מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהעידן22/06/2010
רציתי לשאול על כינמת הבושת- .ממה זה נוצר? והאם כל מגע מיני מדבק או שרק יחסים מלאים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר27/06/2010תוכל לקרוא בכתבות באתרים השונים על כנמת הבושת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה/יבלת בעמוד השדרה תחתון.שי22/06/2010
היי.
קוראים לי שי.
לפני מספר חודשים שמתי לב למין נקודת חן/שומה/יבלת כלשהי,באיזור העמוד השדרה התחתון (מעל פי הטבעת,בקו התחתונים בערך).לא מזמן נכחתי בהרצאה בנוגע למחלות מין,ונאמר לי שדבר שכזה יכול להיות סימן לקנדילומה.
בחנתי כמה תמונות,אך השומה הנ"ל לא דומה לאף אחד מהדברים שראיתי..זה מין "הכלאה" בין פצע לנקודת חן,לא דבר בולט,אלא פשוט שינוי קל בצבע העור שם...
אני רוצה ללכת לרופא עור בכדי לבדוק זו,אך אני עדיין גר עם ההורים,ואני לא רוצה לעורר בהם שאלות שכאלו אם הדבר לא נשמע כמסוכן.
אשמח לשמוע חוות דעתכם.
אנסה לצרף תמונה בקרוב.
תודה רבה.
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה...
שי27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה...
ד``ר שרגא וקסלר27/06/2010אין תחליף לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצא מין הפרשות של מוגלה מאיבר המיןחסוי21/06/2010
שלום זה התחיל לפני מספר ימים אני הרגשתי גירוד באיבר המין מטיפשות שלי גירדתי אחרי מספר יום התחיל לצאת לי מוגלה מאיבר המין כמו שפיך כזה שהתאחד בפנים ולא יצא או מוגלה אינני בטוח מזה ולפעמיים שאני נכנס להשתין זה שורף תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
שלוםם21/06/2010תענו ליי זה דחוףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוצא...
ד``ר שרגא וקסלר27/06/2010פנה בהקדם לרופא המיומן בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- stdyael20/06/2010
what the std pcr test means?
my friend asked me to do this test?
is it deangerous ill?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hi yael
נועה21/06/2010the std test checks for sexually transmitted diseases
such as hiv, ghoneria, Syphilis, herpes, papiloma and others
it's done by a simple blood test and you have nothing to worry about
if you and your friend are going to have unprotected sex you should both get tested, for your safety as well as his...
(and remember to take the pill if u don't want to get pregnant and u're not using condoms...)
good luck* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
מירית21/06/2010מה נשמע ? עדיין מטריד אותי העניין למרות שהוא פעוט. חוסר מזל :\
אולי תעני לי על השאלות ששאלתי את דק שרגא ? כי נמאס לו לענות לי...
איך את מרגישה חוץ מיזה ? איך את מתמודדת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
מירית22/06/2010איך תתמודדי עם זה עם מי שתצאי איתו\יהיה חבר שלך ?
ברור שאין שום סיבה להגיד. יש שניים שאני יכולה להדבק מהם. כנאה שזה מרוסי אחד שיצאתי איתו תקופה.. חבל שהייתי מטומטם . הוא בטח שכב איתי שהיה לו פצע. נזכרתי שראיתי פצעון כזה אצלו בשפה ולא שאלתי אותו מה זה כי לא היה לי נעים... אולי זה קשור.
אני מצאתי פתרון למה לומר אם זה יתגלה. למרות שאף אחד שיצאתי איתו לא אמר לי שהוא נדבק במשהו. כמו שאמרת- אני חושבת שאם אין התקף הסיכויים הם מזעריים עד אפסיים. בייחוד עם שמים קונדום (שאין מגע ישיר עם הפרשות) בכלל אין סיכוי וכשיהיה לי מישהו ממש רציני שנרצה לשכב בלי קונדום כדי להקים משפחה... טוב אני רוצה לדבר איתך על זה בפרטי
במייל למשל.. בנוסף אני חושבת ללכת לפסיכולוגית בגלל זה
את מעוניינת ליצור קשר במייל ? איך אפשר לעשות את זה בצורה אנונימית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מירית,
נועה22/06/2010חבל לי לראות שאת עדיין מתעסקת עם זה כ"כ הרבה,
את נותנת לזה להכתיב לך את החיים, כשאין שום סיבה שתעשי את זה.
נכון- זה קשה וחבל, אבל- קבלי את זה שיש לך את הוירוס ותמשיכי הלאה בחייך,
לגבי איך אני מתמודדת- אני לא חושבת על זה בכלל בחיי היומיום שלי,
זה מבחינתי עוד פרט בגיליון הרפואי שלי, זה לא מכתיב לי את החיים ולא מונע ממני לרצות קשר,
אז נכון, אמנם קיבלתי את ההרפס בינתיים רק פעם אחת בהתקף ראשון וקשה במיוחד,
זה היה חודש מבאס, אבל מאז פשוט שמתי את זה מאחוריי והמשכתי בחיי,
אני נכנסת לפה הרבה, כי מעניין אותי לקרוא פה שאלות ותשובות, וחבל לי כל הזמן לראות את החלק הגדול שהוירוס הקטן הזה תופס בחיים שלך,
תמשיכי הלאה, תתעסקי בעבודה, בחברים, בכל משו אחר,
אני אישית סיימתי היום את לימודי הפרה-קליניים ומרחק 3 מבחנים מהתואר, אני יוצאת עם חברים לא מעט, עם המשפחה, ממשיכה את חיי ולא מבלה אפילו רגע בהתעסקות מיותרת עם הוירוס,
אני אתעסק עם זה אם וכאשר אקבל התקף נוסף לצערי, וגם אז-
פשוט חשוב להקפיד לא לבוא במגע מיני עם אף אחד במהלך ההתקף, לטפל, ולקוות שלא יחזור שוב בקרוב- זהו.
אם אני אגיע למצב של יחסי מין עם גבר עוד עם קונדום, ולא אהיה בהתקף, אני לא רואה סיבה להגיד ולהלחיץ אותו סתם.. הסיכוי אפסי שהוא יידבק. אם הוא ישאל אותי על מחלות מין- כן, אני אגיד שאני נשאית של הרפס. אני לא רואה את זה כגזר דין של נזירות מעתה ועד עולם- פשוט יש להיזהר, מה לעשות..
כן- יכול להיות שזה ממנו, במידה וזה הוירוס מהשפה זה יהיה hsv type1 ואם זה מאיבר המין זה יהיה type 2 , אם זה מעניין אותך את יכולה לעשות בדיקת דם פשוטה.
שימי לב שזה שנדבקת באחד מהסוגים לא מונע הדבקה בסוג השני (האוראלי/הגניטלי)
מאידך- ברגע שנדבקת בוירוס מסויים פעם אחת זה מספיק לכל החיים ובכל מקרה תהיי נשאית שלו(לגבי השאלה על הדבקה חוזרת).
כן, יש סיכוי שבעלך יהיה נשא ולא יידע מזה במידה ולא יהיו לו התפרצויות, יש ברי מזל שכאלה,
יש גם סיכוי שההתקפים יחזרו לעיתים נדירות ויש סיכוי שנדירות פחות (גם אצלך),
בכל מקרה אין טעם לחיות את חייך בחשש וציפייה לפעם הבאה, כשזה יגיע תתמודדי ותטפלי,
וכשלא- תחיי את חייך! חבל! זאת מחלה כרונית- ההרפס הזה נוטה להתפרץ ועד שלא יהיה פיתרון, מה שאין, אז ככה זה וצריך להתמודד עם זה ולהמשיך הלאה בחיים.
--->* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית, המשך
נועה22/06/2010אני חושבת שפסיכולוגית זה רעיון טוב בשבילך, פיתחת ממש אובססיה לעניין ולהשפעה שלו על חייך,
אולי איש מקצוע יעזור לך להכניס פרופורציות לחיים ולהמשיך הלאה, שווה לך לנסות גם דרך קופות החולים,
מה שכן- פסיכולוג ולא רופא או סקסולוג- סביר להניח שלא יהיה לו את הידע המקצועי להתייחס להרפס עצמו ככה שעל שאלותייך סביר שלא יענה, מצד שני- ענו לך פה על אותן השאלות הרבה פעמים ויש אין סוף מידע באינטרנט- אבל זה לא מצליח להרגיע אותך... אולי את פשוט צריכה לפרוק את החששות שלך, מסגרת טיפולית תאפשר את זה ואולי תסייע לך להתרכז בדברים החשובים באמת...
את מוזמנת להשאיר את המייל שלך ואצור איתך קשר אליו אם את מעוניינת,
אני לא מכירה דרך אחרת.
שיהיה לך יום טוב ורגוע....לל"ט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
שלי22/06/2010אני לא רוצה לפרסם פה מייל... אני אחשוב אולי כן בסוף. אבל אני מעדיפה להשאר אנונימית.
את צודקת אני יודעת שאני מתעסקת עם זה יותר מידי ואין סיבה... לאיזה חלק מהאוכלוסייה לדעתך יש את הוירוס ? ואת חושבת שיש שינוי הדבקות לפי תאי התרבית (כמות הנגיפים שנמצאת בגוף ?)
אני מקווה שלא יהיו לנו יותר התקפים. דרך אגב- את יודעת ממי את עשוייה להדבק ? אם הוא ירד לך כשהיה לו פצע הוא ממש מטומטם. זה מעצבן. ההתקף שהיה לי לא כואב בכלל.. אני מקווה שלא תסבלי מזה. וגם לא אני.. אני משתדלת לאכול מאוד טוב מאז שגיליתי את זה כדי לא להחליש את המערכת... ולישון טוב וכול. מקווה שזה עוזר במשהו
אני חוזרת ללימודים מזל טוב שיהיה בסיום התואר ! :) נדבר..
לל"ט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
נועה24/06/2010יש נתונים סטטיסטיים על זה ולדעתי אפילו את העלת אותם- אחוז מאוד גבוה של האוכלוסיה נשא להרפס, ויותר לדעתי להרפס1, אבל אין לי מס' מדוייקים, משערת שכתוב במאמר,
לגבי היחס לכמות הנגיפים בתרבית- לא בטוחה שהבנתי אותך-
כשהוירוס יוצא חזרה לעור דרך מע' העצבים, הוא מתרבה בכמויות עצומות ואז אנחנו רואים את כל השלפוחיות (שמכילות שיירי וירוסים) וכו', מדובר על כמות של מיליוני וירוסים, אצל כל מי שהמחלה פעילה אצלו יש כמות אדירה של וירוסים ולכן טיפול בשלב המוקדם יכול לעצור את התרבות הוירוס ואת המחלה ולהחזיר אותה למצב השקט שלה.
כאשר הוירוס נמצא במע' העצבים הוא לא מתרבה ולא עושה נזק ולכן הרבה פחות מדבק,
נוגדנים בתרבית יהיו לכל מי שמע' החיסון שלו נלחמה אי פעם בוירוס וכמותם לא קשורה להידבקות.
אני שמחה מאוד שלא כאב לך, בדר"כ ההתקף הראשון הוא קשה וכואב,
אח"כ זה אמור להיות קל יותר.
אני גם מקווה שלא יחזור שוב :)
אני עכשיו חולה מה שמחליש את מע' החיסון ומועד יותר להתפרצות- ובכל זאת אין סימנים לחזרה,
knock on wood ;-) נקווה לטוב,
בהצלחה גם לך בלימודים ותודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
מירית01/07/2010בא לי להתאבד ואולי הרופאים יקלטו כבר שהם צריכים למצוא לזה תרופה...
אני יודעת שלא טוב לומר את זה - אבל מה לעשות...
בא לי פשוט להרוג את מי שאני חושבת שזה ממנו
אני יודעת שזה לא כך כל כך נורא. (לי אישית לא משנה שיש וירוס בגוף) כאילו שאין לי עוד 101 דברים שאני לא יודעת עליהם
אבל אני לא מסוגלת להתמודד עם המחשבה שאני אדביק מישהו.. מתישהו
יהיה לו פצע ואני אצתרך לשקר ולומר שאני לא יודעת... ועדיף לא לומר כי אני אוציא לו את ההנאה מהסקס.. למרות שאם יהיה לו פצע קטן (וגם לא בהכרח על איבר המין עצמו) איפושהו באיזור, פעם בחצי שנה-שנה זה לא כל כך נורא....עד שאני לא אוציא לי את הרעיון מהראש ( איך שלא יהיה ) אני אצתרך לחשוש שיופיע לו פצע במשך כל הקשר שלנו ? :...( איזה מן גזר דין זה
אני אוכל לומר שלא ידעתי כל מיני דברים (שלא ידעתי מזה, שזה מהפה.. ) עדיף מאשר יידע שזה מאיבר המין. אוףףף :\ זה מעציב אותי. הייתי רוצה להחזיר את הזמן אחורה.. למתיי שלא היה לי, וגם בלי קשר לזה
זה הוירוס הכי מעפן שיש ועוד לא מצתאו לו תרופה. באמת אני פשוט מאוכזבת מהרפואה.
לא שווה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שאת נסחפת
נועה07/07/2010אני לא רואה אותך עוסקת במחקר ומוצאת תרופה... או מממנת מחקר של מיליוני דולרים לחיפוש תרופה..
זה כנראה לא כ"כ פשוט אם לא מצאו עד עכשיו, לא?
במקום לשמוח על קיום האציקלוביר שמקלה על ההתקף, ועל העובדה שזו לא מחלה מסכנת חיים,
את מתעסקת בלהתמרמר ולהפנות אצבעות מאשימות...
תאמיני לי, כל רופא היה שמח למצוא פיתרון סופי להרפס ויש התקדמויות עם השנים, אבל זה ממש לא משו כל כך פשוט שאפשר לומר- נו, מה איתם, איך הם עוד לא מצאו תרופה...
זה רק נורא כמו שאת עושה מזה- אם לא תעשי מזה הדבר הנוראי והגדול שאת חייבת להתבייש ולהסתיר- זה לא יהיה כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSTD...
ד``ר שרגא וקסלר27/06/2010PCR היא שיטת בדיקה הבודקת נוכחות אורגניזמים לפי ה DNA שלהם. במקרה של STD הרי שבשיטת ה PCR מאתרים אורגינזמים הגורמים למחלות מין [STD].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bאלי20/06/2010
קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני כ- 40 יום , האם אוכל כבר לבצע בדיקות על מנת לשלול צהבת B ?
אילו בדיקות יש לבצע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת...
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010יש להמתין 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות וגירוי בפותנעמה19/06/2010
אני סובלת כבר יותר מחצי שנה מתופעה של אדמומיות וגירוי בפות לפעמים נראה כי הבלוטות מגורות ונפוחות..זה תופעה שבאה והולכת..הייתי כבר יותר מ3 פעמים אצל גניקולוג הוא שלל הרפס פטריה וכו וכ..
אני כבר לא יודעת מה לעשות ..אני סובלת ממש ורוצה לפתור את הבעייה...
יש איזשהו סיכוי שזה אלרגיה?לחץ או הזעת יתר?
חשוב לי לציין כי יש לי גם הפרשות מוגברות שקופות ללא כל ריח ואני לוקחת פמינט כבר 6 שנים....
מקווה שתעזרו לי אפילו בקמה חוט.....
תודה רבה....
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומית
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010יתכן שבדיקה אצל רופא מיומן ושיחה עימו תועיל לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקובי19/06/2010
שלום, לפני כ 4 חודשים ביצעתי מין רגיל עם אישה שבמהלכו נקרא הקונדום, ביצעתי במרפאת הפרסים בחיפה בדיקת קומבו ולאחר חודשיים ביצעתי בדיקת איידס כולל בדיקה לזיבה עגבת וכלמידיה (בדיקת משטח) והכל יצא תקין, פתאום אחרי 4 חודשים שמתי לב כי יש לי הפרשות שקופות וצלולות במידה מועטה בבוקר אחרי מתן שתן, מה זה יכול להיות והאם אפשרי שיש פגם בבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010שקול לבצע בדיקות למחלות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
קובי20/06/2010תודה על התשובה
לאיזה בדיקות נוספות אתה מתכוון?
שאלה נוספת: האם בדיקת המשטח לכלמידיה וזיבה (בדיקה חודרנית) היא אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מענה
קובי23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
ד``ר שרגא וקסלר27/06/2010ישנן עוד מחלות מין ולכן פנה למרפאה המתאימה ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מגרד בקוטר 2 ס"מ בישבןשירלי19/06/2010
שלום רב,
לפני כשלוש שנים סבלתי במשך כחודשיים מפצע עגול שהגיע לקוטר הנ"ל. הוא החל כבליטה קטנה ומאוד מגרדת ו"נפתח" - ללא הפרשות, עליי לציין. כשפניתי לרופאת עור היא נתנה לי משחה נגד פטריות אשר הפחיתה מעוצמת הגרד, אולם לא ממש עזרה לאיחוי הפצע. כעבור חודשיים הפצע נעלם כלא היה. הפצע המסתורי הטריד לאמעט את מנוחתי וניסיתי לברר ממה הוא יכול לקרות. קראתי הרבה אינפורמציה אך מאחר ועבר לא ממש נתתי לכך את דעתי יותר. רק עכשיו - בחלוף3 שנים, גילית שבנקודה מסויימת מתחת לצוואר בעורף מגרד. בבדיקה מצאתי שיש שם נקודות שחורות היוצרות מרקם של כתם מעט יותר כהה מהעור. כשאני מעבירה אצבע על אותו איזור אני מרגישה שהעצבים שם "קהים" יותר - אני לא מרגישה את האצבע על העור כפי שאני מרגישה בחלקים אחרים באותו אזור בהם אין כתם. מחר ואני לא אדם היסטרי - לא רצתי לרופא אולם נזכרתי שקראתי בעבר במסגרת הניסיון לגלות מה מקור הפצע בישבן על מחלת מין הנגרמת על חיידקים אשר יוצרים פצע כזה בשלב הראשון וגם כשהפצע נעלם הם מצטברים בצורת אשכולות באזור של עצם הזנב ומתפשטים במעלה עמוד השדרה עד להתפרצות הבאה - באזור הכתפיים, כעבור מס' שנים. שאלתי: האם ייתכן שהפצע הזה קשור אכן למחלה הזו? אם כן מה שם המחלה? איזה סוג של טיפול נותנים לסוג הזה של המחלה? אודה לקבלת תשובתך - גם אם מדובר ב"הפנייה לרופא מומחה".. תודה רבה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע...
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010אין לי תשובה ולא אוכל לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעין עקיצותשין18/06/2010
מספר ימים יש לי כעין עקיצות צורבות באשכים ולאורך הפין.מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעין...
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010אין לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיים מנעלמיםבחור16/06/2010
שלום
אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותך אם קיים פתרון לבעיה זה אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ? ואם זה מבחינה בריאותית, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח צלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
בבקשה תן לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
אני לא יודע למי לפנות , אני תקוע עם מצבי ומחפש פתרון או עצה הפניה כלשהיא שתעזור
אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי!!!!
בחור19/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשכיים...
ד``ר שרגא וקסלר20/06/2010מומלץ שתברר במקום האחרון שבו טופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV+הריוןML16/06/2010
שלום רב,
שלום רב,
אני בת 30. לפני כ 4 שנים נמצאו אצלי יבלות באיבר המין. עברתי מספר צריבות להסרתן. עד היום לא הופיעו אצלי מאז יבלות.
לפני כחודש עשיתי בדיקת פאפ, בה נמצא כי יש חשד ל HPV.
הומלץ לי:
* לעשות חיסון נגד הנגיף
* לעשות בדיקת פאפ דק כדי לבדוק באופן ודאי האם מדובר בHPV או שלא.
*לעשות חיסון ולדחות כניסה להריון עד לסיום המנה השלישית.
שאלותיי הן:
1. אני מעוניינת להיכנס להיריון- האם מותר לעשות את החיסון בזמן היריון? האם מותר להיכנס להיריון במידה ואכן יש HPV ומהם הסיכונים?
2. האם בדיקת פאפ דק מגלה איזה זן זה (האם הוא סרטני)? האם יש טעם לעשות אותה?
3. כיצד קרה שבדיקות פאפ קודמות במהלך 4 השנים האחרונות לא העלו כי קיים אצלי וירוס, למרות שכבר חליתי בו בעבר? האם הוא לא נמצא בגופי כל הזמן?
4. במידה ונמצא בבדיקת הפאפ הדק כי מדובר באופן ודאי ב HPV - מה המשמעות של זה? מה ניתן לעשות עם זה והאם באמת כדאי לדחות כניסה להריון? האם אפשר לעשות את החיסון אחרי ההריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד``ר שרגא וקסלר16/06/20101. אני מעוניינת להיכנס להיריון- האם מותר לעשות את החיסון בזמן היריון?
^^אסור
האם מותר להיכנס להיריון במידה ואכן יש HPV ומהם הסיכונים?
^^מותר אבל מומלץ לעבור לפני כן קולפוסקופיה לברר אם ישנה מחלה ולא רק נוכחות נגיפים.
2. האם בדיקת פאפ דק מגלה איזה זן זה (האם הוא סרטני)?
^^לא. לשם כך עושים בדיקת PCR
האם יש טעם לעשות אותה?
^^פאפ תמיד מומלץ לעשות
3. כיצד קרה שבדיקות פאפ קודמות במהלך 4 השנים האחרונות לא העלו כי קיים אצלי וירוס, למרות שכבר חליתי בו בעבר? האם הוא לא נמצא בגופי כל הזמן?
^^בדיקת פאפ לא מגלה נגיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על כל הלשוןד``ר שרגא וקסלר15/06/2010
שלום רב כבר 4 חודש מאז המגע ויש לי נקודות לבנות על כל הלשון אני כרגע בחול ולא בארץ אני השמח לדעת אם זה מחלה מינית או משהו שקשור לזה ואני חייב לציין רק בגלל שהתחלתי לחפש סימנים בגוף גיליתי את זה בכל אופן יכול להיות שזה היה עוד ליפני זה אבל השאלה שלי אם נקודות לבנות על הלשון קשורות למחלת מין ? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות...
ד``ר שרגא וקסלר16/06/2010לרוב לא אולם רופא יוכל לפתור את ספקותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותתום15/06/2010
ברצוני לדעת אם במרפאתך מבצעים בדיקות יותר ספציפיות לגילוי מחלת האיידס
קראתי שישנן שתי בדיקות שאחת מהן p24 antigen ספציפית יותר מאליזה
אני חי עם חברה לחיים שמסרבת לקיים יחסי מין איתי והולך למכוני ליווי ותמיד מקונן בי הפחד שנדבקתי אני רוצה לחתוך את הקשר הבלתי נסבל הזה אבל מפחד שנדבקתי במשהו
אם יש בדיקה כזאת במרפאתך אני מעדיף לעשות אותה מאשר לחכות שלושה חודשים לאליזה
אני מקווה שתוכל לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר שרגא וקסלר16/06/2010אנא ברר על בדיקה זו בועד למלחמה באיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהצעירי15/06/2010
שלום,
אני גבר בן 19 לחיו ואני עוסק בספורט , אבל כאשר אני עושה פעילות ספורטיבית ממושכת מתחיל ליצרוב לי האשך השמאלי....
הייתי רוצה לדעת האם זה קשור למחלת מין הוא משהוא באזור של זה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר16/06/2010אולי תפנה לרופא לשלול בקע מפשעתי למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצעירי15/06/2010
שלום ,
אני בן 16 ואני עוד לא פעיל מינית.
אבל צמח לי על איבר המין מאין פצע בגרות שהוא עם מוגלה לבנה ביפנים ,
קראתי באינטרנט שיש מחלת מין שגורמת ליבלות על איבר המין ואני בלחץ שאולי אני נגוע במחלה..ושהמחלה מסרטנת . שם המחלה קונדילומה קראתי שהיא ניראה כמו פיצעי בגרות אבל אני רוצה להיות בטוח .
בבקשה אני ישמח ליעוץ של דוקטור למחלות מין .והאם כדאי ליפנות לרופא מין/עור לפתור את הבעיה או שזה יעבור עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר שרגא וקסלר16/06/2010אם זה לא יעבור תשקול לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)