מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבה או דלקת בשתןאיתי 2926/10/2007
ד"ר סרגיי שלום,
בן 29, יש לי חברה קבועה מזה כ-6 שנים. היא הראשונה והיחידה שקיימתי איתה יחסי-מין וגם אני הראשון והיחיד שקיים איתה יחסי מין.
לפני כשבוע (3 ימים לאחר סיום המחזור, לא תחילתו) קיימנו יחסי מין רגילים, לא אנאלים או אוראלים. כיומיים לאחר מכן אוננתי, ומאז חשתי בצריבה קלה במתן השתן עד אשר היום (3 ימים לאחר האוננות) הבחנתי בהפרשות שקופות עם גוון צהוב מהפין נוסף על הצריבה.
לא יודע אם זה חשוב אבל אציין כי יום קודם לכן התחלתי להרגיש לא טוב - כנראה עקב התקררות: כאבי גרון, צינון, שיעול, חום, וכאבי-גב עקב הרמת משא כבד.
מבדיקה באתרי האינטרנט השונים המדובר בסממנים של מחלת מין (אולי זיבה) ולא דלקת. על אף שבכוונתי להיבדק כבר ביום ראשון הקרוב (נשלחתי לבדיקת משטח זיבה), לא ברור לי כיצד ייתכן שמדובר במחלת מין שכן לא שכבנו עם אף אחד אחר, לפחות כך היא טוענת.
1. האם אכן מדובר במחלת-מין או שמדובר בדלקת בשתן עם סמפטומים של מחלת מין?
2. האם ייתכנו דרכי הדבקה נוספים של מחלות מין מלבד קיום יחסי-מין (כגון שירותים וכד')?
3. אם לא - האם זה אומר בהכרח שהיא קיימה יחסים עם אחר?
4. מהן דרכי הטיפול בסימפטומים והאם יש חשש שזה יחזור שוב?
5. מה אני אמור לעשות במשך כ-10 ימים עד 14 יום עד לגילוי תוצאות הבדיקה?
לתגובתך המהירה, אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשופכה
ד''ר סרג' גרדשטיין29/10/2007התלונות שאתה מתאר מתאימות לדלקת בשופכה, דלקת כזו יכולה לנבוע אכן ממחלת מין כגון זיבה או כלמידיה אך היא גם יכולה להיות לא ספציפית. תוצאות הבדיקה יגידו. במיקרה של דלקת לא ספציפית , מדובר פשוט בחיידקים רגילים אשר הצליחו לגרום לדלקת בשופכה.
בכל מיקרה הייתי מתחיל טיפול אנטיביוטי על מנת לקצר את הסבל וגם מפני שבמיקרים רבים אכן מדובר בדלקת לא ספציפית ואין תוצאה בתרבית ובכל זאת המטופל נהנה מהטיפול האנטיביוטי.
בברכה.
ד,ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ההמתנה לבדיקת HIVמישהי24/10/2007
פעם זמן ההמתנה לאחר מגע היה 3 חודשים, לאחרונה שמעתי שצריך לחכות חודשיים, למה כיום זה רק חודשיים? והאם בעתיד זה יכול להיות פחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההמתנה עד לביצוע בדקת HIV
ד''ר סרג' גרדשטיין29/10/2007שלום רב,
זמן ההמתנה התקשר בנוגע לבדיקת ה ELISA על בסיס גילוי נוגדנים מכמה סיבות:
1) טכנית הבדיקות היום יותר רגישו מאשר פעם
2) עם הצטברות יותר ויותר נתונים סטטיסטיים , משרד הבריאות הגיע למסקנה שניתן לתת תשובה אמינה כבר אחרי חודשיים . קודם לכן הם לקחו טווח ביטחון גדול יותר והמליצו על זמן המתנה ארוך יותר.
קיימת כבר היום בדיקה מורכבת יותר בשם COMBO המבוססת על גילוי נוגדנים וגם חלבון ויראלי אשר נותנת תשובה אמינה כבר אחרי שבועיים. משרד הבריאות עדיין לא מאפשר להתחייב ב 100% על סמך בדיקה זו אם כי אולי הם יגיעו למסקנה שניתן להתבסס עליה בעתיד. (שוב עניין של הצטברות נתונים). בכל אופן נכון לעכשיו ניתן לבצע בדיקת COMBO אחרי שבועיים במיקרה של חרדה גבוהה עם תוצאה קרובה מאוד ל 100% אך משרד הבריאות ממליץ לבצע בכל זאת בדיקת ELISA רגילה אחרי חודשיים מהחשיפה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- בדיקות איבחון למחלות מיןסול24/10/2007
שלום
יש לי שאלה : איזה בדיקות ניתן לעשות לאיבחון מחלות מין שונות (בנוסף לבדיקת דם לגילוי הפטיטיסים ואיידס)
תודה מראש
* ושאלה נוספת, אולי קצת לא במקום , אבל בכל זאת... - האם מקובל לבקש מבן זוג לפני חתונה לבצע בדיקות אלה, או שזה נראה כחוסר אמון בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יורשה לי גם לענות..
מישהי24/10/2007זה ממש לא מעיד על חוסר אמון זה מעיד על אחריות, הרבה זוגות שנמצאים כמה חודשים בייחד הולכים לעשות בדיקה משותפת כשהם רוצים להפסיק להשתמש בקונדום. זה דבר נורמלי לחלוטין.
הרי בן הזוג שלך לא נולד יום לפני שהוא הכיר אותך וסביר שהוא היה עם בחורות אחרות, ומן הראוי שרוצים להפסיק להשתמש באמצעים שני בני הזוג ילכו לעשות בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות למחלות מין
בנוסף לבדיקת HIV והפטיטיס B ו C רצוי לבדוק לעגבת (סיפיליס) וכן לזיבה וכלמידיה (בשתן)
בהחלט יש מקום לבקש מבן הזוג להבדק , אם את עושה את הבדיקה בעצמך, הרי אין סיבה לא לבקש זאת גם ממנו. אגב בהרבה מקומות בעולם יש דרישה לבדיקות כאלה לפני עריכת חתונה אזרחית....
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בזמן מחזור ללא קונדוםעזרה לקטין :<23/10/2007
קיימתי יחסי מין עם מישהי בזמן מחזור(חשוב לציין שזהו היה כמעט בסוף המחזור)ללא קונדום , לאחר שסיימנו ראיתי שיש טיפת דם על איבר מיני , האם יש סיכוי שנדבקתי במחלה?!
- תודה מראש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה
הבעיה אינה המחזור אלא המגע ללא קונדום.
בכל מגע ללא קונדום קיים סיכון פוטנציאלי להדבק במחלת מין , זה כמובן תלוי במצב הבריאותי ובתולדות הפרטנרית. המחזור אינו מוסיף סיכון רב לגבי הסיכוי להדבק ב HIV או צהבת B או C.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאיידסאורח מפוחד23/10/2007
אני ממש פוחד קיימתי יחסי מין עם קונדום אך הבחורה ירדה לי בלי ואני ירדתי לה לכ2 דקות בערך בלי הגנה יומיים לאחר מכן חליתי בדלקת גרון מלווה בחום ולשון לבנה (יש לציין שאני לוקח אנטיביוטיקה ) האם אני בסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
מחלה חריפה יומיים לאחר קיום מגע מיני אינה איידס בודאות. זה יכול להיות מחלה ויראלית פשוטה או זיהום חיידקי כגון זיבה או כלמידיה (אם התקיים מין אוראלי).
קיום מגע מיני אוראלי ( אם אתה ביצעת) יכול העביר איידס אך בסיכוי נמוך (פחות מ 0.01%)
אם בכל זאת הנך חושש מהדבקה עליך להבדק.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיוני22/10/2007
שלוב רב כתבת על בדיקת PCR לHPV שיש עליה חילוקי דעות...אודה לך אם תפרט על חילוקי הדעות כי בצעתי בדיקה כזו ולצערי יצא חיובי...לא היו סימנים בצעתי בדיקה כזו לאחר שקיימתי יחסי מין עם נערת ליווי ורציתי להרגיש נקי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCR ל HPV
אם הבדיקה היא חיובית , יש פחות חילוקי דעות וסביר להניח שאכן הנך נשא של וירוס ה HPV . צריך רק לזכור שהרבה מאוד אנשים פעילים מינית הם נשאים של HPV , תלוי לפי המחקר אך זה נע בין 40% ל 70% נשאות. אילה מספרי גבוהים מאוד המצביעים על כך שזהו זיהום נפוץ ביותר.
עיקר חילוקי הדעות הם לגבי משמעות הבדיקה אם היא שלילית שהרי הבדיקה אינה מערבת את כל האזורים בגוף ויכולה בהחלט לפספס א הזיהום.
בברכה.
ד" ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה HPVדב22/10/2007
שלום,
גבר המקיים יחסים עם אשה אחת שיש לה HPV, ואח"כ מקיים יחסים עם אישה שניה שאינה נשאית HPV.
לגבר אין שום בעיה ניראית לעין - שום אי נוח או התפרצות של מחלה.
האם הוא יכול היה להדביק את האשה השניה בוירוס?
