מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לאוישירה30/09/2012
שלום אני מותפלת בויפקס כ שמונה חודשים לאחרונה מי225 העלו לי את המינון ל300
ושאלתי מה עושים אם תופעות לאוי של היתקבצות לא מוסברת בשרירים שנמשכת כול היום כעב לא מוסבר שמציק ומעיק
בתודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאוי - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק30/09/2012מיתיעצים עם הפסיכיאטר שלך- הסיבה יכולה ליהיות תופעות לואי מהכדור או בכלל תסמינים של מצב נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת תגובה
שירה01/10/2012האם התופעות הלוואי הם מסוקנות כי הפגישה שלי רק עוד חודש
או שאולי אני צריכה ליפנות דחוף לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/09/2012
האם ריספרדל ממתן או מונע השפעת אלכוהול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק30/09/2012ממש ממש לא- אין ליצרוך אלכהל עם תרופות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזודיאזפינים , סבילות ,גמילה.דני30/09/2012
שלום לפני שנתיים וחצי כמעט פיחתי PTSD.
מהתחלה, הסימפטומים שהופיעו דמו מאוד לסימפטומי גמילה מבנזודיאפינים : אינסומניה, רגישות לאור ולצלילים, קפיצות שרירים, בעיות זיכרון , "קפיצות של הגפיים" מן ג'רקס (באנגלית) . חרדה בלתי פוסקת כל הזמן , ועוד אחרים. מאוד דומה לתסמיני הגמילה מתרופות אלו. למרשות שהחלו במקביל ל PTSD, בלי שלקחתי ולו כדור אחד.
לאחר זמן מה , אחרי שניסתי תרופות שונות ממשפחות ה אס אס אר אי , אס אן אר אי, דרלין , קלונודין , ליריקה, רמרון , ותרופות מהדור הישן . המצב לא השתפר, ועברתי לקלונקס.
הקלונקס נתן לי הקלה מידית מרוב הסימפטומים , היתי אומר 90 הקלה. עם הזמן הסבילות שלי עלתה, כשהבנתי את זה התחלתי לעשות הפסקות ולהשתמש פעם בשבועיים , אך למרות זאת הסבילות המשיכה לעלות ולעלות.
קיום הסבילות שלי היא 10 כדורים של 2 מילגרם ואני יכול לרכב על אופניים .
10 לבנים או 40 אדומים בערך. ואני אפילו לא נרדם.
אני לוקח כמויות ענקיות אלו פעם בשבועיים אז הפסקה.
השאלה היא האם אני סובל מסימני גמילה או רק מסבילות .
אני מכיר אנשים שהסבילות שלהם גדולה עד לכדי 50 מילגרם של קלונקס אבל עדין הם להם סימני גמילה .
איך אדע מה קורה איתי והאם אני סובל מסינמני גמילה כהשסימנים של PTSD כמו שבאו לידי ביטוי אצלי מהתחלה דומים מאוד למה שמתארים כגמילה מתרופות אלו.
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה, בכל זאת .
דני01/10/2012תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפולמישהו29/09/2012
שלום,
אני בן 27, בשל דיכאון והתקפי פאניקה, לרבות מידה מסויימת של אגוראפוביה מטופל ב - CYMBALTA במינונים משתנים מזה שנים רבות.
לאחרונה, לאחר שנים רבות של טיפול,הופיעו פתאומית בעיות המוכרות כתופעות לוואי אפשריות לתרופה שלא יכלו להיות מוסברות באופן אחר.
לפיכך, הוחלט לעבור מ - CYMBALTA 120MG
ל - CIPRALEX 20MG + EDRONAX 4 MG
הסכמתי עם הרופא לרדת לפני כן ל - CYMBALTA 60 MG למשך 4 ימים ואז לבצע את החילוף.
שמעתי שדי קשה להיגמל מ - CYMBALTA.
1. האם צפויה לי רגרסיה בהתקפי הפאניקה בשל המעבר?
2. האם צפויים לי תסמיני גמילה מ - CYMBALTA (או שהכדורים החדשים ימנעו זאת)?
3. האם מומלץ לרדת לפני החילוף למספר ימים גם ל - 30MG או שזה מיותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012ירידה במינון חלקית ואיטית לא אמורה להיות בעייתית.
באם יש החמרה , יש לטפל נקודתית עד איזון..
השילוב הנ''ל מעט בעייתי מבחינת אפשרויות לתופעות לוואי.
לדעתי, היה שווה לישמור על סימבאלטה סביב 90 - 60 מ''ג ולשלב מירו 30 -60 מ''ג.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על שילוב שתי התרופותאחיאל29/09/2012
עברתי אבחון הפרעות קשב ע"י ניורולוג והוא רשם לי תרופות אלה ויפאקס ורטלין . אני כבר שלושה שבועות נוטל ויפאקס עדיין לא התחלתי עם הריטלין. (למרות שזה הקצר 4 שעות) אני פוחד לקחת. בכל אופן מתי מתחילים לראות הטבה במצבי הדיכאון והחרדות? מה דעתכם על שילוב שתי התרופות יחד? אני כרגע לא לומד אבל הבנתי שגם ללא קשר ללימודים הריטלין מסייע בחיי היום יום.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם על שילוב שתי התרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012בדר'כ יש צורך בזהירות יתר בשילובים הנ''ל.
לדעתי יש לנסות ריטלין בלבד ולראות באם מצליח לפתור את הבעיה הנוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהיעל29/09/2012
שלום,
אני בת 31 וכבר כמה שנים סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בהתעורריות במהלך הלילה, ואחר כך קושי להרדם, מה שמוביל לעייפות שמפריעה לתפקד במהלך היום.
במעבדת השינה אמרו שאולי זה על רקע נפשי.
למרות שאיני בדיכאון חשבתי שאולי זאת חרדה בגלל כל המצב הבריאותי או בכלל.
אני כבר חודשיים לוקחת סימבלטה 60 מ"ג בבוקר ואני לא רואה בכלל שיפור אני מבחינת העייפות או איכות השינה... המצב נשאר כשהיה והעייפות עדיין קשה, והשינה עדיין לא איכותית.
רציתי בבקשה לברריכו:
1. האם העלאה ל 120 מ"ג תוכל לשפר את המצב, או שרוב הסיכויים שאם 60 מ"ג לא עשה כלום אז מינון יותר גבוה גם לא?
אני תוהה כם אם כדאי לקחת את הסיכון ואם חס וחלילה ב 120 מ"ג לא יכול להגרם סינדרום סרטונין.
. 2. יש לי בקע בסרעפת ורלפוקס ואני לוקחת את התרופה קונטרולוק שממש מורידה את חומציות הקיבה למינימום(מינון גבוה מאוד).
האם התרופה סימבלטה זקוקה לחומצה בקיבה כדי להספג בצורה טובה או לאנזיני עיכול בצורה מספיקה?
אני תוהה אם להוסיף תוסף של אנזימני עיכול ואם זה יוכל לעזור, ואולי התרופה לא נספגת אצלי טוב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראלי שקלונקס יכול לעזור לך
איציק29/09/2012כדאי להתייעץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים פסיכיאטריים ותופעת לוואיעמית29/09/2012
שלום,
התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטרים לפני ארבעה ימים ומאז שהתחלתי לקחת אותם אני מרגישה עייפות נוראית. זו עייפות כזו שבאה והולכת אבל היא מכבידה עלי מאוד, בצורה שקשה לי לתפקד בעבודה. האם התופעות לוואי אמורות לעבור אחרי כמה זמן, ואם כן מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים פסיכיאטריים ותופעת לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012כן, רוב התופעות לוואי אמורות לחלוף, אך לפעמים יש לשלול תגובת יתר, ניתן לפעמים להוריד מינון, להמתין ולברר...
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגלית29/09/2012
אם אני אקח 0.5 מ"ג קלונקס בכל לילה למשך חודש אחד בלבד כפי שהרופא אמר (רשם לי 30 כדורים) = ואז לאחר חודש אני אפסיק לקחת קלונקס
אז האם המוח שלי יתמכר לכדור?
האם יהיו לי תופעות גמילה קשות?
האם יכול להיגרם לי נזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012יש קושי לנחש, זה מאוד אינבידואלי, במינון 0.5 למשך חודש , הסבירות להתמכרות אכן נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקססיגלית29/09/2012
האם קלונקס במינון של 0.125 מ"ג (רבע כדור של 0.5) צריך לגרום להרגעה?
כי לקחתי רבע כדור של 0.125 וזה בכלל לא השפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012זה מאוד נמוך, לפי התיאור שלך, את זקוקה ליותר...
כמובן יש צורך בעידכון רופא מטפל בנדון, זאת בגלל תופעות לוואי אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום עזרה דחופהאיציק28/09/2012
הובחנתי שיש לי מאניה דיפרסיה לפני 6 שנים התחלתי עם ליתיום במנות גבוהות עד לפני חצי שנה עברתי ללמיקטל עקב תופעות לוואי של אי חשק מיני
כיום אני לוקח 200 מילגרם למיקטל ו25 מילגרם סרנדה שהתחלתי לפני שבועיים
הבעיה היא שמאז שהתחלתי עם הלתיום ועד היום אין לי בכלל חשק מיני
הייתי אצל סקסולוג וגם אצל אורולוג וכל הבדיקות תקינות הסקסלוג החזיר אותי לפסיכיאטר
והפסיכיאטר נתן לי סרנדה בתקווה שיחזיר לי תחשק המיני כרגע ללא הצלחה
מה אתה מציע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עזרה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012אני מציע לנסות לברר את ההיסטוריה התרופתית ותופעות לוואי.
האם ההפרעה קשורה לחרדה ומתח או הבעיה קשורה לחשק מיני וליבידו?
האם ההפרעה קשורה בהשגת אורגזמה ? וכו..
לעתים תוספת של אדרונקס, וולבוטרין , מירו .. יכולים לעזור..
יש לברר זאת עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מוקדם בערבגבי28/09/2012
אני בן 32 לוקח רספרדל 6 מג חצי שנה לפני זה קונסטה
הבעיה שאני הולך לישון ב 8 במקרה הטוב 9
אני קם מוקדם 8 וכל היום עושה דברים אבל בשעה 8 בערב כאילו יש לי תחושה שמיציתי ואני עייף .
זו בעיה הרבה שנים מה יכולה להיות הסיבה ?
מהכדור ?
אני לוקח בסביבות 5 אחר הצהרים אולי צריך לשנות את המועד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מוקדם בערב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012יכול להיות הרבה סיבות ויש לברר באופן מסודר, אצל רופא מטפל.
ניתן לנסות לקחת את הטיפול מאוחר יותר, ממש לפני שינה.. ולראות..
המשך בירור ומעקב מומלץ אצל רופא משפחה, על מנת לא לפספס גורמים אחרים.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידכון תוכנה לאנדרואיד - חינם !!ד``ר יונתן דוידאור28/09/2012
עידכון לתוכנה הכל בראש - הפרעות פסיכוטיות למכשירי אנדרואיד -בחינם !!!
בגירסה 2 החדשה :
1. שיפור ממשק משתמש ודפי אינטרנט.
2. תוספת תרופות נוגדות פסיכוזה חדשות.
3. תיקון באגים שונים
פרטים נוספים באתר של ד''ר יונתן דוידאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידכון תוכנה לאנדרואיד - חינם !! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתרופה אנטיפסיכוטיתתמיר ניר28/09/2012
הפסקתי טיפול לגמרי , איך אני מוציא את הסם הזה מהגוף בצורה הטובה ביותר?
התרופה היא סרוקוול 1200 מג אני שבועיים בלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתרופה אנטיפסיכוטית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012פשוט להמתין ללא טיפול , לאחר כחודש ללא טיפול סביר שאתה "נקי".
ממלץ מעקב רופא מטפל , גם ללא טיפול, במקרה של חזרת הסימפטומים, יש צורך לזהות זאת מוקדם ככל שניתן ולמנוע סיבוך ואף אישפוז מיותרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לכדור venlafaxine!!אורטל28/09/2012
בחודש האחרון אין להשיג משום מה את הכדור והבעיה היא שנתקעתי עכשיו בלי כלום!!אני לוקחת את הכדור הזה כבר כמעט שנתיים במינון של 150 מ"ג ביום. מה אפשר לקנות במקום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בקשר לכדור venlafaxine!! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/09/2012ניתן לרכוש כדור ויאפקס או אפקסור - זה בידיוק אותו דבר.חשוב לא להפסיק את התרופה בפתאומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום!
אורטל29/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה וכאבים בחזהנטלי28/09/2012
האם יתכן שהכדור זיפרקסה גורם ללחץ בחזה ?
בעלי שותה מזה שנה וחצי זיפרקסה ולפתע התחיל להתלונן על לחצים בחזה עשינו בדיקות דם ויצאו כמה ערכים גבוהים יחסית לנורמה :
מאחר וחגים ואין לי כל כך את מי לשאול האם להפסיק לשתות את הכדור ,יש לנו תור רק בעוד חודש אך אם תאמרו לי שזה דחוף על פי התוצאות אתקשר ואדרוש פגישה דחופה אני ממש חוששת מהתקף או משהו כזה בעלי בן 32 אובחן כסובל מהפרעה דלוזיונית ואלה התוצאות של בדיקות הדם :
uric acid 7.4
Gpt(alt) 49
ldh 483
ck creat kinage(cpk) 258
האם עלי למהר לרופא אודה על תשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה וכאבים בחזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2012מאוד חשוב להשוות את תוצאות הבדיקות לעבר.
יש לשלול בעיה לבבית, דרוש אקג ובדיקת רופא פנימי לפי הצורך.
באם הלחץ בחזה , לוחץ , לא מושפע מנשימה עמוקה וממושך, ממליץ לפנות מיידית לבדיקה לשלילת בעיה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)