מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלמידיהענת09/06/2011
שלום,
אני בחורה בת 31. עשיתי בדיקת כלמידיה שיצאה חיובית. בינתיים כבר טופלתי באנטיביוטיקה וניבדקתי והכל נראה תקין.
השאלה שלי היא האם יתכן שנדבקתי בכלמידיה לפני שנתיים והמחלה היתה לי בגוף כל הזמן?
מה ההשלכות כתוצאה שעלולות להיות? בעיקר אחרי שלא טופלתי במשך שנתיים?
איך ניתן למנוע נזק לטווח הרחוק? ואיך בודקים שלא נגרם נזק?
ועוד שאלה - האם יכול להיות קשר בין כלמידיה לשעורות בעיניים?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר10/06/2011אין אפשרות לדעת אם נגרם נזק מכלמידיה. ניתן לבדוק אם עדיין יש סיהום. יש זן של כלמידיה שגורם לדלקת בעין אך לא שעורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידיה
ענת11/06/2011תודה על התשובה.
אתה יכול רק לומר לי שגבי התקופה של השנתיים? האם יתכן מצב שנדבקתי לפני שנתיים ורק עכשיו גיליתי את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהאלונה09/06/2011
שלום
לפני כחודש קיימתי יחסי מין והבחנתי שלבחור היה על איבר המין מעין חתיכת עור זה לא נראה כיבלת.
לאחר שיחה עם חברה שנדבקה בוירוס הפפילומה והתפתח לסרטן,היא הסבירה לי שזהו הוירוס.
אציין שלא הופיעו יבלות אצלי בפי הטבעת או באיבר המין על פי שאלת האחות.
האם זהו פפילומה? חתיכת העור הזו האם זה סימן לוירוס?
פניתי לאחות במרפאת הנשים שהסבירה לי שאין טעם לעשות בדיקה עדיין ולהמתין חודש נוסף האם זה נכון להמתין או שאני צריכה לדרוש בדיקה כעת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011ליתר זהירות עשי בדיקת PCR לזהוי נגיפי HPV/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקופלסמה-אפשר להידבק בלי יחסי מין?יוסי08/06/2011
האם זה אפשרי להידבק במיקופלסמה מבלי לקיים יחסי מין?(גם לא יחסי מין אוראליים) ממגבת מלוכלכת? שירותים ציבוריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה-אפשר להידבק בלי יחסי מין? - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה...חסוי07/06/2011
אלה תשובות הבדיקות שעשיתי:
CHLAMYDIA TRACH-PCR
שלילי
שלילי
MYCOPLASMA HOM-PCR
שלילי
שלילי
NEISSERIA GONOR-PCR
שלילי
שלילי
TRICHOMONAS VAG-PCR
שלילי
שלילי
UREAPLASMA UREAL-PCR
חיובי
חיובי
MYCOPLASMA GEN-PCR
שלילי
שלילי
האם הבדיקה הזאת אמינה...ואין לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה... - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011אמינה אך לא שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיה...חסוי07/06/2011
בת 21, הייתי אצל רופא נשים הוא לקח לי משטח וגינאלי pcr, לזיבה כלמידיה, אורופלסמה ומיקרופלסמה...הכל יצא שלילי חוץ מאורופלסמה...טיפלתי באורופלסמה אבל בן זוגי לא טופל.
יש לי שאלה, האם הבדיקה הזאת אמינה?
היום הייתי אצל רופא עיניים יש לי כבר כ-7 חודשים דמעות בעיניים ורק כאשר אני שמה טיפות עם סטרואידים זה עובר וכשאני מפסיקה את הטיפול זה חוזר
הוא אמר שיכול להיות 2 אפשרויות או שזה כלמידיה או שזאת אלרגיה...
אני אלך לרופא נשים שוב ואגיד לו שזה מה שנאמר לי אצל הרופא עיניים...
אבל אם יצא לי שלילי במשטח הוגינאלי שהרופא נשים לקח...עדיין יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה... - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011לשם שלמות הבדיקה יש לקחת גם דגימה לבדיקת PCR מהשתן. על השאר כבר עניתי. הכלמידיה של אברי המין אינה אותה כלמידיה של העינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עוברחזי07/06/2011
סיימתי טיפול בדוקסילין לאחר גילוי כלמידיה ושוב פעם שורף בקצה של הפין ואני רואה שהפתחים קצת נפוחים ויש לי גם לפעמים הרגשה של בריחת שתן שאני בא להתיישב ולאחר שתן הפתח בגוון אדום,והשתן מידי פעם מרגיש שלא יצא עד הסוף כאילו טיפות שנשארות מה עליי לעשות כמו כן חשוב לציין שמצבי הנפשי לא כל כך יציב מאז.....
אז אשמח מאוד לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עובר - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011האם נבדקו מחלות נוספות כמו אוראופלסמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע
חזי12/06/2011האמת שלא בדקו לי והכלמידיה נראה לי שעברה הייתי גם במיון ביום שישי האחרון 10.6.11
עקב כאבים ונפיחות באשכים ,עשו לי US ו ראו רק וריקוצלה דרגה 1 בצד ימין
לקחו לי בדיקות דם ושתן וראו הכול תקין וגם מתוש ובדקו חיידקי גונוריאה,נתנו לי טיפול של זינט 4 כדורים במכה ונתנו לי זריקה עם עירוי של אנטיביוטיקה נגד גונוריאה ששכחתי את שמה אבל היום יום ראשון הלכתי לאורולוג עקב הכאבים המתמשכים באשכים והוא טען שיש לי אפידידימיטיס ונתן לי סלקוקס 200 ל10 ימים היום התחלתי ושאלתי היא:
-האם זה הטיפול הנכון?
-האם עקב הכלמידיה יכול להופיע אפידידמיטיס?
-האם מדובר במשהו אחר?
עליי לציין שיש לי כאבים באשכים שמקרין לאגן וליריכיים ולרגלים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשאר עם גלולות פלייםענת06/06/2011
היי אני רוצה לדעת איזה בדיקות צריך לעשות לפני שעוברים לשכב רק עם גלולות (אני לוקחת כבר איזה חודשיים גלולות פליים שיש בהן מינון נמוך ומרגישה טוב והכל) עכשיו עם החבר אנחנו רוצים להבדק
אני לא בתולה אבל שכבתי עם קודם רק עם קונדום והוא אומר שגם הוא השתמש בקונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשאר עם גלולות פליים - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011ממליץ בדיקות לזהוי מחלות מין אצל שניכם וכן HIV והפטיטיס ו HPV כי ללא קונדום הסיכון גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץחזי06/06/2011
טוב אז ככה לאחר קיום מגע מיני עם פרטנרית חדשה ללא קונדום גילו אצלי כלמידיה הייתי מטופל פעמיים באנטי ביוטיקה פעם ראשונה בזטו ופעם שנייה בדוקסילין עליי לציין שהמצב השתפר אבל מה שמציק לי בעיקר הוא שיש לי לפעמים עקצוץ בקצה הפין הרגשה לא נעימה כמו כן שאני מרחיב את הקצה אני מתבונן פנימה ורואה כאילו יש נוזל שמה מה זה יכול להיות האם הכלמידיה לא עברה אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011מומלץ כרגע לעשות בדיקת שתן למחלות מין בשיטת PCR
ל 10 מחלות מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמשה06/06/2011
ממצאים בבדיקה: שמורה ריריות לחות טוגור שמור מצב כללי טוב.אודם בגרון קל.שקדים לא מודלקים . אוזניים ללא סימני דלקת. ללא סימני גירוי מניגיאלי.ריאות נשימה בועית.ללא ציפצופים.ללא חירחורים. לב-קצב סדיר קולות צלולים.ללא אוושות.בטן רכה,כבד וטחול לא מוגדלים.צואר-ללא נפיחות
מה המשמעות הבדיקה
האם זה קשור לאיידס או ל hiv בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011תוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCRרועי05/06/2011
שלום
היני נוטל אנטיביוטיקה ואני אמור לסיים את הכדורים השבוע
רציתי לדעת תוך כמה ימים מתום נטילת האנטיביוטיקה מומלץ לעשות את בדיקת ה-PCR מחשש שהאנטיביוטיקה תפגום בתוצאות הבדיקה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PCR - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר10/06/2011אנטיביוטיקה לא מפריעה אך כדאי לעשות PCR שבועיים אחרי גמר האנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו קצב התפתחותן של קונדילומותזהר05/06/2011
שלום ד"ר וקסלר
בשבוע שעבר אובחנו אצלי כעשרה קונדילומות בנות כחודשיים בתוך פי הטבעת.
אני ממתין לבדיקת פרוקטולוג מומחה בבי"הח שתתקיים בתחילת יולי.
שאלותי הן:1) מהו קצב התפתחותן?
2) האם התפשטותן ודאית? מהו קצב ההתפשטות במושגים של זמן?
3) מהו הקצב בו הקונדילומות גדלות במימדיהן ?
4) האם יש ביכולתי לעצור\להאט את קצב התפתחותן עד הבדיקה?
*הפרוקטולוג אליו הלכתי הציע לי לא להשתמש במשחת אלדרה מחשש לצלקות באיזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו קצב התפתחותן של קונדילומות - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר10/06/20111) מהו קצב התפתחותן?
^^אין לדעת
2) האם התפשטותן ודאית? מהו קצב ההתפשטות במושגים של זמן?
^^אין לדעת.
3) מהו הקצב בו הקונדילומות גדלות במימדיהן ?
^^אין לדעת
4) האם יש ביכולתי לעצור\להאט את קצב התפתחותן עד הבדיקה?
^^הנכון והיעיל ביותר הוא קולפוסקופיה גם לפי הטבעת וגם לשאר אברי המין והפה וטיפול מכוון בקולפוסקופ באמצעות לייזר. בגישתי בלייזר לא נותרות צלקות וניתן בהרדמה מקומית בספריי ללא זריקות עד תשובה תקינה[שלילית] של PCR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מיואשת05/06/2011
אני כבר מזה 9 חודשים סובלת מהתקפי הקאות פעם ב3-4 שבועות, ההתקף הוא של כ3 ימים בלי יכולת לשתות אפילו והגעתי למיון 6-7 פעמים..
עם ההתקפים האלה מצורפים כאבים בבטן, בוושט, בגב התחתון ולעיתים גם בירכיים, ושלשולים בין התקף להתקף ולפעמים גם בהתקף עצמו.
עשו לי גסטרוסקופיה - לא מצאו כלום, כמו כן עוד בדקות דם, אולטרסאונד ורנטגן. עשו גם קולונסקופיה ומצאו גוש קטן ליד המעי הגס ליד איפה שפעם היה לי תוספתן.. לקחו ביופסיה ומחכים לתשובה..
השאלה שלי היא כזו, אם מהביופסיה לא ימצאו שום דבר, וגם לא בסי.טי שמחכה לי, האם ייתכן שזוהי מחלה שקשורה למין? זה התחיל אחרי הפעם הראשונה שלי.. חשוב לציין שהייתי אצל גניקולוג והוא אמר שהכל נראה תקין בסכ"ה, אבל ההתקפים קרובים למחזור, האם יכול להיות לזה קשר? ואם כן, מה זה יכול להיות?
תודה וסליחה על החפירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011השאלה מורכבת מדי למענה אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדולימהריקי05/06/2011
לבעלי אובחן קונדולימה
קיימנו יחסי מין מבלי שאדע
באותו השבוע לאחר שנודע לי נבדקתי (קולוסטופיה)והרופא אמר שאני נקיה.
האם בכל זאת נדבקתי ועדיין לא ניתן לראות זאת?
אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדולימה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011מומלץ שתעשי בדיקת PCR לזהוי נגיפי HPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבהאייל04/06/2011
שלום,
לפני חודשיים קיימתי מין אוראלי (הייתי הצד המקבל בלבד), ולאחר 5 ימים הופיעו לי הפרשות מהפין. אובחנתי כחולה בזיבה. קיבלתי טיפול של זריקה, ואנטיביוטיקה פעמיים ביום למשך שבועיים.
שתי שאלות:
1. הבחור טוען שעשה את כל הבדיקות, ולא גילו לו זיבה. שאלתי - האם יכול להיות מצב שנדבקתי עוד לפני האירוע, והתסמינים הופיעו בדיוק אחרי אותו אירוע? אציין שלא קיימתי יחסים מכל סוג שהוא כמה חודשים לפני אותו מקרה. כלומר, אם זה לא ממנו - התסמינים הופיעו כ4 חודשים אחרי המקרה בו נדבקתי.
2. האם עליי לעבור עוד בדיקות לגבי האפשרות שהזיבה עדיין קיימת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/20111. הבחור טוען שעשה את כל הבדיקות, ולא גילו לו זיבה.
^^הוא חייב בטיפול לאור האבחנה שלך.
שאלתי - האם יכול להיות מצב שנדבקתי עוד לפני האירוע,
^^זה לא משנה.
והתסמינים הופיעו בדיוק אחרי אותו אירוע? אציין שלא קיימתי יחסים מכל סוג שהוא כמה חודשים לפני אותו מקרה. כלומר, אם זה לא ממנו - התסמינים הופיעו כ4 חודשים אחרי המקרה בו נדבקתי.
^^לכן לא יכולת להדבק אלא רק ממנו.
2. האם עליי לעבור עוד בדיקות לגבי האפשרות שהזיבה עדיין קיימת?
^^כן בדיקת הפרשה נרתיקית ושתן ל כל מחלות המין בשיטת PCR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסמיכל03/06/2011
שלום רב,
לחברי יש הרפס על איבר המין שבעונת הקיץ מופיע יותר מבחורף.
השבוע שכבנו והיה לו את ההרפס ושכבנו עם קונדום, אך ליטפתי את איבר מינו.
היום שמתי לב שיש לי על האצבעות כתמים אדומים עם שלפוחיות.
האם זה כתוצאה מנגיעה באיבר מין?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר12/06/2011הרפס לא מדבק את אצבעות הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)