מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהעדי17/10/2012
שלום שמי עדי יש לי חבר כבר שנתיים, חבר שלי אובחן כחולה במאניה דיפרסיה ואושפז לאחרונה בבית חולים פסיכיאטרי. משפחתו בקשר טוב עם המטפלים ומקבלים הכוונה מקצועית אך אני איני בקשר טוב עם המשפחה אז אני לא יודעת ממש איך להתנהג. הוא מתקשר אלי המון משם ומבקש מימני כל מיני טובות הזויות שאעשה בשבילו כמו להשיג לו את המחשב שלו וכ"ו וכל מיני אנשים שאני לא מכירה שהוא רוצה לדבר איתם. אני מודעת לכך שהוא איננו הוא כרגע ומן הסתם לא משיגה לו את הדברים שהוא מבקש ומתחמקת בתירוצים של "הבן אדם לא ענה לי" או שאם הוא מבקש מימני לנסוע לכל מיני מקומות להביא לו דברים אני טוענת שאין לי איך להגיע לשם וכ"ו. הוא רוצה שאבקר אותו מבקש מימני את זה כל יום בתנאי שאשיג לו את מה שהוא מבקש ושאני עונה בשלילה הוא כועס ולא מסכים שאבוא בלי זה... בבוקר שהוא קם הוא מדבר איתי בהגיון יחסי ומבקש סליחה על ההתנהגות שלו ועל בקשות אמש, אבל אחרי שעה בערך הוא חוזר להיות תובעני אלים מילולית ומאיים. לא זה מה שמפריע לי כי אני מבינה את המצב לחלוטין ולוקחת הכל בערבון מוגבל ויודעת שהוא מבולבל ואומר דברים שתלושים מהמציאות. השאלה שלי זה אם יהיה נכון ללכת לבקר אותו ללא מבוקשו, אם זה לא יזיק לו לטיפול בצורה כלשהי ואיך להתנהג שהוא מבקש מימני את כל הבקשות האלו כי הוא כועס שאני עונה לו תשובות כמו "לא עונים לי" וצורח עלי שאנסה שוב ושוב הוא כבר לא "אוכל" את ההתחמקויות שלי, האם אני צריכה לענות לו בשלילה ולהיות נוקשה איתו אם זה לא ירחיק אותו מימני לגמרי כי הוא יכעס כי אני רוצה להמשיך לדבר איתו זה חשוב לי להמשיך לרכוש את אמונו ולעמוד לצידו במצב הנוראי שבו הוא נמצא... אני לא יודעת איך להתנהג! אני חסרת אונים לחלוטין!!! אשמח לכל פיסת מידע בנושא נקרע לי הלב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
עדי17/10/2012ישנו איזה אדם שהוא הכיר שם שמתסיס אותו ומדליק אותו ולאדם הזה אין אף אחד שמבקר או מדבר איתו וחבר שלי כ הזמן מבקש גם שאתקשר לאנשים שקשורים לאדם הזה... האדם הזה משפיע עליו מאוד לרעה במצבו ושהוא לא לידו חבר שלי מתנהג בנורמליות יחסית אך כשהוא לידו הוא אחר לחלוטין האם יש דרך להרחיק בינהם? למי עלינו לפנות? ההשפעה שלו והנוכחות שלו בסביבתו מאוד חמורה וכל הזמן מדרדרת את המצב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסוף יתפוצץ
שמוליק17/10/2012שלום עדי.
אכן, את מתארת מצב קשה מאד.
ישנו משהו שאני בטוח שכדאי שתכונני אליו, וזה שהוא בסוף יגלה שלא עשית את מה שביקשת ממנו, ולא דיברת עם האנשים שהוא ביקש ממך לדבר איתם, אני אפשר לסדר אף אחד.
אינני רוצה להעביר ביקורת עלייך, אני לא חושב שמה שעשית זה לא טוב, אבל אני מציע לך להתכונן לזה. יכול להיות שכדאי לחכות עד שמצבו יתייצב, אבל מתי שהוא זה יקרה.
אינני יודע אם ניתן לעשות משהו כדי להפריד אותו מהחבר שמדרדר את מצבו.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה מוכרת עדי
F2020/10/2012כמי ששהה הרבה במחלקות פסיכיאטריות שכקראתי את התגובה השניה שלך הבנתי.
בהתחלה התכוונתי לפצוח לך שדברי תוכחה על כך שאת לא מתייחסת אליו כשהוא מאושפז אך כשהבנתי שמדובר על עזרה שלו למטופל אחר הכל נפל על מקומו.
אז דבר ראשון, להביא מחשב למחלקה סגורה זה לגמרי לא הזוי, חשוב רק שיהיה מקום לסגור אותו כאשר אין השגחה ושלא יתנו לאף מטופל אחר לגעת בו אחרת תוך יומיים שהוא שבור.מחשב הוא פתרון נהדר לשעמום הרב המאפיין מחלקות פסיכיאטריות.
אני רוצה שתחשבי טוב האם זה לא זלזול באדם לנפנף את הבקשות שלו? האם החבר שלך לא מרגיש שאת מזלזלת בו בכך שאת מנפנפת אותו?
האם המצב שלו הנוכחי(מאושפז במחלקה פסיכיאטרית) הוא זה שמאפשר לך לזלזל בו?
את צריכה להתנהג אליו כמו שהיית מתנהגת לאדם בריא לחלוטין....הוא צריך אותך והוא יודע את זה...הביקורים שלך מחיים אותו ונותנים לו כוחות נפש.
אחי התנהג אלי אותו דבר בטענה שהוא עובד ואינו יכול למלא את הבקשות שלי כל הזמן ורק פניה לגיסתי מניעה אותו להביא לי את הדברים שאני צריך.
לאחר השחרור האחרון שלי ובעקבות נתק של כמה חודשים ביננו יזמתי פגישה גישור במחלקה לקישרי משפחה שקיימת כמעט בכל בית חולים...בפגישה הזו אני הבהרתי לו
שאם הוא רוצה לאשפז אותי מיוזמתו שיקח אחריות גם לצרכים שלי במחלקה באם אין לו זמן לדאוג לצרכי במחלקה שלא יראה דאגה רבה רק באישפוז שלי ואיימתי עליו שאם זה קורה עוד פעם אני מתחיל להריץ אותו לבתי משפט( הוא חייב לי 80 אלף דולר).
לכן,תנהלי עם החבר שלך שיחה רצינית ותביעי את הערכתך לעובדה שהוא רוצה לעזור לחבר במחלקה ושזה מראה גם את הצד הבריא שבו אך את לא יכולה להיות הכלי שהוא מפעיל כל הזמן היות שגם לך יש חיים מעבר לשהות שלו במחלקה...תבקשי ממנו שיכין רשימה של דברים חשובים שהוא צריך ורק אותם תשדלי לעשות.
עדי, הבעיה היא שאנחנו כלואים במחלקה, אנחנו צריכים אספקה שוטפת של כביסה,ספרי קריאה, משחקים,מוסיקה,מחשב, סוכר, קפה, כוסות חד פעמיים..פינוקים..
כל מה שצריך בכדי להנעים את הזמן....
ואם את רוצה ליזום תביאי לו לוח ששבש ותבהירי לו שאם הם מאבדים את הקוביות זו בעיה שלהם ושיהי האחראי לשמור.
חפרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי f20
עדי20/10/2012אוי אני מצטערת... כנראה לא הצגתי את הדברים כמו שהם... אני חלילה לא מתעלמת מבקשותיו בכוונה או מזלזלת בו בשום אופן! ההיפך הוא הנכון הוא כל הזמן רצה ליצור קשר עם אנשים נורא שליליים מבחוץ וההתחמקות שלי מלעזור לו בזה היא בכוונה לעזור לו שלא יצור עימם קשר. כל מיני עבריינים למינהם. אני בקשר איתו כל היום ומעודדת ותומכת ומקשיבה להכל אבל ההתחמקויות שלי הן כדי להגן עליו. אין לו קשר לאנשים האלה ביום יום ומכיוון שהוא אינו צלול בדעתו כרגע הוא מבקש לדבר איתם ואני לא נענת לבקשתו! בכוונה שלי היא טובה, כל בקשה הגיונית אחרת אני ישר נענת אליה. הוא היה גר איתי ואני שולחת לו כל הזמן בגדים נקיים ואוכל ופינוקים שהוא אוהב לשם עם המשפחה שלו כי לי לא נותנים לבקר אותו לצערי כי אני לא קרבה ראשונה וזה הורס אותי... הוא נעזר בי המון ואני עושה את זה מכל הלב והנשמה ואוהבת אותו כמו תמיד ושם בשבילו בכל מה שיצטרך רק לא בדברים שיזיקו לו... הוא נחשב "כמסוכן לעצמו ולציבור" לפי התיק שלו ולכן עדיף שלא יצור קשר עם אף אדם שלא קרוב אליו... מצטערת שמדבריי הבנת משהו אחר , הכוונות שלי היו אחרות לגמרי. אעמוד לצידו תמיד לטוב ולרע! פשוט לא רוצה לסכן אותו... בגלל זה התייעצתי פה אם נכון לבקר אותו או שזה יעשה לו יותר רע, יש לו משפחה מדהימה שלא עוזבת אותו לרגע, רק לי לא נותנים לבקר אותו לצערי, היום הוא נשמע הרבה יותר טוב מקווה שאם יועבר מהמחלקה הסגורה יתנו לי אני בטוחה שזה יוכל לעזור לו המון... תודה רבה לכולם על התשובות ושבוע מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי קשר למהות אני אציג זוית שונה
F2021/10/2012את נשמעת לי בחורה נחמדה מאוד וחברה אוהבת לכן דברי לא באים ממקום של שיפוטיות אלא לנסות להציג לך את זוית הראיה של המאושפז.
"הוא כל הזמן רצה ליצור קשר עם אנשים נורא שליליים מבחוץ וההתחמקות שלי מלעזור לו בזה היא בכוונה לעזור לו שלא יצור עימם קשר"-באיזה זכות את מקבלת את ההחלטה בשבילו...את לא מעוניינת ליצור עימם קשר, תנהלי עימו דיון או שפשוט אל תסכימי ...זאת זכותך! אבל הגישה שלך היא גישה אל ילד קטן חסר שיפוטיות וזה מזלזל ופוגע.(אולי הוא באמת חסר שיפוט אבל הוא עדיין בוגר ולכן לדעתי המעשה חייב לבוא בהסבר והסכמה).
"ומכיוון שהוא אינו צלול בדעתו כרגע הוא מבקש לדבר איתם ואני לא נענת לבקשתו! בכוונה שלי היא טובה, כל בקשה הגיונית אחרת אני ישר נענת אליה."- את לא רוצה להענות לבקשתו? תגידי לו..הוא אדם בוגר....הוא לא ילד קטן.
