מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהלי24/09/2012
היי ד"ר
אני בת 21 וכבר כמה שנים שרציתי לפנות לפסיכאטר אבל פחדתי.
אמא שלי כבר שנים סובלת מעצבים, "פיוז קצר", מכל שטות מתעצבנת, "נובחת" על כל העולם, מאשימה את כולם בהתנקלות בה..אבא שלי, אחי ואני מאוד סובלים מההתנהגות שלה
אחי מאומץ מגיל קטן ואני יודעת שאם אחי לא היה, ההורים שלי היו מתגרשים.
בעצבים שתוקפים אותה היא מקללת אותי ואת אבא שלי..זורקת אימרות כמו: תמותו, תשרפו בגהנום, אתם השטן בהתגלמותו, שיהיה לכם סרטן, אני לא רוצה אתכם בבית..היה טוב שהיית בצבא, לא היית איתנו בבית במשפחה
אני חושבת שהיא לוקחת כדור פסיכאטרי אבל המצב הרבה יותר גרוע ופעם אחת אמרתי לה בעדינות שהיא צריכה טיפול והיא התחילה בעצבים שלה.
אני אוהבת אותה מאוד והיא חשובה לי ורוב הזמן היא בסדר עד שהיא מתעצבנת על משהו קטן ומתחילה.
החיים איתה מאוד קשים ועצוב לי על אבא שלי ועל אחי.
מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2012הפיתרון היחיד זה טיפול, שילוב תרופות + שיחות ( פסיכותרפיה ).
לנסות לגייס אנשים שהיא סומכת עליהם, לנסות אולי לכתוב ( מייל .. , שתקרא כאשר רגועה יותר). בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו קוטביאירית23/09/2012
שלום רב, אני יוצאת עם בחור כחודשיים, כבר בתחילת הקשר הוא סיפר לי שהוא מאובחן כחולה במאניה דיפרסיה. ואכן הופיעו כל הסימנים אצלו וגם בתוך הקשר. (בזבוז יתר, תוקפנות, חוסר צורך בשינה, פעלתנות נמרצת, צחוקים כל היום, העדר עכבות חברתיות ועוד.) כעת, לפתע (או שלא) לאחר שבילנו סוף שבוע מענג יחד, הוא שלח לי הודעה ובה הוא מבקש לנתק איתי כל קשר. שאלתי: האם שלב כזה של ניתוק יחסים בצורה מפתיע הוא עוד שלב "טבעי" של המחלה? האם עניין הניתוק הפתאומי קשור למעבר לשלב הדיפרסיה? ואם כן, האם השלב שהוא יחזור להיות מאני, תגביר אצלו את הדחף לחזור לקשר למרות שהוא בעצם הודיע מיוזמתו על הפסקתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו קוטבי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2012יש קושי לקבוע זאת.
באם היכולת השיפוטית פגומה , ז''א, שיקול הדעת ומסוגלות לבצע החלטות, ייתכן ופעל באופן מוטעה ומעוות משני למצבו הנפשי, אך יש קושי ליקבוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמקצועיתגוי23/09/2012
שלום אני בן 30 מזה שנה אני נוטל ציפרלקס. הרופא העור לפני שבועיים נתן לי אנטיביוטיקה מסוג רפדין 150 2 כדורים ליום ו4 כדורים של דיסלין בגלל דלקת. האנטיביוטיקה מאוד קשה ואני מרגיש שהיא מבטלת את ההשפעה של הציפרלקס אפילו אני מרגיש תופעות של גמילה !! האם יש בזה משהוא כי אני מרגיש שהציפאלקס ממש הפסיקה לעבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבין למה אתם לא עונים לאנשים
גיל24/09/2012אני לא מבין למה אתם לא עונים לאנשים פה !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה23/09/2012
מה כוחה הסדטיבי של תרופה נירבקסל בהיותה בנזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2012קיים, אך מעט מופחת יחסית לתרופות קצרות טווח, כגון: קסאנקס, לוריוואן , קלונקס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על התרופה לניטיןדין23/09/2012
שלום רב לרופאים
שמעתי שאת התרופה לניטין לא משווקים יותר בארץ
השאלה היא בשביל אבי, הוא מעוניין לדעת אם יש תחליף גנרי לתרופה עם המרכיב
Bromazepan
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על התרופה לניטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה בנדון, יש אפשרויות אחרות, יש לברר מה מטרת הטיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברעשים קטנים שחוזרים על עצמםאוז23/09/2012
אנלא יודע כל כך איך להסביר את זה, אבל רעשים קטנים שחוזרים על עצמם בקצב קבוע ממש מחרפנים אותי, נגיד אנלא יכול להיות בחדר עם השעוני המחוגים שעושים טיק טוק
וגם אחת הסיבות שהפסקתי לנגן בגיטרה היא שמתרונום מחפרן אותי, גם רעש של מפלי מיים ושל גשם יכול ממש להציק אומנם הרבה פחות משל שעון
ואני חושב שזה קצת מוגזם אצלי,כי אתמול הייתי באיזה מקום והיה שם שעון קוקיה כזה שמחוגים שלו עושים רעש פי 2 יותר מהיר משעון רגיל(כאילו על כל פעימה של שעון רגיל יש 2 של השעון קוקיה) זה לא היה חזק והיה גם מוזיקת רקע בחדר אבל עדיין זה גרם לי להתעצבן,לסחרחורת וכאב ראש, וגם קורה לי שבאמצע זה מרגיש כאילו המהירות נעשת מהירה יותר למרות שהיא לא משתנה...
אז מה אפשר לעשות לגבי זה?
ויש לזה שם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ברעשים קטנים שחוזרים על עצמם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2012ייתכן ומדובר בדיסטרקטביליות.
מומלץ לברר מרכיב חרדה, קושי בריכוז, אי שקט פנימי קשה, כמו כן עלול להיות משני לסמים, אלכוהול( גמילה) , ממריצים ועוד..
באם ממשיך להטריד, מומלץ לעבור בדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אוז28/09/2012לפי מה שאני יודע
אין לי בעיות חרדה וברתי איבחון ולא התגלה בעיות של קשב וריכוז להפך הייתי יחסית מאוד מורכז,ואנלא עושה בכלל סמים ובקושי אלכוהול
לגבי האי שקט פנימי אנלא יודע...
יכול להוית שזאת הבעיה
ומה זה דיסטרקטביליות.?
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כל כך תשובה שברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן האחרוןשאלה23/09/2012
אני מרגיש תחושה שכאילו אולי אני לא קיים והמציאות שאני חווה זה דמיון שלא באמת קיימת.יכול להיות שזה קשור לחרדה?מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזמן האחרון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/09/2012שלום רב,
אתה מתאר חוויה שמכונה בלשון המקצועית חווית דהריאליזציה - תחושה של ניתוק מהמציאות, שינוי המציאות וכד'. החוויה יכולה להיות חלק ממצבים נפשיים רבים, החל ממצבים שהם בגדר הנורמה ועד למצבים פתולוגיים שמחייבים טיפול. החוויה יכולה להיות חלק חרדה. במידה והמצב גורם למצוקה ו/או פוגע בתפקוד, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח וחוסר שקט נפשי קיצונייםקרין23/09/2012
שלום רב, לפני כשנה הפסקתי ליטול בהדרגה ציפרלקס, אותו נטלתי במשך כ-9 שנים עקב התקף חרדה, עייפות קשה ודכדוך(10 מ"ג). לאחר ההפסקה התחלתי לחוש חוסר שקט נפשי קיצוני, חוסר מנוחה, מתח תמידי, חרדה, יקיצות בלילה וחוסר אוויר. לאחר כחצי שנה מיום ההפסקה, כשכלו כוחותיי, התחלתי ליטול ויאפקס בעצת הרופא, אך משכדור זה גרם לי לתופעות לוואי, חזרתי ליטול את הציפרלקס, ומאז ועד היום התחושות שהזכרתי ממשיכות ללוות אותי מידי יום ביומו והדבר גורם לי לסבל נורא ולאיכות חיים ירודה. אני מנסה כמעט כל דבר אפשרי כדי להפיג את המתח והחרדה, לרבות דמיון מודרך, תרגילי נשימה ועוד ועוד, אך ללא הועיל. שאלותיי הן, האם הדבר מעיד על כך שהציפרלקס הפסיק להשפיע? האם עלי לשקול נטילת כדור אחר? ומה בכלל אפשר לעשות כדי להפסיק את המתח, החרדות וחוסר השקט הבלתי נסבלים הללו. אודה מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח וחוסר שקט נפשי קיצוניים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012שלום קרין- אכן יתכן והציפרלקס כבר לא עובד אצלך-רצוי להזכיר שהתרופות משפיעות לאחר כשבועיים שלושה ולכן אם מחליפים לכדור אחר כדאי ליהיות סובלניים עד להשפעתו-שווה לנסות טיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס-הפסקת השפעהרן23/09/2012
שלום,
אני גבר כבן 32 , לפני מספר חודשים התחלתי טיפול בציפרלקס עקב התקפי פאניקה קשים וחרדות המלוות בדיכאון קל,בשבועיים שלושה הראשונים היתה החמרה ולאחר מכן הגיע שיפור כאשר בסביבות החודש חודשיים לאחר תחילת הטיפול הרגשתי חדש ממש, עם בטחון גבוה , לאחר מכן התחלתי להרגיש עייף מהרגיל והזכרון נחלש אז התחלתי ליטול מספר תוספים: מולטי ויטמין של סולגאר, אומגה 3 ופוספטידיל סרין, וממש בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש שוב את התחושות הפיזיות של החרדות חוזרות של הלחצים בחזה והתחושה הלא נעימה הזאת...
האם ייתכן שזה מהתוספים שלקחתי?האם יש להם אינטרקאציה עם התרופה? או שייתכן שהציפרלקס פשוט הפסיק להשפיע עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס-הפסקת השפעה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012סף שלום: מה שאתה מתאר נשמע כסמפטומים הקשורים לחרדה-אולי שווה לעלות את המינון של הציפרלקס- תיתיעץ עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ותוספים
צוות סופהרב23/09/2012שלום רב,
שילוב של מולטי ויטמין, אומגה 3 וקומפלקס פוספוטדילים לא מהווה בעיה עם התרופה ציפרלקס.
לעומת זאת חשוב לדעת-אנו ממליצים על הרחקה בנטילה בין תוספי תזונה לתרופות כשעתיים.
כדאי לגשת לרופא להמשך בירור.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.
נטרופתית סולגאר-סופרהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרול והפרעות קצבנטע22/09/2012
שלום,
אני לוקחת אלטרול כבר כ-4 חודשים: בחודשיים הראשונים אלטרולט ובחודשיים האחרונים אלטרול 25 מ"ג, לטיפול בפיברומיאלגיה.
כשהתחלתי לקחת את התרופה, הייתה לי תופעת לוואי של הפרעות בקצב הלב, שחלפה תוך כמה שבועות.
אתמול בלילה דווקא שכחתי לקחת את הכדור, והיום פתאום שוב הרגשתי הפרעות בקצב הלב - פעימה חזקה מאוד מדי פעם וכו'. האם ייתכן שזה קרה דווקא כי שכחתי לקחת את הכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול והפרעות קצב - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012לום נטע- יתכן ומה שהרגשת באמת קשור לאי לקיחת הכדור אתמול-תמשיכי ליטול את התרופה באופן רגיל ותראי מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל פסיכיאטר באופן פרטירינה22/09/2012
שלום,
האם ביקור רופא באופן פרטי נרשם גם בתיק בקופת חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל פסיכיאטר באופן פרטי - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבאפי22/09/2012
לקחתי במשך 5 חודשים רמוטיב 500 מ''ג.
עכשיו אני רוצה להפסיק והרופא המליץ לי לקחת במשך יומיים 250 מ''ג וזאת תהיה ההפסקה.
לא כדאי לקחת במשך חודש 250 מ''ג וזאת תהיה ההפסקה בהדרגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש.
אפי22/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012רונן שלום- אכן ניתן להפסיק רמוטיב בצורה שהרופא הדריך אותך.אין צורך ליטול אותו חודש נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..
אפי24/09/2012ואם בכל זאת אני אעשה את ההפסקה בהדרגה ואקח 250 מ''ג במשך חודש ואז אפסיק אז זה יהיה בסדר, לא יהיו בעיות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורי שינה אחרי 6 שניםרוני22/09/2012
שלום רב,
בת 25 אובחנתי כPTSD ובשבוע האחרון אחרי טיפול של 6 שנים בכדורי שינה זודורם / סטילנוקס הפסקתי לקחת את הכדור שינה הזה... כמובן שהשינה התערערה לי ומצאתי את עצמי לא זוכרת מה עשיתי לפני שבוע... קבעתי עם אנשים פגישות... שוחחתי איתם... קרו כל מיני דברים ואני לא זוכרת ...
השינה שלי עכשיו בלי הכדורים, כוללת המון התעוררויות והיא באה לי מאוד קשה אחרי שהייה של כשעה במיטה.. מאוד קשה לי בלי הכדורים אבל ההורים שלי אומרים שזה לא טוב ושאני מכורה [10 מ''ג מדי יום]
בקיצור, האם התופעות האלה נורמליות? מתי הסיוט יגמר? האם עלי לשוב ולקחת את הכדור הזה ולהפסיק לשחק עם עצמי משחקים של גמילה?
אודה לתשובה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורי שינה אחרי 6 שנים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/09/2012רוני שלום- לא ברור למה הפסקת ליטול את הכדורים הללו אבל בהחלט נשמע שזה לא היה רעיון טוב- תיתיעצי עם רופא מומחה- נראה שאת צריכה להמשיך וליטול אותם אם זה ניתן ואם לא להחילף לתכשיר אחר שיתאים לך יותר למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרובת משפחה במצב מאני ללא תרופותדני22/09/2012
שלום
(חשבתי שכבר שאלתי את השאלה הזו, אבל לא קיבלתי תגובה, ואני לא רואה אותה בפורום. אז אשאל שוב)
קרובת משפחה שלי, בשנות החמישים המאוחרות לחיה, סובלת משילוב של הפרעות נפשיות משנות העשרה שלה. האחבון הוא הפרעה דו קוטבית + סכיזופרניה פרנואידית. דברים רבים וקשים עברו עליה ועל המשפחה במהלך השנים. בגיל צעיר היו נסיונות התאבדות. היו כמה אישפוזים ארוכים (חצי שנה).
האשפוז האחרון היה לפני עשור. מאז היא נמצאת באיזון סביר, לוקחת תרופות ולא מגיעה הרבה למצבי קיצון.
עד לאחרונה.
בחצי השנה האחרונה היא עוברת פאזה מאנית, שהולכת ומחריפה. היא מלאת אנרגיה (דבר טוב כשלעצמו). מתקשה לישון. הפסיקה לקחת תרופות מכיוון ש"היא בריאה וכל האנשים כאן מסביב חולים". היא מתזזת כמו חיה פצועה, מתקשרת לאנשים שהיא בקושי מכירה, פונה לאנשים ברחוב. אקטיבית מאד, חלק ארי מזה אקטיביות סרק. אגרסיבית (מילולית, לא פיסית - אף פעם).
היא חיה עם אמה שלה בעשור האחרון, ועכשיו תעבור לגור לבד כי החיים אתה הפכו בלתי נסבלים עבור האמה.
ועתה לדילמה.
במשפחה יש קולות שקוראים לאשפז אותה. במצבה זה כנראה אומר אשפוז כפוי, כי היא לא חושבת שהיא צריכה עזרה כלשהי.
אני חושב שזו אפשרות איומה. לא בהכרח שגויה בכל מצב, אבל איומה. אשפוז כפוי זו פעולה אלימה ברמה כזו, שצריך סיבות מאד ברורות וקיצוניות למה לעשות אותה. זה גרוע בהרבה מכליאה בכח, כי באשפוז תהיה התערבות כפויה במערכת העצבים שלה.
ואני רוצה להבין בבירור מה הסיכונים. נכון, היום קשה מאד לתקשר אתה, היא עצמה מתקשה לתפקד, מבזבזת כסף שאין לה, שכנים נרתעים ממנה. אך היא לא מוצאת לנכון לקבל טיפול רפואי, ואני לא מוצא בינתיים במצב הזה הצדקה מספקת לאלימות הקיצונית של אשפוז כפוי.
אז, מה גרוע מזה יכול לקרות? אם היא ממשיכה לא לקחת תרופות, והמצב ממשיך להקצין - לאן הוא יכול להגיע? מה המחירים שהיא משלמת על המשך המנעות מטיפול רפואי?
תודה רבה
נ.ב. ברור לי לחלוטין שהתשובות שמתקבלות כאן לא מהוות עצה רפואית מוסמכת מכיוון שאין היכרות עם החולה. עם זאת הן מהוות עצה מועילה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק23/09/2012שלום דני.
אע"פ שאני ממש לא חסיד גדול של תרופות פסיכיאטריות, אני חושב שמקרה הזה שאתה מתאר אין ברירה אחרת מלבד אישפוז כפוי.
האפשרות השנייה היא להשאיר את המצב כמות שהוא. היה כבר מישהו שניסה את זה, חפש בגוגל "מנחם בן". הבן שלו עבר משבר פסיכוטי חריף, אבל הוא החליט שלא לאשפז אותו. כעבור חמישה חודשים הוא התייצב.
הסיכון העיקרי הוא בכך שהיא עלולה לפגוע בעצמה או בסביבתה ( במקרה של חשש לפגיעעה בסביבתה, השכנים יכולים להתלונן עליה).
במקרה הזה, אני רואה סוף לא טוב, כי ככל הנראה אחרי שהיא תתייצב, היא תגיע למסגרות שיקומיות שבהם מכריחים לקחת תרופות, שגורמות לתופעות לוואי שאינן מאפשרות באמת להשתקם, ולא נראה לי שמישהו יהיה מוכן לקחת אחריות.
כל טוב וגמר חתימה טובה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהישאלה21/09/2012
תרופה הנוגדת הדיכאון החזקה ביותר במדעי הפסיכופרמקולוגיה הנמצאת היום בשימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/09/2012מאוד אינדבידואלי.
מקרב קבוצת SSRI , ציפראלקס , מבחינת מהירות התגובה ופוטנטיות.
חוסמי אנזים MAO , מאוד פוטנטים, הרבה תופעות לוואי, לכן מעדיפים לשמור למקרים הכי עמידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)