מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסצחי ג13/06/2012
אחרי חודשיים של נטילת ציפרלקס מקורי (לטיפול בחרדות של שנים)
במינון 10 מ"ג
אני יכול לסכם שיש שיפור אבל קל בלבד ודווקא פחות בתחום החרדתי
כלומר במקום שהיו בעיות אז הם עדיין קיימות( נהיגה ,טיסה)
וזה לא מגיע לטיפול SOS שנותן כדור אלפרליד למשל לפני ביצוע הפעולות הנ"ל.
מכיוון שאין לי אפשרות להגיע לרופא רציתי לדעת מה דעתך:
האם להמשיך או להגדיל מינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012לדעתי , רופא מטפל צריך לבדוק, לברר מצב גופני, סביבתי ופסיכולוגי ורק לאחר מכן לישקול שינוי תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ותת פעילות בלוטת התריסא'13/06/2012
שלום רב, אני לוקחת כבר ארבעה חודשים ציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות, עוררות יתר ונתקפי חרדה/ פאניקה שהחלו לפני שנה וחצי. במקביל הפסיכיאטר ביקש ממני לאזן את בלוטת התריס שכן אני סובלת מתת פעילות קלה. קצת רקע: במשך שנתיים וחצי עשיתי בדיקות דם וכולן בלי יוצא מן הכלל הראו תת פעילות קלה כאשר TSH נע בין 5 ל-9, ו- T3 ו- T4 תקינים לגמרי ותמיד היו. הבדיקה הלפני אחרונה הייתה 9 ולכן החליטו הגיע הזמן שאקבל טיפול, וגם בגלל הטיפול הנפשי שדורש איזון הבלוטוה. ולכן לקחתי במשך חודשיים יוטירוקס(התחליף החדש של אתרוקסין) במינון מאוד נמוך של 25 מ"ג ליום. בבדיקה שבוצעה אחרי, כלומר לפני שבועיים, יצא TSH =6 ולכן העלו לי את המינון ויוצא שבסה"כ אני לוקחת בשבוע 275 מ"ג... זה עדיין נחשב מינון נמוך. מה שכן, הדופק שלי מאוד גבוה.. וחזק... והחרדה חזרה.. והאמת שנראה לי שהיוטירוקס אשם... אני לא מבינה, כי אמרו לי שככל הבלוטה תהיה יותר יציבה כך החרדה תרד, ובמקום זה אצלי זה הפוך ובנוסף לכל היוטירוקס גם עושה לי דופק מהיר וחזק. מה עליי לעשות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ותת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/06/2012יש לאזן את פעילות בלוטת התריס במסגרת קופ'ח , יעוץ אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטראטה מדוע לא עוניםתקווה12/06/2012
שאלתי לגבי סטראטה במקום אדרונקס וסיפרלקס שהם לחרדות סימנים שליליים וריכוז אם זה לא ככ עוזר אז סטראטה תשמש תחליף לשניהם מה דעתכם מלומדיי אני לא קולטת בפסיכומטרי בגלל חוסר ריכוז ואני גם ככה מיואשת מעצמיתשכחתם לענות לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטראטה מדוע לא עונים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/06/2012סראטרה שייכת לקבוצת נוגדי דיכאון NRI , המבנה דומה לאדרונקס, שגם הוא NRI ( חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין), ציפראלקס מהווה תרופה ממשפחת SSRI - מעלה סרוטונין, כך שסטראטרה יכולה להחליף רק את אדרונקס, והשאלה למה לשנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול xr ועייפותיעל12/06/2012
שלום שמי יעל ואני מאובחנת כחולה במניה דפקסיה חליתי בצבא לפני 10 שנים. תחילה הייתי מאוזנת עם ליטיום כ5- שנים .אחר כך עברתי לסרוקוול כדאי להיכנס להריון מה שליטויום לא מאפשר. עם נטילת התרופה במינון של 200 מ"ג נולד לי ילד בריא ושלם תודה לאל והייתי מאוזנת ממש בתקופת טיפולי פוריות וגם בזמן ההריון אך התקשתי מאוד לתפקד עם הילד בלילות ונלצתי להעזר בהורי ובעלי שיטפלו בו בלילה. תמיד היתה לי עייפות מטורפת עם הכדור אפילו לפני ההריון עבדתי רק בשעות הצהרים כי בבוקר לא הצלחתי לגרד את עצמיד מהמיטה. אני ממש הייתי מתוסכלת שלא יכלתי לקום בלילה לילד. מה גם שבעלי לא יכול לקום אליו כל הלילה בלי עזרה שלי. תופעה נוספת מלבד העייפות היא מעיין רפיון שרירים אם הילד היה בוכה לא הייתי מצליחה להחזיק אותו. בעקבות כך ניסינו לעבור בהדרגה ללמיקטל עם סרווקוול שהשילוב היה ממש לא טוב וכשנישארנו עם למיקטל 200 אין לי תאבון יש מחשבות טורדניות מעיין עיקצוצים בקרקפת קושי להירדם ותחושת מועקה.\ שאלתיהיא איך אני יכולה לחזור לסרווקל xr שעשה לי טוב ואיזן אותי ועדין לתפקד כאימא ולקיים חיי שיגרה / שאלה שנייה האם לחולי מניה דפרסיה יש מינון התחלתי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול xr ועייפות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון13/06/2012שלום יעל
אפשר להתחיל ב XR סרוקוויל 50 מג להתרגלות..
תרופה יעילה שכדאי להתעקש לגביה.
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוואל xr
יעל21/06/2012תודה רבה על התשובה מאז ביקרתי אצל הרופאה שלי אנחנו בהדרגה מורידים את הלמיקטל ומתחילים ב- 50מ"ג סרוקוואל xr האם יתכן שמינון זה יספיק לי אני יודעת שצריך להמתין פרק זמן כדאי לבדוק אבל האם לחולי מניה דפרסיה זה מינון קטן? ? כי בספרות המקצועית להפרעה ביפולרית יש מינון התחלתי גבוהה או שזה אינדבידואלי ויתכן שאם מינון זה עושה לי טוב אני אשאר איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוואל xr
יעל21/06/2012תודה רבה על התשובה מאז ביקרתי אצל הרופאה שלי אנחנו בהדרגה מורידים את הלמיקטל ומתחילים ב- 50מ"ג סרוקוואל xr האם יתכן שמינון זה יספיק לי אני יודעת שצריך להמתין פרק זמן כדאי לבדוק אבל האם לחולי מניה דפרסיה זה מינון קטן? ? כי בספרות המקצועית להפרעה ביפולרית יש מינון התחלתי גבוהה או שזה אינדבידואלי ויתכן שאם מינון זה עושה לי טוב אני אשאר איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוואל xr - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/06/2012כדאי להגיע למינון האפקטיבי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולמאיה12/06/2012
שלום רב,
אני כבר כמה שנים לוקחת תרופות הפסיכיאטר שינה לי כמה פעמים עד שהגיע לציפרלקס וסרוקאוול. אני לא אוהבת תרופות ואני רוצה להתחיל להיגמל מהם. ניסיתי כמה פעמים להפסיק לבד ודכאון וחרדה חזרו. הפסיכיאטר והפסיכולוגית שלי נראה לי מעדיפים שאני ימשיך לקחת אני לא כ"כ מעדיפה.אני לא רוצה שזה יהיה לנצח.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/06/2012בשלב זה ממשיכים תרופות , וכן מעקב רפואי ושיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תרופות
שמוליק13/06/2012שלום מיה.
להרבה מטופלים יש תחושה כזו, והם רוצים להפסיק את התרופות.
השאלה היא מה בדיוק הסיבה.
אם התרופות מועילות לך, אז באמת שאין שום סיבה להפסיק.
ישנם מטופלים שסובלים מעייפות שהיא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות. במצב כזה, יכול להיות שהפסקת התרופות בניגוד לדעת הרופא יכולה לעזור, כפי שאני עשיתי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנוזהאודליה12/06/2012
האם אפשר ללמוד לדבר אנגלית בהפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנוזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכיאטר דחוף ! ! !סיגלית11/06/2012
האם במינון 1 מג' יותר רצפטורים של דופאמין נחסמים?
האם במינון נמוך של אורפ חסימת הדופמין היא יותר נמוכה מאשר במינון גבוה של אורפ?
האם יש קשר בין המינון של אורפ לבין חסימת הדופאמין?
לדוגמא: אם אני אקח 0.5 מ"ג - אז האם זה משפיע כמו מינון של 1 מ"ג על הדופאמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכיאטר דחוף ! ! ! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012ככל שמעלים מינון יש חסימה גדולה יותר
הנושא אינדבידואלי , יש רגישים יותר, תלוי בפעילות הכבד,
SLOW METABOLISED , זקוקים למינון נמוך יותר , פירוק איטי של הכבד
והפוך FAST META ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפנוזהיפת11/06/2012
האם היפנוזה שבוצעה בטיפולים רצופים יכולה להמשך גם אחרי הטיפול לאורך זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012היפנוזה כוללת הרבה סוגים ומטרות, ולא ברור השאלה ...
איזה טיפולים ? הפסקת עישון בהיפנוזה לדוגמה - לא מאוד מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסוריפת11/06/2012
בעקבות דיכאון פסיכוטי ולאחר נסיון עם ציפרולקס שגרם לתופעות לואי לא טובות (לא פסיכוטיות) - נטילת אפקסור שבוע 37.5 ועוד שבועיים 75 מ"ג גרמה להתפרצות פסיכוטית עם דיבורים דמיוניים ולא לעניין (שלא היו בעבר). הדבר נמשך כבר שבוע ברמה מסוימת. האפקסור הופסק לפני שבוע ונוטל רק רספרדל 1 מ"ג.
האם יתכן ונגרם נזק בלתי הפיך?
כמה זמן זה עלול להמשך?
האם מעיד שזה מעבר לאבחנה שצויינה בראשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012לא סביר שיגרום לנזק בלתי הפיך.
אמור לחלוף במשך מספר שבועות.
לגבי האבחנה , מעלה סימן שאלה של הפרעה דו קוטבית ...
יש לשלול בעיה גופנית ( בלוטת התריס - היפר, הורמונים..) , סמים, אלכוהול , ממריצים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לפסיכיאטראירנה11/06/2012
שלום רב,
הובחנתי כהיפוכונדרית לפני שנתיים. טיפלתי באסטו וריספונד כחצי שנה. לאחר שיפור משמעותי, הפסקתי אל הטיפול.
שנה וחצי הכל היה בסדר, עד לא מזמן כאשר כל התופעות חזרו.
פניתי שוב לפסיכיאטר, קיבלתי מרשם לתרופות.
אך אני קצת בלחץ ורציתי לשאול, האם הגדרת היפוכונדריה וטיפול פסיכיאטרי שלי כאמא יכולים להשפיע על הילד שלי.
האם מופיע באיזשהו מקום שאני מקבלת טיפול?
או שהמידע חסוי ונישאר אצל רופא בלבד?
תודה רבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק11/06/2012שלום אירנה.
אינני רופא, אבל עד כמה שידוע לי ישנה סודיות רפואית, והרופא מנוע מלהעביר מידע עלייך, אלא אם כן תבקשי ממנו להעביר מידע, ואז תצטרכי לחתום לו על ויתור סודיות רפואית.
אין לי תשובות לשאר השאלות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק המון תודה
אירנה11/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לפסיכיאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012אם הטיפול בקופ'ח , האבחנה זמינה , פירוט הביקורים חסוי, זמין לפסיכיאטרים ופסיכולוגיים בלבד.
לגבי בנך, חשוב לזכור, שטיפול אמור לשפר את תפקודך ולהוביל מצב של סבל מופחת, מן הסתם, הדבר יתרום גם למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בביוץגלית10/06/2012
שלום,
גיליתי לאחרונה בבדיקות ביוץ ביתיות שאין לי ביוץ.
אני נוטלת סרקוול כמעט כשנה.האם ישנה שייכות.
למיקטל?
אביליפיי?
מאוד חשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בביוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012הסכנה בתרופות נוגדות פסיכוזה , תופעת לוואי של עליה בפרולקטין ( PRL )
יש גודש בשדיים, הפרשת חלב ופגיעה במחזור.
ניתן לעשות בדיקה בקופ'ח - PRL.
סרווקאל - לא שכיח.
אביליפי - לפעמים משפר ומבטל תופעות לוואי של עליית פרולקטין.
אך יש לשלול בעיחות גניקולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תקין דר' תודה
גלית12/06/2012עשיתי את כל הנדרש והבדיקות ברוך ה' תקינות.
כולל בדיקה פיזית.
אין לי הפרעה בתזמון המחזור ומעולם לא היתה.
הרופאה אמרה שהבדיקה הביתית מאוד מדוייקת ואני ממש לא ראיתי טיפת שינוי.
לא נראה לי שהיא מבינה בכדורים פסיכיאטרים.
קראתי איפה שהוא על כך אבל דעתך מאוד חשובה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדת שינהגלית10/06/2012
הופנתי ע"י נירולוג לבדיקת שינה במכון האם צריך לקחת את הכדורים לשינה (כולל סירקדין)או שבלעדיהם?פשוט עם הכדורים השינה רציפה אך בבוקר לא מספקת וכל היום מאוד עייפה כאילו לא ישנתי.
ללא הכדורים לא בטוחה שארדם כלל עם כל המיכשור וגם אם כן אז זה יהיה תנומות חטופות.
מה יכולים לגלות בבדיקה ואיך מטפלים אם הכדורים לא מספקים?
אני סובלת מדיכאון עמיד ומטופלת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדת שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012בבדיקות במכון שינה , ניתן לגלות את אופן השינה , הופעת שלבי השינה( REM ) , ניתן לזהות הפרעות שינה ראשוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הצלחתי להבין
גלית12/06/2012אז זה אומר שאצטרך להתענות כל הלילה ולא להרדם או שלקחת את הכדורים ושיגלו למה השינה לא מספקת. לא יכולה להרדם בלעדיהם.ניסיתי מס' פעמים בסופי שבוע והיו נמנומים מקוטעים בלבד.(בפרט שזאת מיטה לא שלי וחיבורים של אלקטרודות במגע )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הצלחתי להבין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012מעבדת שינה - פשוט הולכים לישון בתנאי מעבדה , חיבור חוטים ואלקטרודות, זה לא אמור להיות עינוי.... אכן נושא מיטה זרה לא פשוט לחלק..., אולי ניתן להביא מצעים אישייים...
תוצאת מעבדת שינה יכולה לתת מידע רב לגבי אופי השינה, שלבי השינה , ניתן לזהות הפרעות שונות ובהחלט צעד חשוב באבחון וטיפול בהפרעת שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור דוידאורשאלה10/06/2012
מהו מינון מקסימלי להפרעה חרדתית קשה של קסנקס מקורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדוקטור דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012ארוך טווח XR 3 - 6 מ''ג
קצר טווח, רגיל : 1 - 4 מ''ג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כדורי סוליאן של 400 מ"ג דרושיםמיואש מהתלאות10/06/2012
על מנת להצליח להתאבד? האם 4 קופסאות יספיקו? בבקשה אני נורא מיואש מהחיים, אני מוכרח באופן דחוף עוד הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה כדורי סוליאן של 400 מ"ג דרושים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/06/2012ממליץ לפנות מיידית לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם אבל -אם או בלי תרופותעמית10/06/2012
שלום,
אחי הקטן נהרג לפני כחודש בתאונת דרכים. אני עובר תהליך קשה אבל רואה התקדמות שלי וחזרה לתפקוד רגיל עד כמה שאפשר בעבודה ובחיים.
אמא שלי בניגוד לזה מאוד מתקשה (באופן טבעי).
מדובר באדם מאוד פעיל וחיובי בדרך כלל והיא כרגע נמצאת במצב של אבל שאין לה כוח לעשות כלום והיא אומרת שהיא רוצה לראות אותו ושקשה לה.
קראתי על זה הרבה באינטרנט ויש הרבה טענות מצד פסיכולוגים ופסיכיאטרים בנוגע לטיפול תרופתי. חלקם אומרים שטיפול תרופתי יכול להקל על השלב הראשוני, וחלקם האחר טוען שהאבל הוא תהליך שיש לחוות. הכל כמובן אם מדובר באדם בלי היסטוריה של בעיות נפשיות.
גם קראתי מספר כתבות מאמהות שחוו אבדן של בן ולקחו טיפול תרופתי, וטענו שכאב האבל חזר בצורה יותר חזקה אחרי התרופות ובכל מקרה הן חושבות שהיה להן צורך לחוות את התהליך הזה והתרופות רק עקבו אותו.
כרגע אנחנו מנסים לתמוך כמה שאפשר, ולתת לה לחוות את התהליך של האבל, אני בטוח שאמא מרגישה את האובדן בצורה חזקה יותר מהילדים והאב (וזה בכלל מדאיג, כי אני יודע כמה לי קשה...)
השאלה שלי היא מתיי יודעים שהתהליך הטבעי של האבל הופך לדיכאון?
והאם יש פסיכיאטר שמתמחה במקרים של אבל, וזאת משום שממה שקראתי התסמינים של אבל ושל דיכאון הם מאוד דומים.
תודה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם אבל -אם או בלי תרופות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/06/2012שלום לך עמית
ראשית,שלא תדעו עוד צער..
שנית,הפסיכיאטריה מעדיפה לפעול במה שהוא מעל לסביר ולרגיל דהיינו לפתולוגי.
חודש עבר וזה עדין נראה לי בתחום הנורמה לחוות עדין את שלבי האבל ולהתקדם עימם.
שיהיה לה קל...
צריך עוד להמתין לעיבוד..
כל טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)