פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בעיות ביציאה...נואשת..
    אורית
    11/11/2007

התינוקת שלי בת חודש וחצי מאז שנולדה אינה מוציאה קקי בטיטול בכוחות עצמה, רק כאשר אני מחתלת אותה ופותחת את המדבקות של הטיטול ..זה מן סימן בשבילה להתחיל ללחוץ...ורק אז..היא מוציאה...וגם זה בעזרתי ע" כיפוף רגליה בלחץ לעבר ביטנה.
    לאחר שהיא מצליחה להוציא קקי מתחילה לבכות כאילו מבהלה.
    בעיקר סובלת מעצירות..
    איך מרגילים אותה לעשות קקי בטיטול לבד??

הילדה סובלת מגזים מרובים,מתפתלת מכאבי בטן גרפווטר/סימיקול/גליקול..לא עזרו לה,
    הילדה פשוט סובלת...ולאחרונה הצואה שלה במרקם רך ובצבע ירקרק...

מה עליי לעשות????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ביציאה...נואשת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

אינך מציינת טיב הכלכלה. תינוקות המוזנים בחלב אם לעתים קרובות מתקשים ביציאה. לעתים גם אלו המוזנים בפורמולה. האמצעי היחיד לשיפור היציאה ביניקה הוא מתן שתיה בכמות קטנה. בפורמולה,ניתן לדלל במעט הפורמולה במים וכך לשפר היציאה.
    פרופ.י.בוינובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה צריכה עזרה דחופה- וירוס בבטן?
    לי
    07/11/2007

שלום רב,
    לבנותיי התאומות בנות ה9 חודשים יש צואה רכה, מיימית עם תוכן (כמו של תינוק שיונק רק שהן לא יונקות מזה 7 חודשים) כבר 9 ימים. 3-5 יציאות כאלו ביום עם ריח חומצתי חריף מאוד. התנהגותן חיונית והן שותות ואוכלות בתיאבון. התחלנו לתת להן את הסימילאק בלבד על בסיס מיי אורז כבר 4 ימים ואין שינוי למעט אתמול בלילה שלאחת מהן היו כאבי בטן חזקים במשך כמעט כל הלילה ובבוקר היתה צואה תקינה ומרובה אצלה ואצל השנייה הצואה כבר לא היתה מיימית. על כן שלחתי אותן לגן ובגן הודיעו לי שהן שוב בעלות צואה רכה מיימית.
    רציתי לדעת האם מדובר בוירוס ואם כן כמה זמן יכול להימשך ומה ניתן עוד לעשות כדי לקצר את התהליך?
    אני ממש מתוסכלת מהנושא ואובדת עצות.
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• יציאה רכה

פרופ` יורם בוינובר
    07/11/2007

יתכן והשינוי ביציאות מקורו בשינוי כלכלה או שעברו מחלה זיהומית. לא כל שינוי ביציאות מצריך שינויי כלכלה. מרבית התופעות חולפות ללא עשית שינויים. מתן סימילק על בסיס אורז חסר בסיס רפואי. מי אורז לא משנים תוכן היציאה. רצוי לא להגזים בכלל במתן שתיה או נוזלים לילד שיציאתו רכה זה מגביר היציאות. כלל חשוב הוא סבלנות. חלק גדול מתופעות שנראות כמחלה מסתדרות ספונטנית.
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    רונן סלע
    07/11/2007

ד"ר שלום,
    בני בן חודשיים וחצי, יונק. פחות משבועיים אחרי לידתו החל לסבול מגזים וכאבי בטן. לא נינוח בהאכלה וגם בכלל, בוכה הרבה, בועט ברגליו, ישן מעט מאוד, בעיקר על הידיים או בנדנדה. במקביל, הוא גם פולט אחרי כל הנקה וגם במרחק ממנה (גם שעה אחרי). לעיתים מקבל מטרנה בבקבוק ופולט באותה מידה. הוא עולה במידה תקינה במשקל (אחוזון 50). רופא הילדים רשם לו זנטק, 2 סי סי פעמיים ביום. נתנו לו את זה במשך כ- 10 ימים והיתה הטבה. עשינו הפסקה זמנית כי הוא היה חולה, קיבל אנטיביוטיקה ותרופות אחרות ורצינו להקל עליו ולחסוך לו את הזנטק שהוא חריף ולא נעים, דבר שהוביל להחמרה בפליטות. שאלותי הן -
    1. לאור התיאור הנ"ל, עליה תקינה במשל וילד לא נינוח - האם יש אכן מקום לטפל בזנטק?
    2. הילד יורק את הסירופ. האם ניתן למהול אותו בתכשירים נגד גזים שהם יותר טעימים?
    3. האם יש חיסרון/תופעות לוואי במתן זנטק?
    4. כמה זמן צריך לתת את הסירופ? האם בעית הרפלוקס חולפת ומתי?
    5. האם צריך לבצע אבחון נוסף (בדיקות נוספות) כדי לאשר את האבחנה?

מתנצל על ריבוי השאלות. תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    07/11/2007

הייתי ממשיך בזנטק. כמות של 0.7 מל 3 פעמים ביום כמחצית השעה לפני מתן המזון זה המינון שאי ממליץ. לא הייתי עושה בדיקות נוספות בשלב זה כשהתינוק מתפתח יפה. אתה יול למהול הסירופ במעט מים. התכשירים נגד גזים לא יעילים במיוחד. הרפלוקס חולף לרוב במחצית השניה של השנה הראשונה. תתכנה מדי פעם פליטות והקאות. תופעות לואי לזנטק לא שכיחות.
    כל טוב פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

רונן סלע
    08/11/2007

המון תודה. ברור לי שהתכשירים נגד גזים לא יעילים אבל האם ניתן למהול את הזנטק בהם? על גבי התרופה כתוב שאסור למהול אותה. הסיבה היחידה בעד מהילה היא שהטעם המתוק של התכשיר (גליכול) יסייע לי לתת לתינוק את הזנטק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס אצל בת 7.5 חודשים
    יעל
    06/11/2007

שלום רב,
    בתי בת 7.5 חודשים. מאז שנולדה יש לי הרגשה שמשהו לא בסדר עם מערכת העיכול שלה. היא פלטה הרבה, לא הצליחה (ועד עכשיו לא מצליחה) לאכול ארוחות גדולות, נראה שלא רגועה בגלל מיחושים בבטן, יש לה יציאות קשות. כל הזמן חשדתי שאולי יש ריפלוקס אבל בגלל שהפליטות לא היו משהו בלתי נסבל - חשבתי שגם אם זה באמת ריפלוקס- הרי שזה אמור לעבור אחרי מספר חודשים.
    היום- נראה בהמצב לא כל כך השתנה. היא אוכלתת מעט מאוד (120-150 מ"ל בדרך כלל), הקיבה עדיין קשה, היא לא תמיד רגועה ו"מכווצת את הבטן", והיא לפעמים מקיאה את הארוחה כולה בצורה קשתית- ממש מוציאה הכל. ההקאה לא שכיחה במיוחד, אולי פעם בשבוע בממוצע. אולי אפילו פחות מזה. גם אכילת מוצקים היא אוכלת ממש מעט- למרות שטעים לה. היא נורא מתלהבת אחרי הכפית הראשונה, אבל די מהר היא כבר לא רוצה יותר.
    השאלה: האם זה באמת ריפלוקס? ואיך מאבחנים כזה דבר? האם יש בדיקה מיוחדת לריפלוקס או שהאבחנה היא רק על סמך דיווח של ההורה?
    תודה,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס אצל בת 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    06/11/2007

כן לפי הסיפור יש רפלוקס שאינו חמור. ממליץלא להאכיל בכוח ולא בכמויות גדולות מדי. ליציאות מתן מרק ופירות ותוספת שתיה עוזרים. עלית המשקל וגובה חשובים במעקב
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בצואה אצל ילד בן 3
    אמא דואגת
    05/11/2007

יש לי ילד בן 3.
    כבר מלפני שבועים ראיתי על נייר הטואלט משהו שנראה כמו הפרשה עם דם ומאז לא שמתי לב למשהו מיוחד. אך היום שוב ראיתי (והפעם בבירור) דם על נייר הטואלט- אומנם לא הרבה אך בכל זאת רואים שיש דם.
    חשוב לציין שבדקתי ואין כל נפיחות או אדמומיות כלשהיא בפי הטבעת.

מה זה יכול להיות?

בנוסף, אני לא יודעת אם זה קשור, אך בסוף שבוע שעבר היו 2 לילות שהילד התעורר באמצע הלילה עם חום ובבוקר כאילו לא היה כלום.

לבננתיים אשמח לקבל תשובה שתאמר לי מה זה יכול להיות ע"מ שארגע.

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בצואה אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

• דם בצואה

פרופ` יורם בוינובר
    05/11/2007

אמא לא לדאוג. בדכ סיבת הדמם בגיל זה אינה רב משמעית. סיבות אפשריות הן מחלה זיהומית,גלע בפי הטבעת ,סדק קטן. פחות שכיחים הם פוליפ במעי הגס או מצב דלקתי. רופא הילדים יכול לבדוק האם יש ממצא כלשהו בפי הטבעת. לא תמיד ניתן לראות זאת בשל הממצא הזעיר. בדכ התופעה חולפת לבד ללא טיפול. במידה ולילד גם עצירות ניתן לזמןקצר לתת שמן פרפין. במידה ויש ממצא בפי הטבעת ניתן גם להשתמש באחת המשחות נגד טחורים.
    כל טוב- פרופ י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMR
    חסוי
    04/11/2007

שלוב רב!
    לפני שבוע עשינו חיסון MMR ומאתמול בערב ילד שלי משלשל עם חום גבוה 39
    ב-2 יצאות אחרונות הופיעה מעט דם בצואה.
    שאלתי: האם יש קשר לחיסון? והאם זה דזינטריה( צואה בצבע צהוב,לא ירוק)?
    מחר אני רוצה לקחת אותו לרופא,מה לעשות עד כאן? הוא שותה הרבה אבל לא רוצה לאכול.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMR

הוספת תגובה

• MMR

ד''ר בתיה וייס
    05/11/2007

שלשול דמי עם חום גבוה חשוד לדיזנטריה. גשי לרופא. אין קרוב לודאי קשר ל-MMR

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה סובלת
    מרציאנו ירדן
    29/10/2007

הוא סובלת מכאבי בטן וגזים

במשך 4 חודשיים יש לה קי עם ריר ותמיד הוא רך לפעמיים הוא ירוק ולפעמיי הוא צהוב

הבדיקות שלה הקקי יצאו בסדר ועדין היא סובלת

החלפנו לה מספר פעמיים את האוכל ועכשו היא אוכלת על בסיס סוייה ועדין זה לא תקין

מה לעשות מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה סובלת

הוספת תגובה

• תינוקת עם גזים

ד''ר בתיה וייס
    29/10/2007

היציאות שאת מתארת הן בצבע תקין. כאבי הבטן לרה חולפים ביגל זה או סמוך לו. אם בדיקה גופנית של הילדה על ידי רופא והתפתחותה תקינים, כדאי להמתין ללא שינויים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    מירי
    28/10/2007

שלום,

בני בן 6 ובחצי השנה אחרונה יש לו תופעה של גזים לעתים קרובות ממש וזה הופך להיות
    מצב לא נוח ולא נעים מבחינת חבריו שנמצאים באיזור, וכמובן למדו לאבחן שהריח והקול
    זה ממנו. האם זה בסדר שזה קורה לעתים כה דחופות בגיל כזה או שזה מעיד על איזו שהיא
    בעיה. ואולי צריך לשנות את התזונה היומית שלו.

אודה לתשובתכם,

בתודה מראש, מירי

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים

פרופ` יורם בוינובר
    28/10/2007

גזים אינם סימן למחלה. ניתן להפחיתם עי הפחתה בפחמימות- מיצים,קטניות,מאפים. נטיה לעצירות גם היא מלווה בגזים במיוחד במבוגרים.
    פרופי.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות חוזרות
    ענבר
    28/10/2007

לבתי בת ה 8 כאבי בטן חזקים בעיקר בלילות לפני השינה, בעבר ערכנו ביקות אצל גסטרולוג ילדים ונמצאה אדמומיות מסוימת במעיים שהעידה שאכן היה שם משהו בעבר (ציטוט דברי הגסטרולוג) כעת מלווים כאבי הבטן בהקאה אחת בלבד ושוב אני מדגישה לפני השינה. ההקאות חוזרות לילה לילה.
    האם לפנות שוב לגסטרולוג ולהתחיל שוב את מסכת היסורים והבדיקות או שהבסיס לקושי הינו רגשי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות חוזרות

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופ` יורם בוינובר
    28/10/2007

לפי האינפורמציה שמסרת לי הממצאים של הבדיקות בעבר לא היו משכנעים. רצוי תמיד לשלול שלא מדובר במחלה זהומית או דלקתית וזאת עי בדיקת דם ושתן. כשאלו שליליות,הייתי ממליץ להעזר בסבלנות ולהשגיח ולאל להכנס שוב לסבב של בדיקות פולשניות.
    פרופ י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    קרן
    23/10/2007

בני בן שנה וחצי מתקשה במעבר למזון מוצק
    כל נסיון לתת לו דבר אוכל לא טחון נתקל בתגובה של "חנק" או דמוי
    הקאה
    אנו מטופלים במרפאת אכילה בהתפתחות הילד

למרות שנאמר לי על ידי כולם שקרוב לוודאי שהבעיה היא ריגשית
    הייתי רוצה לעשות גם בירור רפואי של מנגנון הבליעה
    כדי לשלול בכל זאת בעיה רפואית

העם עלי לפנות לאף אוזן גרון או לרופא גסטרו
    והיכן עושים בירור שכזה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• בליעה

פרופ` יורם בוינובר
    23/10/2007

ברור מנגנון הבליעה יכול להעשות עי גסטרואנטרולוג ילדים או / ובשיתוף קלינאית תקשורת. במרבית המקרים זו תופעה שקשורה בבשלות התינוק והיא מסתדרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף יאוש!! גרפסים
    יעל
    23/10/2007

יש לתינוק שלי בעיית גרפסים קשה! הוא כבר בן חצי שנה ובמקום שזה לאט לאט ידעך זה רק נהייה יותר ויותר גרוע. אני יודעת שכל התינוקות בולעים אוויר אבל זה כבר לא נורמלי. כל לילה יש לנו אותו סיפור. הוא נרדם יפה ב-7 ואחרי שעה מתחיל הסיוט. מתעורר בבכי הסטרי בגלל גרפסים. אנחנו מצליחים להוציא אבל תמיד יש עוד תקועים. הוא נרדם ומתעורר שוב ככה עד השעות הקטנות של הלילה וגם מתעורר מזה מוקדם בבוקר. די אני כבר מתוסכלת ומיואשת.
    ניסיתי הכל. לתת לו לאכול הרבה לפני השינה שעד השינה יצאו הכל אבל תמיד תמיד יש לו. בנוסף, גם בהנקות לילה כשהוא כבר ישן אז אחרי זה יש לו גרפסים ושוב פעם אותו סיפור וככה מתעורר לי שוב.
    נוצר מצב שאני חוששת לפני כל הנקה.
    מה עושים? יש איזה משהו לקחת שיקל על זה? ללכת לרופא או שאין מה לעשות ולהשלים עם המצב?

אני מניקה, הוא עולה יפה מאוד במשקל ולא פולט.
    ביום יש לו גם את אותה בעיה אבל פחות מורגש כי הוא ער.

לקביעת תור
    סגירה
    על סף יאוש!! גרפסים

הוספת תגובה

• גרפסים

פרופ` יורם בוינובר
    23/10/2007

את עושה נכון כאשר את מאכילה אותו שלא בסמוך להשכבה. יתכן ועל הנקת הלילה ניתן יהיה בעתיד הקרוב לפסוח. יתכן ובהאכלה מקוטעת יהיה לו פחות שהוקים. התופעה חולפתץ טיפול תרופתי אין. לעתים ניתן לשייך התופעה להחזר קיבה-ושט,רפלוקס ותרופה כמו זנטק עשויה להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה גרפסים עם ריח
    שחר
    21/10/2007

הבן שלנו בן 3 חודשים. כבר כמה ימים שיש לו גרפסים חזקים עם ריח לא נעים (לי זה מזכיר ביצה רקובה קצת). זה משהו נורמלי או שצריך לקחת אותו לבדיקה? מי מטפל בזה? רופא משפחה או רופא מומחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרבה גרפסים עם ריח

הוספת תגובה

• גרפסים

פרופ` יורם בוינובר
    23/10/2007

תופעת השהוקים שכיחה. היא ביטוי של האטה מסוימת בתנועתיות מערכת העיכול. התופעה חולפת ללא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז או רגישות לחלבון בחלב
    עדי
    17/10/2007

שלום רב,
    בתי בת חצי שנה.שבועיים ראשונים לחייה שלשלה כ-20 פעם ביממה (ניזונה מהנקה+סימילאק).אח"כ כחודש הכל היה תקין (רק סימילאק רגיל)ן. ואז שוב החלו שלשולים (20 פעם ביממה) במשך חודש שלם . החלפנו לה לסימילאק צמחי(איזומיל) והשלשולים פסקו, והיא ניזונה מאיזומיל עד היום.
    פעמיים ניסינו לתת לה שוב סימילאק רגיל וזה גרם להקאות מרובות באותו היום+3 ימי שלשולים.
    אציין שלאורך כל התקופה היא עולה יפה (מאד) במשקל (אחוזון95 , נולדה 3 קילו וכעת 8.5 קילו ).
    כמו כן, לא היו לה שום תופעות אחרות (כגון פריחה) או סממן חשוד אחר במהלך חייה
    1. כיצד ניתן לדעת אם היא רגישה ללקטוז או לחלבון בחלב?
    2. מתי הכי מוקדם ניתן לבדוק רגישות לחלבון (הבנתי שרגישות ללקטוז זה בגיל הרבה יותר מאוחר)?
    3.קראתי על חסרונות הסויה (זה מאד מטריד אותי!) והציעו לי להחליף ל NUTRAMIGEN. האם זה עדיף?
    4. (שאלה אחרונה) האם מוצר המכיל סוכר, או אבקת חלב רזה אסור להאכילה? (אני מתייחסת לעוגיות "בייבי ביס" שבני הבכור מאוד אהב. )

נ.ב בני הבכור לא סבל כלל מרגישות דומה וגם לא אף אחד במשפחתנו

המון תודה

הוספת תגובה

• רגישויות

ד''ר בתיה וייס
    21/10/2007

רגישות ללקטוז נדירה מאוד בגיל הינקות ולכן סביר שמדובר ברגישות לחלבון חלב פרה. לרב רגישות זו חולפת עם הגיל וניתן לבצע נסיון חלב (מבוקר, אשפוז יום) בגיל שנה. לסויה אכן חסרונות מסויימים, אך להעביר כעת לנוטרמיגן עלול להתקל בקשיי האכלה עקב הטעם השונה-ניתן לנסות.
    לא צריכה להיות בעייה עם סוכרים אלא רק עם חלבון חלב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים וכאבי בטן מאז שהפסקתי להניק
    אורנית
    17/10/2007

הפסקתי להניק את הבן שלי לפני כשבועיים וכמה ימים אחרי זה הוא התחיל לסבול מכאבי בטן ויש לו גם יותר גזים מפעם ופחות יציאות. אני בטוחה שזה קשור לזה אבל נורא לא רוצה לחזור להניק (הוא כבר בן חצי שנה), הוא יתרגל או שאני צריכה לחזור להניק?

הוספת תגובה

• גזים

ד''ר בתיה וייס
    18/10/2007

גזים חולפים עם הגיל (לא ציינת את גיל הילד). אם הבעייה ממשיכה ניתן לשקול החלפת פורמולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות.חשש לרפולקס
    דקלה
    15/10/2007

בוקר טוב, אני תייעצת בפורם הזה זאת לאחר שלא קיבלתי תשובה מספקת מהרופא המטפל של בני. בני כבן חודשיים בדיוק. לפני כשבועיים החלה אצלו תופעה די מוזרה(לפחות לנו) פילטות מרובות לאחר האוכל, ולעיתים גם כשעתיים לאחר מכן, בצורה גבשושית.(כשל אשל).
    כאשר הדבר קורה בני מעוות את פניו....הלכתי לרופא ילדים, ולאחר בדיקה ממש כללית, נאמר לי כי הילד בסדר גמור ,אך אם כבר אני חוששת אז הוא נתן לי טיפול בילד ע"י אלגיקל(לא זוכרת את השם המדוייק אך מדובר על תמיסה שיוצרת שכבת הגנה בין הושט לקיבה ומונעת העלת גירה") ניסיתי לתת את זה לבני אך הוא ממש "נגעל" מזה ופלט לאחר מכן עוד יותר....
    שאלתי כרגע היא האם מומלץ לטפל בדבר שלא אובחן ממשי? אלא רק על סמך סיפורים.
    הבדיקה היתה ממש שיטחית....מלבד זאת בני עלה בחודש האחרון 650 גרם האם זה תקין?
    (הנקה בלבד) וכמה אמור לעלות תינוק לאחר חודשיים?לאור נושא הפליטות....המרובות..
    איך ניתן לזהות כי הילד סובל ??
    תודה,וסליחה על האריכות...

הוספת תגובה

• פליטות מרובות

ד''ר בתיה וייס
    16/10/2007

רפלוקס קיבתי-ושטי הוא מצב כמעט "פיזיולוגי" בגיל זה, ומשתפר מעצמו עם הגיל. פליטות בלבד, באם אין שיעול, השתנקות, או חסר עלייה במשקל, אינן סיבה לטיפול תרופתי, וניתן להסתפק בהשכבה מובהת ל-30 מעלות (הגבהה מתחת למזרן), ואכילת לעתים קרובות יותר של כמויות קטנות יותר (בהנקה קצת יותר קשה להעריך). עוות הפנים נובע מתחושת חמיצות, כמו צרבת. אם תחושה זו מתגברת, או מלווה באי שקט וחוסר רצון לאכול- זו תהיה סיבה לטיפול תרופתי (זנטק, לוסק). באם התגובה קלה אין הכרח לטפל.
    עליית המשקל צריכה להיות כ-10 גר'/ קג/ יום. כדאי לבדוק על פי עקומות ט.חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה