מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בררנות אוכלמירה26/02/2008
שלום רב ותודה מראש על תגובתך,
בני בן 4. מעת התחלת המוצקים הוא מאוד בררן באוכל. התזונה היומית שלו מורכבת בעיקר מהמוצרים הבאים: לחם, אורז, תפוח עץ, גמדים, שוקו וחטיפים כדוגמת שוגי, בייגלה וקורנפלקס (לא מהסוג הבריא), לעיתים מסכים לאכול שניצלונים ופיצה (בגיל שנה וחצי במשך מספר חודשים הוא הסכים לאכול מרק, פסטה ברוטב עגבניות ועגבניות).
תמיד בדיקות הדם היו תקינות אם כי בבדיקה האחרונה התוצאה הייתה המוגלבין 12, ברזל 28.
הוא ילד פעלתן מאוד ומתפתח יפה.
הוא מאוד נרתע ממזונות חדשים וניסיונות רבים לשכנעו לטעום דברים חדשים לא צולחים.
אודה מאוד לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררנות באוכל
ד''ר בתיה וייס27/02/2008בררנות כזו אינה נדירה. אפשר לקבל יעוץ במסגרת מרפאת אכילה לגיל הרך. כמו כן יעוץ דיאטנית לגבי תוספים. אם אינו אוכל בשר יש לבדוק גם רמת B12 ולשקול תוספת ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסנינה26/02/2008
שלום שוב, לבני בן החודשיים וחצי יש רפלוקס שקט שמלווה בפליטות מעטות, הקשתת הראש, אי שקט ושיעולים {מעין השתנקויות}. מטופל כחודש בלוסק שנראה כאילו עזר לכמה ימים אך שוב חזרנו להתחלה, בוכה ולא נרדם. אני מסמיכה את האוכל, ישן בזוית. אני כבר אובדת עצות, אני מפחדת לעצום עין בלילה שמא יעלה לו האוכל ויחנק ואני לא אשמע כלום. מה עוד ניתן לעשות? האם במקרה זה מומלץ להתחיל מוצקים מוקדם יותר? עולה יפה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר בתיה וייס27/02/2008צריך לשלול סיבות נוספות -כגון אלרגיה לחלבון חלב פרה, או לנסות מעבר לפורמולה על בסיס אחר. אין סיבה להתחיל מוצקים. כדאי להתייעץ שוב עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
נינה28/02/2008בני ניזון למעלה מחודש מפורמולה היפואלרגנית בשם אלקר {אני נמצאת בארצות הברית, לא יודעת אם יש בארץ} לאחר שנמצא דם בצואה. כיום אין יותר דם אך הרפלוקס ממשיך. ישנו שיפור מאז התחלנו עם הלוסק בעיקר בלילה {מצליח לישון} אך מה שמטריד אותי זה השיעולים או השתנקויות כאשר החומצה עולה. האם בדיקת ph תגלה באילו שעות בלילה עולה החומצה? האם זה קבוע? כך אוכל להיות ערה בשעות הללו ולהשגיח עליו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
דר' בתיה וייס28/02/2008אין שעות קבועות לרפלוקס. בדיקת PH לא תוסיף אפשר להוסיף טיפול בפרמין או מוטיליום בנוסף ללוסק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס לתינוק בן 4 וחצי חודשיםים25/02/2008
שלום רב,
בני בן ה4 וחצי חודשים יונק בלבד, סובל מפליטות מרובות הוא עולה במשקל משקלו כיום כ-7 ק"ג לערך. ע"פ איבחון גסטרו לילדים בילד סובל מרפלוקס אזופגיאלי ע"פ מישוש הבטן בלבד. האם ניתן לאבחן מצב זה ע"פ מישוש בלבד? בתחילה טופל בני ע"י אלגיקל למשך חודש וחצי לערך אך טיפול זה לא הועיל. עכשו בביקורנו השני קיבלנו זנטק 2 מ"ל פעמיים ביום ל30 יום. שאלותיי הנוספות האם המינון מומלץ כי בני פולט חלק מן התרופה או מוציא ממנה ( הטעם כנראה אינו טעים)? האם לא ניתן לתת כמות מעטה יותר ? לאחר כמה ימים יש השפעה לזנטק אם בכלל? האם התרופה לא אמורה להשפיע מיידית או להטיב במקצת? כרגע לאחר מס' ימים איני מרגישה בהטבה כלשהי, כמה זמן הנכם ממליצים להמשיך עם הניסוי במתן הזנטק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס בתינוק
ד''ר בתיה וייס25/02/2008פליטות מרובות ללא סיבוכים אחרים ועם עלייה תקינה במשקל אינם סיבה מספקת לטיפול תרופתי. רפלוקס קיים ברב התינוקות במידה משתנה וחולף עם הגיל. מומלץ על השכבה מוגבהת (הרמת ראש המיטה ב-30 מעלות), והסמכה של האוכל במידה ואוכל מבקבוק. טיפול תרופתי מומלץ במיקרים של רפלוקס מורכב יותר, הגורם לתת- משקל, אי שקט, בעיות אכילה ובעיות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם ביציאותצביקי24/02/2008
שלום רב,
בתי בת 4.5 חודשים יונקת הנקה מלאה.
לפני שבועיים שקלה 5 וחצי קילו (נולדה במשקל 2.750 ק"ג).
מאז שנולדה יש לפעמים דם טרי (לפעמים פסים / ריר) בקקי.
התייעצתי עם 2 רופאי גסטרו ילדים, אחד אמר שכל עוד שהיא חיונית, חייכנית, שמחה ועולה במשקל להמשיך להניק אותה ושאני אמנע מלאכול מוצרי חלב, דגים, טחינה ושוקולד.
הרופא השני המליץ להפסיק להניק ולתת תחליף צמחי (ניטרמוגן או משהו כזה).
אשמח לשמוע דעה נוספת ואם נתקלת במקרים דומים בעברך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר בתיה וייס25/02/2008אכן הסיבה השכיחה היא אלרגיה לחלבון חלב פרה שיכולה להופיע גם בהנקה. את מתארת תסמינים קלים מאוד וילדה שגדלה היטב וללא מצוקה ולכן אין צורך להפסיק הנקה. ניתן לנסות הפסקת מאכלים מסוימים- בעקר מוצרי חלב. במידה והנך מפסיקה מוצרים אלה יש לדאוג לתוספת סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה
יפעת16/04/2009שלום רב,
התינוקת שלי בת חודשיים עליזה ,מגיבה ועולה יפה במשקל מהנקה בלבד.זה שבווע שהורדתי את מוצרי החלב מהתפריט שלי כי גם אצלה הופיע לעיתים דם טרי ובכמות מזערית בצואה.
בדיקות של ספירת דם, תרבית ובדיקת קרישת דם יצאו תקינות. האם מוצרי חלב עיזים יגרמו לתופעה זהה או שניתן לאכול אותם?האם יש עוד מוצרים שכדאי להמנע מהם ומה כדאי להכניס לתפריט במקומם?
תודה מראש,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן- חיסון וירוס הפפילומהעידית22/02/2008
שלום רב,
ביתי בת ה-16 חלתה לאחרונה בקרוהן. מטופלת כרגע בפרדינזון 35 מ"ג , במינון הולך ויורד, והחלה במקביל לקבל גם פורי-נטול, בינתיים כדור אחד.
היא מעוניינת להתחסן נגד וירוס הפפילומה- האם מותר לה? האם יש הגבלות במחלה לגבי חיסונים ?
כמו כן האם מותר לה לעשות טיפולים של הסרת שיער לצמיתות בלייזר או מכשירים אחרים
.
אודה לתשובתכם- אמא מודאגת , עידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` יורם בוינובר24/02/2008לדעתי בזמן הטיפול בסטרואידים ופורינטול מתן החיסון לא מומלץ. באשר להסרת שיער ,זו גם פעולה שעלולה לחשוף אותה לזיהום ולא הייתי ממליץ לעשותה כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרג'סטימילמירב21/02/2008
בתי התינקות בת 8 חודשים סובלת מכאבי בטן חזקים וקבלנו מרופא הילדים מרשם לפרג'סטימיל . היא מסרבת בכל תוקף לאכול זאת. האם ניתן להוסיף לפורמולה פרג'סטימיל משהו בכדי לשפר את הטעם המגעיל שלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגסטימיל
פרופ` יורם בוינובר24/02/2008פורמולה זו מפורקת ופחות טעימה. איני רואה הסיבה למתן פורמולה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות והתיבשותאלי21/02/2008
ביתי בת 17 סובלת מאסטמה מאז ילדותה.
בעת הצורך מקבלת משאף/אינהלציה.
בשנה האחרונההגיעה 5-6 פעמים למצבי התיבשות
לעיתים אחרי הקאות ולעיתים ללא קשר.
היא הובהלה למיון בכל אחת מן הפעמים בוצעו כל
הבדיקות ללא כל ממצא.
מיד לאחר שקיבלה אינפוזיה היא מתאוששת לחלוטין.
לאחרונה הגיעה מספר פעמים למצבים בהם התעוררה
באמצע שנת הלילה בשל בחילות ובהמשכן הקאות.
אשמח לכל עצה רפואית אחרי שהיא נבדקה בעת
שהתרחשו הסימפטומים וגם ללא קשר להופעתן
עד כה ללא כל ממצא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות
פרופ` יורם בוינובר24/02/2008קודם כל יש לפנות לרופא המטפל שישלול בעיה מטבולית , הורמונלית או נוירולוגית. במידה וברור זה יהיה תקין יתכן ומגיע לה גסטרוסקופיה. במידה ולוקחת תרופות כלשהן גם להן יכולה להיות השפעה על מצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמקיאתשובה20/02/2008
שלום רב. תינוק כבן חודשיים (תאום), אינני יודעת מה לעשות: כמעט לאחר כל ארוחה (אוכל 120 גרם) נרדם, וכעבור 5 דקות מקיא ׁ(כשעדיין אני אוחזת אותו). באמצע האוכל (אוכל סימילאק) הוא לעיתים מתפתל וצורח מכאבי בטן לכמה שניות. הוא עולה בממוצע 200 גרם לשבוע. אני כל הזמן עסוקה בלהרגיע אותו בידים, וכשאני משכיבה אותו חזרה למיטה- בוכה ומתפטל מכאבי בטן, שוב אני מרימה ומרגיעה אותו עד שנרדם. רופא גסטרו שבדק אותו לא מצא את הסיבה... . שאלותי: א. האם יש שיטה למנוע הקאה אצל התינוק? ב. בידיים הוא רגוע וכשמחזירים אותו למיטה- בוכה, מה עושים? ג. מה הסיבות להקאה???, רב תודת על התגובות שאקבל. אגב, אחיו התאום בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה
פרופ` יורם בוינובר20/02/2008עלית המשקל השבועית- תקינה. ניתן להפחית הכמות ל100מל . כמו כן ניתן לתת תרופה ששמה זנטק מאחר והתיאור מתאים לרפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זיעה ל-cfאריאלה פק20/02/2008
אני מבררת בקשר לאחיין שלי הוא בן ארבע.סובל משעולים והתקררויות לעיתים קרובות. לפני כשנה וחצי חלה בדלקת ריאות והיה באישפוז מספר ימים. הרופא המלווה אותו מומחה לריאות טוען כל הזמן שזה יעבור כשיגדל. ייעצתי לאחותי לפנות להדסה ירושלים לשר"פ.שם העלו אפשרויות וביניהם cf .האם יתכן אם אין במשפחה רקע כזה.הוריו מעורבים אשכנזי ומזרחית.נשלח לבדיקות זיעה כפולות שתוצאותיה גבוליות. sweet volume-sample1 63. sweat volume-sample 2 33. chloride-48. chloride 59. האם בדיקה זו מעידה על כך .המליצו לעשות לילד בדיקת ברונכוסקופיה. אשמח לייעוץ.המשפחה הדואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cf
פרופ` יורם בוינובר20/02/2008המרכז הישראלי ל CF נמצא בביח ספרא בתהש- ניתן לקבוע תור בטלפון-035302692
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלכלכותמיכל19/02/2008
שלום, בני בן 4 וחצי ויש לו יציאות מספר פעמים ביום.לפעמים אפילו 3-4 פעמים אך כמעט בכל פעם הוא מלכלכך את תחתוניו בבריחת צואה. ישנם ימים שהוא נקי לגמרי וישנם ימים שהוא מתלכלך מספר פעמים ביום. הוא מודע לכך ומתרץ את הענין בכך שהוא "עסוק" ולכן הוא מתאפק ובורח לו.
התייעצנו עם פסיכולוג לפני ב-4 חודשים והוא המליץ לנו על הפגלקס, הדבר אינו עוזר כיוון שהתופעה נמשכת. אני ממש אובדת עצות כיוון שהענין מאוד מפריע לנו ההורים, וגם לו.
עלי לציין שבגיל 6 שבועות הוא עבר ניתוח עקב הירשפרונג, האם יכול להיות קשר?
מה עוד ניתן לעשות על מנת לעבור זאת?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלוך
בוינובר20/02/2008לילד שעבר ניתוח בגלל הירשפרונג יכולות להיות בעיות ביציאות. במידה והוא היה נקי ורק עכשיו החלה הבעיה כנראה שהבעיה היא בעיקר התנהגותית. הוא צריך ברור אצל כירורג ילדים או גסטרואנטרולוג. בהתאם יקבע הטיפול. בדכ הפסיכולוגים לפי נטיסיוני לא פותרים הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות ותת משקלרותי19/02/2008
בני בן 6.5 חודשים סובל מפליטות מרובות מהיום הראשון. כיום הוא באחוזון ה-5 ושוקל 6.2 ק"ג.
הלכתי לגסטרו' ונאמר לי שיש לו ריפלוקס אך לא זו הסיבה לחוסר עליה במשקל. הטיפול המוצע היה עוף טחון ואפונה.
אשמח לקבל הצעה לטיפול תרופתי או הומאופתי שיקל את הפליטות ויגרום לעליה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
בוינובר20/02/2008הטיפול המוצע בדכ לרפלוקסהוא- האכלה מדודה ולא מתן עודף של אוכל וריבוי האכלות, זנטק או לוסק, במידה ופולט פחות מרק או הדייסה יש להעדיף האד על השני. הרופא המטפל צריך לקבוע מה לדעתו הסיבה העיקרית לחוסר העליה במשקל ולפי זה לתכנן הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף או נרות פלג'ילצארלי18/02/2008
שלום רב
בני בן השנתיים וחצי סובל לאחרונה מכאבי בטן בלילה
סיפרנו את הסיפור לרופא הילדים והוא חושב שיש לו טפילים בבטן .
הוא נתן לנו פלג'יל אך ישנה בעיה קטנה , לאחר שבני נוטל את התרופה הוא מקיא
או מסרב לקחת את התרופה , לאחר שהוא לקח אותה יומיים הפסקנו את הטיפול ועכשיו יש לו כאבי בטן וגם חום לסירוגין
האם החום קשור לטפילים בבטן ?
והאם יש טיפול תרופתי בנרות ?
או תרופה אחרת בטעם פחות מר
בבקשה עזרו לנו .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילים
פרופ` יורם בוינובר18/02/2008הסיפור על טפילים שגורמים לכאב בטן זה בדכ מיתוס ללא הוכחה. אני לא הייתי נותן פלגיל. פלגיל בנרות מיועד לזיהומים בנרתיק אצל נשים. חום לא מופיע בגלל טפילים. הוא לקה בזיהום כלשהו וזקוק להשגחת הרופא המטפל. לא ממליץ להשתמש בתרופות לכל תופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ
צארלי19/02/2008שלום פרופ
אתמול היינו אצל הרופא שוב ואכן החום לא קשור לכאבי הבטן לטפילים (בינתיים החום עבר לו )
אך עדיין ללא שום בדיקת מעבדה הרופא קובע כי בני שעדיין ממשיך לסבול מכאבי בטן
סובל מטפילים והוא נתן לנו טיפול פלאגיל ל 10 ימים וזה יעביר לילד את הכאבים
בבקשה ממך בני סובל , מה עלינו לעשות האם לקחת פלאגיל או לפנות לגאסטרו לבדיקות.
האם להפסיק את הטיפול בפלאגיל ?
האם יש רופא גאסטרו פרטי לילדים שנוכל לפנות אליו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה של צואהרויטל17/02/2008
יש לי ילדה בת 7.5 חכמה
ונבונה אבל מתאפקת
ביציאות שלה מגיל צעיר
לסרוגין יש הטבה .
כרגע יש החמרה עד כדאי כך שהיא מחליפה 6 תחתונים ביום. דיברתי איתה היא מבינה אבל לא קורה דבר . אין לה בעיה פזיולוגית. אני מבקשת
עזרה בברכה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת צואה
ד''ר בתיה וייס18/02/2008הבעייה התנהגותית כפי שאמרת. הטיפול כולל בשלב ראשון ריקון המעי על ידי חוקן או שניים ובהמשך מתן תכשיר מרכך צואה כגון שמן פרפין או פגלקס לאורך זמן. כדאי להקפיד על ישיבה מסודרת בשרותים. לעתים דרוש בנוסף טיפול פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגה מאוד!!!יעל17/02/2008
שלום רב,
אני אם לילד בן 10 ואני היסטרית!!!
בני סובל מכאבי בטן מזה שנים, ניסינו לשנות תזונה, להקפיד על יוגורט ואקטימל
ואנחנו דיי מצליחים.
בתקופה האחרונה, בני החל לא לשלוט בעשיית צרכיו, הכוונה שהוא לא מרגיש ש"בורח " לו קקי, נפגשנו עם גאסטרולוג שאמר שהילד עסוק מדיי ולא רוצה להפסיק את עיסוקיו ויש לנהל רישום ולהזכיר לו, עשינו זאת ואכן לתקופה זה עבד.
בשבוע האחרון בני משלשל, בכל פעם קצת מדיי שעתיים שלוש ולא מרגיש כאשר זה בורח...
בעלי ואני אובדי עצות, בנינו הוא ילד חכם, חברותי ואהוב והדבר מוציא אותו מן הדעת, הוא פשוט לא מבין מה קורה....
יש לציין שהילד לא הולך לביה"ס כבר 4 ימים...
יש לנו תור "דחוף" לגסטרולוג רק ביום ג' הקרוב...
אם תוכלו לענות לי ולהסביר לי מה קורה, אני אשמח מאד,
בתודה מראש, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שליטה
ד''ר בתיה וייס18/02/2008תופעה זו של בריחת צואה הינה לרב על רקע התנהגותי/נפשי. יתכן וקדמה לכך עצירות (גם אם יש צואה יומיומית) בשנים קודם לכן. השלשול לעתים הוא ביטוי של בריחת צואה נוזלית מסביב לצואה קשה שהצטברה.
התופעה מחייבת התערבות טיפולית והתנהגותית ויש להמתין לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסנינה17/02/2008
שלום שוב ד"ר, תודה על תשובתך המהירה. יש לי שאלת המשך...בתשובתך הזכרת את נושא הפרעות הנשימה בהקשר של רפלוקס, רציתי לדעת כיצד מזהים זאת. לקחתי את בני בן החודשיים לאף אוזן גרון והוא אמר שהכל נראה רגיל. מה שמפריע לי זה כשעולה לבני החומצה זה כאילו מציף לו את דרכי הנשימה ואני שומעת מעין נחירות ומלבד זאת, היו שני מקרים לפני חודש וחצי שבעת הרמה הוא הפסיק לנשום לכמה שניות ונהייה אדום. אני לא יודעת אם זה אוכל או חומצה שעלו או גרעפס שנתקע כי זה פשוט עב אחרי כמה שניות כשטפחנו על הגב מבלי שמשהו יצא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
נינה18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
פרופ` יורם בוינובר18/02/2008איני רואה הסיבה לפניה לאאג. האם זה היה ביוזמתכם או הפנית רופא מטפל. ההתאדמות יכולה להיות במסגרת מאמץ מסוים בבליעה או אחר. גם ניסיון לפלוט אויר כמו שציינתם בגיהוק יכוללעשות זאת. הוא מטופל תרופתית וזקוק להשגחת רופא מטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)