פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס לתינוקת
    קרן
    23/11/2007

שלום בתי בת 4 חודשים ובחודש האחרון הייתה באי שקט מוחלט. בעצת רופאת ילדים שהינה מומחית לגסטרו ניתן לה זנטק. יש לי כמה שאלות:
    1. האם ניתן לתת זנטק ללא בדיקה , אלא רק על סמך אבחנה של ניסוי וטעייה.
    2. האם התרופה מזיקה לאורך זמן (חודש, חודשיים)
    3. מאז שהחלה לקבל , אפה קצת סתום רק בלילה , האם יש קשר או זה קשור לזה שהחל החורף
    4. אציין כי אינה פולטת , אך אני שומעת שהאוכל עולה לה ורואה גושי גבינה בפה, האם זה אומר שיש לה דלקת בוושט בשל חומציות בקיבה (אני סבלתי מזה בעבר וזה כאבי תופת , האם זה אותו דבר לילדים? ואם אכן זה דלקת , כמה זמן זה עובר? ומתי מערכת העיכול מסתדרת בנושא?
    תודה מראש על כל התשובות וסליחה על אורך השאלה....(אציין כי מאז שמקבלת תרופה , אוכלת יותר , לפני לא הייתה אכלנית, למרות שעלתה יפה במשקל - עד גיל שלושה חודשים ניזונה מהנקה + סימילק, כעת אוכלת רק סימליק)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס לתינוקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    26/11/2007

לא נידרש לבצע בדיקות כאשר יש השערה או עדות סימפטומטית של רפלוקס. זנטק תרופה מתאימה.
    איני רואה קשר בין מתן הזנטק והנזלת. ניתן לתת זנטק למספר חדשים. הסיכויים לנזק- נמוכים.
    רפלוקס הוא תופעה של חוסר בשלות. התופעה חולפת לאחר מס חדשים. במיוחד לאחר שהתינוק מתישב או עומד. כמו כן כשהכלכלה יותר סמיכה. רפלוקס יש גם במבוגרים.
    פרופ. י. בוינובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    קרן
    23/11/2007

שלום
    ביתי בת 4 חודשים, במהלך החודש האחרון סבלה מאי שקט . בהמלצת רופאת ילדים אשר מומחית בגסטרו מקבלת זנטק. היא אינה פולטת הרבה, אך אני שומעת שהאוכל עולה. כמה שאלות:
    1. האם יש צורך בבדיקות מסוימות לפני מתן התרופה, כיוון שהרופאה לא עשתה , אלא , על בסיס ניסיון נתנה לה?
    2.

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    26/11/2007

לא נדרשות בדיקות. ניתן לנסות השפעת התרופה- זנטק ,ללא בדיקות ספציפיות.
    פרופ. י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת צואה לילד בן 6
    נאוה
    22/11/2007

בני בן ה 6 בורח הצואה הוא טוען שלא מרגיש,
    אני ממש מיואשת שקרוב לכמה פעמים אני צריכה להחליף לו
    עשינו בדיקות והכל בסדר אשמח לשמוע תגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת צואה לילד בן 6

הוספת תגובה

• יציאה

פרופ` יורם בוינובר
    26/11/2007

זו בדכ תופעה התנהגותית. רצוי בדיקה או התיעצות עם גסטרואנטרולוג.
    פרופ. י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנטאק
    לירן
    21/11/2007

שלום רב.
    בעלון לצרכן של תרופת הזנטאק רשום ששימוש בזנטאק עלול להביא לעלייה ברמות SGPT בדם. מה זה אומר? האם זה מסוכן? (בני בן 10 חודשים מקבל זנטאק כחודש עקב ריפלוקס)

לקביעת תור
    סגירה
    זנטאק

הוספת תגובה

• זנטק

פרופ` יורם בוינובר
    26/11/2007

תופעה זו של עלית האנזים נדירה. זה בדכ לא מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז
    דן
    21/11/2007

אני חייל.
    הובחנתי ע"י גסטרו כבעל מעי רגיז (אחרי סדרת בדיקות מכל המינים והצורות)
    הוא נתן לי תרופה אנטי דכאונית בשם elatrol וכדורים בשם colotal והמלצה לצבא ללינה ביתית ותזונה ביתית.
    התופעה החלה כשהתגייסתי (או לפחות התפרצה), האם יש מקום להמלצה על לינת ביתית ותזונה ביתית?!
    יש לציין שהמצב נהיה קשה מאד לאחר אכילת מוצרי חלב ומאכלים כבדים ושומניים.
    מהנסיון שלך, אילו המלצות מתאימות לחיילים הסובלים מאד מבעיה זו.?!
    ומה בנוגע לתרופה האנטי דכאונית, שווה לנסות?!

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז

הוספת תגובה

• מעי רגיז

פרופ` יורם בוינובר
    26/11/2007

אתה מטופל היטב. לא כל הטיפולים עוזרים במצב זה. אתה זקוק להמשך השגחה של הרופא. רצוי יעוץ דיאטטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה של דם בצואה
    מישו
    21/11/2007

שלום,

לבתי בת התשע היה לפני מספר שבועות דם בצואה, התופעה חזרה על עצמה לסירוגין 3 פעמים ונפסקה מעצמה לאחר טיפול עם מיץ שזיפים מיובשים לריכוך הצואה. בנוסף עברה בדיקה לגילוי דם סמוי בצואה, וזו יצאה תקינה.
    אתמול לפתע שוב חזרה התופעה של דם בצואה. אין לה כאבים והצואה מלבד זאת נראית רגילה.
    לא ברור אם יש קשר, אבל אתמול בבוקר היא עברה את החיסון המרובע טטנוס-דיפטריה-שעלת-פוליו.
    האם למרות שאין לה שלשול יש טעם בבדיקת צואה, מאחר והיא נוהגת לשחק עם חתולי חצר שאינם מחוסנים?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה של דם בצואה

הוספת תגובה

• SO CMUTV

פרופ` יורם בוינובר
    05/12/2007

מקור לדמם יכול להיות סדק או גלע קרוב לפי הטבעת או בפי הטבעת. לפעמים זה קשור בעצירות או מאמץ ביציאה. במידה וזה חוזר יש להפנותה לגסטרואנטרולוג ילדים לשם ביצוע בדיקה אנדוסקופית.
    חג שמח- פרופ י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

פרופ` יורם בוינובר
    05/12/2007

ראה תשובה מתחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון זנטאק לתינוק בן 10 חודשים
    לירן
    20/11/2007

שלום רב. רציתי לדעת האם המינון של זנטאק לבן 10 חודשים (ששוקל 8.700 ק"ג),2.5 מ"ל פעמיים ביום הוא נכון?

אם אין שיפור בפליטות לאחר 3 שבועות שימוש בתרופה וברצוני להפסיק האם צריך להפסיק בהדרגה?

הוספת תגובה

• זנטק

פרופ` יורם בוינובר
    20/11/2007

אניממליץ על 1מל 3 פעמים ביום ,כ 30 דק לפני האכלה. לא חובה להפסיק בהדרגה במידה והחלטת
    על הפסקת התרופה. זנטק מגן על רירית הושט ומונע הגרוי לושט בזמן הרפלוקס-פליטה.
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים ויציאות רבות
    עדנה
    19/11/2007

שלום רב!
    בני בן שנה וארבעה חודשים ושוקל 8.5 ק"ג ולא אוכל מוצקים בצורה משמעותית וניזון לרוב מסימילאק. בפעמים המעטות שפתח את הפה לאכילה משמעותית בגיל 10 חודשים,בגיל שנה ולפני שבוע - ל-3 ימים - התחילו יציאות מרובות, שומניות עם חתיכות לא מעוכלות, ואחר מכן זה הפך לשילשולים חומציים ששורפים לו את כל הישבן. 6-8 יציאות ביום. היינו במעקב גסטרו, חשבו שיש טפילים ונתנו לו פלאג'יל. כל עוד הילד אוכל סימילאק היציאות תקינות. ברגע שנכנסים מוצקים באופן משמעותי (לא כנשנוש) מתחיל המעגל של שלשולים חומציים ופצעים מדממים בישבן והילד שוב סוגר את הפה להרבה זמן בפני מוצקים. עשו לו בדיקות לצליאק (אני עם ציליאק מאז הלידה שלו) והכל תקין, למרות שלפי הרופא לא ניתן לשלול עדיין קיומה של המחלה כי הוא לא נחשף מספיק לגלוטן.
    מה יכול להיות הכיוון? התחלנו גם טיפול התנהגותי בנושא האכילה במרפאה של ד"ר מירי קרן אבל משהו באינטואיציות האימהיות שלי לא מרפה ויש לי תחושה שמשהו פיזיולוגי משפיע ומשבש לו את כל מערך האכילה. הילד אוכל ומשלשל ועקב כך סוגר את הפה עד להודעה חדשה. מה עוד אפשר לעשות? מה לבדוק? אני כבר ממש מיואשת.
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים ויציאות רבות

הוספת תגובה

• שלשול

פרופ` יורם בוינובר
    19/11/2007

לדעתי את צריכה הדרכה בנושא המזון. מאחר והוא משלשל רק כשאת נותנת מוצקים יש לברר מה הוא מקבל ולנסות להרכיב כלכלה שהסיכוי שישלשל אחריה נמוך. מאחר והפרטים הנדרשים ליעוץ בטיפול אינם אפשריים בצורה זו של אימייל ומאחר ואת כבר בטיפול אצל גסטרואנטרולוג אני ממליץ לפנות אליו שוב וללבן עימו הבעיות. הטיפול בפלגיל אינו רק נגד פרזיטים. מירי קרן היא בעלת מקצוע מוערכת מאוד.
    כל טוב- פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מודאגים מאוד
    אורן וולף
    18/11/2007

בני בן 10 חודשים. פולט המון את כל מה שהוא אוכל. מטופל כ-3 שבועות בזנטאק ללא כל שינוי. ניסינו גם אלגיקל ואינפמיל שגם כן לא עזרו. משקלו 8.150 (אחוזון 10- ירד מאחזון 25).

שאלתי היא האם יש צורך במתן הזנטאק אם לא נראה שהתינוק סובל מהפליטות, אינו מראה סימנים של אי נוחות (קראתי שהתרופה אמורה למנוע צרבות ואי נוחות, אך אינה מטפלת ברפלוקס עצמו. האם להמשיך בתרופה, האם יש תרופה אחרת?

אני מאוד חושש מאופציה של ניתוח, באילו מקרים יש צורך לנתח?

לקביעת תור
    סגירה
    הורים מודאגים מאוד

הוספת תגובה

• פליטות

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

לאורן.
    לא מנתחים בגלל פליטות אלא במקרים קיצוניים. יש להקפיד בנוסף למתן הזנטק(במינון נכון) לא להאכיל בכמויות עודפות. לא להאכיל פעם נוספת אחרי כל פליטה. ניתן להסמיך הכלכלה בדייסה.
    ניתן להחליף האכלת הפורמולה בחלק מההאכלות במרק או פרי. התופעה של פליטות חולפת.
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה- תינוק בן 10 חודשים שמקיא

אורן
    19/11/2007

תודה על תגובתך המהירה. אולם עדיין איני יודע האם יש צורך לתת את הזנטאק אם התינוק אינו מראה כלל סימנים של אי נוחות? (הבנתי שהזנטאק אמור למנוע צרבות ואי נוחות ולא משפר את הפליטות וההקאות) יש לצייין כי התינוק מקבל שלושה שבועות אתהתרופה ואין כלל שיפור- מקיא ופולט ללא הפסקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנטק

פרופ` יורם בוינובר
    19/11/2007

הזנטק ניתן למניעת הגרוי של תוכן הקיבה לושט. חוסר סימני אי נוחות אינם מחויבים.תנסו להפחית כמויות ,להסמיך הכלכלה ולהאכיל בסבלנות. רפלוקס היא תופעה שכיחה בגיל זה והיא תחלוף עם המניפולציות בהזנה ועם הזמן.
    פרופ.י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    18/11/2007

קיימת היום אפשרות לקולונוסקופיה וירטואלית.
    הייתי מבקשת לדעת את ההבדל בינהם בנוגע לתוצאות, האם הן זהות,מה עדיף,והאם ניתן לסמוך על בדיקה זו
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

לא מבצעים קולונוסקופיה וירטואלית לילדים. אינפורמציה למבוגרים ניתן לספק בשיחה ישירה עם גסטרואנטרולוג ולא במכתב קצר באינטרנט.
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק שאבא שלו סובל מצליאק
    דורית
    15/11/2007

שלום, בני בן תשעה שבועות ועד עתה ינק כמעט בלעדית (למעט כ-5 פעמים בהם אכל סמילאק חלבי בבית חולים). אביו אובחן כסובל מצליאק ורגיש ללקטוז. כאשר אחזור עוד כחודש לעבודה, ברצוני לשלב הנקה עם פורמולה.
    שאלותיי הן:1. האם עליי לקנות פורמולה צמחית, ואם כן עד איזה גיל ?(כאשר הייתי בטיפת חלב, הרופא המטפל אמר לי שעליי להימנע כשנה עד שלוש שנים מחשיפה לפורמולה חלבית שכן מחקרים הוכיחו שחשיפה לפורמולה חלבית אצל תינוקות עם צליאק גרמה לעלייה בסיכוי ללקות במחלה, אך האם בחלב שלי שהוא מקבל בהנקה אין לקטוז ? 2. באיזה גיל ניתן לערוך בדיקות לגילוי הצליאק לתינוק ? 3. האם עלי להחליף את התזונה שלי שמורכבת ברובה ממוצרים המכילים גלוטן ומוצרי חלב ? 4. האם כאשר יתחיל התינוק לאכול מוצקים עליי להקפיד על תזונה נטולת גלוטן, ואם כן עד איזה גיל ?
    אודה לתשובותיכם.

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

קיבלת הרבה אינפורמציה שאינה מדויקת. את יכולה לאכול רגיל. אין שום עדות שחלב אם גורם לצליאק. בילדים יונקים בהתחלת חייהם יש הגנה מסוימת מהתפתחות מחלה זו. צליאק נגרם מהכנסת דגנים לכלכלה. התקופה הקריטית היא 3 חדשים ראשונים לחיים. מומלץ לדחות הכנסת הדגנים לסוף שנת החיים הראשונה. בדיקות לצליאק ניתן לדחות לגיל 18 חודש אלא אם כן ישנם סימפטומים המחשידים למחלה.
    פרופ . י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לתשובה

דורית
    19/11/2007

כאשר אתחיל להאכילו בפורמולה, האם עליי להקפיד להאכילו בפורמולה צמחית במשך השנה הראשונה לחייו (הרופא בטיפת חלב אמר לי שכך יהיה פחות סיכוי שיהיה לו צליאק בהמשך), או שניתן גם להאכילו בפורמולה חלבית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורמולה

בוינובר
    19/11/2007

לתמר
    אין כל הצדקה לפורמולה צמחית. את יכולה להשתמש בפורמולה חלבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע קקי
    גלי
    14/11/2007

שלום רב דוקטור

בתי בת חודשיים וחצי, יונקת + סימילאק (לאחרונה יותר סימילאק מהנקה).
    כאשר היא יונקת, צבעו של הקקי הוא כפי שצריך להיות (צהוב עם גרגירים)
    ובדר"כ, כאשר איננה יונקת, צבע הקקי הוא ירוק בהיר (נוטה לצהוב אך ירוק) המרקם הוא רגיל (לא נוזלי ולא קשה מדי, משחתי.)
    עד היום, לא התייחסתי לכך, אולם, לאחר שיחה עם חברה ששמעה שצבע הקקי הוא ירוק
    אמרה שכנראה זה מגזים או כאבי בטן וכו' וקצת הבהילה אותי
    האם צבע הקקי בגיל זה (כשתינוקת ניזונה מסימילאק) הוא תקין?
    יש לציין שכל השאר תקין, התינוקת רגועה וחייכנית.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צבע קקי

הוספת תגובה

• אין מה לחשוש

אורית
    14/11/2007

הבת שלי בת חודשיים וניזונה רק מסימילאק
    ביומיים האחרוני היו לה גזים וכאבי בטן וגרמו לצואה ירקרקה..כל עוד המרקם לא השתנה,כלומר,
    אין שילשוליםאין לדעתי מה לדאוג..
    היום הצואה שלה חזרה לצבע הצהוב(כמובן שאני מרגיעה לאחר שהתייעצתי עם רופא ילדים)
    אין ממה לחשוש.

רק תמשיכי לעקוב..
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

הצבעים שציינת בהחלט נורמלים. הצבע משתנה בהתאם לכלכלה. אין לזה הרבה חשיבות. תעשי לעצמך שרות טוב באם לא תשמעי לחברות גם אלה המומחיות בקקי.
    פרופ. י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבה קשה
    ל
    14/11/2007

שלום רב,
    בני בן עשרה חודשים ולאחר שבמשך כמה זמן ראינו שמאוד קשה לו לעשות קקי והוא ממש בוכה הלכנו לכירורג ילדים שאמר שהכל נובע מקיבה קשה (היתה לו גם פיסורה שאובחנה ולטענת הרופא כבר עברה לאחר טיפול של פרוקטו גליבנול) ולכן הוא אמר לנו לתת לו 2 כפיות ביום של פגלקס. לאחר כמה זמן המצב השתפר מאוד- הקיבה נהיתה רכה והוא כבר לא בכה! אלא שלאחר כ3 שבועות בהם לא הפסקנו עם הפגלקס והמשכנו להקפיד על התזונה, הכל חזר לנקודת ההתחלה ממש והוא שוב סובל והקיבה קשה!!!
    3 שאלות:
    1. מה עושים עכשיו?
    2. האם יש לפנות לגסטורלוג ילדים?
    3. אני מנסה עכשיו משהו טבעי- ביוקל, האם שמעת על זה? כרגע זה גם לא עוזר...
    תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קיבה קשה

הוספת תגובה

• יציאה

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

תוסיפי מים לפורמולה מעבר לכתוב בהוראות ההכנה. תני פרי ומרק עם ירק. אני לא ממליץ בגיל זה על משלשלים או מרככי צואה.
    פרופ.י.בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בעייתי של מספר סמפטומים
    לי
    12/11/2007

הילד בן 14 חודשים, מרגע הפסקת ההנקה בגיל שנה התחילו הבעיות. הוא הפסיק לגדול, יש לו יציאות גדולות פעמיים שלוש ביום, ולאיטים רכות מאוד, הוא משתנק בזמן אכילה , ומקיא בתדירות משתנה של מספר פעמים בשבוע עד בכלל לא. בדרך כלל ההקאה מתרחשת באמצע או בסוף הארוחה, אך לעיתים רחוקות גם כשעה לאחר האוכל. לעיתים כל הארוחה נפלטת לעיתים רק מקצתה.
    לאחר חודשיים של קבלת תמ"ל, ונסיון לצימחי הפסקנו, כיוון שזה גרם לשלשולים . עם הפסקת התמ"ל ,פסקו השלשולים. מבחני אלרגיה הראו רגישות לביצים בלבד, דבר שגם כך הוא מסרב לאכול. לא הצלחנו למצוא שום קשר בין מאכל לבין ההשתנקות/ כארוע שדומה לחנק. אפילו המטפלת הסבה את תשומת ליבנו. ספירת דם -10.7 הוא באחוזון הנמוך, אם כי לאחר הפסקה בגדילה הוא חזר לגדול, מהרגע שהפסקנו עם התמ"ל. הרופאה בבדיקה אמרה שהבטן מעט נפוחה ושהוא נראה רזה, התפתחותית הוא תקין לחלוטין, עם מצב רוח מושלם. היא שלחה אותנו לאינספור בדיקות הכוללות בדיקת קלינאית תקשורת ,לשלול בעית בליעה, בדיקות שתן וצואה טריה, בדיקות דם, שלילת צליאק, ורופא גסטרו'. האם לא ניתן לצמצם את הבדיקות לבדיקות הרלוונטיות ביותר על מנת למנוע התעסקות וטרחה מיותרת של כל הצדדים? האם נראה שמדובר על צליאק?

הוספת תגובה

• סיפטומים

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

בגידול ילדים צריך סבלנות. לא עם כל סימפטום צריך לפנות לרופא. רוב התופעות חולפות ספונטנית.
    כל רופא ילדים צריך להיות מסוגל לתת הנחיות כלכלה. מעבר מכלכלה אחת לשניה לעתים קרובות גורמת למספר בסימפטומים. מצב זה מסתדר עם הזמן. יש לי רושם שיש כאן מהומה על מאומה. בדיקות לכל הכיוונים ללא כיוון ספציפי. האכלה מסודרת לא מוגזמת והשגחה לרוב פותרת בעיות שציינת.
    פרופ.י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    שולי
    11/11/2007

שלום רב,
    ביום שישי בערב הופיעו לבני בן ה4 שלשולים עם דם וריר. נראה לי שהצואה כהה. בשבת היתה הפסקה למעט בערב בו היה שלשול אחד . הערב שוב הופיעה צואה מאוד רכה ושוב היה דם. חשוב לציין שהילד מתנהג רגיל אוכל ומשחק.יש גם אודם מסביב לפי הטבעת. אני לא יודעת אם זה קשור אבל כשהיה בן 3 חודשים חלה עם קמפילובקטר. אודה מאוד מאוד לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• לשולי

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

יציאה שלשולית עם מעט דם יכולה לנבוע ממחלה זיהומית או מגרוי של פי הטבעת אחר מספר רב של יציאות. במידה וזה לא משפיע על התנהגות הילד ואין חום או סימני מחלה אחרים ניתן להשגיח והתופעה תחלוף. במידה וזה מתמיד יש להתיעץ עם הרופא המטפל. לא רואה קשר עם מחלה בגיל 3 חד.
    פרופ י. בוינובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה