מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- צואה רירית עם דםדלית26/12/2007
תינוקת בת 3 חודשים
תזונה: הנקה בלבד
בריאה ועולה במשקל
5 יציאות ביום
צואה רירת ולפעמים בערך פעם ביום נראה דם אדום בריר.
תרבית תקינה
הילדה סובלת מאוד מגזים וכאבי בטן כמו שתי בנותיי האחרות.
קבלתי המלצה לתת זינט 2 מ"ל 3 ימים ונאמר לי שהתופעה תעלם
האים התופעה ידועה?
האים זינט יעזור?
האים יש אופציה טיפולית אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
פרופ` יורם בוינובר26/12/2007אני הייתי עוקב בלבד ולא מטפל באנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות בעת ניסיונות האכלהמנחם25/12/2007
שלום רב
יש לי שני תאומם זהים שנולדו בשבוע 31 , התאומים היום בני כ 4 חודשים גיל כרונולוגי ועד היום שניהם אכלו יפה מאוד פחות או יותר.
משום מה היום אחד מהם (דווקא זה שאוכל טוב יותר ובעל משקל רב יותר ) החליט שהוא לא רוצה לאכול,הוא אכל ב 07:00 וב 12:00 מנות יפות ומאז הוא צורח כל פעם שהוא מרגיש את המזון בפה.
כאשר הילד במיטה או על הידיים ורק עם מוצץ הוא נרגע .
מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות
פרופ` יורם בוינובר25/12/2007יתכן ולתינוק החזר מהקיבה לושט, תינוק לא יכול להתלונן על צרבת ולכן יגיב בצרחות. לעתים גם פצע קטן ברירית הפה יגרום לכך. ממליץ מעקב אחריו בסבלנותץ במידה והבעיה חוזרת לעתים קרובות פנו לרופא המטפלשיבדוק אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע קקי ירוק וריח חזקניר25/12/2007
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי.
במהלך השבוע האחרון היו לה שתי יציאות בעלות ריח חריף מהרגיל ובצבע ירוק כהה.
אציין כי אל חל שינוי בכלכה (שילוב של הנקה וסימילאק),
כמו כן לא חל כל שינוי בתזונה של האם.
אנחנו מאוד מודאגים.
מה יכול לגרום לשינוי זה? (עד כה קראתי בפורום על יציאות בצבע ירקרק/ירוק בהיר, אבל לא כהה)
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
פרופ` יורם בוינובר25/12/2007צבע ירוק הוא צבע של נגזרת בילירובין הנוצרת במעי. זה מסמל רק מעבר מהיר יותר של הצואה. לדעתי אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ומוצקיםמיה24/12/2007
בתי בת השבעה וחצי חודשים, אובחנה כבעלת ריפלוקס מגיל שבועיים מכיוון שהייתה צורחת בזמן האוכל, ניסנו כל מיני אוכל כולל אנפמיל אבל זה לא עזר וכיום מקבלת זנטק ואוכלת מטרנה + קורנפלור. (לא עברה וק"ת) למרות שאינה אוכלת הרבה יש לה כמעט יציאה אחרי שהיא את המטרנה עם הקורנפלןר. כמו כן התחלנו מוצקים, פירות וירקות, אבל נראה לי שהמצב דווקא מחמיר מכיוון שאחרי 2 -3 כפיות, מתחיל רפלקס הקאה והיא מוציאה נוזל לבן (אולי אוכל מהחלב שאכלה קודם) עם הפירות או הירקות שאכלה. כמו כן אם היא מכניסה צעצוע לפה אז מהר מאוד זה גם גורם לה לרפלקס הקאה והיא מקיאה את מה שהיה לה בקיבה. אולי לא מדובר ברפלוקס אלא בבעיה גסטרולוגית אחרת. נראה לי מוזר שכמעט כל אוכל גורם לה לרפלקס הקאה.
אודה על תשובתכם
ב ב ר כ ה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
פרופ` יורם בוינובר24/12/2007התאור מתאים לרפלוקס. רצוי שלא להאכיל אותה במנות יתר. התופעה של סף גרוי נמוך להקאה שכיח בתינוקות וילדים. התופעה חולפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבאנה24/12/2007
שלום, כיצד אפשר לטפל בכיב קיבה עם דימומים פרט לתזונה והמנעות משומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב
פרופ` יורם בוינובר24/12/2007הלוקה בכיב קיבה זקוק לברור וטיפול עי גסטרואנטרולוג. הטיפול שציינת לא מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותימית22/12/2007
בני בן שנתיים.עוד בבית החולים כשנולד הקיא את הסימילאק והיה חשד של אלרגיה לחלב פרה.ואכן כך הראתה הבדיקה-הוא אלרגי.עד גיל שנה ניזון מהנקה+מוצקים ואח"כ מתמ"ל צמחי+מוצקים.עד גיל שנה הרבה לפלוט ולעיתים אף להקיא(לא בתדירות גבוהה).עד היום קיימת לעיתים תופעה שהאוכל מטייל בוושת(לא תמיד,יש ימים רבים שלא).בני רזה יחסית אך גדל יפה(משקל 12.4 גובה 88 ס"מ).לפני מספר חודשים לאחר מחלה ולאחר שירדו החום ושאר הסימפטומים ,החל להקיא מידי לילה את הארוחה האחרונה-תמ"ל או דייסה.זה היה מתחיל בשיעולים קטנים וכשהייתי מוציאה אותו מהמיטה,האוכל היה מטייל בוושת ואז הקאה.אני חושבת שהתופעה נמשכה שמונה ימים עם דילוג של יום(כלומר באמצע היה יום שלא הקיא).התופעה נעלמה לגמרי.השבוע שוב לאחר מחלה שהיתה מלווה בחום ושילשולים,החל להקיא מידי ערב את הארוחה האחרונה(כשעה לאחר שנרדם).אין לא חום והוא מתפקד כרגיל,אך תאבונו ירוד ויציאותיו רכות.ההקאות מזה 5 ימים.אתמול לא הקיא והיום הקיא...ממה זה יכול לנבוע?איזה בדיקות לעשות?בתודה מראש ימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
פרופ` יורם בוינובר22/12/2007תינוקות וילדים נוטים להקיא בגרויים שונים כמו מחלות דרכי הנשימה ו/או מחלות דרכי העיכול. התופעה לרוב חולפת עם הזמן. הסיפור הנוכחי מתאים למחלה וירלית של מע העיכול. הטיפול אינו ספציפי. אל תלחצי על נושא האכילה. הוא יתאושש ויאכל. המשך מעקב של רופא מטפל.
פרופ.י.בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות והקאות תינוקת בת 7 שבועותנטלי21/12/2007
שלום. הבת שלי בת 7 שבועות, יונקת בלבד. החל מגיל שבועיים בערך היא פולטת ללא הפסקה מיד אחרי הארוחה ועד שעתיים אחרי בכמויות לא מבטלות. הפליטות לרוב הם גם מהפה וגם מהאף. הייתי איתה אצל רופאת הילדים מס' פעמים ונתנו לי מס' פתרונות - לעשות הפסקות מרובות במהלך ההנקה, להשאיר אותה ניצבת חצי שעה לאחר הארוחה, לא לטלטל אותה לאחר הארוחה - משזה לא פתר את הנושא, הרופאה אמרה שאנחנו נמצאים ב"מעגל קסמים" מכיון שהפליטה מלווה בצריבה שמלווה בתחושת רעב ולכן היא מחפשת עוד אוכל, אני מניקה אותה שוב וכך נוצר עומס על הקיבה. במעגל קסמים זה הנקתי אותה כל שעתיים בערך במהלך היום ובלילה כל 4 שעות. הרופאה הציעה לי לרווח את זמני הארוחות באמצעות algical. ריווחתי את זמני הארוחות ללא התכשיר והיום היא יונקת כל 3-3.5 שעות. כמות הפליטות פחתה מעט אך הבעיה לא נפתרה. ביומיים האחרונים חזרנו למצב של פליטות אינסופיות למרות ההפסקות הארוכות בין הארוחות. בנוסף לכך היא בוכה לאחר כל ארוחה ולמעשה היא בוכה כמעט כל היום. כמן כן לא היתה לה יציאה בשלושת הימים האחרונים. שאלותיי : מה ניתן לעשות כדי להפחית ואף להפסיק את הפליטות הללו ? אילו סיבות יכולות לגרום לכך ? האם זו תופעה שכיחה ? האם כדאי לשאוב ולתת לה חלב מבקבוק ? האם ביקור אצל גסטרואנטרולוג נחוץ במקרה הזה ?
יש לציין שהיא עולה במשקל. מהלך ההריון היה תקין. בסוף ההריון גילו אצלי ריבוי מי שפיר ולא מצאו את הסיבה ( לא היתה לי סכרת הריונית)
אודה לתשובתכם - אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
בוינובר21/12/2007פליטות והקאות שכיחות למדי בגיל זה. העובדה שעולה במשקל הוא סימן חיובי. התופעה נקראית רפלוקס או החזר קיבה ושט. הוראות הרופאה קבילות. הייתי מוסיף טיפול בזנטק- בקשי מירשם מהרופאה. על כמות המזון כמובן שבהנקה קשה לשלוט עם זאת אולי ראוי להיועץ בטיפת חלב בעל אופן ההנקה.
פרופ י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסיפעת21/12/2007
שלום
בני בן חודש, החל לאכול מטרנה ולא הפסיק לפלוט.
בהתייעצות עם הרופאה עברנו לפורמולה צמחית על מנת לבדוק אם זאת רגישות לחלב ולא היה שינוי
לכן, עברנו לאניפמיל אי אר 1 . המצב קצת יותר טוב למרות שגם את זה הוא פולט.
מה שמפריע לי בעיקר זה החוסר שקט שלו. הוא כל היום צורח! גם אחרי האוכל וגם תוך כדי שינה. מאוד קשה להרגיע אותו.
מה לעשות?
האם כדאי לי לפנות לגסטרו ילדים לשם בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
בוינובר21/12/2007את לא זקוקה לגסטרואנטרולוג. גם הרופא המטפל יכול להנחות אותך על האופציה של הסמכת הכלכלה במקום הפורמולה AR וכמו כן להוסיף זנטק.
פרופ.י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםהגר20/12/2007
ביתי בת 11, סובלת לעיתים קרובות מכאבי בטן. היציאות סדירות- מעט רכות. הבטן תמיד מאוד נפוחה (היא רזונת) ויש לה המון גרפסים. ביומיים האחרונים יש לה כאבים חזקים יותר מהרגיל. ביום שני הקרוב יש לה בדיקת US. השאלה האם לחכות או לגשת לבירור. שאלה נוספת - מה יכולים להיות הגורמים, (בזמנו נבדקה לצליאק והיה שלילי) לכאבי בטן ונפיחות ?.
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
פרופ` יורם בוינובר20/12/2007המצב המתואר יכול לנבוע ממחלה זיהומית שעברה,עצירות סמויה,בליעת אויר כשמישהו בלחץ. אולטראסאונד ברוב המקרים לא מוסיף אינפורמציה חיונית. הייתי פונה לרופא המטפל שיבדוק ויתרשם. יתכן וקצת סבלנות וכלכלה שמרנית תפתורק הבעיה.
פרופ . י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה כלכלה שמרנית?
הגר21/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה
בוינובר21/12/2007כלכלה שמרנית משמעותה- לא להגזים בכמות וקלוריות. להפחית במידה מסוימת פחמימות, מיצים,
משקאות מוגזים. תשאלי את הסבתא מה היא אוכלת כשלא טוב לה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן/מותן שמאלעינת19/12/2007
ד"ר נכבד
ביתי כמעט בת 18 התעוררת בלילה עם כאבים נוראיים בבטן שמאל לכיוון המותן השמאלית.
לא יכלה להתיישר. בירור מקיף בביה"ח (אולטרסאונד כליות+בדיקה גניקולוגית דם שתן וכו')
כמו כן זריקה בישבן לא העלו דבר.
למותר לציין שהילדה נמצאת במחזור.
לעיתים התופעה מתרחשת וחולפת מאליה בעזרת משכחים, אך לא בעוצמה הנ"ל.
האם יכולה להיות בעיה של מעי ככול שניתן לענות בפורום/תזונה וכו?
אודה מאוד על כל הבהרה בענין.
תודה רבה מראש, אמא מודאגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן שמאל
ד''ר בתיה וייס19/12/2007כאבים בבטן שמאלית/מותן שמאל יכולים לנבוע מהעברת אבנים בדרכי השתן(לעתים האבנים קטנות מאוד ולא נראות ב-US ), כאבים ממקור שרירי/הקרנה מעמוד שדרה, כאבים ממקור מעי גס או טחול.
אם הכאבים נמשכים יש צורך בבדיקות נוספות לשלול אבנים, US שכולל גם את הטחול וזרימה בכלי דם.
יש לפנות לרופא לבדיקה בעת כאבים כדי לנסות ולמקם את מיקומם והמשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חודשים גזים וכאבי בטן חזקיםאורית19/12/2007
ד"ר שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים וסובלת המון מגזים.
א. ביתי סובלת מגזים יותר מאשר קודם כולל התעוררות בלילה בבכי והתקפלות מכאבים.
ב. אוכלת סימילאק אדוונס בין 120-180 מ"ל כל 4 שעות.
ג. הילדה לאחרונה בכלל לא רגועה, בוכה הרבה, יש לה המון גזים ואני שומעת המון פעולת מעים ו"גירגורים" מצידי הבטן בעיקר בהאכלה וכל שעות היום.
ד. ניסיתי לטפל בסימיקול/גליכול/גרפווטר כלום לא עוזר. אוכלת מבקבוק של בי פרי ללא השפעה.
ה. ניסית עיסוי עמוק וליטופי בטן ומעט שיפשופים נעימים, אך היא מיד קופצת כאילו לא נעים לה כאילו ישנה איזושהי רגישות בבטן עד כדי בכי.
ו. אני חייבת לציין שמאז שהילדה נולדה עשתה קקי בטיטול רק מס' פעמים (בזמן שהנקתי אותה)
מאז שעברה לתמ"ל החלו לה בעיות ביציאה. היציאה היתה קשה לה...אז עזרתי לה..הרמתי את רגליה כלפי מעלה במטרה לעזור לה ואכן היא היתה מוציאה קקי כפעם ביום.
ז. הבעיה, שעד היום הילדה רגילה שאני מרימה את רגליה כדי לעשות קקי והיא לא עושה לבד בטיטול, כאילו מתאפקת עד שאני יעזור לה..כבר כמעט חודשיים וחצי הטיטול נקי מקקי יש בו רק פיפי והיא מחכה שאני יעזור לה להוציא(היא לוחצת כמובן).
ח. לילדה יש יציאה פעם ביום בד"כ צהובה/ירוקה במרקם לא קשה ולא רך. אם כי, אינני יודעת בוודאות מתי יש לה וכמה יש לה כי אני חשה שהיא נבהלת מזה שהיא מוציאה ולאחר שיוצא הקקי כאילו מיד מכווצת את פי הטבעת כאילו מתאפקת .
מה עליי לעשות ד"ר..אני נואשת...איך אפשר לעזור לילדה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
פרופ` יורם בוינובר19/12/2007לתינוקת תסמינים של עצירות. בגיל זה איננו משתמשים במשלשלים. ממליץ על ניסיון דילול הפורמולה במים -תוספת של 10-15% של מים להכנה. ניתן גם לנסות פורמולה שהיא LCTOSE FREE .
פרופ.י.בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטהטקירדן17/12/2007
שלום,
בני בן חודשיים וחצי קיבל את החיסון רוטהטק ויומיים אחרי החל לשלשל ולהקיא.
חלפו כבר שבועיים כרגע אינו מקיא אולם מצב השילשולים אינו משתפר, השילשוללים מיימים וירוקים ולפעמים ריריים.
בבדיקות צואה לא נמצאו טפילים.
האם ייתכן שהוירוס גורם לבעיות אחרות?
תודה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` יורם בוינובר17/12/2007החיסון שהזכרת הוא חיסון עם בטיחות גבוהה. איני חושב שהוא המקור לתלונה כה ממושכת. יתכן ועבר זהום כלשהו. זו עונה שופעת וירוסים.רצוי לפנות לרופא מטפל.
פרופ.י.בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת שתן מהרקטוםיעל16/12/2007
שלום,
בני בן 5.5. גילינו לפני מספר חודשים כי בעת מתן שתן יוצא לו שתן גם מהרקטום. החשד הוא כי מדובר בפיסטולה או בסבירות נמוכה יותר באורטר נוסף. הבעיה היא שלא הצלחנו עג כה למצוא מיקום אנטומי של הפיסטולה. עשינו VCUG,אולטרסאונד וכו'. רציתי לדעת האם כדאי לנו לבצע יעוץ גסטרו במטרה לנסות ולמצוא דרכים לאתר את הפתח מצד מערכת דרכי העיכול במקום מהצד של מערכת דרכי השתן. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
פרופ` יורם בוינובר17/12/2007הברור צריך להתבצע עי אורולג. MRI הוא שיטת הדמיה טובה להדגמת פיסטולות. אולטראסאונד הוא טוב במידה ונעשה בהחדרה לפי הטבעת.
פרופ י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקס - האם אפשר לתת עם משקה חם???אסף15/12/2007
בני בן השנתיים סובל מיציאות קשות המלווים בכאבים ובכי , הרופא המליץ לתת לו פגלקס במינון של כפית ליום, השאלה היא האם אפשר לתת את התוסף עם תחליף חלב חם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס
ד''ר בתיה וייס16/12/2007ניתן לתת במשקה חלב פושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בפורינטולרונית13/12/2007
שלום רב לרופא.
בני נער בן 17חולה במחלת קרוהן מגיל 12. הוא מטופל בפורינטול 75 מ"ג ליום במשך 4 שנים שברובן הוא ברמיסיה. רופאת הגסטרו המטפלת בבני הציעה להפסיק את הפורינטול ולחזור לפנטסה .לפי דבריה לפורינטול יש תופעות לוואי רבות ולא ממולץ לטפל בו שנים רבות. לטענת הרופאה ברוב המקרים שמופסק הטיפול בפורינטול הרמיסיה נשמרת רק ע"י טיפול בפנטסה.
הרופאה אמרה שאין לנו ממה לחשוש מהפסקת הטיפול ושהבן שלי יהיה במעקב צמוד כדי לתפוס התלקחות, אם תהיה כזו. אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא. מהם האחוזים של התלקחות המחלה לאחר השינוי התרופתי לפי הספרות המחקרית?
יש לציין שלפני התחלת הטיפול בפורינטול הבן טופל בפנטסה ללא כל הטבה. אני חוששת שהפסקת הטיפול תגרום להתלקחות ותפגע בבן מבחינת הגדילה. ממש רק לאחרונה הוא החל לגבוה וחבל אם בגלל הפסקת הטיפול בפורינטול הגדילה שלו שוב תעצר.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורינטול
ד''ר בתיה וייס13/12/2007אין הוראה חד משמעית להפסיק טיפול לאחר פרק זמן זה או אחר והשיקול ענייני לגופו של כל חולה. אכן קיים סיכוי גבוה יותר להתלקחות לאחר הפסקת טיפול מאשר עם המשך טיפול (על פי ספרות במבוגירם). חשוב לדעת גם את מיקום המחלה אצלו. מתקיימים היופ מחקרים בילדים על הפסקת טיפול לאחר מס' שנות רמיסיה אך עדיין אין תוצאות בפרסום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום המחלה
רונית13/12/2007אני מודה לך על תשובתך.
מיקום המחלה אצל בני היא באילאום הטרמינאלי, בצקום, בקולון העולה וברקטום. האם עפ"י נתונים אלה כדאי לדעתך להפסיק את הטיפול בפורינטול? ושוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פורינטול
דר' בתיה וייס14/12/2007מחלה של הקולון בילדים לרב קשה יותר לטיפול. כפי שכתבתי קודם, השיקול הוא לגופו של כל חולה, מכיון שאין המלצה גורפת על סמך נתוני הספרות. יש לשקול את תופעות הלואי האפשריות לעומת סיכון להחמרת המחלה. אפשר למשל לדחות את ההפסקה לעוד שנה ולהמתין לסיום הגדילה. צריך מעקב קבוע- בדקית רופא ובדיקות מעבדה תקופתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)