"כי לי לא נותנים לבקר אותו לצערי כי אני לא קרבה ראשונה וזה הורס אותי... " - לא מובן...מי לא נותן לך? הצוות? אין מגבלה לביקורים..גם לחברים מותר לבקר ...בכל ששת האישפוזים שלי מבקרים אותי בתוך המחלקה הסגורה מלא חברים...תבדקי את הנושא...הם פוגעים בו!.
מתוקה....ההגדרה שלי כאשר מעלים את הת.ז. שלי במשטרה היא "חולה נפש אלים ומסוכן" ואף פעם לא אמרו לי אסור להכניס חברים..חסר להם שהיו מעיזים.
עדי , קהילת נפגעי הנפש זו קהילה נרמסת כל חייה הן בגופה(קשירות,חשמל, זריקות) , הן בכבודה (בדיחות על כדורים ועל חולי נפש שנחשבים לגנאי) והן בממונה (מינוי אפוטרופוסים מושחתים הן חיצוניים ולעיתים גם בתוך המשפחות) ע"י החברה והסטיגמה...תעשי מה שאת יכולה שהחבר שלך ירגיש אדם בעל כבוד..תתיעצי איתו, שתפי אותו בהחלטות שלך כשווה בין שווים..רק כך תרכשי את אמונו ואהבתו הבלתי נדלית....לפחות את.
איזה כיף לחבר שלך שיש לו אותך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהF20 - אהבתי את מה שכתבת
שמוליק21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012התשובה תלויה במה שאת חשה והאם הביקר יכול לתרום למצבו הנפשי, לעודד ולשמח. באם את משוכעת שהביקורים יובילו למתחים ומצבי דחק, אז כדאי לוותר ולדחות את הביקורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיימיטל17/10/2012
שלום לרופא,
אשמח למענה לכמה שאלות לגבי אביליפיי שנלקחת לדיכאון.
-מתי ליטול אותה?
-האם גורמת לנשירת שיער?
-האם היא אנטי דיכאונית בפני עצמה? אם לא, עם איזה כדור אנטי דיכאוני מומלץ לשלב אותה? יש לציין שכמעט אף תרופה לא הועילה לי פרט לנרדיל. אם לא תהיה ברירה, אשלבה עם נרדיל.
-אילו תופעות לוואי יש לה?
המון תודה מראש!!!!
לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012אביליפי נוגד פסיכוזה דור 3 , מייצב קולטן דופאמין, במינון נמוך יכול להיות יעיל בדיכאון.
בשלב ראשוני יכול להיות מלווה אי שקט קשה, אשר מחייב לעתים נוגדי חרדה.
נשירת שיער לא תופעה שכיחה.
יש לברר את נושא הדיכאון, מיפוי תרופתי מסודר ( תרופה, מינון , תקופה, תגובה ?? )
יש לברר מצב גופני ותזונה ולפעול בההתאם.
לעתים נוגד פסיכוזה מאוד יעיל, במיוחד במצב של ייאוש וחוסר תקווה.
סרווקאל XR מאוד יעיל במינונים של 300 מ''ג ( ומעלה לפי הצורך)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר דוידאור
נטע18/10/2012שלום ד"ר,
תודה על המענה!
-מתי רצוי ליטול אותה?
כאמור פרט לנרדיל אף תרופה לא סייעה לי.
-בכל מקרה עם מה מומלץ לשלב את האביליפיי?
בברכה ותודות רבות לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בדיכאון אבל המצב קשה מנשואאנונימי3017/10/2012
לא יודע איך להסביר מה עובר עלי,אבל אני בדרך למקום שאין ממנו חזרה.
החיים שלי נוחים ונעימים עד מאוד,אבל יש לי בעיה חמורה.ממש חמורה שהתחילה לפני שבועיים,שאני לא יודע איך אפילו לבטא במילים.או בכתב או בכלל.
אבל אנסה.
מאז השבועיים האחרוניים אני לא מאמין שאני קיים,שיש לי נשמה חיה ופועלת שאני לא יודע מי אני ולא בקטע הרוחני פילוסופי, פשוט עובד על אוטומאט עושה מה שהורגלתי לעשות.אני כרגע חי בחול ובעל עסק מצליח.בן 30 שעשה כבר כמה דברים מוצלחים בחייו.לא יודע מרגיש אבדון ולא דיכאון.
מפחד שאני מתחיל לפתח משהו קשה ונורא.
חייב עזרה ומפחד שלא יהיה אפשר לעזור לי לעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בדיכאון אבל המצב קשה מנשוא - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/10/2012שלום רב,
מהודעתך עולה כי המרכיב המשמעותי במצב שאתה סובל ממנו הוא קודם כל חרדה. כדי להבין יותר טוב את מה שעובר עליך, כדאי להתייחס לנסיבות בהן התפתח המצב, למשל האם חווית מצבי דחק לאחרונה, שינויים משמעותיים (ואולי לא מאוד משמעותיים) בחיים, שינויים במצב הבריאותי שלך או של הקרובים לך, מעברי מסגרת וכד'. חשוב לציין כי גם שינויים חיוביים בחיים מהווים לעיתים גורם דחק ועלולים להביא לשינויים במצב הנפשי. לא ניתן לאבחן את המצב דרך הפורום וללא בדיקה, אך ללא ספק, ניתן לעזור לך ומומלץ כי תפנה לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,אומנם זה נכון חלקית אבל
אנונימי3017/10/2012אני מרגיש שאין חיבור בין הפנים המחשבות שלי, למי שאני,כאילו מחשבה טורדנית השתלטה עלי פתאום.אכן נפגשתי מהחברה שלי לאחרונה אבל לא משהו ריגשי מידי.אני טובע במחשבות ומפחד להכנס לסוג של מצב של שיגעון מחלה נפשית.בגדול לא נראה לי שמישהו יבין או אוכל להסביר.אבל קשה לי ממש,עד בילתי אפשרי. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להתחיל טיפול בטלפון ?
אנונימי3018/10/2012אני חושב שזה די דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזודיאזפינים השוואהתותי16/10/2012
לורוואן אסיבל קלונקס ו אובן מה ההבדלים מבחינת ההשפעה תוך כמה זמן עובד או עובר הדם מה מה הוא קנה המידה שהרופא מחליט לפיו מינון ואיזה הכי הכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזודיאזפינים השוואה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/10/2012שלום רב,
כל התרופות הן תרופות הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים. השפעתן של כולן מתחילה כעבור כ-20 דקות חצי שעה מרגע נטילתן. משך ההשפעה לעומת זאת הוא שונה. לוריוון משפיעה למשך כ-3-6 שעות, קלונקס כ-8 שעות ואסיוול מעט יותר מזה. חשוב לציין כי משך ההשפעה מושפע גם ע"י גיל המטופל (ארוך יותר אצל אנשים יותר מבוגרים), משקלו ומאפיינים רבים נוספים. הבחירה בתרופה הספציפית נעשית על סמך מאפיינים של הבעיה ממנה סובל ועל סמך מאפיינים של המטופל (גילו, מחלות נוספות וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן מחצית החיים של אסיול הוא 24-100
דני11/10/2014שעות וקלונקס מעל יום אז למה הוא משפיע רק 8 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הסרוקסט החדש שמיוצר ברומנימשה16/10/2012
שלום,
גיסי לוקח 12 שנים סרוקסט שיוצר בצרפת.
לפני כמה חודשים הייצור עבר לרומניה ותופעות הדכאון וחרדה מהם סבל חזרו
כתוצאה מהסרוקסט שמיוצר ברומניה.
האם נבדק ההרכב של התרופה?
מה ניתן לעשות?
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם הסרוקסט החדש שמיוצר ברומני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012החומר הפעיל אמור להיות זהה.
יש להייעץ עם רופא מטפל, לבדוק ולהעריך את השפעת התרופה הנוכחית, ולשקול שינוי טיפול לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השפעת סרוקסט נעלמת?מיקי16/10/2012
שלום, אחי מטופל במשך 10 שנים בסרוקסט 20 מ"ג בכל יום. בימים האחרונים חזרו אליו תופעות חרדה למרות שהשימוש בתרופה הוא כרגיל. האם ההשפעה של תרופה זו פוחתת במהלך הזמן? מה עליו לעשות? תודה. מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השפעת סרוקסט נעלמת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/10/2012אכן לפעמים יש צורך לעלות מינון. עליו להיבדק באופן מסודר, לברר את המצב הגופני , נפשי וסביבתי, להעריך את המצב הקליני והסיבה להחמרה ולבנות תוכנית טיפול בהתאם בעזרת איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש, התרופות לא עוזרותמיכאל16/10/2012
שלום,
אני מאובחן מ2008 כסובל מדיכאון. מאז ניסיתי 7-8 סוגי תרופות לטיפול
בדיכאון ואף תרופה לא יעילה מספיק. התרופה הנוכחית שאני לוקח היא ציפרלקס
40 מ"ג, אני מרגיש שמאז לקיחת התרופה יש שיפור בסילוק מחשבות מטרידות
אבל השיפור לא מספיק משמעותי. עדיין המצב רוח ירוד, תאבון מוגבר מאד, עייפות,
חוסר מוטיבציה ואי שקט.
לפני זה לקחתי איקסל וגם לא עזר.
בנוסף עברתי טיפול פסיכולוגי גם פרטני וגם קבוצתי במשך 4 שנים.
אני כבר כ"כ מיואש, כל האופציות הקיימות לטיפול לא מועילות לי.
אתם חושבים קנביס יכול להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש, התרופות לא עוזרות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/10/2012היי מיכאל ניתן להבין את הייאוש.
חשוב לברר ראשית את המצב הגופני, בירור טסטוסטרון והורמונים אחרים, יש לברר את מצב התזונה ותוספני המזון, בדיקה של וויטאמינים בדם ואו הומוציסטין יכול לכוון רבות במקרה של עמידות לטיפול בדיכאון,
המרכיב הפסיכולוגיי חשוב והכרחי, אתה מוזמן לקרוא באתר שלי לגביאפשרויות שונות.
הטיפול התרופתי חייב להיות ממוצה כולל נוגדיפסיכוזה ומייצבי מצב רוח לפי הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכאל16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדת מהתרופה המסוכנת הזאתשירי16/10/2012
הרופא רשם לי את התרופה קלונקס 0.5 מ"ג ואמר לי להתחיל לקחת אותה בבוקר ובערב למשך 30 ימים.
האם זה לא מינון גבוה מדי? מה עלולות להיות ההשלכות שלו?
תופעות לוואי של קלונקס clonazepam
מספר תופעות לוואי של קלונקס clonazepam כוללות:
* דיכאון (או החמרת דיכאון קיים)
* בעיות יציבות, נפילה לעתים תכופות במיוחד (מסוכן במיוחד אצל קשישים)
* מחשבות אובדניות
* קשיי נשימה
* בעיות זיכרון
* חרדה, התרגשות, או תסיסה
* עוינות, תוקפנות, זעם
* נדודי שינה (ראה קלונופין תופעות לוואי)
* הזיות
* סימנים של תגובה אלרגית, כולל פריחה בלתי מוסברת, כוורות, גרד, נפיחות בלתי מוסברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת מהתרופה המסוכנת הזאת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012מדובר במינון סביר למצבי דחק וחרדה קשים.
תופעות הלוואי שרשמת לא שכיחות , התופעה היותר שכיחה, ישנוניות, ירידה בריכוז, איסור לערבב עם אלכוהול, דיכוי נשימה.
אך אם נוטלים את התרופה בזהירות ותחת מעקב רופא לזמן קצר , אין סכנה ממשית בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסוראלי15/10/2012
אני לוקח אפקסור 75 בבוקר איך שמתעורר על בטן ריקה האם אני גורם לעצמי נזק רציני בכך?
יודע שצריך לאכול לפני אבל לא רעב בבוקר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/10/2012המטרה ליטול לאחר אוכל זה לימנוע תופעות לוואי הקשורות למערכת העיקול, אם אין תופעות לוואי אין בכך סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור שאלה נוספת
אלי18/10/2012האם התופעות שהכדור גורם זה כאבי בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012בהחלט, לכן חשוב להתחיל במינון נמוך ולאחר אוכל ( כמו בכדורים ממשפחת SSRI )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ציפרלקס עם אלטרולטשלי15/10/2012
האם יש מניעה לקחת 10 מ"ג אלטרולט+10 מ"ג ציפרלקס, מנסיון השילוב עזר לי בחרדות ולהדגבר על תופעות הלוואי שנבעו מהציפרלקס כמו רעידות. היום אני לוקחת 20 מ"ג ציפרלקס ורוצה לחזור לשילוב הנ"ל שעזר לי יותר.אני בת 28 וסובלת מחרדות. בתודה, שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ציפרלקס עם אלטרולט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/10/2012אכן יש מניעה ואסור לשלב, סכנה לסרוטונין סינדרום, מצב מסכן חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה15/10/2012
מהם שימושי הoff label בלפונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/10/2012בגלל המורכבות ותופעות לוואי הרבות, אין , פרט למצב פסיכוטי עמיד או מצב קשה של אובדנות ואו שתית מים קומפולסיבית עמידה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך כדאי לספר לחבר שלי על הפרעה?נעם14/10/2012
שלום רב, אני בת 29, יש לי הפרעה בי פולארית ואני מטופלת בתרופות. כבר למעלה מחצי שנה שלא היתה לי אפיזודה שקשורה להפרעה. יש לי חבר, אנחנו יוצאים ביחד 5 חודשים ומאוד טוב לנו ביחד. השאלה שלי היא איך כדאי לספר לו על ההפרעה שלי ועל עצם העובדה שאני לוקחת תרופות פסיכיאטריות? אני חושדת שכל העניין התגלה לו בגלל שהיה לי ניתוח אפנדציט לפני יומיים והוא היה איתי ואולי שמע כשעניתי לרופא ששאל אותי איזה תרופות אני לוקחת. ככה שיש שני דברים שמטרידים אותי: 1. האם הוא כבר יודע ואם כן, מה הוא חושב על זה? 2. איך לספר לו את זה מבלי שזה יישמע כאילו אני פגומה.. אציין שאין לי ניסיון רב במערכות יחסית ושזה החבר הראשון הרציני שלי. אני בד"כ לא מדברת עם הקרובים שלי על ההפרעה שלי. מתוך כל החברים שלי, רק שתי חברות באמת יודעות את כל הסיפור. היה לי קל יחסית לספר להן כי הן מכירות אותי מגיל חטיבת הביניים וידעו שעברתי תקופות לא קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף-
נעם14/10/2012רק אוסיף, שלא אושפזתי מעולם בבית חולים פסיכיאטרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אפילו מעלה
שמוליק15/10/2012שלום נועם.
אני בהחלט מסכים עם דבריו של ד"ר דוידאור.
עם זאת, אני חושב שזו אפילו מעלה.
עצם זה שהתמודדת הן עם הקושי שהיה לך, והן עם החשש מסטיגמה חברתית, מעיד על יכולת להתמודד עם קשיים.
זוגיות תמיד מלווה בקשיים, ואת תדעי להתמודד איתם טוב יותר ממי שלא יודע מה זה קשיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך כדאי לספר לחבר שלי על הפרעה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012היי
אם הכוונה שלך רצינית, מומלץ שתשתפי אותו ובהקדם, אם הכוונה לא רצינית, חתונה, אז לא חובה.
ממליץ לך לקרוא קצת בווקיפדיה , מפורסמים והפרעה דו קוטבית, הרבה מפורסמים סבלו וגם ראשי ממשלה, ניתן לחיות באופן נורמטיבי כל זמן שמאוזנים.
לאחר שתכירי את החומר המעודד( פחות מפחיד) , תנסי להציג לו בזמן המתאים, את הנתונים, לשים דגש על נורמטיביות ולא החולי ...
אם הוא אוהב ומכיר אותך מספיק, לדעתי יקבל זאת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת בי פולאירת והפרעת אישיות גבולאווה14/10/2012
קרובת משפחתי בת 62 הוגדרה בעבר כסובלת מהפרעה דו קוטבית לרוב עם מצבים היפומאנים .בנוסף הוגדרה כהפרעת אישיות גבולית.
רב חייה הדיכאון שלט מטופלת בלמיקטל וכרגע לא לוקחת טיפול אחר פסיכיאטרי. משתמשת לעיתים ב1 גרם קלונקס ליום.
לפני כשבועיים החל פעם ראשונה גל מאני שלא מאופיין בבזבוזים אלא יותר במה שנראה כמו גלישה פסיכוטית .חושבת שכלי התקשורת השונים עוסקים בה. מקבלת רמזים ונמצאת חצי במציאות וחצי בדימיונות שווא. זה מלווה כמובן בפרנואידיות ומגלומניות
שאלותי? היא משכנעת את עצמה שהיא שפויה כהגדרתה וגם עימות עם המציאות ניראה כעוזר לזמן קצר בלבד. כמובן שאינה רוצה ללכת לפסיכיאטר. כרגע לא פוגעת באחרים או בעצמה.היא לא עובדת ונמצאת ימים שלמים בבית לבד או יוצאת ונוהגת לכל מיני מקומות.
האם נהיגה מותרת או מסוכנת הרבה יותר מהרגיל? האם נכון להשאיר אותה לבד שעות ארוכות? כנראה שיהיה קשה לשכנע אותה בתקופה הקרובה לקבל טיפול ללא כפייה.
מה עושים בנתיים? אנו דואגים מאד
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת בי פולאירת והפרעת אישיות גבול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012לא מומלץ נהיגה, באם קיימת מסוכנות לפגיעה עצמית- אסור להשאיר לבד.
יש לערב רופא מטפל, משפחה , עו'ס מקופ'ח, רווחה, משפחה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטיוםשירי14/10/2012
האם אתם ממליצים על התוסף לקטיום?
האם לקטיום זה תחליף לקלונקס?
לקטיום ® – Lactium
כתוב שלקטיום הינו מוצר חדש ויעיל המפחית מתח וחרדה ויוצר תחושת רגיעה התורמת גם לשינה טובה יותר.
ללקטיום פעילות מרגיעה על מערכת העצבים המפחיתה מתח ולחץ נפשי, מקטינה מתסמיני החרדה ומקלה על הירדמות בלילה למתקשים בשינה.
מספר מחקרים קליניים בוצעו לגבי לקטיום והיבטים שונים של סטרס פיזיולוגי ופסיכולוגי. נמצא כי לקטיום הינו מוצר סימפטומטי הפועל במספר דרכים על איזון הגוף והנפש. השפעתו ברמה הפיזיולוגית מתבטאת בהפחתת רמות הורמון הסטרס קורטיזול ובאיזון סימני הגוף החיוניים בזמן מתח כגון דופק ועלייה בלחץ הדם. השפעתו הפסיכולוגית באה לידי ביטוי באיזון תגובות רגשיות, בהרגעת הנפש ובתמיכה בביצועים הקשורים במתח שלפני: מבחן, טיסה, אירוע חשוב וכיוב'.
ללקטיום יש גם השפעה אדפטוגנית: נמצא כי הלקטיום לא רק מקל על מצבי מתח וחרדה, כי אם גם מגביר את עמידות הגוף והנפש למצבים אלו. ממצאים אלו הופכים את הלקטיום לרכיב חשוב, בעל יעילות טיפולית גבוהה להפחתת מצבי סטרס אקוטיים וכרוניים.
ממצאים אודות מגנון הפעולה של הלקטיום מראים, כי בדומה לתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים
הוא נקשר לרצפטורים של GABA (מתווך עצבי במערכת העצבים). יעילותו הרבה של הלקטיום נגזרת מכך שהוא עובד בצורה דומה לתרופות ההרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים, אך בניגוד להן הוא אינו ממכר, אינו יוצר תלות ולפיכך מתאים לשימוש גם בטווח הארוך.
מחקרים מראים כי הלקטיום עשוי לסייע גם לאלו המעוניינים להפסיק את השימוש בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים וללא קשיי הגמילה האופייניים לתסמונת הנסיגה (התפרצות של חרדה ואי שקט בעקבות הפסקת התרופה). ניתן לקחת לקטיום במקביל לשימוש בתרופות ותוך כדי הפסקה הדרגתית שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012כאשר נוטלים נוגדי דיכאון וחרדה , לא מומלץ להוסיף תוספות( פרט לוויטאמינים) , לא ברור מי הכין ומה בדיוק מכיל, סיכון לתופעות לוואי מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה תוסף תזונה
נעמי28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה תוסף תזונה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/05/2013עדין, תוספי מזון עלולים לגרום לתופעות לוואי קשות בשילוב עם נוגדי דיכאון, לדוגמה , L טריפטופאן בשילוב עם SSRI = סכנה לתסמונת סרוטונין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו לא ידעתי
נעמי31/05/2013איך אני יכולה לדעת שכל התוספי תזונה שלי לא מתנגשים עם התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזבוז זמן
מור31/05/2013במקרים של דיכאון וחרדה לקחת לקטיום זה כמו לשים כוסות רוח למת.
לקחתי תקופה ארוכה לקטיום ובתקופה אחרת רגיעון של הדס. קשקוש אחד גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הלקטיום נחשב סדטיבי
לינדה18/12/2013קראתי שבמידה ויש נדודי שינה שמלוות בהפסקת נשימה ו/או בעיות נשימה מומלץ לא לצרוך חומרים סדטיבים. האם הלקטיום נכלל בזה או שאפשר לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטיום שמקטיום
מור18/12/2013לקחתי לתקופה של 4 חודשים,בכל הבל הבלים, אם את רוצה שינוי תתחילי עם כדורים על בסיס קבוע נ-ק-ו-ד-ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי לקטיום והחיים נראים אחרת ללא
אשר סופר04/06/2015אני לוקח לקטיום נגד חרדה וסטרס וזה עוזר לי מאווד הרבה יותר טוב מה קולנקס ומכל התרופות הכימיות שמכניסות עוד יותר לדיכאון השם ישמור לא לגעת הכימי כלום זה יגמור לכם את החיים וכל מפעלי התרופות השם ישלם להם על הסבל שהם גורמים לאנשים ביודעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמליצי לאחותך על תרופות כימיות
הידד לגראס05/06/2015איך אתם מסוגלים ...
בידיעה שזה גורם כך כך הרבה נזק, להמשיך להמליץ לאנשים לקחת תרופות כימיות במקטם תוספי תזונה טבעיים שיכולים לעשות נפלאות עם הגוף?
לכו לעזעזל כולכם
אתם צריכים להתבייש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מטופל מגיב אחרת
שמוליק07/06/2015שלום מור.
אינני רופא.
הנסיון האישי שלי עם תרופות לא היה טוב, ותאמיני לי, כשהתחלתי לכתוב בפורום לפחות לפני שלוש שנים, הייתי משתמש בביטויים הרבה יותר חריפים. את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום ולראות בעצמך.
מה לעשות שישנם מטופלים שבשבילם התרופות הן ממש בגדר הצלה...
אני יכול להבין ולהכיל את הכאב, אבל נראה שצריך להסתכל עלהדברים בצורה יותר נרחבת ואמיתית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת על התרופות הפסיכיאטריות עמוקה
פליקס08/06/2015מאד, ואף אחד לא יעיז לגלות אותה לאזרח הפשוט. זאת תעשייה שמגלגת המון כסף,וההשפעה שלהם על המוח זה דבר שלא הייתי ממליץ לאף בן אנוש לעבור,זה ףשוט לא פייר לקחת כאלה כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעלי אינטרסים מאד חזקים
פליקס08/06/2015שלא משנה מה האמת עך התרופות האלה ושהם לא ידידותיות לבן אדם,זה לא יעזור,מי שיכול לא לקחת שלא יקח שיברח ולמי שאין ברירה אין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא נכון
מנוסה08/06/2015תיאורית הקונספירציה לא מחזיקה מים.
העובדות הן, שרוב רובם של המטופלים מדווחים על שיפור משמעותי באיכות החיים בעזרת תרופות, בהשוואה למצבם ללא טיפול.
אתה כנראה שייך לאותם החולים שלא זכו לטיפול טוב . מומלץ לבדוק פעם נוספת כיצד להשתפר. מומלץ מאוד חוות דעת נוספת, רפואה זה לא מדע מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנוסה-לא נכון בפירוש!!
הידד לגראס08/06/2015פשוט לא נכון החרטות שאתם מנסים למכור!
כדורים פסיכיאטרים זה דבר פוגעני! לא אומרת שזה לא יכול להועיל או לשפר מצב רוח ...אבל זה משבש בדרך 1001 דברים אחרים בגוף! אני נסתי כמה כדורים וכמה פסיכיאטרים-כל כדור היה יעיל כדי לשפר לי את המצב רוח אבל כל כדור גם גרם לי לעייפות נוראית וחולשה ! מי שיכול להימנע -שימצא פתרון אחר! ולדעתי אנשים שלא בדיכאון נוראי קשה קיצוני ועובר כל גבול כן יכולים להימנע מלקיחת כדורים פסיכיאורים והתמכרות להם!פשוט ככה!
אין מה להמשיך את הדיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שאין צורך להמשיך את הדיון
שמוליק08/06/2015שלום.
אני כבר כתבתי את דעתי.
אני כמו מור. התרופות הזיקו לי יותר מאשר הועילו, אבל כל מטופל מגיב אחרת, ומנוסה הוא אחד מהם, ויש עוד הרבה כמותו.
עם מנוסה כבר היה לי בעבר דיון סוער, ויצאנו ממנו מיודדים :-).
לדעתי, העובדה שכל אחד מהמשתתפים בפורום עבר התמודדות עם קשיים נפשיים נותנת תמריץ ועידוד למשתתפים אחרים בפורום, וזו עובדה שהיא הרבה יותר חשובה מאשר השאלה האם להתמודד עם תרופות או לא.
צריך לכבד כל מתמודד, בין אם הוא משתמש בתרופות ובין אם לא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור אוליי קיצוני אבל זה לגיטימי
שים08/06/2015כל תחום הבעיות הנפשיות פשוט מתסכל..
זה כבר ידוע ואין מה לדסקס על כך שהידע על הבעיות הללו עדיין בחיתוליו ויותר לא ידוע מאשר ידוע.
הפסיכיאטרים במיוחד בכל הענף הזה ברפואה הרשו לעצמם לשחק עם המוח האנושי במכות חשמל ,התערבות כימית וכדו..
וזאת למרות שהם יודעים היטב שמה שהם עושים זה בסופו של דבר ניחוש...ניחוש שפוגע לרוב במוח ובגוף.
לפסיכיאטרים אין אף כלי אובייקטיבי לקביעת בעייה נפשית ולכן אסור להם לטפל
אני מקווה שיקומו יום אחד רופאים אובייקטיביים ומדעיים יותר אשר יחליפו את הפסיכיאטריים והאנשים אשר כל כך סובלים מהבעיות הללו יהיו יותר בשלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות מ SSRI
מנוסה09/06/2015מור שלום,
עייפות מאסטו או SSRI אחר או SNRI זה מאוד נפוץ ומתסכל וגורם לאנשים לפתח "'אנטי" חזק מאוד נגד כדורים, ובצדק. הפתרון: מוסיפים אדרונקס או וולבוטרין והבעיה נפתרת (טיפול משולב של 2 כדורים). זה מאוד מקובל. נסי למצוא רופא מומחה שמכיר את אופן הטיפול הזה, תחזרי לפה ותודי לפורום ובעיקר לרפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תקשיבו לי אני סתם בור
שים09/06/2015אני אידיוט חסר מוח שחושב שאנשים יקשיבו לי בלי לתת בכלל פרטים על עצמי..
אני אוהב להמליץ על כדורים פסיכיאטריים כי משעמם לי בחיים
תעשו טובה אל תקשיבו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל עד כאן
שמוליק09/06/2015שלום.
ברור לי שמי שבדרך כלל כותב תחת הכינוי מנוסה לא כתב את ההודעה הזו. הייתה הודעה קודמת שאני זוכר שנכתבה תחת כינוי אחר בדיון הזה, ופתאום הכינוי השתנה ל"מנוסה".
פשוט מאוד, מי שמנסה לשנות את הכינוי שלו - אז בכל ההודעות הקודמות שהוא כתב הכינוי שלו משתנה לכינוי החדש.
צר לי, אבל אני רואה את המעשה הזה בחומרה רבה, ואני מגנה אותו מכל וכל.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כאן?עדאיפה?
שים09/06/2015אינך יכול לעשות דבר בעניין ילד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרחה של לקיחת כדוריםמתוקה14/10/2012
יש לי הרגשה שאמא שלי מכריחה אותי לקחת כדורים פסיכיאטרים. היא ממש מעציבה אותי, כי לפני חצי שנה לא לקחתי את הכדורים האלה ומצבי הנפשי היה בהרבה יותר טוב. נהנתי מחיי והיה לי כייף. עכשיו אני עצובה ומרגישה מסכנה כזו, כי אני לא נהנת כפי שנהנתי בלי הכדורים. מה אפשר לעשות עם בן אדם כמוהה שאינו רגיש לצרכי אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכרחה של לקיחת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/10/2012נשמע מייאש.
תלוי באבחנה, ידוע כיום ששימוש קבוע בתרופות בהפרעות נפשיות כרוניות, יכולות להגן על המוח ולאורך הזמן לישמור על תפקוד סביר ולמנוע תהליך של ירידה תפקודית.
שוב זה תלוי באבחנה כמובן.
ממליץ לנסות לקבל הסבר מרופא מטפל, מה האבחנה, למה חשוב טיפול קבוע? מה הסכנה להפסקת הטיפול ..
מותר לך לברר ולהשיג חוות דעת נוספת מעוד רופאים לגבי הצורך בתרופות.
בהצלחה ולא לוותר על הנאה ושמחה, אפילו עם תרופות, אין סיבה למנוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר לכפות
שמוליק15/10/2012שלום מתוקה.
אי אפשר לכפות טיפול תרופתי על מי שלא נמצא באישפוז בכפייה.
אני בהחלט יכול להבין אותך. אם בכלל יש איזו תועלת מהתרופות, היא הרבה פעמים מעטת מאד ביחס לתופעות הלוואי הקשות שלהן.
השאלה היא האם את בגירה ועומדת ברשות עצמך ויכלה לעזוב אותה או שאת עדיין תחת חסותה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק אני בת 38 ,אז לחלוטין אני
מתוקה15/10/2012בגירה ,לא מדובר בילדה קטנה שאמא שלה יכולה להכריח אותה לקחת כדורים. אז כפי שרשמתה ואני באמת חושבת כמוך, אין לה את היכולת להכריח אותי לעשות את שאיני רוצה. אני אומרת זאת אחרי שנים של טיפול אצל פסיכיאטר שממש הרס לי את כול החיים
עם הכדורים המזויינים שלו (סמי הרגעה) שאלו הם סמים. אנשים פה ניראה לי לא מבינים באמת את ההשלכות של הסם ,ושל כדורים פסיכיאטרים וחושבים שלמה לא יש לי קצת חרדות אז אלך לפסיכיאטר יתן קלונקס ניקח כמה שנים קלונקס או כדור הרגעה אחר ואיזה יופי, החיים יפים והשמש זורחת בבוקר ,הציפורים מצייצות את ציוצן על הבוקר והכול נפלא וורוד. לא לא הכול ניפלא וורוד ורחוק מיכך אפילו הכדורים האלה יכולים להרוס לך את כול האיברים החיונים בגוף שזה- כליות, כבד, לב ועוד ועוד אם אני היום אלך ליבדוק את הכבד שלי או את הכליות שלי הרופא שיקבל את התוצאות שלהן יבהל, בטח כבר הכבד שלי הרוס וכך הכליות ממש מצב להשתלות עוד כמה שנים. כלומר לקיחה של כדורים כאלה לשנים מרובות יכולה להביא את הלוקחים אותם למצב של השתלות תוך כמה שנים (10 ,15, אולי יותר ...) כאילו הם הולכים לפסיכיאטר ומה הם רוצים שיגיד להם? תיראו תיקחו את הכדורים האלה והאלה אבל תיקחו בחשבון שבערך תוך 10-20 שנה מהיום הכבד או הכליות או הלב שלכם יהיה הרוס עד למצב של השתלה מידית, ניראה למישהו שזה מה שהפסיכיאטר יגיד להם, אבל לא עלינו זה באמת יכול להיות המצב אחרי נטילה של כול כך הרבה שנים של תרופות פסיכיאטריות חזקות, כמו סמי הרגעה לסובלים ממחלות פסיכוטיות ועוד מחלות רבות למחביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחל לך כל טוב
שמוליק16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)