פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    Eiv
    21/11/2012

האם מלאות בחזה שמורגשת כפחד היא חרדה כי אין לי פעימות לב חזקות יש לי אי שקט במחשבות שמנסות לנתח למה אני מרגישה כך אני עובדת ומתפקדת והעניין הזה שנים בא לי בגלים והייתי בטיפול כשזה היתפרץ בעיקבות משבר פרידה היום נשואה וילדים ומידי פעם זה מיתעורר ואני מנסה להבין למה ולא מצליחה אני לא מפחדת מכולם חוץ מדקירה לי משהו בעיקבות החרדה ואז נהיה חרדה מהחרדה אבל בלי דופק מהיר וזיעה פשוט מבוהלת מבפנים ותחושה שהפחד מכביד עליי וגם נורא מעציב אותי שיש לי את הדבר הזה למה לאחרים לא וחלק כן מה אנחנו לא בסדר בראש ?? אייך אתם מגדירים את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    21/11/2012

שלום לך
    כמובן שלא ניתן לאבחן דרך הפורום...מקווה של ציפית לזה..
    ככלל,החרדה יכולה לבוא בצורות שונות והביטוי הגופני איננו ביטוי לכל ההפרעות.
    למשל,הפרעת חרדה כללית GAD מגיעה ללא הסימנים הגופניים הללו אך היא מתבטאת בתחושת דאגה וחרדה מתמשכת ללא התקף ברור של PA
    גם הדאגה המקדימה של PD מופיעה כך.
    הכי טוב:גשי לפסיכיאטר להערכה והשקיטי את נפשך..
    שווה לך..
    תרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מויאפקס XR75
    מיקה
    21/11/2012

אני חושבת שבטעות דילגתם על השאלה שלי... מצרפת אותה שוב -

אחרי 3 שנות שימוש, אני מאד רוצה להגמל (בהדרגה, כמובן...) מויאפקס XR75, נראה לי שאני כבר יכולה בלעדיו.
    באחד הפורומים רופאה אמרה לי שניתן, רק לתקופת גמילה, לחצות את הכדור ולהמשיך כך כחודש ואחר כך להפסיק לגמרי.
    אשמח מאד לשמוע את דעתך וגם לדעת מה תופעות הלוואי הצפויות. אגב, בעלון של הכדור כתוב שאסור לחצות אותו ולכן אני מעדיפה לבדוק בעוד מקום. אני כמובן מעדיפה דרך זו מאשר לעבור עכשיו לכדור רגיל של 37.5 (שמחייב הליכה לרופא, מרשם, בית מרקחת וכו').

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מויאפקס XR75

הוספת תגובה

• גמילה מויאפקס XR75 - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    21/11/2012

שלום לך מיקה
    כדאי לנהוג על פי המלצת הרופא המטפל..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בעת נטילת כדורים
    gf
    21/11/2012

האם זה נכון שכאשר עושים פעילות גופנית בעת נטילת כדורים זה אומר בעצם שצריך להעלות את המינון של הכדורים? כי אז מערכות הגוף עובדות מהר יותר וזה גורם לכדור להשפיע פחות שעות כי מערכת הדם מנקה אותו מהר יותר?
    או שלהפך, אין קשר בין הדברים ומומלץ לעסוק בפעילות גופנית שגורמת לתוצאות טובות יותר יחד עם הכדורים?

הוספת תגובה

• פעילות גופנית בעת נטילת כדורים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    21/11/2012

שלום לך
    אין קשר בין מינון התרופות ופעילות גופנית.
    ככלל,פעילות גופנית משפרת את המצב הנפשי ולעיתים כמוה כהוספת כדור למצב ברוח..
    אז קדימה!
    4 פעמים בשבוע ל40 דקות פעילות גופנית מתונה!
    תהנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל וסרוקסט
    רינה
    20/11/2012

אני לוקחת כ9 חודשים סרוקסט, בהם עליתי 25 ק"ג. הפסיכיאטרית אומרת שעלייה ממוצעת כאשר נוטלים סרוקסט היא כ5 ק"ג, והעלייה הגדולה יכולה לנבוע מגורמים אחרים. בדיקת בלוטת התריס יצאה תקינה.

1. אילו בדיקות אחרות היית ממליץ לבצע?

2. אני לוקחת 30 מג סרוקסט ליום. הייתי רוצה לדעת באופן כללי כיצד מומלץ לרדת במינון בהדרגה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל וסרוקסט

הוספת תגובה

• עלייה במשקל וסרוקסט - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    20/11/2012

שלום לך
    הכי כדאי לבדוק זה כמה את אוכלת כל יום...
    קחי אחריות על ההשמנה שלך וצמצמי את הדיאטה-זה ממש עוזר!
    ומה עם פעילות גופנית?
    קדימה לדרך ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    גבי
    20/11/2012

חזרתי לעבודה אחרי הפוגה של 3 שבועות ויומים ראשונים היו בסדר קשה לי להסביר את זה אז אני ינסה , אחרכך ביום השלישי התחלתי לחשוב " מה אכפת לי " מה איכפת לי מזה או מזה ( כל דבר ) והריכוז שלי "הלך " . בים השלישי הרגשתי שמה שאני עושה זה בדיוק כמו ביום הקודם וזה גרם לי טירדה . וביום הרביעי עשו סרט בעבודה הרגשתי בסדר עם זה , וככה זה הלך .
    אחרי היום השלישי הגעתי למסקנה שאני לא בנוי לעבודה !!!!
    ועדיף לי שיקום , אבל אחרי שיחות עם ההורים שלי לא הגעתי להבנה שהמצב הזה עדיף על שיקום .( אני נותן שירות בעבודה ) .
    אני שוקל מה להגיד לפסיכאטר אם להגיד לו שאני לא בנוי לעבודה , אם כל הזמן אני חושב על ארוע ספציפי שהיה בעבודה , אני לפני שאני עושה משהו אני כאילו מנסה להתאים את עצמי לנסיבות ומכסה על ההרגשה הפנימית שלי בכך שאני מסכים עם כל דבר .
    זה מזכיר לי את השנה וחצי הקודמות שעבדתי שם וכל הזמן אני מעלה זכרונות\משווה וזה לא עושה לי טוב .
    נ.ב באותו שבוע שהתחלתי לעבוד התחלתי טיפול באסטו .
    בבקשה תיעצו לי כי אני לא יכול לסבול ככה כבר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/11/2012

שלום גבי,
    התקופה הראשונה בעבודה היא תקופת הסתגלות שבמהלכה באופן טבעי עלולות לעלות ספקות והרהורים שלפעמים אף מלווים בתחושת מצוקה וייאוש. מדובר בתהליך שחלק גדול מהאנשים עוברים כשמגיעים למקום חדש או חוזרים לעבודה אחרי הפסקה. אני ממליצה לא למהר לקבל החלטות בשלב זה אלא לתת לזמן לעבור ולאפשר לעצמך להסתגל למצב החדש. כמו כן, חשוב מאוד להבדק בתקופה זו ע"י פסיכיאטר כדי להעריך את מצבך ולשקול שינויים בטיפול במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מואיפקס XR75
    מיקה
    20/11/2012

אחרי 3 שנות שימוש, אני מאד רוצה להגמל (בהדרגה, כמובן...) מויאפקס XR75, נראה לי שאני כבר יכולה בלעדיו.
    באחד הפורומים רופאה אמרה לי שניתן, רק לתקופת גמילה, לחצות את הכדור ולהמשיך כך כחודש ואחר כך להפסיק לגמרי.
    אשמח מאד לשמוע את דעתך וגם לדעת מה תופעות הלוואי הצפויות. אגב, בעלון של הכדור כתוב שאסור לחצות אותו ולכן אני מעדיפה לבדוק בעוד מקום. אני כמובן מעדיפה דרך זו מאשר לעבור עכשיו לכדור רגיל של 37.5 (שמחייב הליכה לרופא, מרשם, בית מרקחת וכו').
    תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מואיפקס XR75

הוספת תגובה

• גמילה מואיפקס XR75 - תגובה

21/11/2012

שלום רב,
    קודם כל, מאחר והמינון של 75 מ"ג בפני עצמו הוא מינון נמוך, לא צפויות תופעות גמילה עם הפסקתו. מדובר בתכשיר עם שחרור מושהה כך שהפינוי שלו מהגוף מתרחש בתהליך איטי שאומר למנוע תופעות לא רצויות. אם חוצים את הכדור, מבטלים את התכונה של שחרור מושהה והופכים אותו לכדור רגיל של 37.5 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשת הבהרה קטנה...

