מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילקסיעקב22/06/2012
שתי שאלות ברשותכם.
האם הכדור גורם להשמנה?
כיצד יש להפסיק את הטיפול בכדור זה? בהדרגה? בבת אחת?
תןדה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012יכול להוביל לעליה במשקל, אך לא באופן גורף אצל כולם.
חובה להפסיק לאט תחת פיקוח רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאני אבין..
יעקב24/06/2012הכדור גורם לעליה בתיאבון או שהוא גורם בדרך אחרת לעליה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאני אבין.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012השפעה הרגעתית ועליה בתיאבון , כנראה דרך השפעה על קולטן היסטאמין.
אם לא אוכלים - לא משמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ייעוץ שונישוני22/06/2012
מבחינת ביטוח אני יודע שמחלות נפש לא מבטחים . כמו כן לפני שנה חטפתי התקף לב . כי רציתי לנסוע להודו ומאד התרגשתי . קבעתי כבר תור למרפאת מטיילים , וזה היה כאילו אני עומד לנסוע ולהזמין כרטיס אבל מרוב התרגשות וחששות של כמה ימים . כבר רציתי ללכת להרצאה לשמוע מה השתנה במזרח מאז שאני הייתי . ואז חטפתי התקף לב זה היה טריגר להתקף לב , היה לי כולסטרול גבוה , ועישון סיגריות . כך אושפזתי בטיפול נמרץ שבועיים וצינטרו אותי ושמו לי סטנד . ואני מקבל תרופות גם ללב , לפיטור 80,קרטייה 100, פלאויקס, קרדילוג. אבל למרות הכול אני עושה פעילות גופנית מתונה ושומר על משקל תקין . מה אני אגיד לכם אני יכול גם לחטוף עוד סתימה בלב . אבל הקרדיולוג אומר שאני יכול לנסוע כי עברה שנה והבדיקות תקינות .ביטוח ללב עושים עים לא היה אשפוז בחצי שנה אחרונה . לכן רופאים יקרים אני מתלבט , האם לקחת סיכון ולנסוע בכול זאת למרות כל הבעיות . ולהגשים חלום חיים . ולהיות עצמאי . או לאגיד שברוך השם אני מאוזן ולא כדאי לקחת סיכונים . הכול יכול לקרות שם . ואין מי שיחלץ אותי עם יקרה משהו . ניסיתי לארגן לי שותף בריא לנסיעה אך הוא לא יכול . ומהפורום אני לא רוצה אף אחד כי אולי לא ניסתדר . וחבר שלי שיודע הכול עלי לא יכול לטוס איתי . יש לי גם חברה אבל היא גם לא יכולה. לכן רופאים יקרים אני מתלבט מאד . מי אמר שחולה סכיזופרניה מלווה בחרדות ודיחכאון שמאוזן תרופתית לא יכול לנסוע מה רק אנשים בריאים נוסעים. טיול מאורגן לא מעניין אותי , זה יכל להיות פתרון טוב . אבל אני רוצה לטייל בקצב שלי לא בקבוצה עים 40 איש . לכן אני מתייעץ איתכם רופאי הפורום . האם למחוק את החלום הזה מהראש או לממש אותו ולטוס . נתתי לכם את כול המידע לגבי מחלתי . אתם בטח בעלי ניסיון בהרבה דברים ואולי תוכלו לייעץ לי. התייעצתי עם חבר קרוב שיודע עלי הכול והוא אמר היית שם כבר חבל לסכן את האיזון שלך ולטלטל את הנפש . אני ממש חושב על זה הרבה . כבר הייתי בחו"ל בשבע השנים האחרונות שהייתי יציב . אבל טסתי למדינה מפותחת באירופה ולא למדינת עולם שלישי. כמו כן אימי טסה איתי . ולהודו היא לא יכולה.
מצטער על האורך של הפנייה שלי , מקווה שתוכלו לייעץ לי מה לעשות . העם להגשים חלום או לא. להישאר בארץ . ולא לממש את הרצון שלי . ולחיות בתסכול והחמצה.
סליחה על אורך הפנייה
מבקש עצתכם בנושא
או טיפים לנסיעה במידה וכן.
רב תודות שוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא אבקש תשובה לשאלתי דילגתם עלי בת
שוני25/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדהאלי21/06/2012
שלום רב,
על הדף המצורף לריטלין כתוב שאין להשתמש בתרופה למי שסובל ממתח/חרדה/אי שקט.
לעומת זה, על תופעות חמורות בהרבה כגון בעיות בלב חלילה,נדמה לי גם שבץ מוחי, או בעיות פסיכיאטריות חמורות כתוב רק שאין להשתמש ללא יעוץ עם רופא
האם נושא החרדה כ"כ חמור עד כדי כך שאסור למי שסובל מחרדה ליטול ריטלין בשום מקרה, אפילו באישור ומעקב רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012חרדה לפעמים מוחמרת מבעיה בריכוז וקושי להתמיד, כך שריטלין יכול לעזור, בו בזמן, הריטלין היינו ממריץ היכול להוביל להחמרה בתלונות הקשורות לחרדה - במיוחד במינונים גבוהים.
באם מקפידים להימנע מקופאיין, מעקב ל''ד ורופא באופן מסודר, ניתן לנסות ריטלין במינונים נמוכים ובאופן מושכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל חשק מינייעל20/06/2012
שלום,
בעקבות התקף פניקה שעברתי, התחלתי לקחת לוסטרל. בשל העובדה שבעבר לקחתי ציפרלקס והיא עשתה לי טוב אך פגעה בתפקוד המיני, הפסיכיאטר שלי ואני החלטנו על נסיון בלוסטרל. אני לוקחת אותו שבוע וחצי ומרגישה כי החשק המיני שלי קיים, אך מאוד קשה לי לגמור. האם יש סיכוי שזה יעבור? (אני בתחילת הטיפול) או שאם זה קורה עכשיו זה ימשיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל חשק מיני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/06/2012יש למצות את הטיפול, ייתכן ויהיה הטבה בהמשך.
באם הבעיה ממשיכה יש לשקול לשנות תרופה או תוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבוטרילבני20/06/2012
הרופאה המליצה לי יחד עם ציפרלקס להוסיף 2 טיפות רווטריל לחרדות והרגעה מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בני21/06/2012עדין מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבוטריל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/06/2012ריבוטריל הינה תרופת הרגעה שעוזרת לתחילת הטיפול בציפראלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודכאוןלילי20/06/2012
שלום, אני בת ש3 בהריון שני, יש לי ילד בן שלוש. לפני ההריון הראשונה נטלתי כדורים נגד דיכאון וחרדה ובמהלך ההריון הפסקתי וחזרתי רק אחרי הלידה. אני מרגישה שהדכאון חוזר אלי, למרות שקשה לדעת בגלל שההורמונים חוגגים. אם אחזור לנטול ציפרלקס עכשיו שאני בהריון בשליש השני, מהם הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ודכאון - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/06/2012שלום לילי.
כעיקרון ציפרלקס הינה תרופה הנחשבת לבטוחה לנטילה בזמן הריון. עם זאת, יש צורך בהערכה מעמיקה של הצורך בטיפול תרופתי בזמן הריון, שגם עובר לעובר עצמו לעומת סיכונים של הפרעות דיכאון וחרדה בזמן הריון ואחריו. אני ממליץ לך לעבור יעוץ אצל פסיכיאטר מומחה ולא ליטול בעצמך כדורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים.אני20/06/2012
שלום רב לרופאים באתר!
עברתי 3 פסיכוזות.אני מקבל 5 מ"ג הלידול.עברה שנה מאז האישפוז האחרון. ברוך השם,אינני פסיכוטי יותר,הפסיכוזה עברה עוד במהלך האישפוז שארך חודש. אני מגיב טוב להלידול - כך נאמר לי ע"י הפסיכיאטר המטפל.במהלך האישפוז קיבלתי 6מ"ג הלידול ויצאתי מן הפסיכוזה,ברוך השם. חיי חזרו ברוך השם לנורמה.כעת אני מאוד רוצה בכל מחיר למנוע פסיכוזות חוזרות. וגם כמובן שלא ייתווספו אלי מחלות פסיכיאטריות אחרות.יש לציין שאני לא סובל מסכיזופרניה - כך אמר הפסיכיאטר המטפל שלי.הוא אמר שאין לי מחלות.אלה רק פסיכוזות חוזרות. אני מאוד מודאג מארועים פסיכוטיים נוספים,כיוון שעברתי כבר לא אחד והסיכויים לחזרה עולים...את זה אני יודע....סבלתי מספיק ואני לא רוצה לסבול עוד.השאלה היא : מה הכי כדאי לעשות כדי למנוע פסיכוזה חוזרת?אני נורמלי כעת ואני רוצה שככה זה ישאר לתמיד!!! איזה תרופה הכי יעילה? איזו כמות הכי יעילה?פסיכיאטר באתר אמר לי ש5מ"ג הלידול זה מינון נמוך. מה נחשב היום לטיפול היעיל ביותר למניעת פסיכוזה חוזרת????
האם חובה לשלב טיפול פסיכולוגי - האם גם לו חשיבות למניעת ארוע חוזר?
אשמח לתשובה מפורטת.בבקשה!!!!!!
בתודה מראש ובברכה,
אנונימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים. - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/06/2012שלום רב.
אם סבלת מאפיזודות פסיכוטיות חוזרות הרי שכדאי ליטול כעת טיפול אנטי-פסיכוטי מניעתי.
כיום יש דורות מתקדמים של תרופות אנטי-פסיכוטיותעם יעילות דומה להלידול ופחות ת. לוואי כגון ריספרדאל, זיפרקסה, סרוקוול ואחרים.
כדאי להיות במעקב סדיר אצל פסיכיאטר מומחה.
כמו-כן בהחלט כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי תמיכתי שיעזור לך להתמודד עם חוויותיך ועם קשיים אחרים בהתמודדות ותפקוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-לא הבנתי
אני20/06/2012שלום רב ד"ר רוזיצקי! אני נמצא במעקב סדיר אצל הפסיכיאטר המטפל בלי מזה 3 שנים,מאז שקרא לי המצב הפסיכוטי הראשון.שאלתי אלייך הייתה - איזו תרופה ובאיזה מינון יש לקחת כדי למנוע הכי הכי יעיל מצב פסיכוטי נוסף. אני מסתדר דווקא טוב עם הלידול,אני סובל רק מאי שקט,ברוך השם. כשלקחתי גאודון למשל,שזו תרופה יותר מתקדמת, - הרגשתי איום ונורא!!!
בבקשה תענה על שאלתי: באיזו תרופה הייתה משתמש אתה והעיקר באיזה מינון??? ואם הולכים כבר על הלידול - אז איזה מינון לקחת כדי למנוע פסיכוזה????
ושוב כמובן שאני במעקב סדיר אצל הפסיכיאטר המטפל שלי,אני רק רוצה חוות דעת נוספת,כיוון שאתה אמרת לי פעם ש5מ"ג הלידול זה מינון נמוך...אז כמה צריך לקבל הלידול כדי שבטוח לא תחזור אלי פסיכוזה???האם יש מינון כזה???
תודה רבה שוב,בברכה,
אנונימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאתה סתם בהיסטריה
שמוליק20/06/2012שלום.
סלח לי שאני מתערב, ושאינני רופא, אבל זה מה שנראה לי.
אתה בטח יודע שלא כל כך מהר נכנסים לפסיכוזה; כלומר שיום אחד הכל בסדר, ויום למחרת מגיעים למצב פסיכוטי חריף שמצריך אישפוז בכפייה. זה תהליך של התדרדרות שלוקח לפחות שבוע, ויש סימנים מקדימים.
אם אתה נמצא במעקב אצל הפסיכיאטר שלך, אז אפשר בהחלט לסמוך עליו שאם יהיה סימנים מדאיגים שמראים שהמצב עלול להתדרדר, אז הוא יעלה לך את המינון אם יהיה צורך בכך.
העלאת המינון שלא לצורך יכולה לגרום לתופעות לוואי, או להחרפתם אם הן כבר קיימות.
אם המינון מספיק גבוה או לא, זו שאלה שתלויה בהרבה גורמים ובין היתר במטופל עצמו.
אם אתה סומך על הפסיכיאטר שאתה הולךאליו, אז אני בהחלט חושב שאין לך יותר מדי מה לדאוג.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני20/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
שמוליק20/06/2012שלום לך.
אני מציע לך שפשוט אל תחשוב על זה יותר מדיי. זו עלולה להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה.
חוץ מזה, אתה בטח מודע לכך שהתקף פסיכוטי אינו קורה ביום אחד בפתאומיות; זה תהליך שיש לו סימנים מקדימים. אני בטוח שעכשיו אתה גם מודע יותר טוב לסימנים מקדימים, ואם חלילה תהיה הדרדרות, אז תוכל לראות את הסימנים המקדימים, ולטפל בהם לפני שתהיה הדרדרות למצב פסיכוטי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט ויחסי מיןאורנית19/06/2012
שלום רב,
כבת 34, אני ובן זוגי אוהבים מאוד וכבר כמה שנים ביחד.
הסקס שלנו תמיד היה מעולה.
אני סובלת מבעית OCD של דלותות, גז וכו' ובנוסף חרדות לגבי בריאות המשפחה (על אף שתודה לאל הכל בסדר). מזה כארבעה חודשים מטופלת ע"י פסיכולוגית וכדורים במקביל.
במשך שלושה חודשים לקחתי ציפראלקס וזה עשה לי כאבי ראש וקושי בהירדמות.
החליפו לי לפאקסט לפני חודש ואני כבר שבועיים שלושה על 2 כדורים ליום.
אני לא מצליחה להגיע לאורגזמות וזה מתסכל אותי מאוד!
אני נהנית מאוד והסקס עדיין מעולה בינינו, אבל האורגזמה מסרבת לפרוץ החוצה עם המון ניסיונות וסבלנות מצד בן זוגי.
מה ניתן לעשות? האם יש משהו שנוגד דכאון ולא הורס את חיי המין?
אני כבר מתה לעבור את התקופה של נטילת הכדורים. יחד עם זאת אסור למהר עם זה, כי מדובר פה בנפש שלי. האם יש משהו שיכול לעזור בנושא? חוץ מכל הזמן להחליף כדורים. אולי משהו בנוסף שיכול קצת למתן את השפעתם של הפאקסט.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט ויחסי מין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום לך אורנית
אכן הפקסט 'יודע' לעשות את זה..
ניתן כמובן לחפש תרופה אחרת
ניתן גם להרחיק את רגע נטילת התרופה מרגע קיום היחסים.
וגם ניתן לשלב תרופות שעשויות לסייע..
הוועצי ברופאך
ותרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורנית19/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהמיטל18/06/2012
החברה שלי חולה בסכיזופרניה. היו לה 2 התקפים פסיכוטיים עד עכשיו (היא אובחנה כחולה לפני 6 שנים).
היא לוקחת את התרופות שלה באופן סדיר, הבעיה היא שיש לה בכל זאת הזיות של שמיעה, אבל מה שמוזר זה שהיא יודעת שאני לא יכול לשמוע את אותם קולות.. זה נשמע לי כאילו התרופות מעין "מחלישות" את המחלה, אבל לא ממש מעלימות את הסימפטומים. בנוסף, היא מאמינה שיש לה קשר ישיר עם אלוהים.
המשמעות שלמרות התרופות הסימפטומים לא נעלמו ממש, זה שיש לה דרגה חמורה של המחלה? האם זה מעלה את הסיכון שלה להתקפים פסיכוטיים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום מאור
שארית של סימפטומים של המחלה עלולים להזמין התקף נוסף..
מומלץ להכחיד את כולם ועל כן כדאי לחשוב על תרופה נוספת/אחרת.
שתרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסבני18/06/2012
אחרי חודש טיפול בציפרלקסנגד דיכאון 10מג אני כרגע חודש עם ציפרלקס 20מג ביומיים האחרונים מרגישה יום אחד איזה יופי זה מתחיל לעבור וזה נותן תקווה ויום למחרת שוב דיכאון מדוע התנודות האלה והאם זה נשמע נורמלי מה דעתך להמשיך בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום מאי
עצם זה שהושג שיפור חלקי זה כבר טוב
נשראה כרגע שאלת היציבות ואת זה ניתן להשיג על ידי סבלנות נוספת או אמצעי נוסף אחר.כמו מייצב..
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
בני19/06/2012איזה מיצב היית מוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדהשירי18/06/2012
שלום ד"ר,
אני בת 28 ועם דכאון וחרדה בעיקר חברתית, יש לי 2 שאלות עקרוניות בהן אין לי בטחון מלא בפסיכיאטר שלי ואודה לדעה נוספת - ברמה עקרונית בלבד:
1. טופלתי בעבר משך שנה וחצי באפקסור עד 225 שהפסיק לפעול עבורי ולכן הפסיכיאטר שלי העביר אותי ללוסטרל... שאלי בעניין זה האם שימוש בSSRI לאחר SNRI יכול לעזור או שבד"כ SSRI יהיה "חלש" מדיי לעומת SNRI ?
2. הרופא ביקש ממני להתחיל לוסטרל ולעלות כל 3 שבועות מינון. התחלתי 50 מ"ג וללא הטבה, עליתי ל-100 מ"ג לפני שבוע. הרופא רשם לי לעלות עד 150 מ"ג... בינתיים אין הטבה... האם צריך לחכות 4-6 שבועות מרגע המינון החדש או מרגע התחלה כללית כי עד כה אין כל שיפור.. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום לך שירי
יש הגיון עקרוני בשינוי שבוצע.
ההמתנות בהעלאות מינון מתצמצמות משמעותית..
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה פראנואידיתאלונה17/06/2012
אמי בת 70 מוגדרת כחולה בסכיזופרניה פראנואידית. 13 שנים קיבלה זיפרקסה. אח"כ כשהפסיק להשפיע ניסו עליה את כל התרופות החדישות אך היא סבלה מתופעות לוואי קשות. בשנה האחרונה אישפזנו אותה מס' פעמים.
כיום היא מקבלת סרוקוול 500 מ"ג + מודאל 150 מ"ג ולהרגעה לוריוואן בוקר וערב, אך היא ממשיכה לשמוע קולות של השכנים (בהתקף פסיכוטי מתמשך) דוקרים אותה באמצעות וודו והיא ממשיכה לסבול מאד...מה אפשר לעשות למענה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פראנואידית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום אלונה
גם המודל וגם הסרוקוויל הינן תרופות אנטי פסיכוטיות חלשות יחסית..
ניסו לפונקס?
שתרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיכוזה עקשנית
אלונה19/06/2012כן ניסו לפונקס וכו', אך כניראה שמדובר בפסיכוזה עקשנית. איזו תרופה אחרת אפשר להציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזו פסיכוזה עמידה
שמוליק19/06/2012שלום אלונה.
איניי רופא, אבל שמעתי על המושג הזה שפירושו שהמחלה עמידה בפני התרופות, ואף תרופה איננה מועילה.
ישנם מטופלים שאפשר לומר שהם גרים במחלקה סגורה בשל כך.
אם זה המצב, אז מה שאפשר אולי לנסות זה דרכי טיפול אחרות מלבד התרופות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה17/06/2012
אני שואל,הרי במדעי הפסיכופרמקולוגיה יש תרופות רבות ומגוונות.
האם תיאורטית ישנם נוגדי פסיכוזה חזקים יותר מתרופות מקובלות דור ראשון ושני כגון זיפרקסה ריספרדל או פרפנאן?
יש קשר בין חוסר תגובה לטיפול תרופתי ובין תיפקודי כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/06/2012שלום אייל
ישנם 'חזקים' יותר אך מחיר תופעות הלואי גבוה מידי.
הכבד לא שייך לתגובתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס מתי משתחרר מהגוףרנית17/06/2012
שלום לרופאים היקרים,
עקב משבר רגשי, התחלתי לקחת ציפרלקס לפני כעשרה חודשים. במשך שלושה חודשים לקחתי 10 מ"ג ומיד אחר כך ירדתי למינון של 5 מ"ג, שאותו נטלתי למשך שבעת החודשים האחרונים.
הרגשתי טובה תודה לאל, ולכן החלטתי להוריד את הכדור. במשך כל השבוע האחרון ירדתי ל-2.5 מ"ג בלבד. מהיום אני ללא ציפרלקס בכלל.
הסיבה לכך שהחלטתי לסיים עם הכדור היא בין השאר כיון ששמנתי מאוד מאז התחלתי את נטילתו, וגם דיאטה מאוד מאוד קפדנית שעשיתי לא ממש עזרה. הירידה היתה איטית מאוד ומתסכלת.
שאלתי- ממתי אחוש כי ההשפעה שלו בנוגע להשמנה התפוגגה לחלוטין? במילים אחרות, כמה זמן לוקח לכדור ל"השתחרר" לגמרי מהגוף?
תודה ושבוע נפלא.
הללויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס מתי משתחרר מהגוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2012זמן מחצית החיים כ 24 שעות
לאחר 7 ימים לא אמור להיות ריכוז של התרופה בגוף, אשר יכול להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. אך זה לא רק 7ימים
רנית17/06/2012אלא עשרה חודשים של נטילת התרופה. הגוף שלי רגיל אליה כמעט שנה. אז שאלתי היא מתי תתפוגג השפעתה לחלוטין מבחינת האטת המטבוליזם (שלפי מה שהבנתי זו הסיבה שהיא גורמת להשמנה..)
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת חרדה מריטליןאיציק17/06/2012
שלום רב
במידה והריטלין מגביר חרדה,
האם קיימת תרופה טובה נוגדת חרדה שתנטרל את ההשפעה החרדתית של הריטלין,
אבל גם
1.לא ממכרת
2.לא תתנגש עם ההשפעה של הריטלין על הקשב והריכוז
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת חרדה מריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2012באם יש תופעות לוואי מריטלין, יש צורך להוריד במינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)