פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים נגד דיכאון-בעיות בתפקוד מיני
    לירן
    14/10/2012

אני נמצא במצב של ייאוש,כל כדור נגד דיכאון שלקחתי גרם לי לבעיות משמעותיות בתפקוד המיני,אני בכלל לא חושב ומפנטז מחשבות מיניות ,אימפוטנציה טוטאלית,ובאמת שכבר ניסיתי הכל השאלה איך מתמודדים עם זה??? יש פתרונות,או צריך לחיות עם המצב כמו שהוא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדורים נגד דיכאון-בעיות בתפקוד מיני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

יש לנסות מירו , או להחליף או להוסיף וולבוטרין.
    יש לעשות בדיקות דם לרמת טסטוסטרון ופרופיל הורמונלי..
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אחרי הפסקת נלפאקסין
    יוסי
    14/10/2012

שלום,

נסיתי הרבה סוגים של כדורים עקב OCD, לאחרונה הפסיכיאטרית נתנה לי ונלפאקסין XR 150, לאט לאט נהיו לי תופעות לוואי שממש הפריעו לי, לא הצלחתי להשיג את הפסיכאטרית ועכשיו היא בחופשה ארוכה, ניסיתי להוריד את המינון אבל הכדור מגיע כקפסולה וכשאני מנסה לפתוח ולחלק את הכדור יש לי לכאבי ראש, החלטתי להפסיק את הטיפול בתרופה באופן הבא (למרות כאבי הראש): 4 יום לקחתי חצי כדור ועוד 4 יום לקחתי רבע כדור. מאז שהפסקתי את לקיחת התרופה יש לי סחרחורות ותחושת בחילה שלא עוזבות אותי האם זה קשור לכדורים?

תודה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אחרי הפסקת נלפאקסין - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    14/10/2012

שלום רב,
    במידה והתופעות נמשכות מעל מספר ימים, סביר להניח שהן לא קשורות להפסקת הטיפול. יתכן והן חלק מחרדה שאת חווה או לסירוגין לא קשורות למצבך הנפשי ולכן, כדאי לפנות לבדיקה של רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה רבה

יוסי
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

יוסף
    21/12/2013

אז ככה דעתי שתתחיל לחפש דרכים אחרות לטיפול בחרדות במקום התרופות .תתחיל ברפואה סינית עם נוסח מדיטציה יוגה ונשימות אני יודע שאתה יכול להגיד שזה שטויות אבל תנסה ותרים את הראש כי עם חקירה על הבריאות שלך היא הכי חשובה לך או לאדם אחר שנימצא בכל מצב בכללי בהצלחה .......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה, חרדה קשה, ושאלה תרופתית
    מורן
    14/10/2012

אני בתחושה קשה מאוד כל הזמן שאני משתגעת ובימים האחרונים חרדה עמוקה כל היום, כמו שכבר תיארתי פה בפורום לפני 12 שנה עברתי אונס וזמן קצר אחרי זה אחרי לקיחה חד פעמים של סמים שלאחר הלקיחה הייתי שנתיים בחרדה קשה, תחושה של ניתוק מהמציאות, פאניקה הרגשה שמאבדת את השפיות וכו. יצאתי מזה בכוחות עצמי ועם הזמן התחלתי לקחת מעט קלונקס ביום עד 0.5 ביום כי כשהשתחררתי מהפאניקה הכללית שאני מתארת אז התחילו לי התקפי חרדה.

התגברתי על התקפי החרדה, המשכתי עם הקלונקס, והיו לי כמה שנים טובות ללא פאניקה וללא התקפי חרדה והכל הייה בסדר.

פתאום לפני כמה ימים נכנסתי לאט לאט לאותה התחושה שהייתה לי אחרי לקיחת הסמים, ניתוק, פחד איימים, אני מפחדת שאני משוגעת או משתגעת ואני לא יודעת לתאר את התחושה הזו זה תחושה שהייתה לי אחרי לקיחת הסמים. אני משלשלת כבר כמה ימים, כאבי בטן, רעידות,סיוטים בלילה, ובעיקר פאניקה ואפילו קושי להסתכל סביבי בהרגשה שהכל אימה ופחדים שלא אצא מזה ושאני בקושי נאחזת במציאות ושאני משוגעת. אפילו מהקלונקס התחלתי לפחד. אני יודעת שתייעצו ללכת לפסיכיאטר אני שואלת אבל בכללית האם התופעה הזו זה משהו ידוע? אני מנסה להרגיע את עצמי לומ לעצמי שזו חרדה ופוסט טראומה (שהתחושה של הסמים פשוט חוזרת כי זה פוסט טראומה) אבל קשה לי להאמין לעצמי ומפחדת פחד מוות שאני משוגעת או מאבדת שפיות. ההרגשה היא כמו בחלום (חלום רע ונורא). וגם כשאני טיפה נרגעת אז אני מייד חושבת דברים שמגבירים את זה שוב כמו למשל "איך את נופלת למקום כזה שוב?" "מה זה אומר שאחרי עשר שנים מרגישה את זה שוב? אם תלכי לטיפול יאשפזו אותך" אולי הפעם אני באמת משתגעת ולא יצא מזה" המון מחשבות מפחידות ושאלות.

אני מצטערת על האורך, וזו לא פעם ראשונה בימים האחרונים שאני כותבת פה פשוט זה כמה ימים קשים ואני מנסה להבין מה זה מה שיש לי ומנסה להגיד לעצמי שלא משתגעת ושזה בסדר מה שקורה לי למרות שזה לא מרגיש בסדר (רק כשמצליחה קצת להירגע אז טיפה הפאניקה יורדת) אבל להרגיש את כל זה.. מנותקת ובחלום מפחיד ולא מרוכזת, וכו ובכלל עצם זה שזה חזר.. אני מבקשת רק דיעה כללית, אני יודעת שטיפול זה העיצה המתבקשת ואני יעשה את זה, אבל אני מאוד מפחדת .. האם ייתכן דבר כזה שבנאדם "מחזיק" את עצמו בקושי שפוי? או שזה הפחדים שלי והחרדה שגורמים לי להרגיש ככה.. תודה ושוב סליחה על האורך. :(

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה, חרדה קשה, ושאלה תרופתית - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    אני לא בטוחה שהבנתי נכון את שאלתך, אך נראה כי את במצוקה ומנסה להתמודד עם זה לבד. ללא ספק ניתן להתגבר על משברים רבים גם ללא עזרה של איש מקצוע, הכל תלוי בכוחות שלך ובדרגת המצוקה. אמנם ככל שמצוקה היא גדולה מידי וככל שהפגיעה התפקודית ניכרת יותר, כך סבירות גבוהה יותר שלא תצליחי להתגבר לבד. מה גם, שעזרה מקצועית והטיפול עשויים לקצר את משך המשבר ולאפשר לך לחזור לחיי שגרה ולתפקוד מהר יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר אירנה- חידוד השאלה

מורן
    14/10/2012

תודה רבה על שהקדשת זמן לקרא. השאלה שלי בעצם אם מה שאני חווה ומתארת זה משהו שקשור לחרדות ופוסט טראומה (משהו נורמלי נאמר ככה) או משהו לא נורמאלי. בנוסף למה שתיארתי בהודעה אני גם מרגישה קושי לתקשר עם הסביבה, אני עונה על מה שאומרים לי אבל לא מרגישה כלום ומעצמי אין לי צורך להגיד כלום (אני אציין עד לפני כמה ימים זה לא הייה, הכל הייה בסדר) אני גם לא מצליחה לעשות שום דבר מנסה לראות טלויזיה וקשה לי להתרכז ומפוחדת ולא נהנית מזה ואני כל הזמן מפחדת שאני משתגעת ומתנתקת מהמציאות. היו לי לאחרונה דברים שגרמו לעליית לחץ כמו ניתוח שאני צריכה לעבור (להחלפת שתלי סיליקון בחזה שיש בהם דליפה) אבל עדיין זה לא מסביר לי מה קורה לי אני מרגישה כמו אחרי לקיחת הסמים, מנותקת מבוהלת לא קשורה לכלום מנסה מעופפת, ופאניקה נפשית כל היום כאילו אני נאחזת במציאות ומנסה לא להתנתק ממנה לגמריי. הפחד הגדול שלי הוא שאני משתגעת זאת השאלה שלי בעצם.. עד לפני כמה ימים הייתי בסדר שנים ואני מאוד מבהולת מהמקום הזה שנכנסתי אליו אז השאלה בעצם היא האם חרדה/טראומה מלפני שנים יכולה להמשך ימים שלמים ולגרום לכל התחושות שאני מתארת? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר אירנה- חידוד השאלה - תגובה

16/10/2012

שלום רב,
    לא תמיד אנו יודעים להעריך נכון את כוחותנו ולעיתים גם התמודדות עם בעיות יום יומיות עלולה להיות קשה מידי ולגרום למצוקה ותחושת ייאוש. מהודעתך עולה כי העומס שאת חווה קשה מידי עבורך ואת זקוקה לתמיכה כדי לעבור את התקופה. מאוד קשה להגיע למסקנות בנוגע למקור הבעיה, לפעמים הסיבה קשורה בטראומה ספציפית ולפעמים מדובר במבנה אישיותי שגורם לאדם להיות יותר רגיש למצבי דחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיה לכסות כל דבר בלילה ע"י מגבת
    רונית
    14/10/2012

שלום רב,

לבעלי יש נטיה מאוד מוזרה לכסות כל דבר שנראה לעין בלילה על ידי מגבת או שמיכה אפילו באם מדובר בצלחת פירות או סתם קלמר של הבנות או פלאפון...
    דבר שנראה לי על פניו כמוזר לחלוטין כאשר שאלתי אותו עניין הוא לא מבין למה הוא עושה את זה אך זה ממשיך כל ערב.
    העניין המוזר יותר הוא שאתמול הוא הוציא דברים מהבית לחצר דבר הזוי לחלוטין.

ממה זה נובע ואיך אפשר להתגבר על תופעה מוזרה זו

תודה

הוספת תגובה

• נטיה לכסות כל דבר בלילה ע"י מגבת - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    אכן, ההתנהגות שתיארת היא מוזרה ולא שגרתית, היא יכולה להיות חלק ממספר מצבים נפשיים ולא בהכרח להצביע על בעיה. במידה והתנהגות גורמת לפגיעה תפקודית או לסירוגין מהווה בעיה עבור הסובבים, יש להניח כי מדובר במצב פתולוגי שדורש התייחסות וטיפול. כדי לקבוע האם מדובר במצב חולני שדורש טיפול, יש צורך בבדיקה של פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי OCD

F20
    22/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפבוקסיל,מוציא אותי מדעתי מה לעשות?
    לירן
    14/10/2012

שלום
    אני מאובחן כחולה ocd, התופעות קשות הטקסים ואורך חיי מלא בחרדות וקושי תיפקודי
    אחד מהפרופסורים הטובים בתחום המליץ לי על מעבר מפרוזק לפבוקסיל
    הפבוקסיל גורם לי לתופעות בלתי נסבלות,חרדות יתר בחילות,חוסר תיאבון,מצב רוח ירוד ביותר וכמובן פגיעה רצינית בתפקוד המיני,איבר מיני מכווץ,אין חשק מיני כלל,לצערי הרופא מתעקש על הפבוקסיל ואני סובל מאוד אני בשלבי התחלת הכדור 100 מ"ג וכל שבוע הוא המליץ לי לעלות עד ל 600 מ"ג אני חסר ידע וחסר אונים לגבי תופעות הלוואי מה ההמלצה???

הוספת תגובה

• תחליט לבד מה אתה מעדיף

שמוליק
    14/10/2012

שלום עמית.

ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של כל הכדורים נוגדי דיכאון.

יכול להיות שיימצא כדור כזה שלא יפגע בתיפקוד המיני שלך, אבל שלא יהיו לך ציפיות יתר.

אם באמת אין כדור כזה, אז תחליט לבד מה עדיף לך. יכול להיות שצריך לבחור בין תיפקוד מיני תקין לבין לסבול מדיכאון.

מה עדיף? זו אינה שאלה רפואית אלא שאלה אישית שרק אתה תחליט מה טוב בשבילך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפבוקסיל,מוציא אותי מדעתי מה לעשות? - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    חלק משמעותי מתופעות הלוואי שתיארת צפויות לחלוף תוך שבוע - שבועיים מתחילת הטיפול ובתקופה זו ניתן להיעזר בכדורי הרגעה שהרבה פעמים מקלים על תופעות הלוואי ועל תסמיני חרדה. כמו כן, עליה הדרגתית ואיטית במינון, עשויה גם היא לעזור. בכל מקרה, כדאי לשתף את הפסיכיאטר המטפל במצוקתך ולשקול יחד איתו שינוי בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינונים לOCD

שלום

הבנתי שאין כמעט מחקרים המדגימים יעילות של מינונים גבוהים מהמינון המקסימלי של תרופות מסוג SSRI.

אך האם הניסיון הרפואי המצטבר (ניסיון קליני בשטח) מראה שמינונים שהם מעל המינונים המקסימליים שאושרו על ידי FDA ושנקבעו על ידי היצרן של תרופות מסוג SSRI הם עשויים להיות לעתים יותר יעילות עבור מטופלים עם OCD?

כי הבנתי שיש רופאים שאכן נותנים מינונים כאלו בOCD- כמו מעל 200 מג לוסטרל וגם בציפרלקס היו נותנים יותר מ20 מג, בדרך כלל עד 40 מג (עד שלאחרונה יצאה אזהרה)

תודה מראש ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מינונים לOCD

הוספת תגובה

• מינונים לOCD - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    פסיכיאטרים רבים נוטים לתת מינונים גבוהים יותר של SSRI לטיפול ב-OCD ויש "תחושה" כי אכן המינונים הגבוהים יותר יעילים. יחד עם זאת, לא ניתן להגיע למסקנה זאת באופן ודאי ללא ביצוע מחקר קליני מבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לירון
    13/10/2012

שלום יש לי בעיה שאני חושב יותר מדי ואז נכנס לחוסר רוגע וחוסר שקט וניתוקים מעצמי
    ואז אני לא יכול לשמור על איזון אצלי..
    אני כבר כמה חודשים ככה..לאיזה יעוץ כדי לי ללכת?ואני בן 18.
    ובינתיים אפשרי לקחת קלונקס להרגיע את המחשבות והראש?אני שוקל 55 קילו,ויש לי 0.5 מ"ג וחשבתי לקחת רבע כדור (שזה יצא 12.5 מ"ג) כשאני קם ורבע כדור בערב..
    זה נשמע בסדר?ויש לי קצת קשיים בלישון ולהירגע שאני יושן..במידה ואני יהיה חייב אני יוכל לשלב בנדריל עם זה? (diphenydramine) ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    במידה ותסמינים שתארת מופיעים בתדירות גבוהה (כמעט כל יום, מרבית שעות היום וכו'), הטיפול בקלונקס אינו מספיק ואינו מומלץ מאחר ועלול להביא עם הזמן להתמכרות. מהודעתך ניתן להניח כי אתה סובל מתסמיני חרדה וממחשבות בעלות אופי טורדני, אך לא ניתן להגיע לאבחנה ולהמליץ על טיפול ללא בדיקה וללא הערכה של איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה..
    לירון
    13/10/2012

שלום יש לי בעיה שאני חושב יותר מדי ואז נכנס לחוסר רוגע וחוסר שקט וניתוקים מעצמי
    ואז אני לא יכול לשמור על איזון אצלי..
    אני כבר כמה חודשים ככה..לאיזה יעוץ כדי לי ללכת?ואני בן 18.
    ובינתיים אפשרי לקחת קלונקס להרגיע את המחשבות והראש?אני שוקל 55 קילו,ויש לי 0.5 מ"ג וחשבתי לקחת רבע כדור (שזה יצא 12.5 מ"ג) כשאני קם ורבע כדור בערב..
    זה נשמע בסדר?ויש לי קצת קשיים בלישון ולהירגע שאני יושן..במידה ואני יהיה חייב אני יוכל לשלב בנדריל עם זה? (diphenydramine) ?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה..

הוספת תגובה

• יש לי בעיה.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

סביר להניח שמדובר בדיכאון.
    ממליץ יעוץ מקצועי ומסודר אצל פסיכיאטר.
    הטיפול מורכב : תרופה ( SSRI )+ שיחות ( פסיכותרפיה)
    לפרטים אודות טיפול פסיכולוגי ושילוב תרופות, אתה מוזמן לבדוק באתר שלי , הרצאת ברדיו וחומר קריאה.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כדורים
    אילנית
    13/10/2012

שלום רב , זוהי הודעה שלישית שאני כותבת, משום מה לא לא רואה אותה בפורום
    שמי אילנית בת 36 נוטלת כדורים במשך 3 שנים את סרנדה לאחר נסיון של הפסקת הכדורים בהדרגתיות, החרדות והדיכאון חזרו בבאזז חזק יותר , לקחתי שוב את הכדורים במינון של 200 מ"ג (העלתי ב50 מ"ג|) המצב השתפר אך לא כמו שהיה , לדעתי אני צריכה טיפול אחר של כדורים(יש לציין שאני ברשימת המתנה לשיחות CBT) אבל ברצוני לבדוק את הטיפול התרופתי החילופי. אבקש לדעת אם יש כדור אחר יותר טוב (חוץ מציפרלקס) שלא התאים ....

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כדורים

הוספת תגובה

• החלפת כדורים - תגובה

14/10/2012

שלום רב,
    קיים מגוון רחב של נוגדי חרדה ודיכאון שמידת יעילותם שוות ערך באופן כללי, אך שונה מאדם לאדם. מאחר ולא ניתן לנבא מראש את התגובה של המטופל הספציפי לתרופה הספציפית, אין אלא להתנסות בה קודם. בין התרופות היעילות ניתן לציין סרוקסאט, פרוזאק (פלוטין), אפקסוקר, וולבוטרין ורבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול באפקסור
    אנונימית
    13/10/2012

שלום רב,
    אני בחורה בת 21. בנעוריי נטלתי מגוון רחב של תרופות אנטי דיכאוניות, אנטי חרדתי והתקפים פסיכוטיים לאחר שסבלתי ממחשבות אבדניות, דיכאון, OCD - בקיצור, BPD.
    לאחרונה אני עוברת תקופה קשה והוחל אתמול טיפול באפקסור. למשך חמישה ימים- 37.5 ולאחר מכן מינון של 75 מ״ג xr.
    כחצי שעה לאחר קבלת הכדור הראשון התחילו לי בחילות וכעבור שעה הקאתי,
    הבחילות לא עברו במהלך היום והלילה.
    היום בבוקר, לאחר שלקחתי כדור נוסף, הבחילות גברו אך ללא הקאה.
    האם זוהי תופעת לוואי של האפקסור?
    שאלה נוספת: האם האפקסור במינון שאקח (75 מ״ג xr) גורם להשמנה או הרזייה, אם בכלל?

בתודה מראש ושבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול באפקסור

הוספת תגובה

• התחלת טיפול באפקסור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

התלונות של הקאות ובחילות , קשורות לתופעת לוואי של תחילת הטיפול, עליה של סרוטונין, יש ליטול במינון קטן יותר, לאחר אוכל, ולעלות בהדרגה.
    תופעות הלוואי חולפות בהדרגה במהלך הזמן.
    אפקסור יכול להוביל לשינוי בתיאבון, שיפור במצב הנפשי.
    במינונים גבוהים יותר, מעל 150 מ''ג ( לפעמים צורך לעבור 225 מ''ג) , מתחיל להכניס לפעולה נוראדרנלין מה שיכול להוביל לירידה בתיאבון באופן תיאורטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וסירוב לקבלת טיפול
    רעות
    13/10/2012

בתי בת 30 וסובלת מדיכאון כבר מספר שנים. טופלה בעבר בציפרלקס והפסיקה על דעת עצמה אחרי שנה בטענה שהתרופה לא משפיעה עליה וגורמת לתופעות לוואי כגון תיאבון מוגבר, השמנה וסיוטים. היא עובדת בעבודה מלחיצה מאוד (עיתונות) וגרה בגפה. מסרבת בכל תוקף לקבל טיפול או לשנות את סגנון חייה. מסרבת להכיר אנשים חדשים ולנסות למצוא בן זוג למרות שהיא בחורה יפה ומשכילה.

מגיעה הביתה לסופי שבוע, מסתגרת בחדרה, כמעט לא מדברת עם המשפחה ומסכימה לאכול מעט מאוד רק לאחר תחנונים רבים. כשהיא מסכימה לדבר, היא עונה בגסות וטוענת שאני מציקה ומעיקה.

אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות וכיצד לשפר את המצב. למי לפנות? האווירה בבית עכורה ומתוחה. אנא עזרו לי.

תודה מראש על עזרתכם

הוספת תגובה

• דיכאון וסירוב לקבלת טיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

אכן לעתים יש קושי לשכנע אדם לפנות לטיפול נפשי , סטיגמה ...
    יש לגייס את יתר המשפחה, חברים ואנשים קרובים שהיא סומכת עליהם ולנסות לגבש דרך להציע עזרה ושכנוע.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר סטיגמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

אכן סכיזופרניה מחלה כרונית.
    גם סוכרת, יל''ד , תת פעילות בלוטת התריס ועוד מחלות כרוניות.
    באם המצב מאוזן, המצב נקרא רמיסיה ( באחוזים עד 100% )
    לאחר אשפוז ראשון ואבחנה של סכיזופרניה , יש סיכוי מעל 15% להחלמה.
    החלמה = מצב רמיסיה 100% לפחות שנתיים, ללא טיפול.
    בפסיכיאטריה יש אבחנות זמניות, כגון: תגובת דחק, הפרעת היסתגלות.. שניתן לדבר על החלמה בהמשך ולהתייחס למצב בריאותי בעבר, כגון , ילד שפירכס בגיל 4 מחום ולאחר מכן החלים, אי אפשר להגדיר אותו כסובל מאפילפסיה.
    אכן בבריאות הנפשי יש מורכבות גדולה יותר, המצב הנפשי מורכב מתלונות המטופל, התרשמות הרופא, היכולת לתפקד במישור חברתי, תעסוקתי ואקדמי, וכן תמיד משווים לעבר , לבדוק שינוי על ציר הזמן.
    בחולים כרוניים, לצערי זה כמו כדור שלג, האשפוזים, הטיפול, נסיגה חברתית, לפעמים ירידה ביכולות החשיבה , מובילים לקושי לחזור לתפקוד כמו בעבר. המטרה הטיפולית לשמר את היכולות הקיימת , לנסות לשפר במה שאפשר ולהשיג רמיסיה לאורך זמן. בדר'כ, ללא טיפול ומעקב מסודר , במחלות כרוניות קשות , עלול להיות התדרדרות הדרגתית בתפקוד הכללי , בנסיגה חברתית וצימצום היכולת החשיבתית והנזק בלתי הפיך, לכן יש לחשוב טוב טוב לפני שמחליטים לוותר על טיפול ומעקב פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת פרופסיה לטיפול בפלוטין
    דן
    12/10/2012

בן 28
    אני נוטל למעלה מעשור פלוטין בשל OCD וחרדות.
    מעוניין לטפל בהתקרחות על רקע תורשתי.

ניסיתי מינוקסידיל מספר שנים ועדיין זה עוזר אך לא בכל האיזורים.
    לכן מעוניין לדעת מה ההשלכות של הוספת פרופסיה לפלוטין.
    מחיפוש ברשת לא ראיתי שיש התנגשות.
    אבל נוכחתי לדעת כי במחקרים שנערכו לאחרונה פרופסיה עלולה להחריף דיכאון וחרדות.
    שאלותיי:
    1. אני מעוניין לדעת האם אתה מכיר אנשים שהוסיפו פרופסיה בנוסף לפלוטין ולא חוו התדרדרות מנטלית כלשהי(כולל חוסר ריכוז) או במצב ה-OCD והחרדה.
    2. אותה שאלה כמו 1 הפעם לגבי תפקוד מיני.
    3. חייב לציין שאחי לקח את התרופה במשך 5 שנים ולא חווה תופעות לוואי אבל אין לו OCD או חרדות.
    4. ישנו מחקר שבו יתכן ויש התנגשות בין התרופות-
    פה מצב בו הפינסטריד -החומר הפעיל בפרופסיה מוריד חומר בשם Allopregnanolone במוח, בעוד שfluoxetine דווקא מעלה את רמתו, והחומר נראה קשור לדיכאון שהוא מצוי במחסור.

שפלוטין גורם לנשירת שיער..
    רציתי לדעת האם יש תרופה יעילה באותה רמה עבור OCD וחרדות שאינה בעלת ההשפעה הלא רצויה הזאת.

הוספת תגובה

• הוספת פרופסיה לטיפול בפלוטין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2012

לא קיימת הזהרה לשילוב התרופות הנ''ל חד משמעי.
    ממליץ זהירות וכן להייעץ עם רופא עור, קיים תגובה של התרופה פרופסיה עם רמוטיב באופן בינוני, אך לא עם תרופות ממשפחת SSRI .(ככל שלי ידוע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת ואין מי שיקשיב
    מאי
    12/10/2012

הפסיכיאטרית שלי רשמה לי סימבלטה פעם ביום.
    אני קוראת הרבה באינטרנט על התרופה ועל תרופות פסיכיאטריות בכלל. כמעט כל התרופות הפסיכיאטריות הן תרופות שקר שחוץ מנזק ותופעות לוואי לא באמת עושות משהו. זאת תעשייה משגשגת של שקר וכל הרופאים עובדים עם התעשייה הזאת. נמאס לי מהשקר והצביעות הזו. למה שום פסיכיאטר לא בא ואומר לי את האמת? שאחרי פגיעת ראש פרונטלית אין החלמה ואצלי זה התבטא בצורה של כאבים כרוניים ובעיות קוגניטיביות ונפשיות ואין מה לעשות כדי לשפר ולשנות כי כל התרופות הפסיכיאטריות הן שקר? למה אתם מטעים כל כך הרבה אנשים?

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת ואין מי שיקשיב

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    13/10/2012

שלום מאי.

אני מסכים איתך. אכן התרופות הפסיכיאטריות אינן יעילות לטווח ארוך, והן עושות נזק הרבה יותר מאשר תועלת, אבל לפעמין אין ברירה.

אם מישהו נמצא במצב פסיכוטי, אז עדיף להשתמש בתרופות האלה עד להרגעה יחסית.

מי שכבר חווה התפרצות פסיכוטית, אז לא כל כך מהר מורידים או מפסיקים לו את התרופות. צריך להבין שהרופאים כפופים להנחיות ממשרד הבריאות, ורופא שממליץ להוריד מינון או להפסיק שלא על פי הנהלים, עלול לשלם על כך מחיר כבד.

אני חושב שעיקר הבעיה היא עם המטופלים שמרגישם שהם סובלים מתופעות הלוואי של התרופות, ואין להם את האומץ לקחת אחריות, להבין שאין מה להפסיד ולנסות להפסיק.

עם זאת, ישנם הרבה מטופלים שנמצאים במסגרות שיקומיות שמחייבים אותם לקחת תרופות, ובחלקן אף התרופות ניתנות ע"י הצוות, כך שאפילו למעשה, הם אינם יכולים "לשחק אותה כאילו". הבעיה היא שאם תקום איזו מסגרת שיקומית ללא תרופות, היא לא תזכה בסיוע ממשרד הבריאות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד אודה לתשובה
    מורן
    12/10/2012

שאלתי פה שאלה למטה אבל יש לי שאלה שהרבה יותר חשובה לי ואודה על תשובה. כל החרדות שלי / תחושת ניתוק / פאניקה כללית / התקפי חרדה וכו וכו הכל התחיל לאחר לקיחה חד פעמית של סמים לפני 12 שנה (מריחואנה שאחכ התברר כי הייה בה חומרים פסיכוטיים גם וכו) במהלך השנים התגברתי על הרבה אבל מצבי עדיין לא טוב לטעמי, ויש לי קשיים. בזמן לקיחת הסם נכנסתי לכל התחושות האלה ומאז הייה קשה מאוד להתנתק מהם. עד לפני לקיחת הסם מעולם לא היו לי חרדות, הייתי בחורה רגילה ומאושרת.

איך אפשר לברר רפואית מה קרה לי במוח? איך אפשר להתאים לי טיפול ספציפי שיתאים לי? אני לא רוצה להתחיל לקחת כל מיני תרופות SSRI בלי יידע מדוייק של מה הושפע/השתנה לי במוח/נפש ומה יכול להועיל או חלילה להזיק יותר. אני מאמינה שהמצב הנפשי של האדם נוסע בעיקר מפיזיולוגייה במוח, מאמינה בזה כי מרגישה את זה על בשרי לפני לקיחה של סם פסיכוטי הייתי בנאדם נורמטיבי ושליו ומייד עם הלקיחה השתנו לי החיים וגם בתקופות כשאני ללא חרדה כלל, ורגועה ומתקפדת והכל נהדר, משהו בתפיסה הסביבתית לא תקין לי למדתי לחיות עם זה ולהיות רגועה עם זה אבל זה לא בסדר.

אני ממש מבקשת בכל ליבי ייעוץ בעניין מה ניתן לעשות, איך אפשר לברר מה הושפע / השתנה במוח, לעומת להלעיט את עצמי בתרופות פסיכיאטריות לטיפול בתסמינים. האם יש בדיקות שאפשר לעשות? הדמייה? תרופות ספציפיות לאנשים שחווים מה שאני חווה? אני רוצה את עצמי בחזרה ויותר מעשור שזה לא קורה.

שבת שלום ומבורכת

הוספת תגובה

• תרשי לי לחלוק עלייך

שמוליק
    13/10/2012

שלום שירי.

אינני מסכים איתך שבעיות נפשיות נגרמות בגלל בעיות כימיות במח.

עיקר הבעיות הן רגשיות, וממילא הטיפול העיקרי בהן, הוא לא ע"י תרופות.

עובדה, שכמעט ואין היום טיפול תרופתי בלבד, וכל פסיכיאטר מציע טיפול נוסף שאיננו תרופתי. רובם גם עוברים הכשרה לטיפול ע"י שיחות, והם בעצמם מטפילם גם ע"י שיחות. אני אישית הולך לשיחות אצל הפסכיאטרית שטיפלה בי בזמן שהייתי מאושפז (אינני לוקח היום תרופות כלל).

עובדה היא שבהמלך הבדיקות הרופאיות שעושים בצבא, לא עושים שום בדיקה של מצב הכימיקלים במוח, ולא נשמע דבר כזה שמישהו קיבל פטור על סעיף נפשי משום שמצאו שיש לו חוסר איזון כימי.

כל טוב ושבוע טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גבי
    14/10/2012

אני כמו רבים אחרים מפחד להפסיק את התרופות , למעשה לא ניסיתי אף פעם למעט פעם אחת שהובילה לאשפוז .
    אני רק החלפתי פסיכאטר אחרי 4 שנים שהייתי אצל פסיכאטרית ולא היה לי את האומץ להחליף רופא כי חשבתי שכולם אותו הדבר .
    יש לי בעיה שאני חושב שזה קבלת החלטות , כשאני נוהג ברכב אין לי אוריאינטציה
    אני לא נהנה מהנסיעה כמו שנהנתי פעם . גם אני הייתי רוצה לחזור לחיים שלי מלפני 10 שנים . אבל זה לא הולך הנחמה היחידה שלי זה שבטיפול האחרון ( והראשון ) אצל הפסיכאטר הוא אמר לי שאני יהיה כמו כולם .
    זה השאיפה הכי גדולה שלי .
    אני מפחד לדבר על עיניין הנהיגה עם פסיכאטר לא יודע אולי זה סתם שטותי ,
    זה מאוד מעצבן אותי שאין לי חוש כיוון או ספונטניות בחיים בכלל ובנהיגה בפרט .

לא יודע אם שאלתי פה משהו ספציפי אבל אשמח לתגובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    14/10/2012

שלום גבי.

לא הבנתי עד הסוף למה בדיוק התכוונת שכשכתבת שאתה לא נהנה מהנהיגה כמו לפני עשר שנים, ומה זה בדיוק מבחינתך להיות כמו כולם.

אני רק יכול להגיד שאחרי אישפוז, כנראה שאין יותר דבר כזה להיות כמו כולם.
    לאנשים יש נטייה להתרחק ממי שעבר אישפוז, והדחייה החברתית גורמת להתמודדויות מיוחדות, שעושות את הבן אדם אחר ושונה מכולם.

אבל מי שמתמודד עם הבעיות, הוא בעצם יותר טוב מכולם, וזה מה שאני חושב על עצמי, ואני בטוח שזה נכון לגבי כל מי שעבר אישפוז פסיכיאטרי, ובפרט לגביך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    12/10/2012

מרגיש בראש חומר סמיך.תור לרופא יש רק בעוד שבוע.בינתיים רציתי לדעת קצת על קצה המזלג לאיזה קשת מההפרעות זה יכול להיות משוייך תלונה כזאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/10/2012

נשמע קצת חריג התחושה שלך, יש לברר , אין טעם לזרוק כיווני אבחנות.
    השאלה, איך אתה מבין זאת ? האם זה מציאות או דימיון ? כיצד הדבר משפיע עליך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה