פורום קונדילומה, פפילומה, קוניזציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת
    מירי
    17/09/2007

האם אפשר להידבק בCMV אם אני נמצאת בחדר עם אדם חולה ומדברת איתו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    19/09/2007

ההדבקה היא במגע ולא באוויר. שהיה באותו חדא לא מביאה להדבקה.
    המחלה הנגרמת על ידי CMV וגם EBV זכתה לשם "מחלת הנשיקות" מכיוון שהיא תוארה במקור אצל מתבגרים ...בגיל בו הם נוטים להתנשק. במקומותינו המחלה בד"כ נרכשת מוקדם יותר בגיל הגן ומועברת על ידי רוק בין הילדים.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EBV
    מירי
    16/09/2007

שלום!
    הנני נמצאת בשבוע 24 להריון.יש לי מספר שאלות מטרידות
    1. מהו זמן דגירה של וירוס EBV?
    2. האם וירוסים EBV וCMV יכולים להדביק כאשר הם בזמן דגירה ובן אדם עדיין לא חולה? או שהם מדבקים רק כשמופיעה מחלה סימפטומטית?
    3. האם וירוס EBV מסוכן בהריון ואם כן לאילו מומים הוא גורם?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    EBV

הוספת תגובה

• EBV ו CMV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    19/09/2007

שלום רב,

הדגירה של וירוס ה EBV ו ה CMV היא ארוכה יחסית : כ חודש וחצי בממוצע. עיקר ההפרשה של הוירוס מתחילה סמוך לתופעות הקליניות ולאחר מכן החולה מפריש את וירוס תקופה ארוכה.
    נדיר שוירוס ה EBV גורם לפכיעה עוברית, במיקרים הנדירים נצפתה פגיעה לבבית. יש לציין שרוב המבוגרים (בגיל הפוריות) כבר נדבקו בעבר ב EBV אם לא ביצעת בדיקו סרולוגיות ל EBV יש סיכוי גדול שכבר חלית בזה בעבר.
    לגבי CMה התמונה שונה במקצת ותחלואה ראשונית בוירוס ה CMV בזמן הריון יכולה לגרום למומים משמעותיים בכ 10% מהעוברים.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HERPES
    DANIEL
    14/09/2007

שלום יש לי חששות מהרפס ....לפני כשנתיים שכבתי עם יצאנית ומאז אני לא רגוע ...עשיתי את כל הבדיקות האפשריות למחלות מין כמו כן בצעתי לאחר 3 חודשים וגם 8 חודשים בדיקות דם שבפעם השנייה בצעתי בדיקה להרפס 1+2 ויצא שלילי.....מאז הבדיקה הופיעה פעם אחת שלפוחית לא כואבת על שק האשכים השלפוחית נעלמנ נותר כיב שהפך לצלקת לאחר מכן הופיע פריחה מוזרה שהרופא קבע שזה סתם פטריה נתן לי תרופה שהעלימה את העניין תוך יום יומיים כעת יצא לי פצע בשפה של הפה שפוצצתי אותו ויצא ממנו דם ומוגלה בכל מקרה לפני שפוצצתי את הפצע לא חשתי כאב מיוחד אולי טיפה שורף במגע.......רופא אחד הציע לי לבצע PCR לדגימת שתן הוא טוען שזה מספיק...מה לעשות איך אני יכול לדעת שאין לי הרפס????

בנוסף בבדיקת PCR לHPV התגלו אצלי זנים של הוירוס חלק מהרופאים אמרו לי שהבדיקה הזו מיותרת ושאני צריך להמשיך לחיות את חיי העניין הוא שאני מפחד להדביק כבר שנתיים שאני לא יוצא עם אף אחת ונמצא בטיפול פסיכולוגי עם כדורים ואני ממש מדוכא אני ממש ממש מפחד להדביק ונזכר בערגה בחברתי לשעבר המופלאה והנקייה ממחלות(הייתה בתולה שהכרנו וכך גם אני) מה לעשות????
    אגב הבנתי שמחלת HPV חולפת עצמונית יש מצב שאצא שלילי בבדיקה הבאה?
    כמו כן הבנתי שיש קורלציה בין הזנים הנבדקים בPCR לזנים האחרים כלומר שאם אין את הזנים שהבדיקה בודקת אז רוב הסיכויים שאין גם זנים אחרים מכיר דבר כזה?
    האם ככל שעובר זמן ובדיקת הנוגדנים בדם להרפס שלילית זה שולל הרפס???
    משיחות עם רופא אחר לאחר חצי שנה הסיכוי לשלילי כוזב נמוך ולאחר שנתיים כמעט שואף לאפס האם אתה מכיר דבר שכזה??
    תודה מצטער על השאלה הארוכה אבל אני בדכאון טוטאלי ממש מרגיש מת מאז השטות ההיא לפעמים אפילו מתפלל למוות

לקביעת תור
    סגירה
    HERPES

הוספת תגובה

• הרפס ו HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

לגבי ההרפס , קשה להסתמך על בדיקות הדם , מעידך אם אין סימנים קליניים של הרפס (והתיאור שלך אינו מזכיר הרפס) אין סיבה לחשוש מכך. אם בכל זאת אתה רוצה להיות "יותר קדוש מהאפיפיור" אתה באמת יכול לבצע בדיקת PCR להרפס משתן או מנגע חשוד.

לגבי ה HPV : נשאות של הוירוס הזה היא עניין טריוויאלי. בין 40% -70% מהאוכלוסיה הפעילה מינית נושאת את הוירוס הזה כך שאין משמעות רבה למציאת הוירוס ב פ PCR וחבל להרוס את החיים בגלל ידיעה כזו שכאמור משמעותה זעומה.

אם אתה בחששות מזיהומים המועברים על ידי מגע מיני, חשוב יותר לשלול מחלות כגון HIV עגבת , צהבת B ו C ואז תדע שבאמת נקטת באמצעים החשובים למנוע אצלך ואצל פרטנריות עתידיות שלך מחלות משמעותיות. ההתמקדות להרפס ו HPV אינה במקומה.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

DANIEL
    16/09/2007

עשיתי בדיקות לעגבת 3 חודשים מהמגע ולצהבת B C חצי שנה מהמגע ואיידס כמה פעמים לאחר 3 חודשים מהמגע אינני מבין מדוע אתה חושב שהדבקה בHPV או בהרפס זה דבר של מה בכך
    הרי אם אני מדביק משהי אני גורם לה נזק עצום הרפס יגרום לה לבעיות פסיכולוגיות HPV אולי אפילו לסרטן ואף להוצאה של כל מערכת המין אצל האישה מגופה במקרה הקיצוני ויבלות שלא חולפות במקרה הטוב.......
    האם בדיקת PCR של שתן להרפס נחשב כבדיקה אמינה יותר מבדיקת הדם?
    האם ככל שחולף יותר זמן בדיקת הדם להרפס איננה אמינה יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגת על התגובה שלי

יניב
    20/09/2007

דלגת על התגובה שלי אודה לך אם תענה...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HPV ו הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    21/09/2007

שלום שוב,

אתה בהחלט לגבי המשמעות הפסיכולוגית של הדבקה בהרפס או ב HPV. לגבי סרטן צוואר הרחם בעקבות נגעים מ HPV, הזנים אשר גורמים לו אינם זהים לזנים הגורמים ליבלות חיצוניות על פני העור. קשה מאוד לזהות אם אדם נושא את אותם זנים בעייתיים. רופאים מסויימים עושים בדיקת PCR על דגימות עור (SCRAPING) אך אמינות שיטה זו נמצאת במחלוקת . בכל מיקרה תשובה שלילית אינ ערובה לאי המצאות הוירוס בעור.
    על כן לגבי סרטן צוואר הרחם הפתרונות היחידים למניעתו הם חיסון נערות לפני שהן מתחילות להיות פעילו מינית ומעקב גינקולוגי קבוע של כל אישה פעם בחצי שנה.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אנאלי
    אולה
    13/09/2007

שלום רב,
    אני וחבר שלי לא מצליחים לקיים יחסי מין אנאלי ...
    כי זה מאוד כואב לי ... לא נוח לי...
    ואחרי זה מופיע לי כאבי בטן חזקים כל פעם ושילשול ...
    ואנחנו מאוד רוצים לקיים יחסי מין אנאלי..
    האם יש איזה משו שזה יכול לעזור ואני לא מבינה למה יש לי תתופעות האלו... כל פעם מחדש...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מין אנאלי

הוספת תגובה

• מין אנאלי

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

טבעי שיחסי מין אנאליים יהיו כואבים בעיקר בפעמים הראשונות. אין פתרון פלא חוץ מלנסות להיות יותר משוחררת בעת קיום יחסי המין וכן להשתמש בחומרי סיכה. אזכיר רק שאמנם ביחסי מין אנאליים יש פחות סיכוי להריון אך אין הגנה מפני מחלות מין אם לא משתמשים בקונדום.
    יחסי מין אנאלים יכולים לגרום לפגיעה בפי הטבעת עם קרעים של העור או של השריר ודימומים .

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• herpes or what
    dan
    13/09/2007

i have herpes
    after a contact oraly not protected and the rest protected i got two bump like herpes in other place theni used to get my herpes what can it be and what should i do
    you can answer in hebrew
    thanks

לקביעת תור
    סגירה
    herpes or what

הוספת תגובה

• HERPES

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

נגעים של הרפס יכולים לנדוד מעט מהאתר הרגיל שבו הם מופיעים בדרך כלל, כך שאם הנגעים דומים להרפס זה באמת יכול להיות הרפס... אני כמובן לא יכול להתחייב מבלי שראיתי את הנגעים וכדאי להבדק על ידי רופא.
    אם אתה כבר נשא של הרפס, לא סביר שתדבק שוב ולכן איני רואה קשר למגע האחרון שציינת.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיבה או כלמידיה
    טל
    13/09/2007

ד"ר שלום
    קראתי על סימנים של זיבה או כלמידיה ואני רוצה לדעת איך מבחינים בינהם לבין קרי לילה הרי קראתי שיש במחלות אלו הפרשות מאיבר המין .האם ההפרשה זהה לקרי לילה?
    מה תקופת דגירה של מחלות אלו מרגע ההדבקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיבה או כלמידיה

הוספת תגובה

• זיבה או כלמידיה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

שתי המחלות הן דלקת של השופכה וגורמות לצריבה ולהפרשה מוגלתית. בד"כ קל להבחין בין הפרשה מוגלתית לבין הפרשת נוזל זרע רגילה , הצבע נוטה להיות יותר צהבהב. גם הצריבה מבדילה בין המצבים. הזיבה היא בד"כ מחלה יותר סוערת עם כאבים וצריבה קשים יותר והפרשה מוגלתית רבה יותר מאשר כלמידיה. תקופת הדגירה היא של כמה ימים, 2-3 ימים לגבי הזיבה 7-10 ימים לגבי הכלמידיה.
    אם קיים חשד , צריך לבדוק ולטפל.
    בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה משפיע
    yomi
    12/09/2007

שנולדתי היה לי
    undescended testis iT
    ועשיתי ניתוח בגיל 12 orchiopexy it מה זה משפיע על חיי סקס
    האם כדאי להיבדק לעיתים קרובות?
    ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה משפיע

הוספת תגובה

• UNDESCENDED TESTIS

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

מבחינת תפקוד מיני , זה לא אמורן להשפיע לפחות ברמה הפיזיולוגית. אשך כזה עלול לייצר פחות תאי זרע , אך בנוכחות האשך השני זה אינו אמור לקבל ביטוי מבחינת פוריות.
    כמו כל גבר, אם הנך מבחין בנפיחות חריגה של האשך עליך להבדק.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    טל
    12/09/2007

שלום,
    אחרי כל פעם שאני שוכבת עם חבר שלי אני מרגישה צריבה, גירוד קל.
    כשהסתכלתי לראות מה זה, ראיתי שהכניסה לנרתיק אדומה ומשופשפת.
    כל פעם אחרי שאני עושה פיפי אני מרגישה צורך לשתוף את האזור במים כי זה יישר מתחיל לשרוף ולגרד לי.
    מה זה יכול להיות לפי דעתך?
    אשמח לתשובה במהרה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• צריבה בפות אחרי יחסי מין

ד''ר סרג' גרדשטיין
    15/09/2007

שלום רב,

יתכן והרירית אצלך רגישה ללא קשר לתחלואה כלשהי. יחד עם זאת כדאי לבדוק אם אתם משתמשים בחומר מסוים שגורם לגירוי כגון חומר סיכה או קונדומים מסוג מסוים וכו'.
    בנוסף כדאי לשלול שלא עומדת בבסיס הבעיה דלקת זיהומית - פטרייתית או אחרת. לצורך כך עלייך לגשת לרופא שייקח דגימות שתן וכן מהנרתיק וצוואר הרחם.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם החיסון לסרטן צוואר הרחם מגן?
    גל
    11/09/2007

האם החיסון מגן לגמרי או שיש סיכוי לקבל סרטן גם אחריו? האם הוא מגן לגמרי מוירוס הפפילומה?

הוספת תגובה

• יעילות החיסון נגד צוואר הרחם

ד''ר סרג' גרדשטיין
    12/09/2007

שלום רב,

החיסון נגד סרטן צוואר הרחם מחסן רק נגד הזנים השכיחים הגורמים לתחלואה ועל כן הוא אינו ערובה מוחלטת . בנוסף, אין אנו יודעים עדיין בודאות לאיזו תקופה הוא מגן, בשלב זה העבודות מראות קיימת הגנה טובה ל 5 שנים אך אין עדיין מספיק מידע בשטח (לאור העובדה שהחיסון חדש) על מנת להתחייב על יותר . כמו כן החיסון הוא יעיל בתנאי והוא ניתן לפני החשיפה לוירוס. ברור שאם כבר הייתה חשיפה והוירוס כבר החל לגרום לפגיעה בצוואר הרחם , החיסון אינו יעיל. לכן מומלץ להתחסן בגיל שלפני התחלת קיום יחסי המין.

בברכה.
    שנה טובה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגבת - עזרהה
    דואג
    10/09/2007

שלום,
    אני בן 21 ומקיים מגע מיני הומוסקסואלי.
    אני מאוד מודע לכל נושא המחלות ומאוד נזהר בכל הקשור לכך.
    בימים האחרונים, קיימתי יחסי מין עם בחור שכלל מין אוראלי הוא גם מה שנקרא "הביא לי ביד", במהלך האקט הרגשתי כי נוצר "שיפשוף יתר" מהיד שלו וזה הכאיב לי והפסקנו.
    לאחר האקט ראיתי שיצאו לי סוג של פצעי שיפשוף כאלה על איבר המין (כאילו העור השתפשף יותר מידי ונפצע, 2 פצעים עגולים וקטנים קרובים אחד לשני), הם לא כואבים, וכאילו התאחו אחרי יום - מה שוקרה לפצע רגיל).
    יחד עם זאת, גם יש לי סוג של פריחה ממש קלה (אפילו לא הייתי קורה לזה ככה כי זה ממש מינורי) , באיזור הערווה.
    קראתי על עגבת והסתכלתי בתמונות באינטרנט, וזה ממש לא ניראה כמו הפצעים שיש לי, לעומת תמונה/ 2 בודדות שדי תאמו למה שיש לי על איבר המין,
    יחד עם זאת גם קראתי שפריחה או גירוד מופיעים רק בשלב השני של המחלה והם לא מגרדים, ולי זה כן מגרד.

יש סיבה לחשש?!

לקביעת תור
    סגירה
    עגבת - עזרהה

הוספת תגובה

• עגבת

ד''ר סרג' גרדשטיין
    12/09/2007

שלום רב,

הנגע הראשוני של עגבת מופיע רק כעבור שבועיים מהחשיפה ועל כן מה שאתה מתאר אינו מתאים לא מבחינת המראה ולא מבחינת עיתוי ההופעה.
    הפריחה השניונית מופעיה עוד יותר מאוחר.

על כן לגבי הנגעים הספציפים שאתה מתאר , אין כאן סיבה לדאגה. לעומת זאת אתה בודאי מודע לעליה בשכיחות הופעעת מיקרים חדשים של עגבת בכלל ובקרב הומוסקסואלים בפרט. קונדום לא בהכרח מגן , כמו כן במין אוראלי יכולה להיות הדבקה.
    לפיכך יש לתת את הדעת לבחירה נכונה של פרטנרים והמנעות ממין מזדמן.

בברכה.
    שנה טובה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בפות.
    יפה
    09/09/2007

לפני כשבועיים היתה לי פטריה. רופא הנשים שלי רשם לי 3 פתילות של דאלאצין וכן 3 כמוסות של גינו-דקטרין 3 ומסר לי להגיע אליו לאחר שבועיים. עליי לציין שבמהלך כל הטיפול היה לי דימום קטן.
    את המחזור החודשי קיבלתי ב-1.9.07. אתמול התנפחה לי שפה אחת של הפות והיום שניהם מלווה בחום וכאבי פרקים. שאלתי מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בפות.

הוספת תגובה

• נפיחות בפות

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/09/2007

שלום רב,
    איני יכול לדעת בודאות מה זה אך בל מיקרה אי אפשר ליחס את כל התופעות הנ"ל לפתרת בפות. אחת המחלות שיכולות לגרום לזיהום בפות וגם לתופעות כגון חום וכאבי פרקים היא זיהום בכלמידיה או זיבה. יש להבדק שוב בהקדם , לקחת בדיקות מכוונות ואולי להתחיל טיפול אנטיביוטי מתאים.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר. אתמול הייתי אצל רופא הנשים

יפה
    10/09/2007

אשר אבחן כי זהו הרפס. נתן לי משחה בשם זובירקס למריחה על איבר המין 5 פעמים ביום 5 ימים. כמו כן לקח משטח ושלח אותי לבצע בדיקת דם להרפס. אתה חושב שאבחונו נכון? תודה מראש. יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    12/09/2007

שוב איני יכול להתחייב ל שום אבחנה בלי שבדקתי בעצמי , הרפס היא אפשרות באמת. אני הייתי לוקח דגימות לתרבית ולכלמידיה .המשיכי את המעקב אצל רופא הנשים.
    בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סרג' שלום שוב. הגיעה היום

יפה
    12/09/2007

תשובה של משטח בשם Vaginal culture p תשובה: פלורה רגילה של הנרתיק. מה אומרת תשובה זו? אני מודה לך מאוד. שתהיה לך שנה טובה מוצלחת ומשגשגת. יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע לוא טוב

ליאור
    02/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    yomi
    09/09/2007

יש לי משהו כמו ורידים בביצים זה מפחיד ובולט

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• VARICOCOELE

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/09/2007

שלום רב,
    אני מניח שאתה מדבר על VARICOCOELE - דהיינו דליות של ורידי האשך. זו אינה "מחלת מין ". במידה והתופעה משמעותית בעוצמתה אפשר להתערב ניתוחית . יש להתיעץ עם אורולוג.
    בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להגיד גם שהיה לי שנולדתי

yomi
    10/09/2007

undescended testis it
    ועשיתי ניתוח בגיל 12 orchiopexy it

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה תת - עורית ??
    יעל
    09/09/2007

שלום
    היתה לי קונדילוןמה TYPE 6 ב צוואר הרחם וצרבתי אותו לפניי כחצי שנה
    מאז היו לי עוד כמה קטנות בחוץ וגם צרבתי
    בממהלך השלושה חודשים התחיל גרד לי במשטח העור מעל הדגדגן וביום אחד התחלתי להרגיש כמה נקודות פזורות תת עוריות..עם הזמן הם מעט גדלו ( חצי מילמטר), אבל זה מתחת לעור

האם זה יכול להיות קונדילומה ? הבנתי שתת עורי נגרם בכלל מוירוס אחר כך שאין לי מה לקשר בן הדברים ? והאם הוירוס אחרהזה לא מסרטן , ?
    האם יכול להיות שזה גושי שומן - ככה פתאום פזורים באזור אחד?

האזור הזה הוא מאוד רגיש ומלא נימי דם..אני מפחדת ללכת לעשות ביפסיה או צריבה , איך אוודא שזה סתם שומן בלי לגרום נזק? ( בחצי שנה אחרונה אכלתי הרבה דברים שומניים ..יש קשר ?)

לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה תת - עורית ??

הוספת תגובה

• נגעים

ד''ר סרג' גרדשטיין
    09/09/2007

שלום רב,

אי אפשר להתחייב מעל דפי האינטרנט ועל סמך התיאור המילולי בלבד. אין מנוס מבדיקת רופא נשים .
    בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HPV
    ליר
    06/09/2007

בזמן האחרון נתקלתי הרבה במושג HPV בגלל כל הפרסום. אני כבר בת 33, אחרי הגיל של החיסון ועד כמה שידוע לי אין לי כלום. ממה שקראתי לא היה ברור לי אם זה יכול להיות אצלי ורדום, בלי שאני אדע על זה ואז יכול להתפרץ אצלי סרטן. בבדיקות רגילות שעושים אצל רופאת נשים (כמו משטח של צוואר הרחם או פאפ) מגלים את זה או שיש צורך בבדיקה מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה
    HPV

הוספת תגובה

• HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    08/09/2007

שלום רב,

בדיוק מהסיבה שהרבה אנשים נשאים/יות של HPV , כל אישה צריכה להבדק באופן שיגרתי על ידי רופא הנשים שלה ולבצע בדיקת PAP פעם-פעמיים בשנה.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס- כמה שאלות
    דניאלה
    06/09/2007

שלום רב,

לבן זוגי יש הרפס באברי המין והוא נוטל כדורים למניעה.
    שבוע שעבר התפרץ הנגיף ולכן נמנענו מיחסים - אך 10 ימים לאחר הופעת הנגע- כאשר הנגע התייבש (אומנם נשאר אודם)-השתמשנו בקונדום אך קיימנו יחסים אורליים ללא קונדום- ללא גמירה כמובן.
    באותו היום כמה שעות לאחר מכן התחלתי להרגיש לא טוב- כאב גרון כאבי שרירים חום נמוך והבחנתי במעיין שלפוחיות יבשות על השפה התחתונה בפה
    יום למחרת נגשתי לרופא -בגרון הוא לא ראה משהו חריג ולשפתיים קבלתי וולטרקס בכדורים לשבוע

אציין כי אני נשאית של הרפס טייפ 1 בשפתיים אשר לא התפרץ שנים רבות
    אודה אם תענו לי במהרה על השאלות הבאות:
    1. האם יתכן ונדבקתי בטייפ 2באותו היום??? הרי יש זמן דגירה??? ואם כן האם יתכן והכאב בגרון נובע מכך? הרי גרון זוהי רירית גם כן
    2. אם נדבקתי האם הוירוס יכול לנדוד לאברי המין?
    3. האם טייפ 2 אלים יותר?
    4. האם השילוב של 1 ו2 אלים יותר?
    5. האם כדאי לקחת ליותר משבוע ימים את הולטרקס?

תודה וסליחה על השאלות המרובות

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס- כמה שאלות

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    08/09/2007

שלום רב,

אכן יש זמן דגירה למחלות הזיהומיות השונות ועל כן אין קשר בין הסקס האוראלי לתחושותייך עוד באותו היום...תקופת הדגירה בהרפס היא של שבועיים בערך. הרפס מדבק במגע והזיהום הראשוני הוא באתר המגע אך בנוסף לנגעים באותו האתר, הוא יכול להיות מלווה בסימנים סיסטמיים כגון חום. בד"כ אין נגעים באתרים מרוחקים.
    הרפס מסוג 1 דווקא נוטה להגן באופן חלקי נגד הרפס מסוג 2 ובוודאי לא להאדיר את התופעות. הרפס מסוג 2 אינו אלים יותר מסוג1 בשני המיקרים בד"כ מדובר בבעיה מקומית עם השלכות קוסמטיות ופסיכולוגיות אך ללא השלכות בריאותיות כלליות. לעתים נדירות יש סיבוכים קשים יותר גם עם סוג 1 וגם עם סוג2.
    לדעתי , סביר להניח שאת כבר נושאת את ההרפס מסוג 2 לאור הקשר עם הבן זוג שהוא ,אני מנחש , קשר שכבר נמשך תקופה מסויימת. רק מיעוט האנשים שנדבקים בהרפס מפתחים בכלל סימנים כלשהם. (כ 20%) יתכן גם שבזכות הזיהום בהרפס 1 שקיים אצלך מזמן את מוגנת מהופעת תופעות קליניות מהרפס 2 . יש להבין שהזיהום מדבק גם כאשר אין נגעים ,בתקופות שבין ההתקפים למרות שהסיכוי כמובן פחות.

באשר לטיפול בוולטרקס שקיבלת...אם הוא ניתן בחשד להתקף, אין טעם לקחתו יותר משבוע.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה