מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת רסיטלמנחם30/06/2012
לאחר תקופת חרדות בה טיפלתי בשיטת CBT
שילבתי כדורי רסיטל 20 מ"ג
כיום אני נוטל רסיטל 20 מ"ג , כבר שלוש שנים
ואני מעוניין להפסיק בהדרגה ליטול הכדורים.
2 שאלות : מה הדרך המומלצת להפסיק נטילת הכדורים ?
האם נטילת כדורים אלו במינון 20 מ"ג לאורך מספר שנים
מזיקה באופן כלשהו ?
ת ו ד ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012הדרך להפסיק, זה ראשית לברר האם יש הגיון קליני בתזמון, לברר גורמי דחק סביבתיים, מצב פסיכולוגי ועוד..
ההפסקה אמורה להיות הדרגתית ולאורך מס. חודשים.
לא אמור להיות נזק לאחר זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השפעות בילתי הפיכותרועי29/06/2012
האם שימוש בסמי רחוב או בכדורים פסיכיאטריים כול שהם יכול ליגרום לנזק פיזי במוח באופן בילתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על השפעות בילתי הפיכות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012סמי רחוב אכן יש סיכוי.
לגבי תרופות, בדרך כלל אין סכנה לנזק בלתי הפיך , יש ביקורת קפדנית על יצור ואיכות מה שאין בסמי רחוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר חרמוןשאלה29/06/2012
דר חרמון,
עשיתי שטות ונטלתי כמות מזערית של סם קוקאין.אני יודע שטעיתי ונשבעתי ביקר לי שלעולם לא יעשה זאת שוב.
כרבע שעה אחרי הנטילה חשתי תופעה שכאילו אני נמצא בשדה פתוח ואני רואה בדמיוני שטחים עצומים ופתוחים עם ירק ומראות כל כך יפים שקשה לתאר ואני רץ בשדה הפתוח ונמצא בשיכרון חושים,הרגשתי רוח נעימה וקרני שמש.כל זה אני רואה שאני עוצם את עיני כמו בטלוויזיה כאילו יש לי טלוויזיה בין העיניים הכול מושלם ומאוד גרפי ומדוייק.
אחר כך ראיתי את כל המשפחה שלי יושבת בשולחן אצלי בבית,כאילו חזרתי כמה שנים אחורה,ממש את כולם בגודל מלא בצורה ויזואלית מושלמת,אי אפשר לתאר את זה הכי קרוב שאתה רואה מסך מול העיניים שלי.
התופעות האלו הטריפו אותי מפחד ולכן אני שואל שלאור הסימנים המאוד ברורים האלו האם זה מרמז על נטייה לפתח פסיכוזה?האם חוויתי חוויה פסיכוטית?אני מציין שכל הזמן ידעתי שמה שאני חש זה תוצאה של האופוריה שהסם ואני לא באמת חווה את הדברים האלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק01/07/2012שלום ים.
אינני רופא.
בכל אופן, המדד לפיו נקבע אם אדם נמצא במצב פסיכוטי הוא איבוד בוחן המציאות.
על פניו, נראה שממש לא איבדת את בוחן המציאות, ואתה אפילו לא מתקרב לזה, ולכן לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר חרמון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/07/2012שלום ים
אכן עשית שטות שממש לא כדאי לחזור עליה כי לעיתים קרובות לא ניתן לחזור ממנה...
תגובתו של שמוליק אליך אכן נכונה.
תבחר להרגיש טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וובןסרגיי28/06/2012
שלום רב!עקב הדרדרות יחסים בבית,מצב רוח שלי השתנה לרעה.יש מתח פנימי עצום וזה משפיעה מאוד גם על מצבי הפיזי.המתח מפריעה בחיי היום יום.הפסקתי לאכול,אוכל מאת מאוד ביום וגם זה בכח.בעיות שינה וחו.בנתיים זה נמשך כשבוע,ולמרות שאני מרגיש שזה דיכאון-לא הייתי רוצה להתחיל עם ssri.בבית מצאתי וובן וזה די עזר לי להעביר ערב,לאכול ולישון טוב.האם אפשר להשתמש בו לתקופה מסוימת כטיפול?אולי עד שמשהו בחיים האישיים יסתדר.אם כן אז מהיא התקופה שניתן לקבל וובן מבלי להתמכר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וובן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012שימוש בוואבן אמור להיות זמני וכנוגד חרדה.
יש סיכון להתמכרות, וכן סכרנה להרעלה כאשר מערביבים עם אלכוהול.
לא מומלץ ליטול ללא פיקוח רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפין של טבעחנה28/06/2012
אני לוקחת תרופה אנטי פסיכוטית בשם אולנזפין של חברת טבע
אני צריכה לעבור ניתוח בחניכיים , ואני שואלת באם יש אינטקרציה בין התרופה
לחומרי ההרדמה. בעלון של התרופה תחת הכותרת אזהרות רשום שיש לדווח
לרופא על לקיחת התרופה מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין של טבע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012יש להתיעץ עם רופא מרדים או רופא מטפל, אשר אמור לדעת באופן יותר מדויק איזה תרופה בשימוש להרדמה, באופו כללי , לא אמור להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ואנטיביוטיקהcasa_npssa28/06/2012
קיבלתי מרופאת העור שלי אנטיביוטיקה לטיפול, האם זה משפיע או בעל תופעות לוואי כמו של ראקוטן עם דיכאון ותרופות SSRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012דורש זהירות וידיעה של רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתגיא28/06/2012
שלום רב, יש לי חשד כי אח שלי סובל מהפרעת אישיות גבולית. איני פסיכיאטר או פסיכולוג, ואחי מעולם לא נבדק אצל אחד ומסרב בכל תוקף להכיר בכך שיש לו בעיה תפקודית (חרדות, מצבי רוח משתנים, כעס רב, חרדת נטישה ופחד ממקומות לא מוכרים) ואף ללכת לייעוץ. האם יש טיפול בהפרעת אישיות גבולית? כיצד ניתן לשכנע אדם ללכת לייעוץ ו/או טיפול?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/07/2012אכן יש טיפול , בעיקר שיחות, CBT או DBT .
לשכנע מישהו לקבל טיפול זה משימה לא פשוטה, יש חשיבות לגייס משפחה וחברים, להעביר מסר אחיד ולנסות לשכנע.
באם מצב מחמיר, יש חשיבות לעזרה , יש להתיעץ עם רופא משפחה או איש מקצוע אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לאישיות גבולית
אפרת04/07/2012האם ניתן לערוך אבחון לקביעת הפרעת אישיות גבולית דרך קופ"ח או רק באופן פרטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להיבדקאנונימי27/06/2012
שלום רב, יש לי בעיות חברתיות, דכדוכים פאסיביות ועוד דברים שמעידים שיש לי הפרעה נפשית. זה מפריע לי ללמוד, וגורם לי לתחושה של חוסר חשק לפגוש אנשים, להגיע למקומות שיש בהם אנשים, עייפות. אני מעוניין לטפל בהפרעות אבל שאלתי היא אם כשאני הולך להיבדק האם אני מדווח לגורמים נוספים במדינה? אני רק רוצה לטפל אבל אני מפחד מההשלחות (כמו: שלילת רשיון נהיגה, הורדת פרופיל צבאי ל-21, קשיים במציאת עבודה בעתיד, מפחד שיקירו בי כנכה ועוד.)
אני רק רוצה לדעת אם יש דרך לקבל תרופות מבלי שגורמים נוספים ידעו על ההפרעה. אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק28/06/2012שלום.
אינני רופא, אני משיב על סמך נסיון אישי.
בעקרון, הרופא אינו יכול להעביר עליך שום מידע לאף גורם, אלא אם כן אתה מבקש ממנו ולצורך זה עליך לחתום לו על ויתור סודיות רפואית.
לגבי הוצאת רשיון נהיגה, יש שם שאלה בשאלון הרפואי בבקשה להוצאת רשיון נהיגה "האם אתה סובל מהפרעות נפשיות?" (אולי לא ציטטתי במדיוק), וניתן להשיב עליה בחיוב. ישנם הרבה אנשים שהתאשפזו ורשיון הנהיגה שלהם לא נשלל (אני למשל).
לגבי נכות, אם אתה לא פונה לביטוח הלאוצי בבקשה לקבל קיצבת נכות, אין להם שום אפשרות לדעת עליך כלום. יכולה להיות בעייה אם הביטוח הלאומי קבע לך נכות, ותרצה לעשות ביטוח חיים או ביטוח מנהלים או ביטוח אחר הדורש מענה על שאלון רפואי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להיבדק - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי01/07/2012שלום רב.
לא כל אחד שפונה ליעוץ פסיכיאטרי אז ישר פוסלים את רשיונו.
דיווח למשרד התחבורה או לגורמי-רישוי אחרים נעשה במקרים קשים של מחלת-נפש או פגיעה קוגניטיבית.
אם ברצונך בטיפול אנונימי אתה יכול לפנות ליעוץ פסיכיאטרי ופסיכולוגי פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסחן26/06/2012
קודם כל תודה על תשובתך המהירה וברור שאני עושה הכל דרך הרופא המטפל אבל רציתי לדעת מה היית אתה ממליץ חשובה לי דעתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/06/2012לכל אדם אפשר להתאים אוגמנטציה (הגברה) אחרת המתאימה לו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרנויה טורדנית קשה של סבתיארי26/06/2012
שלום,
סבתי סובלת במשך כ-10 שנים מפרנויה קשה, היא בטוחה שהשכנים רוצים להזיק ולפגוע בה ובמשפחה שלנו.
כתוצאה מזה יש לה מחשבות טורדניות שמעסיקות אותה במשך כל היום.
היא חיה בפחד תמידי, ישנה מעט בלילות, וכל הזמן מדברת על הנושא.
היא בטוחה שזה אמיתי, וכל הניסיונות שלנו לשכנע אותה שאין לכל זה קשר למציאת באמצעות הסברים לוגיים לא מביאים לשום מקום.
היא טוענת שהמחלות שלה נגרמות ע"י השכנים, שהם משבשים את מכשירי החשמל בבית ומגיעה לכך שהיא סוגרת את כל החלונות בבית כדי לא לנשום אוויר מורעל ע"י השכנים.
היא חושבת שהשכנים שטפו לנו את המוח, ואנחנו לא מבינים את חומרת המצב שלה ושלנו, שנשקפת סכנה לחיינו.
אנחנו מאוד רוצים לעזור לה, הזמנו הביתה פסיכיאטר לפני מספר שנים,
אך היא נעלבה ולא רצתה לשוחח איתו כלל.
אציין שוב, היא בטוחה שכל מה שהיא חווה אמיתי לגמרי!
לכן טיפול תרופתי או אחר לא בא בחשבון מבחינתה.
היא אישה משכילה, עבדה בתחום הרפואה בעבר, כיום בפנסיה.
אני מבין שכל עוד היא לא מסוכנת לעצמה או לסביבה, אין אפשרות לכפות עליה טיפול תרופתי, ואני גם לא יודע עד כמה היינו רוצים להגיע לכפייה, ולפגוע ביחסים בינינו.
מה אפשר לעשות כדי שהסבל הזה שלה ייפסק או לפחות יוקל עליה, וכך איכות החיים שלה תעלה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרנויה טורדנית קשה של סבתי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/06/2012שלום ארי
מחשבות אלו גורמות סבל רב לסבתך המעיבים על חיה.
מנקודה טיפולית זו אפשר יהיה אולי לחבר בינה לבין פסיכיאטר שיקל בסיבלה.
בכל מקרה צריך שוב פסיכיאטר-חובה לנסות שוב להגיע אליה!
שתרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי27/06/2012ד"ר חרמון, ראשית תודה על תגובתך.
כמו שכתבתי, סבתי לא מוכנה אפילו לדבר על טיפול פסיכיאטרי, שלא לדבר על ללכת לאחד כזה או להכניס פסיכיאטר הביתה.
היא מבחינה בטוחה שאין לה שום בעיה, ושהשכנים רוצים שאנחנו נחשוב שהיא משוגעת.
האם יש דרך לגרום לה לקבל עזרה ולהקל עליה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר לנסות להעביר אותה דירה
שמוליק27/06/2012ואז היא לא "תסבול" מהשכנים ה"רעים" שלה.
אם כי לא בטוח שזה יעזור.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי27/06/2012כן, שמוליק, ניסינו לדבר איתה גם על זה.
אבל היא כעת בטוחה שהשכנים נוטרים לה טינה, כי היא גילתה סוד אפל שלהם, וטוענת שהם ימשיכו לפגוע בה גם אם תעבור.
היא גם חושבת שהם פועלים נגדנו, המשפחה שלה, איפה שאנחנו לא נהיה.
לטענתה, זה ייגמר רק אם נחשוף את כל מעשי המרמה והפשע של השכנים, ורק כך נשים סוף לעניין.
לכן, כרגע היא לא רוצה לעבור דירה, כי היא בטוחה שזה לא יעזור לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער
שמוליק28/06/2012שלום ארי.
על פניו, נראה לי שאין הרבה מה לעשות. לא ניתן לכפות טיפול. ניתן לכפות אישפוז, אם מישהו נמצא במצב פסיכוטי (וכנראה שזה המצב של סבתך), והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. רק כאשר תהיה עדות של מסוכנות, יהיה ניתן לאשפז אותה בכפייה.
אני מעריך את הרצון שלך לעזור, אבל נראה לי שצריך להשתדל להשלים עם העובדה שאין הרבה מה לעשות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ארי29/06/2012כנראה שכך המצב.
עצוב לי מאוד שעם כל ההתקדמות של עולם הרפואה כיום, אין שום דבר שאני יכול לעשות כדי להקל עליה, והיא נאלצת לחיות חיים כאלה.
כרגע אנחנו במבוי סתום, וכתבתי כאן בפורום במחשבה שאולי למישהו יהיה רעיון מקורי לעזור לה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיותיוני26/06/2012
שלום
שאלתי היא האם התסמינים או הפרעת אישיות סכיזואידית
יכולה לחלוף במידה וימצאו מתישהוא בעתיד תרופה שתטפל בסימנים השליליים של מחלת הסכיזופרניה?
או שזה שני דברים שונים אבל מאוד דומים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/06/2012אלו שתי אבחנות שונות בתכלית ואין מקום לחבר כלל ביניהם גם לא באספקט התרופתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חולה סכיזופרניהמירי26/06/2012
שלום רב,
בני בן 36 חולה סכיזופרניה כ- 11 שנים, אינו עובד גר לבד בדירה שכורה מתקיים מקצבת ביטוח לאומי, אינו מצליח להתנהל ואנו עוזרים לו בעיקר בהוצאות הכלכלה, ניסינו לשכנעו להצטרף לדיור מוגן אך הוא מסרב, אנשי המקצוע (עובדת סוציאלית במרכז יעוץ למשפחות מתמודדים) מייעצים לנו לא לעזור לו , שיגיע למצב של שפל ואז הוא יבקש להגיע לדיור מוגן, אציין שגם את התרופות אינו מסוגל לממן ואני קונה לו , לי כאמא נורא קשה להשאירו ללא אוכל וללא תרופות, האם נכון אני נוהגת ? האם תוכלו לייעץ לי כיצד להביאו למצב שיסכים להצטרף לדיור מוגן?
תודה, האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיור מוגן - ממש לא גן עדן
שמוליק27/06/2012שלום רינת.
אני הייתי בדיור מוגן, ואני יכול לומר מחוויתי האישית שזה ממש לא גן עדן.
כשהייתי שם סבלתי מעייפות חזקה, משהו שהרבה מאד משתקמים סובלים ממנו.
הרבה בעלי תפקידים במסגרת הזו, חשים מחוייבות לנהלים של משרד הבריאות הרבה יותר מאשר טובת המשתקמים, ובכל מקרה שיש התנגשות בין השניים, הם מעדיפים לפעול לפי הנהלים של משרד הבריאות.
אני אביא דוגמא אחת מצערת:
במשך הרבה מאד זמן כשהייתי בדיור המוגן, אני ושאר המשתקמים בדירה השתמשנו במכונת הכביסה ובמייבש הכביסה שהיו שייכים לי.
כשעשו הצטיידות (הכנסת מכשירי חשמל ריהוט וכיו"ב בזה) לדירה הכניסו מייבש כביסה ומכונת כביסה חדשים, ודרשו ממני לפנות את אלה שהיו שלי תוך זמן קצר ובלתי סביר. אני מצידי רציתי שייתנו לי זמן סביר כדי למכור אותם. באיזה שלב העובד הסוציאלי איים שהוא יוציא את המכשירים מהדירה בניגוד לרצוני.
מה כל כך הפריע שהמכשירים האלה יישארו שם? פשוט, זה לא על פי הנהלים של משרד הבריאות!!!
אחרי שעזבתי את המסגרת - זה בדיוק מה שעזר לי לעמוד על הרגליים.
אינני רוצה לקבוע עמדה., ואינני יודע לומר האם דיור מוגן יותר טוב לבנך או לא, אבל בכל אופן כדאי שתדעי שזה ממש לא גן עדן.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן
מירי29/06/2012שמוליק שלום
תודה על העדכון, הייתי רןצה לקבל יותר פרטים על דיור מוגן , מאחר ומצבו של בני כיום לא הכי טוב אנו מחפשים כל אלטרנטיבה בכדי לעזור לו, לצערי הוא עקשן ולא מוכן לשמוע, אולי בכל זאת קיימת דרך כלשהי ? אם אתה מכיר מניסיונך האישי נא עזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק01/07/2012שלום רינת.
אם את רוצה לגרום לבנך ללכת לדיור מוגן, אז אפשר לעשות את זה בדרך שהיא קצת אכזרית.
אפשר להודיע לו שרת מפסיקה לממן אותו אם הוא לא יהיה מוכן ללכת לדיור מוגן. זה משהו שאולי קצת קשה לעשות, אבל אם נראה לך שזה יהיה לטובתו, אז אינני רואה דרך אחרת.
בכל אופן, אני חושב שצריך לקחת בחשבון את הסבל שעובר עליו. זה ממש לא םשוט להתמודד עם קשיים כאלה, וגם אם כבר מצליחים איכשהו להתמודד ולעלות על דרך המלך, אז החברה הרבה פעמים דוחפת כלפי מטה ביחס השלילי למשתקמים.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חולה סכיזופרניה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי01/07/2012שלום רב.
את מציגה כאן בעיה נפוצה וקשה ביותר עימה מתמודדים נפגעי סכיזופרניה ובני משפחותיהם.
חולים סכיזופרנים מתקשים בהשגת דבקות ומטרות שיקום מעצם טיבה של ההפרעה.
קודם כל עליך להבין כי בסכיזופרניה הפגיעה בתובנת החולה למחלתו הינה אופיינית לטבע המחלה.
יש צורך בתהליך ארוך בו חיביים להבהיר למטופל כי חלק מהטיפול הוא תהליך שיקום. לעתים, גם אם קשה, יש להדגיש כי יצטרך בעתיד לנהל את ענייניו בעצמו כאשר ההורים יזדקנו ולא יוכלו לעזור.
אם כל זאת לא עוזר, בהחלט יש מקום להשתמש בהתניות ו"אולטימאטומים" ולהבהיר כי ללא שיקום לא תיהיה תמיכה כספית. אל תדאגי, בסופו של דבר הוא יזדקק לכסף ויכול להיות שזהו התמריץ הנכון עבורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חולה סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/07/2012שלום לך רינת
תסכימי שיש הבדל בין לממן מזון ותרופות לבין מימון דירה?
נראה לי שהפסקת מימון דירה עשוי לסייע.
שירגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםהה26/06/2012
שלום, הייתי רוצה לשאול את חוות דעתכם על משהו שקורה מסביבי שגורם לי להיות כועסת ומתוסכלת, הכל התחיל מקרובת משפחה שהלכה לרופא משפחה בגלל "בעיות בלב" שישר אבחנתי בתור הפרעות חרדה לפי תיאור התסמינים שלה, הרופא שלח אותה לבדיקות לב, ראש ומה לא, במשך אחת הבדיקות היא חוותה התקף חרדה שגרם לשינויים בקצב הלב או משהו ובמשך חודשיים היא הלכה מרופא לרופא ושמעה איומים שכנראה יש לה בעיה רצינית בלב.
בסופו של דבר כל הבדיקות הראו מצב בריאותי תקין והרופא משפחה כנראה הבין לבסוף שמדובר בהתקף חרדה, הוא כתב את האבחנה באנגלית ולא טרח לפרט או להסביר אותה לאותה האישה, מה שקרה הוא שהרופא משפחה רשם לה קלונקס והסביר לה שזה "יעזור לבעיה שיש לה עם הלב", לא הוסבר לה שהתרופה ממכרת והיא צריכה להיות במעקב, היא חזרה הביתה ולמזלה במשך השיחה איתי זרקה את השם של התרופה, כשאמרתי לה שמדובר בתרופת פסיכיאטרית היא הייתה המומה ופגועה, ועוד שמה הסתבר שהיא התחילה לקחת אותה כמה ימים קודם לכן והתרופה אכן עזרה וגם התחילה התמכרות, מה שהתחיל בתור שימוש "חד פעמי" כשהיא חשה ברע הפך לשימוש יומיומי.
היא חזרה לרופא המשפחה שאפילו לא טרח להתנצל וזה אמר לה שבלי התרופה מצבה יחמיר בהרבה ורשם לה בנוסף תרופה נגד דיכאון.
אני מצטערת שההודעה שלי ארוכה אבל אני באמת מתוסכלת בגלל שלפני כמה שבועות חברה טובה שלי סיפרה לי שהיא הלכה לרופא משפחה כדי לבקש מרשם לריטלין וזה העלה את נושא החרדות שהיא חשה בחודשים האחרונים בגלל מצבה המשפחתי, הוא שכנע אותה להתחיל לקחת תרופות נוגדות חרדה שמקבילות לקלונקס וגם ממכרות (איני זוכרת את השם) ורשם לה ריטלין. אמנם במקרה שלה הוסבר לה שזה ממכר וכיצד להשתמש בזה נכון, אבל לא נאמר לה דבר על מעקב או תופעות לוואי.
אני חייבת לציין ששני רופאי המשפחה עובדים בשני קופות חולים שונות ומכובדות (אני לא יודעת עם כדאי לציין את שם קופות החולים או לא, לכן אמנע מכך כרגע) ובמקרה הראשון חשבתי שזה חד פעמי והרופא באמת השתגע, אבל במקרה השני כבר עלתה לי השאלה, איך זה יכול להיות שרופא משפחה נוטל על עצמו אחראיות לרשום למישהו תרופות פסיכיאטריות כשזה לא התחום שלו? למה הם לא מספרים הכל על התרופות ומכינים את האדם למה שהוא עומד ליטול? איך דבר כזה קורה? בבקשה תסבירו לי עם המצב הזה הגיוני בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/06/2012שלום לך
לרופא ישנה חובה לספר לחולה על מחלתו על הטיפול,הסיבוכים ןכו'
צריכה להיות הסכמה מדעת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם לרופא משפחה הזכות
הה27/06/2012לרשום תרופות פסיכיאטריות?!
האין זה התפקיד של הפסיכיאטר המוכשר לעשות זאת, לעקוב אחרי התסמינים ולהמשיך בטיפול עד שתמצא התרופה המתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסחן26/06/2012
ברצוני לשאול עם מה ניתן לחזק השפעה של ציפרלקס 20 לדיכאון לוקחת חודש וחצי עם מעט שיפור לפני שנה וחצי לקחתי ציפרלקס עם רמרון והיה מצוין כרגע לא מעונינת לחזור לרמרון עקהב השמנה ומצד שני לא מעונינת להפסיק ציפרלקס מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/06/2012חן
ישנן תרופות אחרות שעשויות להגביר את פעולת הציפראלקסץ
כדאי להוועץ ברופא המטפל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפייאביבית26/06/2012
שלום
אני אמא לילד בן 17 שסובל מפיגור שכלי בינוני.
מזה שנתיים התחיל לו אי שקט קשה.
היה מטופל בריספירידאל שלא עזר.
וזיפרקסיה שלא עזרה ויצרה לו שומנים בכבד.
(התרופות היו עוזרות לחודש ועוד פעם אי שקט, מעלים מינון וחוזר חלילה)
הרופאה המליצה לי על תרופה חדשה שלא כלולה בסל בשם אביליפיי.
(הוא לא סכיזופרן)
האם כדאי לנסות אותה?? כי אם מתחילים ואחר כך יעלו במינון זה גם יתחיל לעלות במחיר.
מה עוד אפשר לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2012התחלת טיפול באביליפי כוללת אי שקט קשה וצורך בטיפול הרגעתי חזק, בגלל אקטיבציה של התרופה.
אבייליפי לא מאופיין בהשפעה מרגיעה.
במקרה של פגור שכלי ובעיה בהתנהגות ( בעיה אורגנית) יש לישקול מייצב מצב רוח + נוגד פסיכוזה , כגון סרווקאל , לפעמים תוספות של קלונקס במינון יעיל ואו פרוטיאזין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/06/2012שלום אביבית
זאת נשמעת לי אפשרות טובה..
שירגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)