מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה20/10/2012
במצבי חרדה כללים חזקים,אילו הורמונים מעורבים כלומר אילו הורמונים אחראים למצב שבן אדם בחרדה.שאלה שנייה,מכן האנטי פסיכוטיות הלא טיפוסיות למי יש את הפעילות האנטי חרדתית היעילה והחזקה ביותר.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012קורטיזול ( קורטיקוסטראודים) מהווה מתווך מרכזי בחרדה.
נוגדי פסיכוזה לא טיפוסיים , חלקם בעלי השפעה מרגיעה חזקה מאוד ( טארוקטיל, רידזין...), הבעיה תופעות לוואי קארדיווואסקולריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדור מיואשnoam20/10/2012
שלום רב אני בן 31 סובל מחרדות ומחשבות טורדניות כ 10 שנים טופלתי 5 שנים בציפרמיל 40 מ"ג וחמש שנים לאחר מכן בציפרמיל 20 מ"ג הטיפול תמיד לווה בקסנקס 0.25 מ"ג ,
בשנה האחרונה חלה הידרדרות במצבי והוחלפו מספר תרופות תחילה ל סימבלתה 120 מ"ג שעשתה לי רע (דופק ולחץ דם) לאחר מכן כחודש וחצי לציפרמיל 40 מ"ג ללא הטבה לאחר מכן פריזמה 40 מ"ג ללא הטבה גם חודש וחצי ועכשיו כחודש ושבוע אני עם אנפרניל 187.5
אני חש שיש שינוי לטובה, יחד אם זאת אני לא מרוכז/מאופס הפעילויות הקוגנטיביות והורבליות קשות לי ואינני חש כמו בעבר בנוסף הופיעו תופעות לוואי של רעידות זיעה בצורה חריפה בנוסף דופק מואץ,אני מנהל במשרה בכירה וחוסר היכולת להיות אני מכל הבחינות מתסכל אותי מאוד כי אינני יכול לתת מעצמי כבעבר ,
בהתייעצות האחרונה עם הפסיכיאטר הומלץ לעבור לפובקסיל לאחר הורדה איטית של האנפרניל אינני יודע על התרופה אך קראתי כי לא ניתן לשתות עימה קפאין האם הדבר נכון?
אשמח לדעתכם האם לעבור לפבוקסיל מהן התופעות לוואי שלה ותוך כמה זמן היא מתחילה לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדור מיואש - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור21/10/2012שלום רב,
באופן כללי, התגובה לטיפול התרופתי במקרה של הפרעה טורדנית כפייתית לוקחת יותר זמן בהשוואה לדיכאון והפרעות חרדה אחרות. השיפור בתסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית מתחיל כעבור חודשיים - שלושה מתחילת הטיפול. בנוסף, המינונים של התרופות חייבים להיות גבוהים יותר מהמינונים המומלצים לטיפול בהפרעות אחרות. מהודעתך עולה כי הטיפול הנוכחי אתה מקבל רק חודש ושבוע ולכן מוקדם עדיין לקבוע כי אינו יעיל. לגבי תופעות לוואי, קיים סיכוי טוב שהן יעלמו עם הזמן, כך שבמידה ובשלב זה בתופעות נסבלות יחסית, הייתי ממליצה לחכות עם שינוי התרופה.
בנוגע לפבוקסיל - מדובר בתרופה טובה ויעילה. יחד עם זאת, היא מעכבת פירוק קפאין בגוף ומעלה את הרמה שלו, לכן לא מומלץ שימוש בו בעת שימוש בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת יתר של קלונקס=קלונזפאםאני20/10/2012
שלום,
אני בן 21,
בריא בדרך כלל.
מאובחן דיסטימיה וחרדה מוכללת וחברתית - עמידים לטיפול רגיל מסוג 'קו ראשון'.
נמצא בטיפול פסיכודינאמי בשילוב CBT עם מטפל שהוא עו"ס קליני במרפאה לבריאות הנפש באיזור מגוריי.
טיפול תרופתי שגרתי:
כבר שנה + אני נוטל ציפרלקס, 20 מ"ג בבוקר, כל יום.
כבר 8-9 חודשים שאני נוטל סרוקוול, הפסיכי' אמר לי 25 מ"ג פעמיים (כלומר 50) בלילה לפני השינה, אבל בפועל אני לוקח רק 25 מ"ג כי זה גורם לי להאנג אובר בבוקר טשטוש עייפות חוסר מיקוד חוסר ריכוז ובעיות זיכרון וכו'. (האם זה אופייני לקווטיאפין?)
קלונקס - הוראת הרופא היא 0.5 מ"ג בהתקף למצב SOS עד פעמיים ביום,
ומ"ג 1 קבוע בלילה שלפני השינה, רבע שעה לפני הסרוקוול.
מה שקרה הוא, שלאחר ריב עם זוגי, אתמול, והתפרצות רגשית, אגרסיביות וכו' - לקחתי 3 כדורים לבנים של קלונקס!!! כלומר - 6 מ"ג קלונקס, כאשר בלילה אני אמור ליטול 1 מ"ג בלבד באופן קבוע. ובנוסף נטלתי ביחד גם את הסרוקוול 25 מ"ג.
קמתי באותה השעה היום, לא הרגשתי שונה במיוחד, מלבד שאני קצת עייף וקצת איטי אבל לא יותר מידי.
שאלותיי הן:
(1) הבנתי שזמן מחצית החיים של קלונקס (קלונזפאם) הוא 18-50 שעות, הייתכן? ומה זה אומר מבחינתי? המנה הבאה וכו'? (חשוב לציין שהיום לא אטול עוד מנה כיוון שאתמול לקחתי הרבה)
(2) האם זה בסדר על דעת עצמי להוריד 50 מ"ג סרוקוול (לא XR) ל25 מ"ג ללא אישור רופא, כאשר בין כה וכה אני מוריד את המינון, בין אם אדבר איתו ובין אם לא?
(3) מדוע נטילת 6 מ"ג קלונקס בלילה של אתמול, במקום 1 מ"ג, לא עשה לי ת.לוואי קיצוניות? שהרי אני רגיש לתרופות, ניסיתי המון תרופות מהרבה משפחות ושלל טיפולים שגם אינם תרופתיים ואני מגיב לתרופות בד"כ בצורה רגישה - כשהן עובדות על מע' העצבים כמו הזעה, טשטוש, בלבול, בעיות ריכוז, בעיות בשינה - יותר מידי שינה או מעט מידי, רעד, כאבי ראש ועוד. גם לאחר שעברה תק' ה"ניסיון" לתרופה.
מדוע קלונקס לא גרם לי לבוסט של כאבי ראש\נמנום\עייפות\ישנוניות וכו'?
בסה"כ אני אמור לקחת 1 מ"ג בלילה קבוע - האם זה אומר שאם 6 מ"ג לא "הציקו לי" אז ל1 מ"ג בלילה כבר אין השפעה? לוקח כבר בערך חצי שנה והבנתי שאין סכנת התמכרות כי אני לא מהטיפוסים המתמכרים לדעת הפסיכי'.
(4) האם צפויים לי בימים הקרובים שינויים נוירולוגיים ופיזיולוגיים ומנטאליים עקב ירידה חדה מנטילה פתאומית של מנת היתר 6 מ"ג ל1 מ"ג כרגיל? כמובן שזה היה מקרה חד פעמי ולא מתוכנן מראש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת יתר של קלונקס=קלונזפאם - תגובה
אכן, אחרי נטילת מנת יתר של קלונקס, צפוי היה שתרגיש את השפעתו גם למחרת, אני לא חושבת שיש לי הסבר למה זה לא קרה מלבד האפשרות שעם הזמן פיתחת סבילות להשפעתו של קלונקס. לא צפוי שיהיו תופעות גמילה כלשהן כתוצאה מנטילת מנת יתר באופן חד פעמי. מאוד חשוב להדגיש כי אין לבצע שינויים בטיפול, כולל שינויים במינון ללא התייעצות עם הרופא, על אף שלפעמים יש תחושה כי השינוי לא משמעותי או "נכון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת קלונקס 1.5 מ"ג ליום באסיבל?אלינה20/10/2012
ד"ר שלום
אני c, 3סובלת מדכאון כרוני והפרעות חרדה שצצות במצבי דחק לסירוגין .
בחודשיים האחרונים לקחתי קלונקס בגלל אי שקט,חרדה איומה וסערת רגשות כגון בכי היסטרי וכד...הכדור עוזר אך הפסיכיאטר שלי שם לב שאני מגיבה אליו פחות טוב ולא רוצה להגדיל מינון.
הוא המליץ לנסות אסיבל כדי למנוע פיתוח הסתגלות לקלונקס ...
מה דעתך? ואיזה מינון מקביל ל1.5 מ"ג קלונקס בנטילת אסיבל?
תודה.
נ.ב. אני נוטלת כעת רמוטיב אחרי גמילה קשה מאפקסור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, התכוונתי לכתוב שאני בת 31
אלינה20/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה ל דר' יונתן דוידאורF2020/10/2012
דר' דוידאור רב שלומות,
שמי שי ואני מאובחן( כפי שכבר הבנת מהשם) כסכיזופרן פראנואידי החל משנת 2001.
לאורך התקופה ועד היום אושפזתי בכפיה כ 6 פעמים ובכל פעם הוחלף ל הטיפול התרופתי.כיום אני מטופל ברספרידל קונסטה לזרוע ולמרות שהסוג טיפול מורד ממני את הסטיגמה האיומה איני מוכן לקבל את תופעות הלואי המתלוות לתרופה,השמנה, פגיעה בכוח הרצון, פגיעה בלבידו, תופעות מוזרות הקשורות לשינה ועוד,אך מאחר והורדתי את הסטיגמה אני מוכן לסבול אותן עד לפיתרון הולם.
הייתי מעוניין להתנסות בטיפול CBT לבעיות פסיכוטיות בכדי להוריד את הסיכון באפיזודות נוספות של פסיכוטיות.(אני עדיין עובר אפיזודות קצרות אחת לשלושה חודשים אך מצליח להתגבר עליהן ע"י שיחות עם חברים,כתיבה,הורדת גורמי לחץ)
באם השיחות יהיו מוצלחות הייתי מעוניין לשקול גמילה מן התרופות האנטי פסיכוטיות בכדי לא למות מבעיות פיסילוגיות.
מקווה לתגובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה ל דר' יונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012היי
CBT בהחלט אופציה לשיפור המצב הפסיכולוגי , התמודדות עם הסטיגמה ושיפור הערך העצמי.
סכיזופרניה היינה מחלה כרונית של המח, יש צורך לטיפול ממושך, כמו בכל מחלה כרונית ( סוכרת, יל'ד וכו..).
לפעמים יש צורך באיזון תרופתי, להקטין את הרספירדל קונסטה ( עדיף לנסות קספליון במקום, פעם בחודש..) ולהוסיף טיפול נוגד פסיכוזה נוסף היכול לתרום יותר למצב הרוח ואו תרופה המשפרת את הסימנים השליליים ( ירידה במצב רוח, קושי לעשות דברים, ירידה במוטיבציה .. וכו') כגון" אדרונקס.
המטרה היום להשיג איזון גופני, נפשי ושיפור התפקוד הסביבתי ( כישורי חיים, שיחות תמיכה, עבודה נתמכת ועוד..).
בהצלחה ולא לוותר לשאוף להשיג חיים טובים ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ??גבי20/10/2012
שלום אני בן 32 חולה בסכיזופרניה
אני שואל האם עצם המחלה מעיבה על דברים אחריחם שאנשים " נורמלים " חווים
כמו למשל לחץ או חרדה או התרגשות .
מחר אני מתחיל ללמוד לימודים אקדמיים ואני חייב לציין שאני לא מתרגש או חווה איזשהוא הרגשה טובה שקשורה לזה . אני להפך חושב שאני לא יצליח מבחינה של
" להסתדר " עם אנשים או עם המסגרת .
בהקשר של זה אני מנסה להבין אם אני חווה חרדה מסויימת ?
או שבעצם המחלה לא " נותנת " לי להרגיש " נורמלי " כמו כל בן אדם אחר ולהיות חרד או לחוץ או מתרגש לקראת הלימודים . ?
למה צריך לחכות כל כך הרבה זמן בין פגישה לפגשיה אצל פסיכאטר ?
רק סבל יש בחיים האלה ודאגות , אולי אני חרד מה אני יעשה עד לטיפול אצל הפסיכאטר ?
אולי זה הבעיה שממנה נובעת השליליות בקשר למחר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה ?? - תגובה
קודם כל בהצלחה בלימודים.
אכן, מחלת סכיזופרניה עלולה לגרום לצמצום רגשי מסויים ולהשפיע על היכולת של האדם לחוות רגשות. יחד עם זאת, גם אנשים ללא מחלה לא חווים באופן אחיד אירועים שונים, למשל לא כולם מתרגשים באותה מידה או חרדים באותה מידה מאותם האירועים וזה לא חובה להיות חרד לפני התחלת הלימודים האקדמיים. יחד עם זאת, לפעמים החרדה אינ מודעת ובאה לידי ביטוי בתחושת אי נוחות מעורפלת. העובדה שאתה חש צורך בהערכה פסיכיאטרית עלולה להצביע על כך ולכן מומלץ שתגיע להערכה בתקופה זו, כדאי לפנות ולבקש הקדמת התור או לקבוע תור באופן דחוף ולא לחכות לתור המתוכנן בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהמירי20/10/2012
בני , כיום בן 36 אובחן כחולה סכיזופרניה לפני כ- 11 שנים, הוא נוטל כדורים אבילפיי,
הקושי הוא שהוא מסרב בתוקף לקבל כל תמיכה , הוא חי לבד ואינו מצליח לנהל בית
כמו ניקיון, אני מגיעה לביתו ורוצה לנקות וגם לזה הוא מתנגד, אני ממש מודאגת הוא חי
בצורה מזויעה , אבקש את עזרתכם מה עלי לעשות בכדי להביאו למצב שיסכים לקבל
תמיכה,( ידוע לי שקיימת אפשרות באמצעות משרד הבריאות לקבל עזרה ע"י אם בית ,
ליווי ע"י חונך וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012היי מירי, את מתארת את הבעיה המרכזית ביותר בקרב חולים כרוניים קשים, שיתוף פעולה ורצון לשינוי. התהליך מורכב, ראשית יש לגייס תמיכה , לבנות רשת ביטחון, אנשים המקורבים, אנשים שהוא סומך עליהם, לגבש תוכנית משותפת ולנסות לשכנע אותו.
הבסיס להצלחה זה הסברים, יצירת אמון וביטחון בסובבים.
ניתן לברר באם יש אפשרות לשלב טיפול עו'ס , מקופ'ח, רווחה ואו פניה לעזרה למרפאת ברה''ן באיזור ובירור איזה כלים זמינים לעזרה בבעיה הנ''ל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .......נויה20/10/2012
היי ,
אני בת 27 אני 1.60 שוקלת 53 ומטופלת שנים בלוסטרל ולמיקטל , לא משהו
חריג זה כדורים ששנים אני לוקחת , מעבר לזה יש לי בעיות שינה נתנו לי כדור שינה נומבון שהוא נחשב כדור נורא חזק , לקחתי 2 נומבון של 5 mg ,
עברו 3-4 שעות ולא היה שום שינוי לא הרגשתי עייפות כלל להפך הייתי ערנית ומפוקסת לגמרי , יותר מהרגיל. אני יודעת שזה כדור חזק . זה לא ברור לי איך זה לא פועל ולא השפיע אלי כלל ולהפך עשה לי את הפעולה הפוכה לגמרי. למה ? מה זה ?
מוזר הוא שהייתי מצוננת לקחתי דקסמול סינוס לילה ונירדמתי אחרי זמן קצר .
כל כך לא ברור לי , אני יודעת שדקסמול סינוס מרדים אבל הוא משפיע עלי הרבה
יותר טוב / מהר מהנומבון , אצל אחרים הדקסמול סינוס לא גורם למה שלי זה
גורם ,הכוונה עייפות ושינה מהירה וטובה. מה עלי לעשות ? למה זה קורה ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ....... - תגובה
אכן צפוי היה שנומבון ישפיע עליך, בייחוד לאור העובדה שלא טופלת בכדור הזה בעבר. יחד עם זאת, התגובה של אנשים שונים לאותה התרופה אינה אחידה ומושפעת על ידי גורמים שונים (מבנה ביולוגי, תרופות אחרות שאדם נוטל וכו'), כך שהעדר תגובה בהחלט תתכן. בכל מקרה, לא כדאי לקפוץ למסקנות כלשהן על סמך חוסר השפעה חד פעמי של הכדור. כדאי להתמקד ולנסות לאבחן את הבעיה הקיימת כאשר , כמו בחלק גדול מהפרעות שינה, לא בהכרח הטיפול התרופתי הוא הטיפול הנכון והמומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשמוע פעם אחת את האמת-חשק מינילירן20/10/2012
כולם מדברים על הכדורים הפסיכיאטרים שגורמים לירידה משמעותית בחשק המיני
אני סובל מדיכאון וocd, לקחתי שלל תרופות החל מפרוזק,ציפרלקס,ויאפקס,קלונקס,פרפאנן,פאבוקסיל, כולם ככולם פגעו לי משמעותית בתפקוד המיני הפכתי להיות אימפוטנט,בלי ריגוש,בלי חשק בלי רצון לסקס,לא מצליח למצוא קשרים זוגיים בגלל זה ,זה פוגע נפשית וגופנית
אז מה גזר הדין במקרה זה נטולים חיי סקס,זהו!!!!
רוצה לשמוע פעם אחת את האמת ובהרחבה אפילו אם היא לא אופטימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק21/10/2012שלום שי.
ישנה תופעה נוספת מעניינת.
עייפות היא גם כן תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות שניתנות כנגד מצבי רוח מרוממים (ההיפך מדיכאון), היא עייפות חזקה מאד.
במקום להודות על האמת, יש נטייה לומר שמדובר ב"סימפטמים שליליים של המחלה", אז אם אומרים את האמת שמדובר בתופעת לוואי של התרופות ולא משקרים, זו כבר התקדמות.
בכל אופן, העניין נתון לבחירתך, אתה צריך להחליט בעצמך מה מפריע לך יותר: חוסר חשק מיני, או הדיכאון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לשמוע פעם אחת את האמת-חשק מיני - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/10/2012שלום שי
אכן רבות מהתרופות הפסיכיאטריות פוגעות בתיפקוד המיני.
אך האם הדכאון לא פוגע בו?
והפסיכוזה?
והחרדה?
מאידך ישנן היום תרופות מעולות לגברים המשפרות מאוד את התיפקוד המיני..למה לא להוסיף אותן ולהנות משני העולמות?גם העדר הפרעה נפשית מציקה וגם תיפקוד מיני תקין..
תרגיש טוב ותהנה מחיי המין שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימאס לי מהחיים תעזרו ליאיציק19/10/2012
אני עם מאניה דיפרסיה כבר 6 שנים לוקח למיקטל 150 מילגרם פלוס סרנדה 25 מילגרם
ללא חשק מיני כלל וללא חשק ליצור קשרים חברותיים וכתוצאה מזה אני לא רואה טעם בחיים ואני מתכוון לסיים אותם בקרוב מאד
כל הפניות שלי לפסיכיאטר שאין לי חשק מיני וחשק ליצור קשרים חברותיים נענו שאין לזה קשר לתרופות
לא יודע מה לעשות ..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק מיני - תופעת לוואי
שמוליק21/10/2012שלום אבישי. חוסר החשק המיני יכול להיות תופעת לוואי של התרופות.
משום מה ישנה נטייה לשקר לגבי תופעות הלוואי של הכדורים.
אני סבלתי מעייפות חזקה, שעשתה אותי ממש זומבי. אמרו לי שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה", ושלכאורה זה לא קשור לתרופות.
לבסוף החלטתי על דעת עצמי להפסיק. גם אני מאסתי בחיים בגלל המצב שלי.
אם המצב כל כך גרוע, עד כדי כל שאתה חושב לשים קץ לחייך, אז אתה יכול לנסות להפסיק את התרופות, אין כבר מה להפסיד...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זה יעודד אותך
אנונימוס22/10/2012אני וותיק מאד בעסקי המאניה דפרסיה (30 שנה) בערך 20 אפיזודות של דיכאון ו2-3 של מאניה. ההתקף האחרון שלי היה לפני כשנתיים. נמשך 9 חודשים והיה החמור מבין כולם. במסגרת ההתקף הזה הגעתי למצב של איבוד הטעם לחיות עם דחף פנימי עצום לגמור עם זה כבר. הדחף הפנימי היה חזק. ממש רציתי למות כדי לסיים את הסבל הזה. לא ראיתי שום פתרון אחר. הרי הדיכאון בולע אותך ואתה לא מאמין שזה יעבור אי פעם.
מנגד, חשבתי על האנשים היקרים לי, בעיקר 2 הילדים, שאני לא יכול להרשות לעצמי לגרום להם את הצער הזה. ביקשתי מאימי ומ2 חברות שישמרו עלי 24 שעות כדי שלא אפגע בעצמי. ממש שמירה פיזית. וזה עבד. כעבור שבועיים עבר הדחף הזה (הדיכאון נשאר עוד חודשים אחרי).
היום, שנתיים אחרי, אין זכר לתקופה ההיא. אני חי וקיים ומתפקד תפקוד מלא (כמעט). אומנם עבר תהליך ארוך עד שנרפאתי, כולל אישפוז 4 ח' ותרופות בלי סוף. אבל בשורה התחתונה - תמצא משהו, אפילו קצה חוט, שבשביל (לא בשבילך) לא לפגוע בו אתה ממשיך.
מאחל לך בהצלחה ויודע מניסיון שמדובר בתקופה איומה אבל חולפת.
חזק ואמץ אחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עזר לך לצאת מתקופת דיכאון ממושכת
ליהי07/11/2012גם אני חולת מניה דיפרסיה כבר חמש שנים וארבעה אשפוזים וכעת תשעה חודשים לא יוצאת מהדיכאון אחרון ולא רואה טעם לחיים. אני גרושה ללא ילדים וכעת גם ללא תעסוקה או כיוון. מה ההמצלות שיש לך? מה עזר לך בסוף לצאת מזה אחרי הרבה שנים? איזה תרופות? טיפולים ? דברים נוספים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליהי
אנונימוס07/11/2012אני שמח בשבילך שיש באפשרותך את היכולת לכתוב לקרוא ובעיקר להבין מה נעשה סביבך. במקרה שלי, התקף דיכאון כולל רמה גבוהה של נתק מהמציאות המתבטא בעיקר בחוסר היכולת להבין מה נעשה סביבי, בחרדה עצומה מעצם העדר היכולת להבין ולקיים תקשורת אפקטיבית. אני מוצא את עצמי בתוך בועה שנובעת מכך שאין לי יכולת להסביר מה עובר עלי ובמקביל לא מצליח להבין מה מנסים אנשים להגיד לי.
אם לחזור לשאלתך, מה עושים. אז מעבר לטיפולים המייגעים בכל אפיק אפשרי - טיפולים תרופתיים מונעים לאורך כל החיים וטיפולים ייחודיים ומוגברים בעת התקפים, ושיחות טיפוליות - הכלי שלי להתמודדות עם הבעיה הוא הניסיון להבין!. הפכתי את הניסיון להבין 'מה בדיוק קורה שם' לפרויקט חיי. הכלי המרכזי שבאמצעותו אני 'עובד' הוא כתיבה. כתיבה שמטרתה לנסות לרדת לשורשי הדברים. כתיבה שהיא שלי ובשבילי, שהיא ביני לבין עצמי, שהיא שיחה ערה אינטליגנטית ואינטלקטואלית עם היחיד שבאמת מסוגל לשדר איתי על אותו הגל - עם עצמי!
אני כותב כבר 30 שנה. מהיום הראשון שבו 'חזרתי' מהתקף הדיכאון הראשון, התקף שנחת עלי מהשמיים, ניתק אותי לחלוטין מהמציאות למשך כחצי שנה, והכניס לחיי אלמנטים זרים שלא הכרתי ולא היו שם לפני. האינסטינקט שלי היה לברר מה בדיוק קרה שם, ועד מהרה שמתי לב שאין לי באמת מי שיכול להיות פרטנר אפקטיבי יעיל מגוייס ואמין לדיון הזה. לשמחתי גיליתי את הפרטנר הזה. הפרטנר הזה הוא אני בעצמי! ואיך מדברים עם עצמי? בכתיבה.
הכתיבה שלי היא ספונטאנית וספוראדית. אין לה התחלה ולא סוף. היא לא מובנית. בכל פעם שעניין כלשהו מעסיק אותי, אני מתיישב מול המחשב ומתחיל לדבר עם עצמי עליו. להגדיר אותו, לברר למה הוא קשור, ממה הוא יכול לנבוע, על מה ובאיזו מידה הוא משפיע ומושפע... למה הוא בכלל מעסיק אותי... וכל שאלה או דבר שמתקשר ומתחבר לעניין הזה. השיחה הזו היא פרטית ולכן לא קשורה לדעתם של אחרים, למוסכמות או להתייפייפות כזו או אחרת. היא טהורה ביני לבין עצמי. בהתייחסות שלי מדובר ב'פורום' כמעט קדוש! לא פחות. הפורום הזה (שלי עם עצמי) עשה לי במשך השנים סדר בכל כך הרבה עניינים, הניב עבורי כל כך הרבה תובנות, סלל עבורי דרכים עוקפות לכל מיני דרכים שהתקשיתי ללכת בהן, העניק לי הבנות ותובנות שאין לאחרים בסביבה והעניק לי תחושה שאני נלחם על חיי. לא מוותר.
זו יכולה להיות המלצתי עבורך. לי זה עבד, עובד ויעבוד לנצח. אם תצליחי לאמץ את הכלי הזה, להעניק לו את הכבוד הראוי לו, להתייחס אלו כאפיק שיכול להבהיר לך דברים ולעזור לך לעשות בהם סדר, הרווחת בענק.
מאחל לך החלמה מהירה, בריאות תקווה ואמונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אנונימוס
ליהי07/11/2012תודה רבה לך על הטיפ של כתיבה. אני חושבת עליו כבר הרבה זמן ואיך שהוא לא מצליחה להכריח את עצמי לעשות זאת. אפילו כשהרגשתי טוב יותר רציתי לכתוב ספר..בגלל טיפולי חשמל גם שכחתי הרבה דברים ובאמת חבל שלא כתבתי.. אני מבינה אותך כשאתה מדבר על תקופות נתק בזמן דיכאון גם אני חוויתי אותן. אומנם עכשיו זה לא ככ גרוע אבל יש ימים שאני עדיין מרגישה זאת.. יחד עם הכתיבה מה עוד עוזר לך להתמודד? איזה טיפולים? תרופות? האם אתה עובד? איך אתה מנהל את סדר יומך? אני כבר ככ נואשת שאני ממש מנסה להכריח את עצמי לנסות למרות ששכל דבר עכשיו קשה לי... אפילו לצאת מהמיטה.. בערב, כשאני מרגישה טוב יותר אני מנסה לתכנן ובבוקר קמה ה]פוכה ובלי חשק לכלום... עוד משהו, יש משהו שעוזר לך לישון טוב ולא כדורי שינה?! זה משגע אותי שכבר תשעשה חודשים אני ישנה ממש על הפנים.. נירדמת מאוחר ומתעוררת כל שעה?!
אני מאחלת לך בריאות וכתיבה פוריה ושוב תודה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גלית11/11/2012שלום לך,
תוכלי בבקשה לספר לי על נזעי החשמל,איך איפה וכמה ומי מחליט?
האם צריך להוריד את כל התרופות כאשר מטפלים?
למה זה לא עזר לך?
תודה לך מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניזעי חשמל
ליהי12/11/2012גלית היקרה,
לצערי נאלצתי לעבור טיפול בניזעי חשמל ארבע פעמים. זה טיפול שבמידה מסויימת מציל אותי כל פעם מחדש אבל מצד שני יש בו המון סיכונים. הטיפול מבוצע ברמב"ם בב"ח רמב"ם ואני בטוחה שבעוד בתי חולים פסיכיאטריים. אני אושפזתי ברמב"ם, אז לגבי רמב"ם אני יודעת שמבצעים שם בטוח. מה גם שברמב"ם זאת מחלקה עם אווירה מאוד טובה. מחלקה פתוחה עם תנאים טובים. מטופלים שבעיקר סובלים מדיכאון ומניה דיפרסיה. לגבי הסיכונים: את מבצעת את הטיפול בהרדמה מלאה אז יש את הסיכון של ההרדמה. בנוסף החיסרון הגדול ביותר הוא שאחרי הטיפולים את מאבדת את הזיכרון חלקית. במיוחד את הזיכרון לטווח קצר. חלק מהדברים חוזרים אחרי חצי שנה-שנה אבל לא הכל.
לגבית תרופות: חלק מהתרופות מורידים במינון או מחליפים בתרופות אחרות וגם אחרי הטיפול את כמובן צריכה להמשיך עם התרופות.
לגבי היעילות: טיפול חשמל לא עוזר לכולם. ואת זה אני יודעת בוודאות כי היו איתי במחלקה עוד הרבה חולים שעשו טיפול חשמל ולא עזר להם. מצד שני היו הרבה יותר מטופלים שהחשמל עזר להם מאוד כמו במקרה שלי למשל.
בנוסף טיפול חשמל יכול לגרום למניה אם יש לך מניה דיפרסיה או בכלל ומזה צריך להיזהר ולדווח לרופאים מיד אם את חשה מצב רוח מרומם מדי מה שאני לא ידעתי וגם רופאים לא איבחנו אצלי עד הדיכאון הרביעי ואז האבחנה שלי השתנתה מדיכאון למניה דיפרסיה ואולי זה בעצם קרה מהחשמל אבל זה אף אחד לא יכול לדעת כמו כן עד היום לא יודעים בעצם למה החשמל עוזר. מצאו רק שהוא עוזר.
שיהיה לך בהצלחה ומאחלת לך המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ספר בוחרים להרגיש טוב
איציק08/11/2012של דוקטור ברנס
היו לי כמה נסיונות התאבדות
והספר הזה וכדורים הכי טובים שקיימים נגד דיכאון
בשם רמרון זה המילה האחרונה בשוק
הפסיכיאטר אמר לי בזמנו שהכדור הזה נותנים מתי שהכל לא עזר
אמנם יש תופעות לואי קשות במיוחד בשבוע הראשון
אבל זה אחלה כדור ואחרי חודש כבר לא הייתי צריך אותו
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו זה לא כדור חדש בשוק...
ליהי09/11/2012מירו (למרון) ואם יש לך ביעה של משקל תיזהר ממנו מאוד הוא משמין ומנפח רצח... ראה הוזהרת.. תודה על הטיפ של הספר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימאס לי מהחיים תעזרו לי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/10/2012שלום, אבישי.
קודם כל, אם קיימת בך חשיבה אובדנית נואשת כפי שזה מתבטא בקריאתך, עליך לפנות בהקדם לפסיכיאטר המטפל.
מעבר לכך, קיימות סיבות רבות לירידה בחשק מיני.
ייתכן כי סרנדה מביאה לירידה בחשק ועליך להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל לצורך שקילת סיומה או החלפתה בתרופה אחרת.
כמו-כן ניתן לשקול התיעצות עם רופא מומחה לשיקום מיני לצורך עריכת בירור ותוכנית טיפול מתאימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תרופות שמגבירות חשק מיני??
איציק25/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק מיני
דפנה11/11/2012בחנויות טבע יש אבקת מאקה או תמצית מאקה להגברת חשק מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את הדיון
שמוליק05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לאורי
הילה07/11/2012אורי בוקר טוב,
דיכאון זה באמת מצב רע אבל אין לנו רצון לסיים את החיים בגלל ירידה בחשק המיני או דיכאון. עליך למצוא מה הגורם שמכניס אותך לדיכאון ולנסות לעבוד עליו. עליו לחשוב על ההורים שלך, ילדים ואישה במקרה שאתה נשוי וכל הסובבים אותך. להתאבד זו לא דרך פעולה. ממש לא. תהיה חזק, תרים את עצמך ותחשוב דברים חיובים לא שליליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא מבינה
איציק08/11/2012קשה לך להבין אותי כי את אשה
ונשים גברים מתחילים איתם פה זה מתחיל ופה זה ניגמר
כלומר גברים יכולים על ידי זה שהם מתחילים איתכם אפילו שאין לכם חשק כתוצאה מהתופעות לואי להגביר לכם תחשק המיני
אוחח זה חרה של חיים יש לנו הגברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיואב אם זה מנחם אותך אני
מתוקה09/11/2012אין לי חשק מיני כבר שנים, ניראה לי משהו בסיגנון של 6-7 שנים, ותאמת זה לא כול כך מפריע לי, כי מצאתי את העיניין שלי בחיים בדברים אחרים שאינם קשורים לסקס ומיניות, כאילו מחקתי מחיי את נושא המיניות והיתמקדתי בקריירה, בכדאי ליצור לי קריירה מפוארת. והיום אכן יש לי עסק מפואר עם צוות של עובדים ולקוחות בכול רחבי העולם, שהעיקרי בהם גר באמסטרדם, ולכן אני נימצאת כול הזמן על הציר אמסטרדם -ת"א,(עכשיו שאני רושמת לך הודעה זו אני פה בארץ) אין כמו הבית, אמסטרדם אף פעם לא תיהיה ביתי אף על פי שדי היתרגלתי לחיות שם (כול חודש אני שם) ,אז אתה מבין אני היתמקדתי בחיים שלי באספקט אחד וזנחתי כמעט לחלוטין אספקטים אחרים, שמה לעשות הם הרבה הרבה פחות חשובים, כמו נושא הסקס והמיניות. ודרך אגב יש הרבה בחורות שהן פשוט בחורות קרות כאלה (ניראה לי שגם אני כזו) שלא צריכות כול כך מין אם זה כפי שאתה מציין עקב כדורים פסיכיאטרים שהן לוקחות או מסיבות לגמרי שונות לחלוטין כמו אופי מסויים או חוסר חשק מיני עקב מחלות, או פעילות איטית של ההורמונים או אני מניחה שיש מיליון ואחת סיבות.
החיים יפים רק צריך ליראות את היופי שבהם, ולחפש את מה שיעשה לך טוב כמו שבחיים לא היה לך טוב, כי אתה נישמע בחור טוב שמגיע לו להנות בחיים, ומניסיוני סקס הוא לא מה שעושה את החיים לטובים שבטובים, זה הכול קלישאות והכול פלברה, ואלו שאומרים לך שכשהם מגיעים לאורגזמות הם בגן עדן אז אל תאמין למילה אחת שלהם כי הכול שטויות, כפי שהינך יודע. אנשים יש להם נטייה להגזמה כך גם בסקס ,וצריך לקחת הכול בפרופורציות, סקס זה חלק שולי בחיים חלק שאיננו מעיד על מי האדם, מה הישגיו, אלא רק על ביצועיו במיטה. מבחינתי סקס זה גועל נפש אחד גדול כמו הבחורים המגעילים ששכבתי איתם. אז תאמין לי הכול יסתדר לך ,כי מה שחשוב זה השכל לא הביצועים במיטה ושכל יש לך והרבה ,את הביצועים תשאיר לאחרים (לטיפשים שבחברה)לטיפשים שמגדירים את עצמם ואת ההנאה שלהם לפי מיספר הפעמים ששכבו באותו שבוע עם בחורות. אלה בחורים חסרי חיים הבנת, אלה בחורים שבמה יש להם להשוויץ? כניראה רק בביצועיהם במיטה, ואתה לא מישתייך אליהם. אתה יודע מי אתה ומה מקומך בחברה, ולכן אני לא מבינה מה אתה נילחץ כול כך מירידה בחשק המיני כאילו אוי אוי אוי מה קרה. אני גם אם החבר שלי לא ישכב איתי שנה זה פשוט לא יזיז לי ,היום שלי כול כך עמוס עובדת מהבוקר עד הערב גם עד 10 ומעלה בערב ,כך שאין לי דקה לינשום וגם אם היה רוצה לישכב איתי פשוט הייתי דוחה אותו בנימוס כמובן מפאת עבודתי הרבה. מבחינתי עבודה וקריירה קודמות לכול. זה מה שחשוב ובונה את האבן אדם לא חיי המין שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס וירידה בחשק המיני-מספר תובנות
ליהי09/11/2012כמובן שכל אחד והמטרות שלו ורצונות שלו בחיים. ולאף אחד אין זכות לשפוט אחד את השני. ולא צריך להתפאר בביצועים של סקס וכדומה. אבל סקס זה כן חלק חשוב בחיי כל אדם לדעתי. כשאתה אוהב מישהו, זאת דרך הכי תמימה וטיבעית להראות לו את אהבתך.. וכמובן שיש בזה המון הנאה. וכן יש אנשים שחווים אורגזמות. אני אישית אחת מהן ולא מתביישת להודות בזה. כמו כן עצם העובדה שאת מקיימת סקס טוב ובכלל בריאה לגוף האישה במיוחד. זה משחרר סרוטונין. לי אישית זה גם עוזר לסדר את המחזור החודשי.. ובכלל זה ממש כייף לקום ליד מישהו שאת אוהבת מחובקת בלילה ובבוקר אחרי סקס טוב. אז אני כן מציעה לך ללכת לטפל בנושא גם אם את חיה בהדחקה וטוענת שאת לא צריכה סקס. בסוף זה יכה בך. יכול להיות שאצלך זה יותר ריגשי ונפשי ולא קשור בכלל לכדורים.. את נישמעת לי אחלה בחורה. חכמה והישגית וחבל שתפספסי עוד משהו שאת נהנית ממנו ובריא לגוף שלך ולקיום יחסים בריאים עם הגבר. אני לא מתביישת להודות שאני אוהבת סקס והסיבה העיקרית שאני ובעלי ניפרדנו חוץ מהדיכאונות שלי היא שהוא כמוך טען שסקס זה לא חשוב וכמעט לא רצה לעשות את זה ואותי אישית זה מאוד דיכה.
אני מאחלת לשניכם המון בריאות ולך במיוחד שתמצאי את האיזון בין חיי המין לאהבה ולקריירה וכחי אותי איתך לאמסטרדם חח.. אחלה מקום שבעולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון פסיכוטיפזית19/10/2012
בשבועיים האחרונים אימי סובלת מדיכאון פסיכוטי.
זה התחיל לפני כשבועיים כאשר אימי הרגישה קצת חולשה (הסתבר כחרדה) לקחנו אותה למיון (אימי היא חולת מיאלומה)נסערת וחרדה ובכתה שהיא רוצה לחזור לביתה.
לאחר שבדיקות הדם יצאו תקינות חזרנו לביתה ולמחרת היא קמה חרדה חושבת שרצו להרוג אותה,חושבת שאולי הרופאים הכניסו לה רעל לוריד.
ומאז היא לוקה בהתקפים שרוצים להרוג אותה ומתנתקת מהסביבה ולא מדברת.
הזמנו פסיכיאטר לביתה לפני כשבוע והוא אמר שהיא לוקה בדיכאון פסיכוטי.
הוא נתן לה כדור זאפה וכדור שינה זודורם בלילה.
המצב בינתיים לא השתנה
שאלתי היא: האם כדאי לאשפז אותה במחלקה פסיכיאטרית? מה עושים שם?
אנחנו מאוד מפחדים
האם יש כדורי הרגעה לבוקר בלי שהיא תירדם רק שהיא תיהיה רגועה במשך היום על מנת שהיא תשתה ותאכל.
זו מלחמה יום יומית אנחנו חסרי אונים ולא יודעים האם זה הדבר הנכון עבור אימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון פסיכוטי
אליאנה19/10/2012אותו פסיכיאטר שנתן לה כדורי שינה יכול לתת לה כדורים אנטי פסיכוטיים
בכל מקרה באשפוז יבדקו אותה וייתנו לה כדורים מתאימים.
אין ממה לחשוש המחלקות הפסיכיאטריות הן כדי לעזור הייתי מאושפזת פעמיים
ןגילוי נאות אינני רופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון פסיכוטי - תגובה
קודם כל, חשוב לזכור כי תסמינים פסיכוטיים אצל אדם שלא לקה בעבר במחלה נפשית, עלולים להיות ביטוי לבעיה גופנית ולאור העובדה כי לאימך מחלה ידועה קיימת (מיאלומה), יש צורך בבירור גופני / נוירולוגי מקיף כדי לשלול קיומה של הבעיה הגופנית שאחראית על התסמינים הנפשיים (לרוב הבירור הבסיסי במסגרת מיון אינו מספיק).
במקרה של דיכאון פסיכוטי, לתרופות לוקח זמן להשפיע, בממוצע מדובר בכ-3-4 שבועות ולפעמים אף יותר, עד שמתחילים לראות את הסימנים הראשונים לשיפור. כל עוד, כתוצאה מהמצב הנפשי, האדם לא מהווה סיכון לעצמו או לסביבתו, כדאי להימנע מאשפוז פסיכיאטרי. אשפוז פסיכיאטרי בגיל המבוגר (אני מניחה כי מדובר באישה מבוגרת על אף שלא ציינת את הגיל) כרוך בסיכונים לא מעטים כגון נפילות, זיהומים, מצבים בלבוליים, ועצם האשפוז לא "מזרז" תגובה לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיהרוני19/10/2012
שלום רב,
אני חולת מאניה דיפרסיה, מוכרת בנכה בביטוח לאומי (70%) עקב ניסיון התאבדות.
ברצוני לדעת האם מקובל להוסיף ללמיקטל (שהיא בעיני תרופה נהדרת ובמשך המון שנים הצילה את חיי) עם רסיטל ?
אני חולה מזה 7 שנים, ועקב מוות במשפחה שהשפיע עלי בצורה מאד קשה (דיפרסיה), הומלץ לי לקחת גם רסיטל.
נ.ב.
אני גם לוקחת קלונקס 0.5 פעמים ביום ולא עליתי אף פעם במינון.
אשמח לתשובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
רוני19/10/2012שכחתי לציין שהמחלה התפרצה לאחר אונס ברואטלי קשה.,
וגם ......... אמי היתה חולת מאניה דיפרסיה וסירבה לקחת כדורים (נפטרה יחסית בגיל צעיר (לא בגלל המחלה) אבל כן הרופאים חשבו שהיה קשה.
מה שמפחיד אותי זה שילדי יקבלו את הגן הזה. בכמה אחוזים עוברת המחלה בתורשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה מהתרגשות .........
רוני19/10/2012הלמיקטל שאני לוקחת הוא 250 מ"ג ליום, וידוע לי שזה המקסימום. ושוב התרופה הצילה את חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
רוני21/10/2012יש סיבה מיוחדת שאני לא מקבלת תגובה ??????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.חשיבה18/10/2012
שלום ,שמי לירון ואני בן 18 וכרגע התחלתי את הטיפול הפסיכאטרי שלי פה.Respiredel 0.5 מ"ג בבוקר ובערב.
הגעתי לרופאה שהכירה אותי בעבר בשל תלונות על קשב וריכוז ,והבאתי לה מכתב על מה שקורה לי,אבל מה שהדאיג אותי זה שבכלל התחלתי את הטקטס עם תחילת התופעות ומה גרם לזה שזה-לפני חודשיים מחשבות על זה שאני הומו ועל זה שאני פדופיל ,מחשבות שמערבות חוסר ביטחון בעצמי שלי.לאו דווקא בפן המיני.
נהרסו לי החיים כרגע,אני מרגיש שאני חי את החיים מבחוץ,באתי עם שאלות על זה שאני יוצר לעצמי בעיה לפעמים,אני מודאג ממשהו ואז אני הורס את זה כי אני מפתח בכוח דאגה חדשה שתעשה לי רע.ושהיא לא אמיתית ולא אני.
כל מה שאני אומר לעצמי בלב ובראש עושה לי רע .אני חכמולוג מדי.
בקיצור לא הספקתי לשאול שאלות ,וגם אמרתי לפעמים שאני מגיע להתקף של חוסר שקט נפשי.
הבעיה העיקרית שלי היא התערבות לעצמי בדברים ובמחשבות ובהתנהלות.זה מה שעושה לי דיכאון וחוסר שקט.השאלה היא האם זה מצדיק את הטיפול התרופתי ?כי לפני שנכנסתי לרופאה התחלתי לפתח קו מחשבה סכיזופרני,אבל אני יודע בוודאות שאמרתי לעצמי בראש שאני ככה אז הייתי ככה.זה התחיל מיזה שמהלילה החלטתי שאני לא מדבר לעצמי יותר ולא מתערב לעצמי יותר,והינה זה שוב קורה עכשיו,לשניה הרגשתי טוב שכתבתי וישר הפעלתי את הקול בראש שאומר "יופי אתה מרגיש טוב" ..
השאלה שלי,האם כל התופעות שאני עושה ויוצר הם בגלל מחסור במשהו שהכדור יתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012לפי התיאור, אכן יש צורך בטיפול תרופתי ומעקב מסודר וקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה אחרי הפסקת מירו, אפשרי?דנה18/10/2012
לפני כשנה התחלתי טיפול במירו ובהדרגה - גם בשל דיכאון וגם בשל בעיות שינה. בשל השמנה בעיקר והמצב הנפשי שהשתפר לגמרי ולא היה שום תסמין לדכאון, התחלתי להפסיק את הטיפול בהדרגה, כמובן שבהשגחת הפסיכיאטרית.
היא אמרה שאם אני לא מרגישה שום תסמין או משהו שמפריע לי אז הכל בסדר.
לפני כשבוע וקצת סיימתי את הטיפול והכל היה מעולה. לפני כשלושה ימים התחילו להיות לי נדודי שינה קיצוניים - אני לא מצליחה להרדם כמו שצריך, ואין באמת משהו שמטריד אותי, ולא משנה כמה אני עייפה אני פשוט לא ישנה כמו שישנתי בעבר ונניח היום ישנתי רק 3 שעות ולא הצלחתי להמשיך למרות העייפות הגופנית.
אני לא בטוחה, אבל הייתי רוצה לדעת - האם יכול להיות שאחרי הפסקת מירו (אפילו שבהשגחה והדרגה), בגלל שבגוף עדיין נשארו מעט רכיבים של התרופה, זה משפיע ורק צריך לחכות שיעברו מספר ימים?
או שאין סיכוי שיש לכך השפעה?
אני פשוט מותשת מלפנות שוב לפסיכיאטרית, אני ממש לא מעוניינת לחזור לטיפול הזה ולא לשום טיפול אחר ואני ממש מקווה שכל הסיבה היא אך ורק מה שאני חושבת שזה.
אודה לתשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע לפנות לרופא המשפחה
שמוליק18/10/2012שלום דנה.
יכול להיות שנדודי השינה נובעים מההפסקה של התרופה, יכול להיות שכדור שינה יפתור את הבעיה.
אני מציע לפנות לרופא המשפחה,. רופא משפחה יכול לתת לך כדור שינה, ואולי הוא יוכל למתוא פתרון אחר טוב יותר. כדאי לנסות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה אחרי הפסקת מירו, אפשרי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012יש צורך למתן מענה לבעיית השינה.
ניתן לישקול טראזודיל או אמביאן CR לזמן קצר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנוגע לתשובה.
דנה18/10/2012קודם כל תודה על התשובה. בנוגע לתרופות שציינת - רק פסיכיאטר נותן את המרשמים להם, או שגם רופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו על השאלה הנוספת שלי
דנה19/10/2012והגיבו לאלו שאחריי. ניתן לקבל בבקשה תשובה בהקדם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי לפנות לרופא המשפחה
שמוליק21/10/2012מה כבר אפשר להפסיד??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנוגע לתשובה. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2012בדר'כ פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשמיואש17/10/2012
שלום ד"ר,
אני בן 36
סובל מחרדה כללית+חברתית ודיכאון(בינוני?) אוניפולרי (או משהו כזה).
נוטל כחודשיים לוסטרל(עלייההדרגתית כל 2-3 שבועות וכעת מזה 3 שבועות 150 מ"ד.
נוטל קלונקס כל יום.(עליתי מ0.5 ליום ל1.25).
בנוסף למיקטל(לחיזוק) וכנראה אתחיל 75 מ"ג (תחילת שבוע 3, כל שבוע 25 מ"ג).
עדיין יש חרדות, עדיין יש דיכאון וניסיתי תרופות בחיי מכל מיני מש'.
למעט סרוקסט(שהיה הכדור הראשון) כלום לא עזר(גנרי, לא עקבי, לא סבלני וכו').
נותן צ'אנס כפי שהבנת לטיפול.
למה זה לא עוזר?
אני כזה עמיד לתרופות?דיכאון עמיד? חשוך מרפא?
כמה זמן זה לוקח? 4-6 שבועות, 8 שבועות, 3 חודשים, שנה? 200 מ"ג, 300 מ"ג, מייצבים, אנטי - פסיכוטים, טריציקליים??
ללא הקלונקס אני משותק.
מרגיש שאף אחד לא יכול לתת לי תשובה באמת.
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/10/2012ראה את תשובתי לגבי אביליפי, יש לפעול על פי ההמלצות הנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
מיואש18/10/2012כתוספת ללוסטרל במקום למיקטל?
היא גם יקרה כמדומני, בהתוויה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)