פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכוזות-שאלה למומחים.
    אני
    06/06/2012

שלום רב! אני בן 28
    עברתי 3 ארועים פסיכוטיים בחיי.טופלתי בהלידול, הפסקתי לקחת טרופות וקרא לי מצב פסיכומטי שני. לאחר הארוע השני טופלתי בהלידול 2.5 מ"ג ובגאודון.הפסיכיאטר המטפל שלי הוריד את המינון של הגאודון ל 0 ואת המינון של ההידול בהדרגה ל 1. חזרה אלי יכולת הזיכרון והריכוז ולמדתי שנה באוניברסיטה. לאחר שנה חזרה אלי הפסיכוזה וקרא לי ארוע שלישי. טופלתי ב 6 מ"ג הלידול. לאחר השחרור מבית החולים,הפסיכיאטר המטפל שלי הוריד לי את המינון ל 5 מ"ג הלידול. מאז עברה שנה. כיום אני מתפקד רגיל,ברוך השם.המצב הקוגנטיבי שלי תקין. לא סובל ממחלות נפשיות.כל מה שנותר זה הטראומה כזכר של המצבים הפסיכוטיים. אבל זה לא מפריע לחיי היום יום.מה שכן פוגע בי ומפריע לי - זה אי שקט חזק שאני מרגיש במהלך כל היום.אין לי אי שקט רק בשינה.השאלה היא האם הורדת מ"ג אחד או שניים-שלושה יכולה לעזור לשיפור האי שקט?? האם זה מסוכן לאחר 3 ארועים פסיכוטיים??כלומר,האם הורדה של מ"ג אחד למשל יכולה לעורר פסיכוזה חוזרת? האם אפשר להוריד וכמה אפשר להוריד,כדי מצד אחד להקטין את האי שקט ומצד שני לא לגרום לחזרת המצב הפסיכוטי.?ועוד שאלה אחרונה - האם זה שאני מקבל 5 מ"ג הלידול - זה מינון גבוה מספיק למניעת פסיכוזות לאחר 3 ארועים פסיכוטיים. עלי לציין שאני חזרתי לחיים רגילים ולתפקוד מלא, התקבלתי לאוניברסיטה והאי שקט מפריע לי לריכוז - מה שנחוץ מאוד ללימודים אקדמיים.אני לא רוצה שהפסיכוזה תחזור אבל. אני באמת לא יודע מה עלי לעשות???? האי שקט גורם לי לסבל נפשי חזק ביותר. ועוד עלי לציין שאני מקבל דקינט כנגד האי שקט ופרוטיאזין.מה לעשות????אני לא יודע....

בתודה רבה מראש!!! אני מצפה מאוד לתשובה מאחד הפסיכיאטרים - אני רוצה חוות דעת רפואית נוספת בנוסף לפסיכיאטר המטפל שלי.
    בברכה,
    אנונימי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזות-שאלה למומחים.

הוספת תגובה

• פסיכוזות-שאלה למומחים. - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    06/06/2012

שלום רב.
    אני מעלה סוגייה חשובה של הצורך בטיפול תרופתי מניעתי לאורך זמן על מנת להמנע מפסיכוזה חוזרת.
    כעקרון בהפרעות פסיכוטיות כרוניות יש צורך בטיפול תרופתי מניעתי לאורך זמן.
    כיום ישנן תרופות חדישות רבות המבטיחות אפקט אנטי-פסיכוטי יעיל עם ת. לוואי מועטות.
    לעתים הלידול גרום כתופעת לוואי לאי-שקט פנימי.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל לגבי שקילת החלפת טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר!!!

אני
    07/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    אאאא
    05/06/2012

בתי בת 10 וחצי אובחנה כילדה אם בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות כיום היא נוטלת כדור וחצי של תרוקטיל 25 מ"ג בבוקר ובצוהרים אותו כמות וגם בערב אותו כמות ולקראת השינה מקבלת כדור וחצי דפרקסן וכל זה בעקבות ההתנהגות לא הולמת לפעמיים עצבנית לפעמיים צועקת מדברת בקול רם ילדה שובבה רציתי לשאול האם קיימים תחליפים טבעיים לתופעות אלו האם כמות הכדורים היא רבה מידי לילדה בגיל שלה יש לציין שהיא משמינה המון במשקל בעקבות מתן הכדורים ואיך אפשר להפסיק לה את מתן הכדורים תודה מראש אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    06/06/2012

לא קיימים תחלפים טבעיים לתרופות אלה.
    לגבי בעית השמנה והמשך טיפול תרופתי ממליץ לנקוט בזהירות ולא להפסיק טיפול לבד אלא להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות?
    מתן
    05/06/2012

בגלל הפרעות דיכאון וחרדה ניסיתי לקחת פבוקסיל פריזמה ציפרלקס ואפקסור במינונים גבוהים ולתקופות ממושכות. אך למרות זאת אף תרופה לא עזרה לי. אני תוהה אם שווה בכלל לנסות תרופה חדשה? כי כבר די נמאס לי להתאכזב. האם יש סיכוי שתרופה ממשפחה אחרת או שילוב של תרופות מסוימות יוכל לעזור לי?אם כן מדוע הרופא שלי לא ניסה אפשרות זאת עד עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות?

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות? - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    06/06/2012

שלום מתן.
    אינ מציע לך לא להרים ידיים, לעתים לוקח זמן עד שמוצאים מענה תרופתי הולם. כיום יש מגוון רחב של תרופות וקומבינציות שעשויות לעזור לך.
    כמו-כן ממליץ לשקול טיפול כולל בבעיה והוספת טיפול פסיכולוגי כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי או טיפול תמיכתי בשיחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי וסרקוול בעיות שינה
    גלית
    05/06/2012

שלום רב,

רציתי לדעת האם אביליפי מעוררת.
    הרופאה שלי אמרה שיתכנו שני המקרים וגם קראתי שזה אפשרי.
    כיום נוטלת בלילה 5 מג' אביליפיי+סרוקוול 75 מג' וקלונקס 0.5 מג'.
    בנוסף סירקדין כי יש לי הפרעות שינה קשות.
    ביומיים האחרונים עשינו שינוי וכעת לוקחת סרוקוול 50 מג ואביליפיי 10מג' וכמובן קלונקס וסירקדין.השינה שלי תמיד לא היתה בסדר ולקחתי טיפול לשינה עכשיו היא ממש נהרסה,מתעוררת מס' פעמים בלילה עד שמגיעה השעה חמש ואז סתם נחה במיטה.
    (סובלת מבי פולר 2 ומקבלת גם למוגי'ן 100 ולפיברומיאלגיה איקסל 200 מג' )
    מה אני יכולה לעשות.חייבת לישון בלילה.
    דבר אחרון האם הלמיקטל יכולה לעשות כאבי שרירים ובעיות זיכרון?
    וקראתי מחקר שהאביליפיי עוזרת בהחלט לכאבים.

מה דעתכם?תודה מראש.

הוספת תגובה

• אביליפיי וסרקוול בעיות שינה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    06/06/2012

שלום רב.
    אביליפיי נחשבת תרופה מעוררת ללא אפקט סדטיבי המוביל לשינה כמו תרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות.
    ייתכן כי האביליפיי משפיעה על הפרעת השינה.
    ניתן לשקול העלאת מנון סרוקוול. יש לקחת אביליפיי בבוקר.
    למיקטאל לא גורם לפגיעה בזיכרון. כאבי שרירים עלולים להיות בתחילת טיפול.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריפליי-שינה ועייפות

שמעון
    27/01/2016

הלוואי ואצלי זה היה עובד אחרת.
    מאז שאני לוקחת את האריפליי אני כל הזן עייפה ועו ישנה 12שעות בלילה.
    הרופא הסיף לי ולבטרין בתקווה שזה יעורר אבל זה לא עוזר.
    הלוואי והייתי עירנית ועם מוטיבציה במשך היום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של תרופות
    אילנית
    04/06/2012

בתי בת 10 וחצי אובחנה כילדה אם בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות כיום היא נוטלת כדור וחצי של תרוקטיל 25 מ"ג בבוקר ובצוהרים אותו כמות וגם בערב אותו כמות ולקראת השינה מקבלת כדור וחצי דפרקסן וכל זה בעקבות ההתנהגות לא הולמת לפעמיים עצבנית לפעמיים צועקת מדברת בקול רם ילדה שובבה רציתי לשאול האם קיימים תחליפים טבעיים לתופעות אלו האם כמות הכדורים היא רבה מידי לילדה בגיל שלה יש לציין שהיא משמינה המון במשקל בעקבות מתן הכדורים ואיך אפשר להפסיק לה את מתן הכדורים תודה מראש אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של תרופות

הוספת תגובה

• שילוב של תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

אני מומחה במבוגרים ולא ילדים, לכן תשובה יותר מוסמכת תקבלי מפסיכיאטר מומחה בילדים ונוער.
    התרופות הנ''ל אכן לא פשוטות, יש לברר אפשרות לטיפול בתרופות נוגדות פסיכוזה לבעיות התנהגות, מדור שני, חדשות יותר ויותר בטוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    אדווה
    04/06/2012

שלום, אני בת 27
    רציתי לדעת האם הכדור פבוקסיל מינון 200 , יכול לעזור למחשבות שווא דלוזיות כאלה? מחשבות שווא זה גם או סי די? או שזה דורש טיפול אנטי פסיכוטי? כי בהתחלה הרופא שלי רצה לשלב את זה עם אנטי פסיכוטי ואחרי זה אמר שלהשאר עם הפבוקסיל ולא לקחת כדור אנטי פסיכוטי כי הוא סותר את הפעולה של הפבוקסיל
    ולדעתו פבוקסיל יכול לעזור, האם זה נכון?
    יש לי מחשבות ודמיונות למשל אני כמו מדמיינת סיטואציה וממש רואה את זה בראש, או שאני נמצאת בסיטואציה ואחרי זה אני רואה את זה כמו תמונה בראש השאלה עם זה נקרא טיפול לאו סי די או סכיזופרניה? דמיונות?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

פאבוקסיל טיפול ל OCD .
    זה לא נוגד פסיכוזה.
    מחשבת שווא זה מצב פסיכוטי והטיפול המתאים, תרופה נוגדת פסיכוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בחזרה

אדווה
    05/06/2012

זה עוזר גם לחרדות בכללי פוביה וכאלה? או רק לאו סי די?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיטמינים
    אביבה
    04/06/2012

בבדיקת שתן של סמים (קנביס)הופיעו בתוצאת המעבדה גם אמפיטמינים,האם לקיחת ריטלין יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה ?או שניתן לוודא שזה אכן סם אחר מעבר לקנביס למרות שלא היה שום שימוש כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אמפיטמינים

הוספת תגובה

• אמפיטמינים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

ריטלין שייך למשפחת הממרצים, אך אולי טעות טכנית הובילה לתוצאה. השאלה טכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

אביבה
    05/06/2012

זה שזה שהריטלין שייך למשפחת הממריצים ידוע,אך האם ניתן בוודאות לראות בבדיקת השתן שהאמפיטמינים הם מסם מסוג אחר למרות שנלקח ריטלין?לא הבנתי את העניין שזה יכול להיות טכני.אם תוכל אנא הסבר ביתר פרוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל עם הפסקת פריזמה
    qwerty
    03/06/2012

שלום רב,
    במהלך השנה האחרונה טופלתי בפלוטין/פריזמה 20 מ"ג ליום. הפסקתי את התרופה באופן הדרגתי לפני כשלושה שבועות, ובמהלך שלושת השבועות האחרונים היתה עלייה משמעותית במשקל (900 גרם בחמישה ימים!). האם ישנה תופעת לוואי של עלייה במשקל בעקבות הפסקת התרופה?

הוספת תגובה

• עלייה במשקל עם הפסקת פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

לא.
    עליה במשקל ייתכן משני להחמרה באי שקט, חרדה וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    מאיה
    03/06/2012

שלום רב,
    אני נוטלת ציפרלקס וסרקוואל כבר כמה שנים. עשיתי הפסקות מידי פעם כי לא רציתי את התרופות. שאלתי היא האם התרופות הללו הם לכל החיים? כל הזמן בפגישות עם הפסיכיאטר הוא אומר לי שצריך עוד להמשיך ואני מרגישה שזה לא יגמר. לא בא לי לקחת את זה כל הזמן.הרופא העלה לי את המינון לא מזמן. חוץ מזה שאני גם בקשר עם מישהו ואני לא יודעת איך לספר לו שאני בטיפול.?

אשמח לתשובה
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/06/2012

שלום לך מעין
    אכן,קשה מאוד לשאלה שאם אכן יש צורך לקחת תרופה לכל החיים?מי יכול לדעת מראש התפתחות כל כך ארוכת טווח של מחלה?על כן תשובה שעונה על כאן ועכשו היא מדוייקת יותר.
    באשר לחבר כדאי לשמור את הסודיות הרפואית שלך אצלך עד שהקשר הופך לקשר רציני וקבוע.
    אזי כדאי מאוד לפתוח ולספר כי אין טוב יותר מן האמת להמשך קשר טוב ואמיתי.
    תרגישי טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות - לא בהכרח לכל החיים

שמוליק
    04/06/2012

שלום מעיין.

אני בהחלט מבין לליבך.

אני חושב שזו לא השאלה הנכונה. נניח שהיה לך לחץ דם גבוה, אני מניח שהיית לוקחת כדורים להורדת לחץ הדם ולא היית מתלוננת. פשוט היה ברור לך שהתרופות להורדת לחץ דם עוזרות ומועילות, ולכן לא הייתה שום שאלה.

השאלה הגדולה היא האם התרופות מועילות. ואם כן, האם התועלת מרובה על הנזק מתופעות הלוואי?

דעתי בעניין ידועה. ולכן, אם את חושבת שהתרופות אינן מועילות או שהנזק מרובה על התועלת - את יכולה להפסיק, אבל תעשי את זה בהדרגה, וקחי בחשבון שגם יכול להיות שהמצב יתדרדר כתוצאה מהפסקת התרופות.

אני הפסקתי לקחת תרופות אחרי שהן הרדימו אותי. הפסיכיאטרית שטיפלה בי (ועדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות) התנגדה, אבל בדיעבד, היא רואה שזה היה צעד נכון.

הייתי שמח אם מישהו ירים את הכפפה וינסה לחקור את הסיבה שבזכותה אצלי זה היה צעד נכון למרות האמונה הרווחת לפיה זו הייתה טעות. אולי בעקבות זה, מטופלים נוספים שסובלים מעייפות (ויש הרבה כאלה) יוכלו לעמוד על הרגליים.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי תפקוד והתארגנות
    איציק
    03/06/2012

שלום רב,
    אני סטודנט בבר אילן, בן 25
    מאז ומתמיד היו לי קשיי השכמה,ארגון ותפקוד מסויימים, וכיום כסטודנט אני חש אותם ביתר שאת.
    אתאר את הקשיים באופן חלקי, והשאלה שלי היא האם הקשיים הללו מייצגים בעיה עם שם מוכר בפסיכיאטריה, והאם יש להם טיפול תרופתי כלשהו.

1.קושי חזק מאד עד בלתי נשלט לקום בבוקר
    כל עוד אין לי סיבה ממש מיוחדת לקום, אני פשוט ממשיך לישון ולא קם. גם במחיר של פספוס הרצאות, פגיעה בתפקוד הלימודי וכו'.
    למבחנים אני קם אבל גם למבחנים אני בד"כ קם ברגע האחרון ומאחר קצת.

2.קושי עז עד בלתי נשלט ללכת לישון בזמן
    כמה שאני לא אנסה להחליט שאני הולך לישון מוקדם, תמיד אתפתה להשאר באינטרנט או לעסוק בעיסוקים עד מאוחר

3.התארגנות מאד איטית בבוקר ובכלל
    עושה כל דבר באיטיות, חולם הרבה, יכול לצרוך מעל שעתיים בבוקר בשביל להתארגן

4.חלמנות כרונית.
    יכול לחלום זמן רב ולשוטט במחשבות.
    מבזבז זמן רב על בהיה בקירות.
    פשוט באמצע העיסוקים/התארגנות מתחיל לשוטט במחשבות ולבהות בקירות..
    בנוסף מבזבז גם הרבה זמן על אינטרנט. כל פעם שאני נכנס לאינטרנט אפילו לדבר קטן אני נגרר לזמן רב..

5.קושי בניהול זמן וקבלת החלטות
    לא מצליח לנהל את הזמן בשקל.
    מתקשה ומבזבז זמן על החלטות בסיסיות ביותר כגון איפה לאכול עכשיו? מה לעשות עכשיו?

6.איחורים כרוניים
    מאחר בנוהל כמעט לכל מקום.
    אם הרצאה, אם לפגישה.
    גם אם אני אשתדל תמיד אני אמשוך זמן לרגע האחרון ואאחר.

כל זה בנוסף לבעיות קשב וריכוז בלימודים ולעוד בעיות שלא ציינתי

השאלה שלי היא האם קיימת אבחנה פסיכיאטרית מוכרת לסגנון בעיה כזה?
    והאם קיים טיפול תרופתי כלשהו שיכול להועיל בזה? אם כן איזה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי תפקוד והתארגנות

הוספת תגובה

• קשיי תפקוד והתארגנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

אם התיאור הנ''ל מאז ילדות , גיל 7 , סביר שמדובר בהפרעת קשב וריכוז.
    מומלץ לעבור בירור מסודר בשאלה של ADHD .
    הטיפול התרופתי יכול לשנות את החיים באופן דראמטי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת הסודיות בטיפול פסיכולוגי
    שואלת
    02/06/2012

שלום,

רציתי לדעת באילו מקרים מותר למטפל להפר את חסיון המטופל?

באם המטופל אינו פסיכוטי, ואינו מהווה סכנה לסביבתו, אבל ייתכן כי המטפל חושש כי המטופל עלול להוות סכנה לעצמו בלבד- איומי התאבדות וכ'ו. ( ללא ניסיונות התאבדות בעבר, וללא תוכנית פעולה מפורשת), האם אז כן ניתן להפר את חסיונו של המטופל? כמובן שהשאלה מתייחסת אך ורק לאנשים בגירים ועצמאיים. ( גילאי 30 +).

האם מותר למטפל להתנות טיפול בפנייה לאדם אחר "במקרה הצורך"- של חשש שכזה? למשל: עירוב הורים ( מדובר במטופל מעל גיל 30 , עצמאי!)? או עירוב חבר/ה קרוב/ה? או שכן/ה בטיפול?

בקיצור: האם תקין שמטפל יפנה לעזרתו של אדם הקרוב למטופל ללא הסכמה מפורשת של המטופל לכך?

והאם ניתן להתנות טיפול בכך שהמטופל ייתן הסכמה מראש שכזאת למטפל ?

כמו כן- מה עושים במקרה של אדם בגיר הבא לטיפול, מספר על מחשבות אובדניות בעת משבר, ללא ניסיונות קודמים לביצוע וללא תוכנית פעולה מפורשת, אשר הוא בודד- ללא חברים או בני משפחה,( או בנתק מוחלט ממשפחתו), ואינו מעוניין לשתף גורם שכזה בטיפולו?

האם רשאי מטפל לדווח על רצונו למי מאלו? האם רשאי המטפל להתנות המשך הטיפול בהסכמת המטופל בשיתוף אדם אחר? (שכן, חבר וכ'ו)-חרף התנגדות המטופל?

אלו כלים עומדים לרשות המטפל במקרה כזה? ( מחשבות אובדניות בלבד, והאדם אינו פסיכוטי, ואינו מהווה סכנה לאיש פרט אולי לעצמו).

מתי "רצונו של אדם כבודו" -גם אם ברצונו למות?

הוספת תגובה

• חובת הסודיות בטיפול פסיכולוגי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

שאלות לא פשוטות.
    הגישה של האיגוד הפסיכיאטרי כיום, שעל המטופל, הלא פסיכוטי, מוטלת האחריות על מסוכנות ואובדנות לא פחות מהמטפל עצמו.
    באם הטיפול פרטי, לגיטימי לנסות לערב משפחה או אדם קרוב בזמן משבר וסכנה, כמובן לפי סיכום מראש עם המטופל.
    לא ניתן למטפל כיום היכולת להתעלם ממסוכנות של מטופליו.
    דרך הפעולה מאוד משתנה, תלויה בנסיבות והקשר הטיפולי.
    הראציונל בחובה לגיוס תמיכה, כאשר אדם במשבר ומוות מהווה פתרון, סביר להניח, כאשר מצבו הנפשי וגופני ישתפר, יחשוב באופן שונה, ואף ירצה לחיות ויתנגד למוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל וחשק מיני
    אבי
    02/06/2012

שלום אני בן 25 לוקח כדור ושלושתרבע רסשקיטל ליום. כמעט ולא קיים אצלי חשק מיני מאוד קשה לי להגיע לזקפה. במידה ואני ארד לכדור אחד ביום בהדרגה זה אמור להשתפר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל וחשק מיני

הוספת תגובה

• רסיטל וחשק מיני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

ייתכן שכן, אך צריך לשקול זאת, לפעמים ניתן להוסיף מירו, אדרונקס או לעבור לוולבוטרין.
    חובה הערכה קלינית מסודרת, תרופות הנ''ל מעלות נוראדרנלין ועלולות להגביר חרדה...
    אך יש צורך בחיפוש מענה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחלי
    01/06/2012

רציתי לשאול האם שלוקחים תרופה נגד דיכאון אמורים לראות שיפור בערך אחרי 8 שבועות האם שמעלים מינון כשרואים הטבה חלקית גם צריך לחכות לשיפור אחרי 8 שבועות או מחשיבים את הטיפול ההתחלתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

תגובה בדר'כ לאחר 4 שבועות.
    שינוי לאחר מכן מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגורמים נוספים, כגון: תזונה, מצב פסיכולוגי, גורמי דחק סביבתיים ומצב גופני ( בלוטת התריס, הורמונים שונים וכו.. ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי
    נטע
    01/06/2012

אני סובלת מדיכאון וחרדה. ניסיתי המון תרופות ושילובים ורק נרדיל הועילה לי אך נאלצתי להפסיקה עקב התעלפויות. חודשיים על מינון 150אנפרניל ללא הועיל וכן 100סרוקוול שמרדים מאד. כיצד ניתן לחזק ההשפעה של אנפרניל פרט לעליית המינון. האם יש שילוב תרופתי שידוע כמועיל? אולי אדרונקס או איקסל למשל יחד איתו?
    מיואשת לחלוטין ואשמח למענה.
    בתודה מראש!!
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופתי

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

זה לא המקום לספקולציות, אולי ....

יש לברר באופן מסודר, מצב נפשי, גופני ופסיכולוגי
    יש לקבוע יעדי טיפול ולתכנן בהתאם.

יש צורך במיפוי תרופתי , מינון התרופה, משך הטיפול, תגובות....
    לפעמים יש צורך בשילוב תרופתי, לפעמים יש להוסיף טיפול CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי) וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת סרקוואל בזיפרקסה
    אייל
    01/06/2012

היי אני בחור בן 30 לוקח חצי שנה סרקוואל במינון 100 ועכשיו מחליפים לי את התרופה לזיפרקסה 5 מג. האם אני יכול לעשות את המעבר ישר להפסיק עם הסרקואל ולקחת את הזיפרקסה או שאני צריך לרדת בהדרגה מהסרקוואל?
    אני יודע שאני צריך לשאול את הפסיכאטר שלי אבל הוא בחול עכשיו שבועיים.
    תודה רבה?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת סרקוואל בזיפרקסה

הוספת תגובה

• החלפה תרופתית

שמוליק
    04/06/2012

שלום אייל.

עד כמה שידןע לי, וממש לא כרופא, בדרך כלל כשעושים החלפה תרופתית, אז בהדרגה מקטינים את המינון של התרופה הקודמת ומעלים את המינון של התרופה החדשה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת סרקוואל בזיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/06/2012

התשובה כיצד להחליף טיפול נוגד פסיכוזה, אינדבידואלית ובאחריות רופא מטפל בלבד.
    לא מומלץ לעשות שינוי תרופתי ללא מעורבות רופא מטפל, סיכון להחמרה פסיכוטית מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה