה לעוסיף מיים אני מניקה ושועבת פעם ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל
ד''ר בתיה וייס07/10/2007אני ממליצה לך לשבת בפגישה מסודרת עם אחות טיפת חלב ולקבל אנפורמציה מקיפה על האכלה , כמויות, ותזונה שלך בזמן הנקה. אין טעם לענות בצורה נקודתית כי הדברים משתנים עם גדילת התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה צריך תינוק לעלות???עינב30/09/2007
קודם כל תודה על התשובה....
בתי נולדה עם 2.560 והיא רק יונקת עכשו היא בת 7 שבועות
ושוקלת 4 קילו רציתי לדעת האם זה בסדר????
ונתתי לה שמן זית כפי שהרפא ילדים אמר לי וזה עזר לה ליציאות היום נתתי לה והיא עשה אחרי 6 ימים בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תינוק
ד''ר בתיה וייס01/10/2007ילוד אמור לעלות במשקל בין 10-20 גר'/קג' /יום בתחילה. לכן בתן עולה טוב במשקל. כדאי להעזר באחיות ט. חלב ובעקומות משקל למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוקת בת 7 שבועותעינב28/09/2007
שלום בתי בת 7 שבועות ו עד גיל 4 שבועות היא הייתה עושה קקי כל הנקה
מגיל 5 שבועות אתחיל הבעיה היא לא עשתה 5 ימים רצוף עד שעזרנו לה עם מדחום כי שום תרופה שהרופא נתנה לא עזר
ועכשו עוד פעם היא לא עשתה 4 ימים אני כבר לא יודעת מה לעשות....
היא מוציא הרבה גזים והבתן שלה רכה והיא לא בוכה הרבה
היא אוכלת כל 3/4 שעות בדרך כלל 20/30 דקות
בבקשה תחזירו לי תשובה אם זה בסדר...
ואם לא מה אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות על הנקה
ד''ר בתיה וייס30/09/2007טווח היציאות התקין על הנקה הוא יציאה לכל ארוחה עד יצאיה פעם בשבוע. אם בדיקת הילדה תקינה ואין אי נוחות אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהההAnaT27/09/2007
שלום אני ליה..בתי בת ה-12 סובלת מיצאות כל הזמן...יש לה יציאות פעם בשבועיים..והיא מאוד מתקשה בשבילה זה סיוט לפעמים היא גם בוכה..לרוב יש דימום והיציאה מאוד קשה בשבילה..כאבי בטן ובסוף כאילו היא עומדת להתעלף..ואחרי סבל יש לה צואה ולרוב עם דם.
מה כדאי לעשות!?!
ואיזה מאכלים חשוב לאכול כדי שזה יהיה לה קל!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה
ד''ר בתיה וייס28/09/2007ראשית- היא צריכה לעבור בדיקת רופא כולל בדיקה רקטלית.
במידה ומדובר בעצירות לא ממצא נוסף- צריך לבצע בתחילת הטיפול 2-3 פעמים חוקנים לצורך ריקון המעי, ולאחר מכן להתחיל טיפול קבוע דרך הפה לתקופה ארוכה תוך מעקב. שינויי אכילה בלבד לא יספיקו בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עם דםhagit25/09/2007
בתי בת ה- 8 סובלת מידי פעם מעצירות קשה, עד כדי בכי לפעמים ביציאת הצואה.
לפני מספר חודשים היא קראה לי לשרותים כיוון שראתה על המגבון דם, וגם יכולתי לראות באסלה.
לפני כשלושה שבועות היא שוב סבלה מעצירות של כמה ימים עד ליציאה קשה וכואבת.
לאחר מכן היציאות חזרו להיות נורמליות.
אתמול, שוב היא קוראת לי, וזאת הפעם השניה שאני רואה שאריות דם על המגבון וכן המים באסלה
צבועים באדום, אציין שהצואה נראתה בסדר (לא קשה).
בפעם הראשונה הרופא ייחס את התופעה לסמיכות העצירות למקרה.
הפעם העצירות הייתה לפני כ- שלושה שבועות.
הילדה לא סובלת מכאבים ואין לה חום. מה הגורם ואיך מטפלים.
תודה , חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה דמית.
ד''ר בתיה וייס25/09/2007עצירות היא סיבה נפוצה לדמם בצואה. יתכן שנוצרה פיסורה המדממת בהמשך גם ללא צואה קשה. כדאי לטפל במרככי צואה למספר שבועות ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בבוקראלכס25/09/2007
שלום, בני בן ה 16 כמעט כל בוקר מתלונן על בחילות בינוניות עד קשות, הוא לא מתלונך על כאבי בטן או משהו אחר, רק בחילות, מה יכול להיות הגורם לבחילות בוקר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בוקר
ד''ר בתיה וייס25/09/2007הגורם יכול להיות רפלוקס קיבתי-ושטי, גסטריטיס, ולעתים (בעקר כאשר מדובר בהקאות\) גם תוצאה של יתר לחץ תוך גלגלתי. אם אין תלונות נוספות כדאי לבצע בדיקת קרקעית עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמיה23/09/2007
שלום רב
בתי בת 5 חודשים,ניזונה מהנקה+סימילאק.מזה כחודש סובלת מעצירות-התחלתי לתת לה גזר וזה עזר.בשבוע אחרון שום דבר אינו עוזר,לא גזר ולא עגבניה,לאחר 4 ימים שמתי נר והיתה יציאה ושוב כבר יום 3 ללא יציאה.לרופא שלי אין פתרון לבעיה.
מה עוד ניתן לעשות?היאם עליי להגיע לכירורג או גסטרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר בתיה וייס23/09/2007יציאה כל 3 ימים אינה בהכרח עצירות. צריך לראות האם היציאות קשות והאם הדבר מפריע או גורם לאי נוחות. רצוי לא להרבות בטיפול בנרו. באם אכן קיימת בעייה ניתן לטפל דרך הפה. בשלב זה מספיק מעקב רופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)