מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה. מספר שאלות.גבריאל13/05/2010
לאחרונה נידבקתי בקונדילומה בפי הטבעת (כנראה ממין אנאלי, למרות שתמיד דאגתי להיות זהיר ולהשתמש בקונדום) ואחריי איבחון כושל של רופא משפחה (שטען שאם יש לי משהו מוזר בפי הטבעת זה "חייב" להיות טחור).
אחריי שהמשחה שהוא נתן לי לא עזרה, עשיתי אתהמחקר שלי וגיליתי שכנראה שמדובר בקונדילומה. בשלב הזה פניתי לרופאת עור ומין ואמרתי לה שיש לי קונדילומה בפי הטבעת. היא ביקשה לראות ואישרה כי אכן מדובר בקונדילומה ושלחה אותי להסרה בלייזר.
שאלותיי הם כאילו:
מה הוא באמת ההבדל בין טיפול במשחה לבין הלייזר?
והאם עליי לבדוק באיזושהי צורה (ומהי) האם היבלות חדרו לתעלת הרקטום? ומה הסיכון לסרטן ברקטום? (אם יש דבר כזה בכלל)
מכיוון שהנגיף אינו ניתן לריפוי וישאר איתי לעד, רציתי לדעת האם חובתי ליידעה כל פרטנר לסקס עתידי בדבר כך שאני נשא הוירוס? והאם עליי לשאול אותו על כך?
בתודה מראש
גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
a13/05/2010איפה בדיוק הפנו אותך לליזר? הכוונה, איזה רופא הפנה אותך לזה? קופ"ח משתתפת בזה? כי אני הבנתי שלא, לי הציעו רק חנקן נוזלי / קונדילוקס ושאר דברים לא יעילים.. ובאיזה קופ"ח אתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010מה הוא באמת ההבדל בין טיפול במשחה לבין הלייזר?
^^יעילות הלייזר היא הטובה ביותר ואין הצטלקויות ונזקים [בידיים מיומנות] כמו עם משחה.
והאם עליי לבדוק באיזושהי צורה (ומהי) האם היבלות חדרו לתעלת הרקטום?
^^יתכן שיהיה צורך לבדוק גם בפנים. ניתן לומר זאת רק בזמן שבודקים.
ומה הסיכון לסרטן ברקטום? (אם יש דבר כזה בכלל)
^^יש סיכון פי 2 מהסיכון של סרטן צואר הרחם.
מכיוון שהנגיף אינו ניתן לריפוי וישאר איתי לעד
^^הנחה זאת לא נכונה. המחלה ניתנת לרפוי מוחלט והנגיף יסולק לעד מהגוף.
רציתי לדעת האם חובתי ליידעה כל פרטנר לסקס עתידי בדבר כך שאני נשא הוירוס?
^^בטיפול נכון תגיע למצב שבו תהיה ללא וירוס ואז תיקח את החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה להתאבדמירית13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הרפס זה ממש לא גזר דין מוות
נועה13/05/2010מבינה לליבך, גם אני קיבלתי לפני כחודשיים הרפס ונכנסתי לדכאון,
זאת בטח לא סיבה לרצות למות..
אני אמנם לא רופאה, אבל סטודנטית לרפואה כבר כמה שנים ולמדתי קצת על הנושא אז אני אנסה לעזור לך. לוקח פה זמן לענות על תשובות כי הרופאים מאוד עסוקים, בינתיים תרגעי, הכל יהיה בסדר.
ניסיון לתשובות:
האם נגיף ההרפס מחליש את המערכת החיסונית ? מה נוא עושה חוץ מהפצע ?
- נגיף ההרפס מתפרץ בעיקר במצבים של חולשה חיסונית, כמו חום, דלקת, מחלה כלשהי וכו'
ההתפרצות הפעילה שלו היא שגורמת לשלפוחיות והכיבים אותם את רואה, יתר הזמן הוא נשאר לטנטי (לא פעיל) בגנגליונים (גופי עצב) בגוף שלך, בצורה זו הוא לא מדבק ולא פעיל והוא חוזר לעור שוב רק במצבים בהם מערכת החיסון שלך חלשה ולא מצליחה לשמור עליו "שקט" כפי שהוא נמצא ביומיום.
סה"כ מע' החיסון שלנו עושה עבודה טובה עם ההרפס ולכן רוב הזמן אין פצעים והתפרצויות והגוף והנגיף חיים יחד בשיווי משקל לא רע. רמת ההתפרצויות ותכיפותן משתנה מאדם לאדם ויש כאלה שאף לא חווים התפרצות נוספת.
האם התרופה מחלישה את המערכת החיסונית של הגוף ?
- התרופה להרפס פוגעת בdna של הנגיף ומונעת ממנו להתרבות, היא ספציפית להרפס ולא פוגעת בגוף אלא רק בנגיף עצמו.
האם יש סיכוי שימצאו תרופה למי שכבר יש את הנגיף בשנים הקרובות ?
- תמיד יש סיכוי ותמיד יש ניסיונות.... בואי נקווה :-)
האם ההתקפים יכולים להתחזק ? הבנתי שבדרך כלל להחלש ..
- ההתקף הראשון הוא הכי חמור וקשה ומלווה לרוב גם בחום,כאבים וחולשה כללית. הוא גם הכי ארוך, התפרצויות חוזרות, אם ישנן, יהיה קצרות וחלשות יותר.
או להתפשט לאיזורים אחרים ? ( אם לא מנסים לעשות זאת בכוונה עי הדבקה מפצע כמובן)
- ההתפשטות של ההרפס היא ע"י מגע. אני למשל נדבקתי בהרפס האוראלי דווקא באיזור איבר המין כתוצאה ממגע. גם לא בכוונה עלייך להיזהר כשאת מטפלת ונוגעת בפצעים, הם יכולים לעבור הן בתוך איבר המין עצמו והן לשפתיים. זהירות ובהצלחה.
המשך בהודעה הבאה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה:
נועה13/05/2010האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות ? רק כשיש התקף...
או שתאי הוירוס ישארו כך ? האם ההרפס יכול להיות גרוע יותר ? או שגם אם אני לא לוקחת תרופות הוא ישאר אותו הדבר ?
- כאמור, כשאין התפרצות הוירוס לא מתרבה, הוא נשאר לא פעיל בגופי העצב ונע לעור רק בהתפרצות. ביומיום, בהנחה שאין לך התפרצויות רבות, אין טעם לקחת תרופות כי הוירוס גם ככה לא מתרבה, בזמן התפרצות התרופות מזרזות את ההחלמה בהחלט כי הן מפסיקות את התרבות הוירוס.
בכל מקרה, הדכאון יעבור, מבטיחה לך.
תזכרי שההרפס מדבק בזמן התפרצות אך הסיכוי להידבק כאשר אינו פעיל (רוב הזמן) הוא אפסי ביותר, כך שההשפעה על חיי המין שלך היא לא נוראית.
תשמרי על עצמך ותזהרי, ישנן המון מחלות מין, ואמנם לא רבות מהן נותרות כל החיים (כמו הרפס ולהבדיל איידס), אבל לרבות מהן יש השלכות ארוכות טווח אם לא מאתרים אותן בזמן (והרבה פעמים אין סימפטומים). אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת שווה להיבדק לכלל המחלות, ורצוי להיזהר.
אחרי ההתקף המדכא והכואב חייך יחזרו לשגרה.
מאחלת לך שלא יהיו לך התקפים נוספים... :-)
שיהיה בהצלחה
אם יש לך עוד שאלות בינתיים את מוזמנת לשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה:
נועה13/05/2010האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות ? רק כשיש התקף...
או שתאי הוירוס ישארו כך ? האם ההרפס יכול להיות גרוע יותר ? או שגם אם אני לא לוקחת תרופות הוא ישאר אותו הדבר ?
- כאמור, כשאין התפרצות הוירוס לא מתרבה, הוא נשאר לא פעיל בגופי העצב ונע לעור רק בהתפרצות. ביומיום, בהנחה שאין לך התפרצויות רבות, אין טעם לקחת תרופות כי הוירוס גם ככה לא מתרבה, בזמן התפרצות התרופות מזרזות את ההחלמה בהחלט כי הן מפסיקות את התרבות הוירוס.
בכל מקרה, הדכאון יעבור, מבטיחה לך.
תזכרי שההרפס מדבק בזמן התפרצות אך הסיכוי להידבק כאשר אינו פעיל (רוב הזמן) הוא אפסי ביותר, כך שההשפעה על חיי המין שלך היא לא נוראית.
תשמרי על עצמך ותזהרי, ישנן המון מחלות מין, ואמנם לא רבות מהן נותרות כל החיים (כמו הרפס ולהבדיל איידס), אבל לרבות מהן יש השלכות ארוכות טווח אם לא מאתרים אותן בזמן (והרבה פעמים אין סימפטומים). אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת שווה להיבדק לכלל המחלות, ורצוי להיזהר.
אחרי ההתקף המדכא והכואב חייך יחזרו לשגרה.
מאחלת לך שלא יהיו לך התקפים נוספים... :-)
שיהיה בהצלחה
אם יש לך עוד שאלות בינתיים את מוזמנת לשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו יצא לי לראות גם את העמוד הבא
נועה13/05/2010בפורום,
אני רואה שאת ממממממש בלחץ ויש לך המון שאלות.
אני רואה שגם ענו לך כבר על רובן.
את חייבת להבין שלוקח זמן לענות פה ולא להילחץ, זה כבר לא יישנה כלום.
לא חסר מידע על הרפס אם תחפשי.
- לכל הנשאים של הרפס יש נוגדנים, בין אם זה טייפ 1 או 2 (ששניהם יכולים להיות גניטליים, אבל 1 הוא ממין אוראלי).
הנוגדנים לא יוצאים כמחלה, הם ביטוי לתגובה של מע' החיסון כשנלחמה בוירוס. מה ש"יוצא כמחלה" זה הנגיף עצמו. כל מי שיש לו נוגדנים נדבק בעבר/נשא להרפס.
- לגבי היכרויות- אני חושבת שאת מחמירה מדי, לא מדובר על מחלה שמשפיעה לחלוטין על החיים מעבר לזהירות בזמן התפרצות וחשוב (!) ליידע את הרופא בהריון כי זה מאוד מסוכן לעובר אם חלילה יש התפרצות בעת מעבר בתעלת הלידה.
אני לא חושבת שיש דבר כזה- היכרות של אנשים עם הרפס- אבל יש פה כמה בפורום את יכולה לנסות ;-)
זהו, לצערי אני לא יכולה לחפש הודעות נוספות שלך.
אם יש לך עוד שאלות תנסי לרכז אותן בהודעה אחת ולא להציף את הפורום כי זה ממש מקל על לענות לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירית14/05/2010יש לי עוד שאלות אז אני ארכז אותן... אבל תודה רבה בינתיים זה עוזר.
אני ממש מדוכאת ומפחדת לעשות בדיקות לשאר המחלות אבל נראה לי שאני יעשה.. למרות שאני מעדיפה לא לדעת , אבל הבנתי ממך שכדאי. אני מקווה שזה נגמר בזה...
ותודה , תודה תודה על החיזוקים והתשובות.. זה מאוד עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי :-)
נועה14/05/2010רוב מחלות המין (זיבה, עגבת וכו') לחלוטין פתירות בטיפול מוקדם,
הבעיה היא כאשר אין סימפטומים ולא יודעים על המחלה ואז חלילה היא יכולה לגרום לסיבוכים כמו עקרות, דלקת אגן וכו'. עדיף לעשות בדיקות בכל מקרה אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת..
יש מרפאה בלוינסקי בת"א שניתן להיבדק שם ואת גם יכולה לבקש מהרופא שלך...
ותשמרי על עצמך :) הרפס זה מבאס, אבל הדכאון חולף וזה לא סוף העולם,
סה"כ לרוב אין התפרצויות תכופות ורוב החיים לא תרגישי בכלל שיש הרפס,
תזכרי אבל ליידע את הרופא/ת נשים בהריון :)
שיהיה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב ותודה
מירית14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת שאלות
מירית14/05/2010לי אישית זה לא כל כך נורא... אני חושבת על בעיות שזה יכול ליצור בזוגיות ואיך להתנהג...
יש לי כמה שאלות בקשר לזה:
אם אני שוכבת עם בן זוגי בלי קונדום כשאין לי הרפס פעיל, מה הסיכוי שיהיה לו וירוס לא פעיל תמיד ? יכול להיות שיהיו לו רק נוגדנים וזהו ?
איך ניתן להוריד את סיכויי ההדבקה ? הוא יכול לפתח רק נוגדנים ולא להדבק יותר בכלל ?
:( אני עצובה ומוטרדת מאוד.. אני לא מצליחה להתרכז בכלום בלימודים ובוכה בלילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
נועה14/05/2010אם אני שוכבת עם בן זוגי בלי קונדום כשאין לי הרפס פעיל, מה הסיכוי שיהיה לו וירוס לא פעיל תמיד ? יכול להיות שיהיו לו רק נוגדנים וזהו ?
- הסיכוי שתדביקי אותו בהרפס כאשר ההרפס אינו פעיל אצלך הוא מאוד נמוך.
הזמן העיקרי בו מומלץ להיזהר ולא לקיים יחסי מין הוא בזמן התפרצות פעילה, מעבר לזה הוירוס
לרוב נמצא בכלל בגופי העצב ולא בעור ואינו מדבק.
נוגדנים אינם מדבקים והם לא יכולים לעבור לבן זוגך ביחסי מין, הנוגדנים הם תוצאה של הידבקות בוירוס והילחמות של מערכת החיסון שלך כנגדו, מי שלא נדבק בוירוס ואינו נשא של הוירוס לא יהיו לו נוגדנים בדם.
איך ניתן להוריד את סיכויי ההדבקה ? הוא יכול לפתח רק נוגדנים ולא להדבק יותר בכלל ?
- להוריד את הסיכויים זה לא לקיים יחסי מין בזמן התפרצות. מעבר לזה, כאמור, הסיכוי להדביק הוא מאוד קלוש. הוא יפתח נוגדנים רק אם הוא נשא של הוירוס, חלה אי פעם בהרפס, אנשים רבים מאוד הם נשאים של הוירוס ולא חווים התקפים בגלל שמערכת החיסון שומרת עליו לא פעיל. זאת הסיבה שהתפרצויות הן לרוב במצבים של חולשה חיסונית, מחלות, חום וכו'.
ההתקפים הבאים, אם יהיו, יהיו חלשים יותר וקצרים יותר ואל תהיי פסימית, אולי לא יהיו לך התקפים חוזרים רבים בכלל...
- מספיקה פעם אחת של הדבקות בהרפס לפיתוח נוגדנים שיישארו כל החיים, ברגע שנדבקים בוירוס הוא נשאר בגוף כל החיים, אבל לרוב אינו פעיל כלל. הדבקות בהרפס סוג 2 (הגניטלי) לא מונעת הדבקות בהרפס סוג 1 (האוראלי) ולהיפך, אבל בכל אחד מהם מספיק להידבק פעם 1 כדי שהוירוס יהיה בגוף כל החיים. לדעת איזה סוג יש לך אפשר בבדיקת דם של נוגדנים. שניהם יכולים להביא להרפס באיבר המין ממגע.
אל תתני לזה לשנות לך את החיים, פשוט תזהרי בזמן התפרצות ותשמרי על עצמך ממחלות מין נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך לפי מה שהבנתי
שלי14/05/2010למי שיש נוגדנים נפגש עם הרפס בעבר - אני יודעת ולמי שיש הרפס בהכרח יש נוגדנים.. אך למי שיש נוגדנים אין בהרכח את הוירוס בדם ? או שלמי שיש נוגדנים זה אומר שיש גם את הוירוס ולא רק נוגדנים ?
אפילו אם אנחנו שוכבים המון זמן בלי קונדום ושזה לעולם אינו פעיל הסיכויים שיידבק עדיין קטנים ?
ומה הסיכויים שיהיו לא אך ורק נוגדנים ? נראה לי שהוא יהיה נשא אם נשכב הרבה בלי קונדום כי זה עובר גם בהפרשות לא ?
תודה. וסליחה אם השאלות שלי חוזרות על עצמן.. אני רוצה להבין הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית יקרה,
נועה15/05/2010לרוב האוכלוסיה יש נוגדנים להרפס. הנוגדנים נוצרים מהידבקות בוירוס, הוירוס לא חייב להיות פעיל ולא חייבת להיות התפרצות, יכול להיות שאדם נדבק עוד בילדות ומעולם לא הופיעו הפצעים כי מע' החיסון התגברה על הוירוס- וכך נוצרו הנוגדנים..
הנוגדנים לא עוברים בהפרשות, הם בסרום בדם בלבד. הנגיף עובר בהפרשות אם הוא אינו נמצא במצב ה"שקט" שלו בגופי העצב. הסיכוי להדבקה כזאת, כשאת לא רואה פצעים, הוא נמוך.
באם הוא נדבק ממך בוירוס <שכאמור, אם הוא לא פעיל הסיכוי נמוך, אם הוא פעיל- גבוה> יכול להיות שהוא יהיה רק נשא, יפתח נוגדנים ולא את הפצעים כי מע' החיסון שלו תתגבר על הוירוס, יכול להיות שהוא יפתח את הפצעים לאחר ההדבקה (או מתישהו במהלך החיים).
לילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ברוסטטהjoj13/05/2010
שלום לי יש דלקת ברוסטטה כפי שקבע האורולוג שלי הוא נתן לי אנטיביוטיקה (ציפרודקס 250 )ל 10 ימים .
1. האם כמות זו מספיקה כדי לחזור למצב נורמאלי?
2. מופיע בעטרה קילוף ומרגיש בדקירות בראש הפין,האם זה נורמלי למצבי?
3. אני מתחתן בעוד חודשיים האם זה משפיע על נישואין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010שלום לי יש דלקת פרוסטטה כפי שקבע האורולוג שלי הוא נתן לי אנטיביוטיקה (ציפרודקס 250 )ל 10 ימים .
1. האם כמות זו מספיקה כדי לחזור למצב נורמאלי?
^^יתכן
2. מופיע בעטרה קילוף ומרגיש בדקירות בראש הפין,האם זה נורמלי למצבי?
^^לא קשור
3. אני מתחתן בעוד חודשיים האם זה משפיע על נישואין?
^^לרוב לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלימדיהכלימדיה12/05/2010
שלום,
קיימתי יחסי מין לא מוגנים חד פעמים עם בחור
אחרי 20 יום הופיעה אצלו צריבה במתן השתן
הוא הלך לבדיקה פרטית ואיבחנו אצלו כלימידיה. הוא טופל והכל עבר .
אני עשיתי את אותה הבדיקה (ובמקום אחר, קצת פחות "ברמה")
יצא שאין לי כלימידה אך יש לי קנדידה
יצויין כי אין לי כל סימפטום
לא צריבה, לא הפרשות ולא כלום
מאז עברו שלושה חודשים ואין לי סימפטומים
הוא לא היה עם בחורה אחרת כבר שנתיים, ולי היו פרטנרים אחרים
ולכן הוא טוען שהדבקתי אותו (אני מאמינה לו)
האם יכול להיות שטעו לי בבדיקה ויש לי כלימדיה?
האם יכול להיות שלא נדבקתי ממנו ממגע חד פעמי?
האם מומלץ שאעשה בדיקה נוספת, או אבקש אנטיביוטיקה?
מדובר אגב ב-PCR - לשניינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010מומלץ לך לקבל טיפול לכלמידיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות?שלי12/05/2010
האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות ? רק כשיש התקף...
או שתאי הוירוס ישארו כך ? האם ההרפס יכול להיות גרוע יותר ? או שגם אם אני לא לוקחת תרופות הוא ישאר אותו הדבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010התרופה מחלישה את ההתקף. אולי תקראי באתר שלי על המחלה כי יש לך הרבה שאלות שהתשובות שלהן רשומות באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להידבקות באיידס ממציצה?נועה12/05/2010
מצצתי למישו שאני יוצאת איתו בחודש האחרון,
הוא התעקש על מציצה ללא קונדום (כי "לא מרגישים" עם),
הוא לא עשה בדיקת מחלות מין לאחרונה אבל היו לו לא מעט פרטנריות בעברו,
הוא אומר שהוא מקפיד על קונדום אבל אני לא יודעת כמה זה נכון, מציצות הוא בטוח קיבל בלי קונדום,
מה הסיכוי להידבק באיידס מהמציצה אם חלילה יש לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה...
ד``ר שרגא וקסלר16/05/20101 ל 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לעגבת ואיידסמייק12/05/2010
שלום ,
1. ברצוני לעבור בדיקה לגילוי עגבת , מהו פרק הזמן המינימלי לאחר מגע מיני לא מוגן לביצוע בדיקה זו .
2. בדיקה לגילוי HIV - מהו פרק הזמן למינימלי הנדרש לאחר נטילת אנטיביוטיקה
תודה ,
מייק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות...
ד``ר שרגא וקסלר16/05/2010עגבת - 24 שעות לבדיקת PCR
HIV- אינו קשור לאנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל ה60-90 אחוזים שיש להם הרפס יכולים להדביק ?שלי12/05/2010
האם כל ה60-90 אחוזים שיש להם הרפס יכולים להדביק ? ואם כן, רק ברמת הנוגדנים ? או ממש בהרפס עצמו ?
בנוסף, מה אתה מציע לי לעשות ? קשה לי לחיות עם הידיעה הזאת וממש בא לי למות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010המחלה תמיד מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד באיבר המיןשירה11/05/2010
כבר זמן מה שאני סובלת מגירוד באיבר מין, צריבה קלה במתן שתן, וכאבים בזמן קיום יחסי מין. בנוסף, יש לי גירודים בבית השחי ולעיתים גם בקרקפת. האם מדובר בסימטומים של מחל מין? האם יש קשר בין שלוש אזורי הגירוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010כבר זמן מה שאני סובלת מגירוד באיבר מין, צריבה קלה במתן שתן, וכאבים בזמן קיום יחסי מין. בנוסף, יש לי גירודים בבית השחי ולעיתים גם בקרקפת. האם מדובר בסימטומים של מחל מין?
^^לא נראה לי שיש קשר בין השניים. ובכל מקרה הייתי ממליץ לפנות לרופא לשלול מחלת מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהייתה לי בלוטה מתחת לאשך הימיניניסו11/05/2010
הבלוטה נמאצת מתחת לאשך הימני כזה טיפה ימינה והיא גדלה לי טיפה ביומיים האלה בחיים לא הייתה לי אותה כנראה אחרי קיום יחסי מין זה גדל
וזה לא נראה כמו פיצעון או משהו זה פשוט בלוטה מתחת לעור אבל היא בולטת החוצה
יש חשש למשהו ?
אני לא רוצה לחשוב דבירם רעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהייתה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010קשה לאבחן בלי לראות. אולי תשלח צילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה2מירית11/05/2010
האם ההתקפים יכולים להתחזק ? הבנתי שבדרך כלל להחלש ..
אבל האם הם יכולים להיות גרועים יותר ?
או להתפשט לאיזורים אחרים ? ( אם לא מנסים לעשות זאת בכוונה עי הדבקה מפצע כמובן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010לרוב ההתקף הראשון הוא החזק ביותר והשאר חלשים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית10/05/2010
האם נגיף ההרפס מחליש את המערכת החיסונית ? מה נוא עושה חוץ מהפצע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010האם נגיף ההרפס מחליש את המערכת החיסונית ?
^^במידה מסוימת
מה נוא עושה חוץ מהפצע ?
^^עלול לגרום לזיהום באברים נוספים כמו במוח.
^^לא
^^אולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחברה שלי צורב הפות אחרי קיום יחסיםshalom10/05/2010
שלום,
אני וחברתי שנתיים וחצי ביחד, לא בגדתי בה אף פעם אבל היו לי אחרות לפניה.
אחרי שאנחנו שוכבים שורף לה בפות באופן קבוע במשך כל הקשר שלנו נראה לי.
יכול להיות שזה ממני?
אם כן, אילו מחלות יכולות להיות לי שלא עוברות כלכך הרבה זמן והאם זה ניתן לטיפול?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010יכול להיות לה דלקת נרתיק בשל גורמים רבים או דלקת צואר או מחלות נוספות. כדאי לגשת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית10/05/2010
לפני כחודש, הייתה חדירה כמספר דקות ספורות וביקשתי קונדום. לאחר כמה ימים חשתי צריבה, לחץ בשלפוחית,, כאבים בבטן תחתונה וריח רע. עשיתי בדיקת שתן -הבדיקה יצאה שלילית. רצוי לציין כי כשבוע לאחר מכן קיבלתי מחזור. התופעות היו מוזרות -היו לי כאבים הרבה לפני המחזור, דימום יום (בד,כ שבוע) ולאחר מכן הפרשות חומות (בניגוד לדם של המחזור). לכאורה בתום המחזור, ההפרשות הופסקו. (עשיתי בדיקת הריון- הבדיקה יצאה שלילית). תחושת הצריבה, כאבים בבטן תחתונה ולחץ לשתן נמשכים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד
שרית20/05/2010ברצוני לעשות סדר בשאלה המקורית ולהוסיף מספר נתונים:
בעקבות קיום יחסי מין, לפני שלושה שבועות חלה צריבה במתן שתן (עליה בתדירות) עם הרגשת לחץ בשלפוחית שתן, פניתי לגניקולוג ואורולוג, קיבלתי מטרוגיל, דאלאצין, גינו דקטרין, ציפרו. ללא הקלה עד היום. בדיקות ספירת דם, ובדיקת כימיה בדם תקין. בדיקת שתן תקינה. טרם נעשתה תרבית בגלל שניתנה אנטיביוטיקה מראש.
שאלות:
1. בדיקת משטח וגינלי יצאה תקין. נלקחה יום לאחר שסיימתי לקחת נר. האם יכול להיות שהנר השפיע על הבדיקה? האם כדאי לעשות בדיקה נוספת?
2. האם עליי לחשוש ממחלת מין כלשהי? איזה בדיקות לדרוש מהרופא
3. האם להמשיך לפנות לאורולוג או ולרופא נשים? הכאב, תחושת הצריבה והלחץ באזור הוא מאוד פנימי. לא ברור לי מאיפה. ובלילה כמעט ולא ניתן לישון
5. אני סובלת מאוד ולא יודעת מה לעשות. אודה לכל המלצה שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תגובה
שרית22/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת...
ד``ר שרגא וקסלר23/05/20101. בדיקת משטח וגינלי יצאה תקין. נלקחה יום לאחר שסיימתי לקחת נר. האם יכול להיות שהנר השפיע על הבדיקה?
^^כן
האם כדאי לעשות בדיקה נוספת?
^^כן
2. האם עליי לחשוש ממחלת מין כלשהי? איזה בדיקות לדרוש מהרופא
^^בדיקות ל 14 מחלות מין שאת רובן לא עושים בקופ"ח.
3. האם להמשיך לפנות לאורולוג או ולרופא נשים? הכאב, תחושת הצריבה והלחץ באזור הוא מאוד פנימי. לא ברור לי מאיפה. ובלילה כמעט ולא ניתן לישון
^^להמשיך עד שימצא מזור לבעייתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד``ר שרגא וקסלר23/05/2010ללא בדיקה אי אפשר לדעת ממה א סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעונינת לעשות אצלכם בדיקת 14 מחלות
שרית24/05/2010קבעתי אצלכם תור למחר לצהריים לעשות בדיקה ל- 14 מחלות.
האם תרופות לפטריה חזקה שאני מקבלת כעת (פלוקנול לקחתי כדור אתמול. יתכן ואקבל טיפול נוסף יש לי תור היום לרופא הנשים) ישפיעו על תוצאות הבדיקות אצלכם?
האם לדחות לשבוע הבא? או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעונינת...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010אין בעיה לבצע את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית10/05/2010
רציתי לשאול שאלה קצת מורכבת-
נניח ובן זוגי נדבק. הסיכויים שיהיה לו את הנגיף חיצוני הם רק 20 אחוז נכון ?
כי רק ל 20 אחוז מלמי שנשא של הוירוס יש הופעה חיצונית ? ולא ניתן להדבק פעמיים...
בהנחה שלא ידבק לעולם מהפצע שלי...
אז בעצם 80 אחוז שלא יהיה לו וירוס פעיל... גם אם הוא נדבק , לא כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :.........///
מירית10/05/2010או שמדובר ב 20 מתוך אלה שיש להם גם נוגדנים ?
מה הסיכוי שאם ידבק ההרפס שלו יהיה פעיל או שהוא יהיה רק נשא ?
האם 20 אחוז מאלה שיש להם הרפס פעיל הם בקרב הנשאים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010נא להבהיר את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי ש...
מירית26/05/2010ל 20 אחוז מתוך כל אלה שנושאים את נגיף ההרפס יש התפרצות\יות
אז אם בן זוגי יידבק ממני (נניח שאין לו הרפס) אז בהתאמה רק 20 אחוזים שיהיה לו הרפס פעיל ??
(זאת אומרת- 80 אחוזים שיהיה לו את הנגיף אבך הוא לא יידע מכך..?)
תודה רבה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)