מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוך כמה זמן זיפרקסה מרדים?אייל16/06/2012
נתנו לי כדור זיפרקסה ואמרו לי לקחת אותו בערב אבל רציתי לדעת תוך כמה זמן הוא מתחיל לעייף כי אני יודע שיש כדורים שאחרי חצי שעה ויש כאלה שאחרי שעתיים אז כמה כאן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן זיפרקסה מרדים? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון16/06/2012שלום אייל
התגובה הינה אידיבידואלית-כל אחד מגיב אחרת
יחד עם זאת ניתן לומר שלזיפרקסה לוקח פחות זמן להרדים מתרופות אחרות אבל רק בתחילת הטיפול!
תרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןדוד15/06/2012
מאובחן בדיכאון פסיכוטי שנתיים. היה ללא תרופות בחצי שנה האחרונה.לפני כחודש התחיל עם אפקסור ורספרדל שגרם להתפרצות פסיכוטית קשה, התרופות הופסקו ונעשה מעבר לסירוקוול (3 ימים).
לאחרונה נוצר ממש נתק מהמציאות ואי זיכרון לארועים, האם יש סכוי שזה עדיין דיכאון פסיכוטי או שזה סכיזופרניה?
היתכן שיקרה בשלב המעבר לתרופה החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון15/06/2012כדאי להמשיך באותה אבחנה בשלב זה.
אבחנה של סכיזופרניה אמורה להנתן בזהירות רבה...
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורן14/06/2012
שלום,
אם אחי הגדול בן ה-23 הלך לטיפול אצל פסיכיאטר והפסיכיאטר ממליץ על אישפוז כפוי, אפשרי לכפות את זה עליו? במידה וכן, אם ההורים שלי לוקחים עליו אחריות מלאה ואינם מסכימים לאישפוז, עדיין אפשר לכפות את האישפוז?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון15/06/2012הסכמת הוריו של בגיר אינה נדרשת לצורך אישפוז כפוי.
עם זאת בדכ מתחשבים בדעתם כאשר הכוונה הינה למנוע אסון
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה - טראומהרעות14/06/2012
יש לי בעיה בהקשר לבחילות,
קרתה אצלי טארומה אצל חברה בבית,ששם התחילה לי הבחילה מאז אני לא מצליחה להכניס לפה אצלה בבית כלום ,ולא אוכל ואני מרגישה שאני לא יכולה לאכול וששם יש לי בחילה ואני חושבת כל הזמן על הבחילה וזה מכניס אותי ללחץ נוראי,מה אני יכולה לעשות בקשר לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - טראומה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון14/06/2012צריך בהקדם לחשוף את הטראומה ולעבד אותה.
לפי העקרונות של קירבה,מיידית,ציפייה.( עקרונות קמץ).
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ליטיוםדנה14/06/2012
אני מטופלת בליטיום ומעוניינת להיכנס להריון.
מה תהליך הנכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ליטיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012חובה להפסיק.
יש לשקול טיפול חלופי אשר בטוח במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההיגיון בנטילת התרופה ?אורח13/06/2012
שלום
רציתי לדעת אם בנטילת התרופה "אוראפ פורטה" 1 מ"ג ביום למשך שנה- יכולה לגרום ל"טארדיב דיסקינזיה" ?
מה ההיגיון בנטילת התרופה "אוראפ" כשאנו יודעים שהתרופה יכולה לגרום ל"הפרעת תנועה בלתי הפיכה" שתימשך לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההיגיון בנטילת התרופה ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012תיאורתית יש סיכוי לתופעות לוואי בתרופות נוגדות פסיכוזה. יש לקרוא את העלון לצרכן ולהתייעץ עם הרופא המטפל לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המינון גבוה מידי?אורח13/06/2012
אני מקבלת ORAP FORTE במינון של 0.5 מ"ג בערב בגלל שיש לי רעידות חזקות בראש ותזוזות בלתי רצוניות בראש .
האם המינון שקיבלתי גבוה מידי?
האם לאחר הטיפול יהיה לי TD - הפרעות תנועה בלתי הפיכה לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המינון גבוה מידי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012ממליץ להפנות את השאלות לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין......אורח13/06/2012
האם "טיקים" של רעידות בראש יכולים להיגרם ממתח?
האם יש קשר בין רעידות בראש שלא מפסיקים לבין מתח רב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין...... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012בהחלט יש קשר בין מתח וטיקים.
יש לברר מצב תזונתי ( B12) וסיבות ניורולוגיות בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה ולוטבבן13/06/2012
האם אפשר להמיס את זיפרקסה ולוטב במשקה ולשתות?
האם הוספתו למיץ או חלב פוגעת בהרכב?
כמה זמן ניתן לשמור תמיסה שיש בה כדור אחד של 10 מ"ג מבלי שתתקלקל או לא תהיה יעילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ולוטב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012אסור !!
יש ליטול ללא אוכל, לחכות עד לנמס בפה.
אסור לאכול או לשתות כחצי שעה לאחר נטילת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי-אפילפטיות בלי אפילפסיהאורח13/06/2012
האם באמת תרופות אנטי-אפילפטיות מסוימות יכולות לעזור לטיפול במיוקלונוס (בלי שיש אפילפסיה)?
למשך כמה זמן צריך ליטול תרפות אנטיאפילפטיות על מנת לטפל במיוקולונוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי-אפילפטיות בלי אפילפסיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012התרופות אכן יכולות
התגובה משתנות מחולה לחולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה!
אורח13/06/2012כיצד התרופות של אפילפסיה יכולות לטפל במיוקולונוס - כלומר בקפיצות שרירים בלתי רצוניות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טארדיב דיסקינזיהאורח13/06/2012
שלום
רציתי לדעת אם בנטילת התרופה "אוראפ פורטה" 1 מ"ג ביום למשך שנה- יכולה לגרום ל"טארדיב דיסקינזיה" ?
האם טארדיב דיסקינזיה זה הפיך?
האם שנה לאחר נטילת "אוראפ פורטה" התרופה עדיין נשארת בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טארדיב דיסקינזיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012המנגנון שגורם להופעת הtd איננו לגמרי ברור אך נראה שזוהי התפתחותשל קולטנים סופר סנסיטיבים לדופמין.
התרופות הנאורלפטיות של הדור הראשון עלולות לגרום לכך וגם באיחור..
תרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם "קולטנים סופר סנסיטיבים לדופמין
אורח13/06/2012מהם "קולטנים סופר סנסיטיבים לדופמין."?
האם גם מינון של 0.5 מ"ג יכול לגרום לTD ?
מדוע זה בא באיחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה גירוי עצבי?אורח13/06/2012
1) כיצד אפשר לטפל ב"קפיצות" של שרירים בגלל גירוי עצבי.?
2) כיצד העצב גורם "קפיצות" של כל השרירים בראש כולל אלה הקרובים לאוזן?
3) כיצד אפשר לחסום את הגירויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה גירוי עצבי? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012העצב מעביר את הזרם השמלי לשריר כמו שחוט חשמל אחראי להעברת הזרם החשמלי לנורה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי.....
סיגלית05/09/2012לא הבנתי כיצד העצב מעביר את הזרם השמלי לשריר???
מה זה "זרם חשמלי"??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי..... - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/09/2012זוהי זרימה של מידע מתא עיצבי לאחר כשבדרך מתחולל חילופים של יונים חשמליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכיאטראורח13/06/2012
אני מקבלת ORAP FORTE במינון של 0.5 מ"ג בערב בגלל שיש לי רעידות חזקות בראש ותזוזות בלתי רצוניות בראש .
מה דעתך על הטיפול והמינון שקיבלתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפסיכיאטר - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012נשמע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם 0.5 זה לא מינון גבוה מידי???
אורח13/06/2012האם 0.5 זה לא מינון גבוה מידי???
האם המינון הזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך ולתנועות בלתי רצוניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןאורח13/06/2012
1)האם התרופה דרלין יכולה להפסיק רעד בראש?
2)כיצד התרופה דרלין משפיעה על הרעד?
3)האם התרופה דרלין היא תרופה נגד חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012דרלין הינה בטה בלוקר שחוסמת חלק מהקולטנים לאדרנלין.
והאדרנלין הלא הינו אחד המתווכים של חרדה..
וכאן התשובה לשאלותיך..
תרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
אורח13/06/2012מה זה אומר מה שכתבת? למה התכוונת? האם התכוונת שדרלין יכולה להפסיק רעידות בראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!אורח13/06/2012
האם במינון 1 מג' של "אוראפ" יותר רצפטורים של דופאמין נחסמים?
האם במינון נמוך של אורפ חסימת הדופמין היא יותר נמוכה מאשר במינון גבוה של אורפ?
האם יש קשר בין המינון של אורפ - לבין חסימת הדופאמין?
לדוגמא: אם אני אקח 0.5 מ"ג - אז האם זה משפיע כמו מינון של 1 מ"ג על הדופאמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012ככל שמעלים מינון - החסימה חזקה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
אורח25/06/2012מה זאת אומרת "ככל שמעלים מינון - החסימה חזקה יותר."???
איזה חסימה? למה התכוונת?
מה הכוונה "חסימה חזקה יותר"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
אבי02/07/2012מה זה חסימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת ???
אבי02/07/2012מה זאת אומרת "ככל שמעלים מינון - החסימה חזקה יותר."???
איזה חסימה? למה התכוונת?
מה הכוונה "חסימה חזקה יותר"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת ??? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/07/2012ככל שמעלים את מינון התרופה , אחוז חסימת הקולטן גבוהה יותר, כך הסיכוי ליותר השפעה ביולוגית, חיובית אך בו בזמן גם סיכוי ליותר תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
אבי04/07/2012האם התרופה "קסנאזין" משפיעה על הדופאמין כמו "אוראפ"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)