מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף !מעיין19/05/2012
קיימתי יחסי מין עם חבר שלי ביום השלישי של המחזור , אבל כמעט ולא היה לי כבר דם .. ואחרי זה היו לי כאבי בטן .. יכול להיות שיש לי זיהום או שנידבקתי במחלות מין ? איך אפשר לדעת ? ומה אפשר לעשות כדי לא להידבק במחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/05/2012שלום,
הדבקה במחלת מין לא מתבטאת תוך שעות מהחשיפה אלא אחרי ימים או שבועות. כאבי בטן הם סימפטום לא ספציפי שיכול להגרם מהרבה סיבות. החל מביוץ, קלקול קיבה וכלה בדלקות בדרכי השתן או דלקת ברחם. אם הכאבים נמשכים כדאי לפנות לבדיקת רופא. בכל מקרה רוב הסיכויים שלא מדובר במחלת מין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעת טיפול בכלמידיהבעיה17/05/2012
היי ערב טוב!
בעקבות תלונות של בן זוגי על כאבים באשכים עברתי בדיקה לכלמידיה. הבדיקה יצאה חיובית וכרגע אני אמורה להתחיל טיפול אנטיביוטי. בן זוגי טרם עבר בדיקה בעצמו ועל כן לא ברור מי המדביק ומי הנדבק. השאלה שלי היא האם בעת לקיחת האנטיביוטיקה אנחנו יכולים להמשיך ולקיים יחסי מין, או שרק נמשיך להדביק האחד את השני? האם יש לחכות עד שיעבור גם הוא את הבדיקה ורק כאשר שנינו נסיים את הטיפול נוכל להמשיך כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעת טיפול בכלמידיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר18/05/2012שלום רב,
אני ממליצה להמנע מקיום יחסים עד סיום הטיפול אצל שניכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בעיה18/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בHIVשחר17/05/2012
אם אוננתי לבחור ונגעתי בפרי קאם שלו לפני ש"גמר", לא נגעתי בעצמי אח"כ ושטפתי את הידיים, יש סיכוי להדבקה ב-HIV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בHIV - תגובה
ד``ר רונן הולנד17/05/2012סיכוי מנימלי ביותר אלא אם כן היתה לך פציעה ביד שנגעה בהפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ואפטותשחר17/05/2012
שלום מאז ילדותי אני סובל מאפטות באופן תדיר לעיתים במינון גבוה יותר ולעיתים פחות. לפני כשלוש שנים, התפרץ אצלי לראשונה הרפס בשפתיים ומאז מופיעים לי לסירוגין אחת לחודש עד שלושה חודשים פצעי הרפס על השפתיים. במקביל ממשיכות להופיע מידי פעם פצעי האפטה בחלל הפה עצמו. האם ייתכן שהאפטות עצמן הן בעצם גם פצעי הרפס? (רופא אמר לי שהן נראות כאפטות) אם כן, האם הן מדבקות בעצם בנשיקה ובמין אוראלי למשל ולא כפי שחשבתי כל השנים (תמיד קראתי שהן לא מדבקות)?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס ואפטות - תגובה
ד``ר רונן הולנד17/05/2012הרפס הוא נגע שלפוחיתי, אפטה היא נגע כיבי ולכן המראה הוא שונה.
אם אכן יש אבחנה של התפרצויות הרפס פעם בחודש, כדאי לשקול טיפול מונע בכדורים למשל זובירקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהאייל16/05/2012
נכון שווירוס הפפילומה נעלם מהגוף במהלך שנתיים עד שלוש אצל 90% מהאנשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר רונן הולנד16/05/2012אני לא מכיר את הנתון הזה.
צריך להזכיר שרק לאחוזים בודדים מכלל האנשים שנושאים את וירוס הפפילומה יהיו סימפטומים של יבלות ולכן אין הרבה חשיבות לנוכחות הנגיף בגוף.
ההמלצות הן : גברים - אם יש יבלת - לטפל. בלי בדיקות מיותרות.
נשים - אם יש יבלת - לטפל. במקביל - מעקב PAP מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס לבן דק בפתח השופכה.דני (נניח)14/05/2012
שלום
יש לי מעין פס לבן דק בפתח השופכה (מקיף את כל הפתח). הפס קשיח למדי. מקשה לעיתים על מתן שתן (רק לאחר כמה שניות של שחרור השתן, הוא באמת יוצא, בזרם חזק (כי הפתח קטן יותר), ולא תמיד בכיוון הנכון...
התחיל לפני כשלושה שבועות, נמשך כשבועיים, כשבוע של הפסקה ועכשיו חזר.
לחכות שייעלם?
ללכת להיבדק (לא כיף...)?
ניתן לדעת במה מדובר?
תודה,
דני (נניח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים אולי חשובים
דני (נניח)14/05/2012אני בן 35, נשוי ואב לשלושה.
חשוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים אולי חשובים - תגובה
ד``ר רונן הולנד14/05/2012כדאי לפנות לאורולוג לבירור הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה האפשרויות?
דני (נניח)14/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתעניין13/05/2012
האם סביר שאחרי שבועיים לערך אחר קיום מין אוראלי לא מוגן(אני הנמצץ)התסמין היחיד שהיה לא רגיל הוא פריחה ולא יותר מזה.כיום כמעט שנה אחרי לא הופיעו עוד תסמינים?מה הסיכויים להדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד13/05/2012פריחה איפה ? הדבקה במה ?
במקום לחשוש אולי תיגש לרופא משפחה ותבקש לבצע בדיקות למחלות מין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נוזל זרע גם נושא את מחלת האיידסיובל11/05/2012
אני יודעת שיש עוד דברים שבדרך כלל מתלווים לאקט עצמו אבל אני מנסה להבין האם הנוזל עצמו גם נושא בתוכו את המחלה,
האם אפשר להידבק רק ממנו? לדוגמא בבליעה או ביחסי מין עם קונדום כאשר בסוף חלק מהנוזל זלג?
חיפשתי באינטרנט ולא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעתי, תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נוזל זרע גם נושא את מחלת האיידס - תגובה
ד``ר רונן הולנד11/05/2012נוזל הזרע בהחלט מכיל בתוכו את נגיף האיידס !!!!
נוזלים מדבקים אחרים - דם, נוזלי נרתיק, חלב אם.
ולכן - חדירות צריכות להיות עם קונדום ומציצות צריכות להיות בלי שפיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא ד"ר רונןרועי10/05/2012
1.האם ישנו סיכוי להידבק בנשיקה או מין אוראלי (רוק) ב HCV או שזה לא סביר?
קראתי בהרבה מקומות באינטרנט שלא ניתן כי מחלה עוברת במגע של דם, שצריך להיכנס אל תוך מחזור דם שלך? האם זה נכון?
2. למיטב הבנתי הדבקה ביחסי מין קוראת בגלל טראומהץ ןביחסי מין ללא טראומה זה לא מדבק, אז מדוע חלק מהרופאים מחשיבים זאת עדיין כמחלת מין וחלק לא?
תודה על תשובותיך המקצועיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא ד"ר רונן - תגובה
ד``ר רונן הולנד10/05/2012לא ניתן להידבק ב HCV ברוק. HCV לא נחשבת מחלת מין. ההדבקה היא דרך מוצרי דם, שימוש במזרקים משותפים, הדבקה בין אם ליילוד.
הכוונה בטראומה ביחסי מין היא דימומים קטנים בנרתיק או בפי הטבעת וזה קורה כמעט בכל פעם שמקיימים יחסי מין הכוללים חדירה ולכן צריך להשתמש בקונדום בחדירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רונן היקר- עוד שאלה קטנה
רועי11/05/20121. תודה על התגובה המהירה.
2. אתה כותב כי צריך להשתמש בקונדום בחדירות, אז מדוע אני קורא בכל מיני מקומות שאין המלצה לשימוש בקונדום, והדבקה בקיום יחסי מין"רגילים"-לא אנאלי לדוגמא" היא כמעט אפסית לאורך שנים.(זה נכון???)
ואפילו בני זוג שחיים שנים רבות ומקיימים יחסי מין לא נדבקים אחד מהשני, האמת אני מאד מבולבל עובר ביחסי מין בחדירה או לא?
3. לגבי מין אוראלי- הכוונה היא שהדבקה יכולה להיות רק אם 2 בני הזוג מדממים לדוגמא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רונן היקר- עוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר רונן הולנד11/05/2012הכוונה היתה להשתמש בקונדום בכל פעם שמקיימים יחסי מין עם פרטנר שמצבו לא ידוע, בגלל החשש מהדבקה במחלות אחרות מלבד HCV.
אם אתה מקיים יחסי מין עם בת זוג קבועה שאתה יודע שהיא שלילית לאיידס, אזי ההמלצה לקונדום כדי להימנע מ HCV היא אכן שנויה במחלוקת ויש כאלה הטוענים ששימוש בקונדום הוא מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס, איך להתנהג?ליאור10/05/2012
שלום
יש לי ידיד שחולה בהרפס בשפתיים, לא מזמן גיליתי את זה.
איך אני אמור להתנהג לידו? שמתי לב שיש אנשים שנמנעים מלשתות מהשתיה שלו וכד' וראיתי שהוא נפגע מזה ומרגיש קצת דחוי..
כמו כן אשמח לקצת מידע על הנושא.. קישור למאמר מקיף יהיה ממש טוב =]
תודה רבה על הטרחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס, איך להתנהג? - תגובה
ד``ר רונן הולנד10/05/2012בזמן שיש הרפס פעיל, זאת אומרת שלפוחיות עם נוזל או בימים אח"כ, יש סכנה להדבקה.
כאשר אין התפרצות של פצעי הרפס, החשש להדבקה הוא נמוך מאוד.
דרך אגב, צריך לזכור שבערך ל - 80% מהאנשים יש הרפס של השפתיים (HSV1).
האם אפשר להימנע מ- 80% מהאנשים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדנרלהסתיו08/05/2012
בשנה האחרונה קיבלתי טיפול לא תקין. טופלתי נגד פטריה במקום נגד חידק אחר, ובנוסף גרדנרלה. לאחר מעבר לרופא אחר וגילוי החיידקים, קיבלתי טיפול שהסתיים לפני שבוע, אך היום התחילו לי כאבים בבטן התחתונה בזמן קיום יחסי מין ולעיתים כאב בנרתיק.
אני חוששת שמחוסר טיפול והיחלשות מערכת החיסונית אני יכולה לפתח מחלות קשות יותר, ואולי כדאי שאעשה בדיקה עם ביופסיה. אך רופא הנשים הנוכחי אמר שכשהוא לקח דגימה לתרבית לא מצא משהו שמצריך פאפ ושאין לי כלום.
אני מאוד חוששת להסתבכות מיותרת עקב טיפול לא נכון (מה שקרה בשנה האחרונה עם רופא אחר). ואני מתקשה לסמוך על הממצאים, כיוון שאני עוד סובלת.
האם יש צורך לערוך בדיקות מקיפות כמו פאפ? ביופסיה? דם מקיף למחלות? ושתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדנרלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד08/05/2012נשמע שאת מקבלת טיפול נכון.
ממליץ להמשיך בירור לפי המלצת הגניקולוג שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסנ08/05/2012
שלום
אני יודעת שיש הבדל בין להידבק מאיידס לבין להיות נשא שלו בדי אן איי
תרמתי דם בערך 5 פעמים, ולא קיבלתי מכתב של חשש לאיידס. האם בתרומות דם נבדקת נשאות או רק הדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/05/2012תרומת דם היא אינה תחליף לבדיקת איידס !!!!!
חלק מתרומות הדם נפסלות מסיבות שונות כבר בשלבים הראשונים ולא מגיעות בכלל לשלב של בדיקת איידס.
אם אתה חושש מהדבקה, יש לפנות למרפאה ולבצע בדיקה לאיידס ולבוא לקחת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענה מענה דחוףשוב אני, אנא08/05/2012
שלום, אני רווקה בת 29 חיה מזה כשנה עם בת זוגתי.
לפני כשבוע בעקבות יבלת שיצאה לחברתי בשפתיים, רופא הנשים שלה חושד כי מדובר בתסמין של וירוס הפפילומה האנושי. חשוב לציין שחברתי עברה בדיקת פאפ לפני כארבעה חודשים והבדיקה יצאה תקינה.
גם אני עברתי את הבדיקה הנ"ל לפני כחודשיים וגם היא יצאה תקינה.
שאלתי היא כיצד ניתן לקיים יחסי מין ללא הדבקה מצידה אותי?
כיצד מונעים את ההדבקה וכיצד מקיימים יחסי מין בטוחים אם קיימים כאלו בכלל.
מודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענה מענה דחוף - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר15/05/2012שלום,
הדבקה בקונדילומה מתרחשת במגע ישיר עם האיזור בו מופיעות היבלות. ההמלצה המקובלת היא להמנע מקיום יחסים עד העלמות היבלות. חשוב לציין כי הופעת יבלת של וירוס הפפילומה לא מעידה בהכרח על הדבקה חדשה, שכן הוירוס גורם להתפרצויות חוזרות של יבלות במשך תקופה ארוכה (שנים) אחרי ההדבקה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהדני08/05/2012
שלום רב,
האם קונדילוקס יעיל בטיפול בנגע אחד בודד בפי הטבעת? שאר הנגעים הוסרו בחנקן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/05/2012אם הנגע נעלם אחרי טיפול בקונדילוקס אזי הטיפול היה יעיל. אם הוא עדיין קיים, יש לחזור לטיפול בחנקן שהוא טיפול יסודי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-מגע מיני עם מיקופלזמהשחר08/05/2012
שלום. אני בן 31 ואובחנתי בבדיקת שתן עם חיידקי מיקופלזמה MYCOPLASMA GEN-PCR חיובי (אחרי הפרשות וכו). מטופל באנטיביוטיקה דוקסילין וקיבלתי גם זריקה.
אני בוזגיות עם מישהו ומקיימים מגע אוראלי ואנאלי הדדי לפני ואחרי ההדבקה שלי בחיידק (ללא קונדום. שנינו לא נשאי איידס), והשאלה היא האם הוא צריך גם כן להבדק בבדיקת שתן לבדוק הימצאות של חיידקי מיקופלזמה ולטפל בהם ? אם כן מדוע ?
מה ההמלצה לגבי קיום יחסי המין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-מגע מיני עם מיקופלזמה - תגובה
ד``ר רונן הולנד09/05/2012הטיפול הנכון למיקופלסמה הוא אזיטרומיצין ולא דוקסילין / רוצפין בגלל עמידויות.
בן הזוג שלך חייב לקבל טיפול סימולטנית יחד עם הטיפול שלך כדי למנוע הדבקות חוזרות בניכם. במהלך שבוע אחרי האנטיביוטיקה יש להימנע מיחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)