מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל בהריוןיעל12/10/2012
שלום רב,
אני בהריון שבוע 20 ואני ממשיכה ליטול רסיטל במינון של 20 מ"ג ליום.
ביררתי במכון בירושלים שממוחה לתרופות בהריון והם אמרו לי שלא נשקפת סכנה לי ולעובר, כך שאין שום סיבה להפסיק ליטול את התרופה.
הגניקולוג שלי הציע לי להפחית במינון חודשיים לפני הלידה, על מנת להפחית את הסיכוי של תסמונת היגמלות אצל התינוקת, ומיד לאחר הלידה לחזור ליטול באותו המינון על מנת למנוע דיכאון לאחר לידה.
אני הייתי רוצה לשמוע מה לכם בתור פסיכאטרים יש מה לומר על הורדה במינון, למרות שהמשקל שלי גדל....?
המון תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012הורדת מינון אפשרית, תלוי במצב הקליני ומחייב מעקב מסודר של איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב תגובתי F43.2אברם12/10/2012
אודה על הבהרה.. מה זה מצב תגובתי F43.2 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב תגובתי F43.2 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012הפרעת הסתגלות , על רקע שינוי משמעותי בחיים, הגירה, גירושים, פיטוריים, תאונה טראומה ... , צבא... האדם מגיב בסבל נפשי מלווה בסימני דיכאון , חרדה , שינו התנהוגתי ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו גורם לכאבי פרקיםלואיסה11/10/2012
שלום רציתי לדעת האם ייתכן שמירו גורם לכאבי פרקים והאם זה חולף?
אני נוטלת כבר 9 ימים וביומיים האחרונים מרגישה כאבי פרקים חזקים.
הרופא שלי אמר כי מירו לא גורם לכאבי פרקים ויכול להיות שזה מהמזג אוויר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/10/2012ניתן להוריד מינון מירו לחצי כדור ואז, אם התסמינים חולפים אז ככל הנראה זה היה בגלל התרופה. אם אין שינוי אז ככל הנראה לא קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו
לואיסה11/10/2012אני נוטלת רבע כדור 7.5 זה יכול להשפיע גם במינון כזה?
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק12/10/2012לא נראה לי-אבל אם זה המינון שווה להפסיק לגמרי לכמה ימים את הטיפול ואז לראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו
לואיסה12/10/2012היי דבי יש לי הפרעות חרדה ודיכאון.3 שנים אני בחיפוש אחר תרופה שתתאים לי,ולא מצאתי.בעברי לקחתי 20מ"ג פלוטין וזה עזר לי.איך זה שהיום אני נוטלת 40 מ"ג וזה לא עוזר לי,האם עליי להחליף תרופה.כבר 30 יום אני עם 40 מ"ג.
ואגב הפסקתי לקחת מירו לילה אחד ולא היו לי כאבי פרקים.אתמול לקחתי והבוקא קמתי עם זרמים בגוף וכאבי פרקים.מה עושים?
אנא עזרי לי.והאם את עובדת באיזור הקריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק12/10/2012להערכתי יש מקום לשקול שינוי בפלוטין היות ואם את לא מרגישה טוב תחת הטיפול הזה ועוד זקוקה לתוספות כגון המירו- יש מקום לחשוב על שינוי לתכשיר אחר.
אני , לצערי, לא עובדת באיזור הקריות.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוטין
לואיסה12/10/2012מחר אלך לרופא שלי,תודה על המלצתך.
איך אפשר לדעת אם אני צריכה בכלל תרופות או לא?
ואיזו תרופה הכי מומלצת לחרדות+דיכאון?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו
אובדני12/10/2012לדעתי הוא כדור נוראי, כל הגוף כאב לי בגללו תקופה ארוכה, הרגשתי כאילו אני ער והגוף לא מצליח להתעורר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית כדורגלית11/10/2012
שלום רב,
הפסכ' רשם לי בתור התחלה חצי כדור של 75 מג' של אנפרניל.ואמר שיש קו חציה.
בדקתי באינטרנט שכל כדור של שחרור מושהה לא ניתן לחציה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012באופן כללי את צודקת.
אך מומלץ לברר זאת מול פסיכיאטר מטפל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניתי וראיתי שיש קו חציה.תודה
גלית15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד חרדה בזמן הריוןמיטל11/10/2012
שלום
אלו כדורים ניתן לקחת נגד חרדה בזמן ההריון
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נגד חרדה בזמן הריון - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק11/10/2012ניתן לקחת כדור לוריואן- שזהו כדור השייך למשפחת הבנזודיאזפינים- הרגעתי-אם רוצים טיפול לזמן ממושך יותר וממשפחת הSSRI ניתן ליטול לוסטראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום כדור מ2 המשפחות לא עזר לילא משנה11/10/2012
לחרדה חברתית פניקה ודיכאון, הפסיכיאטרית החליטה לתת לי למיקטל,לוריוון פעמיים ביום ריספונד 1 מג לחרדות בלילה במינון נמוך , וכדור שינה ללילה מסוג אמבין
תוך כמה זמן אני ארגיש שיפור? האם הריספונד 1 מג יעיל לחרדה חברתית ופחדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום כדור מ2 המשפחות לא עזר לי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/10/2012שלום רב,
הטיפול התרופתי המומלץ בהפרעות חרדה בכלל ובחרדה חברתית בפרט, הוא הטיפול בתרופות מקבוצת SSRI כגון סרוקסט, ציפרלקס, פרוזאק ועוד. ההשפעה של התרופות האלו מתחילה כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. יש לציין כי הפרעת חרדה חברתית היא מחלה שמגיבה לטיפול התרופתי באופן חלקי בלבד, וכדי להגיע לתוצאות יותר טובות מומלץ וחשוב לעבור טיפול CBT - טיפול התנהגותי-קוגניטיבי במהלכו באמצעות חשיפה הדרגתית למצבים חברתיים המעוררים חרדה, נוצרת סבילות למצבים אלו וירידה ברמת החרדה שהם מעוררים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולאירה10/10/2012
כמה זמן צריך הגוף להתנקות מכדור אלטרול 25מ׳ג,ברצוני להכנס להיריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012בדרך כלל שבועיים עד שלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתחנה10/10/2012
שלום רב
איזה תרופה אני פסיכוטית לא גורמת לסוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012תרופות נוגדות פסיכוזה ישנות, וכן מדור חדש יותר בטוח: גאודון, אביליפי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול ונשירת שיערנטע10/10/2012
שלום,
האם סרוקוול עשויה לגרום לנשירת שיער? גם במינון נמוך מ100מג?
וכן לגבי אנפרניל?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול ונשירת שיער - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012לא מאפיין שכיח, ייתכן תגובה נדירה, יש להתיעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 סוגי כדוריםלא משנה10/10/2012
הפסיכיאטר רשם לי כדור ריספונד במינון נמוך 1 מג לחרדה אף על פי שקראתי עליו שהוא פסיכוטי בכלל, בנוסף אני נוטל למיקטל כמייצב מצב רוח לדיכאון,והוא הוסיף לי לוריוון 2 כדורים ביום 1 מג ואמבין לשינה בלילה, שאלתי היא האם ניתן לשלב את כל 4 הכדורים שרשם לי ביום אחד? האם תהיה פגיעה בזקפה בכדורים אלו?
אני יודע שלמיקטל לא פוגע בזקפה וכן האמבין כנל אך מה לגביי הלוריוון והריספונד במינון נמוך של 1 מג?
בבקשה ממכם זה מציק לי ודחוף מחכה לתשובה מכם
בכבוד רב
לא משנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי הריספונד
שמוליק10/10/2012שלום.
אינני רופא, אבל עד כמה שידוע לי הריספונד עלול לפגוע בתיפקוד המיני.
יכול להיות שהריספונד יעיל גם כנגד דיכאון, אע"פ שעיקר השימוש שלו הוא כנוגד פסיכוזה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 סוגי כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012לעתים ניתן לשלב.
במינונים ה''ל , הסיכון לפגיעה בזקפה מרספירדל מאוד נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס או צפרקלסדוד09/10/2012
אני מזה כ7 שנים לא נטלתי תרופות וחייתי חיים סבירים וטובים עם שינוי מצבי רוח נורמליים.
אני כבר חודשיים מתעתע עם התרופות.
השאלה שלי עם קלונקס עדיף על הצפרלקס שהוא בא
מהנוקדי דיכאון מאשר קלונס שהוא רק להרגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס או צפרקלס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012קלונקס עלול להוביל להתמכרות ופגיעה בריכוז.
עדיף ציפראלקס לטיפול לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריסטלי09/10/2012
שלום
רציתי לקבל מידע על תרופה בשם ספריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012מידע זמין באפליקציה שלי למכשירי אנדרואיד.
קישור באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל לעומת ציפרלקסיוגב09/10/2012
שלום עד היום אני נוטל 6 שנים 15 מ"ג ציפרלקס..אני עובר כרגע ללוסטרל 150 מ"ג
הבנתי שהמינונים שונים בכדור הזה והשאלה שלי היא: האם בגלל שזה פי 10 יותר מ"ג זה פוגע יותר בכבד? גם ככה אני מבואס מזה שהכבד שלי עם ציפרלקס כל יום ורציתי לדעת האם לוסטרל עוד יותר פוגע בכבד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל לעומת ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012יש לברר את תפקודי הכבד בכל מקרה באופן סדיר, במסגרת קופ'ח.
אין הבדלים משמעותיים בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשלב טריציקליםגלית08/10/2012
שלום רב,
אני נוטלת בונסרין 60 מג' ואני אמורה להחליף לאנפרניל.
הבנתי שאפשרי לשלב עם SSRI לטובת טיפול בתפקוד המיני.
האם מותר לשלב טריציקלים? ואם לא איך נעשית ההחלפה בניהם כדי שלא תהיה "נפילה"?(איך מעלים מינון של האנפרניל?)
חשוב לציין שאני נוטלת גם סרוקוול 250 מג' וזה לא ממש מחזיק אותי.(300מג' עושה לי דפיקות לב)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשלב טריציקלים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012בונסרין טאטרהציקליק ( אישית מעדיף את מירו) + SSRI , ניתן לשלב בזיהרות.
אנאפרניל ( טריציקליק) + SSRI - אסור , סיכון גבוהה לסינדרום סרונטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי טיפול בלמיקטליניב08/10/2012
שלום רב
אני בחור בן 35 .עקב משבר בגיל 17 ,נטלתי פבוקסיל במשך כעשור , בשנים האחרונות ללא פיקוח פסיכיאטרי ,רק דרך רופא משפחה .עד לפני כשנה וחצי .התחלתי טיפול פסיכולוגי ,ובהמלצת פסיכיאטר הורדתי לגמרי ,טען שאני לא צריך .מאז שאני בלי ,צצו תופעות קשות פיזית ,של רעד בקול,דופק לב מול אנשים .סוג של חרדה חברתיתת .בתחילת הטיפול הפסיכיאטר המליץ על ציפרלקס ,לחרדה החברתית ,ואז סיכמנו שאני אנסה להתגבר לבד .במשך כשנה אני מתמודד רק בעזרת הפסיכולוגית ...כשהייתי אצלו בפעם האחרונה ( מגיע אליו פעם ב4 חודשים בממוצע ) ,המליץ על למיקטל ,מינון של 50 מג ליום .ואז קראתי שזה למניה דיפרסיה ,למרות שאין לי ,ואני ממש לא מאובחן ככזה .שאלתי היא ,האם הלמיקטל יכול להפחית את התסימינים הפיזיים של החרדה ? הוא שאולי הוא נתן לי את זה ,כדי שלא ייפול לי מצב הרוח ?האם מקובל לתת את זה לחרדה חברתית ?לסמוך על חוות דעתו ? ראה אותי 4 פעמים בכל השנה וחצי . מכיוון שאמרתי לו שהחרדות גורמות לי לפגיעה באיכות החיים .אני פשוט חושש להתחיל עם זה ..סהכ אני עובד ומתפקד טוב ,והשינה טובה ,לא בא לי שדברים אחרים יפגעו לכן חושש להתחיל עם טיפול כזה ...תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי טיפול בלמיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/10/2012לאמיקטל תרופה מייצבת מצב רוח , היעילה יותר במניעת דיכאון חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)