מיקה
    25/11/2012

שוב תודה על התשובה.
    הצעתך הינה לחצות את הכדור ולקחת למשך חודש 37.5 מ"ג או לקחת פעמיים ביום מינון של 37.5 ולחאר מכן לרדת לחצי כדור ביום?
    המון תודות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשת הבהרה קטנה... - תגובה

25/11/2012

שלום רב,
    כפי שציינתי, עם הפסקת Viepax XR במינון של 75 מ"ג, הסיכוי לתופעות גמילה הוא נמוך, כך שאין צורך בנטילת המינון של 37.5 מ"ג, אלא אם הומלץ לך ע"י הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אייל
    20/11/2012

שלום אני בן 32 חולה בסכיזופרניה רציתי לשאול בקשר לטיפול חדשני של קסדה מגנטית למוח אם זה יכול לעזור לי ומה הסיכונים ? בתודה קובי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

21/11/2012

שלום קובי,
    טיפול בגרייה מגנטית או TMS משמש לטיפול בדיכאון ולא משמש לטיפול בסכיזופרניה והפרעות פסיכוטיות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של ציפרלקס
    gf
    18/11/2012

ככל שמעלים במינון של הכדורים זה אומר שהדיכאון יותר קשה, או שהסיבה שמעלים היא אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של ציפרלקס

הוספת תגובה

• מינון של ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

גם נושא חומרת הדיכאון אך גם מרכיב האובססיה והקומפולסיות.
    לא תמיד מינון גבוהה יעיל, מינון גבוהה של ציפראלקס, מעל 20 מ''ג, יכול להוביל לירידת דופאמין ותחושות של אפאטיה וחוסר הנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן חולה ומכחיש את מחלתו
    אבישי
    18/11/2012

שלום רב,

הבן שלי בן 32 אושפז מס. פעמיים בבית חולים פסכיאטרי.

והאישפוזים בכפיה מכיוון שהוא מסרב לקבל טיפול או להבדק אצל רופא כלשהוא .

היום הבן עוזב את הבית בטענה שאנו מציקים לו, מעלימים לו דברים, מאחר שמצבו הנפשי מדרדר.

החליט להשכיר חדר בבית מלון תמורת 200 שח ללילה . לאחר שבוע הגיע הביתה ושוב אותו סיפור מאשים אותנו שגונבים דברים ושוב עזב את הבית . הבן לא עובד , לא לומד ואין לו מסגרת והוא מתאכסן בבית מלון.

הבן משלם מהכספים שחסך בהיותו בריא.

מהעבר שלו ועד היום אנו רואים שאת הכסף שלו מבזבז על קניות מיותרים לדוגמא רכש רכב בסך 16.000 ש"ח חשד ברכב שמשמיע קולות ומכר אותו ב- 1000 ש"ח . ועוד...

בשיחת טלפון היום נשמע שהוא מדבר עם מתווך או סוחר ע"מ להשכיר חנות (לא ידוע לי אזור) התעניין כמה מטרים , כמה זמן , וכו...

ע"מ למנוע הוצאות מיותרות והסתבכויות מה עלי לעשות. אבקש ייעוץ ?
    ולמי עלי לפנות ע"מ לשכנע אותו לקבל טיפול או אישפוז מרצון אבקש עזרתם בתודה, האבא

תודה האבא, אבישי

לקביעת תור
    סגירה
    הבן חולה ומכחיש את מחלתו

הוספת תגובה

• הבן חולה ומכחיש את מחלתו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

אכן מצב מורכב,

1.יש צורך לנסות לגייס לעזרה, חברים, קרובים, אנשים שקרובים אליו, לנסות לשכנע לפנות לטיפול ועזרה.
    2.ניתן להעזר ברופא משפחה, עו'ס קופ'ח או עירייה (רווחה) לבקש בדיקה וביקור בית, ופניה לפסיכיאטר מחוזי לפי הצורך.
    3.יש לערב עו'ד, לפעול במישור המשפטי לשם מניעה של הסתבכויות , כל עוד במצב פסיכוטי וללא טיפול, הוא מוגדר כפסול דין וכל פעולה משפטית ( כגון מכירת רכב) לא תקפה וניתנת לביטול, ניתן להיתיעץ עם עו'ס מהרווחה גם בנושא זה.
    4. ניתן לכתוב מכתב לפסיכיאטר מחוזי, לתאר את המצב ולבקש את התערבותו.

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן חולה ומכחיש המשך

אבישי
    19/11/2012

דר' יונתן שלום, הבהרה
    אשתי ואני קיבלנו יעוץ מבית חולים ע"י פסיכולוג יותר מ 4-5 פגישות לא הועיל,
    עו"ס מעירייה היו אצלנו-בבית פעמיים, ללא תוצאות.
    ניסינו דרך חברים למרות שהבן שניתק קשר איתם.
    ניסינו בדרכי נועם, -אפסו כוחותני
    השאלה שהיא: האם משרד הבריאות יש לו את כלים להתמודד עם מצבים כאלו ללא אשפוז בכפיה? האם יש אנשי מקצוע שיכולים לבוא ולטפל בבעיה מסוג זה? אפילו תמורת תשלום
    אשפוז בכפיה לא יעיל במצב של הבן, מכוון וכאשר הוא מגיע לבית חולים דוחפים לו מינון גבוה בלי פרופרציה למצבו
    מניון גבוה פוגע לו בשרירים בעיניים (היום הוא ממצמץ) לכן זה מפחיד אותו עוד יותר לקבל טיפול, הבן לא אלים לא מסוכן לעצמו ולא לסביבה.
    אחרי אישפוז של כמה ימים הוא מבקש להשתחרר ואכן כן נעשה.
    בעבר קיבל רספירדל 2 מ"ג נראה על פניו זה מה שהוא צריך לקבל(מחילה אני לא רופא
    אבל זה מה שמתאים ומאפס את הבן.
    כמו שנאמר הבן בא הביתה בפחד ממהר לקחת בגדים מחליף מס' מילים עם כמה האשמות
    ובורח מהבית,כאילו שהבית עשה לו משהוא,
    הערה כל פרק זמן עובר לדבר אחר
    אשמח לקבל תגובה
    תודה -אבישי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שליטה בסוגרים
    שמואל
    18/11/2012

שלום רב.

זמן מסוים, אני מרגיש כי קשה לי יותר לשלוט בסוגרים (פעולת המעיים). אני בן 31.
    תמיד הייתה לי קיבה חלשה, וסבלתי משלשולים, אולם בזמן האחרון, זה החריף.

האם הדבר יכול להיות קשור לתרופות פסיכיאטריות שאני לוקח?
    Abilify 5 mg,
    Zipralex 10 mg

האם עלי לדווח על כך לפסיכיאטר שלי למרות האי נעימות הכרוכה בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אי שליטה בסוגרים

הוספת תגובה

• אי שליטה בסוגרים - תגובה

18/11/2012

שלום שמואל,
    התרופות שאתה נוטל לא אמורות לפגוע בתפקוד הסוגרים. ציפרלקס עלול התקופה הראשונה לגרום לעליה בתדירות של היציאות ו/או לגרום ליציאות רכות. מדובר בתופעה לא מסוכנת וחוללפת. בכל מקרה חשוב וכדאי להיבדק ע"י רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שמואל
    27/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    רויטל
    18/11/2012

כיצד ניתן לטפל בטיקים שנימשכים תקופה ארוכה וגוארמים ללחץ ,ופוגע בתיפקוד ניום יום?

2.האם המחשבה על זה משפיעה על הטיקים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

הטיפול בטיקים תרופתי , נוגדי פסיכוזה, הפחתת חומרים ממריצים.
    מתח ולחץ עלולים להחמיר במידת מה.. יכול להיות מרכיב נפשי.
    יש לשלול חוסר וויטאמין B12 ובדיקות דם כלליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדות
    איציק
    18/11/2012

שלום רב,

ידוע שהריטלין יכול להגביר חרדות.
    השאלה שלי היא האם תופעת ההגברת חרדות היא רק במשך ההשפעה של הריטלין (או אפילו כמה שעות אחר כך) או שהיא יכולה להמשך יותר זמן?

נניח ריטלין רגיל של 10 מ"ג שפועל 4 שעות. האם החרדות יתגברו רק ב4 שעות האלה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וחרדות

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדות - תגובה

18/11/2012

שלום איציק,
    ברוב המקרים, תסמיני חרדה כתוצאה מהטיפול בריטלין עלולים להופיע בזמן שלאחר נטילת הכדור ולחלוף עם תום ההשפעה (בהתאם לסוג התכשיר). יחד עם זאת, אצל אנשים רגישים ואלו שסובלים מהפרעת חרדה, ריטלין יכול לעורר או להחמיר את הפרעת החרדה הקיימת ולגרום לתסמינים או להחמיר תסמינים גם לאחר תום ההשפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת ציפרלקס בסימבלטה וקלונקס
    רפאל
    17/11/2012

שלום

אני כארבע חודשים מטופל בחרדה ודכאון ,כאשר לקחתי קודם ציפרלקס 10 מג במשך כמה שנים. מהלך הטיפול כלל העלאה הדרגתית של הציפרקלס עד 30 מג (כחמש שבועות כבר)במהלכה התווספה התרופה סרוקוואל.שלפני שבועיים הוחלפה בזיפרקסה 5 מג.בשבועיים אלה אני לוקח קלונקס 0.5 כמעט מדי יום בזמן לא קבוע. בנוסף עקב הטיפול האיטי היה צורך גם לטפל בטורדנות שנלוותה לזה.
    כעת הרופא החלטי להחליף את הציפרלקס בסימבלטה בטענה שהציפרלקס איבד את השפעתו או שלא מספק.
    השאלות:
    1.האם בנתיים להקפיד על זמן קבוע של לקיחת קלונקס ויועיל לאיזון בהרגשה עד שאוכל לשקול הפסקה שלו לגמרי.
    2.האם אכן יש צורך בהחלפת הציפרלקס או לתת לו עוד זמן.
    3.

הוספת תגובה

• החלפת ציפרלקס בסימבלטה וקלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

י ש להיצמד להמלצת רופא המטפל, בהחלט אופציה טובה.( סימבאלטה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רפאל
    19/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרפאל לגבי מה שכתבת

gf
    20/11/2012

יש כאלה שלוקחים כדורים ומרגישים כמו "זומבים" כלומר יש עליהם שכבת הגנה כימית שמצד אחד מפחידה את עצב והדיכאון אך מצד שני אין שמחה גדולה, כלומר נמצאים במין בית כלא נפשי באמצע... מה היה במקרה שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות: מפחיתה את העצב

gf
    20/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי

רפאל
    20/11/2012

יש כמה סוגי דיכאון או יותר נכון כיצד האדם חווה את הדיכאון.
    אצלי זה לא היה עם רגשות "עצב" אלא חרדה יחד עם "ריקנות מוחלטת" "ניתוק"
    וככל שהחרדה לא טופלה בהתאם זה הלך והחריף.
    ככל שהטיפול התאים באמת הייתה הרגשת זומביות ,וגם כעת בבוקר עד שעות הצהרים ופעמים בשעות אחרות יש את אותה חומה ...
    המון פעמים אני מרגיש "באמצע" אבל גם האמצע הזה הולך ומשתנה
    בבחינה של שבועות זה משתפר משבוע לשבוע
    גם לפעמים יש תחושת "אובר" של איזה עליצות מטופשת ..

איזה תרופות אתה לוקח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפאלללללל

gf
    20/11/2012

תראה, התחושת "אמצע" זאת התחושה הטבעית של כל אדם בחיי שגרה . השאלה אם ברגע שיש משהו עצוב או שמח אז התגובות הטבעיות של העצב או השמחה באות לך בטבעיות או שכביכול הכדורים מונעים ממך גם את העצב וגם את האושר.. כלומר, אם יש משהו שהתגובה הטבעית היא אושר זה יוצא ממך או שיש לך מן חומה "כימית" של כדורים שגורמת לך להרגיש באמצע כל הזמן?

אגב הציפרלקס הצליח להוציא אותך מהדיכאון(דיכאון קל או קשה?) ומהחרדה?
    לפי הבנתי את הציפרלקס נותנים ברגע שיש כמה כמה דברים(דיכאון,חרדה,הפרעה טורדנית כפייתית)

אני לא לוקח כדורים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצע כחומה

רפאל
    21/11/2012

האמצע זה אדישות וחוסר תחושת חוויה ,לא רק הנאה, אלא יכולת הרגשה של חוויה מלימוד טיול אכילה תפילה קריאה ראיה..

הציפרלקס במצבי לא עזר מספיק ובלי הקלונקס ותוספת של זיברקסה,סרקוואל או מה שלא יהיה לבד בכלל לא השפיע..

לצערי הפיסכאטרים הם לא בהכרח אנשים חכמים ויותר מתאימים את האדם לתבנית הטיפול ולא להפך.. ווכל תלונה שלי לגבי ההרגשה שיכנעה את הפיסיאטר ליותר טורדנות (למזלי הוא לא הצליח גם לשכנע אותי בזה)

הנס היה שהחלפתי פסיכיאטר.(אגב ההוא שהייתי אצלו נחשב מהשורה הראשונה..כנ"ל זה שכעת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על לוסטרל
    לילך
    17/11/2012

אני סובלת מחרדה חברתית וחוסר ביטחון עצמי ברמה די קשה משהו כמו 10 שנים. פניתי לטיפול, קיבלתי מפסיכיאטר מרשמים לתרופה בשם לוסטרל 100 מג" ליום (2 כדורים של 50 מג כל ערב). אני נוטלת את התרופה כבר שישה שבועות ובשישה השבועות האלה גם התחלתי לצאת יותר מהבית ולהסתדר יותר ואין לי מושג אם זה בגלל שאני יוצאת יותר או בגלל התרופות אבל אני מרגישה שיפור קל בחרדה ובביטחון, פחות הססנות וחששות ופחות מצב רוח ירוד.
    מדי פעם אני מרגישה חרדה לא מוסברת וסוג של מועקה עם עצמי לבד, וישנוניות וכאבי ראש, אין לי מושג אם זה קשור לתרופה. לפסיכיאטר נקבע לי תור רק לעוד שבועיים לכן אני שואלת כאן כדי להרגע.
    האם הגיוני שכל השבוע האחרון סבלתי מכאבי ראש חזקים בשעות הערב בגלל התרופה? ביומיים האחרונים זה הפסיק אבל היה שבוע שלם כמעט שבו כל יום סבלתי מכאבי ראש קשים. האם זה הגיוני שזה בגלל התרופה\? האם התרופה הזאת תגרום לי להשמין ולעוד תופעות לוואי אחרות ככל הנראה?
    בהתחלה נטלתי את התרופה בבוקר אבל בגלל שלא הצלחתי להרדם בלילות והיתי עייפה בבקרים החלטתי להעביר את נטילת התרופה לשעות הערב.
    אני לא בטוחה עד כמה התרופה עוזרת לי כיוון שעדיין יש לי חרדות פה ושם ואני עדיין לא מרגישה שיפור משמעותי, האם השיפור המשמעותי היה אמור להתרחש עד עכשיו? או שיש עוד זמן עד שבאמת אני צריכה להרגיש את השיפור הכי חזק תוך כמה זמן?
    האם המינון של 2 כדורים של 50 מג" כל ערב ביחד הוא בסדר?
    ואני לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כי זה רק גורם לי להרגיש יותר גרוע מנסיון של חצי שנה זה לא עזר לי. אודה מאוד אם יענו לי כאן על שאלותי ויתנו לי מידע שיוכל לעזור לי. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על לוסטרל

הוספת תגובה

• שאלות על לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

שלום לילך

תופעות לוואי של SSRI , כגון לוסטרל בין היתר זה כאבי ראש, בדר'כ חולף.
    לוסטרל ופריזמה נחשבות תרופות פחות משמינות יחסית לתרופות אחרות מקבוצת SSRI ( אך עדין ייתכן עלי במשקל, בדר'כ משני לשיפור במצב הרוח)
    100 מ''ג בהחלט מינון טיפול, ניתן לעלות במקרה הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה
    שאלה
    17/11/2012

כדורי חומצת פוליו אפשר לקחת ביום בלי בעיה ושלא תהווה סיכון,הגבול הבטוח והרצוי

לקביעת תור
    סגירה
    עד כמה

הוספת תגובה

• עד כמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/11/2012

אם הכוונה לחומצה פולית ,
    ניתן להתיעץ עם דיאטנית לשם תשובה מדויקת, מרכיב גיל, משקל, מצב גופני, תזונה ועוד..
    בארץ מקובל 5 מ''ג - 10 מ''ג, בהמלצת רופא.
    בארה''ב קיים תוסף משופר, יעיל לדיכאון עמיד, DEPLIN 7.5 מ''ג, השווה ל 70 מ''ג של חומצה פולית סינטטית.
    חומצה פולית שייכת לקבוצת B , מסיסים במים, עודף יוצא בשתן ולא גורם להרעלה ועודף בדר'כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה