מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוסטראלחני26/06/2012
נוטלת שנה לוסטראל 125 מ"ג.
בגלל תופעות הלוואי בזמן ההסתגלות לתרופה הרופא אמר לי ליטול 75 בבוקר ו-50 לאחר כ-6 שעות.
האם אפשר לקחת את כל ה-125 בבוקר ואפשר במיידי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטראל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2012בהחלט ניתן ליטול בבוקר, זה מומלץ כאשר התרופה פוגעת באיכות השינה.
ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידייםעופר26/06/2012
שלום לכם רציתי לשאול אני בן 26 וסובל מי ליקויי למידה ויש לי בעיה מוטורית קלה מאוד ואני מדי פעם לוקח רטלין לא באופן סדיר אבל יש לי בעיה שהתחילה לי מי הילדות שאני פשוט חייב להחזיק משהו ביד ותמיד חייב שיהיה לי משהו ביד אני תמיד חייב לעשות משהו עם הידיים כמו למשל לשחק בשעיר ולמרות שניסיתי להפסיק תמיד אחרי
דקה הרגשתי צורך להחזיק משהו ביד מין דחף כזה וזה דבר שמאוד מציק לי באופן אישי וכל הנירולוגים ששאלתי אותם הגדירו את הבעיה כשום דבר רציני אבל האם הבעיה היא אחרת פסיכולוגית למשל אשמח לעזרה ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ידיים - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/06/2012שלום אבי
כפי שאתה מתאר זה נשמע כשייך לתחום הנפש.
הייתי ממליץ שתוועץ עם איש מקצוע מהתחום שיעריך אותך אישית.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןמיה25/06/2012
שלום
הומלץ לי על כדור ויפאקס XR לטיפול בדיכאון קל וכאב כרוני בעיקר סביב המחזור החודשי.
ביקשתי מרשם מהרופא משפחה והוא רשם לי ויפאקס 37 מ"ג.
האם גם הוא יעיל באותה מידה כמו זה שהומלץ לי עליו ה-XR?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/06/2012יעילות פחותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויאפקסהג25/06/2012
שלום,
לפני כ-3 חודשים התחלתי לקחת וויאפקס במקום הורמונים כדי להפסיק גלי חום והזעות. במקביל הפסקתי גם ליטול סיפרלקס (אותו נטלתי כ-3 שנים). לאחרונה חזרו גלי החום וההזעות, הכולסטרול הכללי עלה מאד, וחלה תופעה חדשה של פלבול ("תיקים" בדיבור). אני רוצה להפסיק את הוויאפקס ולחזור לסיפרלקס ולהורמונים. מהי הדרך הנכונה - איך לנהל את השינוי כדי למנוע עד כמה שניתן תופעות לוואי?
תודה, בת 55, בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויאפקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/06/2012שלום לך
הכי טוב תוך כדי מעקב רפואי ולא לבד...למה להסתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRIאורח25/06/2012
אומרים שלא יכול להיגרם שום נזק מ-SSRI
וכל הזמן כותבים שהכי טוב זה SSRI - אז מדוע כל האנשים בכל העולם לא לוקחים לכל החיים SSRI ?
אם כל האנשים בעולם יקחו בכל יום למשך כל החיים SSRI - אז מה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/06/2012SSRI נחשבות לתרופות די בטוחות.
הן אכן מאוד מסיעות לרפא.
מאידך,הן עדיין תרופות ולא ניתנות למי שלא זקוק להן כלל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אבי02/07/2012בהנחה שאדם בריא ושמח בלי דיכאון לוקח "ציפרלקס" - אז האם הכדור לא ישפיע עליו כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה!
אורחת08/08/2012אומרים שלא יכול להיגרם שום נזק מ-SSRI ושהן תרופות בטוחות
וכל הזמן כותבים שהכי טוב זה SSRI - אז מדוע כל האנשים בכל העולם לא לוקחים לכל החיים SSRI ?
אם כל האנשים בעולם יקחו בכל יום למשך כל החיים SSRI - אז מה יכול לקרות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב האנשים בעולם עדיף לא לקחת כי
ג'ולס ג'ורדן09/08/2012כי זה יפגע בתפקוד המיני שלהם.
יש גם אנשים שצריכים לקחת ובוחרים שלא מהסיבה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012אמנם זה נכון שתרופות SSRI בטוחות מאוד לשימוש אך הן בכל זאת תרופות ויש ליטול אותן במידת הצורך בלבד.מטרתם היא לסייע לאדם להגיע לאיזון מצבו הנפשי ואז ניתן להפסיק את השימנוש בהם, כמובן, תוך היתיעצות עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012אמנם זה נכון שתרופות SSRI בטוחות מאוד לשימוש אך הן בכל זאת תרופות ויש ליטול אותן במידת הצורך בלבד.מטרתם היא לסייע לאדם להגיע לאיזון מצבו הנפשי ואז ניתן להפסיק את השימנוש בהם, כמובן, תוך היתיעצות עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם "קולטנים סופר?אורח25/06/2012
מהם "קולטנים סופר סנסיטיבים לדופמין."?
האם גם מינון של 0.5 מ"ג יכול לגרום לTD ?
מדוע זה בא באיחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם "קולטנים סופר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/06/2012כאשר יש חסימה פוטנטית לקולטן מסויים, המוח מנסה להתגבר ומייצר יותר קולטנים, תהליך שדורש הפעלה של מטען גנטי , ביטוי ויצור חלבונים, תהליך ממושך.
"עודף" קולטנים יוצר רגישות מסויימת לחומר הכימי, וכל עליה בריכוז החומר "החסר" מובילה לתגובה פוטנטית יותר. זה כמו ים עם מעט דגים וזורקים רשת הרבה יותר גדולה על מנת לתפוס יותר דגים.. כך הקולטנים תופסים יותר חומר כימי, מה שמוביל לתגובה ביולוגית חזקה יותר.
המוח מגיב לשינוי בריכוז, עליה או ירידה בחומר הכימי, ירידה של מספר קולטינים או ירידה של מספר קולטנים, אך בטיפול נוגדי פסיכוזה, כאשר התרופות חוסמות באופן פוטנטי זמן ממושך קולטני דופאמין, לאחר זמן מסויים, יש סיכוי שהמוח יאבד את היכולת להפחית מספר קולטנים ובכך להוריד את הרגישות לדופאמין, בגלל זה התגובות הביולוגיות יותר קיצוניות כולל דיסקינזיה מאוחרת( הפרה ניורולוגית שלמערכת חוץ פירמידלית, קשור לוויסות התנועה).
לכן הטיפול : להוריד את ריכוז הדופאמין, לדוגמא, קסאנזין, מוריד את היצור והשחרור של דופאמין בתא המשחרר ( PRE SYNAPTIC ) , לכן התרופה יעילה במצבים ניורולוגיים של TD , טיקים חמורים, וכן האנטינגטון כוריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי!
אבי02/07/2012אז מדוע נתנו לי "אורפ" ולא "קסנאזין"?
הרי כתבת שהתרופה יעילה יותר מאורפ בתזוזות בראש בלתי רצוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/07/2012יש פרוטוקולים מקובלים, לא ניתן להגיד באופן גורף לגבי יעילות תרופה מסויימת.
קסאנזין מאושר בסל למצב של טיקים קשה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אבי04/07/2012האם רעידות בראש שלא מפסיקות נקראות "טיקים"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חשק מיני בעקבות ציפראמיל וסימבאבי25/06/2012
שלום רב ,
לאחר שנה וחצי עם ציפראמיל הרופא העביר לסימבלטה עקב תופעת לוואי של חוסר חשק מיני זקפה חלשה וקושי בגמירה.
עם הסימבלטה אולי חש שיפור קליל אך עדיין היצר המיני דעוך משמעותית.
משום מה אני מתחיל לחשוש שאולי יש בעיה רפואית אחרת , ולכן שאלתי האם הגיוני ששני הכדורים גורמים אצלי לתופעת לוואי זאת? עד כמה זה סביר שלאותו בנאדם שתי כדורים יגרמו לתופעה הנ"ל? האם ניתן לבדוק האם הכדור הוא הגורם לירידה בלבידו?(ללא הפסקתו)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חשק מיני בעקבות ציפראמיל וסימב - תגובה
ד``ר יעקב חרמון25/06/2012שלוםאבי
אכן זה סביר שששני הכדורים יגרמו בצורה זו או אחרת להפרעה בחשק המיני-מי יותר ומי פחות.
צריך לזכור שלתפעות הלואי יש נטיה לחלוף עם התקדמות הטיפול-תן לסיסמבלטה עוד סיכוי.
ובנוסף,האם נשארה שארית דיכאונית שהיא משפיעה גם על החשק המיני?
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק...
אבי25/06/2012התחלתי את הטיפול מלכתחילה בגלל חרדה..החרדה התחילה בגיל 19 בערך בצבא עקב לחץ רב ואי הסתגלות למערכת , התבטאה בעיקר בקושי להירדם לעיתים עד הבוקר(כאשר יש משהו לעשות בבוקר) , קשיי נשימה , מתח רב בגוף, שרירים מכווצים וכואבים , וכו , לאחר מספר שנים החלו גם אפיזדות של דיכאון שנבעו מהיאוש מהמצב שהלכו גם הם ונהיו תדירות יותר , במקביל התגברות החרדה גם לסיטואציות אחרות בחיים שבאו לידי ביטוי בעיקר בחוסר ריכוז(במקרים חדשים כגון ראיונות עבודה ,הרצאה חשובה בלימודים, שיחה עם מנהל , או כל מעמד "מלחיץ" אחר.אפילו היה שלב שסתם בשיחה עם חבר חטפתי אפיזודה של דיכאון ו/או חרדה והייתי מנוטרל מהמציאות, חסר ריכוז וחש בפחד לא מוסבר , עושה הכל בשביל "שלא ישימו לב"..), בשלב מסוים התנסתי ברמוטיב כשלושה שבועות , לא ראיתי שיפור , עצרתי את השימוש ולאחר יומיים שלושה קיבלתי "בום" של חרדה "אחרת" לא מוסברת שבאה לידי ביטוי ברעידות ופחד בלתי מוסבר , קפיצת שרירים , באותו יום (לאחר כשש שנים קשות מתחילת הבעיה) החלטתי ללכת לפסיכיאטרית פרטית שאמרה שהדומיננטי זה החרדה ולא הדיכאון , התחלתי טיפול בציפראמיל בהמלצתה , בשבועות הראשונים קיבלתי התקפי חרדה עד כדי כך שהייתי רועד במיטה וממש חושב שאני משתגע ואף חושב ללכת לאשפוז , לאחר זמן עם לקיחת הציפראמיל (למרות שחשבתי שהוא זה שהגביר החרדה) הדברים התאזנו וברוך ה' אכן נהיה מצב מתון אך לא אידיאלי , במקביל אכן חלה ירידה בחשק המיני ובזקפה (שאולי באמת התחילה עוד בתקופה הנוראה שלפני אני כבר באמת לא יודעעעע :(....).
לאחר שנה וחצי עם ציפראמיל בגלל החוסר חשק המיני עברתי לסימבלטה בהמלצת פסיכיאטר אחר ועכשיו אני כבר נוטל חצי שנה סימבלטה (כך שנראה לי שכבר התופעת לוואי הייתה אמורה לחלוף אם היא אכן זמנית) , החשק המיני עדיין ירוד מאד , זקפה חלשה , מרגיש בסדר ומנהל חיים תקינים חיצונית אך עדיין נשארתי בנאדם לחוץ , עדיין מתוח מהחיים , אציין שניסיתי להפסיק סימבלטה וממש לאחר מספר ימים היה שוב חוסר ריכוז.
אציין בנוסף שבעקבות המצב נוצרה לי חרדת ביצוע בעת מצב אינטמי כי "אני יודע מה הולך לקרות"... אך אין לי ספק שמדובר במשהו מעבר לזה והחרדת ביצוע היא רק סימפטום, כי גם ביום יום אין לי חשק מיני ואני לא מתרגש מבחורה מושכת כמו בעבר וגם באוננות זקפה חלשה וקושי להגיע לגמירה -אין אותה הנאה כמו בעבר ממגע מיני ואפילו מאוננות.
נוצרה לי בעצם חרדה אפילו בחברת בחורה עוד לפני המגע המיני לפעמים יש לי "שוק".
איך בודקים את הנושא? אני סובל גם מכאבי גב תחתון ואני מפחד שאולי זה משפיע על זרימת הדם לפין אך אני לא יכול להסיק זאת כי אני נוטל כדור שזוהי תופעת הלוואי שלו.
האם יש דרך להגיד "זה לא הכדור כדאי לבדוק סיבות אחרות" ללא הפסקת הכדור??
אודה לעצתך המצילה
תרומתכם עצומה לאנשים במצבים כמו הנ"ל-ישר כח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמישהוא24/06/2012
אני בן 30 עובד ומסודר .מזה 4 שנים אני סובל מחרדות והתקפי פאניקה .הרופא בהתחלה נתן לי ריסטל שהיה מעולה בחיים לא הייתי אצל פסיכולוג .מזה שנה הרופא שנה לי את זה לציפרלקס שהיו לו תופעות לווי קשות מאוד עם הגברת חרדה וכהות חושים והרגשה של ניתוק מהגוף ופחד להשתגיע ומה לא היו לי כמה חודשיים מאוד קשים לציין שהייתי מתפקד כרגיל עם התופעות לווי .הוא עשה לי קצת טוב אבל לאחרונה יש לי התקפי דיכאון עייפות קושי לתפקד למרות שכלום לא חסר לי בקושי מחייך עייפות הרבה סרטים שחורים עוברים לי בראש ואני יודע שכל זה לא מצאותי העלתי על דעת עצמי את הכדור לאחד וחצי ללא שיפור יש לציין שהמצבי הרוח הם משתנים ..אני כבר לא יודע מה לעשות אך אני איצא מכול המעגל הזה ..חולם כבר שנים שיש לי רק שבוע אחד של אושר ללא ערפול אנא ממכם המלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/06/2012צריך לשקול להחליף תרופה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייןגבי24/06/2012
אני בן 31 וקיבלתי התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים וה רופא אמר שזה סכיזופרניה .
אני שואל למה אין חלוקה בין אלה שקיבלו התקף פסיכוטי עקב סמים ואלה שחולים במחלות נפשיות ?
הרי אני יודע טוב וגם אתם שאם לא הייתי לוקח סמים היום הייתי בריא , לא סכיזופרני .
אז למה אני צריך לסבול מהסטיגמה הזו , מה שגם פוגעת לי בסיכויים להתקבל לעבודה שדורשת ויתור סודיות .
אתם פשוט הפסיכאטרים בטוחים שלכול יש הסברים ואיך שחייתי את חיי קודם זה תקדים למחלה .
ומשהו שנזכרתי אני באתי אל הפסיכאטריה מתוך חוסר אונים ומה עשו לי רק אמרו יש לך סכיזופרניה ולך הבייתה ,
מי כאן יוכל להגיב לי באמת על כל הנזק שנעשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/06/2012שלום לך גדי
אכן ספר האבחנות הפסיכיאטרי מאפשר את האבחנה שציינת שכן הוא מתייחס לסמים כטריגר להופעת המחלה.
נכון הוא שלולא השתמשת בסמים ,אפשר היה שהמחלה לא הייתה מופיעה אבל מרגע שהיא הופיעה יש לה את המהלך שלה ללא קשר לסמים שגרמו לכך!כמובן שאם תמשיך להשתמש המצב עוד עלול להחמיר יותר!
מכאן יוצא המסר לכל המשתמשים ב'חומרים' השונים,חידלו מכך!וכי למה לכם (אולי)לעורר איזה דוב ישן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדי אתה צודק במאת האחוזים
שמוליק25/06/2012שלום גדי.
אני בהחלט מסכים איך, אבל אני רוצה לקחת את דבריך רחוק יותר.
גם אנשים שנכנסו להתקף פסיכוטי בלי שום קשר לסמים, כמוני, מודבקת עליהם אות קיין שאי אפשר להשתחרר ממנה.
מבחינת הפסיכיאטריה, אין דבר כזה שכעבור זמן מה, אדם שאובחן באיזה איבחון, ייחשב לבריא, והאיבחון יתבטל.
אינני מקבל את הסטיגמה, ועל אף שהתאשפזתי כמה פעמים ובלי קשר לסמים, מבחינתי, אין לי היום שום דבר.
אינני מקבל את ההנחה הבסיסית של הפסיכיאטריה שמחלות נפש גנרמות מבעייה כימית במוח. ישנם הרבה אנשים שיש להם חוסר איזון כימי, והתנהגותם תקינה והם אינם נחשבים לחולי נפש.
אני מציע לך ללכת עם האמת שלך. אינך חייב לקבל את העמדה הרווחת בקרב הרופאים. הרפואה, ככל מדע אחר, יכולה להחליף תיאוריות בתיאריות אחרות שמסבירות את המציאות טוב יותר.
זוהי זכותך להאמין שאתה כעת בריא, ולעמוד איתן בדעתך.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעת הכדורnoam23/06/2012
שלום רב, אני בן 32 מטופל כבר עשר שנים בכדורים עקב מצב של התקפי חרדה ומחשבות טורדניות,בהתחלה 40 מג ציפרלקס ו0.25 קסנקס שהיו מעולים. כ4 שנים לאחר מכן הפסקתי למשך מספר חודשים כי הרגשתי נהדר לאחר חזרה של החרדות 20 מג ציפרלקס כ4 שנים בעקבות עליות וירידות הוחלף למשך חצי שנה לסימבלתה120 עם 0.75 קסנקס הטיפול בסימבלתה גרם לתופעות לוואי של דופק מואץ ועלייה בלחץ דם בחודשיים וחצי האחרונים בהתייעצות עם הפסכיאטר הוחלט להעביר אותי חזרה לציפרמיל בתהליך של מספר שבועות הקטנת המינון של הסימבלתה ולקיחת מינון נמוך של ציפרמיל הרגשתי מעולה ללא תופעות לוואי בעשרה ימים האחרונים שאני ללא הסימבלתה ורק על 40 מג ציפרמיל אני חש עצבות גוש בגרון כאילו עוד שנייה אני בוכה חרדה ומחשבות טורדניות שמהותם העיקרי הוא פחד אימים מלהשתגע, ישנם שעות נקיות שהכל בסדר אך רוב היום לא אינני יודע מה לעשות? האם לתת לציפרמיל עוד זמן האם כדאי להחליף טיפול אני עובד במשרה בכירה שמצריכה ממני ריכוז רב וקשה לי נורא להתרכז כי אני טרוד במצבי סליחה על האורך אודה לעצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השפעת הכדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012יש להיצמד להמלצת הרופא המטפל.
יש לשקול להוסיף טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) להשגת תוצאה מיטבית ומהירה.
לפרטים אודות CBT ראה באתר שלי פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה או דיכאוןבני23/06/2012
אולי תוכל בבקשה דר להסביר לי האם אם מישהו שסובל מסיפטומים של חרדה במשך כל שעות היום האם זה חרדה או דיכאון איך אפשר להבדיל בי שתי ההפרעות האלה או שזה אותו דבר?האם יתכן שמשהו יסבול מחרדה והספטום של חרדה הוא דיכאון? או שספטום של דיכאון הוא חרדה אשמח ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה או דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012יש קשר הדוק בין חרדה ודיכאון.
דיכאון - התחלה של הבעיה עם תחושת עצב וחוסר הנאה בהמשך מתפתח חרדה.
חרדה - דאגות שהולכות ומתחזקות ומחמירות ולבסוף ייתכן עצב בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור דוידאורשאלה22/06/2012
מה קורה,
א,מבחינת סדציה אם מערבבים קסנקס וכדור המכיל ריכוז טהור של קודאין משובח משוויץ
ב,מה עלול לקרות באופן כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012הסכנה סדציה קיצונית, פגיעה בשיווי משקל, סיכון לדיכוי נשימתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף התרופות גורמות לנכות פיזישרון סטון22/06/2012
לא יודעת מה לעשות, לוקחת סרוקאול וכאבים י ש לי במפרקים עורף,
כתפיים , עמוד שדרה, נבדקתי אצל רופאים שטוענים שאין לי בעיות אז כנראה שהבעיה,
מגיע מהתרופה אף פי שהמינון נמוך מאוד. מה לעשות????????????.
התיעצתי עם פםזיכיאטרים טוענים שלא מהתרוךפה ולהמשיך ליטול והמצב מחריף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף התרופות גורמות לנכות פיזי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012יש לישקול תוספת תרופות אנטיכולנרגיות ( כגון דקינט) ולברר את מהות התלונה , לפעמים יש לפנות לניורולוג המתמחה בהפרעות תנועה, למרות שסביר שהתלונות מהוות תופעת לוואי מהתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות פיזית כתוצאה מסרואול
שרון סטון24/06/2012רופא נכבד תודה על תשובתך...לקחתי יומיים דקינט וזה לא עזר, מה שעוד לא ציינתי שטווח התנועה שלי קטן ביד בקושי מצליחה להרים אותה וגם ביד השניה,
חוששת שטווח התנועה יקטן בגפיים התחתונות גם עקב הכאבים.
שאלתי כרגע האם הנך מכיר תרופה נגד עקצוצים שלא מכילה את החומרים הכימיים הקיימים בסרואול ובקספליון.
בבקשה תענה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות פיזית כתוצאה מתרופות פסיכיאטרישרון סטון22/06/2012
שלום רב, בעבר נטלתי קספליון כתוצאה מכך בין השאר החלו כאבים בגב וכתף ,
טווח התנועה ירד מאוד .
הפסקתי את התרופה שישה חודשים לא ניטלתי מאומה הכאבים חלפו,
אך טווח התנועה נותר אותו דבר.
כיום החלתי לפני שלושה שבועות ליטול סרוקאוול הכאבים החלו שנית בכתפיים
עמוד שדרה טווח תנועה ירד בעורף והיד בקושי עולה,
שאלתי היא מהו החומר הפעיל הכימי הנמצא בשתי התרופות .
באלו תרופות שמטפלות במכות בגוף לא יצמא החומר הכימי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות פיזית כתוצאה מתרופות פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012החומר - שייך לקבוצת נוגדי הפסיכוזה.
התיאור יכול להתאים לתופעות לוואי EPS ( מחוץ למערכת הפירמידלית במוח).
יש לברר מול רופא מטפל, לברר את אופי המימצא, לפעמים ניתן לישקול תוספת וויטאמין E , וכן קסאנזין.
אך ראשית יש לברר מול רופא מטפל ואו ניורולוג המתמחה בהפרעות תנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני22/06/2012
מה ההבדל בין חרדה לבין התקפי פאניקה אני סובלת במשך היום מבטן מכווצת מועקה עיפות ומתח ובנוסף מיחושים קשים בעורף שכל הבדיקות תקינות האם זה זה מצביע על חרדה ומה הקשר לעורף.ץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012חרדה - מצב קליני ממושך, במהלך כל היום.
התקף פאניקה- התחזקות של מחרדה ודאגה , עד לשיא, שבו יש חשש שעומדים למות או להישתגע, לאחר מספר דקות יש ירידה הדרגתית וממושת של עוצמת החרדה והסבל.
נראה כמו עקומה של הר, עולה עולה על לשיא ואז יורד ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)