באם התשובה חיובית, האם יש בדיקה היכולה לאושש את נשאות הגבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב HPV
ד''ר סרג' גרדשטיין22/10/2007שלום רב,
בהחלט קיים סיכוי להעביר את הוירוס מאישה לאישה והסיכוי הוא גבוה.
אפשר לשאת את הוירוס ללא כל תלונה קלינית.
רופאים מסוימי עושי SCRAPING של העור באזורי אברי המין ושולחים לבדיקת PCR ל HPV אך בדיקה זו שנויה במחלוקת , בכל אופן אם היא שלילית אי אפשר להיות בטוח שאין נשאות.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קון על הפין או הרפס?יוסי22/10/2007
לפני מס' ימים זיהיתי על הפין שלי (כ 2 ס"מ מתחת לראש הפין בחלק התחתון שלו), בלוטה קטנה דמויית חצ'קון, שהיתה בצבע חום שחור. לחצתי בעדינות משני צדדיה וממש כמו חצ'קון יצאה הפרשה מוצקה ושומנית. יום לאחר מכן ועד עכשיו כ-5 ימים אחרי נוצר לי פצע באיזור, כאשר במרכז הפצע (כ 2 מ"מ קוטרו), יש נקודה קטנה שחורה.
מה זה? האם יכול להיות שיש לי חצ'קון על הפין? האם כתוצאה מהפציעה יצא לי הרפס (שיוצא לי מדי פעם), או שפשוט נוצר זיהום באיזור? מה עלי לעשות?
בתודה רבה, יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קון
יכול בהחלט להיות שזה חצ'קון אך עדיף שרופא יראה את הממצא אם הוא שורד.
אם יש רק נגע אחד לא סביר שהתפתח הרפס, יותר סביר שמדובר בזיהום מקומי שהתפתח כתוצאה מההתעסקות בנגע הראשוני.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך HPV
ר22/10/2007הסברה שלי כי מדובר בפפילומה, אומתה מול דרמטולוג, כמובן רופא מחו"ל, במדינה בה אני שוהה.
לאחר טיפול ראשון בפודופילין, הבחנתי בהתבהרות הנגעים וכן, היותם קטנים יותר.
יש טעם לצרוב אותן? (לפי חוו"ד רפואית של הד"ר, אין טעם בטיפול פולשני, אם טיפול תרופתי לא כשל בהכרח... - דהיינו, 3 פעמים של טיפול פודופילין).
מרופאים בארץ ששוחתי עימם (דרג בכיר של דרמטולוגים בבתי חולים), טענו כי אלדרה אינה יעילה במקרים בהם הנגעים הם לא קטנים (עבר כחודש מאז הופעה ראשונה שח הסימנים), עוד הוסיפו כי היא יכולה להרע את מספר ומצב הנגעים וכי צריבה היא הדרך היעילה היחידה.
אני מאוד מבולבל מכל כך הרבה חוות דעת סותרות, כולן - של אנשי מקצוע מכובדים.
אנא נסה לעשות לי סדר בדברים...
תודה רבה,
ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV וסרטן צוואר הרחםגל21/10/2007
האם יש קשר בין HPV וסרטן צוואר הרחםפ שהוכח לחלוטין מחקרית או שזו השערה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV וסרטן צוואר הרחם
יש קשר מוכח מחקרית בין זיהום בHPV של צוואר הרחם והופעת נגעים סרטניים שם. לרוב ההשתנות הממאירה מתרחשת עם זיהום בזנים 16 ו 18 של ה HPV (שכולל יותר מ 100 זנים). הזנים שגורמים ליבלות חיצוניות בד"כ לא קשורים לנגעים בצוואר הרחם.
קשר זה בין הזיהום בזנים מסויימים של HPV וסרטן צוואר הרחם הוא הבסיס להמלצה לכל אישה להבדק כל חצי שנה ולערוך מבחן PAP שמטרתו לאתר זיהום ב HPV ו שינויים טרום סרטניים. כמו כן זהו הבסיס להמלצה לחסן נערות נגד אותן זנים בחיסון החדש שניתן לרכוש כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על החיסון
גל24/10/2007האם תוכל להוסיף מידע על החיסון? הוא כואב? מה מחירו? איפה אפשר להשיגו? האם הוא מונע ביעילות HPV וסרטן צוואר הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין מסוכןשאנל21/10/2007
היי אני בת 24 נשואה שנה
אז ככה עשינו משהו טיפשי אני ובעלי והיא מין רגיל לאחר מין אנאלי שהיה ללא קונדום וללא שטיפה אחרי...הפעם האחרונה הייתה אתמול האם כדאי לעשות בדיקות שלא קיבלתי שום מחלה למרות שאין לי סימנים כמו הפרשות ריח רע או דימומים שונים?.
קצת מודאגת.....סורי אבל נסחפנו מהחרמנות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אנאלי
בסה"כ הנרתיק אינו מקום סטרילי, אפשר למצוא שם את כל החיידקים הצואתיים , רק בכמות קטנה.מין רגיל לאחר מין אנאלי מכניס לשם עוד חיידקים אך לרוב הנרתיק יודע לפנות אותם מבלי שנוצרת דלקת. לעתים רחוקות יכולה להיווצר מה שנקרא וגינוסיס שהוא זיהום לא ספציפי של הנרתיק ובד"כ ניתן להתגבר על זה בקלות עם טיפולים מקומיים או אנטיביוטיקה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIV ביתיתדיסקרטי20/10/2007
לאחרונה רכשתי בדיקות ביתיות ל HIV תוצאה תוך 3 דקות זהה למה שעשיתי אצל רופא פרטי במרפאה שלו
איפת דם ועוד נוזלת קו אחד שלילי שניים חיובי
כמה אמינה הבדיקה הזו
תושה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית לאבחון זיהום ב HIV
מסתובבות כל מיני ערכות כאלה ולא אוכל להתחייב לגבי אמינותן.
הערכה אשר בשימוש אצלינו וכן בועד למלחמה באיידס היא אמינה ותוצאותיה זהות לתוצאות הבדיקה הנערכת בבתי החולים.
בברכה.
ד"ר גרדטשיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדרשאלה תאורטית20/10/2007
ד"ר שלום
האם זה בסדר שאחות בקופ"ח שלוקחת דם מפציינט תשתמש באותו צמר גפן חיטוי למספר אנשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בסדר
האם זה בסדר21/10/2007הכוונה האם יכולות לעבור מחלות אם אחות משתמשת באותו צמר גפן חיטוי אזור דקירת המחט בזרוע למספר אנשים ובכך תעביר מחלות מאחד לשני
HIV עובר כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמר גפן
ד''ר סרג' גרדשטיין22/10/2007אם היא פשוט העבירה את הצמר גפן הספוג אלכוהול על הידיים של מספר אנשים לפני הדקירה , אין סיכון להעברת מחלות , אך זה לא סביר מבחינת ההגיינה הכללית.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון
האם זה בסדר22/10/2007תודה רבה,עניין נוסף ובהחלט ממצה
האם יכול להיות מצב שבו באחד המקרים שבו האחות חיטאה עם אותו צמר גפן לאחד הפציינטים את היד ולצמר גפן עברו נגיפי איידס ממנו מאולי פצעים קטנים שהיו לו שם ומשם זה עבר ליד שלי ועם המחט שחדרה אליי זה חדר פנימה.
למען האמת אני קצת חושש מאחר ואיני מכיר מספיק טוב את נושא המחלה הארורה הזאת ואיני גם רוצה להכיר.
יום נפלא ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הדבקה
לא , אי אפשר להדבק אם לא היה ממש דם ניגר מהיד של אותו פציינט שקדם לך ואם אצלך לא היה פצע פתוח עמוק.
לפצעים מיקרוסקופיים אין משמעות בעניין זה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת
ליאור02/12/2007איך אתה בכלל שואל שאלה כזאת מה זה משנה אם אפשר או אי אפשר להידבר - למה כאילו שהצמד רגן עולה לה כסף
אני במקומך הייתי תובע אותה על רשלנות רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמר גפן
אם הכוונה לאותה חבילה של צמר גפן...אין בעיה. אם מדובר באותו כדור צמר גפן ממש , זה בהחלט לא סביר.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סארוקומה קאפושיגלעד20/10/2007
שלום רב אין לי איידס בדיקות נעשו בזמנים הנכונים...אחרי 3 חודשים אחרי חצי שנה ושנה+ מהמגע המיני האחרון שלי שמתי לב לשני נקודות כחולות על שק האשכים...יש מצב שזה סרוקומה קאפושי???האם זה עובר במגע מיני???האם זה כמו הרפס 1 או 2 עובר במקום המגע???
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקומה על שם קאפושי
סרקומה על שם קאפושי הוא גידול אשר מתפתח במצבים של כשל של המערכת החיסונית. אם אין לך איידס או מחלה חמורה אחרת של מערכת החיסון, הרי שהנגעים שאתה מתאר לא קשורים לסרקומה של קאפושי. אולי מדובר בדליות ורידיות או בנקודות חן... כדאי לפנות לרופא שיתרשם וירגיע אותך .
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקומה קאפושי
פאני אופיר09/09/2012אמי בת 79 חולת אלצהמייר וסכרת אובחנה על ידי רופא עןר במרפאת עור בסורוקה בסרקומה קאפושי יש לאמי בכף רגל שטפי דם מזה תקופה של חצי שנה לאחרונה החלו להיות בולטים מעל פני שטח העור. רופאה לא המליצה על טיפול אך הומלץ על ביופסיה לשם אבחנה חד משמעית. אני חוששת לביופסיה מכוון יש לי חשש שפצע בעקבות הביופסיה לא יחלים בקלות בגלל הסכרת ואם במילא לא תהיה התערבות טיפולית מה הטעם בביופסיה לשאלתי האם יש טיפול מקומי כדי לעזר לעצור התפשטות או שעלי להתייעץ גם עם רופא כלי דם.יש לציין שנוצרה בצקת בקרסול . אמי אינה ניידת משתדלים להעמידה ולהוליך אותה מספר צעדים כשזה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקומה קאפושי - תגובה
ד``ר רונן הולנד10/09/2012השאלה צריכה להיות מופנית לרופא מומחה במחלות עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV גניטליר19/10/2007
שלום רב,
לפני כחודש, הבחנתי בבליטות חריגות באזור האנוס והסביבה. מיד חשבתי כי מדובר בטחורים ומרחתי משחה בשם dexoproct, המשמשת כואזוקונסטריקטור לאזור.
לאחר כשבועיים וחצי, בהם ראיתי כי אין נסיגה של ה"טחורים" הלכתי למרפאה פרטית, שם בדק אותי רופא כללי ואבחן כי מדובר בפפילומה גניטלית.
הנ"ל שלח אותי לדרמטולוג לטובת צריבת היבלת ע"י חשמל, אך כשהגעתי למומחה, הוא סבר כי היבלות גדולות מידי לצריבה ויש לשקול גישת טיפול תרופתית.
הוא נתן לי 3 אופציות ביניהן אלדרה ופודופילין משחה.
היות ואני בחו"ל, אלדרה לא נמצאת בהישג ידי ולכן בחרתי למרוח פודופילין, בביה"ח.
אני מאוד מודאג שמא המשחה לא תעזור ותחול התרבות של הוירוס באזור הגניטלי, מה גם שאני בחו"ל ואמצעי התקשורת והמענה הרפואי שלי מוגבלים.
האם פודופילין היא הגישה הטיפולית האידאלית במצב זה?
האם יש לשקול לחזור לארץ במהרה? (אני סטודנט, מצב בעיייתי במיוחד).
למיטב ידיעתי, פפילומה הינו אחד הגורמים לסרטן אנו רקטלי? האם יש צורך ב PCR ? או לסמוך על דעת המומחה כי באופן ויזואלי, זה לא נראה כאחד מה types לסרטן .
אודה לך מאוד אם תקדיש זמן לענות על שאלותיי, המצב מדאיג אותי מאוד.
ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
לא ראיתי את הנגעים ועל כן התיחסותי מניחה שאכן מדובר בקונדילומה.
דווקא במיקרים של יבלות בודדות וגדולות הטיפול הכירורגי מוצדק יותר, אך מדובר בכירורגיה כללית או לייזר. הטיפול התרופתי המקומי מתאים יותר ליבלות קטנות ומרובות. הפודופילין בהחלט מהווה טיפול מומלץ אם כי יש קצת יותר הצלחות על פי הספרות עם אלדרה. באשר לסיכויים של סרטן אנו רקטאלי , הבעיה היא בעיקר לגבי יבלות חבויות המערבות את רירית הרקטום . אפשר להבדק על ידי פרוקטולוג ואם אין ממצא ברקטום , להסיר דאגה מהלב.
לא הייתי חוזר לארץ בגלל קונדילומה , נסה את הפודופילין וזכור שגם בלי טיפול רוב היבלות נעלמות במשך הזמן , זה יכול לקחת חודשים.
בהצלחה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגלעד19/10/2007
לפני מספר חודשים לחצתי על בלוטת חלב בשק האשכים יצא משם המון המון מוגלה לאחר מכן הופיע שם מן קילוף עור...למחרת הופיע מן שלפוחית גדולה ...השלפוחית ישבה שם חודש ולא כאבה ולאחריו הופיע כיב .הכיב נעלם ונותר שם צלקת העניין לא חזר......יש סיבה לדאגה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קון
התיאור שלך מתאים לזיהום מקומי רגיל לאחר שהתעסקת עם בלוטת החלב. אין מקום לדאגה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)